![]() |
ЧС-2014 триватиме з 12 червня по 13 липня
Першу гру чемпіонату світу 2014 року в Бразилії буде зіграно 12 червня, останню - 13 липня. Про це, як повідомляє сайт ФІФА, повідомив на прес-конференції в Ріо-де-Жанейро президент ФІФА Зепп Блаттер. Також стало відомо, що Кубок Конфедерацій в 2013 році пройде в Бразилії з 15 по 30 червня. |
Стадіон "Фенербахче" дискваліфікований на два матчі
Наступні дві гри вдома "Фенербахче" проведе без глядачів після того, як в товариському матчі з "Шахтарем" шанувальники команди вибігли на поле і зірвали гру. Таке рішення прийняла Турецька федерація футболу, повідомляє terrikon.com. |
Апеляцію Деметрадзе відхилили - він сидитиме у в'язниці
Наступні 6 років відомий грузинський форвард Георгій Деметрадзе проведе у в'язниці за вимагання грошей, виграних у тоталізаторі. Про це стало відомо після того як Апеляційний суд Тбілісі залишив в силі вирок суду першої інстанції у справі екс-нападника київського "Динамо". Також у колишнього футболіста буде конфісковано майно. Його напарник Давід Гагнідзе засуджений до 8 років і конфіскації майна. |
Кононов: "Муріло принесе нам багато користі"
Коуч Карпат розповів про свій новий підопічному. "У нас в команді зараз три центральні захисники, тому ми шукали четвертого гравця на цю позицію. У нас було достатньо кандидатур, але ми вибрали Муріло. Він хоч і молодий футболіст, але зіграв багато матчів в чемпіонаті Бразилії, був капітаном, грав за молодіжну команду своєї країни. Нам сподобався його характер, бажання перемагати. Думаю, що цей гравець принесе нам багато користі ", - цитує Олега Кононова офіційний сайт львівського клубу. "У нього достатньо непогана тактична підготовка. Що стосується якостей, то він добре грає на випередження, має хороший удар головою, забиває голи, підключаючись до розіграшу стандартних положень". "Його колишня команда грає в три центральні захисники, він діє правіше, тому і вважали його ще і правим захисником. Але ми граємо з двома центральними захисниками". Існує стереотип, що в бразильські захисники - далеко не самі надійні: "Я не з тих фахівців, які так говорять. Бразильський футбол хороший на всіх позиціях, там досить багато якісних футболістів. Грати в такому клубі, як Палмейрас не так просто, і бути капітаном юнацьких команд теж. Він захисник, але це не означає, що він слабший, ніж бразильські гравці атаки, які грають в інших командах ". "Коли я з ним говорив, то побачив у ньому багато позитивних якостей. Він хоче спілкуватися, розраховує грати на вищому рівні. А що стосується інших моментів, то ми націлені саме на позитивні якості гравців, тому це теж одна з причин того, що ми вибрали Муріло ". |
Луческу: "Шахтар" не має наміру відпускати Косту
Попри інтерес до гравця "Шахтаря" Дугласа Кости з боку італійського "Роми" Марча Луческу не збирається відпускати футболіста з команди. Про це сам румунський тренер заявив Radio Kiss, пише "Спорт-Экспресс". "Знаю, що "Рома" зацікавлена в гравцеві і зробила перші кроки, щоб придбати його. Але на даний момент нічого не сталося", - сказав Містер. "Я б вважав за краще зберегти його в команді. Коста все ще молодий і шалено талановитий, і буде грати в Лізі Чемпіонів", - пообіцяв він. "Але якщо я опинюся в ситуації, що буду змушений продати його, то нічого не зможу вдіяти", - визнав Луческу. |
Пеєв: В "Динамо" в мене все було добре, поки не помер Лобановський
Постійні зміни тренерів завадили гравцю збірної Болгарії Георгію Пеєву повністю розкритися у київському "Динамо". Про це правий півзахисник пермського "Амкару" заявив в інтерв'ю "Спорт-Экспрессу". "Я завоював в Пермі головне - любов вболівальників, чого не було в Києві, де все для мене могло скластися інакше, не піди з життя Валерій Лобановський", - сказав він. "Перші два роки при ньому моя кар'єра стрімко йшла вгору. Але перед чемпіонатом Європи я відмовився продовжувати контракт, і новий тренер Михайличенко на півтора місяці посадив мене на лавку", - згадує Пеєв. "Сабо, котрий змінив його, поставив на матч-відповідь Ліги Чемпіонів з "Трабзонспором", і ми після першої, програної в Києві зустрічі перемогли в гостях", - продовжив болгарин. На його думку, після цього він провів на непоганому рівні десяток ігор поспіль, але трапився черговий інцидент. "Побився на тренуванні з бразильцем Клебером. Після цього до складу вже не включали, а на мою позицію взяли молодого Гусєва. І все ж київське "Динамо" як і "Амкар" залишається яскравою сторінкою в біографії", - визнав Пеєв. |
Агуеро став гравцем "Манчестер Сіті"
Один з найкращих форвардів світу Серхіо Агуеро перейшов з мадридського "Атлетико" у "Манчестер Сіті". Про трансфер 23-річного нападника збірної Аргентини повідомляє Reuters. За попередньою інформацією сума угоди склала 39 млн фунтів. Агуеро вже погодив умови особистого контракту з "городянами" і підтвердив, що став гравцем "Сіті". Нападник з 2006 року виступав за "Атлетико", де забив 102 голи у 234 іграх за клуб. |
"Шахтар" зіграв внічию з "Ліоном"
Товариський матч 27 липня "Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Ліон" (Франція) - 1:1 (0:0) Голи: 1:0 - Жадсон (68, пен.), 1:1 - Бастос (79, пен.) "Шахтар" (перший тайм): Рибка, Кобін, Крівцов, Ракицький, Шевчук, Емельянов, Мхітарян, Коста, Тейшейра, Дентіньо, Морено "Шахтар" (другий тайм): П'ятов, Срна, Чіжов, Іщенко, Гай, Фернандіньо, Віценець, Едуардо, Жадсон, Вілліан, Адріано (Хюбшман, 65) "Ліон" (перший тайм): Льоріс, Сіссоко, Кріс, Ловрен, Гассама, Коне, Пье, Бельфоділь, Келлстрем, Гоміс, Лісандро. "Ліон" (другий тайм): Лопеш, Юмтіті, Ревейер, Ловрен (Чавалерін, 79), Менса, Гоналон, Коне, Пье (Новійо, 73), Бельфоділь (Плеа, 62), Бастос, Бріан. |
Суперкубок Франції у супергрі виграв "Марсель"
Суперкубок Франції з футболу 27 липня "Марсель" - "Лілль" - 5:4 (0:1) Голи: 0:1 - Бальмон (9), 0:2 - Азар (57), 1:2 - А. Айю (71), 1:3 - Рад (72), 2:3 - Морель (85), 3:3 - Ремі (87), 4:3 - А. Айю (90, пен.), 4:4 - Баша (90), 5:4 - А. Айю (90, пен.). "Марсель": Манданда, Фанні, Мбіа, Діавара, Морель, Лучо, Шейру (Каборе, 66), Амальфітано (Дж. Айю, 66), А. Діарра, А. Айю, Ремі "Лілль": Ландро, Дебюші, Беріа, Баша, Бальмон (Роделен, 90), Педретті, Азар (Гуйє, 82), Мавуба, Чеджу, Рад, Пайє (Обраньяк, 68) Попередження: Морель (8), Чеджу (40), Педретті (90) Вилучення: Чеджу (90) |
В Англії Торреса порівнюють з Шевченком
На Ферннадо Торрес, купленого "Челсі"за 50 млн фунтів може чекати така ж доля, як і на купленого за 30 млн Андрія Шевченка. Про це пише провідне англійське видання Daily Mail. Торрес виглядає втраченими, загнаним у кут і роздратованим через те, що його трансфер так широко обговорюється", - пише газета. "Він відмовився від всіх прохань про інтерв'ю під час туру по Азії (і раніше з моменту свого переходу), і лише вчора виявився змушений відповісти на кілька запитань під час акції Adidas", - пише Daily Mail. Як повідомляє газета, статистика іспанця (1 гол у 18 іграх) виглядає навіть гірше, ніж показники українця (22 голи в 77 зустрічах). Схожими є й обставини приходу гравців в клуб, де їх не хотіли бачити тренери, а трансфер був насамперед рішенням Романа Абрамовича. |
Афеллай: "У Росії багато грошей"
Півзахисник "Барселони" Ібрагім Афеллай розповів про те, що спілкується зі своїми колишніми партнерами по ПСВ Данко Лазович і Балажем Джуджак, які зараз вступають в Росії. "Раніше ми досить багато спілкувалися, але коли вони переїхали в Росію, поміняли номери телефонів. А російських номерів Данко і Балажа у мене немає. Вони обидва фантастичні гравці, я бажаю їм всього найкращого". "Це їх вибір, що я можу сказати ... Приміром, я чув, що в" Анжи "зібрався сильний склад. Крім Джуджак там вже є Буссуфа, Роберто Карлос ... Напевно, клуб збирається щось виграти, раз робить такі придбання ". "У Росії багато грошей ... Не хочу я сам приєднатися до хлопців? Ні, дякую, я хочу залишитися в" Барсі ", - розповів Афеллай. |
Заваров: "Якщо Суркіс послідовний - нехай звільнить Сьоміна"
http://i.football.ua/i/news/563x347/137440.jpg Екс-півзахисник київського Динамо Олександр Заваров не міг залишити без уваги невдалий поєдинок підопічних Юрія Сьоміна з Рубіном. "Мене підсумок матчу не здивував і здивував одночасно. Казанці зіграли дуже грамотно, дисципліновано і перемогу в цілому заслужили. Разом з тим, у Динамо було достатньо можливостей для того, щоб повернути хід гри на свою користь. Але якщо не використовувати ідеальні гольові шанси, то розраховувати на позитивний результат складно ", - наводить слова Заварова kontrakty.ua. "Гравці Рубіна не досвідчені киян. У складі Динамо грає чимало футболістів, пробивався два роки тому в півфінал Ліги Європи, майже всі вони - гравці своїх національних збірних. Так що причини невдачі варто шукати в проблемах ігрового характеру". Про тренера Рубіна: "Курбан Бердиєв - досвідчений тренер і він використовує ту тактику, яку вважає найбільш доцільною. Було б нерозумно відмовлятися від тактичної схеми, що приносить результат на користь зовнішнього ефекту. Пагони казанці на Динамо з" шапками наголо ", вони майже напевно зазнали б поразки. Інша справа, що кияни, знаючи особливості гри росіян, не вжили ходів, які б поставили оборону Рубіна в скрутне становище. Приміром, під час перегляду останнього матчу чемпіонату України за участю динамівців проти Оболоні я був здивований, що команда Сьоміна не відпрацьовувала варіантів гри проти казанців. Я не побачив у виконанні киян ні елементів пресингу в захисті, ні в середній лінії. Адже було абсолютно очевидно, що Бердиєв наситить оборонні порядки. Такий захист потрібно проходити за рахунок пресингу, за рахунок флангових передач і дальніх ударів. Але з флангів кияни Рубін майже не потурбували. Не побачив я в діях господарів агресії. Пресинг, активний відбір м'яча - це був ключ до успіху. Іншого варіанту я не бачу. Динамо - не Барселона, здатна зламувати насичену оборону за рахунок тривалого контролю м'яча. Виконавська майстерність не те ". Про пропущених голах: «У Хачеріді немає чуття футболу» "В епізоді, коли забивався перший гол, потворно зіграв, опіка Нобоа, Діакате. Потім, коли пішла передача, чомусь заснув на дальній стійці і втратив свого" підопічного "Касаєва Ель-Каддурі. Для мене такі промахи в матчах такого ступеня відповідальності нез'ясовні. Але, мабуть, це навіть не помилки. Такий клас футболістів, їх допускають. Або взяти другий м'яч. Хачеріді гравець, звичайно, талановитий, але у нього немає чуття футболу, інтуїції. Сподіваюся, ці якості прийдуть до Євгена з досвідом. Поки в мене складається враження, що грай Хачеріді проти таких футболістів, як я, він би отримав видалення на десятій хвилині зустрічі. Євген втрачається, програє позицію, коли діє проти швидких, технічних гравців з нестандартним мисленням. Епізод, коли він затримав у штрафному майданчику Медведєва - саме з цієї серії ". "З іншого боку, я намагаюся зрозуміти Сьоміна. Травмований Михалик, немає Юсуфа. Виходить, вибір у нього невисокий, тому в центр оборони доводиться ставити тих, хто є в наявності". Про Андрія Шевченка: «Навіть Блохіну Лобановський не дозволяв мати якийсь особливий статус» "Андрій повинен раз і назавжди визначитися, що йому потрібно. Це ж не діло - постійно літав то в Лондон, то в Німеччину. Захотів - полетів, не захотів - залишився. Якщо тебе турбує спина, то краще пропустити повноцінні два місяці, але вилікуватися остаточно і працювати нарівні з усіма. Тому, мені здається, що тренерський штаб команди, виходячи з цих позицій, вирішив особливо не розраховувати на Шевченка. Адже немає гарантії, що він допоможе команді завтра. У команді повинна бути дисципліна і її повинні дотримуватися всі, незалежно від колишніх заслуг. У наші часи подібних вільностей не міг допустити ніхто. Навіть Блохіну Лобановський не дозволяв мати якийсь особливий статус. Цілком очевидно, запрошуючи Шевченка Суркіс хотів продемонструвати, що здатний запрошувати гравців такого рівня. Але це не означає, що Шевченко повинен перебувати в якомусь особливому положенні. Я не хочу сказати, що Андрій - гравець проблемний, але певні труднощі всередині колективу така невизначеність створює ". Про Алієва та Мілевського: "Артем і Олександр ходять в числі перспективних вже років 20. Але поки авансів вони не виправдовують. Алієв повинен пробігти, віддати пас, демонструвати активність. Мілевському, щоб називатися класним нападаючим, необхідно навчитися міцно стояти на ногах, бути мужиком, а не падати під час першому контакті із захисником і випрошувати штрафні. В Україну такі речі проходять, а от у Європі на симуляції Артема ніхто не реагує ". «Алієв і Мілевський перспективні вже років 20» "Та й взагалі, я дивуюся, коли дивлюся на обличчя динамівців крупним планом. Вони постійно чимось обурені! Все - Мілевський, Алієв, Шевченко, інші. Постійно вони чимось незадоволені, що щось їм не подобається. Постійно ці хлопці лаються з суддями, намагаються на них натиснути, з їх ротів виходить суцільна лайка. Будь я суддею, постійно показував би за такі речі червоні картки ". Про матчі з Рубіном: "Хочу, щоб Динамо продемонструвало характер. Мені також цікаво, як поведе себе у всій цій історії Ігор Суркіс. Якщо він послідовний, якщо дотримується своєї тактики, то повинен вчинити так само як і кілька років тому. Тобто звільнити тренера після такої невдачі подібно того, як він поступав з Анатолієм Дем'яненко та Олексієм Михайличенко. Якщо Ігор Михайлович розбирається у футболі, він повинен проявити характер і зробити те, що робив раніше з людьми, які зробили для клубу багато і як гравці, і як тренери. Точніше, як тренери вони до кінця в Динамо проявити себе не змогли ". |
"Барселона" перемогла "Баварію" у фіналі Audi Cup
Audi Cup Фінал "Барселона" (Іспанія) - "Баварія" (Німеччина) - 2:0 (1:0) Голи: 1:0 - Алькантара (42), 2:0 - Алькантара (75). Барселона: Вальдес (Пінто, 46), Джонатан дос Сантос (Кармона, 79), Фонтас, Бускетс (Піке, 76), Максвелл (Жеффрен, 54), Кейта, Алькантара, Іньєста (Ріверола, 61), Педро (Афеллай, 61), Соріано (Куенка, 66), Вілья (Армандо, 85). Баварія: Бутт, Рафінья (Швайнштайгер, 54), Боатенг, Контенто, Бадштубер (Тимощук, 46), Усамі, Праньіч, Алаба (Кроос, 67), Густаво, Петерсен (Гомес, 63), Оліч (Мюллер, 67). Матч за 3 місце "Мілан" (Італія) - "Інтернасьонал" (Бразилія) - 2:2 (1:1), по пенальті - 0:2 Голи: 1:0 - Ібрагімович (3), 1:1 - Даміао (23), 2:1 - Пато (60), 2:2 - Д'Алессандро (80). Мілан: Аббьяті, Дзамбротта, Тіаго Сілва, Йепес, Антоніні, Гаттузо, Амброзіні, Зеєдорф, Робііньо, Пато, Ібрагімо |
Насрі залишається в "Арсеналі" ще на один сезон
Півзахисник лондонського "Арсенала" Самір Насрі запевнив керівництво клубу в тому, що він залишиться в команді ще як мінімум на один сезон, повідомляє Daily Star. Нагадаємо, не так давно "каноніри" запропонували Насрі новий контракт терміном на п'ять років з тижневою зарплатою в 90 тисяч фунтів, проте француз відкинув угоду, мотивувавши це тим, що він хоче боротися за титули, а з "Арсеналом" це робити неможливо. Нинішній контракт Насрі діє до літа 2012 року, а це означає, що вже в січні будь-який клуб зможе підписати з ним попередню угоду, пише soccer.ru. |
У Росії за "договорняки" візьметься Путін
Керівник Рахункової палати Росії і голова наглядової ради московського "Динамо" Сергій Степашин надіслав листа прем'єр-міністрові Володимиру Путіну, в якому попросив главу уряду посприяти у боротьбі з договірними футбольними матчами в Росії, повідомляють РІА Новини. У листі Степашин закликав ввести кримінальну відповідальність за так звані договорняки. За словами Степашина, договірні матчі дискредитують російський футбол і негативно відбиваються на іміджі країни, якає має прийняти чемпіонат світу 2018 року. Глава Рахункової палати зазначив, що нині в Кримінальному кодексі є стаття про підкуп учасників і організаторів спортивних змагань, але договірні матчі не завжди пов'язані з підкупом, і тому фактично не вважаються злочином. |
У Європі пройшли поєдинки кваліфікації Ліги чемпіонів.
У рамках кваліфікації Ліги чемпіонів відбулися матчі третього відбіркового раунду. Несподівана поразка "Динамо" у себе вдома від "Рубіна" 0:2 так і залишилася найбільш сенсаційним результатом цього кваліфікаційного раунду. К "досягненню" киян трохи наблизився норвезький "Русенборг", який у себе вдома програв чеській "Вікторії" 0:1. В інших поєдинках все завершилося доволі прогнозовано. Великий крок у напрямку раунду плей-офф Ліги чемпіонів зробила португальська "Бенфіка", яка вдома забила два м'ячі у ворота "Трабзсонспора". Господарі володіли ініціативою більшу частину зустрічі, але відкрити рахунок змогли лише в ендшпілі Ноліто, який вийшовши на заміну, відзначився на 71-й хвилині, але цим справа не обмежилася - за дві хвилини до закінчення основного часу Ніколас Гайтан крученим ударом подвоїв перевагу "орлів". Загребське "Динамо" відсвяткувало вольову перемогу над ХІКом в столиці Фінляндії 2:1. У минулому колі ХІК не залишив жодних шансів "Бангор Сіті", в двох матчах забивши у ворота чемпіона Уельсу 13 м'ячів. Проте повторити подібний трюк з найсильнішою командою Хорватії фінам не вдалося. Ліга чемпіонів. 3-й відбірковий раунд ХІК (Фінляндія) - "Динамо" (Хорватія) - 1:2 (1:1) 1:0 - Ринг (14), 1:1 - Рафінья (19, автогол), 1:2 - Саммір (77) "Оденсе" (Данія) - "Панатінаїкос" (Греція) - 1:1 (0:0) 0:1 - Літо (47), 1:1 - Регініуссен (90) "Копенгаген" (Данія) - "Шемрок Роверс" (Ірландія) - 1:0 (1:0) 1:0 - Йонссон (4) "Маккабі" (Ізраїль) - "Марібор" (Словенія) - 2:1 (1:1) 1:0 - Двалішвілі (8, пенальті), 1:1 - Таварес (27), 2:1 - Ямпільський (70) "Стандард" (Бельгія) - "Цюріх" (Швейцарія) - 1:1 (0:0) Голи: 0:1 - Мехмед (78), 1:1 - Начо Гонсалес (90) "Русенборг" (Норвегія) - "Вікторія" (Чехія) - 0:1 (0:1) Гол: 0:1 - Піларж (33). "Бенфіка" (Португалія) - "Трабзонспор" (Туреччина) - 2:0 (0:0) Голи: 1:0 - Ноліто (71), 2:0 - Гайтан (88) Дивіться також матчі вівторка або як Ліга чемпіонів віддалилася від "Ренджерса". |
"Шахтар" проекзаменувала третя команда Франції.
Нічийним результатом 1:1 закінчився товариський матч між донецьким "Шахтарем" та французьким "Ліоном", що відбувся на "Донбас Арені". Як не намагалися команди, але з гри їм так і не вдалося вразити ворота суперника. Обидва голи були забиті з пенальті. На 68-й хвилині "гірників" вивів вперед Жадсон, який повернувся з розташування збірної Бразилії, яка брала участь у Кубку Америки, а через 10 хвилин Бастос зрівняв рахунок, перегравши Андрія Пятова, який вперше вийшов на поле після травми. Зазначимо, що у "Шахтаря" в кожному з таймів грали різні гравці. Зокрема, на воротах у першій половині зустрічі стояв Олександр Рибка, який на 37-й хвилині ліквідував вихід сам на сам з ним Лісандро. Мірча Луческу визнав кращим гравцем матчу в своїй команді Ярослава Ракицького. "Шахтар" провів матч з "Ліоном" в рамках підготовки до виступу в Лізі чемпіонів. А ось київському "Динамо" буде дуже важко пробитися до групового турніру ЛЧ після домашньої поразки від казанського "Рубіна" - 0:2. Товариський матч. "Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Ліон" (Ліон, Франція) - 1:1 (0:0) 1:0 Жадсон (68), 1:1 Бастос (78) "Шахтар" (1-й тайм): Рибка, Кобін, Кривцов, Ракицький (к), Шевчук, Ємельянов, Мхітарян, Коста, Тейшейра, Дентіньо, Морено "Шахтар" (2-й тайм): Пятов, Срна (к), Чижов, Іщенко, Гай, Фернандіньо, Віценець, Жадсон, Вілліан, Едуардо, Луїс Адріано (Хюбшман, 65) |
Блекберн просить у Дніпра ще мільйон
Нікола Калинич повернувся в Спліт з Дніпропетровська, де перебував на переговорах з Дніпром. Хорватський нападник отримав гарну пропозицію від українського клубу, проте тепер все залежить від Блекберна. Дніпро готовий заплатити шість мільйонів євро, однак Волоцюги мають намір отримати сім мільйонів євро плюс різного роду бонуси. "Калинич хоче до України. Не секрет, що він незадоволений своїм становищем в Блекберні. Новий тренер не бачить Ніколу в своїх планах. Кращим варіантом для нього і для клубу було б полюбовне розставання", - говорить агент форварда збірної Хорватії Томіслав Ерцег. "Дніпро ж дуже зацікавлений у приході Миколи, тренер Рамос високо його оцінює, що дуже важливо. Я вважаю, що демонструвати хорошу результативність в Блекберні просто неможливо, адже такий стиль гри команди - там ніхто не забиває багато", - зазначив менеджер. |
Єрьоменко не зіграє з донецьким "Металургом"
Фінський півзахисник київського "Динамо" Роман Єрьоменко в матчі четвертого туру чемпіонату України проти донецького "Металурга" допомогти команді Юрія Сьоміна не зможе. Футболіст у всіх матчах у новому сезоні відзначався жовтими картками, тому майбутню гру в Донецьку пропустить через дискваліфікацію, пише championat.com. Матч "Металург" - "Динамо" в рамках четвертого туру чемпіонату України відбудеться у суботу, 30 липня. |
Маркевич: "Волинь" може здивувати"
Луцька "Волинь" в будь-який момент може здивувати. Таку думку клубному ТБ висловив наставник "Металіста" Мирон Маркевич, напередодні матчу проти команди Кварцяного. "Я переглянув гру "Волині" в Дніпропетровську. Вважаю, що лучани здобули перемогу по грі. Могли перемогти й з більш переконливим рахунком. Думаю, що "Волинь" тактично переграла Дніпро", - сказав він. "Ми вже переглянули власний матч проти "Волині" тримісячної давності, ще хлопцям покажемо деякі моменти. Це такий суперник, який в будь-який момент може здивувати. Гра в Дніпропетровську зайвий раз продемонструвала цей факт", - додав тренер харків'ян. |
Через десять днів Алмейда повернеться у загальну групу
Захисник "Динамо" Леандро Алмейда через десять днів приступить до занять в загальній групі. Про це сам гравець розповів після матчу з "Рубіном", пише dynamomania.com. |
Вілліан: "Чому мене не викликають до збірної? Є одна проблема"
Гравця "Шахтаря" Вілліана не викликають до збірної Бразилії через певну проблему. Про це заявив сам гравець, який за підсумками минулого сезону був визнаний найкращим гравцем чемпіонату України за версією прем'єр-ліги. "Я дуже радий за своїх товаришів по "Шахтарю", яких викликають до збірної Бразилії. Значить, вони дійсно найкращі, а я продовжую багато працювати, адже теж мрію опинитися у складі пентакампеонів, як і будь-який бразилець. Вірю, що це коли-небудь відбудеться", - сказав він. "Звичайно, тренер збірної Мано Менезес знає про мене, хоча особисто ми не знайомі. Втім, є одна проблема, чому мене не викликають до збірної, але про неї говорити б не хотілося", - цитує гравця championat.com. Нагадаємо, з гравців "Шахтаря" в національну збірну Бразилії виклик по черзі отримували Фернандіньо, Жадсон і Дуглас Коста. |
Євген Хачеріді святкує День народження!
28 липня 2011 У четвер Євген Хачеріді приймає привітання – захиснику «Динамо» виповнилися 24 роки. Прийнявши привітання від Інформаційного відділу «Динамо», Євген розповів, як збирається провести цей день: - Увечері в нас тренування на базі, ми готуємося до виїзного матчу проти донецького «Металурга». Тому особливо святкувати нема коли. Можливо, після тренування повечеряємо в колі близьких, дозволю собі келих шампанського, але не більше. Із самого ранку мені дзвонять родичі, друзі, вітають близькі люди, багато хто присилає повідомлення, бажає здоров'я, удачі, успіхів. Перед тренуванням, напевно, привітають тренери та партнери по команді, зазвичай усім іменинникам дарують футболку та м'яч із автографами. Якихось сюрпризів чи подарунків не очікую, коли мене запитують, що подарувати, завжди відповідаю: «нічого не треба». Щоправда, здивувала дівчина, яка вранці подарувала хороший ноутбук. Як у воду дивилася, адже в мене зовсім старий був. Мій День народження зазвичай припадає на розпал сезону, особливих урочистостей майже ніколи не організовую. Добре, що цього року гри немає. |
Діакате цікавиться "Брест"?
Французький "Брест", який зайняв в останньій першості країни 16 місце, знаходиться в активному пошуку центрального захисника. Серед кандидатів на посилення оборони spacefoot.com називає 31-річного Сільвена Маршаля з "Сент-Етьєна", 33-річного Жонатана Зебіна з "Брешії" та 27-річного сенегальця з київського "Динамо" Папе Діакате. Джерело вважає, що зрештою "Брест" прийме рішення на користь Зебіна, який є вільним агентом, пише dynamo.kiev.ua. |
На матч "Рубін" - "Динамо" вже продано більше 5 тисяч квитків
Після гостьової перемоги "Рубіна" над київським "Динамо" казанські вболівальники потягнулися до кас стадіону, щоб купити квитки на гру, яка відбудеться 3 серпня. За інформацією "Советского спорту", до 15.30 четверга було продано більше 5 тисяч квитків (на матчах Ліги чемпіонів трибуни Центрального стадіону можуть вмістити близько 25 тисяч глядачів. - Прим). Причому квитки на матч "Рубін" - "Динамо" (Київ) люди беруть значно охочіше, ніж на гру прем'єр-ліги "Рубін" - "Анжі". Крім того, в бухгалтерію Центрального стадіону вже надійшли заявки на колективне відвідування матчу Ліги чемпіонів з прилеглих до Казані міст: Чебоксар, Іжевська, Йошкар-Оли, Ульяновська. Нагадаємо, матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Рубін" - "Динамо" (Київ) відбудеться в Казані у середу, 3 серпня. |
Перші матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи українські клуби проведуть вдома.
28 липня два українські клуби проведуть матчі третього відбіркового раунду Ліги Європи. "КАРПАТИ" - "СЕНТ-ПАТРІКС" (Ірландія) Львівські "Карпати" стартують в єврокампанії 2011/2012 домашнім матчем з ірландським клубом "Сент-Патрікс". Перша гра 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи почнеться о 19:15. Матч обслуговуватиме швед Мартін Стрембергссон. На жаль, прямої трансляції цього матчу українські вболівальники не побачать - жоден з телеканалів не транслюватиме цей матч. Настрій у львів'ян не з найкращих, оскільки в трьох стартових турах чемпіонату України "Карпати" набрали лише одне очко, забивши при цьому лише два голи. Проте, наставник "Карпат" Олег Кононов заявив, що невдала серія може зіграти позитивну роль в мотивації його підопічних. Єдина кадрова втрата у "Карпат" перед сьогоднішнім матчем - Олег Голодюк, який отримав травму перед грою з "Шахтарем". Цікаво, що суперник "Карпат" взагалі не повинен був грати в Лізі Європи. Але оскільки клуб "Спортинг Фінгал" відмовився від участі в турнірі з фінансових причин, місце в цьому єврокубку від Ірландії дісталося "Сент-Патріксу". У першому раунді кваліфікації Ліги Європи "Сент-Патрікс" здолав ісландський клуб ІБВ (2:1 за сумою двох матчів), а в другому - казахстанський "Шахтар". У Караганді ірландці програли з рахунком 1:2, а вдома взяли реванш 2:0. "ВОРСКЛА" - "СЛАЙГО РОВЕРС" (ІРЛАНДІЯ) Полтавська "Ворскла" в протистоянні з ірландським "Слайго Роверс" спробує зробити другий крок на шляху до групового турніру Ліги Європи. У другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи полтавчани обіграли, нагадаємо, із загальним рахунком 5:0 "Гленторан" з Північної Ірландії. "Слайго Роверс" є лідером чемпіонату Ірландії. Минулого року цей клуб став володарем Кубка країни. В "Слайго" грають 17 ірландців, три англійці і один камерунець - 35-річний Жозеф Ндо. "Ворскла" здобула дві перемоги поспіль у чемпіонаті Україні, та й проблем зі складом у Миколи Павлова немає. Тому завдання на перший матч ставиться зробити якомога більший гандикап перед повторною грою. Матч почнеться о 20:00, а судитиме його бригада арбітрів з Литви на чолі з Гедемінасом Мазейкою. Дивіться пряму трансляцію матчу "Ворскла" - "Слайго Роверс" на каналі "Футбол". Слідкуйте за розвитком подій в матчах українських команд у Лізі Європи в текстовій трансляції на sport.tochka.net! |
Едмара викликали у збірну України
Гравці "Металіста" Марко Девіч й Едмар отримали виклик у національну збірну України для участі у товариському матчі зі збірною Швеції. Про це повідомляє прес-служба харківського клубу. Зазначимо, що для Де Ласерда Едмара це дебютний виклик. |
Едмар: "Абсолютно не очікував виклику у збірну України"
Едмар не сподівався, що його викличуть до збірної України на товариський матч проти Швеції. Про це заявив сам гравець харківського "Металіста", пише прес-служба клубу. "Я дуже щасливий, що отримав виклик у збірну Україну! Зізнаюся чесно, що абсолютно цього не очікував. Просто навіть не можу всі свої щасливі емоції передати", - сказав він. "Сама доля зробила мене українцем. І я щасливий, що все трапилося саме так. Я докладу всіх зусиль, щоб сподобатися тренерам збірної Україні, й особливо приємно, що матч зі Швецією відбудеться на рідному для мене стадіоні, у рідному місті, за рідних уболівальників", - додав Едмар. |
"Карпати" віддали Годвіна "Волині"
Нігерійський півзахисник "Карпат" Самсон Годвін щонайменше до завершення нинішнього року виступатиме за луцьку "Волинь". По завершенні терміну оренди (31.12.2011) "Волинь" зможе повністю викупити контракт футболіста, пише прес-служба львів'ян. У коментарі Самсон повідомив, що сприймає нинішній перехід до складу "Волині" як робочий момент у його кар'єрі, хоч гравець і не приховує, що сумуватиме за Львовом і вболівальниками "Карпат". |
Ліга Європи. "Карпати" перемогли "Сент-Патрікс"
Ліга Європи 2011/12 3 кваліфікаційний раунд Перший матч 28 липня "Карпати" (Україна) - "Сент-Патрікс" (Ірландія) 2:0 (1:0) Голи: 1:0 - Федецький (34), 2:0 - Воронков (90) "Карпати": 32. Богатінов, 4. Мілошевіч, 8. Ощипко, 11. Зеньов, 16. Худоб'як, 20. Гомес, 25. Ткачук, 44. Федецький, 77. Лукас, 89. Д. Авелар (19. Мартинюк, 19), 99. Пачеко "Сент-Патрікс": 1. Роджерс, 2. Пендер, 3. Бермінгем, 5. А. МакМіллан, 6. Макфаул, 9. Норт (10. Д. МакМіллан, 46), 11. Дойл, 12. Шортхолл, 22. Малкемі, 22. Мерфі, 24. Дейлі Попередження: Малкемі (45+3) |
Як повідомляжє goal.com італійська «Рома» зробила офіційний запит, щодо придбання 20-річного півзахисника донецького «Шахтаря» Дугласа Кости.
Сайт посилається на слова Луческу, який в інтервю сказав «що знає про інтерес Роми, і те що вони зробили перші кроки до підписання бразильця» «На даний момент нічого ще не сталося. Я б дуже хотів, щоб він залишився в нас. Коста ще молодий, він буде грати в Лізі чемпіонів, і він великий талант, але якщо я буду у становищі, що нічого не зможу зробити, щоб його зберегти, тоді трансфер відбудеться»,- заявив Мірча Луческу Дуглас Коста має підписаний контракт до 2014 року. |
Ліга Європи. 3 кваліфікаційний раунд. Ворскла не змогла забити ірландському Слайго
Ворскла 0:0 Слайго Роверс Склади команд12. Величко, 4. Даллку, 5. Краснопьоров, 9. Безус (Оберемко, 72), 10. Маркоські (Закарлюка, 46), 11. Кривошеєнко (Сачко, 79), 27. Янузі, 33. Селін, 48. Чеснаков, 78. Курилов, 82. Ребенок Запасні: 1. Долганський, 2. Матвєєв, 3. Вовкодав, 14. Осипенко, 17. Сачко, 20. Закарлюка, 77. Оберемко Головний тренер: Микола Павлов 1. Кларк, 2. Кін, 4. Пірс, 6. Раян, 9. Блінкхорн, 10. Кретаро (Даворен, 77), 12. Кірбі, 15. Ндо, 17. Пауелл, 20. Макгінесс, 22. Грін (Дойл, 62) Запасні: 19. Келлі, 3. О'Дейворен, 5. Вентре, 7. Діллон, 8. Рассел, 11. Дойл, 16. Форан Головний тренер: Пол Кук Попередження і вилученняБезус (52), Янузі (59) Ндо (59) |
Пасторе перейшов у ПСЖ
Атакувальний хавбек "Палермо" Хавьєр Пасторе став гравцем французького ПСЖ. Про перехід гравця збірної Аргентини повідомляє Sky Italia. За попередньою інформацією, сума трансферу складе 45 мільйонів євро. |
Бредлі звільнений з поста головного тренера збірної США
Боб Бредлі відправлений у відставку з поста головного тренера збірної США. Про це повідомляє агентство Reuters. 53-річний фахівець очолював американську збірну з 2007 року. За цей час він встиг вивести команду в 1 / 8 фіналу ЧС-2010. Вочевидь, привидом для звільнення стало лише друге місце на Золотому Кубку КОНКАКАФ в 2011 році. |
РЖД планує викупити акції "Локомотива"
ВАТ РЖД планує викупити 9,09 відсотка акцій "Локомотива" у їх власника - Транскредитбанка, які той отримав у березні 2011-го року. Про це повідомив президент компанії Володимир Якунін. Рішення пов'язане з тим, що ТКБ переходить під контроль групи ВТБ, а та збирається протягом трьох років довести свою частку в банку до 100 відсотків. У свою чергу, ВТБ володіє контрольним пакетом акцій (74 відсотки) іншого столичного клубу - "Динамо". "За укладенням футбольного союзу один власник не може фінансувати кілька футбольних команд, тому акції підлягають викупу, - заявив Якунін. - Ми зараз думаємо, на яку структуру холдингу цей викуп повинен бути здійснений". Раніше член правління ВТБ Катерина Петелина стверджувала, що група ВТБ "не планує якимось чином впливати на управління або брати участь в керівництві" Локомотивом ", в повній мірі зосередившись на роботі з ФК" Динамо ", а також зазначила, що" володіння такою незначною часткою акціонерного капіталу ФК "Локомотив" не суперечить статутам РФС і УЄФА ". |
Збірну Аргентини очолив Алехандро Сабелья
Керівництво Аргентинської футбольної асоціації визначився з новим головним тренером збірної країни. Ним став Алехандро шабель, повідомляє AP. 56-річний фахівець останнім часом працював з "Естудіантес", привівши його до перемог у Кубку Лібертадорес-2009 і апертурі-2010. На посту рульового альбіселестес шабель змінив подав у відставку після фіаско на Кубку Америки Сірхіо Батісту. |
Маріка став гравцем "Шальке"
Нападник Чипріан Маріка підписав контракт з "Шальке", повідомляє офіційний сайт клубу з Гельзенкірхена. Угода 25-річного румуна з півфіналістами останньої Ліги чемпіонів розраховано на два роки. Останнім клубом Маріки, більше відомого в Росії за виступами за Донецький "Шахтар", був "Штутгарт". Відзначимо, що раніше цього літа чутки відправляли гравця в московський "Локомотив". |
Микола ПАВЛОВ: «Маємо дякувати Богові, що нам не забили»
http://football.sport.ua/images/news...rig_132534.jpg «Ворскла» - «Слайго Роверс» - 0:0. Післяматчева прес-конференція Микола Павлов, головний тренер ФК «Ворскла». - Хіба я не правий був, коли говорив, що ця команда набагато сильніше тієї, яку ми обіграли? Але, якщо об'єктивно, то в першому таймі у нас була перевага і гольові моменти. Якби забили м'яч, то все могло бути інакше. Такі команди після пропущеного гола грають по-іншому, дають простір. Але, забити не вийшло. А в другому таймі ми повинні дякувати Богові, що вони нам не забили. Було б зовсім тоді погано. У другій половині ми не створили чогось суттєвого в атаці. Пов'язую це з тим, що всього 3 дні тому ми виграли важку психологічну гру у «Металурга». Та зустріч відібрала у футболістів багато сил і вони не виглядали настільки свіжими в другій половині, як це було в перші 45 хвилин. - Пол Кук сказав, що «Ворскла» залишається фаворитом. А яка ваша думка? І з чим були пов'язані заміни Маркоскі і Безуса? - Радий, що колега так відгукнувся про гру нашої команди. Заміни пов'язані з тим, що останнім часом ми постійно даємо всім гравцям грати певну кількість часу. Ми думаємо не тільки, про те, що буде післязавтра. Ми думаємо про те, що буде завтра. Ми ж не граємо тільки в Європі. Тому я дав можливість Маркоскі відіграти лише 45 хвилин, для футболістів останнім часом і так є велике навантаження. Якщо ви помітили, то крім захисників ми часто змінюємо в іграх футболістів. Сьогодні також довелося зробити декілька замін. Хоча хід гри в першому таймі не віщував, того, що сталося в другому. Безуса замінив, тому, що в нього вже не було сил. Він у першому таймі один міг вирішувати результат матчу, але не реалізував кілька моментів. Напевно, це його надломило. Нічого, все купується з досвідом. - Склалося враження у другому таймі, що команді важко грати першим номером, коли суперник щільно обороняється. - Ну і в першому таймі вони грали від оборони. Просто тоді в нас були ще сили, був рух. Помітили, що дуже втомився Даллку? Його здоров'я не безмежне, так само, як і Курилова, який грає у всіх матчах без замін. Це дуже важко. - Прокоментуйте ситуацію з голами у наші ворота. - А хіба були голи? По-моєму ми 0:0 зіграли. - Але, м'яч все-таки влітав двічі в наші ворота ... - А ви не бачили, що суддя дав там напад на воротаря? - Тоді прокоментуйте невпевнені дії Величко. - Я так не вважаю, це ваша думка. Інша справа, що в другому епізоді він повинен був вибивати м'яч, а не ловити. Але, я не такий фахівець з воротарям, щоб говорити так категорично. Для цього є мої колеги, які проаналізують помилки. І якщо вони там були, і Величко психологічно невпевнений, то гратиме Долганський. |
Крістіан Нобоа: «Обіграти Динамо допоміг досвід»
http://football.sport.ua/images/news...rig_132530.jpg Еквадорський легіонер «Рубіна» поділився секретом сенсаційної перемоги над київським «Динамо» Вчора еквадорський легіонер «Рубіна» Крістіан Нобоа, проводить у складі казанського клубу вже п'ятий сезон, поділився секретом сенсаційної перемоги над киянами - Два роки тому ви брали участь в обох матчах з київським «Динамо» в Лізі чемпіонів. Не могли б порівняти виїзні поєдинки з цим клубом, що відбулися тоді і тепер? - Вони вийшли в чому схожими. Ми почали так само, як і в попередній раз, - відкрили рахунок і намагалися утримати позитивний для себе результат. Але якщо в 2009 році «Рубін» протримався лише до середини другого тайму, то тепер він перемогу не упустив. Різниця в тому, що два роки тому команда не мала досвіду виступів у Лізі чемпіонів, а тепер вона його набралася. Завдяки йому ми і довели гру до переможного закінчення. - Тим часом в порівнянні з ситуацією дворічної давності «Рубін» втратив таких досвідчених майстрів, як Семак і Домінгес, зате в стартовому складі вийшли необстріляні Кверквелія і Кисляк, що діяв до того ж на незвичному місці правого захисника. - Говорячи про досвід, я мав на увазі команду в цілому та її тренера, а не окремих футболістів. Ми виконали установку на гру, і новачки при цьому не випадали із загальних командних дій. Більше того, вони зіграли так, що могло скластися враження, ніби ці футболісти в команді вже давно. - Перед матчем Курбан Бердиєв виділив у київській команді Романа Єременко, якому вам чимало довелося протистояти на полі. Тренер поставив перед вами і вашими партнерами по середній лінії якусь особливу завдання щодо цього півзахисника? - У нас не прийнято говорити про окремі гравців суперника. Ми завжди обговорюємо команду в цілому. Ось і цього разу вивчили ходи київського «Динамо» і намагалися протидіяти його тактиці. - У другому таймі на відміну від першого біля воріт «Рубіна» майже не виникало небезпечних моментів. За рахунок чого, на ваш погляд, вдалося стримати господарів поля? - Можна знову міркувати про досвід. Ми знали, що суперник постарається зробити на нас тиск. По-цьому потрібно було не сідати назад, а зупиняти атаки на дальніх підступах до воріт. Це у нас вийшло. - Ви підстерегли Діакате, відібрали у нього м'яч і зробили простріл, який обернувся голом. Припускали, що сенегалець може втратити м'яч біля своїх воріт? - Ні, звичайно. У тому епізоді велику роль зіграв Гекденіз. Він пресингував Діакате, тому той і зробив втрату. Я ж підібрав м'яч, зробив ривок, обіграв Діакате і побачив, що по центру набігає Дядюн. У той же час зауважив, що на дальню штангу кинувся Касаєв, і вирішив направити м'яч посильнее з розрахунком саме на нього. - Як ви оцінили б значення перемоги на виїзді над київським «Динамо»? - Ми вписали сторінку в історію єврокубкових виступів клубу, але поки в принципі нічого ще не досягли. Попереду матч-відповідь, в якому і вирішуватиметься, хто пройде далі. Після нього і будемо оцінювати київську перемогу. - Але пенальті після матчу з «Краснодаром», в якому ви двічі не забили з 11-метрової позначки, вирішили більше не виконувати? - Не в цьому справа. Я дотримуюся порядок. У команди є штатний пенальтист. Тепер це Натхо. Я поважаю партнера, який взяв на себе обов'язок по пробиття пенальті і чудово з нею справляється. І чому б йому і далі це не робити? - Чи є у Еквадору в Південній Америці принципове футбольне протистояння, як у Росії з України? - Ми традиційно суперничаємо з сусідніми державами - Колумбією і Перу. - Але не з Венесуелою, якої Еквадор несподівано програв на минулому Copa America? - Ви вірно підмітили. Після цієї поразки можна говорити, що тепер у нас три принципових суперника. Раніше в Еквадорі не сприймали Венесуелу як серйозного конкурента. У її збірної рівень був нижчим. Тепер же вона додала і вже чималого домоглася: місце в четвірці кращих на Copa America - вагоме досягнення. - Невдалий результат Еквадору став для вас неприємною несподіванкою? - Якщо чесно, я чекав більшого. Були передумови для того, щоб виступити на турнірі успішно, але, програвши Венесуелі, ми втратили свій шанс. Після поразки від неї стало ясно, що нам буде дуже важко пробитися далі. У підсумку команда так і не вийшла з групи. - Партнер по еквадорської збірної Кайседо, який підписав контракт з «Локомотивом», радився з вами, чи варто їхати до Росії? - Природно, він ставив питання про країну. Розпитував, як мені живеться, що собою представляє російський чемпіонат. Але що я міг йому сказати крім того, що «Локомотив» - один з провідних клубів, а Москва - величезне місто, в якому живуть люди багатьох національностей, так що він напевно знайде співвітчизників, і тому ніяких проблем у плані спілкування не передбачається? Сказав, що рівень національного чемпіонату дуже високий. - Вас самого ніколи в клуб з Москви не звали? - Розмови були, але до конкретики не доходило. Втім, якщо і обговорювати питання про перехід, то в першу чергу в клуб із Західної Європи. - У чемпіонаті «Рубіну» доведеться зустрітися з «Анжі». Про клуб, в який влилася група бразильців на чолі з Роберто Карлосом, напевно, і в Південній Америці багато говорять і пишуть? - Звичайно. Тепер про нього там досить багато чули. Що стосується майбутнього матчу, то й «Анжи», і «Рубін» намагаються піднятися в турнірній таблиці вище. Команда з Дагестану приїде в Казань за очками, а ми ними ділитися не мають наміру. Тому, думаю, буде весела і досить видовищна гра. - Видовищна? Тим часом «Анжи», як і «Рубін», приділяє багато уваги обороні і пропускає мало голів. - Кожна гра - окрема історія. На даний момент я навіть не знаю, як ми будемо розташовуватися на полі, яку тактику оберемо. Але в принципі в домашніх матчах «Рубін» прагне атакувати по праву господарів. Ми це продемонстрували у зустрічах і з «Локомотивом», і з «Динамо». Словом, постараємося залишити очки вдома. |
Мессі: "Хотіли виграти Копа Америка"
Лідер каталонської Барселони і збірної Аргентини Ліонель Мессі прокоментував виступи свій національної команди на Копа Америка. "Ми налаштовувалися здобути перемогу на Чемпіонаті Південної Америки, тому такі невдачі переживати дуже боляче", - говорить Мессі в інтерв'ю Ole. "Нам потрібно швидше забути про Копа Америка і повністю зосередитися на матчах, які нам належить зіграти в майбутньому. Що було, те загуло. Головне, щоб це не повторилося у відбірковому циклі до Чемпіонату світу". |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:25. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010