Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Новини футболу (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=3025)

karpinets2710 08.08.2011 20:05

Кривбас поскаржився Колліні

Куратору системи арбітражу

в професіональному футболі України

сіньору П’єрлуїджі Колліні

Голові комітету арбітрів ФФУ

пану Вадиму Шевченку

Шановні панове!

Адміністрація ТОВ «ФК «Кривбас» м. Кривий Ріг просить Вас дати професійну оцінку діям арбітра І.Іщенка в епізоді, що стався на 24-й хвилині матчу 5 туру ЕпіЦентр Чемпіонату України з футболу сезону 2011/12 рр «Шахтар» м. Донецьк - «Кривбас» м. Кривий Ріг (епізод за участю гравця «Кривбасу» Р.Валєєва та гравця «Шахтаря» Д.Срна в штрафному майданчику донецької команди) та розтлумачити криворізькому клубові Ваші висновки щодо вірних або ж помилкових дій арбітра в цьому епізоді.

Звертатися до вас у такий спосіб змушує те, що на неодноразові наші звернення подібного роду у минулі сезони футбольним клубом «Кривбас» не було отримано жодної відповіді та жодного пояснення.

З повагою та надією на діалог

Керівництво ФК «Кривбас»

Джерело: Офіційний сайт ФК "Кривбас"

sacha 08.08.2011 20:19

Блохін: "Склад на матч проти шведів практично визначений"

За красиві очі у національній команді України ніхто не гратиме.

Про це напередодні поєдинку проти Швеції заявив головний тренер "синьо-жовтих" Олег Блохін.

"Я звик до екстремальних ситуацій. Склад на матч проти шведів практично визначений. Хто є у таборі збірної, той і зіграє. Головне - уникнути травм. Інакше навіть не буде ким замінити травмованих виконавців",- сказав наставник.

За словами Блохіна, швидше за все, матч проти Швеції розпочне Андрій Дикань.

"Я планував одне, але у зв'язку з травмами доведеться внести корективи. Чи буду змінювати голкіпера, визначимо протягом матчу. Суперника поки не вивчав. Розбирали матч із Францією. Останні 15 хвилин ми провалили", - додав він.

Також тренер збірної України прокоментував ситуацію з Андрієм Шевченком і Артемом Мілевським, які не отримують достатнью ігрову практику.

"Не знаю, що сталося у "Динамо". Сьогодні поговоримо з Мілевським. Якщо він надалі не гратиме за команду, то я перестану його викликати у збірну. За красиві очі у національній команді ніхто не гратиме. Що стосується Шевченка, то у збірній мають бути лідери. З Андрієм ми також поговоримо. Якщо він потягне, то гратиме за збірну, якщо ні, то... Я також колись закінчував", - цитує Блохіна Gazeta.ua.

2vanya2 08.08.2011 22:09

Екс-футболісти київського клубу будуть тренувати молодь.

Відомі в минулому захисники "Динамо" Юрій Дмитрулін і Сергій Федоров приступили до роботи у дитячо-юнацькій футбольній школі "Динамо".

"Тільки приступивши до роботи в школі, я говорив, що до виховання молодого покоління потрібно залучати колишніх гравців команди, - заявив старший тренер ДЮФШ Олександр Іщенко. - У них є найголовніше - психологія переможця.

Перед дітьми буде наочний приклад, яких успіхів у футболі можна досягти своїм бажанням і працьовитістю. Дмитрулін і Федоров молоді і можуть наочно показати, як виконати той чи інший технічний прийом.

Деякий час тому я запропонував хлопцям спробувати себе в якості тренерів в дитячій школі. Вони пропозицію прийняли, а рішення про зарахування до штату буквально сьогодні підписав президент клубу ".

У новому навчальному футбольному році Юрій Дмитрулін буде асистентом Павла Неверова в групі хлопців 1996 року народження, а Сергій Федоров у тренера Юрія Єськіна в групі 1997 року народження. "Обидва поставилися до такого рішення з розумінням, це їхні перші кроки на тренерській терені. Все інше залежить від них, сподіваюся, тренерська кар'єра Сергія і Юрія буде настільки ж яскрава, як і ігрова", - додав Іщенко.

Юрій Дмитрулін грав за "Динамо" 12 років і завершив кар'єру в 2006 році в російському клубі "Шинник". Сергій Федоров відіграв у київському клубі 16 років і повісив бутси на цвях в 2010 році.

sacha 08.08.2011 22:46

Трансфер Лукаку обійдеться "Челсі" у 16 млн фунтів

Нападник "Андерлехта" Ромелу Лукаку прибув до Лондона, щоб врегулювати останні деталі переходу у "Челсі".

Вартість трансферу оцінюється у 16 мільйонів фунтів стерлінгів.

У найближчі години молодий бельгієць повинен пройти медичне обстеження.

Потім він має поставити підпис під 5-річним контрактом з "аристократами", повідомляє "СЭ" з посиланням на The Daily Mail.

sacha 08.08.2011 23:30

Півзахисник "Барселони" Андрес Іньєста під час представлення атрибутики каталонського клубу із фотографіями не оминув тему переходу Сеска Фабреґаса.

"Не знаю, чи внесли фотографію Сеска в альбом, - жартома сказав Іньєста. - Я не знаю яка зараз ситуація, однак про це вже стільки сказали, що й нема щось додати. Варто лише чекати на те, як розвиватиметься хід подій між клубами та з гравцем. А позиція "Барси" щодо Сеска всім добре відома".

sacha 08.08.2011 23:31

Сьогодні до тренувального табору “Барселони” долучилися три футболісти — Маскерано, Санчес та Лео Мессі.

Ці гравці брали активну участь у Копа Америка, тож покінчили із відпочинком лише зараз. Щоправда, Мессі упродовж цього часу працював достатньо інтенсивно. Він брав участь у товариських поєдинках, а також тренувався за індивідуальним графіком під наглядом особистого тренера з фізпідготовки Хуано Брау.

Такі приємні новини додають впевненості прихильникам “Барси” напередодні протистояння з “Реалом” за Суперкубок Іспанії. “Мінус” лише один — через травму “Ель классіко” пропустить Карлес Пуйоль.

genych 09.08.2011 10:45

Іванович: "Шева мені дуже допоміг - завжди буду йому дякувати"

Захисник Челсі Браніслав Іванович прокоментував перехід Юрія Жиркова в Анжи.
"Почув про цю команду, коли вона тільки вийшла в Прем'єр-лігу. А цієї зими про Анжи стали багато писати: що хочуть побудувати сильну команду, будуть купувати багато гравців світового рівня", - згадує Іванович в інтерв'ю Советскому спорту.

"А коли в Анжи перейшов Роберто Карлос, це тільки підтвердило серйозність намірів клубу з Махачкали".

"Справа в тому, що Юра давно хотів повернутися на Батьківщину. Він просто не звик до життя в Англії, в Лондоні. Була пропозиція не тільки Анжи, а й інших клубів. Тобто він сам хотів поїхати. Що я можу сказати? Бажаю удачі і сподіваюся, що він буде успішно грати у своїй новій команді ".

"Мені Шева дуже допоміг в мій ранній період в Челсі. Я завжди буду це пам'ятати і завжди буду йому дякувати".

"У Юри було багато травм, це, звичайно, заважало. У минулому сезоні був момент, коли Юра провів шість-сім матчів поспіль, показав, що у порядку, що вміє грати, закріпився у складі. Але потім отримав травму коліна, знову вибув ... Цього року теж почав добре, предсезонка пройшла відмінно, впевнений, він би виходив на поле частіше, ніж у минулому сезоні ".

"У мене травма. Потягнув м'яз в останньому нашому матчі в азіатському турне, з Астон Віллою. Треба відновитися, хочу повноцінно тренуватися перед першою грою чемпіонату, сподіваюся вийти на поле. Шкода, звичайно, що все це трапилося перед зустріччю збірної, тим більше летимо в Росію. Хотілося зіграти, що говорити ... Загалом, команда летить до Москви, а я - до Лондона ".

genych 09.08.2011 10:50

Артем МІЛЕВСЬКИЙ: «Думаю, на стадіоні має бути міліція»
Нападник «Динамо» про поєдинок за збірну і про інцидент під час матчу з «Карпатами»

- Не хотілося б зараз говорити про клубні справи, нас чекає гра за національну збірну, я зосереджений виключно на ній. Якщо Олег Блохін сказав, що надалі я можу не викликатися до збірної, думаю, це стосується не тільки мене, а кожного. Будь-який футболіст повинен доводити своє право на місце в основному складі.

- Що можете сказати про збірну Швеції?
- Ми грали з нею взимку на Кіпрі, це хороша, дисциплінована команда. Думаю, вони будуть більше уваги приділяти обороні, а нам буде дуже важко.

- На ваш погляд, чи збереться повний стадіон у Харкові?
- Я навіть не сумніваюся в цьому, наскільки пам'ятаю, вболівальники завжди заповнюють трибуни, коли наша команда там грає. Вони дуже люблять футбол, думаю, буде аншлаг.

- Під час матчу з «Карпатами» стався інцидент, в ході якого побили людину. Ви до нього підійшли і допомогли піднятися. Розкажіть, що ви побачили?
- Уболівальники «Динамо» і «Карпат» досить дружні. Я не знаю всієї ситуації, але думаю, що так бити людину не можна, тим паче, коли 20 фанів налетіли на одного і трохи його не вбили.

- Чи сильно він був побитий?
- Мені здалося, що він лежав майже без свідомості.

- Поки ви не покликали швидку допомогу, лікарі не особливо до нього поспішали?
- У нас на стадіоні немає міліції. Може, комусь все одно, але я вважаю, за такими речами потрібно стежити і хтось повинен допомагати уникати подібних інцидентів.

- Ви вважаєте, на стадіоні має бути міліція?
- Думаю, так, адже подібні ситуації можуть повторюватися знову і знову. Це ненормально.

sacha 09.08.2011 11:12

Шевченко: "Відсутність Ібрагімовіча - плюс для нас"

Відсутність у завці Швеції на гру з Україною Златана Ібрагімовіча - плюс для "синьо-жовтих".

Такої думки нападник київського "Динамо" Андрій Шевченко, пише прес-служба киян.

"Ми ще детально не вивчали нашого суперника. Збірна вже одного разу грала з цією командою. Я, правда, не брав участі у тому матчі, але інші футболісти мають уявлення про Швецію", - сказав він.

"Завтра будемо говорити про неї більш докладно. Втім, уже зараз можу сказати, що відсутність Ібрагімовіча - плюс для нас. Це провідний гравець команди", - додав Шевченко.

За його словами, йому подобається грати у будь-якому місті країни за збірну.

"Судячи з останніх ігор, які ми там проводили, у Харкові чудова футбольна атмосфера, чудовий стадіон. Нас там добре зустрічає та вітає публіка. Будемо сподіватися, що і цього разу нічого не зміниться", - пояснив нападник.

2vanya2 09.08.2011 11:34

Наставник збірної прояснив ситуацію навколо Шевченка та Мілевського.

Головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін пригрозив Артему Мілевському і Андрію Шевченку, що за гарні очі більше їх у збірну викликати не буде.

Про це він заявив на відкритому тренуванні збірної перед товариським матчем з командою Швеції, який відбудеться 10 серпня.

"Не знаю, що відбулося в "Динамо". Сьогодні поговоримо з Мілевським. Якщо він більше не гратиме за команду, то я перестану його викликати до збірної. За гарні очі в національній команді ніхто не гратиме.

Що стосується Шевченка, то в збірній мають бути лідери. З Андрієм ми також поговоримо. Якщо він потягне, то гратиме за збірну, якщо ні, то ... Я теж колись завершував", - заявив Блохін.

У майбутній зустрічі наставник збірної не зможе розраховувати на ряд гравців, яких раніше викликав в команду. "У Гусєва діагностовано розтягнення голеностопа. Наскільки я знаю, він вибув на два тижні. Крім того, додому відправили Ракицького - він каже, що в нього болить коліно. Також не допоможе нам Ярмоленко - у нього проблема з м'язом", - сказав Блохін .

Товариський матч між збірними України та Швеції відбудеться 10 серпня в Харкові на стадіоні "Металіст". Початок матчу - о 21:00. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер", а за текстовим онлайном стежте на sport.tochka.net.

Нещодавно збірна України дізналася суперників по відбору начемпіонат світу 2014 року, найсильнішим з яких виявилася команда Англії. Після цього Блохін заявив, що це не найгірший варіант.

sacha 09.08.2011 12:53

Воронін: "У шведів сильна команда"

Збірна України перед матчем із Швецією має бути морально готовою та віддати всі сили грі.

Так вважає півзахисник московського "Динамо" Андрій Воронін.

"Я з ними ще не грав жодного разу і чесно кажучи, особливо за ними не слідкую. Хоча у них сильна команда і тепер важливо добре підготуватися до майбутнього поєдинку. У першу чергу морально бути готовими та віддати всі сили грі", - сказав він.

"Фізична форма у всіх у хорошому стані, тому що чемпіонат України нещодавно стартував, російський також відновився після паузи - тому саме у цьому компоненті всі гравці повинні бути у тонусі", - додав гравець.

За словами Вороніна, українці на ходу і фізичний стан буде кращим, ніж у шведів, пише dynamomania.com.

sacha 09.08.2011 13:13

На "Шахтар" у Дніпропетровську можна сходити за 15 гривень

У найближчу суботу "Дніпро" на рідному стадіоні зіграє проти "Шахтаря".

Квитки на цей матч надійшли у продаж у понеділок, 8 серпня, пише прес-служба клубу.

Їх вартість складає від 15 до 75 гривень. Місця у ресторані коштують 450 гривень (у вартість входить "шведський стіл").

Додамо, що гра розпочнеться 13 серпня о 20:00.

karpinets2710 09.08.2011 15:17

Ібра: Я закінчу кар’єру в Мілані

В інтерв'ю шведській газеті Aftonbladet, нападник "Мілана" Златан Ібрагімович торкнувся теми своїх почуттів до міланської команди.

"Я щасливий в "Мілані", тут розуміють мене. Керівництво прислухалася до моїх слів і дало мені тиждень відпустки, вони зрозуміли, що я дійсно дуже цього потребую. Мені потрібно морально відпочити і побути поряд з дітьми", - говорить Златан.

"Мені дуже приємні слова Галліані в мою адресу. Ні в одному клубі, в якому я грав, про мене так не говорили. Я залишаюся в "Мілані" і закінчу кар'єру тут, звичайно якщо мене не продадуть"

karpinets2710 09.08.2011 18:18

Вілліан: Буду добрим та спокійним татком

Новини футболу, 9 серпня. Півзахисник "Шахтаря" Вілліан, який відзначає 23-річчя, незабаром стане татом.

Про це прес-служба "гірників" і поспілкувалась з іменинником.

"Святкуючи гол "Металургу" я привітав свою дружину. Ну й гол, звичайно ж, присвятив їй", - сказав він.

"Чи не зарано заявив? Розумієте, я дуже щасливий! Чому ж я не можу поділитися своїм щастям з усіма?", - вважає незабобонний Вілліан.

"Якщо чесно, мені все одно, буде хлопчик чи дівчинка. Головне, щоб дитина народилася здоровою. Твердо вирішив, що в цей момент буду знаходитися разом зі своєю дружиною", - зізнався бразилець.

"Чи буду я суворим батьком? Ні-ні, я буду добрим та спокійним татком", - пообіцяв наостанок Вілліан.

sacha 09.08.2011 23:25

УЄФА включив Коноплянку до топ-10 найперспективніших гравців Європи

Півзахисник "Дніпра" Євген Коноплянка входить до числа найбільш перспективних молодих гравців, які наступного літа мають усі шанси заявити про себе на повний голос на Євро-2012.

Про йдеться у статті офіційного сайту УЄФА, котрий включив українця до топ-десятки обраних футболістів та дав йому наступну характеристику:

"Технічний, стрімкий і кмітливий 21-річний півзахисник дніпропетровського "Дніпра" є одним із найталановитіших молодих гравців в українському футболі. "Коноплянка коштує 50 мільйонів євро", - заявив якось наставник "Дніпра" Хуанде Рамос, який не змінив своєї думки, незважаючи на невдалий виступ свого підопічного на молодіжному ЧЄ-2011.

"У цьому віці важко виступати на одному рівні, - пояснив Рамос. - Євген дуже талановитий і ще зростатиме". Його дебют у головній команді країни відбувся 25 травня 2010-го в матчі проти Литви. За чотири дні півзахисник забив свій перший гол у виграному двобої з Румунією (3:2).

У новому сезоні Коноплянка не завжди потрапляє в основний склад клубу, але потенціал півзахисника дозволяє йому сподіватися на місце у збірній на домашньому фінальному турнірі Євро-2012".

Також до десятки потрапили Тьяго Алькантара (Іспанія), Кайл Вокер (Англія), Себастьян Джовінко (Італія), Марвен Мартен (Франція), Андре Сантуш (Португалія), Свен Бендер (Німеччина), Кевін Стротман (Нідерланди), Кіріакос Пападопулос (Греція), Гжегож Сандомерський (Польща).

bilich 10.08.2011 07:45

Борха Валеро не покине "Вільярреал"

Плеймейкер "підводників" спростовує чутки.

Атакуючий півзахисник "Вільярреала" Борха Валеро розповів про інтерес "Малаги" і свої плани на майбутнє.

"Насправді, всі ці розмови про мій перехід в стан андалусійцев - вигадки. Ні, може" Малага "і має якісь плани на рахунок мене, але офіційно ніхто не робив пропозицій ні клубу, ні мені особисто. Я готуюся до нового сезону і не думаю про те, що можу змінити клуб. Я щасливий тут і повністю сконцентрований на тому, щоб допомогти команді вийти в груповий турнір Ліги чемпіонів ", - цитують Борха іспанські ЗМІ.

sacha 10.08.2011 08:39

Агент Ето'О: "Ми практично домовилися з "Анжі"

Форвард "Інтера" Самуель Ето'О дуже близький до переходу у російський "Анжі", котрий належить мільярдеру Сулейману Керімову.

Про це Клаудіо Вігореллі, агент нападника заявив порталу Sports.ru.

"Ми практично домовилися з "Анжі". Сподіваюся, тепер домовляться між собою і клуби", - повідомив він.

Агент сказав, що дані La Gazzetta dello Sport про зарплату у 20 мільйонів євро на рік, яку буде отримувати камерунець в Махачкалі, не відповідає дійсності.

Варто зазначити, що "Інтер" також підтвердив факт ведення переговорів з "Анжи" про трансфер Ето'О. Сума можливої ​​операції оцінюється в 30 мільйонів євро.

sacha 10.08.2011 08:41

Чемпіонат світу (U20). Аргентина та Португалія - у чвертьфіналі. Інші матчі

Чемпіонат світу з футболу (U20)

Колумбія

1/8 фіналу

10 серпня

Аргентина - Єгипет 2:1 (1:0)
Голи: 1:0 - Ламела (42 пен), 2:0 - Ламела (64 пен), 2:1 - Мохамед Салах (70 пен)

Португалія - Гватемала 1:0 (1:0)
Гол: 1:0 - Нельсон Олівейра (7 пен)

Мексика - Камерун 1:1 (0:0, 1:1, 0:0) по пен 3:0
Голи: 0:1 - Оханджа (79), 1:1 - Оррантія (81)

Колумбія - Коста-Ріка 3:2 (0:0)
Голи: 1:00 - Муріель (56), 1:1 - Руїз (63), 1:2 - Еское (65), 2:2 - Франко (79), 3:2 - Родрігес (90+3 пен)

karpinets2710 10.08.2011 10:25

Джеррард - Суарес фантастичний гравець

Капітан "Ліверпуля" Стівен Джеррард вважає, що у його одноклубника Суареса є все необхідне, щоб стати один з кращих нападників в прем'єр-лізі.

" Суарес – особливий, його рухи, його техніка і розуміння гри - просто фантастика.

Його можна порівнювати з Карлосом Тевесом, але він може бути навіть кращим за нього".

Orton 10.08.2011 12:11

Кубок Англійської Ліги 2011/12. РЕЗУЛЬТАТИ 1-ГО РАУНДУ ЗА 9 СЕРПНЯ

Завершена намічена на вівторок програма першого раунду Кубка Англійської Ліги сезону 2011/12, що подарувала цілий ряд яскравих і інтригуючих протистоянь, неймовірну драму і, звичайно ж, кілька кубкових сенсацій.

Так, зійшли з дистанції вже в першому раунді виступаючі в Чемпіоншипа "Барнслі", що поступився на своєму полі 0-2 представнику Ліги Два "Моркамб", "Ковентрі Сіті", з рахунком 1-3 програв у гостях "Бери", "Дербі Каунті ", з рахунком 2-3 поступився в рідних стінах" Шрусбері Таун "," Халл Сіті ", несподівано пропустив на своєму полі два м'ячі від" Макклсфілда "," Іпсвіч Таун ", також за підтримки власних трибун поступився 1-2" Нортхемптон ", і" Портсмут ", з мінімальним рахунком 0-1 поступився на" Фраттон Парк "" Барнету ".

Пробилися в наступний етап турніру "Бернлі" і "Пітерборо Юнайтед", але для цього їм потрібно було тільки в додатковий час зломити опір "Бартон Альбіону" і "Стівеніджа" відповідно, ще у п'яти матчах справа дійшла до серії пенальті, і тут удача посміхнулася футболістам "Шеффілд Юнайтед", "Карлайл Юнайтед", "Лейтон Орієнт", "Уікомба" і "Ноттінгем Форест", який у неймовірній розв'язки врятував матч на третій компенсованій хвилині додаткового часу, а потім і виграв у серії пенальті у локальному дербі з "Ноттс Каунті ".

"Сороки" при цьому були неймовірно близькі до підсумкової перемоги, але у вирішальні моменти свої моменти не змогли реалізувати Лі Хьюз і Ніл Бішоп.

Не менш напруженим і драматичним виявилося йоркширські дербі між "Лідс Юнайтед" і "Бредфорд Сіті", в якому гості двічі по ходу зустрічі вели рахунку і велику частину матчу мало в чому поступалися господарям, але в підсумку капітулювали - перемогу команді Саймона Грейсона з рахунком 3 -2 приніс дубль Рамона Нуньєса і ще один гол Росса Маккормака.

Слід, безумовно, відзначити і героїв дня, а таких виявилося чимало - крім уже згаданого Нуньєса, може бути задоволений своєю грою ветеран "Бери" Райан Лоу, дубль якого допоміг його команді з рахунком 3-1 перемогти "Ковентрі", нападаючий "Рочдейл" Ешлі Граймс, в додатковий час приніс своїй команді перемогу з рахунком 3-2 над "Честерфілд", голландський вінгер "Мідлсбро" Марвін Емнес, який забив три голи у ворота "Уолсолл", і маловідомий 18-річний форвард "Лестер Сіті" Джефф Шклупп (на фото вгорі), хет-трик якого став вирішальним фактором у вольовій перемозі команди Свена-Йорана Ерікссона з рахунком 4-1 в гостях над "Ротерхем".

Також відзначимо Лі Новака з "Гаддерсфілда", дубль якого допоміг команді Стіва Кларка зломити в гостях опір "Порт Вейла" (4-2), і в цілому комфортних перемог добилися "Донкастер Роверс", з рахунком 3-0 розгромив "Транмер Роверс" , "Брайтон", з мінімальним рахунком 1-0 переграв "Джіллінгхем", "Міллуол", з таким же рахунком здолав у гостях "Плімут", і, звичайно ж "Борнмут", відвантажив п'ят м'ячів у ворота "Дагенхем енд Редбрідж" .

Також великих перемог з однаковим рахунком 4-1 добилися "Саутгемптон", що брав на "Сент-Меріс" "Торки Юнайтед", і "МК Донс", що відправився в гості до "Челтнем Таун".

Йде далі і "Престон", хоча команді Філа Брауна і довелося неабияк понервувати в домашньому матчі з "Крю Олександрою" - гост двічі вели по ходу зустрічі, і лише на 90-й хвилині Іен Хьюмен приніс господарям непросту перемогу з рахунком 3-2.

Вийшли в наступний раунд "Херефорд Юнайтед", з мінімальним рахунком 1-0 переміг представника Ліги Один "Бретфорд", і "Ексетер Сіті", який забив два голи "Йовілу".

Orton 10.08.2011 12:24

Країни переможного соціалізму...

Швеція

ДОСЬЄ

Країна на півночі Європи, на Скандинавському півострові. Конституційна монархія
Територія - 449,964 кв. км. Між іншим, третя за територією в зарубіжній Європі після Франції та Іспанії. Межує з Фінляндією і Норвегією, через протоку - з Данією Населення - 9,354 млн. ( 2010) Столиця - Стокгольм ( 810,1 тис. чоловік)
Найбільші міста: Стокгольм, Гетеборг, Мальме
ВВП: 358,4 млрд. дол. Або 39 600 на душу населення
Державна мова - шведський
Валюта - шведська крона
Місце у рейтингу ФІФА - 19.
Тренер - Ерік Хамра ( ​​з 2009- го; саме Хамра, причому з наголосом на останній склад, до легендарного Курту Хамрін ніякого відношення не має і пишеться інакше) Помічник - Маркус Ольбак Капітан - Златан Ібрагімович.
Форма - жовті футболки і гетри, сині труси. Запасна - сині футболки і гетри, білі труси.
Кращі футболісти в історії - Курт Хамрін, тріо Гре- Но- Лі. Лідери збірної - Златан Ібрагімович, Кім Чельстрем
Перший матч - Швеція - Норвегія - 11:3 ( 12.07.1908, Гетеборг )
рекордсмени збірної
МАТЧІ
1. Томас Равеллі - 147 (1981-1997)
2. Андерс Свенссон - 116 (1999 -...)
3. Роланд Нільссон - 116 (1986-2000)
4. Бйорн Нордквист - 115 (1963-1978)
5. Ніклас Александерссон - 109 (1993-2008)
6. Олоф Мельберг - 107 (2000 -...)
7. Хенрік Ларссон - 106 (1993-2009)
ГОЛИ
1. Свен Рюделл - 49 (1921-1932) у 43-х матчах
2. Гуннар Нордаль - 43 (1942-1948) в 33-х
3. Хенрік Ларссон - 37 (1993-2009) в 106-ти
4. Гуннар Грен - 32 (1939-1958) в 57-ми
5. Кеннет Андерссон - 31 (1990-2000) у 83-х
6. Маркус Ольбак - 30 (1999-2008) у 74-х
Найбільша перемога: Швеція - Латвія - 12:0 (29.05.1927), Швеція - Південна Корея - 12:0 (05.08.1948)
Найбільша поразка: Великобританія - Швеція - 12:1 (20.10.1908)
Кращі досягнення:
Віце-чемпіон світу 1958 року. Третій призер ЧС-1994. Півфіналіст ЧЄ 1992 року. Олімпійський чемпіон 1948 року.
Усього збірна провела 936 матчів (460 = 203-273, 1924-1267).
З України 2 матчі (0 = 1-1, 1-2)

Збірна Швеції по праву вважається однією з найсильніших європейських збірних. У число топ-команд шведи, звичайно, не входять, однак десь поруч крутяться постійно. Досить сказати, що, починаючи з 1990 року, Швеція пропустила тільки один чемпіонат Європи (1996 року) і два чемпіонати світу (1998 і 2010). І зараз у відбірковому турнірі ЧЄ Швеція впевнено йде на другому місці в групі після Голландії. Вона виграла п'ять матчів із шести, програвши тільки лідерові 1:4. Лідерові, який поки що йде без втрат.
Невдача у відборі до ЧС-2010 року практично не вплинула на склад команди. Тренерський штаб - так, помінявся повністю, однак гравці виходять ті ж. Все це говорить про те, що Швеція переживає ті ж проблеми, що і Україні - коротка лава, бо обойма людина з двадцяти практично не змінюється від турніру до турніру, від матчу до матчу, незалежно від успіхів і невдач. Здається, що не заверши кар'єру Ніклас Александерссон, Хенрік Ларссон і нинішній другий тренер збірної Маркус Ольбак - вони входили б до числа кандидатів! Як, наприклад, до цих пір входить в нього 35-річний Андерс Свенссон, забивав ще на японо-корейському ЧС, і Крістіан Вільгельмссон, незважаючи на від'їзд на Близький Схід.
Тому можна сміливо говорити, що збірна Швеції нам чудово знайома. Не так давно команда тоді ще Олексія Михайличенко виграла у Стокгольмі на стадіоні АІКа товариський матч, а в лютому нинішнього року наші здолали шведів у фінальному матчі турніру на Кіпрі. Ігровий час завершився 1:1. На швидкий гол Ельмандер на 7-й хвилині наші відповіли без зволікання (Девіч, 20, з пенальті), а в серії пенальті українці виявилися точніше. У шведів забили Гранквіст, Ларссон, Ерікссон, Лустіг, не змогли пробити Шовковського Чельстрем і Байрам. У наших схибив тільки бив першим Кравець, а Тимощук, Алієв, Морозюк, Ротань і Коноплянка 11-метрові виконали бездоганно.
ШВЕЦІЯ Ісакссон - Лустіг, Майсторовіч ( Мельберг, 46), Гранквіст, Сафарі ( Стенман, 78) - Ларссон, Свенссон ( Ерікссон, 78), Кельстрем, Вільгельмссон - Ібрахімовіч ( Ельм, 46), Елмандер ( Байрам, 60)
УКРАЇНІ: Шовковський - Федецький, Кучер, Михалик, Романчук - Ротань, Степаненко (Тимощук, 91) - Девіч (Коноплянка, 46), Олійник ( Морозюк, 72), Ярмоленко (Алієв, 64) - Кравець.

Зверніть увагу: теоретично шведи в найближчу середу можуть повторити стартовий склад того матчу! За винятком Ібрахімовіч.
Молоді в збірної практично немає. Досить сказати, що до Харкова приїде тільки один футболіст молодше 25-ти років - лівий хав «Твенте» Байрам. Ні 25-ти і правому захисникові Лустіг, але в кінці року виповниться.
І це в країні, де молодіжна збірна з року в рік виступає непогано! Наприклад, на ЧЄ дворічної давності шведи дійшли до півфіналу. Не приховую, ряд молодих шведських футболістів мені дуже імпонує, але більшості з них по 18-20 років і поки вони не претендують на місце в збірній. А тих, хто старший, на матч з Україною не стали залучати тренери. Йдеться насамперед про центральному захиснику ФК «Копенгаген» 23-річному Пьере Бенгтссон, його ровесників захисника «Брюгге» Міхаеля Альмебаке, лівому півзахиснику «Блекберна» Мартіні Олссон, правом Хавеа АЗ Расмус Ельма, форварді «Вердера» Денні Авдіче, про 20-річних опорника «Мальме» Іво Пекальскі і нападаючому «Хельсінгборг» Расмус Йонссон. Двоє останніх - гравці молодіжної збірної країни, з якою нашим належить зустрітися у відбірному циклі. З іншого боку, до Харкова не приїде і ряд ветеранів - центральний захисник Олоф Мельберг з «Олімпіакоса» і сам Златан Ібрагімович. Останнього, мабуть, просто пошкодували, адже Златан побував аж у Китаї, де з «Міланом» грав матч за Суперкубок Італії проти «Інтера». І допоміг йому виграти трофей, зрівнявши рахунок у середині другого тайму.
Але, незважаючи на відсутність Мельберг зі Златаном, можна говорити про те, що шведи привезуть в Україну досить пристойний склад. Згадайте, наприклад, скільки важливих гравців відсутнє у Голландії, Чилі, Франції, Італії і навіть у Канади.
До того ж товариський матч - зайвий і прекрасний привід перевірити найближчий резерв. За відсутності Мельберг в центрі оборони шведів, мабуть, зіграють найдосвідченіший Майсторовіч і Гранквіст, влітку перейшов з голландського «Гронінгена» в «Дженоа». Обидва дуже високі, потужні, чудово грають головою і відчувають себе рибою у воді в силовій боротьбі, але при цьому... Рибою в руках рибалки, коли їх починають засмикувати швидкісними ривками.
Лустіг з норвезького «Русенборга» зіграє праворуч, а Вендт або новачок «Андерлехта» Сафарі - зліва.
У півзахисті та нападі варіантів більше. До збірної викликані три крайніх хавбека - Ларссон, Вільгельмссон і Байрам і три центральних - Свенссон, Чельстрем і Вернблоом. З крайніх Ларссон тяжіє до правого флангу, Байрам - до лівого, а Вільгельмссон - універсал, хоча і йому більше подобається грати справа. Проте любов до гри справа не заважає Вільгельмссону впевнено діяти на протилежному фланзі, як було в кіпрському матчі зі збірною України. Тому одночасний вихід Ларссона, який перейшов влітку з вилетів «Бірмінгема» в «Сандерленд», здається досить імовірним. У центрі, думається, неодмінно зіграє опорник «Ліона» Кім Чельстрем - головна гармата шведської збірної, футболіст, завжди націлений на удар з лівої ноги, що зі стандарту, що з гри. Хто складе йому пару (а грають шведи 4-4-2) в центрі, сказати непросто. Логічніше було б перевірити не 35-річного Андерса Свенссона, а більш молодого Вернблоома, вже зарекомендував себе лідером АЗ. До того ж ці гравці абсолютно різні. Свенссон - більш технічний, відмінно бачить поле, з пасом і ударом (але з правої). На ЧС-2002 він навіть зі штрафного забив. Вернблоом - більш силовий - жорсткий, краще грає головою і зараз частіше забиває. Дуже і дуже небезпечний персонаж, який до того ж, як мені здається, сильніше в руйнуванні.
У напад Хамра запросив чотирьох осіб, кожен з яких може вийти з перших хвилин. Одне місце, здається, займе Ельмандер, який перейшов влітку з «Болтона» в «Галатасарай», який з приходом (поверненням) Фатіха Теріма кардинально поміняв склад, інше - Тойвонен - ​​лідер молодіжної збірної передостаннього скликання, яка дійшла до півфіналу домашнього ЧЄ, лідер ПСВ, в якому він у першому турі чемпіонату Голландії проти АЗ грав саме що центрфорварда, хоча може з'явитися і атакуючим хавом. Виходить, що Тойвонен і Ельмандер чудово доповнюють один одного і можуть скласти дуже непогану пару попереду.
Швед Хюсен - другий, крім Свенссона, представник шведського чемпіонату в цій команді, теж універсальний. Зазвичай в «Гетеборзі» він грає єдиного нападника при схемі 4-2-3-1, але може зіграти і в півзахисті. Гравець досвідчений, який перебуває в хорошій формі в даний час.
Четвертий нападник Александер Герндт - був відзначений нами, коли ми писали про нападників для «Динамо». На жаль, «Динамо» не зацікавилося, зате зацікавився «Утрехт», кольори якого, а не «Хельсінгборг», він нині й захищає. Герндт володіє прекрасним ударом з лівої, здорово грає головою, потужний, рослий форвард. Але при цьому дуже непогано грає і внизу, нежадібних, що бачить поле і вміє віддати результативну передачу. Подивимося, як у нього вийде в голландському чемпіонаті, ну а в збірній він поки що не може пробитися в основу. Не дивно при наявності Ібрахімовіч, Тойвонена, Ельмандер, плюс Берга з «Гамбурга», кращого снайпера молодіжного ЧЄ-2009, який зараз в збірну не викликаний через травму.

Проте повторюся: незважаючи на деякі втрати, склад скандинави везуть міцний і боєздатний, що обіцяє нам дуже запеклу цікаву гру.
СКЛАД

Клуб Дата народження Матч Голи

Воротарі
1 Андреас Ісакссон ПСВ 03.10.81 84 0
12 Йохан Віланд ФК Копенгаген 24.01.81 6 0
захисники
2 Мікаель Лустіг Русенборг 13.12.86 16 січня
4 Даніель МАЙСТОРОВІЧ Селтік 05.04.77 42 2
13 Андреас ГРАНКВІСТ Дженоа 16.04.85 2 листопада
17 Оскар Вендт Боруссія М 24.10.85 16 0
Йонас Олссон ВБА 10.03.83 2 0
Беранг САФАРІ Андерлехт 09.02.85 21 0
Півзахисники
6 Емір БАЙРАМ Твенте 07.03.88 10 лютого
7 Себастьян Ларссон Сандерленд 06.06.85 31 січня
8 Андерс Свенссон Ельфсборг 17.07.76 116 18
9 Кім Чельстрем Ліон 24.08.82 82 14
16 Понтус ВЕРНБЛООМ АЗ 25.06.86 16 лютого
21 Крістіан ВІЛЬГЕЛЬМССОН Аль -Хілал 08.12.79 66 5
нападники
11 Йохан Ельмандер Галатасарай 27.05.81 55 16
14 Тобіас Хюсен Гетеборг 09.03.82 16 лютого
15 Александер ГЕРНДТ Утрехт 14.07.86 2 Червня
20 Ола Тойвонен ПСВ 03.07.86 15 березня.

Orton 10.08.2011 12:30

АНАТОЛІЙ ТИМОЩУК: "ТІЛЬКИ ПЕРЕМОГА!"
http://www.dynamomania.com/attachmen...jpg?1312926528
Після закінчення вечірнього тренування збірної України на стадіоні « Металіст » у Харкові нам вдалося трохи поспілкуватися з півзахисником національної команди Анатолієм Тимощуком.

У збірної всього два дні на підготовку до майбутнього матчу. Це мало?
- Насправді, мало. Я б хотів більше, але це вже не від мене залежить. За цей час ми добре потренувалися, перебуваємо у відмінному настрої.

Видно, що у вас сьогодні відмінний настрій...
- Так! ( сміється ) У збірній воно завжди хороше і тому треба з цим же настроєм підійти і до завтрашнього матчу.

Шведов сьогодні встигли « розібрати»?
- Ні, ми тільки прилетіли, не було часу. Сьогодні ввечері, або завтра вранці буде розбір.

За виступами збірної Швеції стежиш?
-Не так давно ми з ними зустрічалися на Кіпрі, тому я знаю цю команду. В принципі, вона укомплектована непоганими виконавцями, багато хто грає за кордоном. Ні Ібрагімовича, але я думаю, від цього команда не стає слабкішим. Не можна порівнювати виступи людини за клуб і за збірну - це два різних гравця на практиці.

І з приводу Едмара. Як вважаєш, вписався він у колектив?
- Все нормально. Людини перший раз викликали в збірну, тим більше він натуралізований українець. Думаю, ще потрібен час на адаптацію. Якщо завтра буде грати, то йому допоможе харківський стадіон. Рідне поле - це дуже важливо для футболіста - додає більше впевненості. Я ніколи не переживаю щодо дебютів нових гравців, які приїжджають до збірної, а намагаюся всіляко підтримати і з цим не повинно бути жодних питань.

Який настрій на гру? Перемога?
- Звичайно! Тільки перемога!

Orton 10.08.2011 12:34

Канчельскіс: " ПЕРЕХІД Ето'О в " Анжи " ВИКЛИЧЕ ДИСБАЛАНС У КОМАНДІ "

Колишній півзахисник збірної Росії Андрій Канчельскіс вважає, що перехід нападаючого " Інтера " Самуеля Ето'О в " Анжи " може негативно позначитися на махачкалінської команді.

" Моє ставлення негативне. Це викличе великий дисбаланс - Ето'О буде отримувати 20 мільйонів на рік, а інший гравець тільки 3. Це неправильно, занадто велика різниця. Команда - це команда. Є господар, який платить гроші, і це будуть його проблеми . Складається відчуття, що до Махачкали їдуть грати не в футбол, а за гроші. На першому місці має бути футбол, а вже потім фінансова складова. Зараз чомусь усе відбувається навпаки ", - цитує Канчельскіс Sovsport.ru.

Orton 10.08.2011 12:36

ХАЧЕРІДІ повернувся в загальну групу " ДИНАМО"

Головний тренер київського " Динамо " Юрій Сьомін на один день з'їздив до Москви і вчора повернувся до Києва. Після невеликого відпочинку, наданого команді після матчу з " Карпатами " (2:0), динамівці розпочали підготовку до матчу шостого туру прем'єр - ліги проти " Арсеналу ", який відбудеться в суботу, 13 серпня.

До київського дербі динамівці готуються в скороченому складі, оскільки більше 10 гравців вирушили до розташування своїх національних збірних. Крім того, точно Юрій Сьомін у матчі проти " канонірів " не зможе розраховувати на травмованих Олександра Шовковського, Олега Гусєва і Андрія Ярмоленка. Всі троє навряд чи вийдуть на поле і в першій грі " Динамо " в Лізі Європи проти " Літекса ", яка відбудеться 18 серпня в Болгарії.

Відрадно, що в загальну групу після серйозного отруєння повернувся захисник Євген Хачеріді, який пропустив матчі проти " Рубіна " і " Карпат".

Orton 10.08.2011 12:37

Елано не захотів переходити до " Анжи "

Півзахисник " Сантоса " Елано відповів відмовою на пропозицію про перехід в махачкалінський " Анжи ". Дагестанський клуб був готовий заплатити 6 мільйонів євро, щоб роздобути 30- річного екс -гравця " Шахтаря " і " Манчестер Сіті".

" Пропозиція надійшла, але в даний момент мене в моїй кар'єрі все влаштовує. Я щасливий в" Сантосі "і продовжу працювати саме в цьому клубі ", - наводить слова Елано Lancenet.

Бразилець повернувся на батьківщину в кінці минулого року з турецького " ​​Галатасарая ". На рахунку футболіста 48 матчів і дев'ять голів у складі збірної країни.

2vanya2 10.08.2011 13:11

Українці з рахунком 3:0 обіграли збірну Ізраїлю.

Молодіжна збірна України впевнено стартувала на IX Меморіалі Валерія Лобановського. Підопічні Павла Яковенка обіграли однолітків з Ізраїлю з рахунком 3:0, і вийшли у фінал турніру.

У першому таймі футболісти не порадували вболівальників забитими м'ячами. А вже на старті другого тайму півзахисник київського "Динамо" Денис Гармаш відкрив рахунок у цьому поєдинку.

Такий рахунок на табло залишався недовго. Буквально через п'ять хвилин після навісу з лівого флангу Чайковський головою відправив м'яч у ворота.

На цьому українці не зупинилися. На останній хвилині ігрового часу Путраш, який скористався помилкою захисника збірної Ізраїлю, зробив рахунок у цьому поєдинку розгромним.

3:0 - і українці впевнено виходять до фіналу Меморіалу Лобановського. Там їм доведеться зустрітися зі збірною Узбекистану, яка обіграла Сербію (2:0).

Поєдинок пройде на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського, початок - о 18:00.

Меморіал Лобановського. Півфінал

Україна (U-21) - Ізраїль (U-21) - 3:0 (0:0)

Гармаш (54), Чайковський (59), Путраш (90).

Україна (U-21): Березовський, Бутко (Гречишкін, 61), Парцванія, Путраш, Опанасенко, Віценець (Іванко, 70), Гармаш (Хомченовський, 70), Єременко (Федотов, 70; Будник, 88), Пластун, Чайковський (Причиненко, 61), Бабир (Шахов, 61).

2vanya2 10.08.2011 13:12

У наставника є підозри в пошкодженнях Ярмоленко і Ракицького.

У головного тренера збірної України з футболу Олега Блохіна є передчуття, що деякі гравці збірної симулюють травму. Про це він заявив на прес-конференції в Харкові, де команда готується до товариського матчу проти збірної Швеції.

Підозри впали на футболістів київського "Динамо" і донецького "Шахтаря" Андрія Ярмоленка та Ярослава Ракицького.

Щось недобре Блохін запідозрив ще тоді, коли гравці приїхали в розташування збірної. "Додому відправили Ракицького - він каже, що в нього болить коліно. Також не допоможе нам Ярмоленко - у нього проблема з м'язом", - заявив тренер в понеділок.

Але коли стало відомо, що Ракицький зможе зіграти за "Шахтар" у матчі проти "Дніпра" в чемпіонаті України в суботу, наставник українців відреагував більш емоційно: "Мені не зрозуміло ставлення молодих людей до збірної. У Ярмоленко травма, але я з такою травмою 10 років грав. Раніше рвалися до збірної, горіли, а зараз спитаєш, як самопочуття, а у відповідь, та болить там щось, Олег Володимирович. Незрозуміло все це".

Чому Ракицький не візьме участь у поєдинку зі збірною Швеції пояснив начальник медичної служби "гірників" Артур Глущенко: "Після недільного матчу з "Кривбасом" у Ярослава виявилося невелике запалення колінного суглоба. Після огляду лікарі збірної прийшли до висновку, що Ракицькому краще не ризикувати грати з запаленим суглобом, так як футболіст може отримати більш серйозну травму. На відновлення Ярославу потрібно 3-4 дні".

Цього тижня Олег Блохін також сказав, що більше не викликатиме в збірну Артема Мілевського за красиві а очі, а Андрію Шевченку натякнув, що він також колись закінчував кар'єру у збірній.

Товариський матч між збірними України та Швеції відбудеться 10 серпня в Харкові на стадіоні "Металіст". Початок матчу - о 21:00. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер", а за текстовим онлайном стежте на sport.tochka.net.

За збірну Швеції не зіграє головний форвард Златан Ібрагімович, чому дуже зрадів Андрій Шевченко.

2vanya2 10.08.2011 13:13

Пітерський клуб хоче взяти Анатолія Тимощука в оренду.

"Зеніт" хоче повернути собі півзахисника збірної України і мюнхенської "Баварії" Анатолія Тимощука. Про це повідомляє "Советский спорт".

За інформацією видання, за право орендувати українця на сезон чемпіон Росії заплатить €2 млн.

Окрім "Зеніту", як повідомлялося раніше, в послугах Тимощука зацікавлені ще два російських клуби - московський "Спартак" і махачкалінський "Анжі".

Сам футболіст підтвердив інтерес з боку російських команд, але зазначив, що про перехід в один з них поки що мова не йде.

"Можу сказати, що до моєї персони існує інтерес з боку 2-3 російських клубів. На даний момент я залишаюся гравцем "Баварії", а далі буде видно", - сказав Тимощук.

Нагадаємо, що Анатолій Тимощук виступав за "Зеніт" з 2007 по 2009 рік.

sacha 10.08.2011 17:50

Суркіс звільнив водія, який зірвав прапор із зображенням Бандери

Керівництво "Динамо" звільняє 44-річного водія клубу Андрія Саламатова, який зірвав у гостьовому секторі банер із зображенням Степана Бандери, за що його побили фанати обох команд.

За словами чоловіка, він був у клініці, де вирішувалося питання про госпіталізації, коли подзвонили з офісу служби охорони ФК "Динамо" та повідомили, що Ігор Суркіс наказав звільнити його.

"Мотивували звільнення моїми самовільними діями. Опісля мене попросили написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я відмовився. Зараз перебуваю на лікарняному. Діагноз - струс мозку, розрив зв'язок плечового суглоба, чисельні гематоми. Мені накладено гіпс", - сказав він.

За словами Саламатова, він перебував на матчі у ролі стюарда. На 60-ій хвилині матчу він попередив львівських вболівальників про неприпустимість використання на спортивних заходах прапорів із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича.

Надалі Саламатов прийняв одноосібне рішення прибрати вищезазначені банери.

"На 65-ій хвилині матчу я спустився вниз і зірвав прапор із зображенням Бандери. На бігову доріжку до мене підскочили п'ятеро львівських фанів, але бійки між нами не сталося. Я сказав, мовляв, що попереджав, і пройшов повз них. Удар отримав від фанатів "Динамо", три десятка яких вистрибнули з 20-го сектора", - пояснив він

Представники правоохоронних органів, яких, згідно з протоколом, на стадіоні було 750 чоловік, спокійно спостерігали за груповим побиттям. Не виявилося поруч і співробітників безпеки стадіону, яких на матчі перебувало 170 осіб.

"Я свідомо зробив те, що зробив. Вважаю, що стадіон неприйнятно перетворювати на майданчик для політичної агітації. До того ж роль правоохоронних органів на спортивних заходах мені незрозуміла - вони практично ніколи не реагують на порушення, бійки. Вважаю, напередодні Євро-2012 підхід до вирішення цієї проблеми повинен бути грунтовним", - цитує його "Новый регион".

sacha 10.08.2011 19:18

Сьогодні каталонська "Барселона" не гратиме з кимось у футбол, однак десять її гравців візьмуть участь у трьох супердуелях за свої збірні.

У товариських іграх Італія - Іспанія, Німеччина - Бразилія та Франція - Чилі мають шанс зіграти такі гравці "Барселони": Вальдес, Піке, Іньєста, Бускетс, Тьягу, Педро, Вілья, Алвеш, Абідаль і Алексіс Санчес.

sacha 10.08.2011 20:41

Меморіал Лобановського. Україна програє в фіналі у серії пенальті

Меморіал Лобановського

Фінал

Україна (U-21) - Узбекистан (U-21) - 0:0, за пенальті - 7:8

Україна (U-21): Коваль, Кривцов, Опанасенко, Хомченовський (Віценець, 46), Петров (Гармаш, 46), Павлов (Путраш, 46), Ткачук, Шахов (Бабир, 46), Федотов (Єременко, 58), Богданов (Безус, 58), Гречишкин

Вирішальний удар в українців не забив Бабир.

genych 10.08.2011 21:57

Росія мінімально обіграла Сербію

Збірна Росії в не найцікавішою товариській зустрічі переграла сербів.
Матч збірних Росії та Сербії очікувався з інтересом в обох країнах, але, як показала гра, очікування побачити цікавий футбол не виправдалися. Гра видалася бойовою, але аж ніяк не видовищною, віддалено нагадуючи НЕ товариську зустріч, а матч, скажімо, кваліфікації до якого-небудь Євро.

З складами команд тренери не здивували - на полі справді вийшли ті, хто краще за всіх готовий. Здивувало лише відсутність в числі стартових 11 у росіян Павла Погребняка, який, втім, з'явився на полі московського "Локомотива" вже через півгодини гри - травму отримав Кержаков. Варто зазначити, що до перерви через пошкодження не дограв і Андрій Аршавін - півзахисник Арсеналу пішов у підтрибунне приміщення, тримаючи біля голови лід.

Що стосується небезпечних моментів, то з цим у команд не склалося. Невелика перевага (ігрове і територіальне) мали футболісти збірної Росії, проте Йоргачевіч в гру по-справжньому так і не вступав. У сербів активний був Мілош Нінкович, через якого будувалася вся гра абсолютно гостей. Також помітний був лівий фланг в особі Коларова і Тошича, раз по раз змушували нервувати Анюкова.

Кілька небезпечних моментів трапилося вже в другій половині зустрічі, один з яких завершився взяттям воріт. На 53-й хвилині Павлюченко протягнув м'яч з десяток метрів, зважившись на удар з-за меж штрафної. Кіпер збірної Сербії відбив постріл форварда Тоттенхема прямо перед собою, а зреагувала на добивання Погребняк не схибив. 1:0.

Через кілька хвилин Красич мав забійну можливість рахунок зрівняти, але удар півзахисника Ювентуса з гострого кута прийняв на себе Акінфєєв. Після цього шанси відзначитися мали виключно росіяни. Білялетдінов не реалізував вихід практично один на один з Йоргачевічем, а Олексій Березуцький, який опинився чомусь на місці центрфорварда, вдарив поруч з дальньою дев'яткою.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу збірної Росії, змусивши Діка Адвоката посміхатися в усі 32.

Андрій Крупенко, Football.ua

Росія - Сербія 1:0
Гол: Погребняк, 53

Росія: Акінфєєв, Анюков (Шишкін, 46), В. Березуцький, А. Березуцький, Жирков (Ігнашевич, 68), Семшов, Глушаков, Зирянов (Торбинський, 82), Кержаков (Погребняк, 27), Аршавін (Білялетдінов, 31) , Павлюченко (Широков, 84)

Сербія: Йоргачевіч, Томовіч, Райкович (Вілотіч, 85), Відіч, Коларов, Кузманович (Дамьяновіч, 75), Петрович (Міліяш, 68), Красич (Янкович, 68), Нінкович (Трівуновіч, 46), Тошич (Йованович, 46 ), Пантеліч

bilich 11.08.2011 07:41

Де Мело може залишити "Лілль"

Бразилець затребуваний в Лізі 1.

Нападник чемпіона Франції "Лілля" Туліо Де Мело потрапив в сферу інтересів відразу декількох команд Ліги 1, чиї амбіції пов'язані з придбанням форварда. Так інтерес до 26-річному гравцеві проявляють "Сошо", "Осер" і "Сент-Етьєнн", охочі орендувати бразильця з можливістю викупу, інформують тамтешні ЗМІ.

Про реакцію "догів" і самого гравця поки не повідомляється

симчич 11.08.2011 09:21

Блохін: Чекав гіршої гри, але нарешті побачив на полі команду

Футбол, який показала збірна України у програній зустрічі команді Швеції, навіть перевершив сподівання її головного тренера.

Про це Олег Блохін заявив на післяматчевій прес-конференції.

"В цілому, грою я задоволений. Чому? Тому що після двох бань і одного тренування команда виглядала гідно", - вважає він.

"Перші 25 хвилин ми звикали один одному, оскільки так виходить, що кожну гру ми проводимо в новому складі", - зазначив тренер.

За його словами, загалом, було дуже багато боротьби, віддачі, і Олегу Володимировичу сподобалося, що на полі був колектив, який бореться.

"Були моменти і у нас, і у шведів. Другий тайм ми грали з перевагою, і, звичайно, прикро знову програвати на 93-й хвилині", - визнав він.

"Хотів би подякувати харківським уболівальникам. Хоч стадіон і не був повністю заповнений, але нас добре підтримували - приємно грати в такій атмосфері, а не при напівпорожніх трибунах", - натякнув Блохін на матчі у Донецьку.

"Гра Мілевського? Чудес не буває. Я б не хотів переходити на особистості. В цілому, я очікував гіршої гри, ніж та, яку показала команда. Не можна тренувати команду один день і вийти проти Швеції, яка вже 4 роки грає в одному складі", - наголосив він.

Наостанок Блохін ще раз додав, що нарешті, побачив в України команду і пообіцяв усунути помилки, котрі є, так само, як і проводити коригування в складі, пише dynamo.kiev.ua.

симчич 11.08.2011 11:38

Суркіс: "Я проти Бандери, Сталіна та Берії на стадіоні"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс не звільняв побитого фанатами співробітника клубу Андрія Саламатова.

Про це він заявив, коментуючи інцидент, який стався на матчі "Динамо" - "Карпати".

"Особисто я нікого не звільняв. Я взагалі у відпустці, тому не можу нікого звільнити. А що стосується того, що сталося, то це повне беззаконня. Коли я свого часу говорив, що не приведу дитини на стадіон, мені дорікали за непатріотизм до клубу. А як інакше, якщо чується один суцільний мат і образи. Коли вони на мою адресу, це така справа, як мовиться, вдячність за ті гроші і сили, які я вкладают в клуб. Але на подібне беззаконня ми будемо реагувати дуже серйозно", - сказав він.

"Ми будемо боротися всіма доступними методами. Зокрема, наберемо потрібну кількість професіоналів, з допомогою яких займемося відстежуванням так званих "уболівальників", яких потім просто не будемо пускати на стадіон", - запевнив Суркіс.

На питання, яке його ставлення до присутності на матчах банерів з такими людьми, як Шухевич і Бандера, Суркіс відповів: "Не повинно бути ніяких політичних портретів. Неважливо, хто це - Бандера, Сталін, Берія. Тим більше, диктор про це постійно попереджає. Скільки разів, коли палять фаєра, він нагадує про дітей і літніх людей на стадіоні", - зазначив Ігор Михайлович.

"Я зустрічався з ультрас, намагався йти їм назустріч. Зміна емблеми була їхньою ідеєю, ось вам нова емблема. Прибрали жорсткий контроль, зробили абонементи за доступною ціною. Словом все, щоб вони могли підтримувати команду, вимагали з неї результат. За результат я готовий відповідати. Але терпіти прояви політики, насильства, екстремізму ми не будемо. Інакше взагалі опинимося відлученими від європейського футболу", - цитує президента "Динамо" gazeta.ua.

симчич 11.08.2011 12:20

Фабрегаса в "Арсеналі" може змінити Жадсон

"Арсенал", скоршіе за все, вже домовився із "Барселоною" про трансфер Сеска Фабрегаса в каталонський клуб, тому що лондонці стали активно шукати йому заміну.

За інформацією L'equipe, одним з основних кандидатів є півзахисник "Шахтаря" Жадсон.

Переговори вже ведуться, повідомляє французьке видання, а сума трансферу 27-річного бразильця складе близько десяти мільйонів євро.

Раніше "Арсенал" намагався придбати у "Валенсії" Хуана Мату, але сторони не зійшлися у фінансовому питанні, пише sport-express.ru.

karpinets2710 11.08.2011 14:33

Дніпро полює на захисника з Уругваю

Дніпропетровський "Дніпро" в два рази збільшив пропозицію щодо зарплати молодому захисникові "Насьональ" з Монтевідео Себастьяну Коатесу, і, якщо уругваєць погодиться, то буде отримувати в п'ять разів більше, ніж його нинішня зарплата, повідомляє неофіційний сайт дніпрян.

"Трикольорові" з нетерпінням чекають вирішення ситуації, оскільки отримані гроші можуть принципово поліпшити фінансовий стан клубу.

Повідомляється, що українці пропонують за 50% прав на гравця п'ять мільйонів євро.

genych 11.08.2011 14:58

Девіч: "Додавати потрібно в грі на всіх позиціях"

Ще один гравець збірної України поділився своїми враженнями від матчу проти збірної Швеції.
"Шкода, що програли. Зіграли адже непогано, моменти створювали, старалися, але, як і в грі з Францією, наприкінці пропустили необов'язковий гол. Як мені здається, по грі ми заслужили як мінімум нічию. Але краще зараз пропустити, ніж під час чемпіонату Європи ", - зазначив Марко Девіч.

"На лівому фланзі півзахисту в першій таймі я непогано почувався. Після виходу Коноплянки перейшов на правий фланг. Мені доводилося і раніше грати тут, ніяких проблем. Головне для мене - грати в команді, а рішення по позиції приймає тренер".

"Додавати нам потрібно в грі на всіх позиціях. Захист пропустила, атака не забила. Адже ми зустрічаємося з дуже серйозними суперниками. Самі розумієте, що Швеція - одна з кращих команд Європи".

sacha 11.08.2011 14:58

Контрольні матчі. Німеччина перемогла Бразилію. Інші зустрічі

Контрольні матчі

10 серпня

Японія - Південна Корея - 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Кагава (35), 2:0 - Хонда (53), 3:0 - Кагава (54).

Китай - Ямайка - 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - П. Чжао (9)

Казахстан - Сирія - 1:1 (0:0)

Голи: 0:1 - Сабаг (64), 1:1 - Кукєєв (71).

Азербайджан - Македонія - 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Пандєв (57)

Англія - Нідерланди - 0:0

Португалія - Люксембург - 5:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Поштіга (26), 2:0 - Роналду (44), 3:0 - Коентрау (47), 4:0 - Угу Алмейда (59), 5:0 - Угу Алмейда (73)

Литва - Вірменія - 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Клімавічюс (8), 2:0 - Чеснаускіс (75), 3:0 - Бенюшіс (78).

Латвія - Фінляндія - 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Хямяляйнен (59), 0:2 - Фурухольм (88)

Сенегал - Марокко - 0:2 (0:2)

Голи: 0:1 - Харджіев (10), 0:2 - Ель-Арабі (25).

Білорусь - Болгарія - 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Кисляк (33).

Кіпр - Молдова - 3:2 (1:2)

Голи: 1:0 - Авраам (13), 1:1 - Суворов (23), 1:2 - Racu (45), 2:2 - Авраам (52), 3:2 - Добрашіновіч (90).

Угорщина - Ісландія - 4:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Коман (32), 2:0 - Рудольф (45), 3:0 - Джуджак (59), 4:0 - Елек (88).

Норвегія - Чехія - 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Абделлау (23), 2:0 - Ріїсе (72), 3:0 - Абделлау (89, пенальті).

Кот-д `Івуар - Ізраїль - 4:3 (2:0)

Голи: 1:0 - Яя Туре (45), 2:0 - Я Конан (45), 3:0 - Дрогба (81).

Албанія - Чорногорія - 3:2 (1:1)

Голи: 1:0 - Богдані (33), 1:1 - Савич (40), 1:2 - Савич (47), 2:2 - Ліла (64), 3:2 - Саліхі (69).

Ліхтенштейн - Швейцарія - 1:2 (0:2)

Голи: 0:1 - Дердійок (15), 0:2 - Стокласа (34, автогол), 1:2 - Рітцбергер (51).

ПАР - Буркіна Фасо - 3:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Мфела (14), 2:0 - Тшабалала (19), 3:0 - Мфела (52).

Польща - Грузія - 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Блашчіковскі (36).

Туреччина - Естонія - 3:0 (3:0)

Голи: 1:0 - Белезоглу (8, пенальті), 2:0 - Казім-Річардс (28), 3:0 - Казім-Річардс (35).

Австрія - Словаччина - 1:2 (0:2)

Голи: 0:1 - Куцка (21), 0:2 - Іжак (30), 1:2 - Хоффер (62).

Сан-Марино - Румунія - 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Херея (72).

Словенія - Бельгія - 0:0

Вельс - Австралія - ​​1:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Кейхілл (44), 0:2 - Круз (60), 1:2 - Блейк (82).

Шотландія - Данія - 2:1 (2:1)

Голи: 1:0 - Квіст Йоргенсен (22, автогол), 1:1 - Еріксен (31), 2:1 - Снодграсс (44).

Німеччина - Бразилія - ​​3:2 (0:0)

Голи: 1:0 - Швайнштайгер (61, пенальті), 2:0 - Гетце (67), 2:1 - Робіньо (71, пен), 3:1 - Шюррле (80), 3:2 - Неймар (90) .

Італія - ​​Іспанія - 2:1 (1:1)

Голи: 1:0 - Монтоліво (11), 1:1 - Алонсо (37, пен), 2:1 - Аквілані (84).

Франція - Чилі - 1:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Ремі (20), 1:1 - Кордова (76)

sacha 11.08.2011 15:01

На "Арсенал" - "Динамо" можна сходити за 50 гривень

У касах стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського (вул. Грушевського, 3) усі охочі можуть придбати квитки на матч 6-го туру Епіцентр-Чемпіонат України 2011/2012 рр.., в якому "Динамо" в рамках столичного дербі зіграє з "Арсеналом".

У касах стадіону пропонуються квитки вартістю 50 і 100 гривень, залежно від обраного сектора, пише сайт "Динамо".

Оскільки "Динамо" виступатиме в якості гостей, сезонні клубні абонементи даний матч недійсні.

Нагадаємо, що поєдинок "Арсенал" - "Динамо" відбудеться в суботу, 13-го серпня. Початок о 18.00.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:19.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010