Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Ремонт тюнерів,JTAG відладка (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Елементарні поняття по ремонту ресиверів (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=1170)

hunter 15.02.2011 19:55

Я извиняюсь за язык,но Вы им для контрольного выстрела ещё распишите как проверять запуск проца цепь сброса и т.д.И тогда точно трупов будет больше.:rolleyes:

Біб Паркан 06.03.2011 17:26

http://radio-gl.narod.ru/remont/pr_det/pr_det.htm
:)

mikol 06.03.2011 22:32

Елементарні питання по ремонту ресиверів.Прочитав всі дописи.Хочеться ще раз дати відповідь "ТАК" в тему "Чи потрібен тест при реєстрації".Тоді буде набагато менше питань типу "Зняв кришку , що робити далі?".Бо впевнений , що далі треба закрити назад кришку і почати з вивчення закону Ома,роботи і складання детекторного приймача(ресивера),мультивібратора і тд.інакше ніяк не можна.Навіть ,якщо підкажуть " що робити далі?"всеодно такий " ремонт" в 99 випадках із 100 закінчиться в кращому випадку нічим.Гірший випадок бачили всі хто більш-менше професійно займається ремонтом радіоапаратури і витратив не одну годину свого часу на пошук та усунення внесених "майстрами" неполадок.(Ніхто не може знати всього , але елеметерні знання потрібно мати)

Біб Паркан 06.03.2011 22:44

Щось не дуже зрозуміло.Треба закривати тему,чи здавати вступні іспити?

Porter 06.03.2011 22:58

Я б закрив :) Проте не я тут музику замовляю :)

Біб Паркан 06.03.2011 23:22

Як я розумію,ця гілка займає малий відсоток на форумі.Якщо так сильно заважає -можна закривати.,,Професори" не сильно постраждають,хіба може початківці.
lmy

mikol 07.03.2011 08:58

Цитата:

Допис від postullat (Допис 9218)
Цікавить саме елементарне що може бути при ремонті ресивера. Для прикладу коли знімаєш кришку тюнера то в першу чергу міряють напруги на БЖ ... Припустимо я провірив напруги і вони виявились завищеними. І от питання, що ж робити далі?

1. Як перевіряти на справність конденсатори?
2. Як перевірити на справність діоди? Резистори? та інші елементи?
Розкажіть будь ласка!

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 23936)
Як я розумію,ця гілка займає малий відсоток на форумі.Якщо так сильно заважає -можна закривати.,,Професори" не сильно постраждають,хіба може початківці.
lmy

Ніхто не постраждає ,а виграє рівень форуму з назвою SAT-PROF.

Біб Паркан 07.03.2011 21:48

Краще щось напиши в цій темі.А давати поради ми всі мастаки.:o

D-Misha 07.03.2011 22:22

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 24043)

Мені далеко до спеців і напевно ним і не буду, бо вже старий ,але ця вітка для мене цікава, як для делітанта і думаю іншим початківцям, які бажають самотужки, без певної освіти займатися ремонтом техніки. Доля кожного залежить від самих себе і право кожного жити так як він сам хоче і ніхто не має права лишати його цих прав... А форум для того і є щоб кожен міг здійснити свої бажання у питаннях які його турбують, взаємною допомогою одне одному, незалежно від рівня його підготовки і статусу ........Це мої власні думки ,а не поради кому небудь..

boris 07.03.2011 23:02

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 24043)

Кожен відповідає за себе і поради не всі можуть давати(мастаки),а- ЩОСЬ- писати не треба,а писати треба все якісно і доступно до кожного,так-що тему не закривати.

Біб Паркан 07.03.2011 23:23

Цитата:

Допис від boris (Допис 24047)
Кожен відповідає за себе і поради не всі можуть давати(мастаки),а- ЩОСЬ- писати не треба,а писати треба все якісно і доступно до кожного,так-що тему не закривати.

Якщо це камінь в мій город-знімаюся з цієї теми.
lmy

D-Misha 07.03.2011 23:29

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 24048)
Якщо це камінь в мій город-знімаюся з цієї теми.
lmy

Чому так зразу?Ви тут потрібні і цінні ваші дописи!

Біб Паркан 08.03.2011 00:54

Дякую за добре слово.Продовжимо підтримувати УКРАЇНСЬКЕ.

boris 08.03.2011 12:42

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 24056)
Дякую за добре слово.Продовжимо підтримувати УКРАЇНСЬКЕ.

За те,що все зрозуміли і віднеслись із зрозумінням,велике -дякую.З повагою до вас-Борис.;)

Біб Паркан 12.03.2011 01:01

Цитата:

Допис від mikol (Допис 23961)

Ваші пропозиції в цій темі-якщо вони є,звичайно.Поспілкуємось.

tvin 14.07.2011 16:29

Цитата:

Допис від mikol (Допис 23961)

А як бути з тими хто більш менш орієнтується але потрібна деяка консультація!!!!!!!!

kreshnot 14.07.2011 17:39

Цитата:

Допис від tvin (Допис 37002)
А як бути з тими хто більш менш орієнтується але потрібна деяка консультація!!!!!!!!

Запитуйте-відповімо.

duman 14.07.2011 20:01

tvin,
Правильно*Запитуйте-відповімо.* + порадимо і навчимо що зможемо!

tvin 15.07.2011 13:07

Цитата:

Допис від duman (Допис 37025)
tvin,
Правильно*Запитуйте-відповімо.* + порадимо і навчимо що зможемо!

Дякую за підтримку!!!!!!!!

В мене нехватає літературних джерел! Якщо можна скиньте посилання насторінку сайта чи шось із літератури по ремонту!!!!!!!!!

kreshnot 15.07.2011 17:36

Цитата:

Допис від tvin (Допис 37090)
Дякую за підтримку!!!!!!!!

В мене нехватає літературних джерел! Якщо можна скиньте посилання насторінку сайта чи шось із літератури по ремонту!!!!!!!!!

А що саме вас цікавить?

Біб Паркан 16.07.2011 02:15

Я так розумію,пана tvin цікавить ремонт взагалі.

tvin 17.07.2011 23:23

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 37159)
Я так розумію,пана tvin цікавить ремонт взагалі.

Да і дуже сильно! Я студенд професія ремонт РЕА . Елементарні поняття є звісно але із за браку літератури повільніше іде ремонт. Приходиться консультуватися. Якщо можна допоможіть із літерат.

duman 17.07.2011 23:41

tvin,
Літературу шукай через пошукові сайти її там досить в електронному виді бо друкованої і толкової вже давно проблема,а надати консультацію можна хоч тут хоч в приват.Учись!

tvin 17.07.2011 23:45

По ремонту ресіверів мало!

kreshnot 18.07.2011 03:18

Цитата:

Допис від tvin (Допис 37355)
По ремонту ресіверів мало!

На мій погляд ремонт ресіверів мало чим відрізняється від ремонту ТВ чи іншої ел.техніки, головне знати де шукати причину.
Є ще приказка"рождёный ползать летать не может."так що Вам tvin треба прислухатись до поради від svovka.Ну а якщо хочете щось відремонтувати то Елементарних понять про опір та конденсатор вже замало ,підніміться на другу ступінь еволюції.Література в інеті є.

Біб Паркан 18.07.2011 22:37

Думки вголос.
Теорія-це одне.А досвід-зовсім інше.
Як може студент,або початківець ,,врубатися" в ремонт?
І взагалі,чого навчають на р/т факультеті в плані практики ?Практично нічого.:pЦе з особистого досвіду.Тому і запитання логічні.Після інституту бажано закінчити ПТУ/ТУ -буде завжди допомагати в роботі.:D

Петрович 18.07.2011 23:27

Я думаю що тут слово "врубатися" не підходить.Краще "в'їхати" або "ввійти" малими чи великими кроками(це залежить від смикалки.

Біб Паркан 19.07.2011 00:16

Можна по різному трактувати процес ,,принуждения",пардон за матюк,до практики.У кожного свій шлях.

Біб Паркан 19.07.2011 03:24

Цитата:

Допис від tvin (Допис 37350)
Да і дуже сильно! Я студенд професія ремонт РЕА . Елементарні поняття є звісно але із за браку літератури повільніше іде ремонт. Приходиться консультуватися. Якщо можна допоможіть із літерат.

До літератури ще й прилади відповідні треба мати.

kreshnot 19.07.2011 06:43

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 37472)
До літератури ще й прилади відповідні треба мати.

Для того хто тямить у ремонті достатьньо мати паяльник тестер та осцилограф, а коли в голові нема нічого то ніякі прилади не допоможуть.

Біб Паркан 22.07.2011 00:07

Цитата:

Допис від kreshnot (Допис 37473)
Для того хто тямить у ремонті достатьньо мати паяльник тестер та осцилограф, а коли в голові нема нічого то ніякі прилади не допоможуть.

Перелічених приладів для ремонту ВЖЕ не достатньо.Хіба що праски ремонтувати.:p
А якщо нічого не тямиш,та ще й в голові нема нічого,краще пасти овець на полонині.:)

kreshnot 22.07.2011 07:24

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 37782)
Перелічених приладів для ремонту ВЖЕ не достатньо.Хіба що праски ремонтувати.:p

А Ви доведыть що я не правий.

Біб Паркан 23.07.2011 12:29

Що будете дивитись осцилографом в мертвому тюнері?А якщо напівживий,а схеми як правило нема,які осцилограми спостерігатимете?
Далі продовжувути не буду.На багатьох технічних форумах все це добряче обсмоктано до кісточок.
Поцікавтесь гілками-хто якими приладами користується і всі питання відпадуть.
Знаю одного старого майстра,він сорок років користувався стрілочним тестером і БЖ,осцил вмикав раз в два-три місяці-заробив купу грошей.
Знаю іншого,має приладів до самої стелі.Також заробив чимало на ремонтах.Різноманітними приладами ще треба вміти користуватись і знати для чого їх застосувати.:p
Бачив один раз в одному селі одного ,,телемайстра",мав якийсь саморобний тестер,жарівку і стоватне паяло.Всі доріжки попалить,але зремонтує.:D

kreshnot 23.07.2011 14:35

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 37952)
Знаю одного старого майстра,він сорок років користувався стрілочним тестером і БЖ,осцил вмикав раз в два-три місяці-заробив купу грошей.

Ви самі собі суперечите.
Навіщо покупати якісь прилади щоб відремонтувати тюнер або ще щось, оди раз на рік.
У мене є питання до Вас,яким прибором ви перевірете конденсатор який по номіміналам норма а при напрузі він пробивається?або транзистор, міряєш все ОК,ставиш а він не працює?опір який міряєш норма,а при проходженні напруги міняє свій номінал?і т.д.

Біб Паркан 23.07.2011 16:58

Цитата:

Допис від kreshnot (Допис 37972)
Ви самі собі суперечите.
Навіщо покупати якісь прилади щоб відремонтувати тюнер або ще щось, оди раз на рік.
У мене є питання до Вас,яким прибором ви перевірете конденсатор який по номіміналам норма а при напрузі він пробивається?або транзистор, міряєш все ОК,ставиш а він не працює?опір який міряєш норма,а при проходженні напруги міняє свій номінал?і т.д.

От і Ви собі суперечите.Задані питання свідчать про те,про що я вже казав-тим,що Ви користуєтесь,ВЖЕ не достатньо для ремонту.

kreshnot 23.07.2011 17:08

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 37990)
От і Ви собі суперечите.Задані питання свідчать про те,про що я вже казав-тим,що Ви користуєтесь,ВЖЕ не достатньо для ремонту.

Тоді запропонуйте що купити "чайникам" щоб відремонтувати свій тюнер.

Біб Паркан 23.07.2011 17:16

Щось Ви на ,,чайника" не подібні.:o

Біб Паркан 23.07.2011 17:33

Вам ця дискусія не нагадує про Ваші проблеми?
http://www.001-lab.com/001lab/index.php?topic=596.new
:rolleyes:

sat-prof 23.07.2011 17:36

P.S тема не для спорів.....

Біб Паркан 23.07.2011 17:57

Цитата:

Допис від sat-prof (Допис 38000)
P.S тема не для спорів.....

Це специфічна тема для будь-якого форуму і спори будуть однозначно.Це приватна думка.
lmy

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:02.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010