![]() |
Гвардіола: Я не хочу, щоб Абідаль залишав Барселону
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола не хотів би розлучатися з захисником клубу Еріком Абідалем, але при цьому не поспішає продовжувати з ним контракт. "Абідаль - відмінний, улюблений гравець багатьох фанів. Він не хоче покидати клуб. І я не хочу, щоб він покидав клуб. У нього був складний період у житті. Ми всі його підтримували. Але потрібно дивитися на те, що він може зробити для "Барселони", а не те, що він вже для неї зробив", - наводить слова тренер football.fr. Видання нагадує, що до кінця контракту Абідаля з "Барсою" залишилося близько місяця, а домовленості про нову угоду досі немає. |
Абідаль домовився про новий контракт з "Барселоною"
"Барселона" продовжила діючу угоду із захисником Еріком Абідалем ще на два роки, до літа 2014 року, з можливістю продовження ще на один сезон. "Мої агенти зустрілися сьогодні з керівництвом "Барселони" і усе влагодили, - цитує француза Газета.Ru з посиланням на AS. Бракує тільки мого підпису. У мене новий контракт ще на два роки. Я просто щасливий і вже повідомив рідні і друзям, що мої пригоди з "Барсой" тривають" |
Футболку Барси з підписами гравців продали за 200 тис.
Керівництво "Барселони", зокрема президент клубу Сандро Росель, взяло участь у благодійному аукціоні, який відбувся в Китаї. Як повідомляє AS, у заході взяло участь близько тисячі чоловік, а всі кошти скерують на допомогу китайцям з обмеженими фізичними можливостями. Одним з головних лотів аукціону стала футболка "Барселони" з підписами всіх гравців основного складу каталонців. Вона пішла з молотка за 210 тисяч євро. Всього ж вдалося виручити разом з іншими лотами 408 000 євро. |
Сабелья: Мессі – найвибуховіший футболіст в світі
Головний тренер збірної Аргентини Алехандро Сабелья заявив, що ключовим футболістом в його команді повинен стати саме форвард "Барселони" Ліонель Мессі, який останнім часом часто піддавався критиці за слабку гру в складі "альбіселесте". "Мессі - ключова фігура в планах нашої збірної. Ми повинні створити на полі необхідні умови для того, щоб він міг показувати свій максимум. Кожен раз, коли Лео отримує м'яч, ви чекаєте, що він створить щось особливе. Мессі – найвибуховіший футболіст в світі", - сказав Сабелья. |
Жерард Піке пропустить битву з Реалом..
Жерард Піке може пропустити матч з Реал Мадридом, який відбудеться 10 грудня. Причиною цього може бути перебір жовтих карток, останню з яких він отримав в матчі проти Райо Вальєкано, в якому Барселона взяла безсумнівну перемогу з рахунком 4:0. П'ята жовта картка автоматично усуває Піке від наступного матчу Барселони проти Леванте, який відбудеться цієї суботи. Проте, за правилами королівської іспанської футбольної федерації, дискваліфікація може тривати і два матчі, якщо вияснять, що порушення, за яке гравець отримав жовту карту, було вчинене навмисно. Як відомо, в матчі з Райо Піке нагородили жовтою за затягування часу |
Піке підозрюють в умисній 5-ій жовтій картці
Дисциплінарний комітет федерації футболу Іспанії вивчить обставини отримання жовтої картки захисником "Барселони" Жерардом Піке у матчі 17-го туру іспанської Ла Ліги проти "Райо Вальєкано". В Іспанії вважають, що Піке спеціально заробив попередження, щоб пропустити гру наступного туру з "Леванте" і гарантовано зіграти з "Реалом". Проте Піке може не вийти на поле "Сантьяго Бернабеу", якщо комітет визнає Піке винним в умисному отриманні п'ятої жовтої картки. Тоді футболістові загрожує ще один матч дискваліфікації і штраф в розмірі 600 тис. євро. Інцидент розглянуть на засіданні в п'ятницю. На нього буде запрошений і сам Піке. |
Пеле: Барселоні доведеться нелегко в матчі з Сантосом
Король футболу Пеле вважає, що у фіналі клубного чемпіонату світу повинні зустрітися "Барселона" і "Сантос", повідомляє іспанська преса. Пеле впевнений, що для підопічних Пепа Гвардіоли ця гра легкою прогулянкою не буде. "Якщо не відбудеться нічого екстраординарного, то у фіналі зустрінуться "Барселона" і "Сантос". І я можу сказати, що "Барселона" в цьому протистоянні буде мати більше проблем, ніж "Сантос". Єдина перевага каталонців полягає в тому, що вони чотири роки грають одним і тим же складом", - заявив Пеле |
Барселона поставила 5 автографів для Леванте
Барселона познущалася над Леванте, який розмістився у верхній частині таблиці. Каталонці й мокрого місця не залишили від оборони гостей. Команда Гвардіоли відкрила рахунок дуже швидко. Іньєста розкішним пасом п'ятою вивів Фабрегаса на побачення з Муну, і Сеск впевнено розібрався з воротарем. Згодом забивати могли Мессі та Пуйоль. Муну невдало кулаками відбив удар Мессі зі штрафного і ледь не був за це покараний Пуйолем, який не зміг толком влучити по м'ячу, перебуваючи в кількох метрах від воріт. Але Барса досягла свого і подвоїла перевагу. Хаві ювелірною передачею зі штрафного знайшов Сеска, який опинився без опіки і з лінії воротарського головою оформив дубль. Запаморочлива комбінація Барселони завершується черговим взяттям воріт Леванте. Мессі протягнув м'яч до лінії карного, відпасував на Іньєсту, який в дотик продовжив на Куенку, а Ісак низом поклав кулю у дальній кут. І це вже 3:0 ще до перерви. У другому таймі Барса продовжила в тому ж дусі. Дані Алвеш ледь не втратив м'яч біля штрафної Леванте, але бразилець одразу виправився, видавши класний пас на вільного Мессі, а Ліонель ударом в нижній кут реалізував вихід віч-на-віч. Леванте після цього пішли вперед аби забити гол престижу, але натомість отримали ще одного у власні ворота. Показову контратаку провели підопічні Гвардіоли: Мессі та Хаві довели м'яч до карного майданчика гостей, Лео віддав пас на Санчеса, і Алексіс, рикошетом від спини Дель Орно, відправив м'яча в сітку - 5:0 - феєрична перемога Барселони. Барселона - Леванте - 5:0 Голи: Сеск, 4, 33, Куенка, 37, Мессі, 55, Алексіс, 61 Барселона: Вальдес, Пуйоль (Дані Алвеш, 36), Бускетс (Кейта, 46), Маскерано, Абідаль, Сеск (Педро, 72), Хаві, Іньєста, Алексіс, Куенка, Мессі Леванте: Муну, Хуанфран, Хаві Вента (Рубен Суарес, 65), Бальєстерос, Дель Орно (Кабраль, 75), Торрес, Фарінос, Іборра (Ель Жар, 58), Педро Лопес, Вальдо, Коне Попередження: Сеск, Вальдес - Хаві Вента, Бальєстерос, Дель Орно |
Алексіс Санчес практикує бокс та Формулу-1
Чилійський нападник Барселони Алексіс Санчес у себе на батьківщині став зіркою реклами Gillette. Футболіст завпевняє, що якби не гра мільйонів, він би обрав інший спорт і демонструє своє вміння у боксі, важкій атлетиці, бігу та Формулі-1. Звісно все завдяки продукту, який Санчес рекламує. |
Фергюсон розбавив дует Барси і Реала
France Football і ФІФА опублікували список з трьох кандидатів на звання кращого тренера 2011 року, а також трьох кандидатів на "Золотий м'яч" інформує Спорт-Експрес, посилаючись на AP. На звання кращого тренера претендують Алекс Фергюсон ("Манчестер Юнайтед"), Хосеп Гвардіола ("Барселона") і Жозе Моурінью ("Реал"). На "Золотий м'яч" претендують нападник "Барселони" Ліонель Мессі, який в 2009 і 2010 року став володарем цієї нагороди, нападник "Реала" Кріштіану Роналду і півзахисник "Барселони" Хаві. Володарі обох нагород стануть відомі 9 січня 2012 року на церемонії в Цюріху. |
Хаві: Критикувати "Реал" немає за що
Півзахисник "Барселони" вважає, що Королівський клуб спроможний дати бій в Ель Класіко. "Мені би хотілося, щоб перше "класіко" у новому сезоні було відкритою грою, - каже Хаві. - У минулому сезоні я критикував "Реал" за тактичний малюнок в матчах з нами. Але зараз вони демонструють дуже сильну гру і, гадаю, здатні дати нам бій. Проте, не я ухвалюю рішення щодо тактики". |
Барселона повторила рекорд МЮ
Забивши чотири голи у ворота БАТЕ, каталонська "Барселона" довела кількість забитих голів у груповому етапі Ліги чемпіонів до 20. Таким чином, каталонці повторили рекорд "Манчестер Юнайтед", встановлений англійським клубом в сезоні 1998/99, коли вони стали переможцями турніру. |
Дебют Алексіса і Сеска в матчі з "Реалом"
Цього сезону новачки "Барси" ніколи не забудуть свій дебют. Сеск Фабрегас і Алексіс Санчес дебютували за "Барсу" в матчі Суперкубка Іспанії з мадридським "Реалом". Суперкубок Іспанії став дебютним для двох новачків "Барселони" в це міжсезоння. Алексіс і Сеск і уявити собі не могли, що вперше зіграють за "Барсу" в матчі з головним суперником синьо-гранатових - мадридським "Реалом". АЛЕКСІС: 90 ХВИЛИН матчу у Мадриді Алексіс дебютував за "Барсу" відразу ж після повернення з Кубка Америки. Пеп Гвардіола виставив новачка команди в основі на матч з "Реалом" на "Сантьяго Бернабеу". Це був для всіх величезний сюрприз, але чилієць показав досить хороший футбол. Незважаючи на те, що він не показав усіх своїх умінь в атаці, оборона "Реала" значно постраждала від набігів Санчеса. Сеск: 10 вирішальних хвилин У матчі- Якщо Алексіс допоміг "Барсі" здобути нічию в гостях у "Реала", то результат матчу вирішив Сеск Фабрегас. Пеп випустив новачка команд на заміну за 10 хвилин до кінця матчу, в якому все вказувало на продовження гри в доданий час. І на 89-ій хвилині саме Сеск почав атаку, яка завершилася голом Лео Мессі. |
Реал Мадрид - Барселона: анонс ель Класико
Про очки, які розділяють «Мадрид» і «Барсу» «Перевага в очках така, яка вона є, грати, виходячи з таблиці, з питань чисел, безглуздо. По-максимуму взнати противника, спробувати зрозуміти, що вони робили в грі з нами, які проблеми нам створювали, шукати переваги в позиційній грі, достатній, щоб справитися з цим, розробити хорошу стратегію - ось на чому треба зосередитися ». Про стратегії команд «Моуріньо - дуже, дуже добре підготовлений тренер. Ми з самого початку граємо в одній манері, і головне, що нам потрібно - підібрати ключі до того, як вони спробують діяти в грі з нами «Вони вийдуть перемагати, ми вийдемо перемагати. Нам доведеться багато речей робити відмінно, бути дуже швидкими, дуже уважними до багатьох речей, організовувати переміщення м'яча високо, знаходити простір. Ця команда грає дуже інтенсивно, вона шукає тебе на полі. Потрібно бути готовими до всього. Цілком природньо припустити, що «Мадрид» продовжуватиме грати таким же чином ». Про Тіто Вілянові «Сьогодні Тіто почуває себе добре. Рішення він ухвалить завтра вранці ». Знову про стратегію «Мадрида» і зустрічну стратегію «Торік ми грали п'ять разів, ми знаємо один одного. У Суперкубку вони вже грали по-іншому, вони створювали нам інші складнощі ... Ти не розумієш, чого чекати від суперника, в якій він формі, коли ти його не знаєш. Що ж до «Мадрида», з ним ми вже знайомі. Нам потрібно видати ідеальний матч. Вони досягли тих показників, що у них зараз, граючи бездоганно. Нам доведеться вийти на поле готовими до дуже напруженого матчу ». Про можливі результати матчу «Я не думаю про те, як ми закінчимо матч. На якій відстані ми будемо. Я не можу готувати матч, думаючи про потенційний розрив у таблиці. Ми повинні зосередитися на тому, які нові речі став використовувати «Мадрид» у своїй грі ». Про від'їзд на Клубний чемпіонат світу «Завтра нам потрібно буде швидко виїхати з« Бернабеу », щоб зуміти приземлитися в Японії, інакше нам не дадуть дозволу на посадку». Про принциповість дуелі «Грати проти« Мадрида »- це честь. «Барса» зустрічається з кращими тренерами світу ». Про Сеска «Сеск - такий гравець, якому подобаються великі матчі, будучи зовсім юним, він уже був дуже важливим лідером своєї команди». І знову про стратегію на матч і очікування від нього «Якщо на« Бернабеу »ти не розумієш, у що ти граєш, дуже складно розраховувати на щось. Завтра, безсумнівно, буде відмінне уявлення. Ми вирушаємо на виїзд, щоб показати хорошу гру ». Про Алексіс «Алексіс знову входить в ігровий ритм». Про те, яку стратегію обере «Мадрид» «Мадрид» буде планувати матч, щоб перемогти нас. Завжди є різні способи планування матчів, але я ще ніколи не знав команди, яка виходила б на поле без наміру перемогти. Завтрашній матч не стане вийнятком ». Про схему в 3 або 4 захисника і пов'язаних ризиках «Не важливо, три захисника чи чотири». «Є багато нюансів, ми не можемо думати, що приїдемо на« Бернабеу », а вони не стануть переходити середину поля. Немає різниці, грати в три або в чотири захисника ». «Зрештою, все робиться заради однієї єдиної мети: створювати гольові моменти біля їх воріт». Атака чи захист на чужому полі? «Ми вийдемо на поле, намагаючись бути максимально амбітними, я не бачу цього інакше, якщо є в світі поле, де ти не можеш відмовитися від цієї ідеї, так воно саме там, у Мадриді. Ти повинен створювати гольові моменти. Ти повинен добре атакувати і йти вперед ». Про те,чи нервують його гравці «Завтра, звичайно, долоні спітніють більше, ніж зараз. Все як завжди, якби тільки не це відчуття. Ти повинен відчувати хвилювання, але воно має бути добре контрольованим. Це те, що рухає нами ». Хто кращий футболіст світу ? «Мессі, немає схожого на нього гравця. Він уже був дуже хорошим гравцем, він нічого не боїться, і зараз набрався досвіду ». Про голос «Барси» «Тренер« Барси »завжди несе відповідальність. Кожен день сюди виходить один гравець, щоб поговорити з Вами. У мене прес-конференція кожні три дні. Здається, що в мене більш головна роль, але це не з моєї волі відбувається ». Про спогади про свої «класико» на «Бернабеу» «Пам'ятаю, що в перший раз на« Бернабеу »я доглядав за Бутрагеньо. Я швидше пам'ятаю кадри, нічого особливого ». Про «Мадрид» колись і зараз «Мадрид» завжди здавався мені дуже сильним суперником у всіх сенсах, зараз вони більше один одного знають, більше часу грають разом. Гравці краще розуміють, чого від них хоче тренер. Я продовжую думати, як і завжди, що «Мадрид» - велика команда, яка, якщо починає тиснути тебе попереду, виграє у тебе дуель ». Про слабкості «Мадрида» «Було б неповагою говорити про слабкі місця« Мадрида ». «Це дуже суб'єктивні речі, ми звертаємо увагу на те, в чому можемо знайти перевагу ми». І знову про гру на перемогу «На« Бернабеу » або ти дзвониш у дзвін, або він дзвонить по тобі. Це дуже складне поле, щоб добитися на ньому доброго результату. У ці останні роки, коли нам це вдавалося, ми виходили з метою виграти матч ». «Я прошу своїх гравців, щоб вони зуміли це зробити. Ми повинні бути сміливими і сильними ». Про те, чи вирішить хтось один долю матчу «Ми намагаємося не залишати все в руках одного гравця, в цьому наша ідея. У нас особливі гравці, і потрібно витягти максимум з їх талантів. Ми завжди виходимо на матч з метою зробити хорошу гру ». Про окремих гравців «Я вже говорив у свій час, що Маска був центральним захисником у найкращій формі, але зараз все на піку форми. Я задоволений станом усіх гравців ». Про стартовий склад «У мене все ще є деякі сумніви, які я вирішу завтра». |
"Барселона" виграла у мадридського "Реала" у матчі чемпіонату Іспанії. Зустріч, що проходила в Мадриді 10 грудня, закінчилася з рахунком 3:1 на користь каталонців.
Рахунок у матчі відкрив "Реал", забивши вже на першій хвилині - Карім Бензема скористався грубою помилкою голкіпера "Барселони" Віктора Вальдеса, який невдало вибив м'яч від своїх воріт. Однак зміцнити перевагу "Реалу" не вдалося. На 25-й хвилині Кріштіану Роналду мав можливість забити другий гол, але не влучив по воротах з вигідної позиції. Через п'ять хвилин після цього "Барселона" зрівняла рахунок - Алексіс Санчес точним ударом завершив атаку, розпочату Ліонелем Мессі. На початку другого тайму каталонці вийшли вперед, після того як Хаві сильно пробив з-за меж штрафного, і м'яч, зрикошетивши від захисника, влетів у дальній кут. Остаточний рахунок на 66-й хвилині встановив Сеск Фабрегас, який замкнув головою подачу Алвеса з правого флангу. Завдяки цій перемозі "Барселона" набрала 37 очок і зрівнялася за цим показником з "Реалом", у якого, однак, є гра в запасі. На третьому місці в чемпіонаті Іспанії йде "Валенсія", яка 10 грудня програла в гостях "Бетісу". У "Валенсії" 30 очок. Наступне "Ель Класіко" відбудеться 22 квітня 2012 року на "Камп Ноу" в Барселоні. "Реал" не вигравав у "Барселони" в чемпіонаті Іспанії з травня 2008 року: в останніх семи матчах цих команд каталонці виграли шість разів із загальною різницею м'ячів 19:3; один матч закінчився внічию 1:1. |
"Барселона" перемогла на чемпіонаті світу
Іспанський клуб "Барселона" вдруге за останні три роки став найсильнішою командою світу, вигравши клубний чемпіонат світу ФІФА. У фінальному матчі, який відбувся в неділю в японському місті Йокогама, переможець Ліги чемпіонів УЄФА-2011 розгромив з рахунком 4:0 переможця головного клубного турніру Південної Америки - Кубку Лібертадорес - бразильський "Сантос". "Барселона" зняла питання про переможця ще у першому таймі. На 17-й хвилині рахунок відкрив найкращий футболіст планети Ліонель Мессі, через сім хвилин Хаві Ернандес подвоїв перевагу каталонців. На останній хвилині першого тайму Сеск Фабрегас відправив третій м'яч у ворота бразильський команди. Після перерви був забитий лише один гол - його автором на 82-й хвилині став все той же Мессі. |
"Барселона" купила першогочергове право викупу Неймара
Іспанська "Барселона" заплатила "Сантосу" десять мільйонів євро за право першочергового викупу нападника збірної Бразилії Неймара. Про це повідомляє soccer.ru з посиланням на El Mundo Deportivo. Якщо гравець буде проданий в інший клуб, "Сантос" заплатить каталонцям 20 мільйонів євро. Але у разі, якщо синьо-гранатовим не вдасться домовитися з Неймаром, "Сантос" не буде винен їм нічого. Раніше президент "Барселони" Сандро Россель заявив, що бразильський форвард, на якого влітку претендував мадридський "Реал", не є трансферним пріоритетом синьо-гранатових. |
Мессі вперше став найкращим спортсменом Аргентини
Форвард каталонської "Барселони" Ліонель Мессі отримав нагороду "Золота Олімпія", яка вручається найкращому спортсмену року Аргентини. Як повідомляє ТСН, Лео удостоївся цієї нагороди вперше. Минулого року його обійшла хокеїстка Лусьяна Аймар. Мессі може додати до своїх нагород третє звання найкращого футболіста світу. 9 січня 2012 року під час гала-вечору в Цюріху буде обрано володаря "Золотого м'яча"-2011. Окрім Лео на нього претендують Хаві Ернандес та Кріштіано Роналдо. |
Іньєста зазнав травми у кубковій грі
Провідний півзахисник іспанської "Барселони" Андрес Іньєста отримав травму м'яза стегна в матчі Кубка Іспанії з "Л’Оспіталетом". Хавбек вибув з ладу приблизно на два тижні, повідомляє офіційний сайт клубу. Півзахисник отримав травму в середині першого тайму в зіткненні з воротарем "Оспіталета". На 31-й хвилині він був замінений на Серхі Роберто. До того часу "Барселона" вела з рахунком 3:0, причому один голів забив Іньєста. В підсумку гра закінчилася перемогою каталонців 9:0. |
Мессі чемпіон серед чемпіонів.
Цитата:
|
Замість Гвардіоли у Барсу може прийти Бьєльса
Президент "Барселони" Сандро Росель вже знає, кого він може призначити на пост головного тренера команди, якщо нинішній наставник синьо-гранатових Пеп Гвардіола вирішить покинути клуб після закінчення свого контракту, повідомляють іспанські ЗМІ. Мова йде про головного тренера "Атлетика" з Більбао Марсело Бьєльсу. Росель вважає, що аргентинський фахівець зможе з успіхом продовжити роботу Гвардіоли. Щоправда, Росель сподівається, що Гвардіола продовжить угоду з "Барсою", проте він вже задумався про те, як йому слід вчинити в разі іншого розвитку подій. |
Мессі повернувся з відпустки
Нападник "Барселони" Ліонель Мессі, який проводив зимові канікули в рідній Аргентині, повернувся в Іспанію. Аргентинський футболіст буде тренуватися окремо від команди, повідомляють іспанські ЗМІ. Проте Мессі може вийти на поле вже 4 січня в матчі 1/16 фіналу Кубка Іспанії з "Осасуною", якщо персонал клубу вирішить, що аргентинець вже в достатньо хорошій формі. |
"Барселоні" потрібен Форлан?
"Барселона" проявляє інтерес до форварда "Інтера" Дієго Форлана. Про це повідомляє elgoldigital. Каталонці бачать в уругвайцеві заміну Давіду Вільї, який із-за травми пропустить близько 5 місяців. За інформацією джерела, іспанці мають намір взяти екс-гравця "Атлетико" в оренду до кінця сезону. В нинішньому сезоні 32-річний Форлан провів 8 матчів в Серії А і забив 1 гол |
Гвардіола: Б'єлса може успішно замінити мене в "Барселоні"
Головний тренер "Барселони" Пеп Гвардіола прокоментував інформацію ЗМІ про те, що президент клубу Сандро Росель вже знає ім'я того фахівця, який може замінити його біля керма команди. Нагадаємо, мова йде про наставника "Атлетика" з Більбао Марсело Б'єлса, який може очолити каталонців в тому випадку, якщо Гвардіола відмовиться продовжити контракт з синьо-гранатових. "Думаю, що Б'єлса може з успіхом замінити мене біля керма "Барселони". Б'єлса і багато інших знають мою думку про нього. Його кваліфікація не викликає сумнівів - він більш ніж готовий для роботи в "Барселоні", - заявив Гвардіола. |
Барселона на Камп Ноу - 53:0!
"Камп Ноу" став неприступною фортецею для суперників "Барселони". З 13-го вересня 2011 ніхто не може забити на полі каталонців. Останнім "влучним стрільцем" був Тьяго Сілва, який зумів своїм голом на 93-й хвилині вирвати нічию для свого "Мілана". Відтоді 10 різних команд (а це майже 900 хвилин ігрового часу) не можуть змусити капітулювати ні Вальдеса, ні Пінто. Весь цей час підопічні Гвардіоли громили своїх суперників: "Осасуна" (8-0), "Атлетико" (5-0), "Расінг" (3-0), "Вікторія" (2-0), "Мальорка" (5-0), "Сарагоса" (4-0), "Райо" (4-0), "Леванте" (5-0), "БАТЕ" (4-0), "Оспіталет" (9-0), ще одне знущання пережила вчора "Осасуна" (4-0). Втекти вцілілою вдалося лише "Севільї", яка зуміла відстояти суху нічию. Таким чином, тільки на "Камп Ноу" "Барса" зуміла засмутити своїх суперників 53 рази. |
Гвардіола визнаний найкращим тренером 2011 року за версією IFFHS
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола визнаний найкращим тренером року за версією IFFHS. За підсумками опитування, проведеного IFFHS, Гвардіола набрав 201 бал. У Жозе Моуріньо, який зайняв друге місце - 112 балів, Алекс Фергюсон ("Манчестер Юнайтед") отримав 107 балів. П'ятірку кращих замкнули головний тренер "Челсі" Андре Віллаш-Боаш (78) і його колега з "Манчестер Сіті" Роберто Манчіні (45). |
Найбільше "Золотих м’ячів" має Барса
В загальному підрахунку гравці "Барселони" завоювали дев'ять "Золотих м'ячів", що зробило каталонську команду лідером у даній класифікації. Синьо-гранатові перевершили "Мілан" і "Ювентус", у складі яких було по вісім володарів найпрестижнішої нагороди. 9 січня 2012 року "Барса" стала командою, гравці якої завоювали найбільшу кількість "Золотих м'ячів": Суарес (1960), Кройф (1973,1974), Стоїчков (1994), Роналдінью (2005) і Мессі (2009,2010,2011). Ліонель Мессі зрівнявся з Мішелем Платіні, з єдиним футболістом, якому вдавалося завоювати три "Золотих м'ячі" поспіль. Аргентинець перевершив у цьому Кройфа, який, хоч і отримував цю нагороду тричі, але тільки два рази поспіл |
Іньєста не зіграє проти "Осасуни"
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардьола повідомив, що в матчі-відповіді 1/8 Кубка Іспанії проти "Осасуни" його команді не допоможе Андрес Іньєста. Хавбек, який тільки недавно відновився від травми, знову отримав невелике пошкодження в поєдинку чемпіонату Іспанії з "Еспаньолом" (1:1), і тренерський штаб вирішив поберегти його. Раніше повідомлялося, що зустріч з "Осасуною" пропустить також Даніел Алвес. Перший матч, нагадаємо, залишився за каталонцями - 4:0. |
Кубок Іспанії. "Барселона" пробилася до чвертьфіналу, де зіграє з "Реалом"
"Атлетик" та "Барселона" стали останніми учасниками чвертьфіналу Кубка Іспанії з футболу. У ньому зіграють наступні пари: "Еспаньол" - "Мірандес", "Атлетик" - "Мальорка", "Валенсія" - "Леванте", "Реал" - "Барселона" На даній стадії команди проведуть по два матчі: перший вдома, другий на виїзді. Зустрічі відбудуться 18 і 25 січня. Кубок Іспанії 1/8 фіналу Другі матчі "Атлетик" - "Альбасете" - 4:0 (1:0) Голи: 1:0 - Сусаета (24), 2:0 - Андер (65), 3:0 - Токеро (77), 4:0 - Сан Хосе (86). Перший матч - 0:0 "Осасуна" - "Барселона" - 1:2 (1:0) Голи: 1:0 - Лекіч (41), 1:1 - Санчес (49), 1:2 - С. Роберто (72) "Барселона": Хосе Пінто, Монтойя, Фонтас (Абідаль, 14), Піке, Адріано, Алькантара, Маскерано, С. Роберто, Санчес (Мессі, 58), Куенка, Педро (Бускетс, 69) Перший матч: 0:4 |
Оголошена дата весілля Піке та Шакіра
За даними колумбійського порталу "Elheraldo" та іспанського журналу "Intouch", 34-річна поп-співачка Шакіра і 24-річний футболіст "Барселони" і збірної Іспанії Жерард Піке мають намір повінчатися влітку, після чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі. Про інтимних стосунках знаменитої парочки стало відомо в лютому минулого року, і, незважаючи на різницю у віці, Шакіра і Піке підтверджують, що значення має лише кохання. Вінчання і весілля повинні відбутися в Барселоні, куди Шакіра переїхала до свого коханого з Багам в минулому році. |
Хосеп Гвардіола: "Реал" - чудовий суперник
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола з задоволенням очікує майбутніх матчів з мадридським "Реалом", які пройдуть в рамках 1/4 фіналу Кубка Іспанії. У четвер каталонці впевнено завоювали путівку в чвертьфінал, вибивши з боротьби "Осасуну". Практично всі питання про вихід в наступний раунд "Барса" зняла ще в першій зустрічі, розгромивши суперника з рахунком 4:0. Тому у матчі Гвардіола випустив напіврезервний склад, який зумів домогтися вольової перемоги - 2:1. Тепер синьо-гранатових чекає протистояння з найпринциповішим опонентом. "Мадридський "Реал" - чудовий суперник. Чвертьфінал буде захоплюючим для вболівальників. І "Барса", і "Реал" завжди намагаються перемогти, в якому б турнірі вони не брали участь", - заявив Гвардіола. |
Барса у важкому двобої поборола Бетіс
Барселона почала матч повним домінуванням на полі і швидко забила два голи. Вже на 12 хвилині матчу рахунок на Камп Ноу був 2:0 на користь команди Гвардіоли. Свої прізвища на табло запалили лідери каталонців Мессі та Хаві. Утім непоступливий Бетіс поволі оговтався і відіграв один мяч зусиллями Кастро. По перерві гості з Севільї взагалі знахабніли та зрівняли рахунок — відзначився Санта Крус. Після цього Барселона почала справжній штурм воріт гостей, але ніяк не могла знову вийти вперед. Однак Мессі та компанія таки досягли свого. На 75 хвилині третього гола у ворота Бетіса забив Алексіс Санчес. Ще за 10 хвилин Мессі точним ударом з пенальті довів рахунок до 4:2. Далі Барса довела поєдинок до перемоги. Барселона - Бетіс 4:2 Голи: Хаві, 10, Мессі, 12, 86 (з пенальті), Алексіс Санчес, 76, - Кастро, 31, Санта Крус, 52 Барселона: Вальдес, Пуйоль, Маскерано, Абідаль, Бускетс, Хаві, Куенка (Дані Алвеш, 46), Іньєста (Адріано, 88), Алексіс, Мессі, Фабрегас (Тьяго Алькантара, 83) Бетіс: Касто, Ісідоро, Маріо, Дорадо, Начо, Севілья (Матілья, 59), Іриней (Санта Крус, 46), Каньяс, Кастро, Моліна (Устарітц, 73), Монтеро Попереджені: Мессі, Пуйоль, Іньєста - Іриней, Севілья, Маріо, Матілья, Дорадо Вилучений: Маріо, 70 |
Гвардіола: Ми опротестуємо жовту картку Іньєсти
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола заявив, що його команда не згідна з рішенням арбітра, який показав Андресу Іньєсті жовту картку за симуляцію в штрафному майданчику "Бетіса". "Рефері не бачив цей епізод, тому не міг призначити пенальті, проте ми маємо намір опротестувати жовту картку Іньєсти", - сказав наставник. Нагадаємо, що спірний епізод трапився ще в той час, коли рахунок у поєдинку був 2:2. |
Хаві: "Реал" спробує зіграти з нами на рівних
Півзахисник "Барселони" Хаві Ернандес поділився думкою щодо майбутнього "класико" з мадридським "Реалом", яке відбудеться на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" в рамках чвертьфіналу Кубку країни, повідомляє іспанська преса. Хаві вважає, що "вершкові" навряд чи зуміють здивувати каталонців своєю грою. "Гра "Реалу" не зазнала змін. Вони грають так само, як раніше. У складі цієї команди є три-чотири футболісти, здатних убити суперника на контратаках. Тому в обороні нам потрібно діяти дуже уважно. Крім того, гравці "Реалу" вміють користуватися розіграшами штрафних із флангів і кутовими. У цьому аспекті вони дуже сильні. Мені здається, що "Реал" спробує зіграти з нами на рівних і буде пресингувати "Барсу" на її половині поля. Але в цілому я не знаю, як вони планують зіграти", - заявив Хаві. |
Абідаль продовжив контракт з Барселоною
"Барселона" домовилась з французьким захисником Еріком Абідалем про продовження його контракту з клубом до літа 2013 року з можливістю додаткового продовження до 2015 року. Технічний секретаріат "Барселони" оголосив про це 17 січня. Дату підписання нового контракту оголосять пізніше. Абідаль прийшов в "Барселону" влітку 2003 року і з за чотири з половиною сезони провів за синьо-гранатових 177 офіційних матчів. За цей час гравець забив один єдиний гол в матчі Кубка Іспанії минулого сезону, а також переніс операцію з видалення доброякісної пухлини печінки, що перетворило його на справжнього ідола вболівальників "Барси". |
Реал - Барселона - Кубок Іспанії. Цікаві факти
За останні 13 місяців непримиренні суперники зустрілися між собою вісім разів, а остання зустріч у рамках Кубка Іспанії відбулася у фіналі турніру в минулому сезоні. - У фіналі Кубка Іспанії 2010-2011 команда Моурінью виграла у "Барселони" завдяки голу, який забив Кріштіану Роналдо в додатковий час. - Це було одне з восьми Класіко, які відбулися за останні 13 місяців і тільки в ньому одному "бланкос" взяли перемогу. У чотирьох перемогу святкували каталонці, а ще три завершилися нічиєю. - Востаннє в двоматчевому раунді Кубка Короля команди зустрічалися в сезоні 1996-1997, і "Барса" пройшла в наступний етап, перемігши на "Камп Ноу" з рахунком 3:2 і зігравши внічию на "Бернабеу" 1:1. - Тоді Моурінью був другим тренером "Барселони", а Пеп Гвардіола одним з капітанів команди. - За статистикою сили "Барси" і "Реала" в Кубку практично рівні. З 17 зустрічей дев'ять перемог "Барси" і вісім "Реала". - Два останніі двохматчеві протистояння цих команд у Лізі чемпіонів і Суперкубку Іспанії завершилися підсумкової перемогою "Барси". - За останні десять сезонів каталонці сім разів доходили до стадії чвертьфіналу Кубка, а "бланкос" тільки п'ять. - На шляху до цього чвертьфіналу "Реал" розгромив "Понферрадіну" із загальним рахунком 7:1 і переміг "Малагу" 4:2. "Барса" знищила "Оспіталет" (10:0) і "Осасуну" (6:1). |
Алвес: Ми дуже любимо грати з Реалом
Захисник «Барселони» Даніел Алвес поділився очікуваннями від матчу Кубка Іспанії проти мадридського «Реала». «Ми дуже любимо грати з "Реалом". Незалежно від того, які результати команди демонструють до нашої зустрічі, в самій грі суперники виявляються гідними один одного. Ми знову зустрінемося - це нормально. Ми ведемо боротьбу за одні й ті ж трофеї, тому будемо грати один з одним частіше. Ми добре підготуємось до цієї гри, а там подивимося, що буде. Я багато разів грав проти "Реала" в складі "Барселони", і поки перевага на нашому боці», - наводить слова Алвеса Barca TV. |
Вілья вже працює у тренажерному залі
Нападник "Барселони" Давід Вілья, який зламав наприкінці минулого року ногу, вже приступив до тренувань у тренажерному залі. "Нога з кожним днем почувається все краще, і я стаю сильнішим", - написав Вілья у своєму мікроблозі, де він також виклав відео із записом тренування. Нагадаємо, що повне відновлення Вільї, за прогнозами лікарів, займе від чотирьох до шести місяців. |
У темі 1 долучень
Що Піке шепнув на вухо Пепе?
Долучення 7161 Під час ель Класіко в Кубку короля на Сантьяго Бернабеу (в якому Барса здолала Реал 2:1) португальський велетень і грубіян "вершкових" Пепе впав на газон, демонструючи великий біль. Чи справді "маленькі" каталонці могли так болюче "скосити" великого Пепе? Чи це планована акторська гра у команді Моурінью? У будь-якому разі до Пепе підійшов захисник Барси Піке і щось шепнув йому на вухо. Або підбадьорив, або образив, або попередив, що симулювати не варто, бо матч знімають сотні камер і все видно й так. Нагадаємо, що кінці поєдинку Пепе жорстоко заїхав у щиколотку Мессі. |
Хаві: Реал не вміє програвати. Це було огидно
В Іспанії повним ходом йде обговорення слів півзахисника каталонської "Барселони" Хаві щодо мадридського "Реала". Хаві почав спілкування з клубним телебаченням, не знаючи, що запис його слів вже йде. "Це було огидно, вони не вміють програвати", - сказав Хаві. Пізніше інтерв'ю одного з лідерів "Барселони" з'явилося без цих слів, проте один з інтернет-порталів опублікував повну версію розмови. Протистояння "Барселони" і "Реала" в рамках 1/4 фіналу Кубка Іспанії завершилося перемогою каталонського клубу з рахунком 4:3 за сумою двох матчів. У Мадриді "Барселона" перемогла з рахунком 2:1, а гра на "Камп Ноу" завершилася внічию - 2:2. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:02. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010