![]() |
Вражаюча техніка: український “Шквал” здатний ліквідувати будь-який танк у світі
http://i.piccy.info/i9/7023540a1ca42...48_371x177.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-05-15...20x105-r/i.gif У війська до кінця року має надійти БМП з новітнім бойовим модулем. Виробництво нової машини налагоджено на «Житомирському бронетанковому заводі», де робітники вже приступили до переоснащення БМП-1 новим озброєнням, інформує autopalace.com.ua. На фото із заводу, опублікованому прес-службою «Укроборонпрому», зображена бойова машина з бойовим модулем «Шквал». Саме цей модуль вже використовується для озброєння БТР-4 і показав свою високу ефективність на Донбасі. Головну вогневу міць «Шквал» забезпечує протитанковий комплекс «Бар’єр» з ракетами «РК-2С», які використовуються в протитанковому комплексі «Скіф». Це зброя здатна знищити будь-який танк у світі, включаючи новітні російські Т-72Б3 і Т-90. Як повідомляє виробник КБ «Луч», вражати цілі з «Бар’єру» можна на дистанції в 5 кілометрів. Це в два рази перевищує можливості розрекламованого американського Javelin. Особливістю української розробки стала система наведення на ціль по лазерному променю, який опромінює противника тільки в останні миті польоту. Час опромінення настільки мало, що навіть у новітніх танків не встигає спрацювати система запуску перешкод. Українська розробка пробиває 800 міліметрів танкової броні. При цьому динамічний захист танка ігнорується завдяки тандемом боєприпасів. Для знищення легкоброньованої техніки і піхоти бойовий модуль «Шквал» озброєний 30-мілімметровой автоматичною гарматою. Вона здатна вести вогонь на 4 кілометри, за хвилини з неї вилітає 400 снарядів. Крім того, у розпорядженні навідника є й автоматичний гранатомет АГС-17. Високу ефективність бойового модуля забезпечує і його тепловізійний приціл, а також комп’ютеризована система ведення вогню. Так оператор бойового модуля сидить перед монітором, на якому в будь-який час доби прекрасно видно не тільки мета, але і вся необхідна інформація для її знищення, яка розрахована комп’ютером. Варто зазначити, що використання вже існуючого бойового модуля “Шквал” значно здешевило розробку нової модифікації і скоротило витрати на випуск нових БМП. Машина може перевозити десант, зберегла маневреність і прохідність, а також здатність плавати. Джерело: |
Жіноче обличчя війни: українка розповіла про поранену подругу з передової
В той час як деякі чоловіки з різних поважних та неповажних причин уникають мобілізації, ці дівчата пішли добровольцями на фронт, через Майдан та волонтерство. http://i.piccy.info/i9/d38d9b0cd93b1...chenko_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-06-07...54x472-r/i.gif Ноги Ярослави Мазур посікли 40 осколків, але вона знов рветься на фронт, захищати Батьківщину. Український боєць-волонтер Вікторія Резниченко розповіла про свою поранену подругу, котра отримала важкі поранення в бою під Щастям. Патріоти України не змогли пройти повз цю історію. Ярослава тендітна красуня-білявка пішла добровольцем в “Айдар”. Виконувала обов’язки військового медика в батальйоні. Тепер мужня жінка з важкими ранами у шпиталі. Однак мріє знов повернутися на фронт: бо треба ж рятувати Батьківщину. Бо її трьом дітям потрібна вільна та справедлива Україна. Цитата:
|
«Люди. Ви прекрасні. За вас варто жити. За вас варто боротися», – боєць АТО про українців
Прості українці чим можуть, тим і допомагають бійцям. http://i.piccy.info/i9/15a302d95c682...00x182_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-07-07...40x146-r/i.gif У київському кафе невідомі молоді люди на знак подяки потайки оплатили рахунок за чоловіка в камуфляжі. Про випадок в кафе на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав боєць АТО з Києва Максим Музика, повідомляють Патріоти України. “Вчора замовив в маленькій кафешці вареників. Крім мене, там була ще молода пара, яка розплатилася і вийшла через п’ять хвилин. Доївши порцію вареників, попросив рахунок.”За вас уже заплатили”, – відповів господар кафе. Стало якось не по собі . Хто я такий, щоб за мене платили? Звичайна людина в камуфляжі та з нападом головного болю”, – зазначив Музика. “А перед цим сивобородий дідусь пригостив дюжиною шоколадних цукерок. “Це мій внесок у перемогу”- гордо сказав він”, – додав киянин. “Люди. Ви прекрасні. За вас варто жити. За вас варто боротися”, – підкреслив боєць АТО. Джерело: |
Український герой із Закарпаття: У полон я вдруге не здамся, краще підірву себе
Чоловік розказав, як воював на сході і як потрапив у полон. http://i.piccy.info/i9/a686a0ef1daef...50_200x300.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-07-09...00x300-r/i.gif Доброволець Валерій Марянець. Я – звичайний солдат. Родом з Закарпаття, але в Києві живу вже протягом 20 років. До війни я працював в “Епіцентрі” продавцем. Коли почався захват Криму, я звернувся у військкомат, вони мене записали і сказали: “Чекайте – ми вам подзвонимо”. Я чекав близько трьох місяців, а у червні пішов записуватись у Нацгвардію, але потрапив у батальйон “Донбас”, розказав український боєць в інтерв’ю ЦензорНЕТ, повідомляють Патріоти України. Я дуже добре розумів, що йду на війну. Там усі бояться, але потім звикаєш до вибухів, до стрілянини. Найбільше пам’ятаю момент дуже сильної втоми, це було коли ми вдруге заходили в Іловайськ, 18-19 серпня, тоді ми тримали півміста, а друга половина була під сєпарами. Нам потрібно було переходити через залізницю, а вони поставили кулеметні точки, і ми, наче якісь самогубці, пішли через пішохідний міст над залізницею, бо треба було прориватися далі. Нас було 70 чоловік. Нам місцеві казали, що там є взвод чеченців, приблизно 30 чоловік, а скільки сєпарів загалом – було невідомо. Ми тоді вели дуже тривалий і дуже інтенсивний бій, десь близько 4-5 годин без перерви. Афганці, що були з нами, казали, що вони такого ніколи не бачили в Афганістані. Нас почали брати в кільце, ми почали відступати, потім з’ясувалося, що їх було приблизно 500-700 чоловік, вони мали дві “Нони”, а ми йшли лише з автоматами і кулеметами. Коли вертались назад, використавши майже весь боєкомплект, по мосту йти було неможливо, бо він був під інтенсивним вогнем, весь прострілювався. Перебігали під ним, а залізниця була дуже широка. Ми встановили автоматичний режим на зброю, і пересувались від стовпа до стовпа, відстрілюючись, щоб сєпари не могли підіймати голови. Я, коли перебіг дорогу, впав без сил. До мене підійшла медсестра і спитала, чи все нормально, чи живий. Я сказав, що все нормально, просто відпочиваю. Потім все ж підвівся. Коли ми приїхали на свою базу, зайшли до місцевих людей, а вони якраз ліпили лєпьошки і мені так захотілося їсти. Я їх попросив, так нахабно, що дуже хочу лєпьошку. Вони, звісно, дали. За ті два дні під Іловайськом, я майже нічого не їв. Тому що в перший день, 18 числа, ми заїхали в село Грабське, а там валялася купа мертвих сєпарів, стояв такий сморід, що їсти було просто неможливо. А на другий день, коли пішли в наступ, було не до їжі. Іловайськ, Многопілля і Грабське – це був такий трикутник, який ми тримали з усіх боків. А потім нам сказали, що дадуть коридор, ми всі в Многополлі зібрались і звідти виходили через Красносільське, мали дійти до Старобешевого, але ледве від’їхали – нас почали розстрілювати. Наші хлопці – для мене дуже близькі люди, але є людина, яку я можу називати батьком, він мене врятував від смерті. Ми їхали на “Рено”, коли почався обстріл, вискочили і стріляли у відповідь. Раптом зупинився інкасаторський броньовик, і хлопці з нього нас забрали до себе. По ньому почали лупити кулі і пробивати броню. Одна з куль влучила мені у скроню. Я думав, що там нічого немає і вона відлетіла, але відлетів тільки сердечник, а оболонка кулі залізла в кістку і залишилась там, аж до того моменту, поки я не потрапив у госпіталь в Києві. Скроня одразу опухла, кров побігла, але я думав, що подряпина і нічого такого. Машина зупинилась і один солдат, Шаман, почав нас усіх швидко витягувати назовні, а нас було четверо. І тільки він нас повитягував, росіяни з танка влучили в цю машину. Цей Шаман, можна сказати, врятував моє життя. Після цього один боєць, позивний Полтава, запропонував дістатися до крайньої хати в селі. Коли ми, відстрілюючись, вскочили в якийсь автобус і доїхали до тієї хати, росіяни оголосили перемир’я і начебто перестали стріляти, але один танк все одно прострілював територію і влучив у автобус з боєкомплектом, до якого якраз підійшов Полтава. Він загинув. Його родичі й досі не хочуть вірити, що його вже немає в живих. В Красносільському ми протримались 36 годин. Сподівались, що нам дадуть допомогу, що нас виведуть, просили артилерію відпрацювати по ворогові, давали їм координати, а вони відповідали, що немає наказу. А ми попалили багато російської техніки, захопили три БМД і один танк, але в нас було дуже багато поранених і ми не могли вільно пересуватись. Потім деякі хлопці з інших батальйонів почали здаватись у полон. Крім нас ще залишались хлопці з кіровоградського спецназу і з розвідки чоловік 15. Вони з Савур-Могили до нас пробились, йшли звідти пішки. Росіяни сказали, щоб ми їм віддали тяжко поранених, і що вони їх передадуть Червоному Хресту. Ми так і зробили, а потім вони нас попередили, якщо ми не здамося, вони почнуть наших поранених розстрілювати. І нам довелося здаватися. Ще нам пообіцяли, навіть дали слово офіцера, що сєпарам нас не передадуть, але цієї обіцянки вони не дотримались. Ми були страшенно виснажені, голодні. Нас відвезли кілометрів за 10 від Красносільського, тримали у полі. Ми збирали качани кукурудзи і гризли їх. Вороги нам перевіряли вени. Цікавились, під чим ми ходимо в бій. Казали: “чи ви взагалі без голови? Бо це безглуздо, коли 70 людей з автоматами йдуть штурмувати місто”. Ми були готові, що нас розстріляють, з усіма попрощалися по телефону. Я жінці подзвонив і сказав, що, напевно, вона мене більше ніколи не побачить. А коли поранених віддавали, попросив одного з хлопців передати мої речі мамі, якщо нас розстріляють. Спочатку всіх завезли у Донецьк, загалом нас було 110 чоловік. Декого тримали на другому поверсі донецького СБУ, а наш батальйон тримали у підвалі. Ми постійно вірили, що нас або поміняють, або звільнять. Там ніхто духом не падав. Коли зробили перший обмін, нас залишилось приблизно чоловік 90. Через півтора місяця 70 чоловік відправили в Іловайськ на відбудову міста. У нас були люди з різними будівельними спеціальностями в батальйоні. Ми там ремонтували дахи, склили вікна, латали усі дірки, які залишились від снарядів. Місцеві нам допомагали, хто їжею, хто одежею, взуттям. Майже щодня на стовпах у місті з’являлись жовто-блакитні прапори, або чорно-червоні. Сєпари зафарбовували, а люди їх знову малювали. Оскільки серед місцевих є партизан, то часто було чути стрілянину. Там я побачив велику бетонну огорожу, де було написано “Україна – це Донбас”. І ніхто на цей напис вже не звертав увагу, махнули рукою. Був випадок, коли на весіллі напідпитку вийшла молодь і почали кричати: “Слава Україні”. Але бувало і навпаки, коли місцеві кричали на нас: “Чого ви сюди прийшли, що ви тут забули?” Ми, як військовополонені, не мали права прирікатись, але я не витримав, повернувся і сказав: “А куди ми прийшли? Ми прийшли на свою землю, ми – в своїй державі”. – Так виходить, що ви в своїй державі – полонені? – Виходить, що так, – сказав я. Але потім, поодинці ці люди підходили до мене і казали: “Ми за вас!” А от коли вони разом збираються, то вони всі за “ДНР”, за Росію. Вони просто бояться одне одного. Тому що одне одного можуть здати, як в старі радянські часи. Їх ведуть і закривають в тюрму за підтримку українців, за пропаганду. Місцеві знають, що Іловайськ розбомбила Росія, а не ми з автоматів. І вони насправді за нас, але гуртом вони за Росію. Жили ми в лінійному відділенні міліції, будівля була обгоріла, ми туди наносили порожніх ящиків від снарядів, зверху поклали ДСП і зробили собі лежаки. Якісь продукти нам передавали спочатку сєпари, а потім наші волонтери якось домовились і постачали нам їжу. Два з половиною місяці я пробув у Іловайську і півтора місяця у донецькому СБУ. Понаходив там книги, які вони просто повикидали на смітник. Я вчуся на юридичному факультеті Національної Академії Управління, тому там я прочитав багато юридичних книг, можна сказати, зайнявся самоосвітою. Знайшов книгу про голодомор. Взагалі, всі книги, що я там познаходив, привіз додому. У полоні я перехворів на запалення легень, там де була куля, утворилася больова шишка, біля лівого ока було 2 осколки, великий я витягнув руками, а маленький заріс. Коли вже у Києві звернувся до хірургів, вони розрізали і дістали оболонку від кулі. І той маленький осколок біля ока теж вирізали. Нас звільнили шляхом обміну:150 наших на 225 сєпарів. Усіх розділили на групи по 10 чоловік. Коли вийшов з машини, подивився, що висить наш прапор, подумав, може це просто нас розігрують. Підійшов до хлопців і кажу: “Слава Україні!”, вони: ” Героям Слава!” Попросив у одного, щоб дав мені рідним подзвонити, коли побачив, що він дістає телефон і простягає мені, тоді повірив, що це наші. У полоні і волонтерів тримають, лиш за те, що вони допомагають українцям. А я б у полон більше не пішов ні за що, просто підірвав би себе, бо дуже мені там не сподобалось. (Валерій відмовився розповідати більш детально про своє тривале перебування у полоні, боючись за життя своїх друзів, з батальойну “Донбас”, яких досі не звільнили, – Ред.) Коли нас привезли в Петрівці на обстеження, лікар мені сказав, що в мене не вилікували пневмонію. Але в центральному госпіталі МВС перевірили і виявили, що то гострий бронхіт. Коли випишусь, то одразу поїду до мами, бо вона не знала, що я на війну пішов, поки не побачила мене по телевізору. А після мами поїду знову воювати. Мене дуже вразило на цій війні, що плачуть чоловіки, офіцери. Я ніколи раніше такого не бачив. А ось в Пісках довелося. Це було в липні. Нас з Донбасу небагато було, якраз проривали кільце навпроти донецького аеропорту. Наші тоді це село звільнили. Після боїв я побачив, як плакав полковник над своїми загиблими хлопцями – я це ніколи не забуду. Мені б дуже хотілося спокійного життя, десь в Закарпатті, наприклад. Я по гриби люблю ходити. Але, щоб настав мир, то треба закінчити цю війну, треба перемогти агресора. Я тепер добріший до людей став, я дуже люблю українців. Мені якось форму видали, а вона велика на мене, не зручно. Я пішов у магазин, подивився на ціни, немає в мене такої зарплати, щоб її купити. Тоді я звернувся до хлопців, а вони мене і обули, і одягли. Ось такі в нас люди. Особливі. Джерело: |
Позивний Псих. Відчайдушно сміливий медик, який віддав життя на війні
Цитата:
Коли 17-го ми зашли в аеропорт, він там був із хлопцями. Його давно хотіли відправити на ротацію, але він не хотів їх кидати, бо хлопці йому вірили. Вже 17 січня його поранило при обстрілі, та він себе 300-м не вважав, сам перебинтував собі голову й надалі допомагав хлопцям. Всі ті дні, коли нас годували обіцянками витягнути, аби ми тільки протримались ще годинку, коли ми вишукували цукор для поранених, щоб надати їм сил, збирали воду, ставили під воду баклажки та вона стікала по пологим поверхням. Вода була з перцем… – Это после газов, которыми вас травили? – Так, від газів, рвало сильно та очі щипало, але ми закривали обличчя вологими серветками і через них дихали. Сепари думали, що нас перетравлять газом. А коли зрозуміли, що це не так – підірвали. – Расскажи мне про его позывной: почему Псих? Это из-за того, что отказывался надевать броник? – Так, він ще сварився, коли йому казали надягти: "Да пішло воно все…" Після того як вони підірвали термінал, ми повитягали тих, кого змогли. Псіха я відразу не впізнав, бо він був весь в крові і без свідомості, я на витягнутих руках його тримав, допоки не забрали. Ми мали зв’язок із сепарами і попросили машину вивезти поранених – тих, кого відкопали з-під завалів... Ми відкопали, мабуть, дев’ятьох або десятьох, і нікому було надати їм навіть першу домедичну допомогу. А замість нашої машини приїхали сепари... Ось такої... Джерело: |
З Ічкерії на Донбас їдуть добровольці, щоб помститися росіянам за смерть Іси Мунаєва
http://i.piccy.info/i9/73c31edc77ce2.../large_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-09-10...00x324-r/i.gif Як повідомляють користувачі соцмереж, зараз в Ічкерії кинутий клич і добровольці, дізнавшись про смерть легендарного генерала Іси Мунаева, їдуть на Донбас, щоб помститися російським найманцям, повідомляють Патріоти України. Побратими Муси та й просто небайдужі заявили, що не спустять з рук російським найманцям загибель свого командира. Нагадаємо, герой Ічкерії Іса Мунаєв загинув під Дебальцево, кинувшись на допомогу бійцям АТО. http://i.piccy.info/i9/a1fd1804176b6...0oj6cA_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-09-10...15x402-r/i.gif http://i.piccy.info/i9/594802f17979b...594467_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-09-11...19x398-r/i.gif |
Київ відзначає 200-річчя з дня народження Кобзаря: подробиці святкування
Геніальні вірші Тараса Шевченка декламуватимуть відомі діячі культури та посли різних країн. http://i.piccy.info/i9/2a5995c090409...o1_255x300.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-09-12...55x300-r/i.gif У столиці відбудеться масштабне святкування 200-річчя з дня народження Кобзаря “Нас єднає Шевченкове слово”. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу КМДА. 9 березня вшановуватимуть пам’ять Кобзаря у Національному музеї народної архітектури та побуту у Пирогово, де об 11:00 пройде літургія в церкві святого Архистратига Михаїла. О 12:00 відбудеться Хресна хода від церкви до садиби із села Шевченкове Звенигородського району Черкаської області. Після урочистої ходи відбудеться концерт за участю хору, читців поезії та бандуристів Києва й області. А 10 березня о 12:00 у Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12) відбудеться урочиста церемонія за участю послів іноземних держав та відомих українців. У рамках церемонії вірші Шевченка різними мовами світу читатимуть: посли Палестини, Португалії, Молдови, Узбекистану, Туркменістану, Азербайджану, Малайзії, Румунії, а також представники посольств Індії, Чехії, Сербії, Греції, Австрії та Білорусі. Твори поета також декламуватимуть Заслужені артисти України. У концертній частині заходу візьмуть участь письменники брати Капранови; піаніст, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Роман Лопатинський; заслужена артистка України Анна Артеменко; народний артист України Павло Зібров. Як відомо, 9 березня також з 6:00 Міністерство культури та Національна радіокомпанія проводять безрперервний 18-годинний марафон “Шевченко мобілізує!” Протягом усього Національного радіомарафону Шевченка читатимуть Герої АТО, бійці Збройних Сил, Нацгвардії, прикордонники, добровольці – всього понад 200 бійців із майже 400 учасників марафону. |
«Не здамо землі ні клапоть! Пам’ятай це, руський лапоть!» – 74-річна луганчанка достойно відповіла Цигановій
Вірш не залишив нікого байдужим. http://i.piccy.info/i9/57474be4c97a2..._1_300x200.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-10-06...00x200-r/i.gif Якось у приймальню голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля прийшла літня жінка й передала написаного власноруч вірша про події на сході України. «Я лише додам, що жінці 74 роки, і вона корінна мешканка Луганської області», – каже Москаль. – Усе інше – в самому вірші, повідомляють Патріоти України. За словами луганчанки, її поезія стала відповіддю на пісню російської співачки Віки Циганової «От Донецка до Кремля – это русская земля». Слухай, Віка Циганова, Про що буде тут розмова: Від Донецька до Кремля – Українська це земля. Наш князь Юрій Долгорукий Підкорив болота, луки. Він Москву вам заснував, Щоб нечистий вас забрав! Ще в Москві хор жаб співав, Київ наш вже процвітав. Жаль, що Путін це не знає, На Вкраїну зазіхає. Де стояли шахт громади, Він поставив свої «Гради». Зруйнував наші мости І наставив блокпости. Там, де соняшник в нас ріс, Поле топчуть «Стрілок», «Біс». Де були сади, левади, Зараз там його гармати. Де хліба росли високі, Вирви там навкруг глибокі. Де малеча тягла санки, Розчавили гірки танки. Розбомбив він наші хати, Вимусив людей страждати. Надсила на нас конвої Найсучаснішої зброї. Він мінує лани чисті – Так робили лиш фашисти. Ллється кров в моїй країні, Та не вмерти Україні! Не здамо землі ні клапоть – Памятай це, руський лапоть! Вірю, знаю: прийде час, Відповість він за Донбас, За землю мою святую, За пролиту кров людськую, За могили в чистім полі, За всі зламанії долі, За скалічених людей І за смерть малих дітей. Чуєш, Віко, стерво сите, Україну вам не вбити! І земля моя, Донбас, Прокляла давно вже вас. Я благаю на колінах: Мир дай, Боже, Україні! Щастя дай захисникам, Її донькам і синам! Матір Божа, я благаю: Спокій дай моєму краю, Дай загиблим місце в раю! Я молю тебе, благаю! Путіна я проклинаю «Щоб ти здох!» – йому бажаю. В небуття підуть Кобзони, Путіни і Циганови. Та залишиться країна – Наша ненька Україна, Вільная і працьовита, Не раз кровію полита. В. Олексійова, 74 роки, корінна мешканка Луганської області |
Жити по-новому: які цифри побачимо вже у платіжках за квітень
http://i.piccy.info/i9/82af009bcf69d...omunalka21.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-11-07...20x165-r/i.gif З 1 квітня космічно зростають ціни на електроенергію, газ та тепло для населення Рівно тиждень тому, у вівторок сталося те, про що так багато мовилося і чого так боялися незаможні люди: оголошено розміри нових тарифів на електроенергію, газ та тепло для населення. Розміри підвищення вражають - від 50% до 330 %! І це при незмінних зарплатах та пенсіях, звісно, якщо ви ще працюєте і маєте зарплату. Усі тарифи набувають чинності з квітня. Зокрема, за затвердженим графіком, до березня 2017 року електроенергія має подорожчати більш як утричі. Докладніше про те, скільки платитимемо за електроенергію, розпитуємо експерта з енергетичних питань Ольгу Кошарну. -- Ольго Павлівно, які зміни чекають побутових споживачів електроенергії з квітня? -- Найперше їх розділять на три групи - з мінімальним обсягом споживання (до 100 кВт-год. на місяць), з обсягом споживання від 100 до 600 кВт-год. і понад 600 кВт-год. на місяць. -- За якими тарифами платитимуть ці категорії споживачів? -- Для домогосподарств з обсягом споживання до 100 кВт-год. на місяць застосовуватиметься тариф 36,6 копійки за кВт-год. (з ПДВ). До 1 квітня ті, хто споживає до 150 кВт-год. на місяць, платили за тарифом 30,8 копійки за кВт-год. Тобто для споживачів із мінімальним обсягом споживання підвищення становить 19%. Споживачі з обсягом споживання від 100 до 600 кВт-год. платитимуть 63 копійки за кВт-год. (зростання на 50%), понад 600 кВт-год. на місяць -- 1,4 грн. за кВт-год. Для них підвищення становитиме всього 5%. -- То які платіжки прийдуть людям у травні? -- Підвищені тарифи на електроенергію для населення застосовуються на 101-му кіловаті. Тобто все населення гарантовано одержуватиме 100 кВт-год. електроенергії на місяць за мінімальною ціною. Якщо домогосподарство споживає 100 кВт-год. на місяць, то за світло у травні за новими тарифами воно сплатить 36,6 гривні. Коли споживання, наприклад, становить 1000 кВт-год., то 914 гривень (за 100 кВт-год. -- 36,6 грн., за наступні 500 кВт-год. -- 315 грн., за 400 кВт.год -- 562,8 грн.). Підраховано, що у квітні вартість електричної енергії для населення збільшується на 3 гривні за умови споживання 50 кВт-год. на місяць, на 6 гривень, якщо споживання -- 100 кВт-год. та на 12 гривень, коли воно становить 150 кВт-год. До речі, кількість абонентів, які споживають до 150 кВт-год. на місяць, -- 60% загальної кількості населення. -- Чи це останнє підвищення електроенергії цього року? -- Ні, на вересень заплановане ще одне. Тариф на електроенергію для споживачів першого блоку тоді зросте з 36,6 до 45,6 коп. за кВт-год. (на 25%), для другого -- із 63 до 78,9 коп. за кВт-год. (на 25%), для третього блоку -- із 140,7 до 147,9 коп. за 1 кВт-год. (на 5%). Підвищуватиметься вартість електроенергії і в 2016 - 2017 роках. Так, з 1 квітня 2016 року тариф для споживачів першого блоку підвищиться до 57 коп. за 1 кВт-год., з 1 вересня 2016-го - до 71,4 коп., з 1 березня 2017-го -- до 90 коп., з 1 вересня 2017-го -- до 122,83 коп. за 1 кВт-год. Тобто, кожні півроку ціна на електроенергію для них зростатиме в середньому на 25%. Для споживачів другого блоку тариф становитиме 99 копійок за 1 кВт-год. з 1 березня 2016 року, 129 коп. -- з 1 вересня 2016-го та 168 коп. за 1 кВт-год. -- з 1 березня 2017-го. Для споживачів третьої категорії тарифи у 2016-му зростуть на 5% з 1 березня -- до 156 коп. за 1 кВт-год., з 1 вересня ще на 5% -- до 163,8 коп. за 1 кВт-год. та з 1 березня 2017-го на 3% -- до 168 коп. за 1 кВт-год. Зауважу, що для багатодітних родин незалежно від обсягів їх споживання діятиме мінімальний тариф на електроенергію, а саме: з 1 квітня 2015 року -- 0,36 грн., з 1 вересня 2015-го -- 0,45 грн., з 1 березня 2016-го -- 0,57 грн., з 1 вересня 2016-го -- 0,71 грн., з 1 березня 2017-го -- 0,90 грн. за 1 кВт-год. -- Яким чином можна буде економити електроенергію? -- Одним із способів є встановлення двозонного лічильника, який дасть можливість споживати електроенергію вночі зi знижкою 50%. Це практикується у всьому світі й особливо вигідне тим, хто має електроопалення, інше електричне устаткування. -- Які причини зростання тарифів? Адже наші АЕС виробляють 50% дешевої електроенергії. -- Сьогодні домогосподарства сплачують лише до 30% собівартості електроенергії. Рiч у тому, що електроенергія від усіх генерацій, яка має різну ціну, потрапляє до єдиного покупця - державного підприємства "Енергоринок". Так, атомні компанії продають електрику по 31 копійці за кіловат-годину, гідроелектростанції - по 23, але сонячні - по 7 гривень, теплові - по 85 - 90 копійок. Усе це змішується в один "котел". У березні середньооптовий тариф на ринку - 1,20 грн. за 1 кВт-год. (з ПДВ). Підприємства, що використовують електроенергію для своєї роботи, купують її на гуртовому ринку за цiною понад 1,30 грн. за 1 кВт-год. Оскільки населення споживає 28% усієї електроенергії, що виробляється в країні, і платить переважно по 30 копійок за кіловат-годину, щоб зберегти низьку ціну для нього, переплачувати доводиться підприємствам. Це називається перехресним субсидіюванням. Поступовим підвищенням тарифів мають намір його ліквідувати. Високу вартiсть електроенергії промисловість вкладає у товар, тому ціни в нас високi, а промисловість дедалi менш конкурентоспроможна. У Європі населення платить за кіловат більше, ніж промисловість. І це логічно. Бо той, хто багато гуртом купує, повинен менше платити. Інша рiч, що поступово підвищувати тарифи на електроенергію треба було давно. Тоді б це не було так боляче для населення. Бо нинi дуже складний час - війна, інфляція, зростання цін на всі енергоносії. Леся ЯСИНЧУК, газета "Експрес" * до речі І сім гривень за куб газу! НКРЕКП ухвалила рішення підвищити з 1 квітня цього року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 раза - до 3600 грн. за тисячу кубометрів палива. Але він діятиме лише в опалювальний сезон - із 1 жовтня по 30 квітня за максимального споживання палива до 200 кубометрів на місяць. У разі перевищення встановленого мінімального обсягу подальші обсяги оплачуються з розрахунку 7188 грн. за тисячу кубометрів. У період ж міжсезоння (з 1 травня по 30 вересня) вартість природного газу становитиме 7188 грн. за тисячу кубометрів незалежно від обсягів споживання. Крім того, тариф на газ для населення для приготування їжі встановлюється з 1 квітня на рівні 7188 грн. за тисячу кубометрів, що в 6 разів перевищує теперiшнiй тариф. Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тариф і на теплову енергію для потреб населення на 71,8% - до 537,2 грн. за 1 Гкал без ПДВ. Джерело: |
У Києві п’ють шампанське за перемогу, а в Кремлі хлещуть горілку з горя
Україна отримала кредит від МВФ і навіть може отримати додаткове фінансування, пише у своєму блозі vg_saveliev, повідомляють Патріоти України. А от майбутнє Росії досі видається туманним. http://i.piccy.info/i9/5bb9f320245e3...na_300x200.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-12-07...00x200-r/i.gif Україна – переможе. Цитата:
|
Українці готові піти на поступки, щоб зупинити війну - GfK
Третина українців вважає, що влада має піти на будь-які поступки, щоб зупинити війну, а 21% хочуть повернути Донбас силою. Про це свідчать дані опитування, проведеного 2-15 лютого GfK Ukraine. Відповідаючи на питання "Чи погодилися б ви, щоб українська влада пішла на поступки заради припинення війни на Донбасі?", 32% опитаних сказала, що владi потрібно йти на всі необхiднi поступки. 29% українців вважають, що на окремі поступки можна піти, якщо це доцільно. А от 21% респондентів вважають, що на жодні поступки іти не можна, а слід мобiлiзувати населення, домагатися допомоги Заходу i звільняти Донбас військовим шляхом. При цьому, 18% опитаних українців не змогли дати відповідь на це питання. Найпопулярнішою поступкою серед опитаних (21%) стало надання захоплени бойовиками територій особливого статусу на певний період з частковим контролем з боку Києва (як зафіксовано в Мінських угодах). http://i.piccy.info/i9/646998b047749...pytuvannia.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-13-13...60x701-r/i.gif По регіонах відповіді поділились так: Київ (44%) та Центр (36%) схиляються до можливих переговорів та можливих поступок, якщо вони доцільні; Північ (42%) та Захід (34%) виявились противниками будь-яких поступок та прихильниками силового варіанту; Південь (44%) та Схід (54%) готові на будь-які поступки, які дозволять зупинити війну. Опитування проводилося методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Під час нього опитано 1000 осіб віком від 16 років в усіх областях України (включно з Києвом), окрім Автономної республіки Крим. |
Самогубства продовжуються: в Одесі працівник прокуратури вистрибнув з вікна
http://i.piccy.info/i9/0c6638eaa98a9...vystrybnuv.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-14-10...20x135-r/i.gif Співробітник прокуратури Малиновського району Одеси вчинив самогубство, викинувшись з вікна своєї квартири рано вранці в суботу, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МВС. У прес-службі прокуратури Одеської області підтвердили факт смерті співробітника прокуратури, але подробиці обіцяли повідомити пізніше. Джерело в правоохоронних органах повідомило, що хоча основна версія слідства – самогубство, за даним фактом, швидше за все, буде розпочато кримінальне провадження за ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зараз на місці події працюють слідчі органи. Джерело: |
Самолюстрація триває: У Мелітополі повісилась чиновниця
Екс-замдиректора центру зайнятості знайшли повішеною. http://i.piccy.info/i9/e9fe25967406b...00x225_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-17-07...40x180-r/i.gif Жінка повісилась. Вчора, 15 березня, пішла з життя колишня заступник директора Мелітопольського міського центру зайнятості Світлана Полторак, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ. Причиною смерті медики називають механічну асфіксію в результаті повішення. За інформацією Мелітопольської підстанції екстреної медичної допомоги, бригаді швидкої допомоги, яка приїхала за адресою, залишалося лише констатувати смерть жінки. У міліції даний випадок кваліфікований як самогубство. Причини, які штовхнули загиблу на такий відчайдушний вчинок, невідомі. Полторак на момент смерті було 56 років, рік тому жінка вийшла на пенсію, пропрацювавши 25 років у Мелітопольському міському центрі зайнятості. Нагадаємо, раніше екс-губернатор Запорізької області Пеклушенко покінчив життя самогубством Джерело: |
«Донбасс восстанет»: Мережу підірвав патріотичний ролик про події на сході
Звернення до окупантів просте “Йдіть геть”. http://i.piccy.info/i9/27d4d989a2d1f...84_300x147.pnghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-17-18...00x147-r/i.gif У мережі набуває популярності ролик під назвою «Гімн українського Донбасу», повідомляють Патріоти України. Як зазначають автори композиції, своєю піснею вони хотіли нагадати громадянам України, що хоч би як важко не було це прийняти, на Донбасі живе багато людей, які займають проукраїнську позицію. Вони залякані і мовчать, але вони “чують”, і кожен позитивний сигнал від нас, сигнал дружнього привітання, має сказати їм “вас не забули! Джерело: |
Бійці АТО отримали потужні ПТРК типу Javelin
Укроборонпром налагодив виробництво вітчизняних протитанкових ракетних комплексів. http://i.piccy.info/i9/b5e5fe67ef539.../ptrk3_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-20-09...88x342-r/i.gif ПТРК “Стугна-П” Як повідомив у четвер ввечері в ефірі “5 каналу” генеральний директор держконцерну Укроборонпром Роман Романов, концерн уже налагодив виробництво ПТРК “Стугна-П”, що є аналогом знаменитих американських ракет Javelin. Про це пише блогер Мишель Пророк, повідомляють Патріоти України. “Ми вже приступили до масового виробництва. Ці системи вже замовлені Міністерством оборони, Національною гвардією, і ці кошти будуть використовувати наші Збройні сили і Національна гвардія”, – розповів Романов. Більш того, за його словами, ракетні комплекси вже надходять на озброєння армії і Нацгвардії. Як відомо, ПТРК “Стугна-П” був розроблений державним конструкторським бюро “Луч” в 2010 році. Базова версія складається з встановленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє операторові робити пуск на відстані. При цьому протитанковий ракетний комплекс “Стугна-П” є українським аналогом знаменитого американського ПТРК Javelin, який призначений для знищення бронетехніки, захищених об’єктів (типу бункер, ДОТ, ДЗОТ) і низько малошвидкісних цілей (вертольотів і безпілотників). Javelin є першим серійним ПТРК третього покоління, а за ряд характеристик його називають зброєю майбутнього. Цей ПТРК розробляли з 1986 року на підприємстві «Javelin Joint Venture» в Техасі. Перші випробування комплексу проводили в липні 1993 року. На озброєння армії США FGM-148 Javelin був прийнятий в 1996 році. Вартість однієї протитанкової ракети – 50 тис. Доларів. FGM-148 успішно зарекомендував себе в Іраку: більшість іракської бронетехніки було знищено за допомогою цього ПТРК. Вперше в Іраку даний комплекс був застосований в 2003 році («Морські котики» знищили близько десяти одиниць бронетехніки). Для умов роботи в Афганістані була розроблена спеціальна ракета з термобарической вогневої частиною. Головними елементами конструкції FGM-148 Javelin є: пусковий пристрій, транспортно-пусковий контейнер і ракета. Ракета Javelin має інфрачервону головку самонаведення, що дозволяє працювати за принципом «вистрілив – забув». Конструкція ракети – класична аеродинамічна з розкриваються крилами. Вона може атакувати мета двома способами: безпосередньо і зверху. Така можливість дозволяє вражати майже всі сучасні танки. Ракета також оснащена системою «м’якого пуску», що дає можливість стріляти навіть з закритих приміщень. Нагадаю, колишній президент Грузії, радник президента України Михайло Саакашвілі на початку березня також в ефірі «5 каналу» повідомив, що питання про надання США оборонного озброєння Києву практично вирішене. «Це рішення підготовлено на 99 відсотків. Коли буде останній, самий значний відсоток, я не знаю, сподіваюся, протягом найближчого часу, тому що часу в України дуже мало », – підкреслив Саакашвілі. За словами колишнього президента Грузії, отримання Україною озброєння «буде найпотужнішим сигналом для того, щоб врятувати тисячі і тисячі людських життів». Також нагадаю, що в передостанньому випуску авторитетного тижневика «Дзеркало тижня» була опублікована критична стаття, в якій розповідалося, що «Міноборони закуповує застарілий імпортний непотріб» і що в збройному бізнесі при закупівлях озброєння для української армії править бал корупція” -пише блогер. Джерело: |
Окопи на пляжі: бійці АТО укріплюють Маріуполь
Місто готується до оборони. http://i.piccy.info/i9/3a8fb1625160f...70_300x194.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-20-18...00x194-r/i.gif Риють окопи. 14 березня президент України Петро Порошенко заявив, що кожна область має долучитися до спорудження укріплень, передають Патріоти України. Активно цим уже зайнялись в Маріуполі. Порошенко наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту. ”Уже з урахуванням нашого досвіду, найкращих зразків проектів фортифікаційних споруд, бліндажів, розташування опорних пунктів, маємо побудувати в найкоротші терміни високоефективну, глибокоешелонову оборону”, – підкреслив Порошенко. 19 березня віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко наголосив, що будівництво укріплень на сході України має завершитись до середини травня. «Час на виконання цієї роботи дуже обмежений – до середини травня маємо звести всі фортифікаційні споруди. Ситуація напружена, тому для вирішення проблеми потрібно об’єднати зусилля не лише військових та обласних державних адміністрацій, а й всіх громадян України», – підкреслив Зубко. |
Несподівано: Партизани в Донецьку підірвали терористів і заманили спецназ РФ у пастку
Партизани українського загону «Тіні» здійснили диверсію в тилу ворога, повідомляють Патріоти України. Про це написав на своїй сторінці в Фейсбук Олександр Гладкий. Наводимо текст посту без змін. http://i.piccy.info/i9/455804ed64140...31_300x240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-21-13...00x240-r/i.gif Цитата:
|
Протестні настрої підірвали Луганськ: Містяни вимагають від терористів забратися геть
У місті почали масово розклеювати антитерористичні листівки. http://i.piccy.info/i9/3821816e1d1e1...28_300x225.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-22-15...00x225-r/i.gif Листівки в Луганську. Схоже, після року окупації погляди мешканців Луганська різко змінилися і тепер вони просять терористів забиратися геть. Листівки з такими закликами почали з’являтися на стовбах міста, повідомляють Патріоти України. “Гнилі мразі з «ЛНР» та «Підоросії»! Зникніть з наших вулиць! Це ви принесли смерть на Донбас! Від кого ви нас захищаєте? Ви – тупорилі подонки, злодії, алкоголіки та шлюхи!!! Спасіть нас від вас!! Ідіть геть гниди!!! Ми бажаємо жити, працювати та виховувати дітей!!! І робити це – в вільній, єдиній Україні!! Слава Україні!”, – йдеться в зверненні. Джерело: |
Несподівано: Терорист Гіркін заявив про створення “Дніпропетровської народної республіки
Доки олігархи воюють, бойовики готуються створити нову “республіку”. Колишній “міністр” оборони так званої “ДНР” Ігор Гіркін дивним чином прокоментував повідомлення про те, що завтра у Дніпропетровську збереться “народне віче”. За його словами, там проголосять “Дніпропетровську народну республіку”. http://i.piccy.info/i9/02af6f41ed680...l207ggnk_1.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-23-19...99x478-r/i.gif Джерело: |
Війна свідчить хто є хто: 87-річна патріотка рятує життя “синочкам” на передовій
У нас є все для перемоги, Ми маймо все для боротьби, І лютий ворог нас не зломить, Бо це йому не до снаги! http://i.piccy.info/i9/50927ec478808...ch_300x272.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-24-09...00x272-r/i.gif Патріотка за роботою. Такі рядки випурхнули з під клавіатури від захвату, після ознайомлення з постома Олени Христич у Facebook . Ось що Патріоти України побачили у неї в хрониці. «Боец невидимого фронта – моя мама (87 лет) плетет рукав для “кикиморы”. Маскировочная сетка месяц назад уже уехала на фронт. Україна – непереможна!!!» Пройде декілька тижнів, а може і місяців, і ця «кікімора» можливо врятує життя українському воїну, що боронить Батьківщину на передньому краї, на нейтральній полосі, чи в тилу ворога. І все дякувати матусі Христич! Пані Надія лишень хвилюється, що мішковина закінчується. Ціни підскочили, а на кожну «кікімору» потрібно 10-11 тих мішків. Так що у кого є зайві полотняні мішки, звертайтеся будь-ласка до Олени Христич. Її трударка-мама буде рада такій допомозі. Джерело: |
Перехід на літній час: Як не наробити завтра зайвих дурниць
Закликають бути уважними. http://i.piccy.info/i9/926d59dea3ee6...75_300x225.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-28-07...00x225-r/i.gif Годинник треба буде перевести. Україна в ніч з 28 на 29 березня в 03.00 за київським часом переходить на “літній час”. О 3.00 стрілки годинника будуть переведені на одну годину вперед відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509 “Про порядок обчислення часу на території України”, повідомлють Патріоти України. Як відомо, більша частина території України розташована в смузі, що відповідає часовому поясу UTC + 2 (“другий часовий пояс”). Це зафіксовано постановою Кабінету міністрів №509 від 13 травня 1996 року, відповідно до якого в країні діє час другого часового поясу з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3.00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4.00 на одну годину назад При цьому варто зазначити, що на ПК і телефонах при відповідних налаштуваннях час буде переведений автоматично і переводити його вручну вже не доведеться. Як повідомлялося, Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) у зв’язку з переходом на “літній час” відкоригувала графік руху пасажирських поїздів. У ніч з 28 на 29 березня пасажирські поїзди у дальньому сполученні, які на момент переведення годинників будуть знаходитися в дорозі, до кінцевого пункту прибудуть за скоригованим часу, а поїзди приміського сполучення курсуватимуть уже згідно з літнім часом. Таким чином, у квитках вказано час відправлення і прибуття з урахуванням коректувань графіка руху поїздів. Країни Європейського Союзу, велика частина яких знаходиться в поясі UTC + 1, менша – в UTC і UTC + 2, також переходять на літній час. |
Сльози героя: Боєць АТО розплакався біля меморіалу загиблим на Майдані
Журналіст Анатолій Яворський сфотографував в Києві бійця АТО, який розплакався біля меморіалу загиблим майданцівцям, повідомляють Патріоти України. Відповідні фото він виклав на своїй сторінці в Facebook. http://i.piccy.info/i9/4c55a7d115eda...116/960377.pnghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-29-08...38x188-r/i.gif http://i.piccy.info/i9/8673bad5a774f...40x480_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-03-29-08...72x354-r/i.gif |
Призов на строкову службу стартував в Україні
01.04.2015 http://i.piccy.info/i9/51c7b5ccce417.../384614318.pnghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-01-15...18x174-r/i.gif Сьогодні в Україні після майже півторарічної перерви стартував призов на строкову військову службу. Про це повідомляється у прес-службі Міністерства оборони України, пише ТСН. За даними оборонного відомства, цьогорічна призовна кампанія має чимало нововведень і особливостей. Зокрема, змінився призовний вік. Якщо раніше призивали хлопців від 18 до 25 років, то відтепер братимуть тих, кому виповнилося 20, але не більше 27 років. Крім того, змінився перелік осіб, які підлягають відстрочці по здоров'ю і за сімейними обставинами. Втратили право на відстрочку депутати селищних, міських, районних та облрад, вчителі, які працюють у школах не в сільській місцевості. Водночас, опікуни мають право на відстрочку лише в тому разі, коли крім них нікому доглядати непрацездатних людей. Якщо раніше працівники органів МВС знімалися з військового обліку у зв'язку з отриманням спеціального звання, то тепер їм на весь період служби надається відстрочка. "Тобто якщо за певних обставин такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він підлягає призову на строкову військову службу", - пояснили в Міноборони. Також у Міноборони нагадали, що за рішенням президента України, нікого зі строковиків у зону АТО не відправлятимуть. Нагадаємо, що раніше в Генштабі розповіли про хід та особливості четвертої хвилі мобілізації. Джерело: |
Українцям на замітку: як в натовпі виявити терориста
Зважаючи на постійну терористичну загрозу диверсантів з Росії, які обіцяють активізуватися по всій території України, важливо пам’ятати прості складові з інструкції безпеки, за якими можна ідентифікувати терористів серед мирного натовпу. http://i.piccy.info/i9/ae8e2f034c488...116/teror4.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-02-16...18x231-r/i.gif Як виявити терориста серед натовпу? Звичайно, не можна однозначно стверджувати, що таких психоаналіз портрету злочинця обов’язково спрацює, але взяти на замітку ці фактори можна. Нещодавно у пресу просочилися інструкції з безпеки в американських аеропортах, за якими ідентифікують потенційних терористів. Про це пишуть Патріоти України за матеріалами видання Новое время. У цих інструкціях описані фактори, за якими спеціально навчені агенти Управління транспортної безпеки США виявляють підозрілих людей, пише видання The Independent. По кожному з факторів нараховується певна кількість балів. Якщо людина набирає 4-5 балів, його зупиняють для вибіркової перевірки, якщо 6 балів і більше – про нього повідомляють поліції. Отже, список складається з чинників, які вказують на стрес, страх і брехню і включає наступні позиції: – Пізнє прибуття на рейс; – Уникнення зорового контакту зі співробітниками служби безпеки; – Прискорене позіхання при наближенні до металодетекторів; – Надмірна рухливість, поглядання на годинник, повороти голови, переступання з ноги на ногу; – Надмірна пітливість, почервоніння обличчя при проходженні перевірки, прискорене моргання при проході на перевірку, прискорене дихання, задишка, ходіння кадика, пульсація шийних артерій; – Мимовільне торкання лиця; – Невідповідна до одягу та особи сумка; – Деформація одягу; – Холодний, пронизливий погляд; – Стискання сумки або утримування руки в сумці; – Скануючий погляд, широко розкриті очі; – Виглядає дезорієнтованим, збентеженим, замаскованим; – Задає питання про систему безпеки; – Не відповідає на вимоги органів правопорядку; – Таємно контактує з іншими людьми; – Постійно поплескує руками по верхній частині тулуба. У той же час Рахункова палата США в 2013 році прийшла до висновку, що подібні методики не мають під собою наукової основи, а облік поведінкових індикаторів за ефективністю або нічим не відрізняється від звичайного вгадування, або незначно перевершує його. Джерело: |
Люди твої, Україно: безпритульні діти допомагають захисникам Маріуполя
Діти, що не мали визначеного заняття та тинялися вулицями міста, тепер допомагають українським військовим. У більшості з них немає батьків, але є Батьківщина. Вони її люблять і допомагають своїми руками, як можуть. http://i.piccy.info/i9/e9676cdeb9ea3...40x427_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-03-14...00x334-r/i.gif Вихованці реабілітаційного центру та колишні безпритульники тепер плетуть для української армії маскувальні сітки. Вихованці реабілітаційного центру “Пілігрим” приступили до виготовлення маскувальних сіток для українських військових. Про це на своїй сторінці у Facebook написав пастор церкви Добрих змін із Маріуполя Геннадій Мохненко, повідомляють Патріоти України. “Дітвора Пілігрима змінює колір маскувальних сіток, виробництво яких (для захисників міста) ми налагодили, – написав пастор. – Скоро поля покриє “зеленка”, відповідно колишні безпритульні почали робити не білі, а зелені сітки. Одна проблема … потрібні старі зелені, салатові речі “. Мешканці міста можуть допомогти дітлахам у їх благій справі – в зручний час старі речі можна принести в провулок Трамвайний, 10-а “- пише Геннадій Мохненко. Джерело: |
У Львові почали випускати бронеавтомобілі “Дозор-Б”
На підприємстві сподіваються, що машина буде зручною і добре покаже себе як на автостраді, так і в польових умовах. http://i.piccy.info/i9/755729ab4f7ce...r2_300x189.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-03-19...00x189-r/i.gif Український бронеавтомобіль “Дозор-Б”. Державне підприємство “Львівський бронетанковий завод” приступив до робіт із серійного випуску українського військового бронеавтомобіля легкого класу з колісною формулою 4×4 “Дозор-Б”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, інформують Патріоти України. Директор заводу Олександр Остапець заявив, що підприємство має намір до липня випустити 40 нових “Дозорів”. “Для виконання цього завдання у нас на заводі є всі можливості. Колектив повністю готовий до виробничого процесу. Для цього ми готуємо додаткове обладнання, набрали нових працівників, які пройшли певну підготовку і були допущені до виконання робіт. Тому завод повністю готовий і до значного збільшення держзамовлення з виробництва нових бронеавтомобілів”, – зазначив він. Як зазначається, після тестування було зроблено висновок, що машина зручна і добре себе поводить як у польових умовах, так і на швидкості на автостраді. Окрім того, у прес-службі Міноборони зазначили, що замовлення бронеавтомобілів може бути збільшене до 100 одиниць. Джерело: |
Не дай себе обдурити: Вся правда про житлово-комунальні послуги
http://i.piccy.info/i9/ac5a2f551024e...ya_212x300.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-04-19...12x300-r/i.gif Субсидії не врятують. З приходом весни у громадян України все більше зростає хвилювання. І пов’язане воно не стільки з наближенням посівного і дачного сезону, а з питанням, як вижити в умовах, коли все зростає в ціні, а левова частка витрат прийдеться на житлово-комунальні послуги. 3 березня, як вирок, прозвучало рішення Національної комісії з регулювання в енергетиці та сфері комунальних послуг про різке зростання їх вартості. Тарифи новітнього зразка Так, з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення підвищиться в 3,3 рази – до 3,6 тис. грн за тис. куб. м палива. При цьому мінімальний тариф на газ для населення встановлюватиметься в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць (для зимового періоду це означає жити майже на вулиці). У разі перевищення встановленого мінімального обсягу наступні обсяги будуть оплачуватися з розрахунку 7,188 тис. грн за тис. куб. м палива. У період міжсезоння – з 1 травня по 30 вересня – вартість природного газу складе 7,188 тис. грн за тис. куб. м, незалежно від обсягів споживання. Що стосується тарифів на централізоване опалення – вартість тепла для українців підвищиться також з 1 квітня на 71,8%, тобто до 537,2 грн за Гкал. Раніше, НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на електроенергію для населення, яке пройде у 5 етапів. Зокрема, до квітня 2017 року тарифи мають зрости в 3,5 рази, досягнувши середньозваженого рівня 122,83 коп. за кВ-год. Тож, на черзі зосталося лише підвищення тарифів на гаряче водопостачання. В загальному заліку українців очікує чотири хвилі зростання цін на ЖКП протягом найближчих років. Грошей на всіх не вистачить Уряд, як заспокійливу мантру, розповідає народу про субсидії, сума яких на цей рік встановлена бюджетом у 24,5 млрд. грн. І обіцяє, що їх усім вистачить, і заспокоює, що процедура отримання спрощена. Можна вірити, але ми звикли перевіряти. На думку голови Уряду Арсенія Яценюка, виділених бюджетом коштів вистачить, аби забезпечити субсидіями не 1,2, як минулого року, а 4 млн. сімей (10 – 12 млн. українців). Хоча ця цифра під великим сумнівом, оскільки за прорахунками членів бюджетного Комітету Верховної Ради після здорожчання комунальних послуг субсидій потребуватимуть понад 2/3 населення держави, тобто не менше 28 млн. громадян. На підтвердження цих прогнозів не складно навести арифметику. Розрахунок сплати за житло, який отримають українці за 1-кімнатну квартиру уже в травні, становитиме приблизно 1 тис. грн., що не повинно перевищувати 15% чистого сукупного доходу. Відтак, власник або власники такої квартири мають отримати в кінці місяця не менше 6,7 тис. грн. За даними Держстату середня зарплата в Україні не перевищує 3,5 тис. грн., відповідно кількість людей, що безболісно розраховуватимуться за своє житло, є мізерною. Отже, навряд чи уряду вистачить виділених 24.5 млрд грн., скоріш за все знадобиться щонайменше вдвічі більше. І хоча Міністр соцполітики Павло Розенко запевняє, що внести корективи в Держбюджет нескладно, все ж залишається нез’ясованим питання – а звідки візьмуться ті кошти? Планувалося, що рятівний рядок в Бюджеті про видатки на субсидії наповниться за рахунок газовидобувачів та транзитерів газу. Нашим олігархам дуже складно розлучатися з грошима, тому вони вже попередили, що газовидобуток в Україні ймовірно скоротиться і зменшаться надходження до бюджету, пояснюючи це зростанням податкового тиску. Як відомо, з цього року газовидобувні компанії сплачуватимуть майже вдвічі більше за видобуту сировину та ренту в порівнянні з минулими роками. Тому є підозра, що джерело субсидіювання дуже швидко «пересохне». Уряду спрощення – людям ускладнення За даними опитування, яке проводилося ресурсом «Україна Комунальна» в період з 16 по 22 лютого, більшість респондентів не задоволені удосконаленим механізмом отримання пільг. Так, 35% опитаних зауважили, що згідно з новими правилами, вони втратили право на отримання субсидій. Ще 23% також не отримали пільг на сплату ЖКП, адже досі не можуть зібрати всіх необхідних документів. 17% опитаних отримали субсидію за новим механізмом, однак вважають, що це не врятує від нових тарифів. 19% читачів взагалі не потрібна субсидія. І лише 4% відзначили покращений механізм отриманні субсидій. Зацікавило, звідки з’явилися ці 35%, які втратили право на отримання субсидій, якщо за прийнятою постановою коло людей значно розширилося? Спробуємо пошукати відповідь. Почнемо з найпростішого. Нам обіцяють, що постачальники комунальних послуг протягом квітня розішлють усім платникам необхідні документи для отримання субсидії. Але ж їх декілька: постачальники тепла, гарячої води та електрики. Тому варіантів два: або нас закидають стосами паперів з кожної компанії, що надає послуги, або, як завжди, покивають один на одного і на тому кінець. Оскільки нема відповідального, нема з кого й спитати. Про прийняте рішення соцоргани повинні повідомити заявника протягом 10 днів з моменту отримання документів. З іншого боку, уряд обіцяє повністю розібратися з накопиченими документами до 1 жовтня. А де взяти гроші на «комуналку» тим, кому не вистачає заплатити уже сьогодні? Це свідчить про те, що механізм недосконалий і загрожує цілим переліком накладок. Не виключено, що сьогодні дадуть, а в жовтні прийдуть відбирати. Наступна зачіпка – це набір документів. Так, їх кількість зменшена до мінімума: заява на отримання субсидії і декларація про доходи. До неї вписують усі кошти, одержані за місцем роботи, тобто не тільки зарплату, але й преміальні, понаднормові, відпустки і т. п. Причому для премій та щорічних винагород встановлено особливе правило – за рік ураховується не більше однієї винагороди за вислугу років. Чи зможе звичайний громадянин, який не має уявлення про Методику обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, не помилитися? Тим більше, що методика вимагає врахування різних доходів (понад двох десятків категорій) і по-різному розрахованих. Наприклад, зарплату потрібно брати нараховану, аліменти отримані, а доходи від земельних ділянок та особистих селянських господарств – за спеціальними формулами. Передбачаючи, що всі дані будуть перевірятися у фіскальних органах, не виключені масові повернення невірно заповнених декларацій. Як наслідок, з’явиться ціла купа фірм і фірмочок з надання платних послуг, які захочуть заробити на бажаючих отримати субсидію. На завершення пригод з заповненням декларації соцпрацівники мають право прийти до будь-якого платника, щоб перевірити матеріально-побутові умови домогосподарства – як на етапі розгляду документів на оформлення субсидії, так і в будь-який момент після її надання. У першому випадку, якщо будуть виявлені додаткові джерела доходів, не зазначені у декларації (наприклад, людина здає в оренду житлове приміщення або його частину, працює без оформлення трудових відносин, має дохід від утримання худоби, птиці та ін.), то в нарахуванні субсидії буде відмовлено. В іншому випадку треба буде повернути всю суму наданої субсидії у подвійному розмірі. «Немає худа без добра» Зараз в країні біднішають усі, навіть ті, хто ще вчора почувався більш-менш захищено. До цієї когорти впевнено можна віднести і представників дрібного і середнього бізнесу, державних службовців, які значною мірою поповнювали свої доходи за рахунок вдячності «ходоків». Зараз багато чого змінилося, тому лібералізація надання субсидій є нічим іншим як урядовим компромісом. За новими умовами не обмежені в державній допомозі ні безробітні, не зареєстровані у службі зайнятості, ні власники декількох квартир або автомобілів, ні орендарі і орендодавці помешкань. При цьому нема відпрацьованого механізму. Поки незрозуміло, кому буде надана субсидія, якщо власник та орендар подадуть заяви одночасно. Не все ясно і з власниками кількох об’єктів нерухомості. На який з них буде надаватися субсидія, хто буде наділений правом вибору? Як бути з квартирами, якими володіють заможні громадяни, але зареєстровані в них громадяни з невисоким доходом? Чинне законодавство не вказує, що робити з квартирами, які залишилися в «окупації», адже комунальні борги по них зростають. Ці проблеми виходять за рамки регламентації субсидій, але вирішувати їх теж потрібно. У нас, як завжди. Спочатку будуємо споруду, а потім затверджуємо до неї проект. Розуміти це треба так, комунальні платежі зросли в рази, рівно настільки, наскільки впали доходи, уряд обіцяє допомогти, але до кінця не знає як. Схеми ще не раз будуть мінятися, а механізми відпрацьовуватися – в цьому нема жодних сумнівів. Алла БАГІРОВА Джерело: |
Бійся ворог: “Кривавий постор” поспішає на допомогу
«Хресним батьком» новинки озброєнь став як зрозуміло з назви Олександр Турчинов, котрому не зважаючи на сан почуття гумору, як справжньому українцю, не зраджує. http://i.piccy.info/i9/d3b6638b26309...40x368_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-05-10...00x288-r/i.gif “Кривавий пастор” надійшов на озброєння Нацгвардії. Національної гвардії України гвардії надійшов новий вантажний бронеавтомобіль, повідомляють Патріоти України. Сподіваємося що не похідна назва винахідливих виробників стала запорукою запуску його в серію. Про не дуже радісну для російських окупантів новину повідомив у Facebook Юрій Бутусов. Радник президента побував на виставці військової техніки в Петрівцях і сфотографував одну цікаву деталь. На новому вантажному бронеавтомобілі “Шрек”, який закупила Нацгвардія, був надпис “КП” з червоними краплями, описує він. На запитання, що це означає, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив, що це лише варіанти назви машини, з яких керівництво затвердить одну із абревіатур. “Серйозно так сказав. Читаю … Абревіатура номер 2 і остання внизу, дрібним шрифтом, під нижньою межею здалися забавними). Правда, я реакцію всіх керівників не бачив, натовп там був великий, не люблю в натовпі ходити, так що так і не дізнався, який варіант розшифровки “КП” був офіційно затверджений. Все українське керівництво із задоволенням випробувало нові кулемети, гвинтівки на полігоні. “КП” бив з великокаліберного кулемета”, – зазначив Бутусов. http://i.piccy.info/i9/f37e5cd3acfb5...40x348_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-05-10...00x272-r/i.gif “Кривавий пастор” та його хресний батько пастор-євангеліст: вони створені одне для одного ))) Нагадаємо, “Львівський бронетанковий завод” приступив до робіт з серійного випуску українського військового бронеавтомобіля легкого класу з колісною формулою 4×4 “Дозор-Б”. Джерело: |
У темі 1 долучень
Як зросли тарифи на електроенергію з 1 квітня і як заощадити
Мінімальна ціна тепер – 37 коп. за кіловат З 1 квітня зросли тарифи на житлово-комунальні послуги. Найбільше подорожчав газ, а тепер платимо за світло не тільки дорожче, але і за новими нормами споживання. Мінімальна ціна тепер – 37 коп. за кіловат при споживанні до 100 кВт-год/міс. (було 31 коп. і 150 кВт-год). Далі: при споживанні від 100 до 600 кВт-год – 63 коп. (було 42 коп. до 800 кВт-год). А понад 600 кіловат доведеться платити вже 1,4 грн (було 1,34 грн). Підвищення тарифів на електроенергію відбудеться у 5 етапів і завершиться до 1 березня 2017 року. В цілому, тарифи підвищаться в 3,5 рази. З 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на електроенергію для населення збільшився на 19% – до 0,37 грн за квт/год. Цей мінімальний тариф застосовується до домогосподарств з обсягом споживання до 100 квтг на місяць. Домогосподарства з обсягом споживання від 100 до 600 квт-год на місяць платять 0,63 грн за квт / год. Таким чином, для них підвищення складе 50%. Домогосподарства з обсягом споживання понад 600 квт-год на місяць з 1 квітня 2015 року платять 1,4 грн за квт / год. Для них підвищення складе 5%. При цьому скасовано компенсації для домоволодінь з електроплитами, а з 1 березня 2017 року зникнуть і компенсації для сільського населення. Знижка на "нічну" електрику за наявності двозонного лічильника та відповідного тарифу складе 50%. Підвищені тарифи на електроенергію застосовуються на 101-й квт-год. "Тобто все населення України гарантовано отримуватиме 100 квт-год електроенергії на місяць за мінімальною ціною", – підкреслили в НКРЕ. 650_21 У зв'язку зі зростанням тарифів для українців все більш актуальним постає питання економії на послуги ЖКГ. При економії світла один із дієвих методів – встановлення енергозберігаючих ламп та своєчасне відключення електроприладів. Вечірній відпочинок – це, як правило, включені на 4-5 годин телевізор, комп'ютер або ноутбук, а також світло в кімнатах, кухні та ванній. Якщо врахувати, що одна 100-ватна лампочка споживає за годину струму на 3 коп. (з 1 квітня – майже 4), а таких лампочок горить п'ять-вісім, ТВ бере 0,5 кВт-год, комп – 0,3, то за вечір лічильник може накрутити 3-4 кВт-год. На місяць це – 150-200 кВт-год. Хоча, якщо вимикати світло в тих місцях, де нікого в даний момент немає і вибрати щось одне – або дивитися фільм, або сидіти в Інтернеті, то цілком можна обійтися одним кіловатом на вечір або 30-ма на місяць. До підвищення 3-4 кВт-год коштували 0,9-1,2 грн, а з 1 квітня – на 20% дорожче (1,1-1,4 грн). Якщо врахувати, що за новими тарифами електроенергія, витрачена понад 100 кВт-год (зараз – 150), обійдеться не в 37 коп/кВт-год, а 63 коп., електромарнотратство з квітня виллється у зайві 27-40 грн! І це – без урахування витрат на холодильник (бере до 50 кВт-год/міс) і пральну машину (близько 10 кВт-год). Тому, щоб укластися в новий ліміт споживання дешевого струму в 100 кВт-год, доведеться проінвестувати купівлю енергозберігаючих лампочок, краще світлодіодних (LED) – вони економлять 95% електроенергії в порівнянні з лампами розжарювання. Тобто, якщо традиційна "сотка" з квітня за вечір нагорить на 15-20 коп., LED – всього на копійку. Щоправда, і коштує вона від 80 грн, а термін окупності її буде невеликим – 3-4 місяці. При економії на оплаті послуг ЖКГ українцям може стати в нагоді і європейський досвід – за кордоном ставлять сонячні панелі, миють посуд у тазику й утеплюють під'їзди. Наприклад, у Бельгії тарифи високі: "струм" у середньому 11 євроцентів за кВт-год – вдень вдвічі дорожче, вночі – удвічі дешевше, а споживач може вибрати з декількох постачальників. Водопостачання в середньому 1,3 євро за куб. м. Але люди, які отримують соцдопомогу, багатодітні сім'ї, сім'ї з низькими доходами та інваліди мають знижки до 70%. "Наша квартира в 50 кв. м обходиться в 95 євро на місяць: 25 – за електрику, 50 – за опалення та 20 – за воду, – розповіла нам Вікторія Розендаал. – Діє система передоплати: вираховується середня норма споживання на людину, в кінці року повертається "недобір". Торік нам повернули близько 400 євро (при середній з/п близько 3 тис. євро/міс. – Авт.). Для економії активно встановлюються сонячні панелі. Деякі миють посуд у тазиках. Посудомийні машини – також економний спосіб. А зуби чистимо, набравши воду в склянку, вона не ллється з крана постійно". |
Дівча-інвалід віддала на порятунок Батьківщини все, що могла
16-річна мешканка Запоріжжя, що страждає на аутизм, не маючи грошей, продала своє розкішне волосся, щоб допомогти захисникам України. http://i.piccy.info/i9/ac4775b8933c6...ut_199x300.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-06-12...99x300-r/i.gif У дівчини було дуже розкішне волосся, яке вона не пошкодувала, щоб допомогти українській армії. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала її мама Eily Savva, повідомляють Патріоти України. ” Из серии эту страну не победить Многие удивляются, как Украине удается сдерживать российскую агрессию. Моя 16-летняя дочь Маша страдает аутизмом. Но она нашла способ помочь стране. У нее были шикарные, длинные, густые волосы. Она пошла в парикмахерскую, коротко подстриглась, а волосы – продала. Получилось 830 грн. На эти деньги она купила комплект тремобелья, теплую балаклаву, пару носков и перчаток. Написала теплое письмо нашим воинам и отвезла все это в пункт приема помощи для АТО. Думаю, со страной, где даже ребенок, страдающий аутизмом, старается принести пользу, путину не справиться” – написала жінка. Джерело: |
“І де СБУ?”: Провокатори-сепаратисти проголосили незалежність “Одеської народної республіки” (документ)
Провокатори продовжують роботу з розкачування ситуації в Україні, передають Патріоти України. Так у мережі опублікований нібито документ про те, що «Одеська народна республіка» проголосила незалежність і вихід зі складу України. Тож залишається чекати реакції СБУ на цей провокативний акт. http://i.piccy.info/i9/22ebe10fc592c...00x194_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-08-09...40x155-r/i.gif Інформацію поширило агенство АИС: Цитата:
Джерело: |
Депутати підтримали закон Порошенко про воєнний стан
Проголосували 258 народних депутатів. http://i.piccy.info/i9/7a9bcb7133b14...00x195_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-09-12...40x156-r/i.gif Петро Порошенко. Верховна Рада України прийняла в першому читанні внесений президентом Петром Порошенком проект закону про правовий режим воєнного стану, повідомляють Патріоти України За відповідний закон (№2541) проголосували 258 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер, 9 квітня. Документ визначає зміст правового режиму воєнного стану, порядок його введення та скасування, правові основи діяльності органів державної влади, військового командування, військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах воєнного стану, гарантії прав і свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб. Нагадаємо, 3 квітня Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про правовий режим воєнного стану. На його думку, необхідно внести поправки в закон, які б враховували гібридну війну, розпочату проти України. Серед пропозицій президента – також провести повномасштабні всеукраїнські навчання. Джерело: |
Под запретом: Яку радянську символіку заборонили в Україні
У зручному графічному форматі texty.org.ua представили, яка радянська символіка стала забороненою в Україні, а на яку заборона не поширюється, передають Патріоти України. http://i.piccy.info/i9/3942e10c370ae...zh_640x400.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-11-12...40x400-r/i.gif Нагадаємо, прийнятим Верховною Радою законом про заборону комуністичної символіки місцева влада зобов’язана перейменувати області, райони, міста, села, вулиці та інші об’єкти топоніміки, які мають радянські назви. Закон про заборону символіки – один їх чотирьох прийнятих законів, що стосуються декомунізації. Також у четвер депутати вирішили розсекретити архіви КДБ, визнали УНР, ЗУНР, УПА і ОУН борцями за незалежність і замінили термін Велика Вітчизняна війна на Друга світова війна в законі про День перемоги. Джерело: |
Залізний боєць Михайло Ляля: Мамо, обіцяю, я стану на ноги
Старший солдат 24-ї окремої залізної бригади ім. Данила Галицького був важко поранений під під Дебальцевим. Лікарі змогли врятувати 22-річному хлопцю життя, а от вилыкувати наявними засобами не зможуть. http://i.piccy.info/i9/c0e5653f30214...ya_300x240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-13-20...00x240-r/i.gif Михайло уродженець невеликого села Свидниці Яворівського району Львівської області. 12 лютого – старший солдат Ляля був важко поранений під час артобстрілу під Дебальцевим. Хлопець отримав травму хребта, голови, множинні переломи ребер, в нього покалічені руки та пошкоджено око, повідомляють Патріоти України. Ледве живого юнака доправили в реанімаційне відділення дніпропетровської лікарні. Пізніше, переправили до київського військового шпиталю. Як тільки боєць вийшов з коми, відразу знайшов в собі сили та мужність заспокоїти заплакану мати й пообіцяти їй, будь що стане на ноги… – Сподіваюся, хтось з влади почує, прочитає або побачить, що сталося з моєю дитиною і змилосердившись, допоможе нам врятувати його, – розповідає мати, яка вже більше місяця разом з батьком Михайла ні на крок не відходить від дитини. – Ми прості селяни й не маємо грошей на важке лікування та реабілітацію за кордоном. Тітка військовослужбовця, дізнавшись про страшну біду теж не залишилися осторонь. Наталя через Патріотів звернулася до всіх журналістів України з проханням не залишатися байдужими до біди їхньої родини й розповісти про те, що сталося з Михайлом: – Я вже багато часу навіть спати не можу від горя. Батьки нашого Михайла живуть дуже бідно, тому продають з хати все, що мають аби хоч якось допомогти своїй дитині. У рідному краю Героя друзі, однокласники, земляки та бійці 24-ї бригади теж почали збір коштів на лікування. Допомогу виділила і місцева влада. Проте цих грошей не вистачить щоб поранений знову повернувся до нормального життя. Патріоти України звертаються до всіх: Михайло заплатив дуже велику ціну за те, що захищав нас з вами. Будь-ласка, допоможемо молодому хлопцю всією країною! Номер картки Приват Банку: 5168 7420 1926 1324. Одержувач Батько Героя: Василь Ляля. Автор: Інна Орлова Джерело: |
«Дайте жрать»: «ЛНР» зібрала 16 тис. підписів за те, щоб… Україна годувала Донбас
Вимагають грошей і продуктів. http://i.piccy.info/i9/adf435116a86e.../5_300x192.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-14-09...00x192-r/i.gif Делегація “профспілок” Луганщини передала представникові ООН понад 16 тисяч підписів, зібраних в рамках акції “НІ – економічній блокаді!”. Про це сьогодні на брифінгу в ЛуганскІнформЦентрі повідомив голова так званої “Федерації профспілок ЛНР” Олег Акімов, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ. “Акція зі збору підписів на підтримку відкритої вимоги про зняття блокади Донбасу закінчилася. У суботу, 11 квітня, наша делегація в Донецьку передала понад 16 тисяч підписів і текст Відкритої вимоги офіційному представнику Організації Об’єднаних Націй Мар’яні Казаровій. У нас є акт прийому-передачі, де представник ООН поставив свій підпис”, – розповів він. Акімов висловив сподівання, що протягом тижня текст документа і підписні листи будуть офіційно передані президенту України Петру Порошенку. “Ми планували зібрати близько 10 тисяч підписів, проте в дуже стислі терміни зібрали понад 16 тисяч”, – підкреслив профспілковий лідер. “Сподіваємося, що наші вимоги будуть почуті українською стороною, і ті пункти, які позначили жителі Донбасу, будуть виконуватися не на словах, а на ділі”, – додав він. Трудові колективи Луганщини вимагають від Києва зняття економічної, соціальної та транспортної блокади “Луганської народної республіки”; погашення заборгованості по зарплаті і всім соціальним виплатам, сума боргу по яких склала більше 12 мільярдів гривень. |
Ще один: У Києві розстріляли регіонала, чотири кулі – і смерть
Про це заявляють сусіди вбитого. http://i.piccy.info/i9/61edda9c6f267...00x225_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-15-20...40x180-r/i.gif Екс-нардепа від «Партії регіонів» Олега Калашникова близько 20.00 знайшли мертвим біля своєї квартири на Виноградарі по проспекту Правди. Про це в середу, 15 квітня, повідомила Наталія Малкіна на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України. «Приблизно хвилин 50 тому біля своєї квартири на Виноградарі, в багатоповерховому будинку по проспекту Правди був убитий екс-депутат ВР, представник Партії регіонів, Олег Калашников. За словами очевидців, повертався додому з дружиною – вона встигла забігти на кухню, що, мабуть і врятувало їй життя. Калашников бачив свого вбивцю – він навіть встиг дістати пістолет, але той вистрілив першим … За неперевіреною інформацією (зі слів сусідів) – чотири постріли», – написала вона. Як повідомив один з його родичів, Калашников останнім часом нікуди не виїжджав і жив у Києві. Вбивство сталося біля його будинку. Родич також повідомив, що останнім часом Калашникову погрожували фізичною розправою за політичні погляди. За попередніми даними ЗМІ, його розстріляли в під’їзді будинку з автомата сьогодні ввечері. Джерело: |
Вбивство регіонала Калашникова: нові подробиці
Справа про вбивство вже на особому контролі МВС. Деякі подробиці вбивства повідомили родичі та міліціонери. http://i.piccy.info/i9/387d84fd5a3b1...v1_300x170.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-16-02...00x170-r/i.gif 52-річний Олег Калашников став черговою жертвою Партії Регіонів. Черговий резонансна смерть відомого регіонала, всколихнула політикум, особливо однопартійців покійного набагато більше ніж низка самогубств попередників. Адже Калашникова явно вбили, і ні про яке самогубство, дійсне чи удаване, мови бути не може. Патріоти України про останні новини, які стали відомі ЗМІ стосовно цієї без перебільшення знакової події. Джерело: |
У Києві застрелили журналіста Олеся Бузину
Сьогодні 16 квітня, близько 13:20, у Шевченківському районі столиці вбили журналіста Олеся Бузину. Про це повідомили медичні працівники, передає «УНН« НП сталася на вулиці Дегтярівській у дворі будинку номер 58. Журналіста застрелили біля під'їзду власного будинку. На місці події працює слідчо-оперативна група. Інформацію на своїй сторінці у Facebook підтверджує радник глави МВС Антон Геращенко. «Щойно на вул. Дегтярівська в районі будинку номер 58 з Форд Фокус темно синього кольору, був розстріляний сумно відомий журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були або латвійські або білоруські. Точно не українські», - уточнив він Геращенко вважає, що серія вбивств екс-регіоналів і прокремлівських публічних діячів є «відстрілом свідків по справі Антимайдана» і запропонував захист усім, хто має відношення до організації «Антимайдана». «Всім, хто мав відношення до організації і фінансування Антимайдану або іншим протиправним діям проти Майдану і відчуває загрозу життю, прохання звертатися в правоохоронні органи, щоб не піти по шляху Калашникова і Бузини», - заявив він Крім того, радник глави МВС звернувся з проханням до всіх водіїв міста Києва дзвонити в міліцію, якщо побачать на вулиці місці машину з вказаними прикметами. У прес-службі МВС уточнили, що стріляли двоє в масках: «Щойно по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Дегтярівській двоє в масках стріляли в чоловіка. За словами свідків, двоє невідомих вийшли з автомобіля і вистрілили в напрямку потерпілого. Загиблому на вигляд 30-35 років. Його особу встановлено - це відомий український письменник», - заявили у відомстві Олесь Бузина відомий своїми провокаційно-українофобськими заявами в ЗМІ і публічними скандалами. Він є також автором скандальних книг «Воскресіння Малоросії», «Вурдалак Тарас Шевченко», «Поверніть жінкам гареми» та інших. Журналіста неодноразово запрошували в якості «експерта» на ефіри заборонених в Україні російських пропагандистських телеканалів. |
|
Істерика в опозиційному блоці – УПА їм всім винесла вирок
Депутатам дали лише 72 години, щоб залишити країну. http://i.piccy.info/i9/dd9e75f21b78f...413/zayava.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-17-14...18x610-r/i.gif На електронну адресу “Опозиційного блоку” в ніч на п’ятницю надійшов лист, в якому якась “Українська повстанська армія” бере на себе відповідальність за вбивство низки опозиційних політиків і журналістів, а також планує почати фізичне усунення представників чинної влади і опозиціонерів. Про це повідомила прес-служба партії, інформують Патріоти України з посиланням на Корреспондент.net. “Ми беремо на себе відповідальність за знищення … Чечетова, Пеклушенка, Мельника, Калашникова, Бузини. Ці атентати були попередженням антинародному режиму олігархів-зрадників, що ми не жартували, коли говорили:” Або люстрація, або – ліквідація! “, – йдеться в листі, що надійшов 17 квітня о 00.17. Більше того, як зазначають в партії, в анонімці зазначено, що ці особи збираються почати фізичне усунення представників чинної влади, які “не ввели військовий стан, що не оголосили стан війни з Росією і не розірвали з окупантом дипломатичних і торговельних відносин … винні в добровільній здачі українських територій ворогові … винні в серйозних корупційних діях”. Ті, що назвалися “Українською повстанською армією” повідомляють, що дають “72 години особам, які винні в антиукраїнській та антинародній діяльності, починаючи з 00.00 години 18 березня (хоча зараз за календарем уже квітень – ред.), щоб ті раз і назавжди покинули межі України”, інформує прес- служба партії. Разом з тим, в “Опозиційному блоці” зазначили, що “схоже, що автор (чи авторський колектив), захопившись графоманством, забув глянути на календар, можливо, злий жарт зіграв і час розсилки? Опівночі мало що може привидітися”. “І, тим не менш, ми просимо подібні організації не спамити партійну пошту, а СБУ та правоохоронні органи все-таки звернути увагу на “повстанців” і епістолярні шедеври, які від їхнього імені протягом доби були розіслані за певними адресами, оскільки в них міститься загроза життю громадянам України”, – йдеться в повідомленні прес-служби партії. У той же час, співробітники Служби безпеки України вже почали перевіряти, від кого виходять листи з погрозами на адресу “Опозиційного блоку” і чи відповідає дійсності ця інформація. Джерело: |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:43. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010