![]() |
У темі 1 долучень
Українська шахістка Анна Музичук зуміла пробитися до півфіналу Кубка світу з шахів, який проходить в Росії.
Анна обіграла представницю Грузії Нану Дзагнідзе з результатом 3:1. У півфіналі Музичук змагатиметься з росіянкою Олександрою Горячкіною. В іншому півфіналі зійдуться Олександра Костенюк (Росія) і Тань Чжун'ї (Китай). Марія Музичук вилетіла в 1/8 фіналу. Крім того, вихід в півфінал гарантував Анні виступ на Турнірі претенденток, який пройде в 2022 році. На цей турнір вже пробилися 6 шахісток. |
У темі 1 долучень
На Олімпійських іграх 2020 у Токіо відбулася кваліфікація чоловічого особистого турніру в стрибках на батуті.
Україну в цьому виді представляв 26-річний Микола Просторов, для якого це дебютна Олімпіада в кар'єрі. Наш співвітчизник посів 12 місце в кваліфікації. У фінал вийшли 8 кращих спортсменів. Читайте також: Анонс Олімпіади на 31 липня. Коли і в яких видах виступлять українці? |
У темі 1 долучень
На Олімпіаді в Токіо відбувся фінальний заплив 1500 м вільним стилем серед чоловіків, в якому взяли участь Михайло Романчук та Сергій Фролов.
Спочатку лідерство захопив італійський плавець Грегоріо Пальтріньєрі, але на середині дистанції він відстав від групи лідерів, в якій плив і Романчук. Незабаром четверо плавців відірвалися від суперників і стало зрозуміло, що саме вони розіграють медалі. Перед останньою стометрівкою Романчук був на другому місці, і в запеклій боротьбі так і фінішував на другій позиції, поступившись «золотом» американцеві Фінке. Фролов приплив до фінішу на останній, восьмій, позиції. Раніше в Токіо Романчук став третім на дистанції 800 м вільним стилем. |
У темі 1 долучень
Українська байдарка-двійка у складі Анастасії Тодорової і Людмили Кукліновської виступила на Олімпіаді в Токіо. Спортсменки не змогли подолати чвертьфінал, показавши найгірший результат.
Після свого заїзду Анастасія і Людмила прокоментували результат. «Сьогодні дуже важкий день, погода така. Сьогодні так. Ми відпрацювали максимально, зробили все, що могли. Значить, так ми готові. Після бою кулаками не махаємо, придумувати відмазки не варто. Потрібно зробити висновки і готуватися далі. Попереду четвірки, потрібно зчепити зуби і боротися до кінця. Ми працювали, як могли максимально виклалися на дистанції. Втома відчувається досі. Такий результат, значить, так треба», - сказали Тодорова і Кукліновська в ефірі «Суспільного». |
У темі 1 долучень
Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (до 87 кг) виступить у півфінальній сутичці на Олімпійських іграх в Токіо.
Його суперником у півфіналі буде Іван Хуклек з Хорватії. Нагадаємо, Беленюк в 1/8 фіналу виграв у серба Зурабі Датунашвілі (3:1), а в 1/4 фіналу насилу здолав Башира Сід Азара з Алжиру (1*:1). Поєдинок за вихід до фіналу за участю українця розпочнеться 3 серпня о 13:00 за Києвом. Беленюк (Україна) – Хуклек (Хорватія). Дивитися онлайн. LIVE трансляція |
У темі 1 долучень
34-річний український спортсмен Назар Коваленко не виступить на Олімпійських іграх в Токіо. Нагадаємо, що спортсмена усунули через недостатню кількість зданих допінг-проб.
Пізніше Коваленко намагався опротестувати це рішення. Але 4 серпня атлет повідомив, що отримав остаточну заборону на участь в змаганнях в Токіо. «П‘ять років неймовірних зусиль, колосальної роботи, ранкових підйомів о 4.30, тренувань на виживання, все було зроблено за для мети – заради боротьби за найвищі нагороди! Родина та велика команда друзів, тренерів, меценатів працювали над тим? щоб я реалізував свою мету, своє дітище над яким я працював 24/7, всі 5 років поєднуючи з роботою та громадською діяльністю. А сьогодні у мене забрали моє право представляти Україну 5 серпня на Олімпійських іграх! Ситуація абсурдна і несправедлива у всіх відношеннях! Що у 2020, що у 2021 році у мене було здано що найменше по 5 допінг тестів! А в 2021 році їх 6 (3 змагальних та 3 позазмагальних)! Але Athletic Integrity Unit прийняло рішення мене не допустити тільки тому, що я не встиг здати позазмагальну пробу в 63 денний період, а здав у коротший час! Але, як я міг знати, коли до мене можуть приїхати допінг-офіцери, якщо це все закрита інформація і як я міг встигнути це зробити в 63 денний період, якщо я потрапив на ОІ-2020 за 60 днів до свого старту! Я боровся, я зробив все і команда юристів Asters за 2 дні підготувала заяву (справу) на майже 150 сторінок з фактами, доказами, купою документів про мою невинність! Дуже вдячний їхній командівони найкращі! Але суд COURT OF ARBITRATION FOR SPORT, прийняв рішення про не допуск до старту! Я є членом делегації, я не є дискваліфікованим, у мене не виявлений допінг, я заслужив місце представляти Україну в чесній боротьбі, але «ченухи» з Athletic Integrity Unit та CAS не захотіли визнати себе винними і створювати прецендент, а вирішили прийняти своє «вбивче» рішення! Я розчарований в тому, що спортсмен не має ніяких прав, спортсмен завжди винен і відстояти себе майже неможливо, навіть коли ти не винен! Я прошу вибачення у всіх, хто за мене вболівав і підтримував, вам треба ще трошки почекати - 3 роки і я реалізую нашу спільну мрію. Офіційно заявляю, я готуюсь на Олімпійські ігри в Париж 2024. Там я і завершу свою кар’єру, як атлет! PS. Стосовно того,хто винен ФЛАУ, НАДЦ чи ще хтось, що мене не тестували вчасно, буде з'ясовано після мого повернення в Україну 12 серпня! Для всіх я відкритий до розмов та дискусій!», - написав Коваленко в Facebook. |
У темі 1 долучень
На Олімпіаді відбулися півфінали в велотреку (кейрін), де Україну представляли Олена Старікова і Любов Басова.
Обидві спортсменки потрапили в один заїзд. Для виходу в фінал потрібно було зайняти місце в топ-3. Напружений заїзд виграла Старікова, а Басова зуміла показати 3-й результат. Українки битимуться за медалі, старт фіналу орієнтовно в 11:45. |
У темі 1 долучень
Українська каратистка Аніта Серьогіна завершила виступи на Олімпійських іграх в Токіо.
В рамках групового раунду українка виграла першу з чотирьох сутичок, перемігши суперницю з Перу з рахунком 6:1. |
У темі 1 долучень
25-річна українка Олена Старікова завоювала срібну медаль в велотреку.
У фіналі українка програла канадці Келсі Мітчелл. Велотрек. Фінал. Жінки. Перший заїзд. Старікова боролася в першому заїзді, але зовсім трохи програла канадці. Другий заїзд. Старікова стартувала з першої позиції, але за 2 кола до фінішу пропустила суперницю. На спринтерському ривку Старікова не зуміла обігнати суперницю. Мітчелл виграла золото, Старікова завоювала срібло! Бронзову медаль виграла Лей Вайсі (Гонконг). |
У темі 1 долучень
У Токіо завершився жіночий гандбольний турнір. Також, як і в чоловічому гандболі, олімпійське золото завоювала збірна Франції.
У фінальному поєдинку проти ОКР француженки спочатку виграли перший тайм – 15:13, потім дозволили суперницям наздогнати себе на початку другого ігрового відрізку – 16:16, але після цього зуміли оформити ключовий ривок - 6:0 і далі спокійно довели матч до перемоги – 30:25. Таким чином, олімпійське золото в чоловічому і в жіночому гандбольних турнірах їде до Франції. Нагадаємо, днем раніше чоловіча збірна Франції обіграла у фінальному поєдинку данців і стала олімпійським чемпіоном. Бронза жіночого гандбольного турніру дісталася норвежкам, які в матчі за третє місце розгромили команду Швеції – 36:19. |
У темі 1 долучень
Британець Джейсон Кенні, вигравши в заключний день ОІ-2020 змагання в омніумі, став семиразовим олімпійським чемпіоном. Кенні, який має в свій олімпійської колекції ще й дві срібні нагороди, є найтитулованішим велогонщиком в історії Олімпіад.
Тим часом в Токіо здобули сьоме олімпійське золото в кар'єрі ще п'ять спортсменів. Це американські плавці Калеб Дрессел і Кеті Ледецкі, їхня співвітчизниця легкоатлетка Еллісон Фелікс, російська синхроністка Світлана Ромашина і німецька наїзниця Ізабель Верт. |
У темі 1 долучень
Херсонський гросмейстер Юрій Солодовніченко став переможцем турніру 14th Paleochora International Chess Tournament (швейцарка, 9 турів, 304 учасники), що відбувся у грецькій Палеохорі.
Наш земляк набрав 7,5 очка, поділив 1-4 місця і став першим завдяки кращому додатковому коефіцієнту. У турнірі брали участь ще два українця. Михайло Копилов посів 41-е місце, а Леонід Гавриш - 184-е. |
У темі 1 долучень
У столиці Північної Македонії Скоп'є стартував молодіжний чемпіонат Європи (U-19) в одній з груп другого дивізіону. Саме в цьому балканському місті і виступає збірна України.
На груповому етапі наша команда була розподілена до групи В разом з командами Боснії і Герцеговини, Швейцарії та Грузії. До групи А жереб визначив збірні Польщі, Північної Македонії та Греції. Для виходу в півфінал турніру і подальшої боротьби за перехід в перший дивізіон необхідно зайняти на груповому етапі місце не нижче другого. І вже після перших двох матчів збірна України втратила всі шанси на підвищення в класі. У своєму стартовому поєдинку наша збірна майже з дворазовою різницею поступилася боснійцям - 19:37, а в другому турі з різницею в 23 м'ячі поступилася Швейцарії - 14:37. Тепер незалежно від результату зустрічі зі збірною Грузії наша команда буде грати у втішному турнірі за 5-7 місця. Чемпіонат Європи U-19. Другий дивізіон. Група В2 9 серпня Боснія і Герцеговина – Україна – 37:19 Швейцарія – Грузія – 38:20 10 серпня Швейцарія – Україна – 37:14 Грузія – Боснія і Герцеговина – 24:40 Боснія і Герцеговина – Швейцарія Україна – Грузія |
У темі 1 долучень
Чотири легкоатлети тимчасово відсторонені від змагань через підозри у порушенні антидопінгових правил.
Серед них – британський легкоатлет Чіджінду Уджа, срібний призер Олімпійських ігор 2020 у Токіо в естафеті 4x100 метрів. Незалежний орган по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці (AIU) відкрив дисциплінарну справу, оскільки у допінг-пробі 27-річного атлета були виявлені заборонені речовини: остарін і S-23. AIU також відкрив справи проти ще трьох учасників Олімпіади: Альсадіка Міку з Бахрейну (біг на 1500 м), Беніка Абрамяна з Грузії (штовхання ядра) і Марка Одіамбо з Кенії (біг на 100 м). |
У темі 1 долучень
Чиновники їздять на закордонні спортивні змагання, щоб розважитися, заявив український борець, Олімпійський чемпіон і народний депутат України Жан Беленюк. Він прокоментував історію з українською спортсменкою Мариною Килипко, яка залишилася без тренера на Олімпіаді:
«Так, це відома історія, я вже направив звернення до Міністерства молоді і спорту для того, щоб з'ясувати, по-перше, склад цих делегацій поіменно, і по-друге, функціонал кожного делегата. У нас, на жаль, є погана звичка, коли деякі чиновники сприймають Олімпійські ігри як можливість за бюджетні кошти поїхати в якусь країну, подивитися змагання, поїсти закордонні страви та відпочити. І не ставлять в пріоритет потреби спортсменів. І саме з такою ситуацією ми зіткнулися, коли спортсменка, яка стрибає з жердиною, просила слізно тричі, щоб її тренера взяли на Олімпійські ігри, тому що це технічний вид спорту, і кожна вказівка має вагу. У цій ситуації вона зайняла 5-те місце, ми будемо розбиратися в ситуації. Головний тренер, який формує команду зі стрибків з жердиною, її не почув, на жаль, і ми всі побачили цю емоційну промову зі сльозами». Нагадаємо, українська стрибунка з жердиною Марина Килипко розплакалася перед журналістами через те, що з нею не було тренера. Спортсменка заявила, що у неї не було ніякої підтримки: «Чому його тут немає, я так ні від кого і не чула. Мене годували обіцянками, але в підсумку мого тренера на Олімпіаді немає. Чому так відбувається в нашій країні, я не розумію». ВІДЕО. Беленюк висміяв чиновників за поїздки у Токіо як на курорт Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У Північній Македонії завершився молодіжний чемпіонат Європи (U-19) в одній з груп другого дивізіону. Свій останній матч на цьому турнірі збірна України проводила проти грецьких однолітків, і в цьому поєдинку розігрувалося підсумкове п'яте місце.
На жаль, українським гандболістам не вдалося здобути перемогу. «Синьо-жовті» зазнали поразки - 22:27 і завершили турнір на шостому місці. Таким чином, зі Скоп'є збірна України повертається з багажем в одну перемогу і три поразки, а в підсумковій турнірній таблиці нам вдалося обігнати лише Грузію. Чемпіонат Європи U-19. Другий дивізіон Група В2 15 серпня Матч за 5-е місце Україна – Греція – 22:27 |
У темі 1 долучень
У Румунії продовжуються поєдинки у межах жіночого чемпіонату Європи з шахів. За один тур до закінчення змагань лідирують українка Юлія Осьмак і вірменка Еліна Данієлян, які набрали по 8 очок.
На половину очка відстають українка Наталія Букса, полька Олівія Келбаса і естонка Маї Нарва. Турнір проходить за швейцарською системою в 11 турів. |
У темі 1 долучень
Запорізький «Мотор» вийшов у Фінал чотирьох SEHA-Ліги, і в другому поєдинку обігравши словацький «Татран». Втім, після суботньої перемоги команди Гінтараса Савукінаса (27:22) навряд чи хтось міг припустити, що запорожці упустять путівку у вирішальну стадію турніру.
Як і днем раніше, в першому таймі на майданчику Палацу спорту «Юність» у Запоріжжі точилася вперта гра - команди обмінювалися результативними атаками. Тільки на 20-й хвилині господарі зуміли зробити різницю «+2», але словаки оперативно зрівняли результат. У підсумку, перша половина зустрічі цілком логічно завершилася внічию. А в другому таймі втомлені словаки перестали чинити опір. Переломним моментом у матчі стали два м'ячі «Мотора», закинуті в чисельній меншості. У гостей гра розладналася, і різниця в рахунку стала збільшуватися на користь «Мотора». Добре себе проявив голкіпер Іван Мороз, який не тільки відзначився надійною грою, але і закинув два м'ячі в ворота суперників. Разом з «Мотором» до Фіналу чотирьох вже вийшли угорський «Веспрем» і білоруський «Мєшков Брест». Саме угорський клуб стане суперником «Мотора» в півфіналі, який відбудеться 3-го вересня. Ще одним учасником Фіналу чотирьох стане переможець пари «Загреб» (Хорватія) - «Вардар 1961» (Македонія). У першому матчі македонці здобули перемогу з рахунком 24:20. SEHA LEAGUE. 1/4 фіналу. Матч-відповідь (перший матч - 27:22). «Мотор» (Запоріжжя, Україна) - «Татран» (Прешов, Словаччина) - 29:19 (12:12). «Мотор»: Мороз, Комок, Малашинскас (1), Пуховський (2), Денисов (1), Тільте, Турченко (1), Кравченко (4), Косано, Козакевич (3), Донцов (4), Горига (2), Бурзак (2), Касай (1), Васильєв (2), Бохан (4). «Татран»: Колодеті, Лебен, Сантуш (1), Пачеко, Лінарес, Речічар (6), Лебен, Радченко (2), Кравчак, Касаткін (1), Гарсія (4), Міхалка, Клімак-Фейко, Фех (5). Палац спорту «Юність» (Запоріжжя, Україна) |
У темі 1 долучень
У п'ятницю, 3-го вересня, відбудеться півфінальний поєдинок «Фіналу чотирьох» SEHA-Ліги, в якому зустрінуться угорський «Веспрем» і запорізький «Мотор». Матч пройде в Задарі (Хорватія) і розпочнеться о 21:30 за київським часом.
Запорізький «Мотор» вперше пробився до «Фіналу чотирьох» SEHA-Ліги. У чвертьфіналі команда Гінтараса Савукінаса розібралася зі словацьким клубом «Татран» - 27:22 і 29:19 (обидві гри відбулися в Запоріжжі). «Веспрем» є дворазовим переможцем SEHA-Ліги: угорці вигравали цей турнір у 2015-му і 2016-му роках. У чвертьфіналі поточного розіграшу «Веспрем» обіграв хорватський «Нексе» - 35:33 і 30:25. Відзначимо, що в другому півфіналі «Фіналу чотирьох» зустрінуться білоруський «Мєшков Брест» і хорватський «Загреб». Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Веспрем» - «Мотор». За перебігом поєдинку можна слідкувати за цим посиланням. |
У темі 1 долучень
У п'ятницю, 3 вересня, відбувся півфінальний поєдинок фіналу чотирьох SEHA League, в якому грали угорський «Веспрем» і запорізький «Мотор».
Матч відбувся у Задарі (Хорватія). Український клуб поступився супернику з рахунком 29:36 і тепер буде грати в поєдинку за третє місце. У іншому півфіналі зустрічалися білоруський «Мєшков» Брест і хорватський «Загреб» (32:32, пен. – 5:6). Веспрем – Мотор – 36:29. Півфінал SEHA League. Відеоогляд матчу |
У темі 1 долучень
Львівська «Галичанка» виграла матч за Суперкубок України 2021 з гандболу.
Переможці чемпіонату і кубка України обіграли херсонську «Дніпрянку» з рахунком 31:20. Найкращим гравцем зустрічі названа голкіпер «Дніпрянки» Тетяна Чернявська. Рішення проводити Суперкубок України було прийнято Федерацією гандболу України в серпні 2016 року, і з тих пір незмінним, вже п'ятикратним, володарем Суперкубка є «Галичанка». Львівська команда вигравала Суперкубок у 2016 2017, 2018, 2019 і 2021 роках (у 2020 році Суперкубок не проводився). 16 жовтня Галичанка буде грати проти клубу «Годонін» з Чехії в першому раунді Європейського Кубка ЄГФ. Суперкубок України 2021 з гандболу Жінки. 2 вересня, Запоріжжя «Галичанка» Львів – «Дніпрянка» Херсон – 31:20 |
У темі 1 долучень
У неділю, 5 вересня, у Хорватії відбувся матч за бронзові медалі SEHA League між командами «Мєшков» Брест і «Мотор» Запоріжжя.
Після поразки в півфіналі турніру від угорського «Веспрема» (29:36) запорізький «Мотор» зумів обіграти принципового суперника з Білорусі з розгромним рахунком 31:20 та завоювати бронзові медалі SEHA League 2020/21. У фінальному матчі о 20:00 зіграють хорватський «Загреб» і «Веспрем» з Угорщини. SEHA League 2020/21 Матч за 3-тє місце, 5 вересня Мєшков (Білорусь) – Мотор (Україна) – 20:31 |
У темі 1 долучень
Запорізький «Мотор» впевнено обіграв білоруський «Мєшков Брест» в матчі за третє місце SEHA-ліги.
|
У темі 1 долучень
В Слобожанському Дніпропетровській області проходять матчі третього раунду Кубку України з волейболу серед жінок. В групі Л грають чотири команди, у тому числі і два провідні клуби країни - «Прометей» та «Хімік».
Сьогодні в другий ігровий день вони зустрілися один з одним. Особливої боротьби не вийшло. Господарки майданчика досить впевнено виграли всі три партії та стали лідерами групи. Тим не менш, враховуючи, що далі проходять дві найкращі команди з групи, у южанок залишаються хороші шанси на продовження боротьби за Кубок України. Напередодні вони також легко з рахунком 3:0 перемогли луцьку Волинь-Університет-ОДЮСШ», а «Прометей» з таким самим результатом завдав поразки житомирському «Поліссю-ШВСМ-ЖДУ». Кубок України з волейболу. Жінки Третій етап. Група Л. Слобожанське (Дніпропетровська область) 28-29 січня «Хімік» (Южний) – «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк) 3:0 (25:18, 25:13, 25:16) «Прометей» (Дніпропетровська область) – «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» (Житомир) 3:0 (25:18, 25:8, 25:16) «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ» 1:3 (22:25, 21:25, 25:17, 10:25) «Прометей» - «Хімік» 3:0 (25:16, 25:19, 25:16) ТЗавтра у неділю 30 січня відбудуться два заключні матчі: «Хімік» - «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - «Прометей» Нагадаємо, що раніше до «Фіналу чотирьох» вже вийшли дніпровська «Аланта» та «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» із Запоріжжя. |
У темі 1 долучень
Поєдинок «СЕХА-Ліги» «Войводіна» – «Мотор», запланований на 2 лютого, не відбудеться.
Матч перенесли на весну, нова дата виїзного для чемпіона України матчу – 3 травня. Причиною перенесення стала нестабільна епідеміологічна ситуація в Україні. При цьому домашня зустріч «Мотора» проти «Войводіни» має відбутися трохи раніше – 23 квітня. |
У темі 1 долучень
Сьогодні в турецькому Стамбулі відбувся матч п'ятого туру групового раунду Ліги чемпіонів з волейболу серед жінок. Чинні чемпіонки України та лідери нинішнього сезону в українській Суперлізі волейболістки «Прометея» зустрічалися з російським клубом «Локомотив» (Калінінград). Ці суперниці вже грали у нинішньому турнірі групи А в Мінську у першому турі і тоді успіх був на боці росіянок 3:0.
Стартову партію краще розпочали українки, які до рахунку 10:7 постійно були попереду та впевнено вели гру. Але потім гра вирівнялася, після чого команди довго не хотіли поступатися одна одній 17:17. А ось кінцівка залишилася за росіянками. Вони заграли потужніше, натомість у «Прометея» стало значно більше помилок. Як результат 18:25 на користь «Локомотиву». В другому сеті волейболістки з Дніпропетровської області взагалі майже всю партію вели в рахунку, причому їхня перевага сягала п'яти-шести очок - 9:4, 12:6, 17:12. Навіть ведучи 22:20, наша команда була значно ближче до успіху. Втім знову в найвирішальний момент міцніші нерви виявилися у суперниць «Прометея» – 25:27. А ось у третій партії українкам нарешті вдалося довести справу до позитивного результату. Цікаво, що тепер після рахунку 17:17 у наших гравців все стало виходити й вони виграли 25:19. На жаль, на більше «Прометей» не вистачило. Програвши четвертий сет з рахунком 21:25, наші волейболістки поступилися в матчі 1:3 і зазнали п'ятої поразки поспіль у Лізі чемпіонів. «Прометей» в цьому матчі виступав у такому складі: Кітіпова (набрала 1 очко), Анае (8), Мелюшкіна (7), Казанова (27), Анісова (6), Димитрова (8), Тодорова (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Харчинська (0), Дуднік (4), Гейко (0). Ліга чемпіонів з волейболу. Жінки. Сезон 2021-2022 років. Група А. П'ятий тур Стамбул, Туреччина. 3 лютого «Прометей» (Дніпропетровська область, Україна) - «Локомотив» (Калінінград, Росія) 1:3 (18:25, 25:27, 25:19, 21:25) ПРОМЕТЕЙ - ЛОКОМОТИВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ Ігри заключного шостого туру відбудуться 15 лютого. «Прометей» зіграє на виїзді з німецьким «Дрезднером». |
У темі 1 долучень
Головного тренера запорізького «Мотора» Гінтараса Савукінаса призначено новим наставником чоловічої збірної Литви. На цій посаді він змінив Міндаугаса Андрюшку, який пішов у відставку після чемпіонату Європи-2022.
Савукінас сформував тренерський штаб. Весною 2022 року він разом із Литвою стартує у відбірному турнірі чемпіонату світу 2023 року. Литва зіграє із командою Ізраїлю. Нагадаємо, Савукінас працює в «Моторі» з лютого 2020 року. |
У темі 1 долучень
Сьогодні у Городку Хмельницької області та Вінниці пройшли ігри десятого туру чемпіонату країни серед чоловічих команд Суперліги. Головна увага була прикута до поєдинків за участю лідерів.
Волейболісти «Епіцентру-Подоляни» вдома без особливих проблем розправилися з «Дніпром» в трьох партіях. Причому гості навіть не змогли дістатися до позначки у двадцять очок в якомусь із сетів. Таким чином, підопічні Маріуша Сорділа виграли свій 19-й матч поспіль в нинішньому турнірі. Там же у Городку так само впевнено з рахунком 3:0 львівський «Барком-Кажани» завдав поразки харківській «Юракадемії». І у Вінниці обидві зустрічі завершилися із «сухим» рахунком. Так, житомирський «Житичі» обіграв «Буревісник-ШВСМ» із Чернігова. Щоправда, тут слід звернути увагу на результат третьої партії, яка завершилася з рахунком 32:30. А ВК «Решетилівка» був сильнішим за ВК «МХП-Вінниця». Цікаво, що тут після закінчення всіх трьох сетів на табло світилися однакові цифри 25:23. Чемпіонат України з волейболу. Чоловіки Суперліга. 10-й тур. 5 лютого Городок (Хмельницька область) «Епіцентр-Подоляни» (Городок) - «Дніпро-Прометей» (Дніпро) 3:0 (25:13, 25:18, 25:12) «Барком-Кажани» (Львів) - «Збірна Харківської області-Юракадемія» (Харків) 3:0 (25:16, 25:17, 25:16) Вінниця «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів) – «Житичі-Поліський національний» (Житомир) 0:3 (19:25, 21:25, 30:32) «Збірна Полтавської області ВК «Решетилівка» (Решетилівка) – ВК «МХП Вінниця» (Тростянець) 3:0 (25:23, 25:23, 25:23) Завтра у неділю 6 лютого пройдуть ще чотири матчі 10-го туру. |
У темі 1 долучень
Завершилися матчі 1/4 фіналу розіграшу Кубку Виклику з волейболу серед чоловіків. Нагадаємо, що саме в цьому турнірі від України виступали відразу три клуби («Епіцентр-Подоляни», «Барком-Кажани» та «Юракадемія»), але вони зійшли з дистанції на ранніх стадіях.
Один із «кривдників» українців словенський «АСН Воллей», який у 1/16 фіналу вибив із турніру львів'ян, зумів пройти до півфіналу. За сумою двох матчів представники Балканського півострова обіграли португальський клуб «Фонте Бастардо» 3:2 та 3:1. Також йде далі і грецький «Панатинаїкос», який переміг у 1/8 фіналу лідера чоловічої української Суперліги клуб із Хмельницького. Вигравши вдома у іспанського «КАІ» з Теруеля 3:1, в гостях греки програли 0:3. Тут долю путівки до півфіналу вирішив «золотий» сет. Його взяв «Панатинаїкос» 15:11. Без особливих проблем вийшов до 1/2 фіналу турецький «Халкбанк». З однаковим рахунком 3:0 він переміг естонську команду «Технічний університет» (обидві зустрічі проходили в Анкарі). І, нарешті, французький «Воллей» двічі виявився сильнішим за швейцарську «Лозанну» 3:1 і 3:1. Кубок Виклику з волейболу. Сезон 2021-2022 років. Чоловіки. 1/4 фіналу «Панатинаїкос» (Афіни, Греція) - «КАІ» (Теруел, Іспанія) 3:1 (29:31, 25:19, 25:13, 25:18) 0:3 (21:25, 21:25, 20:25) «Золотий» сет – 15:11 «Фонте Бастардо» (Азорські острови, Португалія) - «АСН Воллей» (Любляна, Словенія) 2:3 (25:23, 19:25, 26:24, 21:25, 6:15) 1:3 (9:25, 29:27, 22:25, 21:25) «Халкбанк» (Анкара, Туреччина) - «Технічний університет» (Таллін, Естонія) 3:0 (25:20, 25:18, 25:17) 3:0 (25:15, 25:23, 25:21) «Лозанна» (Лозанна, Швейцарія) - «Воллей» (Нарбонн, Франція) 1:3 (25:22, 21:25, 22:25, 15:25) 1:3 (22:25, 25:23, 19:25, 18:25) Перші два півфінальні матчі пройдуть 23 лютого. В них зіграють: «Халкбанк» - «Панатінаікос» «АСН Воллей» - «Воллей» |
У темі 1 долучень
Наставник збірної України з волейболу в інтерв'ю Sport.ua розповів про підготовку команди до чемпіонату світу.
«До 11 липня у хлопців іде відновлювальний період, який відбувається в Естонії. Далі команда переїжджає до Латвії, де ми пробудемо до 30 липня. А вже після цього вирушимо до Польщі та саме там продовжимо підготовку. Перший матч чемпіонату світу ми проведемо 26 серпня зі збірною Тунісу», - сказав Крастіньш. Чемпіонат світу-2022 пройде у Польщі та Словенії з 26 серпня по 11 вересня. Збірна України зіграє у групі A, де її суперниками будуть команди Сербії, Тунісу та Пуерто-Ріко. |
У темі 1 долучень
Наступного сезону «Барком-Кажани» виступатиме у чемпіонаті Польщі. Про це розповів наставник клубу Угіс Крастіньш.
– Чи правда, що наступного сезону цей український клуб має намір провести у польській «Плюс Лізі»? – Так, правда. Практично всі питання щодо цього узгоджені. У Лізі виступатимуть 16 команд і одним із учасників буде «Барком-Кажани». Наскільки мені відомо, презентація українського клубу у Польщі має відбутися у липні. Тож одразу після чемпіонату світу перейду на цей турнір. Хоча я і зараз постійно підтримую зв'язок із тренерським штабом львів'ян, погоджуємо усі деталі навчально-тренувального процесу. – А як бути із чемпіонатом України? У ньому Ви плануєте взяти участь? – Керівництво нашого клубу працює і у цьому напрямі. Сподіваюся, що всі питання будуть узгоджені і цілком можливо ми візьмемо участь у фінальному етапі чемпіонату України. – У багатьох любителів волейболу викликало здивування, що «Барком-Кажани» не з'явився до єврокубків сезону 2022/2023 років. Адже львівський клуб багато років поспіль репрезентував Україну на міжнародній арені. Чому так сталося? – Ми подивилися календар ігор польської «Плюс Ліги» і дійшли висновку, що навантаження для гравців тут буде досить велике. Усі 15 суперників дуже хорошого високого рівня, прохідних ігор, як раніше було з чемпіонатом України, тут, звичайно, не буде. Тому вирішили цього сезону повністю зосередитися саме на чемпіонаті Польщі. А далі вже подивимося, як усе буде і потім прийматимемо інші рішення. Повністю інтерв’ю Угіса Крастіньша тут. |
У темі 1 долучень
У форматі ZOOM-конференції відбулося засідання виконкому Федерації волейболу України (ФВУ), на якому було ухвалено низку важливих рішень.
Насамперед були підбиті підсумки минулого сезону, який не змогли завершити повною мірою через російську агресію. В результаті, переможці та призери визначилися лише у Суперлізі, виходячи з турнірного положення команд станом на 24 лютого. Проте, незважаючи на війну, виконком ФВУ вирішив розпочати новий сезон 2022-2023 років вчасно восени, відразу після закінчення чемпіонату світу з волейболу, в якому братиме участь чоловіча збірна України. Більш того, вперше чемпіонат країни у Суперлізі пройде під егідою новоствореної Професіональної волейбольної ліги України (ПВЛУ), президентом якої є відомий бізнесмен Володимир Дубинський. І у чоловічому, і в жіночому турнірі виступить по 8 команд. Щодо всіх інших ліг, то ними, як і раніше, займатиметься Федерація волейболу України. І ще. Перед збірною України на майбутньому чемпіонаті світу поставлене завдання, як мінімум, вийти з групи до наступного раунду турніру. А Конгрес Федерації волейболу України теж, найімовірніше, пройде в онлайн режимі. За матеріалами ФВУ |
У темі 1 долучень
Напередодні ми повідомляли про те, що на черговому засіданні виконкому Федерації волейболу України (ФВУ) було ухвалено рішення про те, що новий сезон у чоловічій та жіночій Суперлігах проводитиме нещодавно створена у нас Професіональна волейбольна ліга України (ПВЛУ). І ось своєю думкою про те, яким він бачить найближче майбутнє українського волейболу, поділився президент ПВЛУ Володимир Дубинський.
- Про створення Професіональної волейбольної ліги України ми говорили з клубами, які виступали минулого сезону, ще до військових дій. І майже все було підготовлено. Ми готувалися, що сезон 2022-2023 років у жіночому волейболі проходитиме під егідою ПВЛУ. Її засновниками виступила низка клубів. Це громадське об'єднання, а ідея полягала в тому, що її створюють клуби Суперліги як жіночі, так і сьогодні вже чоловічі. Саме ПВЛУ має проводити чемпіонати, розвивати волейбол. Також це нова структура із новим сучасним баченням. Ми взяли за основу досвід польської ліги та вивчали досвід інших професіональних волейбольних європейських ліг. Основна ідея, з якою погодився президент ФВУ Михайло Мельник, Федерація має займатися передусім збірними командами різних вікових груп аж до національних команд, а також дитячим волейболом. Сьогодні професіональний волейбол, як і інші види спорту, є досить витратною історією. Ми довго до війни спілкувалися і з владними структурами, обласними федераціями, з головами обласних рад. Знаходили підтримку серед усіх, що волейбол в Україні може стати одним із провідних видів спорту, нарівні з футболом та баскетболом. І глобальним завданням було створення професіональної структури. В її основі стоїть комерційний інтерес спонсорів, які матимуть змогу підняти проведення таких турнірів на новий якісний рівень. Війна однозначно внесла свої корективи у всі ці плани. Це найжахливіша подія усієї країни. Для нас це був шок. Спочатку здавалося, що про якийсь волейбол чи баскетбол ми можемо говорити – треба захищати батьківщину! І багато наших тренерів і хлопців пішли на передову. Але приблизно через два місяці після початку військових дій мені подзвонив Михайло Григорович Мельник і запитав у мене про плани, про подальше бачення чемпіонату. І ми однозначно ухвалили рішення, обговорюючи з тренерами, спонсорами, командами, що Україні не менш важливо, щоб спорт теж став одним із фронтів, де треба підіймати рівень. Інакше Україна випала б зі всіх рейтингів. Тому було ухвалено рішення, спочатку підтримати збірні – чоловічу, жіночу, юнацькі. Тим більше, що вперше за 25 років чоловіча збірна з волейболу вийшла до фінальної частини чемпіонату світу. Це грандіозна подія. Жіноча збірна сьогодні повністю оновлюється, зараз це молодіжний колектив та водночас досвідчені гравці, які його підтримують. Тобто всі завдання були сконцентровані на тому, що волейбол житиме. Пізніше нас підтримав президент країни. Щодо національних чемпіонатів, то їм треба бути однозначно і вони мають проводитися на території України навіть у такий непростий та воєнний час. Для організації чемпіонату України вже цього сезону ПВЛУ готується і докладає максимум зусиль. Наші спонсори готові спонсорувати цю лігу. На сьогоднішній день заявки на участь у ПВЛУ подали 8 чоловічих клубів: «Барком-Кажани» (Львів), «Епіцентр-Подоляни» (Городок), «Прометей-Дніпро» (Дніпро), «Юракадемія» (Харків), «Житичі» (Житомир), ВК «МХП-Вінниця» та «ДСО-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль). І 8 жіночих: СК «Прометей» (Дніпропетровська область), «Аланта» (Дніпро), «Волинь» (Луцьк), «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця), «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль), СК «Балта» (Одеська область), збірна України U-15 (2008-2009 рр.р) та збірна України U-17 (2006-2007 рр.р.). У новому сезоні заплановано проведення повноцінного регулярного чемпіонату у три кола та ігри плей-оф. Турнір розпочнеться наприкінці вересня-початку жовтня та має завершитися до 30 квітня. Усі матчі Суперліги відбуватимуться в місті Чернівці. Саме там з'явився сучасний спортивний комплекс, який відповідає всім нормам та готовий став домом для команд ПВЛУ. Зал також буде обладнано сучасним табло, системою відеоповторів, терафлексом, а також бомбосховищем на 200 осіб. Було також вирішено, що всі ігри української Суперліги відбуватимуться у певну годину: в будні о 18.00 та о 20.30, у вихідні дні: о 14.00 та о 16.30. Усі матчі без винятку транслюватимуться на ютуб-каналах. Наразі також ведуться переговори з низкою телевізійних компаній. Титульними спонсорами елітного дивізіону стали компанія DMART та «Будінвест». Тепер жіночий чемпіонат називатиметься «Суперліга-Дмарт», а чоловічий – «Суперліга-Будінвест». Федерація волейболу України продовжить займатися передусім національними збірними України та збірними командами різних вікових груп, дитячим волейболом та чемпіонатами України Вищої ліги, першої та другої ліг. На засіданні виконкому Федерації волейболу України обговорили майбутнє збірних України. Угіс Крастіньш залишається головним тренером чоловічої збірної. Іван Пєтков – головний тренер жіночої збірної. А Андрій Романович був призначений на посаду наставника збірних U-15 та U-17. Президент ПВЛУ озвучив головну мету – Україна має стати учасником Олімпійських ігор: «Головна моя мрія у волейболі, особливо жіночому – це участь в Олімпіаді. Я намітив собі 8 років, щоб встигнути ще побачити, що збірна України візьме участь в Олімпійських іграх. Це завдання-мрія. Найближча мета – протягом наступних 2-3 років – українська збірна має увійти до ТОП-10 збірних Європи, а, можливо, й світу. Ми вже зовсім поруч. Я точно знаю, що все буде Україна! Ми точно переможемо! Слава Україні!". За матеріалами ФВУ |
У темі 1 долучень
Наближається до завершення груповий етап одного з найпрестижніших турнірів у світовому волейболі – Лізі націй. На сьогоднішній день його учасники вже зіграли понад половину з усіх запланованих матчів.
Наприклад, жінки провели від 10 до 12 матчів. На першому місці зараз розташувалися волейболістки США, які у 10 матчах здобули 9 перемог та мають у своєму активі 27 очок. За ними в турнірній таблиці розташувалися: Бразилія (11, 9, 26), Японія (10, 8, 24), Італія (10, 8, 23), Китай (11, 7, 23), Туреччина (11, 7, 22) ), Сербія (11, 7, 20), Таїланд (10, 5, 15), Домініканська Республіка (12, 5, 14), Канада (10, 4, 12), Польща (11, 4, 12), Німеччина ( 10, 3, 11), Нідерланди (11, 3, 11), Болгарія (10, 3, 9), Бельгія (11, 3, 6), Південна Корея (11, 0, 0). Усі чоловічі збірні зіграли по 8 матчів. Тут поки що двовладдя, оскільки у збірних Франції та Польщі по 7 перемог і по 21 набраному очку. Далі йдуть: Італія (6, 19), Японія (6, 18), США (6, 17), Бразилія (5, 15), Нідерланди (5, 14), Іран (4, 12), Сербія (4, 11). ), Словенія (3, 9), Німеччина (3, 7), Аргентина (2, 8), Китай (2, 6), Канада (2, 6), Болгарія (1, 6), Австралія (1, 2) . У жіночому турнірі найближчі матчі відбудуться 3 липня. А чоловіки тепер зіграють у період із 5 по 10 липня. За регламентом Ліги націй у чвертьфінали виходять по 8 найкращих команд, які потім проводять ігри плей-оф. У жінок переможець турніру 2022 року визначитися трохи раніше – 17 липня у турецькій Анкарі. У чоловічих змаганнях фінал відбудеться 24 липня в італійській Болоньї. |
У темі 1 долучень
У суботу в італійській Болоньї відбулися два півфінальні матчі чоловічої волейбольної Ліги націй.
Спочатку відносини з'ясовували чинні чемпіони світу волейболісти Польщі та неодноразові переможці та призери великих міжнародних турнірів збірна США. Незважаючи на те, що фаворитами тут вважалися поляки, успіху в трьох сетах досягли їхні суперники. В іншому півфіналі господарі майданчика зустрічалися із французами й програли 0:3. Отже, чоловічій збірній Італії вже не вдасться повторити досягнення своїх співвітчизників та завоювати черговий престижний титул. Ліга націй 2022 року. Фінальний етап. Чоловіки Болонья (Італія). Півфінал. 23 липня США - Польща 3:0 (25:22, 25:23, 25:13) Італія – Франція 0:3 (22:25, 20:25, 15:25) Фінал та матч за 3 місце пройдуть у неділю 24 липня. |
У темі 1 долучень
В італійському місті Болонья завершився фінальний етап одного із найпрестижніших турнірів у світовому волейболі Ліги націй. У головному поєдинку за титул зійшлися команди Франції та США. На попередньому етапі суперники зустрічалися один з одним 7 липня в японському місті Осака. Тоді французи двічі вели по сетах, але в підсумку з рахунком 3:2 успіху досягли американці.
І цього разу Франція почала краще, причому взяла одразу дві партії поспіль – 25:16 та 25:19. Однак волейболістів США такий розвиток подій абсолютно не збентежив, і вони незабаром наздогнали опонентів – 15:25 та 21:25. Довелося знову з'ясовувати стосунки на тай-брейку. Його виграла збірна Франції 15:10. В матчі за 3 місце чинні чемпіони світу поляки завдали поразки господарям майданчика 3:0. Ліга націй 2022 року. Фінальний етап. Чоловіки Болонья (Італія). Фінал. 24 липня Франція – США 3:2 (25:16, 25:19, 15:25, 21:25, 15:10) Матч за 3 місце Польща - Італія 3:0 (25:16, 25:23, 25:20) Слід додати, що Франція вперше виграла Лігу націй. До цього в неї були 2 та 3 місця. У американців друге срібло плюс є одна бронза. Польща вдруге виборола бронзоваі нагороди при одному комплекті срібних медалей. |
У темі 1 долучень
В Чехії у неділю відбулися вирішальні матчі чемпіонату Європи з волейболу у віковій категорії до 17 років серед жінок.
У фіналі збірна Італії з рахунком 3:1 перемогла однолітків із Туреччини. А в матчі за 3 місце Німеччина також у чотирьох сетах обіграла Сербію. Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки. U-17 Фінальний етап. Градець-Кралове (Чехія). 24 липня Фінал Італія - Туреччина 3:1 (25:16, 23:25, 25:20, 25:22) Матч за 3 місце Німеччина - Сербія 3:1 (25:21, 25:20, 21:25, 25:16) Для волейбольної Італії це вже п'ята (!) перемога на великих міжнародних турнірах за вісім днів. Нагадаємо, що італійські збірні минулої неділі досягли успіху у фіналах жіночої Ліги націй, чемпіонату Європи серед юніорів U-22, чемпіонату Європи серед жінок U-21 та чемпіонату Європи серед юнаків у віковій категорії до 18 років. |
У темі 1 долучень
Українська жіноча волейбольна команда «Прометей» братиме участь у головній волейбольній лізі Чехії – Екстралізі.
Чеська волейбольна асоціація прийняла прохання включити жіночий «Прометей» до чемпіонату Чехії у рамках довгострокової допомоги українському волейболу. Українська команда стане 11 учасником чемпіонату. «Прометей» зіграє основний та додатковий етапи, але не претендуватиме на плей-офф за боротьбу за звання чемпіонів Чехії. Про початок плідної співпраці повідомив віце-голова Чеської асоціації волейболу Мартін Герж: «Ми почали допомагати Україні вже в березні, забезпечивши три молодіжні збірні України проживанням, харчуванням та місцем для тренувань. 60 українських гравців разом зі своїми тренерами провели два місяці у Чехії. «Прометей» базуватиметься у Кутній Горі, де проводитиме не лише домашні матчі Екстраліги, а й ігри Ліги чемпіонів. Екстраліга однозначно виграє від цього, а її якість покращає. У «Прометей» чудова команда. Регулярне протистояння наших клубів із представницьким суперником, безперечно, зіграє на руку і чеському волейболу». Усі витрати на функціонування та участь у вищій Лізі чемпіонату Чехії український клуб покриватиме власним коштом. Чеська волейбольна асоціація лише надала йому можливість грати у дивізіоні країни. Також у Чехії базуватиметься збірна України з волейболу, яка готуватиметься та проводитиме відбіркові матчі до чемпіонату Європи серед жінок. Матчі відбудуться 20 серпня та 7 вересня у Кутній Горі та 28 серпня у Таборі. |
У темі 1 долучень
Чемпіонат України з волейболу у сезоні 2022/2023 відбудеться під гаслом «Сміливість грати. Сміливість перемагати». Водночас Професіональна волейбольна ліга України приєдналася до глобальної інформаційної кампанії Мінцифри "Сміливість", запущеної навесні.
Спорт — на часі, навіть під час війни. У ньому виражені всі ті цінності, які просто зараз ведуть Україну до перемоги. Сміливість. Цілеспрямованість. Сила духу. Єдність. Командна гра. Здатність діяти разом і покладатися одне на одного. Боротися до останньої секунди й фінального свистка. Старт нового чемпіонату України з волейболу заплановано на 22 вересня. Цьогоріч всі ігри Чемпіонату — жіночої Суперліги Дмарт і чоловічої Суперліги Будінвест — відбудуться у місті Чернівці. За вимогами воєнного стану вони пройдуть без глядачів. Проте, навіть факт проведення чемпіонату у воюючій країні є вираженням неймовірної сміливості — вираженій у концепті сезону. Ключовий меседж нового сезону спрямований на те, щоб підкреслити сміливість українців, які мужньо та відважно протистоять російському агресору. Саме сміливість і стала опорною точкою для концепту Чемпіонату України з волейболу в сезоні 2022–2023. Героями рекламної кампанії стали молоді обличчя українського волейболу: Макарова Дар’я (Збірна України U-17) і Штерик Едуард (Збірна України U-18). Усі матчі Чемпіонату будуть транслюватися наживо на онлайн-каналі DIVISPORT VOLLEYBALL. |
У темі 1 долучень
Волейбольний сезон 2022-2023 років буде знаковим для львівського клубу «Барком-Кажани». Чотириразовий чемпіон України вперше у своїй історії зіграє в чемпіонаті сусідньої Польщі, причому у найелітнішому дивізіоні «Плюс-Лізі», де виступають не лише найсильніші клуби цієї країни, а й усієї Європи. Достатньо сказати, що майбутніми суперниками львів'ян стануть дворазовий переможець Ліги чемпіонів останніх років «Закса», а також широко відомі у волейбольному світі клуби «Ястржебські Вегель», «Скра», «Ресовія», «Ватра» та інші.
Українці готуються до нового сезону з кінця серпня, але лише тиждень тому до команди приєднався її головний тренер Угіс Крастіньш. Він майже два місяці провів зі збірною України, з якою успішно виступив на чемпіонаті світу. Про це ми говорили із наставником зовсім недавно. Тепер головною темою нашої розмови стали клубні справи. - Угісе, скажіть, складно перемикатися зі збірною на клуб, із чемпіонату світу на підготовку команди до нового турніру? - Ні, тут нема нічого незвичайного. Це моя робота. А оскільки мені це доводиться робити не вперше, то все пройшло, можна сказати, у штатному режимі. Тим більше, що і зі збірною, і з клубом ми розташовувалися і розташовуємось тут же у Польщі. - Як я розумію, перебуваючи у збірній, Ви тримали руку на пульсі та знали, що відбувається у «Баркомі»? - Звісно, причому зв'язок підтримував постійно, коли я мав вільний час. Тож я був у курсі всіх подій, як проходили тренування, як адаптувалися новачки у клубі тощо. Адже нам доводиться будувати команду, якщо не з нуля, то багато в чому нову. - Давайте одразу ж про новобранців. Їх у команді досить багато порівняно з минулим сезоном. Раніше з усіма були знайомі особисто? – Якщо брати українських волейболістів, то знаю практично всіх. З кимось разом працював раніше, з кимось перетинався у збірній, решту бачив в іграх чемпіонату України. Тому з ними мені було простіше. Легіонерів знав лише за характеристиками, когось бачив на відеозаписах. Але тижня цілком вистачило, щоб з кожним познайомитись ще ближче. Тепер, головне, щоб гравці знаходили повне порозуміння один з одним та з тренером на майданчику під час проведення матчів. - Скільки всього гравців буде включено до остаточної заявки на участь у «Плюс-Лізі»? - Чотирнадцять. Усі вони зараз тренуються у загальній групі і, я думаю, що жодних змін у складі до початку чемпіонату Польщі вже не буде. - «Барком-Кажани» останніми роками постійно брав участь у єврокубкових турнірах, а цього разу відмовився від цього. Чому? - Тому що у «Плюс-Лізі» у нас буде гарантовано 30 матчів за сезон і практично всі вони, враховуючи силу суперників, напевно стануть схожими на єврокубкові поєдинки. Тож часу в календарі, щоб перемикатися з одного турніру на інший, у нас немає. Хотілося б більше зосередитись саме на чемпіонаті Польщі та виступити тут гідно. – Ви вже визначили завдання команди на новий сезон? – У «Плюс-Лізі» виступатимуть 16 сильних клубів. Тому на кожну гру, кожного суперника постараємося налаштовуватися як на вирішальний поєдинок. Будемо боротися за перемогу. Якщо за підсумками турніру ми зуміємо пробитися до десятки, то вважатимемо, що завдання виконане. - Де плануєте проводити домашні матчі? - Оскільки у Львові поки що це зробити неможливо, обрали як домашній майданчик один зі спорткомплексів міста Краків. Арена вміщує 2,5 тисячі глядачів. Дуже сподіваюся на те, що окрім українців, які тут поки змушені проживати через війну, нас підтримуватимуть і місцеві вболівальники. – Коли стартує чемпіонат Польщі? - Дебютний матч ми маємо провести 2 жовтня. Дуже хотілося б розпочати із позитивного результату. Це надало б нам додаткової впевненості надалі. Додамо, що склад «Баркома-Кажани» у сезоні 2022-2023 років буде таким: Центральні блокуючі: Владислав Щуров, Богдан Мазенко, Ілля Довгий, Артем Смоляр Догравальники: Йонас Квален (Норвегія), Юліус Фіркаль (Словаччина), Олег Шевченко, Віталій Кучер Зв’язуючі: Мурат Єніпазар (Туреччина), Олексій Головень Діагональні: Василь Тупчий, Володимир Тевкун Ліберо: Дмитро Канаєв, Андрій Жуков Ще один гравець львівського клубу догравальник Тимур Цмокало, який нещодавно перейшов до «Баркома-Кажани» з харківської «Юракадемії», наразі травмований і цього року навряд чи зможе допомогти команді. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:04. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010