![]() |
sport.tochka.net пропонує десятку найпомітніших трансферів українських клубів у період літнього міжсезоння.
Сьогодні літнє трансферне вікно закрилося офіційно, і ті, хто не встиг посилити свій склад, будуть змушені чекати до зими. Цього літа українські клуби за звичкою були активними на ринку, і в Прем'єр-лігу влилося кілька яскравих виконавців, здатних підвищити рівень чемпіонату України. Чого тільки варті імена клубів, з яких вони перейшли до нас: "Блекберн", "Наполі", "Вільяреал", "Сошо", "Хетафе" - нехай і не лідери своїх чемпіонатів, але дуже міцні колективи. sport.tochka.net виділив десятку, на нашу думку, найцікавіших трансферів, оформлених українськими клубами влітку 2011 року. Також закликаємо вас поділитися своїми міркуваннями щодо того, хто ще міг би претендувати на місце в Топ-10, а хто, можливо, тут зайвий. 10. Аделейє Айоделе ("Металург" Д - "Таврія") Нігерійський 22-річний захисник покликаний посилити захисну лінію однієї з кращих команд початку цього сезону, де в парі з Монаховим поки грає номінальний опорник Марін Любічіч. Аделейє грав у вищому дивізіоні Голландії, захищав кольори різних збірних своєї країни: зокрема, вигравав срібло пекінської Олімпіади, а минулого сезону радував своєю грою фанів донецького "Металурга", за який зіграв 26 ігор. У це міжсезоння, мабуть, у Донецьку у нього стався конфлікт. Він побував на зборах із "Динамо" і "Арсеналом", але в результаті опинився в Криму, де зараз підібралася дуже цікава команда. 9. Дуду ("Крузейро" - "Динамо") Перспективного півзахисника молодіжної збірної Бразилії, яка місяць тому стала чемпіоном світу, куплено на заміну Роману Єрьоменку, котрий пішов у "Рубін". За його словами, він може зіграти на будь-якій атакуючій позиції, тож у перспективі може зайняти проблемну позицію "Динамо" на правому фланзі, де поки відновлюється після травми Олег Гусєв. 8. Денис Олійник ("Металіст" - "Дніпро") За неофіційною інформацією "Дніпро" заплатив за одного з екс-лідерів харківської команди €10 млн. Футболіст перейшов зі скандалом як з боку вболівальників, яким важко далася звістка про перехід до головного ворога, так і керівництва, яке погрожувало Денису грою за дубль. Олійник в кращому своєму стані здатен однаково гостро діяти на обох флангах, міняючись з тим самим Коноплянкою. Минулого року грав у збірній України, та й зараз перебуває в числі резерву збірної. 7. Браун Ідейє ("Сошо" - "Динамо") Перейшов в "Динамо" як один з кращих бомбардирів чемпіонату Франції і фантастично дебютував, зробивши два дублі в двох дебютних матчах. Футболіст, націлений на ворота, вміє зіграти головою, працездатний і, головне, що забиває, а саме для цього його до Києва і запросили. 6. Ванче Шиков і Ян Масло ("Етнікос" і "Ружемберок" - "Волинь") Захисники "Волині" - одні з небагатьох, ким залишається задоволений Віталій Кварцяний після матчів своєї команди. Фактурою, статурою і зростом вони цілком відповідають критеріям Кварцяного. До того ж, вони якісно цементують оборону луцької команди і люблять підключатися в атаку під час стандартів, завдяки чому Шиков зараз в числі кращих бомбардирів команди. 5. Євген Селезньов ("Дніпро" - "Шахтар") На купівлі Селезньова наполіг сам Луческу, а Женя був у захваті від можливості повернутися до рідного клубу. Абстрагуючись від імен, бачимо, що лідер чемпіонату купив кращого бомбардира Прем'єр-ліги, чим якісно посилив свою лінію атаки. Зараз Селезньов - кращий бомбардир команди з 3 голами і поки боротьбу з Луїсом Адріано і Едуардо за місце одного форварда в схемі Луческу не програє. Як буде далі - покаже час. 4. Нікола Калініч ("Блекберн" - "Дніпро") Підписання "Дніпром" Калініча стало дуже складним і тривалим процесом. Переговори то зривалися, то починалися заново, але в підсумку за €6 млн. його купили у "Блекберна". Калінічу всього 23 роки, він добре грає на "другому поверсі", має відмінну техніку, багато забивав в "Хайдуку", результативно грав у "Блекберні", а в "Дніпрі" покликаний стати наконечником атак, на якого йтимуть навіси флангових гравців. У чемпіонаті України Калініч поки зіграв лише два матчі - з "Динамо" і "Шахтарем". Але вже за ними помітно, що Нікола - гравець високого рівня, якому поки не вистачає зіграності з партнерами і розуміння тонкощів українського футболу. 3. Дерек Боатенг ("Хетафе" - "Дніпро") За нинішньої гри "Дніпра" у вболівальників немає претензій всього до кількох виконавців і Дерек Боатенг - один з них. Дерек дуже швидко освоївся у новій команді і старається в кожному матчі, якісно зміцнивши опорну зону в півзахисті. Про якість його гри свідчить і те, що "Фулхем" хотів його перекупити або хоча б взяти в оренду після ігор лондонської команди з "Дніпром" у Лізі Європи. 2. Хосе Соса ("Наполі" -"Металіст") Атакуючий півзахисник харківської команди влився не так швидко в нову команду, але його величезний потенціал видно неозброєним оком. Соса - знахідка селекційної служби "Металіста", завдяки якому мрія харківської команди виграти місце в Лізі чемпіонів може стати реальністю. Хосе став першим футболістом з Аргентини, якого викликали до збірної з української команди. У той же час Сосі ще потрібно звикнути до гри в Україні й на українських полях. Настільки технічному футболістові складно вести боротьбу на "городах" і силовий футбол - не його коник: в грі з "Оболонню" кияни його просто "задавили". 1. Сергій Назаренко - Максим Калиниченко ("Дніпро" - "Таврія") Гравці виявилися непотрібними "Дніпру", і їх відразу підхопив Семен Альтман, який створював у Криму нову команду. У перших матчах півзахисникам було важко, оскільки їх не вистачало фізично на весь матч, але зараз саме на них будуються всі атаки "Таврії" - одним тонким пасом вони здатні створити небезпеку біля воріт суперника, та й самі не проти відзначиться. Безсумнівним плюсом є і їхня зіграність між собою, а стандарти у виконанні цих майстрів здатні залишити будь-якого воротаря без можливості врятувати команду. Місце "Таврії", яке вона зараз посідає, - величезна заслуга нових лідерів команди, яких, вочевидь, дуже рано списали в Дніпропетровську. Особливої цінності цього трансферу добаляет те, що обидва футболісти дісталися "Таврії" безплатно. |
"Динамо" за Їлдирима пропонувало 700 тисяч євро
Видання Olay Gazetesi оприлюднило деякі подробиці зірвався переходу форварда "Бурсаспора" Серджан Їлдирима в "Динамо". Так, повідомляється, що кияни хотіли виплатити 700 тисяч євро за річну оренду гравця, але президент "Бурсаспора" Ібрагім Язичі був згоден лише на 4 мільйони євро за повноцінний трансфер. Охочих викласти таку суму не знайшлося. Втім, Серджан ще може перейти в один з турецьких клубів, так як трансферне вікно в місцевому чемпіонаті закривається тільки завтра, пише terrikon.com. |
Тоттенхем втратив Рафаеля ван дер Ваарта
http://football.sport.ua/images/news...rig_135500.jpg Гравець «шпор» вибув з ладу на півтора місяця Півзахисник "Тоттенхема" Рафаель ван дер Ваарт отримав надрив задньої поверхні стегна і вибув з ладу приблизно на шість тижнів. Гравець отримав травму минулого тижня в поєдинку чемпіонату Англії з «Манчестер Сіті», який «шпори» програли з рахунком 1:5. Тепер голландський футболіст пропустить найближчі матчі своєї збірної, а також ігри з ПАОКом і «Шемрок Роверс» в Лізі Європи. |
"Молодіжка" взяла курс на Словенію
4 вересня молодіжна збірна України, що складається з гравців не старше 1990-го р.н., відправилась до Словенії, де у вівторок, 6 вересня, проведе свій перший груповий поєдинок відбору до молодіжного Євро-2013, фінал якого відбудеться в Ізраїлі. Склад молодіжної збірної, що відправився до Словенії виглядає так: Воротарі: Ігор Березовський ("Оболонь"), Артем Тетенко ("Шахтар"), Максим Коваль ("Динамо"). Захисники: Темур Парцванія ("Динамо"), Ігор Пластун, Юрій Путраш (обоє - "Оболонь"), Євген Опанасенко ("Металург" З), Євген Ткачук ("Ворскла"), Василь Прийма ("Металлург" Д.); Півзахисники: Ігор Чайковський, Дмитро Гречишкін (обоє - "Іллічівець"), Андрій Богданов ("Арсенал"), Кирило Петров ("Кривбас"), Дмитро Хомченовський ("Зоря"), Євген Шахов ("Дніпро"), Віталій Іванко ("Металлург" Д.). Нападники: Роман Безус, Олег Баранник (обоє - "Ворскла"), Олексій Бабир ("Волинь"), Артур Каськов ("Чорноморець"). Поєдинок молодіжних збірних Словенії та України відбудеться 6 вересня о 17:30, пише ua-football.com. |
Українські клуби потрапили в ТОП-10 найбільш марнотратних у Європі
Клуби української Прем'єр-ліги в літнє міжсезоння охочіше купували нових футболістів, ніж продавали своїх. За даними популярного порталу transfermarkt.de, наші клуби витратили минулого літа 45 млн. 445 тис. євро. Активніше за інших на ринку попрацювало київське "Динамо", яке витратило 15,5 млн. євро. Трохи гірші показники - у "Шахтаря" (14,4 млн. євро) і "Дніпра" (10,875 млн. євро). Відзначимо, що представники УПЛ потрапили в десятку тих, що купують найбільше. Для порівняння - найбільш марнотратними стали клуби англійської Прем'єр-ліги, які витратили на трансферному ринку майже 557 млн. євро. Що до продажів, то спільними зусиллями українські клуби заробили 24 млн. 520 тис. євро (трохи більше, ніж команди другого дивізіону Чилі та Аргентини). Левова частка припадає на рахунок "Динамо" - 19,7 млн.євро. Найдорожчий трансфер, відповідно, - продаж в "Рубін" Романа Єрьоменка, який оцінений в 13 млн. євро. "Дніпро" за рахунок трансферу Євгена Селезньова заробив 2,5 млн. євро, пише terrikon.com. |
Чемпіонат світу. Україна перемогла команду Японії
Чемпіонат світу з пляжного футболу Равенна, Італія Група "D" 2-й тур Україна - Японія - 4:2 (1:0, 2:1, 1:0) Голи: 1:0 - Пачев (1), 2:0 - Боженко (18), 3:0 - Зборовський (19), 3:1 - Ода (20), 3:2 - Комакі (29), 4:2 - Мозговий (32) Україна: Сидоренко (к), Ігор Борсук, Пачев, Боженко, Зборовський, Гладченко (вр), Андрій Борсук, Мозговий, Бутко, Назаренко, Євдокимов, Корнійчук |
Мессі зрадів поверненню Рікельме
Новий капітан збріної Аргентини Ліонель Мессі задоволений поверненню у національну команду Романа Рікельме. Дружба Мессі та Рікельме почалася ще на Олімпійський іграх у Пекіні у 2008 році, коли “альбіселесте” виграли золоті нагороди. Тепер Мессі чекає, що після повернення плеймейкера Бока Хуніорс у збірну на аргентинців чекають нові здобутки. “Рікельме — великий гравець. Це гравець, що може створити зв'язок між півзахистом та нападом таким чином, щоб м'яч потрапляв до нападників так, як потрібно. Я обожнюю грати з ним”, - сказав Мессі про Рікельме. Нагадаємо, що Аргентина у товариському матчі в Індії здолала Венесуелу 1:0. |
Гравці Реала і Барси разом били чилійців
Півзахисник збірної Іспанії Андрес Іньєста, який став одним з головних героїв товариського матчу з національною командою Чилі, прокоментував гру, багату на суперечливі події, повідомляє AS. Іспанці перемогли з рахунком 3:2, а Іньєста забив гол і зробив гольову передачу Фабрегасу. Однак він же і "спровокував" велику бійку за участю гравців обох команд. Справа в тому, що не витримали нерви захисників збірної Чилі, яких Іньєста раз по раз ставив своїми фінтами в принизливе становище. "Ця колотнеча не об'єднала, а довела хороші взаємини гравців "Реала" і "Барселони", які захищали один одного. Що ж стосується самого матчу, то чилійці почали дуже добре і використовували вільні зони. Але в другій половині ми почали контролювати м'яч, і суперник вже не виглядав таким свіжим. Добре, що наша команда зуміла повернути хід гри на свою користь", - заявив Іньєста. |
Глушаков: "Складнощів з Ірландією не уникнути"
Півзахисник збірної Росії Денис Глушаков розповів про обстановку в команді. - Питання дня: хто замінить Денисова? - Багато хто чомусь у мене про це запитують. Я-то звідки знаю? Грати готовий. А вирішує - тренер. У команді це питання не обговорюють. - Але ж іноді бувають передчуття, видіння ... Хто зіграє? - Можу лише переказати рядок з інтерв'ю Адвоката про те, що буде вибір: або Широков, або я. Але я не став би виключати появу третього варіанту. - У вашого сусіда по під'їзду Станіслава Черчесова передчуття: збірній Росії в матчі з ірландцями буде простіше, ніж з македонцями. - А мені здається - труднощів не уникнути. Суперник налаштований перемагати. Знаючи бійцівський характер ірландців, можна припустити, наскільки затята буде боротьба. - Запитаю про сприйняття тактики. Вам, напевно, складно потрапити опорником в армійської-зенітовскіе побудови? - Усі схеми, розіграші, дії партнерів мені гранично ясні. Нехай я не так часто з ними грав. Але це професіонали, кожен з яких своєчасно підказує. - Про вас іноді говорять, як про єдиний новачка Адвоката. Прижилися? - Збірна складалася роками, досвідчена, але в ній я не відчуваю себе новачком. Відчуття, що мене викликали багато разів. Повірте, збірна - єдиний колектив. Судити про це можна хоча б по невимушеній манері спілкування, жартів між хлопцями. - Слабо пожартувати над представником пітерського табору Широковим? - Не питання! Був би доречний привід. Особисто для мене звучання добрих жартів - вірна ознака того, що колектив по-справжньому згуртований. - Після гри з македонцями на деяких гравців з'явилася майка зі словами підтримки на адресу Ігоря Акінфєєва. Чому не наділи її всі разом? - Ніхто не говорив у роздягальні, мовляв, давайте всі разом одягнемо. Прозвучала б команда - з готовністю б зробили це. Після гри було багато емоцій з приводу перемоги. Я швидко вийшов з роздягальні і відправився додому. А хлопці потім виходили, як вважали за потрібне. |
Роналду: Мессі - найкращий гравець світу на даний момент
Півзахисник мадридського "Реала" Кріштіану Роналду вважає, що нападник "Барселони" Ліонель Мессі є в даний момент найкращим футболістом світу, інформує Sport.es. Роналду також зазначив, що вони з Мессі своєю грою відрізняються один від одного. "У Мессі своя індивідуальність, у мене - своя. Він має свій стиль гри, а я - свій. Ми обидва граємо у великих клубах. Ми відрізняємося один від одного в усіх аспектах, але в даний момент він є найкращим гравцем світу", - цитує Роналду championat.com. |
Київ прийме Рууда Гулліта і Крістіана Вієрі
Легенди світового футболу зберуться під дахом одного стадіону 10 вересня 2011 відбудеться унікальний спортивний турнір - благодійний футбольний матч ветеранів європейського футболу проти ветеранів ФК «Динамо» Київ. Зустріч пройде на стадіоні ім. Валерія Лобановського. Благодійні футбольні матчі по всьому світу користуються великою популярністю серед уболівальників і шанувальників футболу. Організаторами таких подій виступають як міжнародні організації (ООН / ЮНІСЕФ), приватні благодійні фонди, так і глави держав. Міжнародна меценатська організація TOP Ukraine Олександра Онищенка, що об'єднала у своїй діяльності благодійні проекти в галузі культури та спорту, цього разу виступає організатором благодійного матчу «Легенди Футболу». На запрошення TOP Ukraine українці побачать незабутнє і яскраву гру футбольних «зірок» - Рууда Гулліта, Христо Стоїчкова, Крістіана Карамбе, Марселя Десаї, Крістіана Вієрі, Стіва Макманаман, Франка де Бура, Робера Піреса та інших відомих гравців італійських, французьких, іспанських і чеських клубів. Проти них вийти на поле готуються не менш відомі й улюблені українські футболісти «всіх часів»: Андрій Шевченко, Сергій Ребров, Олександр Шовковський, Владислав Ващук, Олег Лужний, Андрій Гусин, Юрій Дмитрулін, Олександр Хацкевич, Валентин Белькевич, Юрій Калитвинцев, Віталій Косовський , Василь Кардаш, Андрій Несмачний, Сергій Коновалов, Юрій Максимов, Олександр Головко, Тарас Луценко та Олексій Михайличенко. TOP Ukraine, в рамках даної благодійної акції, направить всі зібрані кошти на будівництво і устаткування сучасного футбольного поля в Богуславської школі № 3 Київської області, а також на благодійні програми фонду Олександра Онищенка «Родина». Близько ста кращих учнів дитячих будинків Київської області, які відзначилися у навчанні та спорті, будуть запрошені на футбольний матч, а деякі з них отримають почесне право вивести на футбольне поле гравців. Міжнародна меценатська організація TOP Ukraine, запрошуючи до України всесвітньо відомих і успішних спортсменів, акторів, співаків, модельєрів, які очолюють власні благодійні фонди, тим самим привертає увагу людей до питань популяризації здорового способу життя, позитивних цінностей, розвитку культури і традицій благодійності серед українців. |
Рейтинг IFFHS: "Динамо" - 12-те, "Шахтар" - 16-й
Рейтинг IFFHS (Міжнародна федерація футбоільої історії та статистики) 1(1). Барселона - 331,0 2 (2). Реал Мадрид - 309,0 3 (4). Манчестер Юнайтед - 287,0 4 (3). Порту - 264,5 5 (7). Інтер - 244,0 6 (10). Шальке - 242,0 7 (6). Вільярреал - 240,0 8 (9). Велес Сарсфілд - 237,0 9-10 (5). Манчестер Сіті - 236,0 9-10 (18). Баварія - 236,0 ... 12 (12). Динамо - 214,5 16 (15). Шахтар - 202,0 77 (77). Металіст - 132,0 125 (272). Ворскла - 106,5 245 (172). Карпати - 81,5 255 (190). Дніпро - 79,5 |
Склад збірної України на матч з Чехією
Сьогодні збірна України разом з головним тренером Олегом Блохіним чартерним рейсом з аеропорту Бориспіль вирушила до Праги на товариський матч зі збірною Чехії, який відбудеться 6 вересня. Представляємо вам список футболістів, які вирушили на цей поєдинок: Воротарі: Олександр Шовковський («Динамо»), Андрій Дикань («Спартак», Росія), Олександр Рибка («Шахтар»). Захисники: Богдан Бутко («Іллічівець»), Сергій Кривцов, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, В'ячеслав Шевчук (усі - «Шахтар»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), Артем Федецький («Карпати»). Півзахисники: Олексій Гай («Шахтар»), Максим Калиниченко («Таврія»), Євген Коноплянка («Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина), Андрій Ярмоленко («Динамо»). Нападники: Андрій Воронін («Динамо», Росія), Марко Девич («Металіст»), Артем Мілевський («Динамо»), Євген Селезньов («Шахтар»), Антон Шиндер («Таврія»). |
Шевченко повернувся без 5-ти кілограм
Минулого тижня форвард "Динамо" Андрій Шевченко повернувся до Києва. - Два тижні майже нічого не їв, - сказав Шевченко. - За цей час сильно схуд (за даними "СЕ", на п'ять кілограмів), так як була заблокована щелепа. Можна сказати, що мені ще пощастило, оскільки вдалося уникнути операції. - Ви багато часу провели з родиною. Напевно, отримали чималий емоційний заряд від дітей? - Звичайно. Сини радували мене кожен день. Молодший, Крістіан, взагалі здивував. Підійшов і запитав: "Тату, хто сьогодні керує Англією?" Цікавлюся, навіщо йому це, а він у відповідь: "Хочу подзвонити йому і запитати, чи можемо ми переїхати в іншу країну ..." - 11 вересня у "Динамо" матч з "Іллічівцем", але напередодні на стадіоні імені Валерія Лобановського очікується "матч легенд", в якому динамівські ветерани зустрінуться з іноземними. Зіграєте в цих поєдинках? - Поки нічого конкретного сказати не можу. У п'ятницю я провів перше заняття після тривалої паузи. Потрібно ще набрати ігрові кондиції, підтягнути вагу. - Як відреагували на слова форварда "Динамо" Брауна Ідейє, який сказав, що ви для нього як батько? - У матчі з "Арсеналом" я йому, здається, кілька разів підказав, як правильно вчинити в тому чи іншому моменті, і ось таким чином він мене віддячив. (Посміхається). А взагалі під час матчів намагаюся допомагати молодим гравцям. - Ви озвучували другу частину мультфільму "Тачки". Як оцінюєте такий досвід? - Радий, що зміг порадувати дитячу аудиторію. Та й сам отримав масу задоволення. Звичайно, для роботи в кіно потрібні знання та навички, але для мене був дуже цікавий подібний досвід. Сподіваюся, в майбутньому він мені ще знадобиться ... "СЕ в Україні" |
Капелло: Лемпард залишається одним з лідерів
Після того, як головний тренер збірної Англії залишив лідера Челсі на лавці запасних у матчі проти Болгарії, в Англії заговорили про те, що Фабіо Капелло вже не особливо розраховує на Френка. Однак сам італійський фахівець поспішив спростувати такі здогадки. "Я вважаю, що Лемпард готовий грати. Він один з важливих гравців і один з лідерів цієї команди", - сказав Капелло перед відбірковим матчем Євро-2012 проти Уельсу. "Я не знаю, чи буде він грати завтра", - відповів Фабіо на питання журналіста. "Можливо, ми поміняємо стиль гри в порівнянні з матчем проти Болгарії, оскільки ми граємо вдома", - додав тренер. |
Страйк гравців Серії А може завершитися вже сьогодні
Матчі 2-го туру чемпіонату Італії, очевидно, пройдуть в призначені терміни. Очікується, що сьогодні Асоціація гравців серії А і керівництво ліги підпишуть нову колективну угоду, яка триватиме до кінця сезону, повідомляє AP. Нагадаємо, що із-за страйку матчі першого туру були скасовані. Тепер же стартовим поєдинком чемпіонату повинна стати зустріч "Мілан" - "Лаціо" в цю п'ятницю. Нагадаємо, що попередній чемпіонат пройшов зовсім без колективної угоди, інформує sport-express.ru. |
Олег Саленко у блозі на sport.tochka.net написав, що гра збірної України залишила двояке враження.
Екс-футболістові збірних СРСР, Росії та Україні Олегу Саленку не подобається психологічна підготовка українських футболістів. "Двояке враження від матчу збірної України проти команди Уругваю, - пише Саленко в своєму блозі на sport.tochka.net. - Зараз важливий результат, а його немає. У першому таймі українці хороводять, а після перерви здають. Напевно, це пов'язано з психологічною підготовкою. Грати потрібно до останньої хвилини". "Багато пропускаємо, є проблеми в обороні, - продовжує Саленко. - Радує те, що почали забивати. Треба знаходити баланс, щоб команда працювала, як механізм - і попереду добре грала, і тому вчасно поверталася. А так, помітний розрив у лініях" . Саленко вважає, що гравці не можуть показати гри, якої від них чекає тренер збірної через недостатню ігрової практики. "Для того, щоб Блохіну зліпити гарну команду, гравці повинні грати на гарному рівні. Ігровий тонус гравців - велика проблема Олега Блохіна. Адже не секрет, що багато кандидатів в збірну не грають у своїх клубах. А без ігрової практики дуже важко показувати якісний футбол у збірній". Погодився Саленко з Блохіним і в питанні необхідності ліміту на легіонерів: "Я неодноразово говорив, що потрібен ліміт на легіонерів. Упевнений, що потрібно вважати іноземцями навіть натуралізованих футболістів. Плюс необхідно своїх виховувати. У тій же Іспанії в усі роки команди формувалися наполовину своїми, місцевими вихованцями. Тому і команди грають, і збірна прогресує. Через це іспанці чемпіони у всіх турнірах". |
Команда Яковенка відправилася до Словенії відкрити новий відбір.
Молодіжна збірна України нового скликання відправилася до Словенії, де завтра візьме старт у відборі на чемпіонат Європи 2013 року в Ізраїль. Павло Яковенко ще в минулому році зібрав цю збірну і награвав паралельно з тим складом, який влітку грав у фінальній частині чемпіонату Європи в Данії. Ця збірна має у своєму складі цікавих особистостей у кожній з ліній - на воротах грає динамівець Максим Коваль, у захисті гравець "Оболоні" Ігор Пластун та Богдан Бутко, який матч зі Словенією пропустить через виклик в національну збірну. Півзахист багатой Євгеном Шаховим, Кирилом Петровим, Андрієм Богдановим, Віталієм Віценцом і Денисом Гармашем, а в нападі грають ворскляни Роман Безус та Олег Баранник. І це тільки найяскравіші представники нашої молодіжної команди. "Ми будемо грати на перемогу і збираємося привезти з Словенії три очки. Словенія - міцна команда, яка вміло тримає м'яч і показує хороший футбол, вирушаємо туди з бойовим настроєм. Та й те, що словенці вже почали відбір і провели три офіційні матчі, а ми тільки стартуємо, абсолютно не впливає на нас", - розповів півзахисник команди Ігор Чайковський. Словенія дійсно вже провела три гри у відборі, після яких очолює відбіркову групу. Словенці переграли Литву і Мальту, але програли Фінляндії. Друге місце в групі з чотирма очками у двох матчах займає Фінляндія, за якою йде Мальта також з чотирма очками, але у трьох матчах. Один переможний матч у своєму активі має Швеція, яка вступила в боротьбу у відборі минулої суботи. Молодіжна збірна розмістилася в місті Птуй в готельному комплексі "Терме". Колектив Павла Яковенко проведе передматчеве тренування на поле стадіону "Птіш" сьогодні вдень, а завтра о 17:30 вийде на поле. Пряма телетрансляція матчу запланована на ТРК "Футбол". |
Блохін: Грати "в Сталінград" нема з ким
У товариській грі з чехами хбірна України має шанс підтвердити сподівання свого тренера на те, що вона додає від матчу до матчу, і попри результат - суцільні поразки - прогресує. Про це напередодні товариської зустрічі у Празі заявив сам Олег Блохін. "Чехія - хороша команда, давно грає одним складом. Теорія у нас буде завтра. Поки ми розбирали свою гру з Уругваєм", - почав він. "Для мене краще грати в кваліфікації. Інша напруга, інша відповідальність і все інше, а от вийдеш у фінальну частину чемпіонату Європи - це вже як все складеться", - зізнався Блохін. "Чи було б легше керувати, якби підопічні перемагали? Мені й так важко, і так важко. Я оцінюю по-своєму, а журналісти та вболівальники по-своєму. Для мене іноді виграші гірше", - відверто заявив він. За словами Блохіна, йому потрібно створити команду і тверезо оцінювати, що відбувається, і у грі з Уругваєм з лави запасних все виглядало трохи по-іншому, ніж коли тренер потім подивився запис гри. "Все це було закономірно ще з першого тайму. Концентрація, втома - це все інше, хоча і мало місце. Треба суворіше грати в обороні, а коли хтось недопрацьовує з самого початку, то потім і такий результат", - зазначив він. "Ми підсіли в заключні 15 хвилин. Нічого не можу з цим зробити. Фізичні кондиції закладають у клубах. Грати в "Сталінград"? З ким? Я ж виходжу з тих футболістів, які є у мене в наявності. Немає у мене кулемета "Максим", - пожартував коуч. За словами Блохіна у грі з Уругваєм гравці в хорошому сенсі здивували його і, схоже, до них дійшли бесіди з тренером. "Краще не приїжджайте в збірну, якщо ви не хочете викладатися на всі сто відсотків. Готуйтеся до єврокубків, дербі. І ось чим відрізняється відбіркові матчі від товариських. Там простіше налаштовувати команду", - вчергове заявив тренер. "Подивимося, що буде завтра. Багато що залежить і від суперника, як він буде грати. Якщо ми нав'яжемо свою гру - добре, а якщо нам нав'яжуть, то буде зовсім інше", - цитує Блохіна terrikon.com. |
20000000 відступних Де Хеа, 10 мільйонів заробітку "Астон Вілли", 5 клубів Освальдо
Нова "цифрова" рубрика "Зворотній відлік" - на "Євро-Чемпіон" "Євро-Чемпіон" відкрив нову рубрику, в якій читачі будуть дізнаватися саму цікаву цифру минулого тижня. "Завіса" від нескінченних ударів, голів, карток відтіняє статистичні показники світового футболу. Наше завдання - розповісти вам про те, які цифри і з якого приводу фігурують в центрі уваги поточного тижня. 21 - кількість футболістів, куплених в нинішнє міжсезоння за п'ятнадцять і більше мільйонів євро. Як бачимо, покупок цінової категорії рівня Кріштіану Роналду не було, але європейські клуби вирішили не шкодувати коштів для придбання нових гравців. Приємно, що в рейтингу найбільш відомих і дорогих придбань значаться російські клуби. В особі Махачкалінська "Анжи" Російська Прем'єр-ліга отримали знакового представника на світовому трансферному ринку. Один тільки Самуель Ето'О чого вартий. 20 - мільйонів євро в якості відступних заплатив "Манчестер Юнайтед" за голкіпера мадридського "Атлетико" Давида Де Хеа. Кого тільки не радили Фергюсона в "рамку" манкуніанців, але шотландський фахівець зробив свій вибір на користь Де Хеа. Мати двадцять мільйонів євро в якості відступних у двадцять років - непогано для молодої людини. 19 - кількість мільйонів, несподівано відданих в казну "Блекберн Роверс" представниками "Манчестер Юнайтед" за молодого дев'ятнадцятирічного захисника Філа Джонса. У критиків може виникнути питання, чому саме Джонс і чому саме за таку велику суму? Погодьтеся, за озвучену суму можливості придбай вже готового, адаптованого до топ-клубу центрального захисника. Фергюсон розгледів у захисника здатність до прогресу. Через пару років Філ Джонс зможе замінити в основному складі Ріо Фердинанда або Неманью Відіча. 10 - мільйонів євро заробила бірмінгемська "Астон Вілла" на Стюарт Даунінг за той час, що півзахисник виступав у її складі. У 2009-му році клуб набував Даунінга за дванадцять мільйонів євро, а через два роки мерсисайдці почули після запиту суму в розмірі двадцяти двох мільйонів євро. Стюарт Даунінг в середньому росте в ціні по п'ять мільйонів євро в кожному сезоні. 5 - італійським клубом стала для Пабло Освальдо в його двадцять п'ять років столична "Рома". "Вовчиця", розлучившись за п'ятнадцять мільйонів євро з Мірко Вучініч, перенаправила фінанси без втрати для себе в Барселону, де знайшовся здатний гравець атаки, який виступав за "Еспаньол". До "Роми" Пабло Освальдо довелося виступати на Апеннінах за "Аталанту", "Лечче", "Фіорентину" і "Болонью". 4 - стільки чистих крайніх півзахисників стало в "Манчестері Юнайтед" після того, як Сер Алекс Фергюсон офіційно оформив трудові відносини з Ешлі Янгом. Крім новачка, футболку "червоних дияволів" носять Райан Гіггз, Луїш Нані і Валенсія. Колеги Фергюсона можуть тільки заздрити своєму запеклому супернику: фахівець має гравців цього амплуа на цілих два склади. 3 - через три роки після привабливої пропозиції з мадридського "Реала" півзахисник збірної Іспанії Санті Касорла все-таки змінив свій улюблений "Вільярреал" на ... "Малагу"! Хавбек колись, на думку "Марки", зробив велику дурість, відмовивши мадридцям. Минув час, а Касорла не став молодше, краще і багатше. У 2011-му році Касорла "Реал" вже не пропонував оформити угоду про перехід, але зате на горизонті з'явилася "Малага". 1 - першим воротарем за ціною в 2011-му році став німець Мануель Нойер, за якого мюнхенська "Баварія" не посоромилася викласти двадцять два мільйони євро. Поки говорити про успішність селекційного ходу мюнхенського клубу передчасно. Вболівальники "Баварії" однозначно негативно сприйняли в своїй команді людину, яка в молодості кричав про них гидоти на фанатському секторі гельзенкірхенского "Шальке-04". Однак, існує можливість зміни точки зору в разі успішного виступу Нойєра за "Голлівуд". |
Бутко: "Блохін і похвалив, і вказав на помилки"
Новачок збірної України Богдан Бутко непогано дебютував за національну команду в матчі проти Уругваю. Про це заявив сам футболіст відіграв весь поєдинок проти команди з Південної Америки. "У перші хвилин двадцять матчу, звичайно, хвилювався. Може, спочатку перетримав десь м'яч, десь неточний пас дав. Однак потім вдалося побороти хвилювання", - сказав він. "У перерві Блохін похвалив, вказавши, втім, і на помилки. Але я-то і сам розумів, де помилявся і в чому можу собі дорікнути. Відчуваю, на жаль, свою причетність до голів у наші ворота - особливо до третього, коли міг би діяти і надійніше. Але як для дебюту, я думаю, все вийшло не так уже й погано", - цитує Бутка sport-express.ua. |
Кількість збірних у відбіркових групах до ЧЄ та ЧС може скоротитися до чотирьох
Близько 150 європейських клубів відправили своїх представників до Женеви на дводенні переговори, метою яких є отримання більш вигідних умов співпраці з ФІФА. Про це повідомляє АР. Зокрема Асоціація європейських клубів (ECA) хоче скоротити кількість матчів збірних. Для цього пропонується скоротити кількість команд у відбірних групах до ЧЄ та ЧС до чотирьох. Наприклад, у відбірковому турнірі ЧС-2014 53 європейських збірних будуть розбиті на дев'ять груп. Переможці безпосередньо отримають право зіграти в Бразилії. Команди, що зайняли другі місця, потраплять в плей-офф. До ЧС-2018, який відбудеться в Росії, пропонується розбити збірні на 13 груп, з яких тільки переможці отримають право виступити на мундіалі, пише sport-express.ru. |
У Києві зірки європейського футболу зіграють проти ветеранів київського "Динамо".
10 вересня на київському стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського зберуться зірки європейського футболу минулих років, які зіграють благодійний футбольний матч проти ветеранів київського "Динамо". На цей поєдинок до Києва приїдуть Рууд Гулліт, Христо Стоїчков, Крістіан Карамбе, Марсель Десаї, Крістіан Вієрі, Стів Макманаман, Франк де Бур, Робер Пірес та інші знамениті футболісти. Саме вони становитимуть команду зірок. Проти них вийти на поле готуються не менш відомі й улюблені українські гравці "всіх часів": Андрій Шевченко, Сергій Ребров, Олександр Шовковський, Владислав Ващук, Олег Лужний, Андрій Гусин, Юрій Дмитрулін, Олександр Хацкевич, Валентин Белькевич, Юрій Калитвинцев, Віталій Косовський , Василь Кардаш, Андрій Несмачний, Сергій Коновалов, Юрій Максимов, Олександр Головко, Тарас Луценко та Олексій Михайличенко. Організатором благодійного матчу "Легенди Футболу" виступає міжнародна меценатська організація TOP Ukraine Олександра Онищенка. TOP Ukraine, в рамках даної благодійної акції, направить всі зібрані кошти на будівництво і устаткування сучасного футбольного поля в Богуславській школі № 3 Київської області, а також на благодійні програми фонду Олександра Онищенка "Родина". Близько ста кращих учнів дитячих будинків Київської області, які відзначилися у навчанні та спорті, будуть запрошені на футбольний матч, а деякі з них отримають почесне право вивести на футбольне поле гравців. |
Шевченко і Михалик взяли участь у двосторонній грі "Динамо"
Форвард київського "Динамо" Андрій Шевченко, який отримав 13 серпня в матчі з "Арсеналом" в рамках шостого туру прем'єр-ліги перелом щелепи, відновився після травми і тренується в загальній групі. У вівторок Шевченко взяв участь у тренувальному матчі проти дубля основи "Динамо", який відбувся на базі біло-блакитних в Конча-Заспі. Андрій відіграв 35 хвилин і навіть забив гол. "Шевченко зараз у хорошому стані. Видно, що він не втрачав час даремно, підтверджуючи свій професіоналізм. Навіть відновлюючись, Андрій стежив за собою - зараз він досить легкий, рухливий", - сказав помічник Юрія Сьоміна Борис Ігнатьєв. "Тому цілком імовірно, що форвард може з'явитися на полі вже в матчі проти" Іллічівця ", - прокоментував повернення форварда кореспонденту фахівець. Також в основі "Динамо" з'явився і Тарас Михалик, котрий відіграв 50 хвилин, повідомляє championat.com. |
Барса відкриває футбольну школу у Варшаві
В четвер, 8 вересня, у столиці Польщі буде офіційно оголошено про відкриття у Варшаві дитячо-юнацької школи чинного чемпіона Іспанії, переможця Ліги чемпіонів та володаря Суперкубку УЄФА «Барселони». Про це сьогодні оголосив муніципалітет Варшави, інформує AFP. Як розповів керівник спортивного департаменту міської ради Вєслав Вільчинскі, відкриття філіалу «Ля Масії» сприятиме значно кращому навчанню молодих футбольних талантів. «Ми працюємо над цим проектом впродовж року. «Барса» вважає Польщу хорошим місцем для відкриття такої школи, враховуючи перспективи та інфраструктуру Євро-2012», – наголосив один з керівників приймаючого міста ЧЄ-2012. «Завдяки «Барселоні» та її ноу-хау ми матимемо найкращі програми навчання наших тренерів та молодих футболістів», – додав Вєслав Вільчинскі. Школа у Варшаві стане першою ДЮСШ «Барселони» в Європі поза межами Іспанії. Натомість, «кулес» вже збирають молодих талантів в Японії, Перу та Єгипті. |
Сьомін: "Складно сказати, хто замінить Єременко"
Головний тренер київського Динамо Юрій Сьомін розповів про стан справ у своїй команді напередодні відновлення змагань у чемпіонаті України. - Дуже важливо, що ми підтримуємо тісний зв'язок і з молодіжною командою, і з Динамо-2. Таким чином, стежимо за футболістами обох команд. Подібні товариські матчі проходять на хорошому емоційному підйомі. Вони важливі не тільки для молодих футболістів, але й для наших хлопців, які не виїхали в свої збірні. Сьогодні вперше зіграв Тарас Михалик і виглядав досить непогано. Але в його одужання потрібна поступовість. Думаю, найближчим часом ми зможемо на нього розраховувати. Також подивилися новачків Дуду і Ескобара, вони залишили гарне враження. - Незвично було бачити Хачеріді на фланзі захисту ... - Чому? Гарний той футболіст, якого де постав, зможе принести користь: хоч справа, хоч зліва, хоч в центрі нападу. Ось які футболісти нам потрібні - різнобічні. - Як себе почуває Шевченка? - Андрій зіграв у спарингу, а також візьме участь у матчі легенд 10-го вересня. До матчу з Іллічівцем він не готується. Сподіваємося, зможемо на нього розраховувати в єврокубковому поєдинку проти Сток Сіті. - Чи зіграє в матчі легенд Шовковський? - Ні, він не буде брати в ньому участі. - Чи встигне Гусєв повернутися в лад до початку Ліги Європи? - Не знаю, складно сказати. Олег вже досить довго травмований. Здавалося, його пошкодження не дуже складне. Але пройшов вже місяць, а Гусєв ще навіть не займається в загальній групі. - Чому в тренуванні не брав участі Алієв? - Саша вчора отримав мікротравму, йому довелося пройти мануальну терапію. Сьогодні він звільнений від заняття. - Що відомо про стан Юссуфа? - Айїла має прибути до нас завтра. Оскільки він не грав за національну збірну, значить у нього травма. - Підбийте підсумок трансферної кампанії Динамо. Ви вирішили, ким замінити Романа Єременка? - У нас є багато футболістів, зокрема, Гармаш і Аруна, які не завжди грали. Відповісти, хто конкретно замінить Романа, мені складно. Будемо вносити деякі зміни в позиції гравців. Що стосується трансферної кампанії, вона вже завершена. У нас є і свої резерви, і поповнення з боку. Все це нам пригодиться. |
Чех, Барош і Росіцкі не зіграють з Україною
Три найбільш знаменитих чеських футболісти: воротар Чех, півзахисник Росіцкі і нападник Барош не зіграють в товариському матчі проти збірної України. Нападник "Галатасарая" Мілан Барош відразу після відбірної гри проти Шотландії вирушив до Туреччини для переговорів стосовно свого трансферу. Таким чином, шанс опинитися наконечником чеської атаки з'явилася у Девіда Лафати і Томаша Пекхарта. Але це не єдина втрата збірної Чехії. Капітан Томаш Росіцкі отримав травму коліна в Шотландії і не зможе вийти на поле у грі проти команди Блохіна. Не зіграє також воротар "Челсі" Петер Чех. Ймовірний склад збірної Чехії проти Україні: Дробни - Поспех, Сівок, Кадлец, Пуділ - Петржела, Плашил, Хюбшман, Вацек, Піларж - Лафата. |
Команда Яковенка стартувала з поразки від Словенії.
Молодіжна збірна України з поразки стартувала у відбірному турнірі на чемпіонат Європи 2013 року, який пройде в Ізраїлі. У стартовому для себе матчі підопічні Павла Яковенко програли у Словенії 0:2. Збірна Словенії, для якої це вже четвертий матч відбору на Євро, почала гру більш активно. Наша команда вибрала більш обережну тактику, придивляючись до можливостей суперника. У першому таймі українці намагалися створювати небезпеку за допомогою стандартів, які заробляв активний Безус. Після одного з таких штрафних лише кількох сантиметрів не вистачило, щоб м'яч залетів у сітку після удару Каськова. Ще один гострий момент наша команда створила на 30-й хвилині, коли Пластун намагався п'ятою забити м'яч після подачі Каськова з кутового. Максим Коваль, який вийшов на поле з капітанською пов'язкою, також не нудьгував у своїх воротах. Кілька разів він вчасно виходив з воріт, ліквідовуючи небезпеку, а в кінцівці першої половини словенці хитро розіграли штрафний, стінка розвалилася і Максиму довелося тягнути м'яч з ближнього кута. На жаль, не виручив Максим на початку другого тайму, коли в черговий раз провалився правий фланг оборони, де сьогодні викликаного у національну команду Богдана Бутко замінив Євген Опанасенко. Лазаревич спокійно втік від Опанасенко і точно пробив у дальній кут. Забитий гол окрилив господарів і вони понеслися забивати другий м'яч, що вдалося Еленичу через десять хвилин дальнім ударом точно в лівий кут воріт Коваля. По справжньому гострих моментів у час, що залишився, ні словенці, ні наша команда не створили, тому рахунок залишився незмінним. У грі нашої збірної кидається в очі давня проблема молодіжних збірних - слабка гра в нападі і відсутність забивного форварда. Все ж Безус, який є головною ударною силою команди, краще грає відтягнутого нападника. Словенія вийшла в лідери відбіркової групи, набравши 9 очок у чотирьох матчах. Другими йдуть фіни з 7 очками за три гри, за якими слідує збірна Швеції з двома перемогами в двох матчах. У Мальти 4 очки в чотирьох поєдинках. Збірна Україна, як і команда Литви, внизу другої відбіркової групи, але у нашої команди лише один проведений матч, а у литовців - чотири. Наступний матч збірна Україна проведе 7 жовтня на Мальті. Відбір на Євро-2013. Словенія (U-21) - Україна (U-21) 2:0 Лазарович, 56, Еленича, 67 Словенія: Облак, Йовіч, Решек (Трайковські, 75), Крхін, Мітровіч, Кампл, Реп (Божич, 81), Лазаровіч, Деламеа-Млінар (Мевля, 41), Еленич, Беріч Україна: Коваль, Опанасенко, Пластун, Путраш, Парцванія, Петров (Богданов, 68), Чайковський, Гречишкін (Хомченовський, 57), Каськов, Безус, Бабир (Шахов, 73) Решек, Мітровіч - Безус, Гречишкін, Пластун, Богданов |
Вайсс: "У збірної Словаччини було багато хороших моментів, але ми їх не реалізували"
Головний тренер збірної Словаччини Володимир Вайсс на прес-конференції після поразки від Вірменії (0:4) в матчі відбіркового турніру чемпіонату Європи-2012 поскаржився на велику кількість втрачених моментів. - Що відбулося в цьому матчі? - У першому таймі ми упустили 3-4 вірних шансу забити, а в другій половині зустрічі гра стала складатися не на нашу користь. Ми діяли непогано, але не можна перемагати без голів. Відповідальність за цю поразку лежить на мені. - Цей результат може позначитися на підсумкове розподіл місць у групі? - У нашій групі кілька фаворитів. Тепер шанси Ірландії на потрапляння на чемпіонат Європи збільшилися, проте ми в будь-якому випадку будемо боротися до кінця. - Чому словацькі гравці так мало били по воротах? - Насправді у нас було багато хороших моментів, але ми їх не реалізували. До того ж Березовський діяв дуже добре. Повторюся: якщо ти не забиваєш, то не зможеш виграти. От і все. -Причина, по якій Словаччина зазнає поразки в нинішньому відбірковому циклі, це ...? - Причина проста - відкритий футбол, швидкі атаки і дуже хороші в технічному плані гравці. |
Мессі хоче повернутися в Аргентину, але пізніше
Нападник "Барселони" Ліонель Мессі визнав, що одного разу мріє повернутися в Аргентину, щоб виступати за "Ньюелл'с Олд Бойз". 24-річний аргентинець народився в Росаріо, де базується "Ньюелл'с Олд Бойз" і з 8 до 13 років займався в його академії, поки не перейшов в "Барселону". "Ще коли я був маленьким хлопчиком, я мріяв грати в аргентинській лізі за "Ньюелл'с Олд Бойз". Я справді хочу випробувати, що означає грати за цю команду. У дитинстві завжди засиджувався допізна, щоб подивитися їх матчі по телевізору", - цитує Мессі sport-express.ru з посиланням на ESPN. |
Кавані передрікає зліт Наполі
http://i.football.ua/i/news/563x347/141169.jpg Едінсон Кавані філософськи зауважив, що межею для його Наполі в Серії А, Кубку Італії і Лізі чемпіонів буде тільки небо блакитне. "Думаю, що ми зможемо багато досягти у всіх трьох турнірах", - говорить уругваєць. "Межа? Тільки Небо. Третє місце в Серії А за підсумками минулого чемпіонату і відмінна трансферна кампанія дозволяють нам з оптимізмом дивитися на прийдешній сезон". "Зазначимо, що вже 10-го вересня Наполі зіграє перший матч з Чезеною в рамках чемпіонату Італії, а в наступну середу поміряється силою з Ман Сіті. |
Донецький "Шахтар" розпочинає свою нову єврокампанію матчем з переможцем Ліги Європи.
13 вересня "Шахтар" проведе перший матч у груповому турнірі Ліги чемпіонів 2011/2012. Календар ігор такий, що "гірникам" відразу ж доведеться зіграти з найсильнішим суперником, причому до того ж у гостях. О 21:45 розпочнеться поєдинок "Порту" - "Шахтар". Чемпіон Португалії виграв цієї весни, нагадаємо, Лігу Європи, а в 2004-му році ставав переможцем Ліги чемпіонів. Нагадаємо, що наприкінці серпня "Порту" програв "Барселоні" в матчі за Суперкубок Європи. Влітку "Порту" втратив свого кращого бомбардира Радамеля Фалькао, який перейшов до "Атлетико". Крім "Порту", суперниками "Шахтаря" по групі ЛЧ є кіпрський АПОЕЛ і російський "Зеніт". |
Кривцов: "Майкон - реальна загроза"
Захисник Шахтаря поділився думкою про майбутній матч проти Волині. "Це хороший клуб. Зараз вони набирають хід. У Волині сьогодні грає багато серйозних футболістів. Команду веде дуже сильний нападник Майкон, від нього, думаю, може виходити реальна загроза. Взагалі, Кварцяний вважає за краще бачити в Волині рослих гравців, тому, напевно, з ними буде не просто грати. Детально їх тактику ми вже будемо розбирати з тренером перед грою ", - розповів Сергій. "Мені там дуже сподобалося, тому що колектив відмінний. Тренери дуже добре ставляться до всіх хлопців. Приємно було побувати на зборах, хлопців знайомих побачити. Взагалі, це головна команда нашої країни, тому для мене велика честь грати там, захищати честь України", - прокоментував Кріицов свій дебют у національній збірній. |
Марко Балотеллі та Есекьєль Лавессі потрапили в неприємну історію.
Прокуратура Неаполя викликала на допит нападаючого "Манчестер Сіті" Марко Балотеллі та форварда "Наполі" Есекьела Лавессі, які підозрюються у зв'язках з італійською мафією. 15 вересня обидва футболісти повинні виступити в якості свідків по одному із справ з боротьби з неаполітанською мафією. 8 червня 2010 Балотеллі був помічений у компанії з товаришем керівника неаполітанської мафії Вітторіо Пізані. Ця людина зараз знаходиться у розшуку. Лавессі також був помічений в компанії з "мафіозі". Зазначимо, що Балотеллі та Лавессі - не перші гравці, викликані неаполітанською прокуратурою. Раніше в одній з мафіозних справ фігурувало ім'я екс-капітана збірної Італії та кращого футболіста світу 2006 року Фабіо Каннаваро. |
Хто найдорожчий гравець Серії А?
Незважаючи на вимушену паузу в чемпіонаті, пов'язану зі страйком футболістів, журналісти La Gazzetta dello Sport не дають своїм читачам нудьгувати. Одне з найавторитетніших спортивних видань Італії опублікувало цікаву статистику. Так, враховуючи загальну вартість всіх трансферів, Златан Ібрагімович виявився найдорожчим гравцем Серії А. 7,8 млн. за нього заплатив "Аякс", 16 - "Юве", 24,8 - "Інтер", 70 - "Барселона", 24 - "Мілан". Разом 142,6 мільйони. |
Селезньов: "Від "Дніпра" чекають всього відразу, хоча згадайте, скільки будувався "Шахтар"
Критика на адресу дніпропетровського "Дніпра" - часом не зовсім справедлива. Таку думку висловив екс-гравець дніпропетровського клубу Євген Селезньов. "На дніпропетровський клуб вилилось дуже багато критики. Менi неприємно це чути. Команда будується. Пригадайте, скiльки часу будувався "Шахтар", а вiд "Днiпра" чекають результату одразу. Так не буває!", - цитує гравця expres.ua. |
Селезньов на Мазераті потрапив у ДТП
Кореспондент "Террикон" став свідком ДТП за участю кількох автомобілів у місті Донецьку. Особливо привернув увагу дорогою синьо-голубий "Мазераті", як виявилося, власником якого є нападник "Шахтаря" і збірної України Євген Селезньов. Очевидно, футболіст не розрахував гальмівний шлях і врізався в автомобіль, що був попереду, а той, в свою чергу, за інерцією вдарив ще один автомобіль. Однак у "Мазераті" постраждав не тільки капот, але і задня частина, в яку "в'їхав" ще один учасник ДТП. Судячи з пошкоджень автомобілів, власники матимуть фінансові збитки. Фізично ніхто не постраждав. |
Київське "Динамо" зіграє з "Кременем", а "Шахтар" відправиться до Свердловська.
У Києві пройшло жеребкування 1/16 фіналу Кубка України з футболу. З цієї стадії в боротьбу вступають представники Прем'єр-ліги. Доля команд перебувала в руках віце-чемпіона Європи 1972 року Анатолія Конькова, який звів в дуелі три пари команд з Прем'єр-ліги, центральною з яких буде матч фіналістів Кубка України 2010 року між донецьким "Металургом" і сімферопольською "Таврією". Лідерам українського футболу з жеребкуванням пощастило - київське "Динамо" зіграє з "Кременем" з Кременчука, "Шахтар" відправиться у Свердловськ до місцевого "Шахтаря", а "Металісту" будуть протистояти аматори з Закарпатської області. Жеребкування 1/16 Кубка України: Волинь (Луцьк) - Іллічівець (Маріуполь) Металург (Донецьк) - Таврія (Сімферополь) Арсенал (Київ) - ПФК Олександрія (Олександрія) Металург (Запоріжжя) - Говерла-Закарпаття (Ужгород) Арсенал (Біла Церква) - Кривбас (Кривий Ріг) Буковина (Чернівці) - Оболонь (Київ) Титан (Армянськ) - Дніпро (Дніпропетровськ) Енергетик (Бурштин) - Чорноморець (Одеса) МФК Миколаїв (Миколаїв) - Ворскла (Полтава) ФК Полтава (Полтава) - Карпати (Львів) Сталь (Дніпродзержинськ) - ПФК Севастополь ПФК Суми (Суми) - Зірка (Кіровоград) Кремінь (Кременчук) - Динамо (Київ) Шахтар (Сверловск) - Шахтар (Донецьк) Берегвідейк (Берегово) - Металіст (Харків) Славхлеб (Слов'янськ) - Зоря (Луганськ) Нагадаємо, минулого року переможцем Кубка України став донецький "Шахтар", який переграв у фіналі "Динамо". |
Селезньов: "В аварію на моїй машині потрапила інша людина"
В момент аварії, яка сталася в Донецьку за участі автомобіля "Мазераті", який належить Євгену Селезньову, футболіст у машині був відсутній. Про це заявив сам Селезньов, який зараз знаходиться на базі "Шахтаря". "Зараз я перебуваю на базі, тому ніяк не міг бути за кермом свого автомобіля. Але можу підтвердити, що мою машину розбили. За кермом перебував чоловік, якому я довіряю. Мені вже подзвонили і повідомили про це. Більше нічого сказати не можу", - передає слова Селезньова championat.com. |
Роналду хоче потрапити в "десятку"
http://i.football.ua/i/news/563x347/141276.jpg Півзахисник Реала не проти увійти в історію клубу, вигравши з ним 10 -й Кубок чемпіонів. "Ми повинні вигравати важливі трофеї, - сказав Кріштіану Uefa.com. - А особливо - Лігу чемпіонів. Цей титул - вершина тріумфу у футболі". " Перемога в Лізі чемпіонів стане заключним етапом відмінного сезону", - розраховує португалець. Чи йому не знати - в 2008 році він вже мав честь " потягати вухатого " у складі Манчестер Юнайтед. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:59. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010