![]() |
Рібері хочуть вигнати зі збірної Франції
Франк Рібері провів дві невиразні гри за збірну Франції, зокрема у вівторок проти збірної Румунії. А від півзахсиника "Баварії" чекали значно більшого. Тож не дивно, що у Франції виникла хвиля невдоволення та обурення проти гарантованого місця в основі для Рібері. Статистика красномовна - лівий вінгер за дві гри не забив жодного гола і не віддав жодної гольової передачі. У матчі з румунами завдав лише одного удару у напрямку воріт, та й то не влучив. Гострих передач у карний майданчик від нього не було. Згідно з опитуваннями на сайті le10sport, 54% вболівальників вважають, що Рібері з такою грою не гідний місця в основі збірної Франції. Ще 13% навіть визначились, ким його замінити. На лівому фланзі фани бачать Флорада Малуда. Кращим навіть був би Марвен Мартен - молодий півзахисник із "Сошо" (який до речі, двічі вразив ворота збірної України у Донецьку), вважають французькі вболівальники. Збірній України лише би проблеми французів... Тут проблема кого поставити, а не з кого вибрати. |
Парламент Каталонії нагородив Гвардіолу медаллю
Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола був нагороджений парламентом Каталонії золотою медаллю за досягнення, повідомляє goal.com. Безумовно, йдеться про успіхи в спорті. За час знаходження Гвардіоли біля керма команди вона виграла 12 титулів. "Так, мені вдалося виграти багато трофеїв, але жоден з них мені б не підкорився, не май я у своєму розпорядженні таких фантастичних гравців. Хочу висловити їм особливу вдячність", - підкреслив Гвардіола. |
У Загребі відбулося жеребкування футзального Євро-2012.
Жеребкування фінальної стадії футзального Євро-2012 визначила в суперники України діючих чемпіонів іспанців. Це стало відомо після закінчення жеребкування, яке відбулося в загребському конференц-центрі Hypo Expo XXI. Збірна України потрапила в одну групу зі словенцями та іспанцями, які виграли чемпіонати Європи 2001, перегравши українців, 2005, 2007 і 2010 років. Команда Росії в групі С поміряється силами з екс-чемпіонами континенту італійцями і проекзаменує дебютантів Євро - турок. Фінальний турнір відбудеться в Хорватії з 31 січня по 11 лютого і розпочнеться груповим етапом. Остаточний календар турніру стане відомий найближчим часом. Дві найсильніші команди кожної групи продовжать боротьбу в стадії плей-офф. Чвертьфінали, як і матчі групового етапу, пройдуть в Загребі і Спліті. Столиця прийме півфінали, матч за третє місце і фінал. Ще до старту Євро збірні перевірять свої сили в кваліфікації чемпіонату світу, матчі якої пройдуть у жовтні та грудні. Група A (Спліт) Хорватія (господарі) Чехія Румунія Група B (Загреб) Іспанія (чемпіон) Україна Словенія Група C (Спліт) Італія Росія Туреччина Група D (Загреб) Португалія Сербія Азербайджан Збірна України пробилася на Євро-2012 в лютому цього року, коли виграла кваліфікаційний турнір. |
Суркіс вважає, що Блохіна звільняти нема за що
Для звільнення Олега Блохіна з посади головного тренера збірної України з футболу нема достатньо вагомих причин. Таке бачення ситуації зі збірною президент Федерації футболу Григорій Суркіс висловив журналістам "Українських новин". З його слів, після декількох поразок збірної України з футболу в товариських матчах багато людей почали думати, що Блохін буде знятий з посади. "Взагалі всі вважали, що ось-ось під Блохіним захитається крісло і він буде знятий, однак у мене й у членів виконкому (ФФУ) виявилися міцні нерви, хоча й були натягнуті, як струни", - визнав Суркіс. "Можуть бути зараз аналогії з історичними реаліями, але, за великим рахунком, можливо, над тренерським штабом, над самою командою, над Блохіним існує якась така аура не перемагати в товариських матчах і, безумовно, "додавати" в офіційних", - вважає він. Григорій Михайлович зазначив, що програвати неприємно, але в цій ситуації не бачить причин для звільнення Блохіна. "У цій ситуації я не бачу жодних обставин, які могли б призвести до того, що Блохін міг би залишити свій пост, ну хіба що він сам цього захоче", - додав Суркіс. Президент ФФУ сподівається, що Блохін впорається не тільки зі своєю нервовою системою, що, безумовно, розхитана у зв'язку з останніми невдачами, а й зуміє взяти себе в руки й зі своїми помічниками зуміє створити команду, який під силу буде якнайдалі просунутися по сітці до фінального матчу чемпіонату Європи з футболу 2012 року. "Я в це вірю. Якщо в це не вірити, то не потрібно працювати, не потрібно служити українському футболу", - додав президент ФФУ. Він підкреслив, що федерація сподівається, що фінал ЧЄ-2012 дасть змогу засвідчити, що існує в Україні свіжа молода поросль футболістів і досвід ветеранів, пише un.ua. |
Форвард лондонського "Челсі" Фернандо Торрес похвалив наставника іспанської "Барселони" Пепа Ґвардіолу.
Торрес дивом дивується, як Ґвардіолі вдається робити так, щоб всі його футболісти були задоволені і грали з ентузіазмом. "Дуже складно домагатися того, щоб футболісти "Барселони" продовжували мати амбіції. Адже вони перемагають вже декілька років поспіль. Я не знаю, як цього добивається Ґвардіола. Він знаходить місце всім і навіть звертає велику увагу на "дубль"", - сказав Торрес. |
Олександр АЛІЄВ: «Готовий грати, спина вже не болить»
Півзахисник «Динамо» готується допомогти команді в поєдинку проти «Іллічівця» Півзахисник «Динамо» Олександр Алієв через проблеми зі спиною пропустив тренування на початку тижня. Пройшовши курс необхідних процедур, футболіст повернувся у стрій і тепер готується допомогти команді в поєдинку проти «Іллічівця». Про своє самопочуття футболіст розповів кореспонденту клубного Інформвідділу: - У мене боліла спина, тому довелося звернутися до фахівця з мануальної терапії і пройти необхідні процедури, щоб «вправити» хребет. Спина мене турбувала ще в Москві, тепер в Києві теж періодично нагадує про себе. Якщо з'явилася ця проблема, за один раз з нею важко впоратися. Потрібно періодично звертатися до лікарів, щоб поліпшити самопочуття. Сподіваюся, це не дуже серйозно. Зараз вже все нормально, я готуюся до найближчого матчу, займаючись разом з усіма в загальній групі. - В 1 / 16 фіналу Кубка України «Динамо» попався кременчуцький «Кремінь». Що можете сказати про цю команду? - Небагато. Я ніколи раніше не був в Кременчуці і крім того, що «Кремінь» грає в другій лізі, про цю команду майже нічого не відомо. Одне можу сказати напевно - нам буде дуже важко. Я впевнений, в Кременчуці буде свято, на матч збереться все місто. Все-таки, не щодня їх команда грає з «Динамо». Суперник буде діяти з повною самовіддачею, легкої прогулянки ми не чекаємо. Для нас головне - перемогти і пройти в наступний етап. |
"Таврія" і "Кривбас" зійдуться в боротьбі за Лігу Європи.
Після перерви на матчі національних збірних футбол повертається в Україну. Першим на футбольне поле у матчі Прем'єр-ліги вийде "Шахтар", якому в рамках 9 туру протистоятиме "Волинь" Віталія Кварцяного. 19:00. "Шахтар" - "Волинь" Донецьк, стадіон "Донбас-Арена" Арбітр - Сергій Лисенчук (Київ) У складі "Шахтаря" на цю гру можна очікувати появу на полі Дмитра Чигринського, який саме в грі з "Волинню" навесні травмувався і вибув на півроку. У вівторок "Шахтар" стартує в Лізі чемпіонів матчем з "Порту", тому Луческу може поберегти деяких футболістів основи, особливо тих, хто цього тижня грав за збірну. "Волинь" під час двотижневої паузи провела короткочасні збори в білоруському Бресті і двічі виграла в товариських зустрічах у місцевого "Динамо" - 2:1 і 4:1. Після двох нічиїх з "Чорноморцем" і "Оболонню" Віталій Кварцяний заявив, що будуватиме нову команду, і до кінця трансферного вікна команду покинуло декілька виконавців, на яких наставник лучан, мабуть, не розраховував. Якою вийде нова "Волинь", чи вистачить їй двох тижнів, щоб зігратися і чи зможе команда відібрати очки у "Шахтаря" на "Донбас Арені" побачимо сьогодні. 21:00. "Таврія" - "Кривбас" Сімферополь, стадіон "Локомотив" Арбітр - Олег Деревинський (Київ) Враховуючи поточне турнірне становище, в Сімферополі відбудеться один з найцікавіших матчів туру, адже зійдуться між собою 4-а і 5-а команди. На боці "Таврії" тривала безпрограшна серія, яка почалася ще в 29-му турі минулого сезону і важлива перемога в Києві над "Арсеналом" перед антрактом у Прем'єр-лізі для ігор збірних. "Кривбас" в гостях 2 останні зустрічі програв, а в цілому за межами Кривого Рогу вже 8 матчів обходиться без нічиїх, а саме за кількістю мирних ігор сімферопольці лідирують в поточному сезоні. |
Нападник "Шахтар" розповів всю правду про аварію на Mazerati.
Форвард збірної України і донецького "Шахтаря" Євген Селезньов зізнався, що спочатку збрехав про свою неучасть в автомобільній аварії, яка сталася в четвер на його Mazerati. - Так, я правда потрапив в аварію. Це сталося в 11 ранку. Ми з другом їхали на базу. Він повинен був відвезти мене туди, а потім відігнати машину. У районі Мотелю була пробка. Ми пригальмували, рухалися на маленькій швидкості - 30-40 км/год. Друг відволікся і в'їхав в машину, що стояла попереду. Коротше, добре пом'яли капот моєї Mazerati. - Ти вдарився? - Так, я влетів головою в лобове скло. Потім весь день трохи нудило і голова боліла. Але зараз вже все нормально. Хоча, якщо чесно, відразу після зіткнення я пережив шок. - Але, коментуючи цю історію для одного ЗМІ, ти сказав, що тебе не було в машині. Сьогодні говориш, що був. Як це розуміти? - А ти знаєш, скільки мені вчора дзвінків на мобільний було?! Не знаєш. Відразу чоловік 50. І коли я почув у слухавці чергового журналіста з тим же питанням, я просто зірвався. Психанув. Сказав, що мене не було в машині, щоб тільки відчепилися. Тепер прошу за це вибачення, але нехай журналісти мене теж зрозуміють чисто по-людськи: я в аварію потрапив, машина розбита, головою вдарився, нудить, а мені наярюють. Загалом, прошу вибачення. А ще хочу подякувати всім уболівальникам, які за мене переживали. Дякую. Мені приємно. Але заспокою вас: слава Богу, нічого серйозного. Жити буду! Аварія за участю Mazerati Євгена Селезньова сталася в четвер. Тоді водій іномарки не розрахував безпечну дистанцію і врізався в автомобіль, що стояв попереду. Той, у свою чергу, за інерцією вдарив ще одну машину. Відразу після аварії Євген Селезньов заявив, що знаходився на базі і його в машині не було, однак тренер "Шахтаря" Мірча Луческу спростував цю інформацію, повідомивши, що форвард потрапив у ДТП. |
"Ювентус" просить УЄФА виключити "Інтер" з Ліги чемпіонів
Керівництво "Ювентуса" звернулося в УЄФА з вимогою виключити "Інтер" з Ліги чемпіонів. Причиною такого кроку послужив розгляд справи про скудетто-2006, яка вже неодноразово переходила від клубу до клубу із-за участь деяких команд в договірних матчах, повідомляє Football Italia. Суть в тому, що у справі про "договорняках" постійно з'являються нові докази, більшість з останніх якраз свідчать проти міланців. Нагадаємо, що раніше "Фенербахче" був виключений з головного єврокубка, пише sport-express.ru. |
Сотня Чигринського
Захисник «гірників» провів 100 матчів у Прем'єр-лізі в складі «Шахтаря» У вчорашньому поєдинку чемпіонату України між донецьким «Шахтарем» ілуцкой «Волинню» (5:1) свій 100-й за донеччан матч в елітному дивізіоні провів захисник «гірників» Дмитро Чигринський. Нагадаємо, чтоЧігрінскійдебютіровал в чемпіонаті України у складі «Шахтаря» 19 червня 2004 року в домашній грі проти запорізького «Металурга» (5:0). На рахунку футболістаеще 15 матчів в УПЛ, які він відіграв в сезоні 2005/2006 у складі запорізького «Металурга». |
"Челсі" готове продати Торреса
"Челсі" не збирається перешкоджати відходу іспанського нападника Фернандо Торреса, повідомляє TMW. Лондонський клуб готовий розлучитися з 27-річним іспанським бомбардиром вже взимку. Єдиною проблемою для трансферу іспанця може стати компенсація, яку за нього захоче отримати "Челсі", що віддав за гравця в січні цього року 58 млн євро, інформує soccer.ru. На даний момент Торрес провів за "Челсі" 21 матч в різних турнірах і забив лише 1 гол. Наставник лондонців Андре Віллаш-Боаш вже натякнув, що іспанському футболістові доведеться найближчим часом задовольнятися роллю запасного. |
Андрій ВОРОНІН: «Після першого тайму був упевнений у перемозі»
Український форвард відзначився забитим м'ячем у ворота армійців Нападник «Динамо» Андрій Воронін, який став автором першого гола в матчі 23-го туру прем'єр-ліги проти ЦСКА (4:0), зазначив, що не сумнівався в перемозі біло-блакитних вже після першого тайму. - Напевно, такий результат став несподіваним навіть для вас? - Так, якби перед грою мені сказали, що ми виграємо 4:0, я б не повірив. - Коли ви зрозуміли, що ЦСКА вже не відігратися? - Напевно, після третього гола. Хоча і в першому таймі гра складалася на нашу користь, ми створювали багато моментів, тому після першої половини я був практично впевнений, що виграємо, - цитує Вороніна "Спорт-Експрес». - Я боявся, що ми пропустимо першими, так як зазвичай після цього нам доводиться дуже важко. - Як оціните сьогоднішню підтримку вболівальників «Динамо»? - Супер! Велике їм спасибі за це. Зрозуміло, що ми грали в Хімках, хоча все-таки були гостями. Уболівальників ЦСКА майже не чув. Нас же трибуни підтримували сьогодні всі 90 хвилин. - ЦСКА в кінцівці був вже повністю деморалізований? - Складно зібратися, коли програєш 0:3 за 15 хвилин до кінця. Тим більше потім армійці пропустили четвертий. Це дуже важко психологічно. - А може бути, ЦСКА був деморалізований з самого початку через травми Акінфєєва? - Не знаю, але я думаю, що ми були більше налаштовані на перемогу, ніж ЦСКА. |
Чемпіонат Іспанії. "Реал" дотиснув "Хетафе", "Барселона" втратила очки. Матчі 3 туру
Чемпіонат Іспанії 3 тур 10 вересня "Реал Сосьєдад" - "Барселона" 2:2 (0:2) Голи: 0:1 - Хаві (10), 0:2 - Фабрегас (11), 1:2 - Агіррече (59), 2:2 - Грізманн (61) "Реал Сосьєдад": Клаудіо Браво, де ла Белья, І. Мартінес, Демідов, Хабі Прієто (Бетайба, 70), Естрада, Сурутуса, Ільярраменді, Маріга (Аранбуру, 81), Грізманн, Агіррече (Вела, 81) "Барселона": Вальдес, Дані Алвес, Фонтас (Іньєста, 80), Адріано, Хаві, Бускетс, С. Кейта, Фабрегас, Тіаго Алькантара (Мессі, 63), Санчес (Вілья, 32), Педро Попередження: Сурутуса (68), Бетайба (82), Мессі (90) "Вільярреал" - "Севілья" 2:2 (1:1) Голи: 0:1 - Негредо (24), 1:1 - Россі (35 пен), 2:1 - Марко Рубен (73), 2:2 - Алексіс (86) "Вільярреал": Дієго Лопес, Маріо, Марчена, Мусаккьо, Жоан Оріоль, Гонсало (Марко Рубен, 68), Бруно, Кані (Сесар, 23), Борха Валеро, Камуньяс (де Гузман, 57), Россі "Севілья": Хаві Варас, М. Касерес (Кампанья, 74), Алексіс, Ескюде, Ф. Наварро, Медель, Перотті, Навас, Троховськи (Ракітіч, 57), Ману (Кануте, 57), Негредо Попередження: Негредо (28), Ману (42), Кануте (61), де Гузман (75), Алексіс (76), Сесар (80) Вилучення: Дієго Лопес (22) "Реал" - "Хетафе" 4:2 (1:1) Голи: 1:0 - Бензема (14), 1:1 - Міку (39), 2:1 - Роналду (60 пен), 3:1 - Бензема (69), 3:2 - Міку (74), 4:2 - Ігуаїн (88) "Реал": Касільяс, Рамос, Пепе, Карвалью, Марсело, Коентрау, Алонсо, Озіл (Ігуаїн, 87), Ді Марія (Кака, 72), Бензема (Гранеро, 89), Роналду. "Хетафе": Мойя, Валера, Масілела, Ката Діас, М. Торрес, П. Ріос (Колунга, 81), Каскеро (Гуїса, 71), Х. Родрігес, Сарабія (Баррада, 70), Ласен, Міку Попередження: Роналду (21), Валера (22), Каскеро (45), Карвалью (69), Алонсо (83), М. Торрес (84) "Валенсія" - "Атлетико" 1:0 (0:0) Гол: 1:0 - Сольдадо (52) Попередження: Суарес (41), Сольдадо (53), Тіаго (61) |
Маріо Гомес б’є бомбардирські рекорди
Чотири рази вразивши ворота "Фрайбурга" в домашньому матчі п'ятого туру чемпіонату Німеччини, нападник "Баварії" Маріо Гомес довів кількість забитих ним голів у нинішньому сезоні Бундесліги до восьми. Гомес став першим футболістом за останні 15 сезонів Бундесліги, якому в стартових п'яти турах вдалося забити вісім голів. Матч "Баварія" - "Фрайбург" завершився з рахунком 7:0. Раніше Гомес три рази вразив ворота "Кайзерслаутерна", а ще один м'яч у цьому сезоні він забив "Гамбургу". |
Сьогодні медики "Барселони" провели ретельне обстеження чилійського форварда команди Алексіса Санчеса, яке виявило розрив литкового біцепса на правій нозі.
За прогнозами лікарів, Санчесу доведеться заліковувати травму принаймні вісім тижнів. Якщо прогнози лікарів справдяться, то Санчес пропустить 13 офіційних матчів "Барселони" і мав би повернутися на поле аж у 13 турі чемпіонату Іспанії на матч проти "Сарагоси". Чилійський форвард зазнав травми вчора на 30 хвилині матчу із "Реалом Сосьєдад". |
Шахтар полетів у Порту на матч ЛЧ
У неділю, 11 вересня, о 14:30 Boeing 737-400 з тренерським штабом та футболістами «Шахтаря» узяв курс убік Португалії, де вже у вівторок «гірникам» належить провести дебютний матч розіграшу Ліги чемпіонів. Наша команда проведе в повітрі близько шести годин і приземлиться безпосередньо в аеропорту міста Порту. Мірча Луческу взяв із собою наступних футболістів: Воротарі: Андрій Пятов, Олександр Рибка. Захисники: Сергій Кривцов, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, Разван Рац, В'ячеслав Шевчук, Дмитро Чигринський. Півзахисники: Фернандіньо, Вілліан, Олексій Гай, Жадсон, Василь Кобін, Генріх Мхітарян, Дуглас Коста, Дарійо Срна, Алекс Тейшейра, Томаш Хюбшман. Нападники: Луїс Адріано, Едуардо, Дентіньо, Євген Селезньов. Джерело: Прес-служба ФК «Шахтар» |
У "Дніпрі" вже задумалися над відставкою Рамоса
Генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко не виключає можливості звільнення головного тренера команди Хуанде Рамоса. "Ми сподівалися, що Рамос за рік зуміє вивести команду на рівень "Динамо" і "Шахтаря", виведе "Дніпро" в ЛЧ. Ми виконали усі його побажання і прохання, але мета усе так само далека. Не дивно, що в ЗМІ проскакує інформація про зміну тренера. У Рамоса - діючий контракт. Але якщо серія слабких результатів продовжиться, зрозуміло, треба буде вносити зміни. Тоді, до речі, наставник збірної Хорватії Славен Біліч міг би бути одним з кандидатів. Це справжній європейський тренер. Я дивився матч Хорватії проти Ізраїлю, коли він в перерві за рахунку 0:1 знайшов потрібні слова і хорвати перемогли - 3:1, - цитує Стеценка "Сегодня" з посиланням на хорватські ЗМІ. Нагадаємо, що у 9 турі чемпіонату України "Дніпро" з рахунком 0:2 програв "Зорі". |
Капелло може очолити "Анжи"
"Анжи" зацікавлений в послугах головного тренера збірної Англії Фабіо Капелло, повідомляє Daily Mail. Власник махачкалинського клубу Сулейман Керімов вважає італійця ідеальним кандидатом на посаду головного тренера його команди. Контракт Капелло з футбольною асоціацією Англії розрахований до літа 2012 року. При цьому англійці сподіваються продовжити угоду після Євро-2012. |
Рішення про скандальному матчі в цьому році ми не дізнаємося.
Справа в спортивному арбітражному суді про скандальний договірний матчі між "Металістом" і "Карпатами" відкладена на невизначений термін. Нагадаємо, розгляд було призначено на 14-16 вересня 2011 року. У Лозанський суд надійшло прохання від адвокатської фірми, яка веде справи "Металіста", відкласти суд на грудень 2012 року. Обгрунтування - розгляд і підсумок справи може зашкодити іміджу Євро-2012. "Ми вважаємо, що відголоски цієї справи, в не залежності від прийнятого рішення САС, знайдуть серйозний резонанс не тільки у внутрішньоукраїнській, але і в міжнародній пресі. Це може завдати шкоди репутації України, як чесної спортивної держави, а також шкоди іміджу майбутнього турніру. Тому ми просимо вас прийняти і підтримати наше звернення призупинити розгляд обох справ без утиску чиїхось прав і свобод аж до 31 грудня 2012 року", - йдеться в заяві харківської сторони. Арбітражний суд звернувся до ФФУ, яка відповіла, що не має нічого проти перенесення розгляду, але пропонує повернутися до розгляду справи відразу після завершення чемпіонату Європи 2012 року, тобто відразу після 15 липня 2012 року. Нова дата розгляду справи не призначена. Обидві сторони домовилися не коментувати дані новини. Нагадаємо, що КДК ФФУ визнав договірним матч 26-го туру 17-го чемпіонату України між клубами "Металіст" і "Карпати", який відбувся 19 квітня 2008 в Харкові, і зняв з обох команд по 9 очок в нинішньому розіграші Прем'єр-ліги. Після цього фігуранти справи заявили, що оскаржуватимуть рішення КДК, тренер "Металіста" Мирон Маркевич подав у відставку з поста головного тренера збірної України, а вболівальники харківського клубу провели марш протесту. Після того, як ФФУ відхилив апеляцію "Металіста", харківський клуб подав протест проти цього рішення до арбітражного спортивного суду Лозанни. |
Боярський: "Зеніт" спеціально програв "Локомотиву"
Напередодні старту "Зеніту" в Лізі чемпіонів відомий актор і вболівальник пітерської команди Михайло Боярський здивував відвертим припущенням. На його думку, команда Спаллетті програла в суботу "Локомотиву" ... спеціально, пожертвувавши матчем чемпіонату заради вдалого старту в Лізі чемпіонів. - Матч проти "Локомотива" я дивився з самого початку, і ось що кинулося в очі, - помічає Боярський. - "Зеніт" після перерви різко віддав ініціативу супернику, ніби кажучи: "Ну що, хлопці, ми попустувати, тепер і ви пограйте в своє задоволення". Адже було повне відчуття, що на другий тайм у майках "Зеніта" вийшла якась зовсім інша команда ... У якій пропало взагалі все: швидкість, точність, бажання ... - Знову ж таки, згадайте: на поле в Черкізово не вийшло відразу четверо футболістів основи: Анюков, Зирянов, а також Широков з Кержаковим. Останні двоє взагалі до Москви не поїхали. Спаллетті - досвідчений стратег, а, значить, він знав, на що йшов, залишаючи лідерів команди поза грою. По суті, Лучано пожертвував цією грою заради того заради того, щоб збільшити шанси на успішний старт в Лізі чемпіонів, давши провідним гравцям набратися сил. І в цій ситуації я на боці італійця: у чемпіонаті матчів ще достатньо, до того ж - третє коло попереду, ЦСКА, який грав раніше, в своєму матчі поступився. А отже, навіть у разі поразки рівність очок між армійцями і зенітовцев зберігалося. Тобто, ризику майже не було ... Зате вдало стартувати в Лізі чемпіонів - завдання на даний момент і справді першорядна! У цій ситуації збентежила тільки формулювання неучасті Олександра та Романа в грі: вони, мовляв, настільки втомилися, граючи за збірну, що змушені пропустити матч з "Локо". Ну що це за балет? Уявіть, я б сказав: у мене на тижня два спектаклі було, тому в третьому грати немає сил. Потім вже з'явилася інформація, що у Широкова пошкодження привідного м'яза, а Кержаков застудився. Але причина все ж, вважаю, в іншому. - У чому ж? - Згадайте, в який день була гра з "Локо" - тоді ж ховали хокеїстів ярославського "Локомотива". Думаю, "Зеніт" програв спеціально. - У сенсі?! - Гадаю, це був "дипломатичний" програш. Мені так, принаймні, здається. Припускаю, що в перерві зенітовцев було сказано: "хлопці, ну ви чого творите-то? У сімействі" Локо "- таке горе, а ви тут мало не громити суперника!" А, може, пітерцям, ніхто нічого не говорив, і з їхнього боку це був такий внутрішній, чи що, порив. Але в будь-якому випадку, поразка це неспроста. По крайней мере, я ніколи не бачив, щоб досвідчений Слава Малафєєв допускав стільки дивовижних помилок за один матч! А тут ще наклався майбутній матч з АПОЕЛ, перед яким варто було поберегти основні сили. Та й поразка в будь-якому випадку повинно було струснути команду: якщо не розізлити, то, принаймні, постійно нагадувати-програшу поспіль вам, хлопці, не пробачать. Бачите, скільки всього нашарувалося. - Ви прямо сценарій для форменого трилера написали, Михайло Сергійович. Для повноти картини тільки жінки не вистачає! - Як це не вистачає? Кіпр, де "Зеніту" грати вже у вівторок, називають островом Афродіти. Ось вам і дівчина! .. Якщо ж серйозно, то кіпріоти - далеко не хлопчики для биття, і кровиночки поп'ють у наших чимало. Втім, думаю, пітерці все ж переможуть. Рахунок? 1:0. Дуже буде намагатися забити Саша Кержаков. Та й всі інші. Адже кожному зрозуміло: втратить "Зеніт" очки на Кіпрі, Спаллетті і компанії пригадають всі помилки: і поразка від "Локо", і нічию з "Амкаром" і взагалі все! |
Хохлов: Воронін всім все довів
Причиною того, що Андрій Воронін не надто яскраво грав у першому сезоні після приходу в московське "Динамо", був конфлікт з тренером команди. Про стосунки українського форварда та екс-настаника "біло-блакитних" Міодрага Божовіча "Советскому спорту" розповів екс-партнер Вороніна Дмітрій Хохлов. "У Вороніна був невеликий конфлікт з Божовічем, тут нема чого приховувати. Я не раз обговорював з Міодрагом ситуацію з Вороніним", - згадує він. "Але переконати Міодрага випускати Вороніна з перших хвилин мені не вдалося. Вважаю, що в цьому сезоні Андрій все і всім довів", - додав один з членів теперішнього тренерського штабу "Динамо". За рейтингом того ж "Советского спорта" капітан "Динамо" та гравець збірної України є найкращим гравцем поточного чемпіонату Росії. |
Прем'єр-ліга. "Динамо" прийме "Шахтар" 24 вересня. Дати та початок матчів 11 туру
Дирекція Прем'єр-ліги затвердила дати проведення матчів 11 туру чемпіонату України відносно базового дня туру. Водночас клуби-господарі поля - час початку матчів, пише прес-служба ПЛ. 24 вересня (субота) "Ворскла" - "Волинь" 17:00 "Металіст" - "Дніпро" 17:30 "Динамо" - "Шахтар" 20:00 25 вересня (неділя) "Зоря" - "Чорноморець" 14:00 "Олександрія" - "Кривбас" 16:15 "Оболонь" - "Арсенал" 18:30 26 вересня (понеділок) "Таврія" - "Іллічівець" 17:30 "Металург" - "Карпати" 19:45 |
У темі 1 долучень
ФК Львів припинив своє існування
У чемпіонаті Україні стало на одну команду менше сьогодні Sport ua стало відомо про те, що ФК «Львів», що представляє Першу лігу українського чемпіонату, припинив своє існування. Про це нашому виданню повідомив колишній президент львівської команди Юрій Кіндзерський. - Юрію Івановичу, яка ситуація на сьогоднішній день з ФК «Львів»? - Команди більше не існує. Вона знята з розіграшу чемпіонату Першої ліги. - У вас вже була розмова з гравцями команди, тренерським персоналом? - Так, ми зустрічалися. Я подякував їм за самовіддачу і виплатив відпускні, зарплати, видали документи на руки і попрощалися. Навряд чи можна сказати, що ми розлучилися хорошими друзями, але претензій, думаю, ні у кого не повинно бути. У мене точно немає претензій до гравців. - У ФК «Львів» достатньо серйозна інфраструктура - стадіон у Добромилі і база в Щасливому. Що буде тепер з цими об'єктами? - На стадіоні грає, і буде продовжувати грати, ФК «Добромиль». У них є дві команди - основний склад і дубль, близько 40 футболістів. Вони там виступають протягом декількох років. Крім того, на стадіоні займаються діти, пустувати він не буде. Ситуація з базою наступна - київський «Арсенал» орендує у нас об'єкт. На сьогоднішній день оренда розрахована на один рік. Час від часу ми намагаємося знайти з керівництвом «канонірів» спільну мову, але поки що не виходить ... - У чому проблема? - Проблема в ціні. «Арсенал» хоче купити базу дешевше, ми хочемо продати її дорожче. - У Вас є плани через певний час повернутися у великий футбол разом із ФК «Львів»? - Усе залежатиме від фінансування. На жаль, професійний футбол - це дуже великі гроші, особливо в такий важкий час. Адже коли всім погано, тільки у футболістів залишаються великі зарплати. Посилання: http://football.sport.ua/news/136177 |
Організатор атак каталонської "Барселони" Хаві в інтрев'ю UEFA.com зізнався, що він не боїться втратити місце в основному складі через свій вік.
"У мене був бурхливий час, коли всі вважали, що я маю стати наступником Хосепа Ґвардіоли. Мені не подобалися мої перші роки й було важко адаптуватися. Тому Сеск має бути Сеском. Він переможець, однак ми відрізняємося за ігровими характеристиками. Я не хочу, щоб хтось був моїм наступником і потрапив під такий тиск. Нехай Сеск залишається самим собою й доводить, що він великий футболіст", - сказав Хаві. У січні Хаві виповниться 32 роки. |
Ето'О, Бекхем та Рауль - серед претендентів на премію Golden Foot
Оголошено перелік кандидатів на отримання престижної європейської премії Golden Foot, яка щорічно вручається принцом Монако Альбертом II найкращим футболістам сучасності. Список з 8 футболістів оприлюднено на офіційному сайті премії, пише "Спорт-Экспресс". Кандидатами стали Девід Бекхем ("Лос-Анджелес Гелексі"), Джанлуїджі Буффон ("Ювентус"), Дідьє Дрогба ("Челсі"), Райан Гіггз ("Манчестер Юнайтед"), Ікер Касільяс ("Реал"), Рауль ("Шальке"), Карлес Пуйоль, Хаві (обидва - "Барселона"), Самуель Ето'О ("Анжі"). У голосуванні можуть взяти участь всі бажаючі. Приз вручається з 2003 року. Премію може отримати футболіст старше 29 років. Цікаво, що у 2009 році премію отримав Олег Блохін, а у 2005 році - Андрій Шевченко. |
13 вересня 2011
Челсі Лондон (Англія) - Байєр Леверкузен (Німеччина) Генк (Бельгія) - Валенсія (Іспанія) Олімпіакос Пірей (Греція) - Олімпік Марсель (Франція) Боруссія Дортмунд (Німеччина) - Арсенал Лондон (Англія) Порту (Португалія) - Шахтар Донецьк (Україна) АПОЕЛ Нікосія (Кіпр) - Зеніт Санкт-Петербург (Росія) Барселона (Іспанія) - Мілан (Італія) Вікторія Пльзень (Чехія) - БАТЕ Борисов (Білорусь) 14 вересня 2011 Манчестер Сіті (Англія) - Наполі (Італія) Вільяреал (Іспанія) - Баварія Мюнхен (Німеччина) Лілль (Франція) - ЦСКА Москва (Росія) Інтернаціонале Мілан (Італія) - Трабзонспор (Туреччина) Базель (Швейцарія) - Оцелул Галац (Румунія) Бенфіка Лісабон (Португалія) - Манчестер Юнайтед (Англія) Динамо Загреб (Хорватія) - Реал Мадрид (Іспанія) Аякс Амстердам (Нідерланди) - Олімпік Ліон (Франція) |
"Анжі" можуть зарахувати технічну поразку через Ето'О
Нападник "Анжі" Самуель Ето'О не мав права брати участь у матчі 22-го туру чемпіонату Росії проти "Ростова", оскільки на той момент камерунський футболіст не був оформлений в установленому порядку як іноземний громадянин. Управлінням Федеральної міграційної служби РФ у зв'язку з цим вже проведені оперативні заходи, стверджує Sportbox.ru. Крім адміністративної відповідальності відповідно до закону це тягне за собою покарання у відповідності з Дисциплінарним регламентом РФС за статтею 99 "Неправомірна участь в матчі". Порушення цієї статті тягне за собою грошовий штраф, анулювання результату матчу і присудження технічної поразки з рахунком 0:3 порушив регламент клубу. Зазначимо, що гра яка відбулася 27 серпня завершилася внічию з рахунком 1:1, а Ето'О вдалося відзначитися голом. |
"Ньюкасл" цікавиться Мілевським?
Головною зимової трансферної метою британського футбольного клубу "Ньюкасл" став нападник київського "Динамо" Артем Мілевський. "Сороки" ще в серпні хотіли купити українського футболіста, але не змогли знайти необхідну суму. Тренер команди Алан Пардью як і раніше вважає, що клубу треба підсилити лінію атаки і домагається у адміністрації команди виділення коштів на покупку Артема Мілевського. Англійський клуб може заплатити близько 7 мільйонів євро за 26-річного нападника збірної України, пише ura-inform.com |
Анжі націлився на Торреса і Красіча
Махачкалінський «Анжи» цікавиться нападником лондонського «Челсі» Фернандо Торреса, а також хавбеком «Ювентуса» Мілошем Красічем, повідомляє insidefutbol.com. Форвард збірної Іспанії перейшов у лондонський клуб з «Ліверпуля» взимку 2011 року за 50 мільйонів євро, але за 22 матчі забив всього один гол. До того ж нещодавно колишній гравець «Ліверпуля» та «Атлетико» опинився в центрі скандалу, після того, як розкритикував своїх одноклубників в інтерв'ю іспанському радіо, а головний тренер «синіх» Андре Віллаш-Боаш не виключив його продажу у випадку, якщо Торрес не почне забивати. Що ж до Красіча, то керівництву "Анжі" ще треба виграти конкуренцію з боку чемпіонів Англії «Манчестер Юнайтед», керманич яких сер Алекс Фергюсон високо цінує здібності сербського півзахисника. З іншого боку, сам Красіч, якщо і залишить «Ювентус», то, швидше за все, віддасть перевагу виступати в англійській прем'єр-лізі, ніж у російському чемпіонаті, де «Анжі» поки займає четверту сходинку в турнірній таблиці, що не дає гарантії участі в Лізі чемпіонів на наступний сезон. |
Алієв: А в чому ми зараз поступаємося "Шахтарю"?
Київське "Динамо" нині ні в чому не поступається донецькому "Шахтарю". Про це в інтерв`ю "Спорт-Экспресс в Украине" розповів півзахисник столичного клубу Олександр Алієв. "А в чому ми зараз поступаємося "Шахтарю", цікаво? У нас з гірниками рівна кількість очок. Відстаємо поки, хіба що за різницею м'ячів. У найближчій зустрічі з донеччанами і побачимо, хто сильніший. Тоді можна і висновки робити. Звичайно, в цілому якість гри "Динамо" ще залишає бажати кращого, але я б не став казати, що "Динамо" демонструє огидний футбол. Найголовніше, що беремо в кожному матчі три очки", - розповів Алієв. |
Кварцяний: "Жадсон коштує 10 мільйонів, та й не хочу я його. Краще взяти Халка"
Наставник "Волині" Віталій Кварцяний був би не проти, аби гравець "Порту" Халк захищав кольори його клубу. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Нова Волинь", розповідаючи про про своє бажання комплектувати луцьку команду потужними футболістами. "Ось Халк як грав за "Порту" з "Шахтарем"? Або Бейл з "Тоттенхема", Ібрагімовіч, Крауч ... Я таких футболістів хочу! Є Попов з "Динамо" Київ, є Шиков, Масло, Хачеріді, Папа Гуйє ... У мене б справа Чорлука грав, у нього метр 92", - сказав він. Я таких хочу гравців! А чому я повинен брати Мессі, Тайсона, Жадсона? Жадсон, по-перше, коштує 10 мільйонів, та й я його не хочу! Я взяв би, наприклад, Халка, ніж Жадсона з "Шахтаря". Потужного такого, вони повинні стерти всіх з лиця землі. У мене такий погляд на футбол, я хочу його з часом втілити в життя, щоб були не тільки сила, атлетизм, а й техніка. Поки ми можемо тільки силою і атлетизмом, техніки ще не вистачає. Грошей треба багато", - зазначив Кварцяний. "У мене своє бачення. Я собі уявив, яку хочу команду мати і буду до цього йти, - цитує тренера terrikon.com. |
Хаві, Рауль і Буффон лідирують у голосуванні премії Golden Foot
Більше 210 000 уболівальників з усього світу вже взяли участь у голосуванні з визначення володаря міжнародної премії Golden Foot, яка щорічно вручається гравцеві віком більше 29 років, який зробив вагомий внесок в історію футболу та має значні досягнення в кар'єрі. Як повідомляє офіційний сайт премії, у голосуванні поки лідирують італієць Джанлуїджі Буффон і іспанці Рауль і Хаві. В останні дні велику кількість голосів надійшло на користь камерунця Самуеля Ето'О, аргентинця Хав'єра Дзанетті і англійця Девіда Бекхема. Голосування, що проводиться на сайті http://www.goldenfoot.com, буде закрито 7 жовтня о 12:00 за середньоєвропейським часом. Церемонія нагородження переможця відбудеться 10 жовтня в Монте-Карло. |
Бубнов: "Рівень конкуренції і в" Локомотиві "зараз вище, ніж у інших наших учасників єврокубків"
Відомий російський футбольний фахівець Олександр Бубнов поділився своїми враженнями від матчу "Локомотива" і "Штурма" (2:1) в Лізі Європи. "Якщо" Рубіну "протистояв напівпрофесійний колектив, то у" Локомотива "суперник був на порядок сильніше, і тим цінніше перемога" залізничників ". Причому підкреслю, що успіх підопічних Жозе Коусейру цілком закономірний. З приходом португальця на пост головного тренера в грі" Локо "все чіткіше простежується ряд тенденцій, як на міжнародній, так і на внутрішній арені". "По-перше, це ротація складу. Влітку клуб посилився і якісно, і кількісно, завдяки чому він має зараз, мабуть, найдовшу і сильну" лавку "в Росії. Це дозволяє Коусейру без втрати в якості варіювати склад і випускати на поле тих футболістів, хто краще готовий фізично і психологічно в даний момент. Таким чином, рівень конкуренції та функціональної готовності в "Локомотиві" зараз вище, ніж у інших наших учасників єврокубків ". "По-друге," залізничники "завжди атакують великими силами. Коусейру ніколи не грає в одного нападника, на поле постійно виходять або два, або три форварда. Наприклад, в Граці Дмитро Сичов діяв у центрі, а Майкон і Віктор Обінна по краях ( але саме як флангові нападники, а не хавбеки). При цьому, відповідно до тенденцій сучасного футболу, атаку активно підтримую крайні захисники Роман Шишкін (праворуч) і Ренат Янбаєв (ліворуч), а також центральні півзахисники. В Австрії їх ролі виконували Денис Глушаков і Сеніяд Ібрічич ". "Таким чином," Локо "одноразово атакує мінімум п'ятьма, а часто сім'ю і більше футболістами! Причому, від оборони до нападу залізничники переходять дуже швидко. Гра підопічних Коусейру нагадує стиснуту пружину. Але це не означає, що" стискуючись "вони" сідають " на захист і чекають помилки суперника, як бувало раніше. Замість цього вони створюють високу щільність у центрі поля, що полегшує відбір м'яча, дозволяє чинити постійний тиск на супротивника і контролювати хід матчу. Не випадково "залізничники" мало пропускають ". "По-третє, атакуючі дії у" Локомотива "поки не так добре налагоджені, як у" Динамо "," Зеніта "або ЦСКА. Для цього потрібен час! Тому акцент у нападі Коусейру зараз робить на" стандарти ". Саме після розіграшів штрафних ударів його підопічні забили обидва м'ячі у ворота "Штурма", - розповів Бубнов |
Бельгієць покинув футбол заради порноіндустрії
27-річний футболіст бельгійського "Мехелена" Джонатан де Фалко прийняв рішення піти з великого спорту у великий секс. Відкрито оголосивши про те, що він - гей, де Фалко тут же закінчив кар'єру. На його думку, футбольний світ ще не готовий прийняти гомосексуалістів як повноцінних партнерів (по команді). Без грошей де Фалко не залишиться. Змінивши ім'я на Стан Фалкон, він підписався на зйомки в порнофільмах за участю геїв. Він у захваті від нового бізнесу, підписав контракти відразу з декількома виробниками (фільмів) і анітрохи не шкодує про те, що змінив футбол на високе мистецтво. |
Півзахисник Сеск Фабрегас, який перейшов минулого літа з "Арсеналу" в "Барселону", заявив, що в найближчому майбутньому лондонському клубу навряд чи вдасться виграти щось серйозне.
"Я з повагою ставлюся до "Арсеналу", який не має таких фінансових можливостей, як у інших клубів. Але мені важко повірити, що "Арсенал" у найближчому майбутньому зможе виграти Прем'єр-лігу або Лігу чемпіонів. Саме це було однією з причин, чому я вирішив піти. Я хотів виступати за клуб, який з року в рік буде вигравати трофеї. Навряд чи в "Арсеналі" у мене б були такі перспективи. Якщо подивитися на склад "канонірів" в цьому сезоні, можна переконатися, що "Манчестер Юнайтед", "Челсі" і "Манчестер Сіті" виглядають сильніше", - наводить The Sun слова іспанця. |
Goal.com: "Наполі" цікавиться Ярмоленком
Форвард київського "Динамо" та збірної України Андрій Ярмоленко потрапив до сфери інтересів італійського "Наполі". За даними провідного трансферного порталу goal.com, бронзовий призер Серії А минулого сезону планує придбати українця у змиове трансферне "вікно". Повідомляється, що "Наполі" готовий викласти за гравця 10 мільйонів євро. |
Піке: Коли-небудь я стану президентом "Барселони"
Захисник "Барселони" Херард Піке повторить кар'єру свого куміра Франца Беккенбауера та стане президентом свого рідного клубу. Про свої сподівання залишитися в структурі клубу, а згодом й очолити його центрбек каталонців розповів El Mundo Deportivo. "Навіть якби я не став футболістом, то я все одно був би у футбольному світі, але в іншій ролі. Коли футбол є вашою пристрастю, то ви не можете втратити це", - переконаний він. "Коли я закінчу грати, я не залишу футбол. Одного разу я вже говорив, що мрію стати президентом "Барселони". Цієї позиції я дотримуюся і зараз", - наводить слова футболіста soccer.ru. |
Леонардо хоче бачити Бекхема в ПСЖ
Спортивний директор багатого французького клубу бажає знову попрацювати в одному клубі з відомим англійцем. "Я тренував Девіда в Мілані і між нами склалися добрі стосунки", - повідав бразилець BBC. "Його не можна назвати звичайним футболістом, але він щодня тренується і грає, як дитя". "Двері для нього відкриті. Він більше, ніж футболіст, він бренд, поп-зірка. Я не відмовився б від такого придбання". Нагадаємо, що у Девіда Бекхема контракт з ЛА Гелексі закінчується в кінці сезону МЛС. |
Команда Віталія Кварцяного у Луцьку знову програла донецькому "Металургу".
"Волинь" не змогла перервати серію безвиграшних домашніх матчів з донецьким "Металургом". Підопічні Віталія Кварцяного у матчі десятого туру в Луцьку поступилися з рахунком 0:2 команді П'ятенка. Із перших хвилин поєдинку "Металург" провів серію атак, демонструючи таким чином, що приїхав до Луцька за черговою перемогою. І втілити це прагнення донеччанам вдалося в гол ще у першій половині зустрічі. На 40-й хвилині після подачі кутового Чечер головою відправив м'яч у ворота. Розлючений Віталій Кварцяний майже всю першу половину голосно розповідав своїм підопічним, як потрібно грати у футбол, але це не допомогло: рахунок на табло до свистка на перерву так і не змінився. Не вдалося забити "Волині" і в другій половині зустрічі, хоча моменти були - і дуже непогані. В одного Майкона було принаймні три прекрасні нагоди, щоб зрівняти рахунок, але м'яч наче зачарований не летів у ворота "Металурга" після ударів волинського бразильця. А ось донецька команда в цьому поєдинку зуміла відзначитися ще раз. На 80-й хвилині Казарян отримав м'яч від Морозюка і розстріляв ворота суперника в один дотик. Романенко "Волинь" не врятував. 0:2 - донецький "Металург" третю гру поспіль радує своїх уболівальників перемогами, а ось "Волинь" четвертий матч не може виграти. Прем'єр-ліга. 10-й тур "Волинь" - "Металург" 0:2 Чечер, 40, Казарян, 80 "Волинь": Романенко, Леандро, Сімінін, Шиков, Масло, Грінченко, Гобер (Герасим'юк, 64), Шарпар, Скоба (Пічкур, 46), Шумахер (Бабир, 46), Майкон "Металург": Бандура, Маріо Сержіо, Чечер, Воловик, Голайдо, Прийма, Лазіч, Соарес (Морозюк, 80), Димитров (Фернандеш, 71), Казарян, Траоре (Славов, 90+3) Шарпар, Скоба, Гобер, Майкон - Казярян, Зе Соарес |
Скоулз: "Найближчим часом збірна Англії не виграє чемпіонат світу"
Збірна Англії, є суперником збірної України по відбору до ЧС-2014, немає шансів на перемогу в чемпіонаті світу. Про це заявив екс-півзахисник збірної Англії Пол Скоулз, пише Sporting Life. "Збірну Англії все ще відносять до числа фаворитів тільки через успіхи в клубному футболі. Однак це не допоможе нам здобути перемогу в міжнародних змаганнях, так як наші футболісти дуже розпещені", - сказав він. "Вони поводять себе як чемпіони світу, хоча насправді ще нічого не досягли з командою. Зміна тренера тут теж не допоможе. Я взагалі вважаю, що більшість приходять на цей пост, аби заробити грошей", - наводить слова Скоулза livesport.ru. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:19. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010