![]() |
У темі 1 долучень
23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував 18 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.
«Дуже важко сьогодні було на трасі. Перші два кола я працював з хлопцями, зразу кинувся в бій. Трішки не в своєму режимі їхав. Це було дуже важко. Гори почали накривати, м’язи дуже сильно почали затікати. Але спрацював на рубежі. В принципі, задоволений своїм результатом, з огляду на те, що на трасі було нелегко. На чемпіонаті світу, у порівнянні з Кубком IBU, спортсмени – звірі (сміється)! Я не знаю як можна по іншому сказати. Тут дуже високий темп, тут не можна помилятися: ні на маленькому поворотику, ні на виході з підйому, навіть на спуску! Тут все в секундочках, все поряд. Всі їдуть на своїй межі, на своєму максимумі. Все ж таки, тут найсильніші люди, і тут дуже важко», - сказав Цимбал. |
У темі 1 долучень
23-річний біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував 18 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.
– Думаю, гонка була крутою для мене. Заїхати в 20-ку на чемпіонаті світу – це достойний результат. Мені сподобалася моя стрільба, сподобалося те, що був лише один промах. Звичайно, хотілось би спрацювати на «нуль», але вийшло, як вийшло. Мені трішки не сподобалася моя робота на лижні, тому що важко було втриматися за спортсменами ТОП-рівня. Вони мене наздоганяли, обганяли… Я намагався вчепитися за ними, але сьогодні був не той стан, щоб працювати з ними все коло. Але, загалом, я задоволений. – Висота дає про себе знати? – Ймовірно, вона вносить свої корективи в моє самопочуття. Думаю, що після сьогоднішньої гонки все буде добре, і мій хід покращиться. Зараз трішечки відпочинемо, і знову в бій. Глянемо, як буде там. – І знову ж відзначу твою сьогоднішню стрільбу. Як тобі працювалося на вогневому рубежі? – Я абсолютно не задумувався про стрільбу. Я просто був готовий працювати на «нуль» всі рубежі. На жаль, промазав на першому. Сам не зрозумів чому. Стрільба сьогодні знову була швидка, хоча, знову-таки, я не спішив, у мене не було завдання якнайшвидше відпрацювати на рубежі. У мене було завдання: стріляти чітко і правильно, щоб це був «нуль». В принципі, якщо не брати до уваги перший рубіж, у мене це вийшло. Тому так, я задоволений стрільбою, все класно. – Що сказав Юрай Санітра після фінішу? – Тренер був задоволений результатом. Мені сподобалося, що він вийшов на останнє коло, на мій фініш. Юрай підганяв мене в момент, коли ми з Бормоліні виходили на фінішну пряму. Він підкричав, підбадьорив, зумів дати певні настанови тоді, коли я намагався відірватися від Бормоліні. Сказав, що я молодець, гарна гонка і гарна робота. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Артем Тищенко прокоментував 43 місце в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.
«Гонка видалася дуже важкою, перш за все, це пов'язано із тим, що була велика пауза в змаганнях, тому зовсім не було свіжості. Важко біглося по дистанції. На останньому колі зробив все від себе можливе, працював до останнього. На стрільбі все було добре, хоч і стріляв не швидко, але надійно. На останній стійці трішки не довів постріл, швидко натиснув, і, на жаль, вийшла помилка», - сказав Тищенко. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
У Брезно-Осрблі відбувся перший з двох спринтів четвертого етапу Кубка IBU.
Переможницею стала росіянка Анастасія Єгорова, «срібло» і «бронзу» забрали норвежки Марті Кракстад Йохансен і Каролін Ердаль. 23-річна українська біатлоністка Анна Кривонос була близька до медалі, але поступилася Ердаль всього 0,2 секунди. Спринт. Жінки 1. Россия Анастасія Єгорова (0+0) 19: 57,1 2. Норвегия Марті Кракстад Йохансен (0+0) +14,7 3. Норвегия Каролін Ердаль (0+1) +17,4 ... 4. Украина Анна Кривонос (0+0) +17,6 16. Украина Ірина Петренко (1+0) +50,6 28. Украина Надія Бєлкіна (1+0) +1:21,9 59. Украина Валерія Дмитренко (0+1) +2:41,7 Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У суботу, 20 лютого, в словенській Поклюці відбулася чоловіча естафета в рамках чемпіонату світу-2021 з біатлону.
Збірна України, яку представляли Богдан Цимбал, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко, більшу частину гонки була серед претендентів на медалі. Після третього етапу Прима взагалі передав естафету Дудченку на другій позиції. Однак 24-річний Дудченко на останньому етапі не зміг скласти конкуренцію найкращим біатлоністам планети. У підсумку Норвегія очікувано стала чемпіоном світу, срібні медалі завоювали шведи, а замкнули трійку призерів представники СБР. Результати гонки: 1. Норвегия Норвегія (0+8) 1:12:27,4 2. Швеция Швеція (0+7) +33,1 3. СБР (0+5) +50,9 4. Франция Франція (1+11) +1:02,0 5. Украина Україна (0+4) +1:12,7 6. Италия Італія (2+14) +1:35,5 |
У темі 1 долучень
Після мас-старту на ЧС-2021 з біатлону розгорівся великий скандал: збірна Норвегії подала протест від імені Тар'єя Бьо через ситуацію з українцем Артемом Примою.
Тренер норвежців Егіл Крістіансен пояснив, що сталося: «Йому не дали нормально стріляти лежачи. Українець відібрав собі 7-й килимок, що повинен бути у Тар'єя. Тар'єй прийшов реально першим, але йому довелося піти в сторону та повернутися на 12-ту установку. Він на цьому втратив 10–12 секунд». Тар'єю Бьо розповів, що його і Артема Приму викликали до суддів, щоб вони виклали свою точку зору: «Це трохи дивно. У мене була висока швидкість на трасі. Я попрямував до 7-ї установки, яка, я впевнений, була моєю. Потім ми підійшли до стрільби, я та українець. Раптом я бачу, що ми обидва заходимо на один килимок! Замість того, щоб лежати на одному килимку, сперечатися і битися, я подумав: добре, я зроблю розворот і знайду вільний килимок». Окрім часу, який він витратив на переміщення, Тар'єй Бьо також припустився промаху. В результаті норвежець втратив багато часу на цьому вогневому рубежі. Після гонки протест було розглянуто, і Тар'єй Бьо не отримав знижку за часом, як того вимагала збірна Норвегії. Тар'єй Бьо, який в підсумку фінішував шостим, не думає, що це коштувало йому потенційної медалі: «Немає ніяких правил на такі випадки. Ця історія про те, що спортсмени повинні домовлятися між собою, щоб знайти своє місце. Також гонщики можуть трохи підтримати мою позицію, адже я не вплинув на медалі. Для мене все одно: четверте, п'яте чи шосте місце». ЧС-2021 з біатлону. Легрейд виграв мас-старт, Прима не потрапив у топ-20 Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У найближчу суботу, 27 лютого, в австрійському Австрия Обертілліасі стартують гонки юніорського чемпіонату світу.
Спортсмени юніорської та юнацької вікових категорій розіграють медалі в чотирьох видах: індивідуальній гонці, спринті, гонці переслідування та естафеті. Українська команда на змаганнях буде представлена в такому складі: Юніорки: Христина Дмитренко, Дарина Чалик, Юлія Городна, Оксана Москаленко, Любов Кіпяченкова. Дівчата: Аліна Велігорська, Олександра Меркушина, Ганна Скрипко, Олена Городна. Юніори: Євген Івченко, Дмитро Грущак, Арсен Бочок, Владислав Романчіч, Роман Боровик. Юнаки: Марк Козак, Степан Кінаш, Віталій Мандзин, Владислав Чихар, Сергій Кришталь. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
25-річна біатлоністка збірної України Дар'я Блашко розповіла про те, що білоруси і українці кардинально відрізняються.
– Наскільки ви сьогодні вже відчуваєте себе українкою? – Трансформація відбулася дуже швидко (сміється). Я не можу сказати у відсотках, наскільки я українка. Напевно, правильніше буде відповісти так: як і в будь-якій країні, ти одночасно відчуваєш себе і комфортно, і не дуже. Добре там, де нас немає. Але мені подобається, що в Україні набагато більше можливостей. Тут цінується свобода слова, правда, деякі не знають, що з цим робити, і не усвідомлюють свого щастя (посміхається). Хоча, ясна річ, в Україні в порівнянні з Білоруссю є і свої мінуси. – По-вашому, у білорусів і українців більше подібностей чи відмінностей? – Я б сказала, що ми колосально відрізняємося. Хоч ми і братські народи, які межують, дружать, спілкуються, але все-таки білоруси і українці дуже різні. Можливо, так склалося історично. Зараз Білорусь йде по такому шляху, який Україна проходила якийсь час назад. Нехай ці шляхи не можна порівнювати один до одного, але багато схожих рис. І в цьому плані українці вже пішли вперед. – Ще кілька років тому частину білорусів співчутливо кивала в бік українців, мовляв, як вони там справляються в цій політичній кризі. Сьогодні ситуація розгорнулася на 180 градусів? – Напевно, можна так сказати. Чимало українців справді переживають і питають, що насправді відбувається в Білорусі. Хтось володіє ситуацією, хтось ні – втім, навіть в Білорусі ніхто не володіє ситуацією на сто відсотків. Але всі бажають, щоб все скоріше налагодилося, бо в Україні люди розуміють, наскільки важливий мир. – Ви самі стежите за новинами з Білорусі або намагаєтеся читати їх поменше? – Перший час я, звичайно, постійно стежила за новинами, що накладало свій відбиток. По ходу сезону дуже багато часу йде на змагання і відновлення, тому просто не залишається часу, щоб у великій кількості витрачати його на соцмережі. Зараз читаю менше. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У суботу, 27 лютого, в австрійському Обертілліаху відбулася індивідуальна гонка у дівчат в рамках юніорського чемпіонату світу-2021 з біатлону. Україну представляли Олександра Меркушина, Олена Городна, Аліна Велігорська та Анна Скрипко.
Ця гонка стала дебютною на міжнародному рівні для Олександри Меркушиної, молодшої сестри чотириразової призерки дорослих чемпіонатів світу в естафеті Анастасії Меркушиної. 16-річна біатлоністка на першому вогневому рубежі заробила півтори хвилини штрафу, а на другому зуміла обійтися без промахів, після чого несподівано зійшла з дистанції на третьому колі. Олександра на другій стрільбі працювала з положення лежачи, тоді як за правилами в індивідуальній гонці потрібно на другому вогневому рубежі стріляти стоячи. Її дискваліфікували. Найкращою серед українок стала Олена Городна, яка з двома штрафними хвилинами в пасиві зайняла 19 місце. Чемпіонкою світу при аналогічній стрільбі стала француженка Жанні Рішар, яка виграла в Олени три з половиною хвилини. Результати гонки: 1. Жанні Рішар (1+1+0+0) 32:18,8 2. Лєна Репінч (1+1+1+1) +32,7 3. Ема Капустова (0+0+0+0) +1:03,1 ... 19. Олена Городна (1+0+0+1) +3:34,3 35. Анна Скрипко (0+1+0+0) +5:33,7 44. Аліна Велігорська (1+0+2+2) +6:03,6 DSQ Олександра Меркушина (2+0...) |
У темі 1 долучень
У понеділок, 1 березня, в австрійському Обертілліаху відбудеться спринтерська гонка у дівчат в рамках молодіжного чемпіонату світу-2021 з біатлону.
Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок. 9. Олександра Меркушина 38. Олена Городна 80. Аліна Велігорська 88. Ганна Скрипко Sport.ua проведе текстову трансляцію гонки. Початок о 12:00 за Києвом. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
2 березня в Обертілліаху (Австрія), де проходить молодіжний чемпіонат світу з біатлону, відбудуться спринтерські гонки у юніорок і юніорів.
У гонці юніорок Україну представлять Христина Дмитренко, Юлія Городна, Оксана Москаленко і Любов Кіпяченкова. Вона розпочнеться о 12:00 за Києвом. У гонці юніорів візьмуть участь українці Владислав Романчич, Роман Боровик, Арсен Бочок і Дмитро Грущак. Початок о 15:15. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
Сьогодні, 4 березня, в чеському Нове-Мєсто відбудеться жіноча естафета в рамках восьмого етапу Кубка світу.
Збірну України представлять Дар'я Блашко, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна. Нагадаємо, цим же складом Україна завоювала бронзову медаль на минулому чемпіонаті світу в словенській Поклюці. Однак одна зміна все ж є: тоді стартером була Анастасія Меркушина, а Дар'я Блашко бігла третій етап. |
У темі 1 долучень
У четвер, 4 березня, в чеському Нове-Мєсто відбулася жіноча естафета в рамках восьмого етапу Кубка світу.
Збірна України до екватора гонки була серед претендентів як на медалі, так і на перемогу, завдяки відмінним етапам у виконанні Дар'ї Блашко і Юлії Джими. Однак після другого етапу Джима з першої спроби не торкнулася Анастасії Меркушиної, а з другої передала естафету вже за межами відведеного для цього коридору. Меркушина на третьому етапі заробила коло штрафу, після чого поборотися за перемогу було складно. Та й в цьому не було ніякого сенсу, оскільки в результаті збірну України дискваліфікували. Зусилля Олени Підгрушної, яка на фінішному колі зуміла вирвати високе четверте місце, виявилися марними. Четверте місце після дискваліфікації України дісталося збірній Норвегії. Як і годиться фаворитам, на третьому етапі норвежки одноосібно лідирували, але потім Іда Ліен стала антигероєм гонки для своєї команди. Мало того, що вона стріляла дуже довго, так ще й заробила коло штрафу. Марте Ройселанд на останньому етапі зробити диво не змогла. Найкраще скористалися помилками суперниць команди Швеції та Білорусі. Саме вони розіграли золоті та срібні медалі на останньому колі, а точніше, Ельвіра Еберг і Олена Кручінкіна. У фінішному спурті Ельвіра випередила білоруску, принісши своїй команді перемогу. Третє місце посіли француженки. Оновлення. Після фінішу збірна України подала протест, який був задоволений. Нашій команді повернули четверте місце. Результати гонки: 1. Швеция Швеція (0+6) 1:03:26,6 2. Беларусь Білорусь (0+9) +1,2 3. Франция Франція (1+8) +27,8 4. Украина Україна (1+10) +28,7 5. Норвегия Норвегія (1+10) +40,0 6. США США (0+7) +40,1 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У п'ятницю, 5 березня, в чеському Нове-Мєсто відбулася чоловіча естафета в рамках восьмого етапу Кубка світу.
Збірну України представляли Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Антон Дудченко та Богдан Цимбал. Після перших двох етапів, завдяки ідеальному виступу від Дмитра Підручного, українці були в трійці лідерів, проте в подальшому гонка для підопічних Юрая Санітри склалася не кращим чином. Антон Дудченко та Богдан Цимбал не впоралися зі стрільбою, через що їм довелося зазирнути на штрафні кола. У підсумку українці посіли дев'яте місце. Але проблеми зі стрільбою мали багато команд, і одні з фаворитів, шведи, взагалі стали 11-ми. Перемогу здобули німці, які на чотирьох використали всього п'ять запасних патронів, ставши кращими снайперами гонки. Росія посіла друге місце, а норвежці, котрі вважалися головними претендентами на перемогу, через три кола штрафу лише замкнули трійку призерів. Результати гонки: 1. Германия Німеччина (0+5) 1:12:28,1 2. Россия Росія (0+8) +1:21,7 3. Норвегия Норвегія (3+9) +1:33,2 4. Словения Словенія (0+8) +2:13,2 5. Франция Франція (4+9) +2:14,7 6. Австрия Австрія (0+5) +2:17,0 ... 9. Украина Україна (3+12) +4:03,3 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний прокоментував 9 місце в гонці переслідування на восьмому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.
«На стрільбі була холоднокровність. Звичайно, перед останнім рубежем думав, що три нулі вже є, можна працювати і ще одну стрільбу на «нуль». Коли під’їжджав до останнього вогневого рубежу, був впевнений у собі, у своїй стрільбі. Сьогодні досить добре стрілялося, тому була впевненість, що я можу закрити всі мішені, і переживань не було, абсолютно», - сказав Підручний. |
У темі 1 долучень
Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра поділився думкою про виступ Дар'ї Блашко в нинішньому сезоні.
«Загалом цьогоріч Дар‘я показала, що може бути хорошим членом жіночої команди на високому рівні. Старти на чемпіонаті світу та Кубку світу в Нове-Место підтвердили, що їй потрібно зробити багато роботи, але до Олімпійських ігор вона може бути добре готова, особливо для естафети. Мене радує те, що вона тримає хорошу позицію в загальному заліку Кубка світу. Вона добре пробігла тут естафету і два старти в топ-20, якщо порівнювати з попередніми сезонами, то це маленький сон», - сказав Санітра. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
У четвер, 11 березня, в чеському Нове-Мєсто чоловічою спринтерською гонкою стартує дев'ятий етап Кубка світу з біатлону.
Україну представлять п'ять біатлоністів. Капітан збірної Дмитро Підручний вийде на старт під дев'ятим номером. 9. Дмитро Підручний 24. Артем Тищенко 37. Артем Прима 80. Богдан Цимбал 101. Антон Дудченко Читайте також: Нове-Мєсто-2021. Ключові гонки для жіночої збірної в боротьбі за топ-квоту |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної Італії Доротея Вірер прокоментувала третє місце у спринті на дев'ятому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.
«Думаю, зараз я в кращій формі, ніж на початку сезону. Чиста стрільба дала мені впевненість у своїх силах. У спринтах мені не часто вдається закрити всі мішені. Я провела хорошу гонку. Я почала сезон, перебуваючи далеко від оптимальної форми. Після стартів дуже втомлювалася, але прагнула до лідерства в загальному заліку, тому не хотіла пропускати гонки. Було дуже важко. Вже сьомий сезон я тримаюся в топ-10 Кубка світу, не дивно, що я трохи втомилася», - сказала Вірер. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
У суботу, 13 березня, в чеському Нове-Мєсто відбувся жіночий персьют в рамках дев'ятого етапу Кубка світу.
Лідер загального заліку Кубка світу Тіріл Екгофф, яка виграла напередодні спринт, провела практично ідеальне переслідування. Вона лідирувала з першого і до останнього метра дистанції, а єдиний промах на другій стрільбі анітрохи не допоміг суперницям нав'язати їй боротьбу за золото. Для Екгофф це четверта перемога поспіль і 12-а в сезоні. Вона побила рекорд своєї співвітчизниці Тури Бергер, у якій було 11 перемог у сезоні 2012/13. Але набагато важливіше те, що Тіріл достроково виграла Великий кришталевий глобус! Компанію новоспеченій королеві біатлону на п'єдесталі пошани склали білоруска Дінара Алімбекова, що закрила всі мішені, і німкеня Франциска Пройсс. Лідер збірної України Юлія Джима після п'ятого місця у спринті програла відразу 10 позицій і фінішувала 15-ю. Дар'я Блашко посіла 25 місце, а Анастасію Меркушину сім промахів відкинули на 55-й рядок підсумкового протоколу. Результаты гонки: 1. Тіріл Екгофф (0+1+0+0) 27:13,6 2. Дінара Алімбекова (0+0+0+0) +34,6 3. Франциска Пройсс (0+1+0+1) +40,2 ... 15. Юлія Джима (0+2+1+0) +1:52,4 25. Дар'я Блашко (0+0+1+1) +2:41,1 55. Анастасія Меркушина (0+3+2+2) +5:03,8 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Директор Державного центру олімпійської підготовки з біатлону В’ячеслав Деркач прокоментував можливість проведення чемпіонату України з біатлону в Буковелі.
«Станом на сьогоднішній день, трасу у Буковелі протестували, вона уся готова. Але закрили туристичний комплекс Буковель, не працюють готелі та канатні дороги, тому ми очікуємо на рішення від Міністерства – чи скасовуватимуть змагання, чи, можливо, перенесуть на пізніше. Якщо чемпіонат відбуватиметься, то за три дні до його проведення усі учасники здадуть тест на COVID-19, а спортсмени та судді проживатимуть в одному місці. Тому можливий варіант провести змагання в закритому колі. Думаю, для цього жодних перешкод не буде, але очікуватимемо на рішення від Міністерства. Зараз мова про скасування чемпіонату України не йде», - сказав Деркач. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
Знаменитий німецький біатлоніст Арнд Пайффер прийняв рішення завершити кар'єру. Про це 33-річний спортсмен оголосив на своїй сторінці в Фейсбуці:
«Сьогодні хочу оголосити про свій відхід з біатлону. Це непросте рішення для мене, але зараз ідеальний момент, щоб зупинитися. Нинішньої зими я ще радів хорошим гонкам і успіхам, і було приємно відчувати себе конкурентоспроможним. Останні 13 років для мене було честю бути членом збірної Німеччини, і переживати багато неймовірних моментів - від солодких успіхів до гірких поразок. Спасибі всім, хто підтримував команду і мене», - написав Пайффер. Німець є 5-кратним чемпіоном світу з біатлону і олімпійським чемпіоном 2018 року в спринті. На Кубку світу він дебютував в сезоні 2008/2009, і сумарно здобув 11 особистих перемог. У загальному заліку Кубка світу його найкращий результат - четверте місце в 2011, 2012 2017 і 2018 роках. У січні кар'єру завершив багаторічний партнер Пайффера по збірній Німеччини Сімон Шемпп. |
У темі 1 долучень
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбудеться жіночий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.
Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок. 8. Юлія Джима 26. Дар'я Блашко 47. Олена Підгрушна 87. Валя Семеренко 90. Анастасія Меркушина |
У темі 1 долучень
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбувся чоловічий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.
У складі збірної України найкращим став капітан Дмитро Підручний, який з двома промахами в пасиві посів 34 місце. Він став ще й єдиним, хто забіг в залікову зону. Антон Дудченко, Богдан Цимбал та Артем Тищенко кваліфікувалися до гонки переслідування, а Артему Примі доведеться завершити виступ на Кубку світу. Чотири промахи відкинули його на 83-й рядок підсумкового протоколу. Перемогу в гонці здобув італієць Лукас Гофер, друге місце посів швед Себастьян Самуельсон, а замкнув трійку призерів норвежець Тар'єй Бьо. Результати гонки: 1. Лукас Гофер (0+0) 22:27,1 2. Себастьян Самуельсон (0+0) +4,0 3. Тар'єй Бьо (0+0) +14,4 ... 34. Дмитро Підручний (1+1) +1:35,8 48. Антон Дудченко (0+1) +2:04,3 50. Богдан Цимбал (1+0) +2:05,2 57. Артем Тищенко (0+0) +2:20,3 83. Артем Прима (2+2) +3:07,3 |
У темі 1 долучень
Українська біатлоністка Олена Підгрушна прокоментувала жіночу гонку переслідування в рамках останнього етапу Кубка світу.
Підгрушна фінішувала 30-ю. «В принципі, я залишилася задоволена гонкою. Тому що, навіть коли потрапляла в пориви, вдавалося закривати хоча б 3 мішені, і це був відносно непоганий результат. На штрафному колі, звичайно, карусель була ще та (сміється). Дуже багато спортсменок помилялися». «Я рада, що міжнародний сезон завершився, далі ми майже всією командою вирушаємо на чемпіонат України, тому старти на цьому для нас не закінчені», - сказала Підгрушна. |
У темі 1 долучень
У неділю, 21 березня, в шведському Естерсунді відбувся чоловічий мас-старт в рамках десятого етапу Кубка світу, який став останньою гонкою в сезоні 2020/21.
Головною інтригою була боротьба за Великий кришталевий глобус між Йоганнесом Бьо і Стурлою Легрейдом. Перед стартом гонки спортсменів у віртуальному заліку після вирахування чотирьох найгірших результатів у сезоні розділяло лише одне очко на користь Легрейда. Після двох лежок Стурла був попереду більш іменитого співвітчизника, проте на першій стійці Йоганнес був точним, а Легрейд допустив одну помилку. Третій рубіж вони покинули на 4-му і 5-му місцях відповідно. До фінальної стрільби Бьо-молодший піднявся на третю проміжну сходинку, але ще нічого не було вирішено. Все вирішилося на останньому вогневому рубежі. Йоганнес стріляв майже безпомилково, допустивши лише один промах. А ось Легрейд відправився на 300 метрів штрафу. Їх підсумкові результати – третє і восьме місця відповідно. Таким чином, Йоганнес Бьо поповнив свою скарбничку нагород третім Великим кришталевим глобусом поспіль. У підсумковому заліку він випередив Легрейда на 13 очок. А перемогу в гонці здобув француз Сімон Дестьйo, який допустив тільки два промахи. На останньому колі він дістав і випередив росіянина Едуарда Латипова, який вперше піднявся на особистий подіум Кубка світу. Українець Дмитро Підручний фінішував 27-м. Він промахнувся 4 рази – по одній помилці на кожному рубежі. Сезон Дмитро завершив на 25-м місці загального заліку. Результати гонки: 1. Сімон Дестьйо (0+1+1+0) 35:43,7 2. Едуард Латипов (0+0+2+0) +8,9 3. Йоганнес Тінгнес Бьо (1+1+0+1) +17,5 ... 27. Дмитро Підручний (1+1+1+1) +2:36,7 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Український біатлоніст Артем Прима розраховує, що новий сезон, який буде олімпійським, складеться позитивно і Україна не залишиться без медалей на ОІ-2022.
«Ті ж хороші результати дають нам розуміння, що ми можемо конкурувати та поборотися за топ-6. Тим паче, коли є такі елітні в біатлоні країни, як Норвегія, Німеччина, Франція, Швеція, Італія, Австрія і ми можемо нав’язувати їм боротьбу. Може й нам у певний момент посміхнеться вдача». «Усі чудово знають, чого хочеться спортсмену в спорті найвищих досягнень. Підніматися якомога вище. В першу чергу вже у підготовчому періоді до зимового сезону буде видно, як ми його проведемо. Адже невідомо, як воно буде у світі з цим вірусом: чи зможемо ми виїжджати кудись на збори чи ні. Багато факторів буде впливати, тому буду дивитися в процесі над чим треба буде більше попрацювати. Поставимо завдання перед собою та намагатимемося виконувати все». «Сподіваюсь, що ці Ігри стануть найкращими для мене. Вони будуть вже третіми для мене. З обережністю скажу, відчуваючи, що в мене всередині. Сподіваюсь, що вистачить досвіду, сил та вдачі. Дійсно, потрібно, щоб вона була. Вже скільки я у спорті, навіть дивлячись на приклад Бьо – сильний, лижі на рівні, з топ-країни, але коли вдача відвертається, не так стріляєш, ще щось, і ти вже не перший. Удача в спорті це не менш важливий фактор. Маю надію, що усі фактори зійдуться і хоча б в одній гонок у Пекіні-2022 усе вийде», - сказав Прима. |
У темі 1 долучень
У Буковелі відбувся чоловічий спринт в рамках чемпіонату України-2022 з біатлону.
Виграв гонку Тарас Лесюк, друге місце посів Руслан Ткаленко, а замкнув трійку призерів Денис Насико. Результати гонки: 1. Тарас Лесюк (2+0) 26:28,9 2. Руслан Ткаленко (0+3) +10,8 3. Денис Насико (1+2) +28,7 4. Артем Тищенко (0+1) +37,1 5. Віталій Мандзин (1+1) +1:08,4 6. Степан Кінаш (0+1) +1:32,5 |
У темі 1 долучень
Український біатлоніст Артем Тищенко став одним з кращих снайперів світового біатлону в минулому сезоні.
27-річний українець зробив в сумі 164 постріли, з них 151 досяг мети. У процентному співвідношенні Тищенко закрив 92,1% мішеней. У Тищенко друга краща точність стрільби на Кубку світу. Не було рівних австрійцю Сімону Едеру (92,5%). На жаль, боротися за високі місця Тищенку заважала слабка швидкість лижного ходу. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної України Юлія Джима розповіла, що планує продовжувати тренуватися під керівництвом Уроша Велепца.
«Я не збираюся нічого змінювати. Залишаюся працювати зі своїм тренером. Принаймні на даний момент. А до якого рішення прийдемо, буде зрозуміло десь в кінці квітня», - сказала Джима. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
У темі 1 долучень
Сьогодні, 27 березня, в Буковелі відбувся жіночий мас-старт у рамках чемпіонату України з біатлону.
З самого початку лідерство захопили Юлія Джима і Анастасія Меркушина, які були фаворитками гонки. Все вирішила третя стрільба, після якої Джима відправилася на три кола штрафу, тоді як Меркушина відпрацювала без помилок. В результаті Меркушина, отримавши хвилину гандикапу над головною суперницею, на останній стрільбі цілком могла дозволити собі не закрити одну мішень і зуміла втриматися на першому місці. Джима фінішувала другою. Бронзову медаль завдяки хорошій якості стрільби завоювала Христина Дмитренко, яка припустилася по одному промаху на двох останніх вогневих рубежах. Результати гонки: 1. Анастасія Меркушина (1+1+0+1) 48:39,7 2. Юлія Джима (1+1+3+1) +47,9 3. Христина Дмитренко (0+0+1+1) +4:38,0 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У ці дні в Ле-Контамін-Монжуа проходить чемпіонат Франції з біатлону. Пропонуємо ознайомитися з призерами гонок з масовим стартом.
Чоловіки 1. Кантен Фійон Майє – 38.26,8 (0+2+0+3) 2. Фаб'єн Клод – 0,3 (1+0+1+1) 3. Антонен Гігонна – 26,7 (1+2+1+2) Жінки 1. Жюстін Бреза – 36.25,5 (1+2+1+0) 2. Гілонне Гігонна – 25,8 (0+1+0+0) 3. Анаїс Бескон – 30,2 (0+4+0+1) Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний підвів підсумки своїх виступів в нинішньому сезоні:
«Планую відпочити, але поки ми ще не вирішили де. У світі зараз така ситуація з пандемією непроста, все змінюється кожен день. Тому спочатку зроблю закатку, і вже потім буду вирішувати куди і як їхати відпочивати. Як виступати без підтримки уболівальників? Звичайно ж складно. Коли є підтримка, коли бачиш українські прапори на Кубку світу - це дає додаткову мотивацію, щоб змагатися. Звичайно, протягом усього сезону уболівальників не вистачало. Сезон для мене вийшов посереднім. Були плюси і мінуси. Не можна однозначно сказати, що сезон був провальним. У мене третій найкращий результат в кар'єрі в Кубку світу, тому це точно не провал. Сезон був непоганим». Раніше Підручний став чемпіоном України в мас-старті. |
У темі 1 долучень
Стало відомо про склад спортсменів, які увійдуть в команду А для підготовки до Олімпійських Ігор 2022 року в Пекіні.
Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко. Вся чоловіча команда продовжить тренуватися під керівництвом словацького фахівця Юрая Санітри. Жінки: Юлія Джима, Дар'я Блашко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Катерина Бех, Ірина Петренко, Ганна Кривонос, Віта Семеренко, Валя Семеренко. Віта Семеренко і Валя Семеренко проводитимуть підготовку за індивідуальним планом з Григорієм Шамраєм. Всіх інших тренуватиме словенець Урош Велепец. |
У темі 1 долучень
Новоспечений головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец розповів про перспективи роботи з Анастасією Меркушиною.
«Щодо Насті поки є питання. І я не готовий зараз дати точну відповідь, оскільки тільки другий день пройшов з моменту, коли ми домовилися про співпрацю з українською федерацією. Звичайно, Настя результатами минулого сезону повністю заслужила місце в команді А. Але мені ще треба буде поговорити з Олегом (Меркушиним - прим.), щоб обговорити принципи підготовки. Причому треба буде це зробити заздалегідь, щоб розуміти - як вибудовувати програму і взаємодію в передсезонний період. Ми обов'язково зустрінемося і все обговоримо - по телефону це вирішити досить важко. У будь-якому випадку, ми - команда, і всі, хто знаходяться в цьому човні, повинні гребти веслами в одному напрямку», - сказав Велепец. |
У темі 1 долучень
35-річна біатлоністка збірної України Віта Семеренко розповіла про плани на відпочинок, а також оцінила новий комплекс в Буковелі.
– Чи є найближчі плани на відпочинок? – В першу чергу, після того навантаження, яке ми отримали в цьому сезоні, потрібно відновити м'язи. Щоб вже до першого тренування олімпійського сезону бути повністю готовою. – Як оціниш біатлонний комплекс у Буковелі? – Дійсно, вже багато роботи зроблено, але попереду ще також багато чого доопрацьовувати. В цілому мені сподобалося, траса непроста, є дуже затяжний підйом. Тому круто, що ми в перспективі зможемо мати комплекс такого рівня. Читайте також Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону |
У темі 1 долучень
Новоспечений головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец поділився думкою про свій тренерський штаб.
«За домовленостями, Олександр Кравченко точно, буде займатися стрільбою: я його поважаю, він досить спокійний і розбирається у стрільбі на високому рівні. Також буде Ігор Ященко: ним задоволений, він молодий тренер, вважаю його дуже перспективним. Не знаю, скільки часу буду перебувати в Україні, треба буде ще навчити їх роботі, методиці. Але Ігор Ященко - точно здібний, він поки що молодий, потім зможе приймати команду самотужки і готувати», - сказав Велепец. Читайте також Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону |
У темі 1 долучень
Новоспечений головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец відповів на запитання, чи вистачить йому часу для індивідуальної роботи з кожною спортсменкою.
«У цьому я взагалі не бачу проблеми. Коли я працював зі словенською збірної, я як раз більше уваги приділяв команді, а Юлі тільки допомагав. І зараз всім дівчатам буду приділяти достатньо уваги. Може, молоді спортсменки вимагають навіть більше часу, тому що досвідченим дівчатам вже не треба нічого розповідати - вони за роки кар'єри вже і самі знають, як їм треба готуватися, краще відчувають свій організм. А до молодих потрібен більш індивідуальний підхід за методикою, по техніці, і уваги, відповідно, теж більше», - сказав Велепец. |
У темі 1 долучень
Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний прокоментував свою роботу на вогневих рубежах в минулому сезоні.
«Рівень стрільби у порівнянні із попередніми сезонами у мене знизився, але я б не сказав, що стрільба була катастрофічна. У мене не було стабільності, і саме у цьому вбачаю основну проблему: одного дня у спринті я міг стріляти на нуль, а через кілька днів у цій ж дисципліні міг допустити чотири хиби на лежці. Як я вже казав, це психологічні моменти, тому що в естафетних гонках все було гаразд, а ось особисті… я їх часто провалював, особливо на головному старті сезону. Як таких збоїв після чемпіонату світу не було, і вперше у кар’єрі на Кубку світу вдалося закрити всі 20 мішеней. Безперечно, я буду працювати над стрільбою, буду намагатися вирішити ті проблеми, які були у цьому сезоні», - сказав Підручний. |
У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про стан Сергія Семенова, який пропускав сезон-2020/21 через проблеми зі здоров'ям.
«Семенов зараз в Швейцарії, але найближчим часом він відвідає клініку в Угорщині, яка займається реабілітацією після хвороб. Він колись вже був там. Сподіваємося, це йому допоможе. Сам він каже, що почувається нормально, ніяких ознак хвороби (мононуклеозу - прим.) немає, але як тільки починає тренуватися, з'являється слабкість. Тому ще потрібен час», - сказав Бринзак. |
У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про Катерину Бех, яка достроково завершила минулий сезон через проблеми зі здоров'ям.
«Катя зараз поїхала до батьків, вони вирушили в Геленджик (Росія - прим.), де у них є будинок. Вона проходить реабілітацію, а щойно розпочнеться підготовка до нового сезону - вона буде тут», - сказав Бринзак. Нагадаємо, раніше Бех виступала за Росію, але була натуралізована влітку 2018 року. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:29. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010