![]() |
У темі 1 долучень
У поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу в легкій вазі Василь Ломаченко (14–2, 10 КО) програв усі свої пояси Теофімо Лопесу з США (16–0, 13 КО). Після бою Ломаченко заявив, що не згоден з рішенням суддів:
«Я не знаю. Чесно кажучи, я думав по ходу поєдинку, що половина була рівною. Може бути, він десь вигравав на 1–2 раунди, але з другої половини я включився. В принципі, я вважаю, що другу половину я забрав. Я хочу приїхати додому і переглянути поєдинок. Я не згоден з рішенням суддів! Я думав, що виграю, але результат є результат. Я з цим сперечатися зараз не збираюся. Зараз я поїду додому, потім поговорю зі своїм промоутером і менеджером. Ми все обговоримо і вирішимо щодо подальших дій». Нагадаємо, всі три судді віддали перевагу Теофімо Лопесу (116–112, 119–109, 117–111). |
Той випадок, коли поразці не засмучений, бо програв Ломаченко разом з руським міром. Незабаром таке ж чекає й Усіка, ще одного адепта руського міра в Україні
|
У темі 1 долучень
Екс-чемпіон світу в напівсередній вазі, росіянин Олександр Беспутін підтримав українського боксера Василя Ломаченка після поразки в бою за абсолютне чемпіонство в легкій вазі від американця Теофімо Лопеса.
«Вася Ломаченко - чемпіон! Ти найкращий, брате!», - написав Беспутін в інстаграмі. Нагадаємо, всі три судді віддали перевагу Теофімо Лопесу (116-112, 119-109, 117-111). |
У темі 1 долучень
Колишній чемпіон світу В'ячеслав Сенченко підтримав Василя Ломаченка (14-2, 10 КО), який поступився американцеві Теофімо Лопесу (16-0, 12 КО).
У коментарі під постом LuckyPunch в Instagram фахівець написав: «Особисто для мене, Ломаченко залишається українським боксером, який увійшов в історію. Упевнений в його поверненні і немає сумнівів, що найближчим часом він знову стане чемпіоном», - написав Сенченко. Нагадаємо, Лопес переміг Ломаченка одноголосним рішенням суддів: 116-112, 117-111, 119-109. |
У темі 1 долучень
Днями промоутер Тайсона Ф'юрі підтвердив, що контракт на третій бій проти Деонтея Вайлдера закінчився, тому британець готується до іншого поєдинку.
Сторона Вайлдера, як і сам боксер, зберігає мовчання, що дивує багатьох в боксерській середовищі. Відомий промоутер Едді Хірн не розуміє, що сталося з Деонтеєм. «Вайлдер немов випарувався. Його ніде немає, а його менеджери склали найгірший контракт в історії. Договір на третій бій просто завершився, серйозно? Ось так просто?». «Що сталося з Вайлдером - він більше не хоче помститися за поразку? Можливо, він більше не хоче бути боксером? Втратив бажання виходити в ринг? Поки взагалі не зрозуміло, що з ним відбувається», - сказав Хірн. Останнім часом Вайлдер ніяк не коментує бій з Ф'юрі, а його соцмережі не оновлюються з серпня. |
У темі 1 долучень
Боксер Дерек Чісора, коментуючи поразку Василя Ломаченка від Тео Лопеса, вважає, що українцеві дуже важливі глядачі в залі.
Втім, перед боєм з Олександром Усиком британець визнав, що йому теж важливо відчувати віддачу від залу. «Потрібно розуміти, що Ломаченку дуже важливі глядачі в залі, поруч з рингом. А його бій дивилися скільки - 25 осіб? Усику, як і мені, дуже потрібні глядачі під час поєдинку». «Нам потрібно буде шукати інший шлях для натхнення у вирішальних раундах. Ти буквально живеш емоціями глядачів. Це стосується і футболу, і тенісу, і боксу», - вважає Чісора. Бій Усик - Чісора відбудеться 31-го жовтня при порожньому залі. |
У темі 1 долучень
Промоутер Боб Арум, чия компанія веде справи Василя Ломаченка і Тео Лопеса. не виключив, що реванш можливий, однак згоду повинні дати обидва боксери.
У контракті на перший бій, який Ломаченко програв одноголосним рішенням суддів, пункту про реванш не було. «Все в руках боксерів, вони приймають рішення. Закінчилася та ера, коли промоутери нав'язували всім боксерам будь-які бої. Ми сядемо з ними і обговоримо реванш». «Я їм розповім всі деталі, в тому числі фінансові. Ось нехай і вирішують. Якщо обидва згодні - відмінно. Якщо не згодні - теж нормально», - сказав Арум. |
У темі 1 долучень
Колишній суперник Олександра Усика Тоні Беллью поділився очікуваннями від поєдинку українця проти Дерека Чісори, який пройде 31 жовтня:
«Чісора ніколи не віддає свої бої просто. Це справжній тест для Усика в новому дивізіоні. Подивимося, чого він вартий. Чісора буде перти, він дасть бій, він не буде зупинятися. Буде йти вперед і йти. Питання в тому, чи зможе Усик стримувати його. Думаю, 5-6 раундів йому буде це вдаватися, але настане момент в бою, коли потрібно буде щось робити. Не можна просто бігати 12 раундів. Це не спрацює. Але мені цікаво подивитися, що станеться». |
У темі 1 долучень
Мер Києва і колишній чемпіон суперважкої ваги Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook розповів, що черговий тест на коронавірус показав позитивний результат.
Кличко пішов на самоізоляцію. Відзначимо, що 25-го жовтня в Києві відбудуться вибори мера, в яких Віталій бере участь «Друзі! Коронавірус підкрався в самий незручний момент. Сьогодні отримав позитивний результат тесту».:( «Робота мера під час пандемії, звичайно, передбачає постійний ризик. Спілкування з людьми, перевірка лікарень. Зокрема, регулярно бував і в інфекційних відділеннях, де лікують хворих на COVID-19». «Намагався берегтися. Враховуючи специфіку роботи, регулярно робив тести. Сьогоднішній, на жаль, - невтішний. Почуваюся добре. Але мушу піти на самоізоляцію. Працюватиму з дому». «Будь ласка, не нехтуйте правилами і не ігноруйте загрозу! Бережіть себе»! |
У темі 1 долучень
Непереможний український боксер напівсередньої ваги Тарас Шелестюк поділився думкою щодо травми колишнього чемпіона Василя Ломаченка (14-2, 10 КО), яка, на думку деяких, завадила українцю перемогти Теофімо Лопеса (16-0, 12 КО).
«Ломаченко може спробувати взяти титул абсолютного чемпіона світу, спустившись у другу напівлегку вагу. За пару років можна зібрати всі пояси і втілити свою мрію в реальність. Після поєдинку команда Ломаченко сказала, що у Васі було пошкоджене плече, що він не міг боксувати, і йому зробили операцію. Я переглядав бій два рази і не побачив, що плече заважало Васі працювати на максимум. Йому більше заважало те, що він не боксував 14 місяців і що суперник не дав йому нічого зробити. Замість одного з найкращих бійців pound-for-pound Вася виглядав як просто хороший боксер. Це заслуга Лопеса, його команди і батька», - сказав Шелестюк у відео, опублікованому на його ютуб-каналі. Нагадаємо, Лопес переміг Ломаченка одноголосним рішенням суддів: 116-112, 117-111, 119-109. |
У темі 1 долучень
Легендарні боксери Майк Тайсон і Рой Джонс проведуть поєдинок 28 листопада цього року. WBC підготував для ветеранів боксу.
Пояс виконаний в традиційному для WBC зеленому кольорі, на ньому зображені фото Тайсона і Джонса. Також на поясі є напис Black Lives Matter. На рахунку 54-річного Тайсона 58 боїв, в яких він здобув 50 перемог (44 нокаутом), зазнав шість поразок, ще два бої були визнані такими, що не відбулися. У професійній кар'єрі 51-річного Джонса 66 перемог (47 нокаутом) і дев'ять поразок. |
У темі 1 долучень
Український боксер середньої вагової категорії Макс Бурсак (37-6-2, 16 КО) в наступному бою повинен битися за пояс чемпіона Європи за версією EBU у категорії до 76,2 кг.
Суперником українця стане представник Італії Джованні де Кароліс (28-9-1, 13 КО). Поєдинок повинен пройти на початку 2021 року. Останній бій Бурсак провів 8 жовтня, коли переміг Дмитра Семерніна. |
У темі 1 долучень
Американський боксер Деонтей Вайлдер у грудні повинен був знову битися проти Тайсона Ф'юрі за пояс WBC суперважкої ваги, проте контракт на поєдинок закінчився.
Промоутер Едді Хірн впевнений, що Ентоні Джошуа і Тайсон Ф'юрі, які володіють усіма поясами ваги, до 2022 року мінімум не дадуть Вайлдеру шансів повернутися в титульний поєдинок. «Не знаю жодного боксера, який не хотів би отримати реванш. Але Вайлдер зник, нічого не говорить. Все це дуже дивно, але Деонтей свій шанс втратив». «Якщо Джошуа переможе Пулєва, то в 2021 році будуть його поєдинки з Ф'юрі, тому до 2022 року Вайлдер шансів на титул не отримає. Можливо, він взагалі вже закінчив кар'єру», - сказав Хірн. |
У темі 1 долучень
Український боксер суперважкої ваги Віктор Вихрист (3-0, 3 КО) свій наступний бій проведе 31 жовтня в Гамбурзі.
Кременчужанин битиметься з 43-річним німцем турецького походження Якупом Сагламом (43-6, 39 КО). Саглам відомий тим, що за свою кар'єру провів поєдинки з Марко Хуком, Джозефом Паркером і Мануелем Чарром. Попередній бій українець провів 20 вересня в Дніпрі, нокаутувавши Габріеля Енгуему (10-10, 6 КО). |
У темі 1 долучень
Обов'язковий претендент на титул чемпіона світу за версією WBO у надважкій вазі Олександр Усик (17-0, 13 КО) поділився думками про майбутній поєдинок проти Дерека Чісори (32-9, 23 КО).
«Навіть не знаю, що нового я покажу в порівнянні з боєм з Візерспуном. Я буду боксувати, показувати свій бокс, який всім подобається і через який мене дивляться. Я не розважаюся, це мій спосіб життя, я так живу. Я не збираюся нікого розважати. Я дозволяю собі це показувати рівно настільки, наскільки цього хочу. Чісора - топовий чувак, який боксував з Кличком і Девідом Хеєм. Він стільки хлопців перебив, це топова людина», - сказав Олександр Усик в інтерв'ю ютуб-каналу SecondsOut. Нагадаємо, бій Усик - Чісора відбудеться 31-го жовтня. Олександр Усик - Дерек Чісора. Прогноз і анонс на бій |
У темі 1 долучень
Великий вечір боксу за участю знаменитого українського боксера відбувся ввечері 31 жовтня в Лондоні на «Вемблі Арені».
У головному бою вечора в суперважкій вазі зійшлися екс-чемпіон світу в крузервейті Олександр Усик (17–0, 13 КО) та британський ветеран Дерек Чісора (32–9, 23 КО). Для Олександра Усика, який дебютував у важкій ваговій категорії вже більше року назад перемогою над Чаззом Візерспуном, поєдинок з Дереком Чісорою повинен був дати відповідь на питання: «Чи готовий екс-чемпіон у крузервейті до битви за чемпіонські пояси у суперважкій вазі?» Так, Чісору не можна ставити в один ряд з Джошуа, Ф'юрі або Вайлдером – ні за талантом, ні за антропометрією, але це й не попередній опонент Усика, який через форс-мажор з'явився за кілька днів до бою, але все одно доставив чимало клопоту Усику. Чісора – це суперник іншого рівня, який може вирішити результат поєдинку одним ударом. «Я спарингую з Чісорою 12 років. Він потужний хлопець. Подивіться на нокаути Дерека. Це не ті перемоги, коли ти завдав п'ять поспіль ударів і рефері зупиняє бій. У Чісори інші нокаути. Бум – Шпілька в нокауті. Бум – Такам в нокауті. Ми бачимо, що у нього є здатність вирішувати всі одним ударом», – таку характеристику співвітчизнику дав чемпіон світу за версіями WBO і IBF Ентоні Джошуа. При цьому Джошуа все-таки зазначив, що вважає фаворитом бою українця. На зважуванні Чісора виявився набагато важчим за Усика: 115,7 кг у британця проти 98,4 кг у українця. На думку, менеджера Чісори, колишнього чемпіон світу в крузервейті і хевівейті Девіда Хея, перевага в масі має бути визначальною: «Бачили поразку Ломаченка нещодавно? Випадок, коли розмір боксера виявився важливішим за техніку і все інше. Це ж буде з Усиком», – голосно заявив Хей. На прес-конференції перед боєм Усик і Чісора завели дискусію про те, хто ж король джунглів. «Якби цар тварин був найбільшим і важким, то це був би не лев, а слон», – висловив свою думку Олександр. Чісора перервав його: «Слон – це реальний король джунглів з простої причини: леви можуть бути хоробрими, тільки коли їх повно. Слон сам може напасти на стадо левів і уникнути покарання за це!» Усик вистрілив у відповідь: «Слон – це друг миші!» У рингу Чісора виглядав масивнішим за Усика. Широкі плечі, розмах рух, натиск і зарядженість на удар, який може зрубати. З першого раунду британець пішов вперед, намагаючись своєю масою зім'яти Усика. Українець працював корпусом і переміщався по рингу, але все ж пропускав бокові удари від британця, який за рахунок напору напевно забрав стартові раунди. Усик явно вичікував, поки Чісора втомиться, і побоювався йти у розмін. Чісора ж, як танк, йшов уперед і, схоже, не особливо боявся пропускати удари назустріч від Усика. Усик діяв другим номером, намагаючись діставати Чісору після промахів. Але ударів українець наносив все-таки замало – і Чісора встигав відновлюватися. У сьомому раунді Чісора сповільнився, а Усик, навпаки, включився – і пристойно побив британця. У кінцівці раунду Усик дістав суперника декількома ударами, і Чісора цілком міг потрапити у нокдаун, але врятував гонг. Відчувши, що Чісору можна дістати і потрясти, Усик перейшов до роботи першим номером. Чісора пропускав, але стояв на ногах. Усик кружляв навколо британця і вчасно відходив після ударів, змушуючи того стрясати повітря. У десятому раунді Чісора додав напору, намагаючись знайти свій шанс в атаці. Усик терпів і не йшов у бійку. В останніх раундах Усик довів бій до завершення, не давши Чісорі шансу на лакіпанч. Олександр Усик переміг Дерека Чісору за очками: 117–112, 115–113, 115–113. |
У темі 1 долучень
Український боксер Олександр Усик (18–0, 13 KO) одноголосним рішенням суддів виграв поєдинок проти британського супертяжа Дерека Чісори (32–10, 23 KO).
Рахунок суддівських записок: 117–112, 115–113, 115–113. Стала відома статистика ударів, підрахована веб-ресурсом CompuBox. Всього Усик завдав по суперникові 674 ударів, 194 з яких виявилися точними (29%), 25 з них влучили у корпус. Чісора відповів 625 ударами, з меншою точністю в 22% (139 досягли мети). Усик завдавав від 7 до 32 джебів за раунд (всього 87 проти 29), і 37% його потужних ударів досягли мети. Але у Чісори виявилася перевага 110–107 за силовими точними ударами. 78 з 139 нанесених Чісорою точних ударів були влучаннями у корпус. Статистика ударів в поєдинку Олександр Усик – Дерек Чісора. |
У темі 1 долучень
Український боксер легкої ваги Денис Берінчик займає 3-е місце в рейтингу WBO і націлений на поєдинок проти Еммануеля Тагое, щоб стати обов'язковим претендентом на титул, яким зараз володіє Тео Лопес.
Сторони обговорюють можливу дату бою - 19-е грудня, але промоутер Олександр Красюк заявив, що WBO поки не санкціонувала цей поєдинок. Лопес після перемоги над Василем Ломаченком ще не озвучив свої плани. Можливо, американець піде в іншу вагу і зробить всі пояси вакантними. 8-го жовтня Берінчик переміг Віорела Сіміона. |
У темі 1 долучень
41-річний російський боксер Олександр Повєткін (36-2-1, 25 КО) здав позитивний тест на коронавірус. Як повідомляє Sky Sports, його поєдинок з Ділліаном Вайтом (27-2, 18 КО) буде перенесений.
Реванш Повєткіна і Вайта повинен був відбутися 21 листопада. Тепер поєдинок планують влаштувати 30 січня 2021 року. Нагадаємо, що перший бій Повєткіна і Вайта відбувся 22 серпня, тоді росіянин переміг нокаутом. |
У темі 1 долучень
Британський важковаговик Ділліан Вайт вважає, що, незважаючи на перемогу над Дереком Чісорою, у Олександра Усика немає шансів в бою з Ентоні Джошуа:
«Не думаю, що Усик досить сильний і великий для важкої ваги. Не думаю, що він стійкий до ударів, тому що удари Чісори серйозно його зачіпали. Єдине, що може запланувати Усик в бою з нами - рухатися і перехитрити нас. Ми великі, серйозні хлопці, ми з ним впораємося. Я б задавив його. Усик - чемпіон світу? Не в бою зі мною, Джошуа чи Ф'юрі. Без шансів. Джошуа нокаутує його, тому що у Джошуа є міць, антропометрія, він хороший, активний супертяж. До того ж, його розумна команда». |
У темі 1 долучень
Дерек Чісора, який одноголосним рішенням суддів програв Олександру Усіку в поєдинку суперважкої ваги, вважає, що українцеві бракує ударної потужності.
«Був досить близький бій. Усику не вистачає потужності в ударах. Мені здається, він завдав всього один дійсно потужний удар, десь в 7 раунді. От і все. Потужності в його ударах немає». «Думаю, Джошуа і Ф'юрі його з'їдять, тому що у Усика немає сили. Він постійно рухається, але як ти доберешся до дійсно великого хлопця? Його стиль боксу не підходить під суперважку вагу». «Це більше крузервейт. Йому буде важко тут», - вважає Чісора. Усик є обов'язковим претендентом на титул WBO Ентоні Джошуа. |
У темі 1 долучень
Хорватський супертяж Філіп Хргович сподівається стати обов'язковим претендентом на пояс Ентоні Джошуа по лінії IBF.
Захищати титул IBF Джошуа буде в грудні проти Кубрата Пулєва, проте організація відома тим, що частіше за інших проводить обов'язкові захисти, і якщо Хргович переможе в своєму наступному поєдинку, то може стати таким претендентом. «Для нас найкоротший шлях - через IBF. Ця організація регулярно санкціонує обов'язкові захисти. І Філіп знаходиться в гарній ситуації, щоб стати претендентом». «Наша мета - отримати звання обов'язкового претендента», - сказав промоутер Ніссе Сазерленд. У разі перемоги над Пулєвим Ентоні Джошуа буде змушений знову проводити обов'язковий захист - проти Олександра Усика по лінії WBO. |
У темі 1 долучень
7 листопада український боєць-легковаговик Зоравор Петросян (10–0, 4 КО) виграв свій 10-й бій на профі-рингу. В рамках вечора боксу в російському Єкатеринбурзі українець завдав поразки боксеру з Узбекистану Равшанбеку Умурзакову (10–2, 7 КО).
У другому раунді Петросян завдав розсічення опонентові. Бій тривав усі відведені 8 раундів. Судді одноголосно віддали перемогу українському боксеру, який повністю домінував на рингу. Боксери показали неймовірно технічний бій. З місця в кар'єр - так можна охарактеризувати початок поєдинку. Боксери відразу ж почали працювати на високих швидкостях. Якийсь час не можна було віддати кому-небудь перевагу, але в середині другого раунді Умурзаков отримав розсічення, а Петросян «відчув кров» і почав діяти більш гостро і агресивно. Умурзаков намагався тримати суперника на відстані витягнутої руки, але Петросян постійно вибухав довгими серіями, які були скоріше спрямовані на отримання очок, ніж на нокаут. Проте Умурзаков ніяк не міг знайти ключі до оборони Петросяна, який був готовий працювати на будь-якій дистанції і в будь-якому темпі. Равшанбек від раунду до раунду міняв тактику, то йшов вперед, то витягував суперника на себе, то заходив за передню ногу. За рахунок цього йому вдалося вирівняти бій і навіть забрати окремі епізоди. Петросян вже зловив кураж - одноголосним рішенням суддів він буквально вирвав перемогу у дуже серйозного суперника. Зоравор Петросян прокоментував перемогу одноголосним рішенням суддів над Равшанбеком Умурзаковим так: «Це був найважчий бій у моїй професійній кар'єрі. Цей бій дає мені просування вгору по рейтингах. Суперник дуже сильний, через це бій вийшов видовищним. Равшанбек - хороший боєць, останній бій він програв, і ось знову програш, але я сподіваюся, що він збереться і зможе вийти на переможну серію. Я буду стежити за ним і вболівати за нього. Я знав, що є андердогом в цьому бою. Але в той раз, на попередньому турнірі, я був великим андердогом. Так що мені подобається дивувати». У головному бою російський боксер Євген Тищенко та британець Джон Маккаллум розіграли між собою титул європейського чемпіона WBO. У другому раунді Тищенко нокаутував суперника потужним ударом в печінку. |
У темі 1 долучень
Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Тайсон Ф'юрі прокоментував поєдинок Олександра Усика і Дерека Чісори.
Нагадаємо, що Усик переміг одноголосним рішенням суддів. На думку Ф'юрі, поєдинок повинен був завершитися внічию. «Я дивився бій Чісори і Усика. Він не вийшов цікавим. Бій був близьким, у мене вийшла нічия. Я вважаю, що Дерек зробив достатньо і заробив нічию. Навіть менеджер Усика нарахував на нічию. Хтось вважає, що переміг Чісора, а хтось - що поступився з мінімальною різницею. Дерек видав відмінний бій, незважаючи на те, що йому майже 37 років. Його виступ заслуговує на повагу», - сказав Ф'юрі. |
У темі 1 долучень
Чемпіон світу в надважкій вазі за версією WBC Тайсон Ф'юрі розповів, коли прийде час вішати рукавички на цвях.
«Ми з Дереком Чісорою - останні бійці нашої епохи. Ми останні, хто вистояв. Всі інші, хто боксували в минулі дні, завершили кар'єру. Насправді у мене було мало боїв, які перетворювалися у війну, я не приймав занадто багато ударів. Маємо те, що маємо. Коли з мене буде досить, я просто піду і більше не буду боксувати. Я буду знати, що з мене досить, оскільки в той момент я не зможу робити те, що робив в дні моєї слави», - сказав Тайсон Ф'юрі в інтерв'ю Гарету Девісу. Відзначимо, що Ф'юрі розпочав професійну кар'єру в 2008 році. На даний момент в його активі 30 перемог (21 достроково) і одна нічия. Тайсон двічі бився з Чісорою і двічі його переміг. |
У темі 1 долучень
Олександр Усик вимагає від Ентоні Джошуа провести обов'язковий захист титулу WBO, проте британський боксер і його промоутер Едді Хірн розраховують поки що піти від цього бою.
«Джошуа потрібно перемогти Пулєва. Якщо він виграє, то в 2021 році ми йдемо на об'єднання титулів у бою з Тайсоном Ф'юрі. Але вже готовий Усик, який заявляє, що після Пулєва на Джошуа виходить він». «Будемо домовлятися. Будемо вести переговори з організаціями, з боксером. Сподіваюся, ми вирішимо проблему», - сказав Хірн. Усик після перемоги над Дереком Чісорою відразу заявив, що в наступному поєдинку має намір битися з Джошуа. |
У темі 1 долучень
Колишній суперник Василя Ломаченка Ентоні Кролла висловився про результат поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу між українцем і Теофімо Лопесом. Кролла вважає, що рахунок (116:112, 117:111, 119:109) був не зовсім справедливим.
«Мене здивувала перемога Лопеса. Я вважав його явним андердогом і не очікував такого результату. Однак Теофімо - неймовірний талант. Він правильно бився, добре використовував свої розміри. Лопес тримав дистанцію і рідко вівся на фінти Ломаченка. Я вважаю, що бій був близьким. Суддівські записки вийшли трохи божевільними. Втім, Лопес напрацював на перемогу. Звичайно, для мене це було сюрпризом. Я думав, що Ломаченко входить в число найкращих бійців в історії. Ймовірно, він найкращий боксер-любитель всіх часів. Він видав слабкий виступ, і я був здивований. Все одно цей результат можна назвати великим апсетом. Мені відомо, що після бою Ломаченко переніс операцію. Не знаю, чи вплинула на нього травма під час поєдинку, адже він видав потужну другу половину», - сказав Кролла. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Чемпіонський бій за участю топ-боксера світу пройшов в американському Лас-Вегасі.
Американець Теренс Кроуфорд (37–0, 28 KO) нокаутував британця Келла Брука (39–3, 27 KO) в 4-му раунді і захистив пояс чемпіона світу WBO. Це 37-та перемога Кроуфорда на профі-рингу, і він залишається непереможеним боксером, лідером багатьох P4P рейтингів. Відео нокауту в бою Теренс Кроуфорд – Келл Брук – TKO 4/12. |
У темі 1 долучень
Український суперважковаговик Владислав Сіренко (14-0, 13 КО) прокоментував майбутній бій проти співвітчизника Костянтина Довбищенка (7-8-1, 4 КО).
«Він справжній воїн, завжди б'ється до кінця. Стійкий, витривалий, думаю у нас буде хороший бій. Для мене це справжній іспит в професійній кар'єрі», - сказав Сіренко. Сіренко проведе поєдинок з Довбищенком за титул WBC Asia в грудні. |
У темі 1 долучень
Відомий болгарський важковаговик Кубрат Пулєв згадав свою поразку від Володимира Кличка в 2014 році:
«Я отримав багато-багато уроків з бою з Кличком. У мене була неправильна стратегія, я не тримався на відстані і зробив так багато помилок. Це було схоже на комедію, тому що я не зміг показати Кличку, на що я здатний. Але цього більше не повториться. Я був надто зеленим, щоб бути на рівні чемпіона світу. Я не був готовий, крапка. Я міг би пройти 25 раундів, але я був занадто зеленим, щоб виходити на велику сцену. Але це був досвід, безцінний досвід, і зараз я готовий». |
У темі 1 долучень
Британський суперважковаговик Даніель Дюбуа, який займає друге місце в рейтингу WBO, готовий провести бій за чемпіонський титул з Олександром Усиком, якщо Ентоні Джошуа залишить його вакантним:
«Я безумовно прийму цей виклик. Це ще один великий виклик і великий бій. Він талановитий боєць з хорошим боксерським розумом і з відмінними універсальними рухами. Серед своїх переваг можу відзначити атлетизм, швидкість, молодість і силу. Все це разом узяте приведе мене до перемоги». |
У темі 1 долучень
Френк Воррен, промоутер Тайсона Ф'юрі, впевнений, що боксер без особливих проблем розбереться з Ентоні Джошуа в поєдинку за всі пояси суперважкої ваги.
«Не бачу, як Тайсон програє Джошуа. Хто кращий як боксер? Ф'юрі. Хто краще рухається? Ф'юрі. У кого кращий джеб? У Ф'юрі. Упевнений, Тайсон нокаутує суперника в шести перших раундах». «Дуже хочеться провести бій в Лондоні на Вемблі. І потрібні вболівальники. Так що все залежить від ситуації з коронавірусом. Нам потрібні фани на трибунах». «Цей бій буде найбільшою подією в історії британського боксу», - вважає Воррен. На шляху бою Ф'юрі - Джошуа зараз стоїть Олександр Усик, з яким Ентоні Джошуа повинен провести обов'язковий захист. |
У темі 1 долучень
На чемпіонаті Європи з боксу серед молоді, що проходить у Чорногорії, 21 листопада відбулася друга частина поєдинків півфінальної стадії. У суботу на ринг у Будві виходили вісім спортсменів молодіжної збірної України.
Харків’янин Ілля Тогобицький вийшов до фіналу у ваговій категорії до 75 кг, здолавши албанця Сантьяго Селібая. За «золото» Ілля побореться у бою з росіянином Михайлом Усовим. Півфінальний поєдинок у суперважкій категорії (понад 91 кг) між українцем Василем Ткачуком і Ованнесом Папазяном з Вірменії не відбувся через відмову вірменського боксера. Таким чином, Василь автоматично пройшов у фінал, де йому протистоятиме росіянин Іван Онищенко. Участь у суботніх півфінальних боях взяли чотири представниці жіночої молодіжної збірної України. Але лише одна з них пробилася у фінал. Житомирянка Анна Сезько (69 кг) розгромила литовку Манте Буткуте, двічі відправивши її у нокдауни. У поєдинку за «золото» на неї очікує росіянка Анастасія Холуєва. Таким чином, підводячи підсумки півфінальної стадії, до фіналів молодіжного Євро-2020 пробилися п’ятеро боксерів чоловічої команди України (Роман Літвінов, Юрій Захареєв, Ілля Тогобицький, Микита Горбатенко , Василь Левчук) і три спортсменки жіночої збірної (Марина Стойко, Анна Сезько і Яна Тараненко). Доля золотих нагород вирішиться в останній день турніру – у неділю, 22 листопада. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
У місті Будва (Чорногорія) завершився чемпіонат Європи 2020 з боксу серед молоді, у якому взяли участь 175 спортсменів з 22 країн Старого світу.
Турнір став надзвичайно успішним для збірної України, яка завоювала у Будві 15 медалей різного ґатунку. Серед них – 3 золоті, 5 срібних і 7 бронзових медалей. Це другий показник серед усіх країн-учасниць змагань і один з найкращих результатів за усі роки участі команди на чемпіонатах Європи. Чемпіонами Європи за підсумками фінальних двобоїв стали: Ілля Тогобицький у ваговій категорії до 75 кг, Микита Горбатенко у категорії до 91 кг та Юрій Захареєв, що представляє вагову категорію до 69 кг. Представник Білгород-Дністровського Юрій Захареєв став у Чорногорії дворазовим чемпіоном Європи. У 2019 році він також приніс Україні золото на чемпіонаті Європи серед молоді, що проходив у Болгарії. Срібними призерами першості континенту цього року стали: Роман Літвінов (52 кг), Василь Ткачук (понад 91 кг), Марина Стойко (64 кг), Анна Сезько (69 кг) та Яна Тараненко (81 кг). Бронзові нагороди молодіжного Євро-2020 здобули: Данило Дрижак (49 кг), Геннадій Масленніков (60 кг), Бозорбой Матякубов (64 кг), Денис Салабай (81 кг),Катерина Боднарчук (54 кг), Раїса Піскун (75 кг) та Вікторія Левчук (+81 кг). За кількістю завойованих медалей українська команда здобула один з найкращих результатів у своїй історії. На молодіжному Євро-2019 в активі молодих українців було 9 медалей, серед яких 1 золота, 3 срібних та 5 бронзових нагород. Тепер же молодіжна чоловіча команда під керівництвом старшого тренера Олега Кудінова до останнього моменту змагалася з росіянами за перше командне місце. |
У темі 1 долучень
Колишній суперник Сергія Дерев'янченка визначився зі своїм наступним опонентом. Геннадій Головкін 18-го грудня проведе бій проти Каміла Шеремети в рамках захисту титулу IBF середньої ваги.
Якщо Головкін здобуде перемогу, то це буде рекордний 21-й успішний захист титулу в історії професійного боксу. 38-річний боксер у своєму останньому на цей момент поєдинку за очками здолав українця Дерев'янченка. 31-річний Шеремета провів в професіоналах 21 бій і здобув 21 перемогу. |
У темі 1 долучень
Український проспект середньої ваги Федір Черкашин проведе свій наступний бій 4 грудня в Польщі. Його суперником буде Хав'єр Масіел (33-10, 23 КО).
Свій попередній бій Черкашин провів 8 березня. Тоді він в 7-му раунді нокаутував француза Патріка Менді. Після цього на початку червня Черкашин переніс операцію на правій руці. |
У темі 1 долучень
Деонтей Вайлдер програв Тайсону Ф'юрі і вперше за 5 років пояс WBC суперважкої ваги знайшов нового власника.
Через юридичні проблеми реванш Ф'юрі - Вайлдер зірвався, однак президент WBC Маурісіо Сулейман вважає, що американському боксеру потрібно дати шанс. «Знаю, що Вайлдер і Ф'юрі намагаються вирішити питання з приводу контракту і третього бою. Але подробиць у мене немає. Вайлдер - неймовірний, надважливий елемент для WBC». «Він 5 років утримував наш титул, і заслужив шанс ще раз битися за пояс. У нього неймовірний відсоток перемог, неймовірний відсоток нокаутів». «Подивимося, як все складеться, але Деонтей заслуговує на свій шанс», - вважає Сулейман. Ф'юрі переключився на ідею битися за всі титули з Ентоні Джошуа. |
У темі 1 долучень
27 листопада в Таїланді пройшов вечір профі-боксу. У головній події чемпіон світу WBC у мінімальній вазі Ванхенг Менайотін (54–1, 18 KO) програв співвітчизнику Панья Прадабсрі (35–1, 22 KO).
29-річний Прадабсрі виграв одноголосним рішенням суддів (115–113, 115–113, 115–113) та відібрав у 35-річного суперника пояс чемпіона світу. Також перервана рекордна серія перемог Ванхенга Менайотіна. Він мав 54 перемоги в 54 поєдинках, перевершивши рекорд екс-чемпіона світу в п'яти вагових категоріях Флойда Мейвезера (50–0), і лише тепер зазнав першої поразки в кар'єрі, яка триває з 2007 року. |
У темі 1 долучень
Знаменитий екс-боксер Леннокс Льюїс підтвердив, що він може піти по стопах Майка Тайсона і повернутися на ринг, якщо зроблена йому пропозиція буде правильною. Льюїс «повісив рукавички на цвях» у 2003 році після блискучої кар'єри, протягом якої він став абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі.
Льюїс домінував в суперважкому дивізіоні протягом всієї своєї кар'єри і став одним з кращих супертяжів за всю історію. Британець перемагав Френка Бруно, Гленна МакКрорі, Шеннона Бріггса і Евандера Холіфілда під час свого розквіту, а також нокаутував Майка Тайсона і здолав Віталія Кличка в одному з кращих боїв всіх часів. |
У темі 1 долучень
Відомий російський коментатор Володимир Гендлін висловився про поєдинок Майка Тайсона і Роя Джонса.
«Під час поєдинку у мене не було ніяких емоцій, крім негативних. А що стосується загальної картини, то я дивлюся на цю справу дуже сумним поглядом. Тому що для мене цей бій є символом того, до чого зараз прийшов світовий професійний бокс. Образно кажучи - це два старих бійці в порожньому залі. І ця картинка просто пригнічує. Дуже шкода», - сказав Гендлін. Читайте також: Нічиєї в поєдинку Тайсона і Джонса не було. Ну і що? |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:24. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010