Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Біатлон (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=4075)

yyyyyhhh 09.04.2021 11:48

У темі 1 долучень
Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна згадала про ситуацію під час змішаної естафети на чемпіонаті світу-2021, коли звинуватила шведку Ганну Еберг у брудній боротьбі.

«Там були і мої помилки, і її нахабство. До сих пір у нас багато суперечок, багато обговорень цієї гонки, і коли знову піднімається ця тема, я вже прошу своїх друзів і рідних: «Давайте не будемо, дайте я просто забуду цей день».

Поки не вдається його забути, і я дійсно через це дуже сильно переживаю», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh 10.04.2021 16:45

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Богдан Цимбал прокоментував свої виступи у минулому сезоні.

– Яку оцінку ставиш собі за сезон за десятибальною шкалою?
– Шість. Було багато стартів, які мені не сподобалися. З огляду на те, як ми працювали у підготовчий сезон, планку ставив набагато вище. Чим вище стоїть планка – тим більше ти робиш для того, щоб подолати всі перешкоди на своєму шляху. Були проміжні цілі, і частину вдалося досягнути. Цей сезон був хороший, але зі своїми мінусами. Не було тієї стабільності, яку я хотів, було невелике провалля в результатах.

Читайте також: Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону

yyyyyhhh 11.04.2021 19:06

У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів, як йде будівництво біатлонного стадіону в Буковелі, а також оцінив проведення чемпіонату України.

«По будівництву стадіону ми рухаємося згідно з планом, тому що всі заплановані до цього часу роботи виконані, стіну над стрільбищем зробили, траси готові. Всі інші роботи будуть виконуватися, коли розтане сніг, зайдуть гроші до замовників. В першу чергу будемо робити роллерну трасу, тунелі для стрільбища, зони спортсменів...

Що стосується змагань, то провели їх на хорошому рівні. Звичайно, бачимо проблему у відсутності резерву. Великі розриви зі спортсменами основної команди. Це потрібно виправляти, і будемо думати, як саме. Багато спортсменів команди Б захворіли на період чемпіонату, хоча ми хотіли б бачити їх в гонках», - сказав Бринзак.

yyyyyhhh 12.04.2021 12:01

У темі 1 долучень
Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна прокоментувала непотрапляння у топ-5 Кубка націй.

«Я не можу сказати, що на нас це впливає психологічно. Кожного року ми починаємо сезон із думкою про те, що нам необхідна квота, і що для цього ми маємо робити все можливе.

Якби ми думали лише про свій результат, то ми б виходили на старт лише тоді коли це потрібно нам, тобто у момент, коли ти в хорошій формі, в хорошому настрої і з чудовим самопочуттям.

А так, не дивлячись на свій фізичний стан, ми все ж виходимо на кожен старт і максимально викладаємось у цих гонках, навіть у своїх найгірших фізичних кондиціях», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh 16.04.2021 11:56

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк розповів про плани на літо і цілі на наступний сезон.

«Плани на літо – закотити рукава і старанно працювати для того, щоб зимою показати якомога кращі і стабільніші результати.

Підготовку до нового сезону почну ще з початку травня. Першу, основну частину зроблю вдома, а далі будемо продовжувати на зборах.

Не сильно люблю розголошувати цілі публічно, але скажу, що вони будуть якомога вищими, намагатимусь досягнути якомога кращого результату», - сказав Лесюк.

Читайте також: Нові зірки біатлону: 5 головних відкриттів минулого сезону

yyyyyhhh 20.04.2021 10:32

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк прокоментував рішення словацького фахівця Юрая Санітри продовжувати роботу тільки з чоловічою командою.

«На мою думку рішення Юрая Санітри є правильним, тому що дуже важко сконцентруватись на роботі двох команд – чоловічої і жіночої, коли кожен спортсмен є інший ш по-різному сприймає ту чи іншу роботу.

А ще коли це чоловіки і жінки разом, і різні вікові категорії в командах, тому дуже важко сформувати правильний підхід до кожного спортсмена і підлаштуватися під нього, щоб всі одночасно робили прогрес», - сказав Лесюк.

yyyyyhhh 22.04.2021 09:48

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Артем Прима поділився очікуваннями від олімпійського сезону 2021/22.

«Сподіваюся, цей сезон буде найуспішнішим, залишить хороші враження. А як буде після Олімпійських ігор - не знаю. Є у планах, що пора вже закінчувати, більше приділити уваги сім'ї. Всі ми розуміємо, всі ми люди, у кожного є сім'ї, діти. Хотілося б приділити увагу, відкритися в якихось інших справах вдома.

Швидше за все, після Олімпіади буду закінчувати спортивну кар'єру. Але це спорт, не можна точно сказати, як воно буде», - сказав Прима.

yyyyyhhh 23.04.2021 08:16

У темі 1 долучень
Тренер резервної чоловічої збірної України Микола Зоц розповів, яким буде склад команди Б під час літніх зборів.

«Відразу скажу, що юніорів треба залучати обов'язково. Крім Кінаша, я б відзначив і Дмитра Грущака, і Арсена Бочка. Я завжди враховую побажання особистих тренерів, і якщо ми знайдемо спільне розуміння підготовки хлопців в команді Б, треба і їх залучати.

Крім того, вся команда Б обов'язково братиме участь в чемпіонаті України, щоб була можливість подивитися хлопців на фоні юніорів, так само як і юніори повинні мати можливість оцінити свою готовність на фоні команди Б. Точно так же, як і команда Б хотіла б періодично оцінювати свої сили на фоні команди А», - сказав Зоц.

yyyyyhhh 24.04.2021 12:11

У темі 1 долучень
Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна розповіла, як налаштовується на гонки.

«Наша робота – це суцільний стрес. Особисто я намагаюся мінімум думати про гонки. Багато хто каже мені: «Та тобі потрібно налаштуватися, зібратися».

А я відповідаю: «А звідки ви знаєте, як мені треба?» Я така людина: чим менше думаю про гонку, тим краще виступлю на ній.

Протягом своєї кар’єри вже на власному досвіді переконалася, що як тільки думатиму про гонку, щось піде не так», - сказала Підгрушна.

yyyyyhhh 25.04.2021 11:48

У темі 1 долучень
Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Підгрушна розповіла, чому пропустила сезон 2014/15.

«Це було свідоме й виважене рішення. Після зимової Олімпіади у 2014-му в мене було емоційне і фізичне вигорання. Я не могла чути про біатлон пів року та й взагалі не хотіла про нього говорити.

Я йшла на паузу, будучи олімпійською чемпіонкою, і навіть не знала, чи повернуся. Тільки через пів року зателефонувала президенту федерації Бринзаку Володимиру Михайловичу і вибачилась, що пішла «по-англійськи», не прощаючись.

У тій розмові він мене дуже підтримав і сказав: «Ми тебе давно зрозуміли і пробачили. Ми на тебе чекаємо», - сказав Підгрушна.

yyyyyhhh 26.04.2021 11:55

У темі 1 долучень
33-річний біатлоніст збірної України Артем Прима оцінив виступ команди на чемпіонаті світу-2021.

«Радує, що Україна була дуже конкурентоспроможною, ми могли поборотися з такими елітними країнами, як Норвегія, Франція, Італія, Німеччина. Це топові країни у нашому виді спорту. Коли Україна бореться з ними, не на рівних, але хорошу конкуренцію складає - це дуже круто», - сказав Прима.

Нагадаємо, раніше Прима порівняв біатлонний комплекс у Буковелі з трасами на етапах Кубка світу.

yyyyyhhh 27.04.2021 10:31

У темі 1 долучень
Пропонуємо ознайомитися з призовими українських біатлоністів за сезон 2020/2021. Враховувалися призові за гонки чемпіонатів світу та Європи, Кубок світу, а також Кубок IBU.

Найбільше заробила 30-річна киянка Юлія Джима, яка двічі піднімалася на другу сходинку п'єдесталу пошани в особистих гонках, а завершила сезон на високому 14-му місці загального заліку. У неї 59000 євро призових.

Біатлоністка Призові (євро)
Юлія Джима 59000
Олена Підгрушна 25650
Дар'я Блашко 21200
Анастасія Меркушина 11500
Валя Семеренко 5000
Ганна Кривонос 3700
Віта Семеренко 3200
Ірина Петренко 2950
Катерина Бех 2000
Надія Бєлкіна 200
Найменше заробила бонусів до зарплати Надія Бєлкіна, їй 200 євро принесло 6 місце в естафеті на етапі Кубка IBU в словацькому Брезно-Осрблі.

Що стосується чоловіків, то Артем Прима обійшов капітана збірної Дмитра Підручного за доходами більш ніж на 5 тисяч євро.

Біатлоніст Призові (євро)
Артем Прима 30150
Дмитро Підручний 25000
Антон Дудченко 11000
Богдан Цимбал 6750
Артем Тищенко 2500
Тарас Лесюк 2400
Руслан Ткаленко 2000
Андрій Доценко 1500
Руслан Бригадир 1000
Денис Насико 1000
Варто відзначити, що з усіх призових біатлоністи виплачують податки, тому чистий заробіток трохи нижчий.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 28.04.2021 11:51

У темі 1 долучень
33-річний біатлоніст збірної України Артем Прима розповів, чому наша країна не може вийти на рівень Норвегії в його виді спорту.

«Дуже здорово, коли ми можемо конкурувати з топ-країнами. На жаль, так склалося, що в біатлоні Україна не є такою країною.

Діти з топових країн, таких як Норвегія, на лижах практично народжуються - вони починають займатися з 2-3 років. У чемпіонаті Норвегії бере участь багато людей. Буває, що з ранку і до вечора там проводяться дитячі, юнацькі старти.

У них дуже багато спортсменів цим займається, тому є можливість вибирати найсильніших. У нас на чемпіонаті України серед юніорів стартує 20-30 осіб від всієї країни. Вибір дуже невеликий», - сказав Прима.

yyyyyhhh 29.04.2021 08:37

У темі 1 долучень
Біатлоніст Тимофій Лапшин, який є чоловіком українки Ольги Абрамової і виступає за збірну Південної Кореї, прокоментував рішення CAS про річну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

«Не бачу далі сенсу оскаржувати рішення, тому що у мене залишилося п'ять місяців дискваліфікації. Можна було б, але немає сенсу боротися з цим - час втратиш і гроші, нерви, а толку ніякого не буде. І так час вже втрачено», - сказав Лапшин.

yyyyyhhh 30.04.2021 11:57

У темі 1 долучень
Зіркова італійська біатлоністка Доротея Вірер заявила, що навряд чи виступить на домашній Олімпіаді 2026 року:

«Не думаю, що виступлю там. Мені буде вже 35 років, це важко. Дуже шкода, тому що домашня Олімпіада - це здорово.

Поки справи у мене йдуть добре, я продовжую виступати. Але коли у мене більше не залишиться задоволення від гонок, то я завершу кар'єру. Немає сенсу їздити по всьому світу і не показувати результати в гонках.

Чоловік каже мені, щоб я поступово готувалася до відходу з біатлону. Є спорт, але є і сім'я».

yyyyyhhh 26.08.2021 09:59

У темі 1 долучень
26 серпня в чеському Нове-Мєсто пройдуть перші старти чемпіонату світу з літнього біатлону.

Українська збірна вже прибула до Чехії, і в порівнянні зі складом, який ми публікували попередньо, сталася одна заміна: замість Катерини Бех, що прихворіла, на турнірі виступить Ольга Абрамова.

У той же час старший тренер чоловічої команди А Юрай Санітра прийняв рішення про те, що представники чоловічої основи в Нове-Мєсто не стартують.

Перший вид програми - суперспринти. Крім того медалі чемпіонату будуть розіграні в спринтах і гонках переслідування.

yyyyyhhh 27.08.2021 10:19

У темі 1 долучень
22-річна біатлоністка юніорської збірної України Христина Дмитренко прокоментувала 8 місце в суперспринті на літньому чемпіонаті світу-2021 у чеському Нове-Мєсто.

«На кваліфікації головне завдання було добре відстрілятися, а саму гонку пройти із запасом, щоб був запас сил на фінал. Якщо чесно, під час кваліфікації мені біглося важко, лише більш-менш перше коло відпрацювала, тому що потім м’язи закислилися через погодні умови – дощ та вітер.

Щодо фіналу, то біглося набагато легше, нічого не турбувало: вийшло так, що кваліфікаційна гонка була якраз для розгону. На останню стрільбу приїхали без думки про медаль, я обмірковувала як правильно відпрацювати останню стійку, але, на жаль, я, як і суперниці, потрапила у порив, і вітер зіграв велику роль у розподілі медалей. Не скажу, що сильно мандражувала, навпаки налаштовувалась на хорошу роботу», - сказала Дмитренко.

yyyyyhhh 28.08.2021 11:33

У темі 1 долучень
22-річний біатлоніст збірної України Сергій Телень прокоментував 8 місце в суперспринті на літньому чемпіонаті світу-2021 у чеському Нове-Мєсто.

«Шкода, що сьогодні трішки не вдалась стрільба. На вогневих рубежах ставку робив на лежку, а вийшло так, що врятувала мене саме стійка (посміхається). Загалом, біглося набагато краще, ніж на контрольних стартах в Сянках, де ми готувалися до літнього чемпіонату світу. Якщо оцінювати хід, то поставлю собі «чотири» з «п’яти». Попри те, що дистанція коротка, траса робоча, на ній можливо відігравати дорогоцінні секунди», - сказав Телень.

yyyyyhhh 29.08.2021 11:53

У темі 1 долучень
У неділю, 29 серпня, в чеському Нове-Мєсто літній чемпіонат світу продовжиться гонкою переслідування у жінок.

Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок:

5. Юлія Джима +0:19
11. Дар'я Блашко +0:41
14. Олена Білосюк +0:44
27. Анна Кривонос +0:58
36. Ольга Абрамова +1:16

yyyyyhhh 30.08.2021 11:38

У темі 1 долучень
У неділю, 29 серпня, в чеському Нове-Мєсто літній чемпіонат світу продовжився гонкою переслідування у жінок.

Лідер жіночої збірної України Юлія Джима завоювала срібну медаль. На останнє коло вона пішла лідером, проте програла в фінішному спурті чешці Маркеті Давидовій.

Для Джими це друга медаль на цьому чемпіонаті. У п'ятницю вона стала віце-чемпіонкою світу в суперспринті, причому тоді її теж випередила тільки Давидова.

Решта українок фінішували за межами топ-20. Замкнула трійку призерок Тамара Дербушева, що представляє СБР.

Завершиться головний літній старт сезону чоловічим персьютом, який розпочнеться о 18:15 за Києвом.

Результати гонки:

1. Маркета Давидова (2+1+0+0) 20:57,3
2. Юлія Джима (0+1+0+0) +0,8
3. Тамара Дербушева (0+0+0+0) +8,4
...
22. Дар'я Блашко (2+1+1+2) +2:21,3
25. Анна Кривонос (0+1+3+0) +2:26,0
39. Ольга Абрамова (1+2+2+3) +4:12,1
DNS Олена Білосюк

yyyyyhhh 31.08.2021 10:58

У темі 1 долучень
У біатлонному сезоні-2021/22 на нашому порталі знову можна буде стежити за текстовими трансляціями гонок літнього чемпіонату світу, Кубку світу, чемпіонату Європи та, звичайно ж, Олімпійських ігор.

Для зручності читачів у цей матеріал, який регулярно оновлюється, будуть додаватися посилання на анонси та підсумки змагань, текстові трансляції, а також новини з результатами всіх гонок. Додавайте в закладки і дізнавайтеся першими про всі події!

Літній чемпіонат світу-2021. Нове-Мєсто, Чехія (Анонс)

26.08.2021 - 14:05 - Суперспринт, юніорки. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
26.08.2021 - 15:35 - Суперспринт, юніорки. Фінал (Трансляція. Результат)
26.08.2021 - 16:50 - Суперспринт, юніори. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
26.08.2021 - 18:25 - Суперспринт, юніори. Фінал (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 14:05 - Суперспринт, жінки. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 15:35 - Суперспринт, жінки. Фінал (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 16:50 - Суперспринт, чоловіки. Кваліфікація (Трансляція. Результат)
27.08.2021 - 18:25 - Суперспринт, чоловіки. Фінал (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 11:15 - Спринт, юніорки (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 13.00 - Спринт, юніори (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 16:45 - Спринт, жінки (Трансляція. Результат)
28.08.2021 - 18:45 - Спринт, чоловіки (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 12:15 - Гонка переслідування, юніорки (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 14:15 - Гонка переслідування, юніори (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 16:30 - Гонка переслідування, жінки (Трансляція. Результат)
29.08.2021 - 18:15 - Гонка переслідування, чоловіки (Трансляція. Результат)

Гонки Кубка світу, чемпіонату Європи та Олімпійських ігор будуть додані пізніше

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 01.09.2021 10:35

У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної України Юлія Джима прокоментувала завоювання срібної медалі в гонці переслідування на літньому чемпіонаті світу-2021 в чеському Нове-Мєсто.

«Сьогодні легше коло, небезпечних спусків немає. Зрозуміло, що можна впасти на рівному місці, але всі дівчата їдуть акуратно, перестраховуються, тому що падати ніхто не хоче. На фініші на містку я намагалася обійти Маркету, але там спуск, і позаду Маркета вже піджимала, тому вирішила їхати дуже обережно.

Ціле фінішне коло згадувала фінал суперспринту (сміється). В голові було, що цього разу я не здамся! Але...

Загалом, літнім чемпіонатом світу залишилася задоволена. Шкода, що вчора допустила промах, в той час, як інші дівчата працювали на «нуль». З колом штрафу важко було боротися, ще й з огляду на те, що номінальним лідерам цих змагань ніхто багато не програє, і все вирішувалося на стрільбі.

Зараз відчуваю втому. Тепер чекаю тренувального збору, щоб відпочити», - сказала Джима.

yyyyyhhh 02.09.2021 10:56

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Дмитро Грущак прокоментував 4 місце в спринті на літньому чемпіонаті світу-2021.

«Гонка пройшла доволі непогано, але, не буду приховувати, що через погодні умови на останньому колі моє самопочуття погіршилося. Я терпів як міг, і якщо на передостанній позначці програвав дві секунди третьому місцю, то до фінішу ця відстань збільшилась до семи... Мені було дуже погано через спеку: хоч і була похмура погода, але голова сильно розболілась, тому на останньому колі було важко боротися з фізичним станом та головним болем. Радує, що від старту до старту вдається покращувати результат.

Щодо стрільби... з одного боку я задоволений, а з іншого - ні. На лежці був не мій рівень стрільби, тому що був дуже далекий промах на першу годину, в мішень і близько не влучив. Але саме з таких поразок будується майбутнє кожного спортсмена. Є над чим працювати. Завтра буде ще одна гонка, на якій потрібно буде дуже попрацювати: не тільки фізично, але й морально та психологічно налаштуватись на проходження всієї дистанції. Загалом, тим, що я зробив сьогодні, - задоволений.

Після гонки Микола Миколайович Зоц сказав, що я досить непогано провів гонку, але відзначив, що на підйомах я втрачаю дуже багато часу. Якщо на рівнині та спуску за рахунок своїх поштовхів я можу відіграти дорогоцінні секунди, то на підйомах, де потрібна вибухова сила, мого досвіду та професіоналізму поки що не вистачає для того, щоб покращити результат. Але ми над цим будемо працювати, до зимового сезону ще є трішки часу.

В колектив команди Б влився дуже швидко, тому що я знайомий з усіма хлопцями, а ось Микола Миколайович Зоц для мене нове обличчя, я з ним ніколи раніше не працював. Але я дуже задоволений співпрацею із ним, разом ми вже провели величезну роботу, і, впевнений, будемо продовжувати рухатися вперед», - сказав Грущак.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 03.09.2021 10:52

У темі 1 долучень
Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепец прокоментував виступ підопічних на літньому чемпіонаті світу-2021.

«Якщо чесно, ми навіть не очікували, що в Нове-Мєсто вийде боротися за призові місця.

Перед цим на тренувальному зборі була досить складна робота, і два-три дні відпочинку перед чемпіонатом було, звичайно, не достатньо, щоб підготуватися до стартів», - сказав Велепец.

yyyyyhhh 04.09.2021 12:58

У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної України Юлія Джима прокоментувала завоювання двох срібних медалей на літньому чемпіонаті світу-2022.

В цілому, літнім чемпіонатом світу я залишилася задоволена. Зараз відчуваю невелику втому.

Я влітку дуже рідко змагаюся. Не знаю, чому в цьому році зважилася на такий необачний крок. Напевно, тому що з кожним роком стаєш все старшою, і хочеться якомога більше насолодитися такими моментами в біатлоні. Ну і в цілому добре себе почувала ще перед Вісбаденом, ніби непогано там пробігла, але трохи зі стрільбою не склалося.

Я рада, що там виступила. Ролери це все-таки не мій коник, мені легше на лижах, у мене і техніка не роллерна. В основному влітку я на завантаженні працюю, тому важко на максимумі робити швидкісну роботу», - сказала Джима.

yyyyyhhh 05.09.2021 12:06

У темі 1 долучень
25-річний біатлоніст збірної України Віталій Труш прокоментував 7 місце в спринті на літньому чемпіонаті світу-2021 в чеському Нове-Мєсто.

«Гонка була дуже швидка, непомітна. Перед собою поставив дві цілі: по-перше, не сумніватися в собі та своїх силах на стрільбі, по-друге, видати весь максимум на трасі на сьогоднішній день. Вдалося правильно тактично розподілити свої сили на два кола. На третьому, як завжди, було важко, відчував, що закінчуються сили, але вдалося віддихатися, щоб відпрацювати останній кілометр. Зовсім трішки не вистачило, щоб потрапити у квіткову церемонію. Вже другий день не можу відпрацювати на максимумі фінішний відтинок траси - у мене було таке відчуття, що біжу проти вітру, і ніби зупиняюсь. Попри це, гонкою задоволений. Тішить, що як і вчора, сьогодні зумів отримати хороші емоції та задоволення. Я не дуже втомився після гонки, тому тепер потрібно налаштуватися на завтрашній старт, оскільки моя позиція дозволяє боротися за медаль (посміхається).

Під час гонки Іван Петрович Білосюк постійно надавав мені інформацію щодо моєї позиції та відстані до моїх суперників. Її я встигав проаналізувати і зробити висновки для того, аби правильно тактично спрацювати.
На стійку підійшов дуже спокійним, і навіть не бачив цього промаху. Останній постріл був на габариті, а всі попередні чотири вистріли я помічав як потрапляння, вже після стрільби побачив, що не закрив четверту мішень.

Складно було спрацювати на великому спуску з поворотом, тому що на ньому було дуже слизько. В голові було лише одне – пощастить значить пощастить, а ні то ні (сміється). Але вдалося згрупуватися і спокійно відпрацювати на цьому спуску», - сказав Труш.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 08.09.2021 10:20

У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував виступ біатлоністів на літньому чемпіонаті світу-2021.

«Задоволений виступом чоловічої резервної команди. Бачив, що у нас хлопці молоді, є там потенціал. Вони вже можуть боротися. Ногами все добре, стрільбу підтягнуть, не сумніваюся. Так що все добре.

Турбує, що у наших дівчат-юніорок немає таких яскравих лідерів, подивимося, як вони будуть виступати взимку. Нам треба проводити зміну поколінь, хотілося б мати більш надійний резерв. Будемо над цим працювати», - сказав Бринзак.

yyyyyhhh 09.09.2021 11:02

У темі 1 долучень
4 вересня в чеському Летограді пройшов перший з двох змагальних днів чемпіонату Чехії з літнього біатлону. Організатори надали змаганням статус відкритих, що дозволило взяти участь в гонках кільком українським спортсменам.

І в спринті в категорії юнаків U19 переможцем став Сергій Супрун! Наш біатлоніст став єдиним серед 44-х учасників гонки, хто закрив усі десять мішеней, завдяки чому на сім секунд випередив кращого з господарів чемпіонату - Мілана Якуба. У цій же гонці бронзу завоював Богдан Борковський, який відстав на 16 секунд від часу переможця, маючи при цьому два штрафи в стрільбі. На восьмому місці ще один українець Михайло Хміль.

У цій же віковій групі у дівчат єдина з українок, яка стартувала, Вероніка Шевчук стала 11-ю. А в молодшій віковій групі (U-17) Ксенія Приходько фінішувала на п'ятій позиції.

yyyyyhhh 10.09.2021 11:03

У темі 1 долучень
В рамках Відкритого Кубка Австрії з літнього біатлону пройшли гонки переслідування. Чоловічу гонку виграв австрієць Сімон Едер, а в жіночій першою фінішувала італійка Доротея Вірер.

Жінки

1. Доротея Вірер (Італія) - 31.48,9 (5)

2. Катаріна Іннерхофер (Австрія) - 55,3 (5)

3. Еліза Гаспарін (Швейцарія) - 1.03,5 (3)

4. Аїта Гаспарін (Швейцарія) - 1.35,8 (5)

5. Крістіна Оберталер (Австрія) - 1.38,1 (1)

6. Анна Юппе (Австрія) - 1.51,7 (5)

Чоловіки

1. Сімон Едер (Австрія) - 33.24,4 (2)

2. Томмазо Джакомель (Італія) - 10,1 (5)

3. Томас Бормоліні (Італія) - 17,0 (2)

4. Домінік Віндіш (Італія) - 45,2 (2)

5. Юліан Еберхард (Австрія) - 1.25,7 (6)

6. Шон Доерті (США) - 1.28,3 (2)

Біатлонний сезон-2021 / 22: розклад, анонси, трансляції, результати

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 11.09.2021 12:00

У темі 1 долучень
Біатлоністка збірної України Юлія Журавок повернулася до тренувань після народження сина.

26-річна спортсменка, яка стала мамою 26 червня, опублікувала в Instagram фотографію з тренування.

yyyyyhhh 22.12.2021 12:05

У темі 1 долучень
Легендарна фінська біатлоністка Кайса Макаряйнен прокоментувала рішення IBU оголосити її та Туру Бергер переможницями загального заліку Кубка світу за підсумками сезону-2013/14.

«Я по-справжньому рада такому рішенню, що можу зберегти «Кришталевий глобус» і залишитися переможцею загального заліку сезону-2013/14. Вручити два «Кришталеві глобуси» - дуже справедливе рішення. Також я дуже рада за Туру. Звичайно, виграти «Глобус» через сім років – не те саме, що виграти його в день змагань. Вона не отримала всього того, що дає така велика перемога.

Завжди неприємно чути про правопорушення спортсмена, пов'язане з допінгом, яке призводить до перерахунку результатів, адже це не допоможе відновити реальні обставини змагання, що пройшло. Я просто сподіваюся, що мені не доведеться проходити через це знову. Хотілося б, щоб сьогодення та майбутнє нашого спорту було вільним від допінгу, і ми могли б довіряти результатам, які бачимо у день змагань», - сказала Макаряйнен.

yyyyyhhh 30.01.2022 09:44

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної України Тарас Лесюк прокоментував 22 місце у гонці переслідування на чемпіонаті Європи в німецькому Арбері.

«На трасі вітер не грає ролі, а ось на рубежі потрібно було адаптовуватися. Не скажу, що вдалося впоратися на стрільбі - останній рубіж, на жаль, провалив. Але для себе провів хорошу гонку, зумів покращити стартову позицію, здобув досвід. Так співпало, що більшу частину гонки ми з Віталіком Трушем працювали разом. На завтрашню естафету сили ще залишилися», - сказав Лесюк.

yyyyyhhh 02.02.2022 10:12

У темі 1 долучень
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про те, коли головний тренер чоловічої збірної Юрай Санітра вийде з карантину:

«Санітра поки що не вийшов. Планує вийти 3-4 лютого, якщо все буде гаразд. Потрібно два негативні тести здати. Так, [може перед стартом Олімпіади повернутися до розташування збірної]».

Нагадаємо, Санітра склав позитивний тест на коронавірус після прильоту до Пекіна. Біатлонні змагання Олімпіади стартують 5 лютого.

yyyyyhhh 03.02.2022 11:12

У темі 1 долучень
Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець прокоментував позитивний тест Олени Білосюк на коронавірус напередодні Олімпійських ігор у Пекіні.

«Боялися цього з першого дня. Пішов «ефект доміно». Сподівалися, що проскочимо і будемо спокійними. Сьогодні перший спортсмен — Олена Білосюк. Її готували практично цілий рік. Вона жертвувала цілим сезоном, щоб готуватися до Олімпіади. Сьогодні вночі була висока температура, зранку трішки краще, але позитивний тест. Треба зрозуміти, чи зможе повернутися в ритм. Два тижні до естафети, але це питання до лікарів.

Тест Олени — це катастрофа. За команду ще нічого, а Олена жертвувала цілий рік. Пропускала гонки. Вона їх хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади. Зробила кілька тренувань тут, з оптимізмом йшла, ну і от. Чекаємо, хто буде наступним. Боїмося цього. З тренера пішло на сервісмена, потім на фізіотерапевта. В нас кілька днів масажу немає, бо фізіотерапевт жіночої команди також на карантині», - сказав Велепець.

yyyyyhhh 04.02.2022 11:03

У темі 1 долучень
Відбулася чоловіча спринтерська гонка етапу Кубка IBU, де українці зуміли показати непогані результати.

Найкращим став Денис Насико, який фінішував 11-м. Руслан Ткаленко показав 17-й результат, а одразу 4 українці закінчили гонку у топ-30.

Спринт. Чоловіки

1. Сверре Дален Аспенс (0+1) 23:44,9
2. Олександр Поварніцин (0+0) +10,2
3. Філіпп Хорн (0+1) +28,5
...
11. Денис Насико (0+0) +1:03,0
17. Руслан Ткаленко (0+2) +1:09,9
23. Віталій Труш (0+0) +1:20,9
30. Тарас Лесюк (0+2) +1:45,9
69. Андрій Доценко (0+3) +2:53,3
82. Сергій Телень (0+2) +3:31,7

yyyyyhhh 05.02.2022 09:21

У темі 1 долучень
У суботу, 5 лютого, на біатлонному стадіоні в китайському Чжанцзякоу в рамках Олімпійських ігор 2022 відбудеться змішана естафета.

Пропонуємо ознайомитись зі стартовими номерами українців:

10-1. Валя Семеренко
10-2. Юлія Джима
10-3. Артем Прима
10-4. Дмитро Підручний

yyyyyhhh 06.02.2022 10:04

У темі 1 долучень
У суботу, 5 лютого, на біатлонному стадіоні в китайському Чжанцзякоу в рамках Олімпійських ігор 2022 відбулася змішана естафета.

Збірна України, яку представляли Валя Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний, завершила боротьбу за медалі вже після першого етапу, на якому найдосвідченіша біатлоністка у команді заробила три кола штрафу.

На першій передачі естафети Україна була останньою та програвала три з половиною хвилини лідерам. Потім зусиллями Джими, Прими та Підручного наша команда уникла абсолютного провалу і не стала коловою, проте 13-ту підсумкову позицію можна розцінювати не інакше, як провал.

Виграла гонку збірна Норвегії: Йоганнес Бьо у фінішному створі випередив француза Кантена Фійона Має та Едуарда Латипова з Олімпійського комітету Росії.

Результати гонки:

1. Норвегія (3+13) 1:06:45,6
2. Франція (3+11) +0,9
3. ОКР (1+13) +1,5
4. Швеція (0+1+3) +41,0
5. Німеччина (2+18) +1:05,5
6. Білорусь (2+14) +1:14,6
...
13. Україна (4+15) +3:36,1

yyyyyhhh 10.02.2022 11:36

У темі 1 долучень
Біатлоніст збірної Норвегії Йоганнес Бьо прокоментував завоювання бронзової медалі в індивідуальній гонці на Олімпійських іграх 2022.

«Після швидкої і точної стрільби на другому рубежі мені вдалося реабілітуватися і повернути позиції. Перед третім вогневим я був налаштований закрити всі мішені та вийти у лідери. Але в індивідуальних гонках напруга зростає з кожним пострілом. Важливо зберігати спокій і не перестаратися на трасі, бо це ускладнює роботу на стрільбищі.

Я дуже задоволений! Змішана естафета пройшла фантастично. Для мене вона стала однією з тих гонок у кар'єрі, які запам'ятовуються надовго через ефектний фініш. Сьогоднішня медаль – те, для чого я так багато працював. Щасливий за такий результат», - сказав Йоганнес Бьо.

yyyyyhhh 18.06.2022 13:16

У темі 1 долучень
36-річна українська біатлоністка Віта Семеренко не потрапила до складу збірної на наступний сезон.

При цьому її сестра-близнючка Валя увійшла до складу резервної команди. Ймовірно, минулий сезон став для Віти останнім у кар'єрі.

Віта Семеренко є олімпійською чемпіонкою Сочі-2014 в естафеті, а також бронзовою призеркою тих же Ігор у спринті. Також в активі Віти сім медалей чемпіонатів світу, з них три особисті.

yyyyyhhh 20.06.2022 10:18

У темі 1 долучень
Став відомий календар наступного сезону Кубка світу з біатлону. Він складатиметься з дев'яти етапів та чемпіонату світу, який відбудеться у лютому в німецькому Обергофі.

Відкриття сезону заплановано на 27 листопада у фінському Контіолахті. Завершальним етапом стануть гонки у норвезькому Голменколлені, вони відбудуться з 16 по 19 березня.

Календар Кубка світу з біатлону 2022/23:

Контіолахті: 29.11.2022 – 04.12.2022;
Гогфільцен: 08.12.2022 – 11.12.2022;
Ансі: 15.12.2022 – 18.12.2022;
Поклюка: 05.01.2023 - 08.01.2023;
Рупольдінг: 11.01.2023 – 15.01.2023;
Антгольц-Антерсельва: 19.01.2023 – 22.01.2023;
Чемпіонат світу в Обергофі: 08.02.2023 - 19.02.2023;
Нове-Место: 02.03.2023 – 05.03.2023;
Естерсунд: 09.03.2023 - 12.03.2023
Голменколлен: 16.03.2022 – 19.03.2023.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:55.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010