![]() |
У темі 1 долучень
Боксер Джо Паркер вважає, що саме він є головним претендентом на бій проти Олександра Усика за титул WBO, якщо Ентоні Джошуа зробить пояс вакантним.
Паркер знаходився на 3-му місці рейтингу WBO після Усика і Даніеля Дюбуа, проте останній програв Джо Джойсу і випав зі списку кандидатів. «Якщо Джошуа віддасть титул, то Паркер хоче битися з Усиком. Ми обговорювали це з Клімасом і Красюком, командою Усика. Це хороші хлопці, з ним можна вести переговори». «Паркер готовий битися за титул, якщо буде можливість. Ми вже написали WBO, що хочемо бути в списку, якщо санкціонують поєдинок», - сказав менеджер боксера Девід Хіггінс. Джойс після перемоги заявив про готовність битися за титул, але він в рейтингу WBO знаходиться поза топ-10. |
У темі 1 долучень
Василь Ломаченко програв бій Тео Лопесу і втратив три пояси легкої ваги, проте Олександр Усик вважає, що реванш все ще можливий.
«Ряд причин є поразці Ломаченка. Я був засмучений дуже. Знаючи, скільки він йшов до цього. Потрібно прийняти те, що сталося, виходити з цього і йти далі. Реванш? Хотілося б подивитися цей реванш. Думаю, він буде». «Що стосується травми плеча і чому не відкласти було бій, то це характер Ломаченка. Ось цей божевільний мужик зі своїми тарганами в голові... Це його характер, воїн. Зараз він проходить реабілітацію, плече болить». «Мрія стати абсолютним чемпіоном залишилася у нього», - сказав Усик. |
У темі 1 долучень
Непереможений британський боксер Біллі Джо Сондерс успішно захистив пояс чемпіона світу.
У головній події шоу 4 грудня на арені SSE в Лондоні чемпіон WBO у другій середній вазі Біллі Джо Сондерс (30–0, 14 КО) провів другий захист свого титулу проти чотириразового претендента на чемпіонські титули Мартіна Мюррея (39–6–1, 17 КО) Біллі Джо Сондерс домінував на рингу 12 раундів, і всі три судді одноголосно віддали йому перевагу (120–109, 118–110, 120–109). Фотогалерея бою Біллі Джо Сондерс – Мартін Мюррей |
У темі 1 долучень
Промоутер Едді Хірн оголосив, що боксер Тайсон Ф'юрі запрошений на бій Ентоні Джошуа - Кубрат Пулєв, який відбудеться в Лондоні 12-го грудня.
Не виключено, що в разі перемоги Джошуа зможе особисто викликати Ф'юрі на поєдинок за об'єднання всіх поясів суперважкої ваги. «Чекаємо Тайсона в залі. Хочеться зробити цей поєдинок. Але спершу Джошуа потрібно перемогти Пулєва. Ніяких думок про об'єднання поясів до перемоги над Пулєвим». «Ентоні знає, що після перемоги можливість битися за всі пояса відкриється сама по собі», - сказав Хірн. Останньою перепоною до бою Джошуа - Ф'юрі, крім Пулєва, є Олександр Усик, який вимагає захисту титулу WBO. |
У темі 1 долучень
Колишній чемпіон світу в двох вагових категоріях Евандер Холіфілд повідомив, що найближчим часом підпише контракт на бій з Майком Тайсоном.
58-річний боксер зазначив, що їх команди обговорили деталі виставкового поєдинку. «У нас однозначно були розмови з ними. Схоже, що цей поєдинок відбудеться. Давайте зробимо це, хлопці. Все дуже просто. Давайте влаштуємо цей бій. Я дуже впевнена людина. Я думаю, що наш поєдинок відбудеться», - сказав Холіфілд. Нагадаємо, що Холіфілд і Тайсон провели два бої в 1996 і 1997-му роках. Обидва рази перемагав Евандер. 29 листопада Майк Тайсон повернувся в бокс і провів виставковий бій проти Роя Джонса. |
У темі 1 долучень
Відомий український боксер у надважкій вазі Владислав Сіренко (14-0, 13 КО) поміркував про можливий поєдинок Олександра Усика і Джо Джойса за пояс WBO.
«Я думаю, в (першому) бою з Усиком Джойс був не такий гарний, як він є зараз. Якщо вони поб'ються, це буде інший бій, не такий, як раніше. Якщо вони будуть битися за титул, це буде дванадцять раундів, це будуть інші рукавички, це будуть інші команди і досвід. Це буде дуже цікавий бій для мене. Те ж саме з Джошуа. Тому що, я думаю, Джошуа і Джойс дуже близькі один до однго, але Джошуа технічно, як на мене, набагато кращий, ніж Джойс. Джо трохи як робот, але його хороша сторона - це ударна міць. Не кожен супертяж б'є так, як Джойс», - сказав Сіренко. Нагадаємо, що Джо Джойс переміг Деніела Дюбуа і претендує на бій за титул WBO. |
У темі 1 долучень
Ентоні Джошуа вважає, що WBO повинна дати згоду на бій за всі пояси суперважкої ваги проти Тайсона Ф'юрі, а не наполягати на обов'язковому захисті з Олександром Усиком.
«Мені б не хотілося віддавати пояс. Тому, якщо доведеться, буду спершу захищати титул проти Усика. Але я вважаю, що WBO повинна відкласти обов'язковий захист, щоб був об'єднавчий бій. І WBO може це зробити». «Якщо я зумію перемогти Пулєва, то хотілося б битися з Ф'юрі за 4 титули. Я довго йшов до цієї мети», - сказав Джошуа. Усик раніше заявляв, що не відмовиться від бою і вимагає захисту титулу. |
У темі 1 долучень
Великий вечір боксу з чемпіонським боєм відбудеться в Лондоні на Вемблі Арені ввечері 12 грудня.
Чотири пояса чемпіона світу (WBA Super, IBF, WBO і другорядний IBO) буде захищати британський боксер Ентоні Джошуа (23–1, 21 KO). Його суперником буде болгарин Кубрат Пулєв (28–1, 14 КО). Поєдинок можна буде подивитися на стримінгових платформах Sky Sports і DAZN. В українському ефірі дуель транслюватися не буде. Головний бій розпочнеться близько опівночі за Києвом. Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку. Файткард вечора боксу 12 грудня в Лондоні Ентоні Джошуа – Кубрат Пулєв Лоуренс Околи – Никодим Єжевськи Хьюї Ф'юрі – Маріуш Вах Мартін Баколє – Сєргєй Кузьмін Кірон Конуей – Маколей Макгован Каїс Ашфак – Ешлі Лейн Флоріан Марку – Джеймі Стюард |
У темі 1 долучень
Великий вечір боксу з чемпіонським боєм відбувся 12 грудня у Лондоні на Вемблі Арені.
Британський боксер Ентоні Джошуа (новий рекорд: 24–1, 22 KO) вдало захистив 4 пояси чемпіона світу (WBA Super, IBF, WBO та другорядний IBO). Його суперником був болгарин Кубрат Пулєв (28–2, 14 КО). Sport.ua провів текстову онлайн-трансляцію поєдинку. Джошуа повністю домінував на рингу, вибухаючи потужними серіями! Чотири рази за бій болгарину відкривали рахунок. Ентоні Джошуа переміг Кубрата Пулєва нокаутом в 9-му раунді! Тепер хочеться побачити бій Ентоні Джошуа проти українця Олександра Усика! Файткард вечора боксу 12 грудня у Лондоні Ентоні Джошуа – Кубрат Пулєв – KO 9/12 Лоуренс Околі – Нікодем Єжевськи – TKO 2/12 Хьюї Фьюрі – Маріуш Вах – UD 10 Мартін Баколе – Сєргєй Кузьмін – UD 10 Кірон Конуей – Маколей Макгован – UD 10 Каїс Ашфак – Ешлі Лейн – TKO 4/8 Флоріан Марку – Джеймі Стюард – DRAW 8 Див. також: текстова трансляція, відео бою, відео нокауту |
У темі 1 долучень
13 грудня в Києві пройшло шоу боксу, вперше під егідою ULions Boxing Promotion.
У головному бою український проспект суперважкої ваги Владислав Сіренко (14–0, 13 КО) провів бій з Костянтином Довбищенком (7–8–1, 4 КО). В результаті 10-раундової дуелі Владислав Сіренко переміг суперника одноголосним рішенням суддів. На записках суддів були зафіксовані такі числа: 97–94, 96–95, 98–93. Переможець поєдинку отримав пояс WBC Asia. Це 15-та перемога Сіренка в профі-кар'єрі. |
У темі 1 долучень
Легендарний український боксер, один з найбільш домінуючих чемпіонів в історії суперважкої ваги, переможець Олімпіади-1996 Володимир Кличко в результаті голосування введений до Міжнародного залу боксерської слави.
Володимир Кличко удостоївся цієї честі разом з Флойдом Мейвезером і Андре Вордом. Номіновані в категорії були 42 боксери. Українець вперше брав участь в голосуванні і був обраний членами експертного журі в перший же рік. Володимир став другим українцем, введеним до Міжнародного залу боксерської слави. Першим став його брат - Віталій, який був удостоєний включення в Зал слави ще в 2018 році. Володимир Кличко провів 69 боїв у своїй професійній кар'єрі, вигравши 64 з них (54 - достроково). Він був чемпіоном світу за версіями WBO, IBF, IBO і WBA. |
У темі 1 долучень
Промоутер Едді Хірн чекає рішення організації WBO, яка повинна або дати згоду на бій Ентоні Джошуа - Тайсон Ф'юрі за всі пояси суперважкої ваги, або санкціонувати поєдинок Джошуа проти Олександра Усика в рамках захисту титулу.
«WBO в складній ситуації. З одного боку, організація дуже хоче бути частиною такого бою, як Джошуа - Ф'юрі. А з іншого, у них є зобов'язання перед Усиком, перед його статусом обов'язкового претендента». «Потрібно вирішувати це питання». «WBO не може просто ігнорувати статус Усика і дати згоду на об'єднання поясів», - сказав Хірн. Усик вимагає, щоб Джошуа в наступному поєдинку захищав титул. |
У темі 1 долучень
Британський боксер Ділліан Вайт, який очікує бою-реваншу з Олександром Повєткіним, хотів би організувати поєдинок з Деонтеєм Вайлдером.
«Хотілося б набити йому морду. Один з тих боїв, на які я завжди заряджений. Він все ще залишається серед топ-боксерів, і до кінця кар'єри хочеться встигнути з ним побитися». «Пам'ятаю, ми пропонували йому хороші гроші за бій, але він вибрав Луїса Ортіса з меншим гонораром для себе». «Я не проти, якщо до кінця кар'єри проведу 5 боїв, але це повинні бути суперники з мого списку. І Вайлдер в їхньому числі», - сказав Вайт. Другий бій проти Повєткіна повинен був відбутися в листопаді, але росіянин заразився коронавірусом і поєдинок відклали на невизначений час. |
У темі 1 долучень
Генеральний директор K2 Promotions Олександр Красюк прокоментував можливий поєдинок між чемпіоном WBC Тайсоном Ф'юрі і володарем титулів WBA, IBF, WBO і IBО Ентоні Джошуа (24-1, 22 KO).
«Як уболівальник боксу я також хотів би побачити поєдинок Джошуа - Ф'юрі. Вчора ми це питання обговорювали з Олександром, і він теж хотів би побачити цей поєдинок. Це дійсно цікаво. Але з точки зору людини, яка представляє інтереси Усика і з точки зору самого Усика є домовленості і є його право на те, щоб в наступному поєдинку битися за титул чемпіона світу. Що буде відбуватися? Остаточне рішення завжди приймає боксер. Тобто його промоутер, його менеджер радять йому, розповідають можливі варіанти, але остаточне рішення завжди за боксером. Після того як ми з'ясуємо більше подробиць про можливі дати та сценарії розвитку подій, ми будемо приймати рішення. Зараз дуже важко говорити, тому що контракт на бій Ф'юрі - Джошуа не підписаний. Контракт навіть не узгоджений, тобто якісь ключові умови промоутери і боксери між собою обговорили і дійшли до спільного знаменника, але остаточних домовленостей немає. Немає ані дати, ані місця проведення, ані формату, ані дрібних умов - всього цього ще немає. Тому говорити, що поєдинок Ф'юрі - Джошуа 100% відбудеться неможливо. Навіть якщо контракт підписано таке говорити неможливо», - сказав Красюк. Читайте також: КРАСЮК: «Контракт з Хірном закінчився. В Усика є тільки один промоутер» Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
19 грудня на стадіоні Alamodome в Сан-Антоніо (штат Техас) пройде великий вечір боксу від промоутерської компанії Matchroom Boxing.
У головному поєдинку будуть битися мексиканець Сауль Альварес (51–1–2, 36 KO) і володар титулу WBA Super в другій середній вазі Каллум Сміт (27–0, 19 KO). На кону в цьому бою також буде стояти вакантний пояс WBC. Початок прямої трансляції – 20 грудня о 03:00 за Києвом, головний бій очікується близько 05:00. Відеотрансляцію бою проведуть Sky Sports і DAZN. Sport.ua буде оперативно інформувати про всі новини поєдинку Альварес – Сміт. Церемонія зважування і дуель поглядів Боксери успішно вклалися у ліміт другої середньої вагової категорії, показавши однакову вагу – 168 фунтів (76,2 кг). Файткард боксерського вечора: Сауль Альварес – Каллум Сміт Франк Санчес – Хуліан Фернандес Крістіан Алан Гомес Дюран – Анхель Ернандес Остін Уїльямс – Ісайя Джонс Реймонд Форд – Хуан Антоніо Лопес Алексіс Едуардо Моліна – Роберт Грінвуд Марк Кастро – Луїс Хав'єр Вальдес Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Журнал The Ring представив боксерів 2020 го року. Цього разу нагороду між собою розділили два боксери - абсолютний чемпіон світу в легкій вазі Теофімо Лопес (16-0, 12 КО) та чемпіон в суперважкій вазі за версією WBC Тайсон Ф'юрі (30-0-1, 21 КО).
Нагадаємо, що Ф'юрі в лютому 2020 року нокаутував Деонтея Вайлдера і завоював титул WBC, ставши дворазовим чемпіоном світу. Теофімо Лопес в жовтні переміг українця Василя Ломаченка і відібрав у нього титули WBA, WBC і WBO в легкій вазі. 23-річний Лопес став наймолодшим абсолютним чемпіоном світу. |
У темі 1 долучень
Менеджер Василя Ломаченка Егіс Клімас розповів про те, як проходить відновлення українця після операції на плечі:
«Лома добре відновлюється. Він уже бігає кроси і потроху починає працювати в залі. Хоче повернутися на ринг якомога швидше. Лікар сказав, що до повноцінних тренувань, навіть з навантаженнями на плече (віджимання/підтягування), він зможе приступити в кінці січня». Раніше Клімас розповів, чому Теофімо Лопес не хоче другого бою з Ломаченком. |
У темі 1 долучень
Віце-президент Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова поділилася прогнозами на 2021 рік.
«Прогнозую, що наступного року Ломаченко стане чемпіоном світу за однією з версій, до кінця року свій шанс битися за пояс отримає Олександр Усик. Можливо, і Сергій Дерев'янченко отримає свій великий поєдинок. Однозначно, молоді наші хлопці будуть битися за молодіжні титули. Ще вірю, що Артем Далакян отримає об'єднавчий бій. Постійно прошу у промоутерів організувати його. Так що, сподіваюся, в 2021 році ми побачимо у Артема відразу 2 пояси», - сказала Шатернікова. Нагадаємо, в останньому бою в ніч з 17 на 18 жовтня Ломаченко програв американцеві Теофімо Лопесу одноголосним рішенням суддів і втратив свої пояси WBA, WBC, WBO. |
У темі 1 долучень
Якщо боксер Ентоні Джошуа зробить титул WBO суперважкої ваги вакантним, то Олександр Усик, швидше за все, поб'ється за пояс з Джо Джойсом, другим номером рейтингу.
Менеджер боксера Сем Джонс упевнений, що Джойс готовий до титульного поєдинку. «Джо заслужив свій титульний бій, його більше не цікавлять маленькі бої. Він багатьох засмутив, коли переміг Даніеля Дюбуа, в якого вклали багато інвестицій і сил». «І тепер я впевнений, що Джо стане чемпіоном. Він готовий до бою з Усиком за титул суперважкої ваги», - сказав Джонс. Все залежить від рішення WBO, яка може санкціонувати бій Джошуа - Ф'юрі за 4 титули. В цьому випадку Усику та потенційним претендентам доведеться чекати. |
У темі 1 долучень
Промоутер Боб Арум поки не знає, в якій ваговій категорії буде битися Василь Ломаченко після поразки від Теофімо Лопеса.
«Спершу Ломаченку потрібно відновитися після операції на плечі, і після цього ми поговоримо, обговоримо, що він хоче робити. Хоче залишитися в 135 фунтах? Або, може, хоче опуститися в 130». «Там буде переможець бою Вальдес - Барчельт. Є Шакур Стівенсон. Або, якщо він залишиться в 135 фунтах, то можна виставити його проти молодих хлопців - Хейні або Джервонти». «Я повинен зрозуміти, чого хоче Ломаченко в наступному році», - сказав Арум. Ломаченко раніше дав зрозуміти, що не хоче змінювати вагову категорію і має намір повернути свої титули. |
У темі 1 долучень
Український суперважковаговик Олександр Усик заявив, що хотів би провести бій з Деонтеем Вайлдером:
«Є багато бійців, з якими я хочу побитися і буду щасливий провести бій. Наприклад, Деонтей Вайлдер. Я не хочу коментувати звинувачення Вайлдера, але вважаю його поразку справедливою. Тайсон Ф'юрі був кращим боксером на той момент». Раніше Усик заявляв про бажання провести бій з Ентоні Джошуа. |
У темі 1 долучень
37-річний екс-чемпіон світу Тімоті Бредлі запропонував іншому екс-чемпіону Андре Dорду провести виставковий бій.
Обидва боксери завершили кар'єру кілька років тому. Спортсмени зустрічалися в рингу ще на аматорському рівні в 2003-му році на турнірі Golden Gloves. Тоді переміг Ворд. Зараз Бредлі хоче провести реванш. 36-річний Ворд готовий до такого бою. - Давай влаштуємо наш реванш, - запропонував Бредлі Ворду. - Я можу зробити це з однією умовою: я не буду чекати до 50 років. Мені 36, і цей бій повинен відбутися, поки мені не виповниться 40. У будь-який час протягом цих трьох років, - відповів йому Ворд. Ворд і Бредлі можуть стати черговими чемпіонами минулого, які повертаються в ринг. Нагадаємо, що 29 листопада Майк Тайсон повернувся в бокс і провів виставковий бій проти Роя Джонса. Також до свого повернення готується і Евандер Холіфілд. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Чемпіон світу WBA, IBF, WBO і IBO Ентоні Джошуа висловився про можливість відмови від титулу WBO для того, щоб влаштувати бій з чемпіоном WBC Тайсоном Ф'юрі.
Нагадаємо, що офіційним претендентом на пояс WBO є українець Олександр Усик. «Чи важливо буде людям, якщо я відмовлюся від свого пояса на користь Усика? Ще не знаю, чи доведеться мені це зробити, але я б не хотів, адже перебуваю на шляху до абсолютного чемпіонства. Але знаю, що коли я отримаю перемогу над Ф'юрі, я все одно буду битися за пояс WBO - це буде моєю метою. Я хочу побитися з Ф'юрі і двічі його перемогти. Це будуть серйозні бої. А потім я повернуся щоб знову боротися за цей титул», - сказав Джошуа. Раніше Олександр Усик висловив бажання побитися з Джошуа в Англії. |
У темі 1 долучень
Тимчасовий чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі Олександр Повєткін підтвердив, що не має наміру проводити поєдинок проти обов'язкового претендента на титул WBO Олександра Усика.
«Якщо чесно, не дивився його поєдинок з Дереком Чісорою. Але вважаю Олександра хорошим і сильним боксером. Йому все по зубах, все залежить від нього. Я не збираюся з ним битися. Хіба ні з ким більше битися? У нас з ним хороші приятельські стосунки», - сказав Повєткін. У той же час Повєткін зазначив, що якщо у нього не залишиться інших варіантів, то він все ж погодиться розділити ринг з Усиком. «При цьому скажу так: я ніколи не вибирав суперника. Ну ось залишимося ми удвох з Усиком, і тоді нам доведеться боксувати... Але, сподіваюся, цього не буде», - додав російський боксер. Читайте також: Башир: «Побачивши Усика, я зрозумів, що він може стати чемпіоном за 8-9 боїв» |
У темі 1 долучень
47-й річний екс-чемпіон світу в шести вагових категоріях Оскар Де Ла Хойя в наступному році планує овернутися в бокс.
Оскар заговорив про можливий реванш з Флойдом Мейвезером. «Чому б не зустрітися з хлопцем, який тебе переміг? Чому не провести реванш з Флойдом Мейвезером? Це дуже інтригуюче. Подивимося, як я буду себе почувати, а потім будемо відштовхуватися від цього. Спаринги - це наступний етап тренувань. Я хочу прийняти рішення дуже обережно. Я подумаю про нього після спарингів. Це станеться дуже скоро», - сказав Оскар. Перший бій Мейвезера і де ла Хойї, який відбувся в травні 2007 року, завершився перемогою Флойда роздільним рішенням суддів. Останній бій 47-річний Оскар провів у грудні 2008 року, поступившись філіппінцю Менні Пак'яо. Відзначимо, що Флойд Мейвезер в 2021-му році проведе виставковий бій проти блогера Логана Пола. |
У темі 1 долучень
Боксери легкої вагової категорії Райан Гарсія і Люк Кемпбелл в переддень зустрічі в рингу провели традиційну процедуру напередодні бою.
Відзначимо, що поєдинок відбудеться 2 січня в Далласі (США). На кону буде стояти тимчасовий титул WBC в легкій вазі. |
У темі 1 долучень
В ніч з 2 на 3 січня на American Airlines Arena в американському Далласі (штат Техас) пройшов вечір боксу, організований промоутерською компанією Matchroom Boxing.
Шоу очолив поєдинок за звання тимчасового чемпіона світу за версією WBC в легкій вазі. На рингу зійшлися американський проспект Райан Гарсія (21-0, 18 KO) і екс-претендент на титул - британець Люк Кемпбелл (20-4, 16 KO). Гарсія агресивно почав поєдинок, але в другому раунді пропустив лівий хук і опинився в нокдауні. Американець продовжив активно атакувати суперника, на що Кемпбелл відповідав дуже гострими контрвипадами. Бій завершився в 7-му раунді, коли Гарсія влучив хуком у печінку британцеві, і Кемпбелл не зміг продовжити бій. Таким чином, Райан Гарсія став обов'язковим претендентом на титул чемпіона WBC, яким володіє Девін Хейні. |
У темі 1 долучень
Екс-чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях, 31-річний американець Едріен Бронер (33-4-1, 24 KO), який зараз готується до повернення, очолить вечір боксу від Showtime в лютому.
Інсайдер Майк Коппінджер зазначив, що обговорюються кілька суперників. Бронер не бився з січня минулого року, коли поступився за підсумками дванадцяти раундів легендарному філіппінцю Менні Пак'яо (62-7-2, 39 KO). Довгий час обговорювали бій Бронера проти одіозного українця Івана Редкача, але сторони так і не змогли домовитися. |
У темі 1 долучень
Абсолютний чемпіон світу в легкій вазі Теофімо Лопес в черговий раз заявив, що не хоче проводити реванш з Василем Ломаченком.
«Як я і говорив раніше, ніякого реваншу він не отримає. Адже це їх, команди Ломаченка, рішення - відмовитися від пункту про реванш в контракті. І не тільки це. Там багато чого було. Я б міг зараз показати всім вам його брудну білизну, але не хочу цим займатися. Проїхали. Але більше я в його бік дивитися не збираюся. Лома, розслабся. Як я і говорив раніше, твоє місце дивізіоном нижче. Так що повертайся туди. Пам'ятаєш, я ж обіцяв до бою повернути тебе в другу напівлегку вагу. Якщо чесно, я бажаю йому тільки всього найкращого. Бажаю йому відмінної кар'єри. Вважаю, що у нього ще є час, щоб домогтися чогось вартого. Чого саме? Ну, це йому вирішувати. Чому він звинуватив у всьому суддів? А я звідки знаю? У нього питайте. Я б міг зараз розмазати його за це, але який сенс? Я вже і так зробив це в рингу», - сказав Лопес. Нагадаємо, 17 жовтня Ломаченко поступився Лопесу одноголосним рішенням суддів. Раніше українець дав велике інтерв'ю, в якому висловився про можливий реванш із Лопесом. |
У темі 1 долучень
31-річний боксер Ентоні Джошуа залишає собі в спорті ще близько 5 років, а потім очікує появи нового покоління супертяжів.
На думку спортсмена, про завершення кар'єри незабаром задумається і його ймовірний суперник за 4 титули 32-річний Тайсон Ф'юрі. «Зараз вже не початок моєї кар'єри. Я йду до завершення кар'єри. У мене є ще років 5, приблизно Олімпійський цикл. Ось у мене є Олімпійський цикл і ще трохи часу». «І коли настануть наступні Ігри, то я вже буду в кінці свого шляху, а нове покоління займе місце». «Що стосується Ф'юрі, то він перейшов в професіонали набагато раніше за мене. Так що йому теж потрібно задуматися про завершення», - вважає Джошуа. Боксери можуть зустрітися в рингу навесні-влітку цього року. |
У темі 1 долучень
33-річний український боксер Олександр Усик, який є офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією WBO, приміряв рясу священнослужителя і привітав православних з Різдвом.
|
У темі 1 долучень
Боксер Теофімо Лопес, який в минулому році об'єднав титули легкої ваги, має намір бути активним в плані кількості боїв.
«Зараз важко будувати плани, адже в 2020 ми з Ломаченком повинні були битися набагато раніше. Але в 2021 маю намір провести три бої і знову стати боксером року». «Перший поєдинок хочу провести в квітні або травні», - сказав Лопес. Раніше боксер підтвердив, що реваншу з Ломаченком чекати не варто, а найближчим опонентом може стати Джордж Камбосос. |
У темі 1 долучень
39-річний Кубрат Пулєв програв Ентоні Джошуа в грудні минулого року, проте болгарський боксер не планує завершувати кар'єру.
Про це розповів його менеджер Івайло Гоцев. «За місяць до бою у Пулєва був коронавірус. Я був впевнений, що бою не буде і ми вирушимо по домівках. Але він вирішив битися, тому що відчував - другого шансу не буде». «Про завершення кар'єри Кубрат не думає. Було б здорово в наступному поєдинку битися з Ділліаном Вайтом, якщо він розбереться з Повєткіним». «Думаю, це був би цікавий бій», - сказав Гоцев. Пулєв програв вперше з 2014 року. |
У темі 1 долучень
Олександр Красюк, один з промоутерів Олександра Усика, розповів, що боксер зберігає статус обов'язкового претендента на титул WBO і до цього моменту не давав дозволу на бій Ентоні Джошуа - Тайсон Ф'юрі за всі пояси суперважкої ваги.
«Вже були розмови про тимчасовий титул WBO, а також про зобов'язання зробити титул WBO вакантним на наступний день після бою Джошуа - Ф'юрі». «Проте на цей момент Усик зберігає статус обов'язкового претендента на пояс WBO і не давав згоди на бій Джошуа - Ф'юрі без своєї участі». «Усик знаходиться у відмінному положенні, він відновився після бою і готовий битися за титул навесні. Проміжний бій без титулу на кону навіть не обговорюється і, сподіваюся, обговорюватися не буде», - розповів Красюк. Джошуа і Ф'юрі хочуть провести бій в травні-червні цього року. |
У темі 1 долучень
2020 рік - кошмар для українського боксу. Посипалися всі навколо. Чемпіонські поєдинки програні, переноси і скасування, найчастіше, нічого позитивного не принесли. Тільки подумайте: Сергій Дерев'янченко, Віктор Постол і Василь Ломаченко програли найважливіші поєдинки після карантину. Добре, на Дерев'янченка і Постола ми, відверто кажучи, розраховували більше, як на силу, що може вистрілити, а може і ні, і хлопці показали свій хороший бокс, не стрибнувши вище голови.
Ломаченко ж програв по дурості, не перенісши бій і вирішивши, мовляв, я ж уже перемагав з однією рукою, вийде і цього разу. А ще був Гвоздик, його дострокова поразка в поєдинку, де він вигравав за очками, і несподіваний відхід з боксу. Олександр все ж вирішив, що бокс - не найголовніше, про що він і казав раніше. Тепер бізнес і розмови, мовляв, а раптом я передумаю. Успіх чекав лише на Олександра Усика, та й то, відносний. Тих, хто вірив у його тріумф у хевівейті, явно поменшало після поєдинку проти Дерека Чісори. Хтось побачив проблеми з пересуванням, хтось зі швидкістю ударів, а хтось все разом, та ще й проблеми з триманням ударів від гігантів. Незважаючи на все це, Усик і Ломаченко залишаються головними українськими боксерами на даний момент. І за рівнем боксу, і за значимістю для історії. Рік, що настав, як би це не парадоксально звучало для сформованих спортсменів, стане визначальним. Або місце в історії, близьке або навіть вище, ніж у братів Кличків. Або підсумки, де будуть звучати фрази про те, що таланти розкрилися не до кінця. Чи отримає Ломаченко реванш? Мабуть, головне питання 2021 року. Лопес переміг - тут не повинно виникати питань ні у кого, навіть у самого Ломаченка. Але питання є – особливо, пов'язані з травмою. Звичайно, не провина Теофімо, що його суперник просто уперся, щоб вийти в ринг без однієї руки, але питання саме до нього. Головний: чи потягнув би він повноцінного Ломаченка? Включися Василь раніше - що було б? Американець впевнений, що нокаут від його рук, його батько каже те ж саме. Українець обурений: за його словами, нищівну силу удару він не відчув і вдруге буде діяти по-іншому. Звичайно, якщо цього разу без травм. Але найважливіше, що боксерська громадськість все ще обговорює цей бій після кожного коментаря тієї чи іншої сторони. Одні впевнені, що в поєдинку була нічия. Інші - що ні Лома не показав свій не те, що максимум, а хоча б більшу частину навичок, ні Лопес не розкрився. Другий бій потрібен, але ним і не пахне. BoxingScene Найголовніше, цього не хочуть Лопеси. Вони сподіваються на те, що в контракті не було пункту про реванш і команда Ломаченка хотіла їх кинути. Тепер Теофімо має повне право займатися тим, чим хоче і, крім цього, має безліч обов'язків, у які реванш не входить. Найперший - захист титулу проти Джорджа Камбоссоса. 19-0 - рекорд австралійця. Боб Арум і обидва Лопеси вже в передчутті повної 65-тисячної арени в Австралії і дикого ажіотажу. Перешкодити захисту, який уже санкціонували і встановили дату, коли бійці повинні домовитися про всі деталі, може тільки коронавірус. Будь-які ускладнення, зміни вірусу або нова хвиля в Австралії можуть відстрочити цей бій. Ломаченко - не може. Все, що зараз може Василь і, схоже, чим займатиметься - це прориватися до чемпіонського бою через претендентів. Він другий в рейтингу WBO, якраз після Камбоссоса. Тобто, якщо Василь перемагає в найближчому поєдинку, а Джордж програє - Лома офіційний претендент по цій лінії. Навіть, якщо Джордж програє, Василь все одно претендент. Просто не на бій з Лопесом. Інша розмова в тому, що це все одно нічого не означає. Якщо у Лопеса є чотири титули, то захисти відбуваються по черзі. Таким чином, Лома, ставши претендентом в 2021 році, може чекати свого шансу більше року за найсприятливіших обставин. Лопес спокійно може бити Камбоссоса, потім проводити поєдинки з тими, з ким він хоче, знову перемикатися на претендентів з інших гілок. Той же Хейні (чемпіон WBC) або переможець пари Гарсія - Хейні, або переможець пари Гарсія - Джервонта. Варіантів десятки. Виходить, Ломаченко може отримати реванш лише за таких умов: грамотна робота менеджера і промоутера (другий точно не сильно в цьому зацікавлений), перемоги над топами відразу і постійне нагнітання бажання реваншуватися. Якщо Василь повернеться з перемогою над будь-яким навколотопом, а краще - над Хейні. Піде бити Джервонту або Райана Гарсію і впорається без проблем, тобто, зачистить дивізіон, то єдиний варіант Лопеса, якщо він захоче залишитися тут - провести реванш. Підсумок: Василь Ломаченко не зустрінеться з Лопесом у 2021 році. Максимум 2-3 бої для повернення позицій. З хорошим, але не топовим суперником і два з топовими, за відсутності травм та інших перешкод. Чи Усик буде боксувати за титул? Олександр Усик трохи розійшовся з совістю за велінням логіки і гаманця. Було ясно, що в Великобританії Едді Хірн обговорив це з боксером і його промоутером, Олександром Красюком. Тому що, якщо на поєдинок з Чісорою українець їхав зарядженим перемагати і вимагати пояс, то після нього все було простіше. Трохи пожартував, покликавши Ентоні після бою. Записав парочку кумедних відео. І все. Мабуть, Усику запропонували хороший гонорар за те, що він відійде в сторону. І це не так вже і погано. Ми побачимо крутий поєдинок за всі пояси, де два британці будуть місити один одного, а перед цим погрожувати на прес-конференціях. А Усик отримає ще один тест. Швидше за все, з великим опонентом. Хірн і Джошуа вже обмовилися, що переможець бою за абсолют віддасть пояс WBO після перемоги. Тобто, щоб відразу не виходити на Усика, Ф'юрі або Джошуа залишать пояс. Варіантів для Олександра сила-силенна: в супертяжах неоране поле суперників, з якими можна було б зустрітися, аж до Деонтея Вайлдера, але так далеко, швидше за все, не зайде. Найімовірніше, Усик зустрінеться з Джозефом Джойсом - наступним у рейтингу WBO. Джойс уже програвав Олександру - в напівпрофесіоналах. Але тоді Усик був олімпійським чемпіоном, а Джойс - одним з проспектів-любителів Англії. Тепер все змінилося: Джо змужнів, став сильнішим, витримав бомбардування від Дюбуа, перемігши достроково і просто виглядає тим, хто може вриватися в чемпіонську гру. Українцеві не буде просто ну ось зовсім. А вже переможець їхньої пари піде на абсолют. Можливо, навіть у кінці 2021 року. Підсумок: Усик боксуватиме з Ф'юрі або Джошуа, тільки якщо пройде випробування Джойсом. Виграє - стане чемпіоном світу і буде в кроці від абсолюту. Програє - доведеться все починати з нуля. Sport.ua Telegram |
У темі 1 долучень
Промоутер Едді Хірн не виключає, що Олександр Усик може отримати бій за тимчасовий титул WBO, поки Ентоні Джошуа і Тайсон Ф'юрі проведуть поєдинок за всі пояси суперважкого ваги.
«Бій Джошуа vs Ф'юрі - це не просто бій за титули. Це бій за всі титули. Ми ж хочемо знати, хто найкращий супертяж. І ми можемо отримати відповідь на це питання». «Усик і його статус обов'язкового претендента? Можна організувати бій за тимчасовий титул WBO. Наприклад, проти Джойса. Усик - відмінний хлопець, він повністю в темі боксу. Він розуміє, що бій Джошуа - Ф'юрі є великою подією для спорту». «Чи хоче Усик перешкодити бою за всі титули? Фанам не сподобається, якщо він зробить це. Однак ми повинні проявити повагу до статусу Усика. Не можна йому просто сказати: «Чекай». «Потрібно знайти рішення і для нього, і для бою Джошуа - Ф'юрі», - вважає Хірн. Раніше повідомлялося, що Джо Джойс, 2-й номер рейтингу WBO, націлений на бій з Усиком. |
У темі 1 долучень
Телекомпанія BT Sports провела опитування серед британських чемпіонів світу з боксу на тему того, хто б виграв бій між братами Кличками, якби такий відбувся.
Впевнену перемогу здобув Віталій Кличко. За старшого з братів віддали свої голоси 6 з 7 учасників опитування: Джо Кальзаге, Девід Хей, Амір Хан, Джош Тейлор, Річі Вудхолл і Карл Фремптон. Єдиним, хто поставив на перемогу Володимира Кличка, був Ріккі Хаттон. |
У темі 1 долучень
Український напівсередньоваговик Тарас Шелестюк (18-0, 10 КО) прокоментував результат бою між легковаговиками Василем Ломаченком (14-2, 10 КО) і Теофімо Лопесом (16-0, 12 КО).
«Всі ми для американців - чужі. Якщо Боб [Арум] навіть легендарного Пакьяо злив, то що говорити про Ломаченка?! Вася просто порахував, що він - зірка, і може вигравати бої як Флойд [Мейвезер]. Але це не так, і ніколи так не буде. У мене теж вийшло 7-5 на користь Лопеса. Весь бій було відчуття, що Лопес веде бій, а Вася - претендент, який остерігається і боїться ризикувати. Думаю, всі слова сім'ї Лопеса зробили свою справу і залізли в голову до Ломаченка. Але я впевнений, що Вася легко стане чемпіоном і в 59 кг і в 61, якщо буде битися з Хейні. Але Арум Ломаченку потрібен у 59 кг, а на Лопеса вже великі плани за великі гроші і, на жаль, Васі там немає», - написав Шелестюк. Нагадаємо, 17 жовтня в бою за абсолютне чемпіонство в легкій вазі Ломаченко поступився Теофімо Лопесу одноголосним рішенням суддів. |
У темі 1 долучень
Промоутер Френк Воррен, який веде справи британського боксера Джо Джойса, заявив, що вже веде переговори з представниками Олександра Усика про поєдинок за тимчасовий титул WBO суперважкої ваги.
Очікується, що WBO санкціонує такий бій, щоб дати можливість провести поєдинок Ентоні Джошуа - Тайсон Ф'юрі за всі титули. «Ми зараз працюємо в цьому напрямку. Усик і Джойс. Я думаю, WBO скоро санкціонує бій за тимчасовий титул, і ми вже приступили до роботи». «Переговори почалися. Подивимось що вийде. Загальна ідея така: переможець бою Джошуа - Ф'юрі повинен буде захищати титул WBO проти Усика або Джойса», - розповів Воррен. Усик є 1-м номером рейтингу WBO і обов'язковим претендентом на титул Джошуа. Джойс займає 2-е місце рейтингу. |
У темі 1 долучень
Британський боксер Джо Джойс (12-0, 11 КО) висловився про можливий поєдинок з українцем Олександром Усиком (18-0, 13 КО).
Відзначимо, що в 2013-му році Усик вже перемагав Джойса в рамках WSB. Джойс впевнений, що на цей раз все буде інакше. «Я дивився бій Усика проти Дерека Чісори. Андердог бився відважно, але вирішальну роль все ж зіграла перевага Усика в техніці. За яким сценарієм пройде бій між мною і Олександром? О, це буде абсолютно інша історія. Це багато в чому психологічна битва. Але і фізична теж. Адже це не жарти, коли протягом усіх 12 раундів тебе намагається переїхати вантажівка», - сказав Джойс. Раніше повідомлялося, що WBO запропонувала Усику провести поєдинок з Джо Джойсом за тимчасовий титул. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:09. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010