Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Ремонт тюнерів,JTAG відладка (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Елементарні поняття по ремонту ресиверів (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=1170)

Біб Паркан 23.07.2011 18:13

P.S.А можливо спорів і не буде.:o

Біб Паркан 23.07.2011 18:39

Цитата:

Допис від kreshnot (Допис 37995)
Тоді запропонуйте що купити "чайникам" щоб відремонтувати свій тюнер.

Можливо,самому спробувати зробити,якщо не ,,чайник", звичайно.
По темі скритих дефектів напівпровідників дуже мало інформації.Були спроби ряду ,,корифеїв "наблизитися до цієї проблематики.Можу дати інформацію на одну з них:
,,Измерительный прибор ремонтника-радиолюбителя",А.Г.Зызюк,,Радіоаматор",N6,2007,ст. 11-13;N7,2007,ст.9,10.
P.S.Сподіваюся при житті побачити україномовний радіотехнічний журнал.
ukrprof

kreshnot 23.07.2011 18:43

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 37996)
Щось Ви на ,,чайника" не подібні.:o

А яка різниця ,схожий не схожий.Сміятися над тими хто не знає чогось, нетреба,особливо коли сам нічого у цому не тямиш.(не в образу)
Ащо до новинок,купити можно все, якщо воно себе окупить місяців за два-три.

Біб Паркан 23.07.2011 19:18

Цитата:

Допис від kreshnot (Допис 38009)
А яка різниця ,схожий не схожий.Сміятися над тими хто не знає чогось, нетреба,особливо коли сам нічого у цому не тямиш.(не в образу)
Ащо до новинок,купити можно все, якщо воно себе окупить місяців за два-три.

Не маю ніякого наміру когось ображати.Ви визначтесь,чого хочете-то купити,то скептично до цього ставитесь.Шановний пане,ця тема по ремонту і я висловлюю свою думку і свої пропозиції, на що маю повне право.Якщо мої висловлювання Вам не подобаються,можете їх ігнорувати.
Я щось також не в захопленні від Вашого тямлення.:)

kreshnot 23.07.2011 21:08

Цитата:

Допис від Біб Паркан (Допис 38013)
Не маю ніякого наміру когось ображати.Ви визначтесь,чого хочете-то купити,то скептично до цього ставитесь.Шановний пане,ця тема по ремонту і я висловлюю свою думку і свої пропозиції, на що маю повне право.Якщо мої висловлювання Вам не подобаються,можете їх ігнорувати.
Я щось також не в захопленні від Вашого тямлення.:)

Покупати я нічого не збираюсь, що мені потрібно для ремонта все є.
Але у нас яка тема?
Порадьте людям що купити для ремонта свого тюнера, Інфрачервону паяльну станцію і т.д.і річ шла не про мене,а за tvin

Біб Паркан 23.07.2011 21:09

Для перевірки транзисторів і не тільки,користуюсь таким.
Ціна відповідає можливостям.
http://www.bkprecision.com/products/..._datasheet.pdf
:)

kreshnot 23.07.2011 21:57

У темі 1 долучень
Цена: 14022 руб .тестер для проверки транзисторов BK 510A

Модель 510A проводит тестирование транзисторов, полевых транзисторов и кремниевых управляемых диодов по принципу «Исправен/Неисправен». Определения структуры транзисторов – NPNили PNP. Идентификация вывода затвора полевого транзистора и вывода SCR.

Модель 510A проводит тестирование транзисторов, полевых транзисторов и кремниевых управляемых диодов по принципу «Исправен/Неисправен». Она также идентифицирует структуру (NPN или PNP) транзисторов, N-канальные или P-канальные полевые транзисторы, вывод затвора полевого транзистора, все выводы в транзисторах в драйвере нижнего уровня (LO), базовый вывод в драйвере верхнего уровня (HI), выводы в SCR. В ней использована запатентованная импульсная схема с ограниченной энергией, которая обеспечивает результативное внутрисхемное тестирование при низком импедансе шунта при полной безвредности этой операции для тестируемого прибора. Конструкция прибора сводит к минимуму количество манипуляций с органами управления, что позволяет быстро тестировать большинство элементов.

• Быстрое внутрисхемное или внесхемное тестирование
• Тест «Исправен/Неисправен»
• Определения структуры транзисторов – NPNили PNP
• Идентификация полевых транзисторов – N-канальный или P-канальный
• Идентификация вывода затвора полевого транзистора и вывода SCR
• Работает от батареек (4 x 1,5 батарейки типа AA)

прибор гарний, та і ціна підходяща.неспорю.

Біб Паркан 23.07.2011 22:17

Я так розумію,мова йде про ремонт-професійний.В мене 520С.А для чайників можна і самому склєпати-схем різних багато.Про одну з них я вже розказував.
:)

duman 23.07.2011 22:27

kreshnot,
Ви хорошою справою займаєтесь на форумі:схеми,енциклопедією ремонту і принципами роботи.Це додає плюси йому но не ця ....полеміка.

kreshnot 23.07.2011 23:51

duman,у спорах народжується істина.

duman 24.07.2011 07:02

kreshnot,
Но ми ж не філософи а практики dresmille

walik 15.08.2012 07:07

Евросат 3023 -клони Евроскай,Стартрек,Comsat-3023.До речі в Cоmsat стоять по 3,3В;5В ємності на 1500 мкФ.
На виході БЖ низькі пульсуючі напруги.після перевірки літів діодів на всяк випадок
міняю С3 47,0х50В (була колись така заміна після якоі рес запрацював).
Заміна нічого не дала.
Проблему рішив пропайкою трансформатора---(холодна пайка).

sergeyboba 27.06.2014 07:33

Почитав я ваші суперечки і вирішив розповісти історію. Приніс до нас в майстерню клієнт гарантійний тюнер с проблемою відсутності сигналу. Якщо хтось пам”ятає - на старих Open-ах, Arion-ах (1700,100,600 т.ін) були захисні плівки зверху на корпусі і на передній панелі. Глянули на нього - а там немає гарантійної пломби (вона була прикріплена якраз на захисну плівку). На запитання: "Де гарантійна пломба?" Була геніальна відповідь.- "А-а-а-а я думаю, чого він не показує!!!" В підсумку виявилось все банально - клієнт наклацав, тому що на моїй пам"яті в "тодішніх" апаратах браку майже не було. Я, власне, до чого: давайте не ображати один одного - хтось мудріший, хтось новак. Це таке діло. А замість образ краще напишіть анекдот. Я розумію, що не в тему, принаймні нікого не образите.

triaklu 13.07.2014 14:24

[QUOTE=sergeyboba;101571 Я, власне, до чого: давайте не ображати один одного - хтось досвідченіший, хтось новак. Це таке діло.[/QUOTE]
Зачепила тема.Для того,щоб навчити початківця майстру потрібно знизитись до рівня початківця і згадати,як колись самого шпилили горе-наставники,виказуючи свою зверхність. В університетах навчають як будувати схеми і зовсім не вчать як ремонтувати,як відрізнити справне від несправного.Якби мені в шкільному гуртку в свій час не показали як тестером Ц-20 продзвонити транзистор і не пояснили ,що струм через транзистор протікає в напрямку стрілки,то можливо ремонт радіотехніки ніколи б не став моєю справою життя.Молодим хочу порадити ,якщо хочете навчитись ,то готуйтесь і не бійтесь виглядати дурнями.Таке життя.

sat78 22.03.2015 19:54

В БЖ тюнерів стоять майже однакові резистори по номіналу. Але рідко на схемах вказана їх потужність. Якої потужності в основному ставлять? 0.25 або 0.125 ? Деякі і 0.5 є...

vimpel 22.03.2015 21:49

потужність даних резисторів в основному 1-2 вата в залежності від схеми вони використовуються як предохранительні, або ще їх називають розривні

sat78 22.03.2015 22:47

Десь писали що підуть і на 0.25 в -не мало? Все ж таки які купити? Щоб не набрати зайвого.

duman 23.03.2015 09:28

В основному обвязка шимів на 0.25 ватках нормальна.А 47...100 Ком в демпферному колі і резистори старту з 290в (від 100ком до 1 мом) бажано 0.5...1 вт, або набирати з двох послідовно зєднаних. Струмодатчики 0.5..1 Ом бажано 1 вт.

vimpel 23.03.2015 19:48

Цитата:

Допис від sat78 (Допис 108375)
Десь писали що підуть і на 0.25 в -не мало? Все ж таки які купити? Щоб не набрати зайвого.

на аукро собі брав 1 ват 0,22ом нові упаковка 50шт 15гривень

sat78 23.03.2015 20:23

Радянські теж же підуть?

Igor1031 23.03.2015 20:25

sat78, так!!! Вони навить надійніші

kreshnot 24.03.2015 07:22

Цитата:

Допис від sat78 (Допис 108400)
Радянські теж же підуть?

Оце питання ,я в шоці

sat78 24.03.2015 09:43

А поговорити? :))

ur5nbw 21.06.2015 13:20

як перевірити процесор в тюнері

kreshnot 21.06.2015 13:45

Цитата:

Допис від ur5nbw (Допис 110360)
як перевірити процесор в тюнері

щоб на 100%-замінити

Labu55 16.09.2016 14:08

Можливо будуть цікаві кілька моїх порад новачкам зі власного досвіду.
1.Те що ви придбали нову радіодеталь не є гарантією її справності. Живий приклад: скупив в Піднебесній, між інших, найбільш поширені ШІМ контроллери, всі в заводських упаковках. З 20-ти DH321 - 2-і взагалі не стартують, з 20-ти ViPer22a- одна не стартує, одна пульсує. Перевірку ШІМ-ок роблю при потраплянні в ремонт обладнання з відповідною мікросхемою, при цьому клієнт отримує безкоштовний бонус у вигляді панельки під заміненою мікросхемою.
2.Напруги вказані на блоках живлення- дуже умовні поняття і відрізняються у різних моделях, виробників чи навіть партіях апаратури. Знову приклад: три блоки живлення Глобоподібних 4100С- серії, що зараз маю в наявності і були випробувані під навантаженням однією головною платою. ViPer22a- 3,2В/5,2В/14,2В/22,6В; DH321- 3,0В/4,9В/13,2В/23,2В; DM0265-3,3В/4,7В/12,4В/23,2В. Заміри проводяться при увімкненні в мережу 220В через ББЖ. Певно китайці налаштовують (якщо взагалі це роблять?) свої творіння за допомогою таких же вимірювальних приладів або по іншим параметрам (завадостійкість, знак гороскопа, тощо...)відомих тільки їм. Відрізняються напруги також на TL431 стабілітроні, хоча у всіх перелічених блоків стабілізація по лінії 3.3В (можливо це примхи цифрового мультиметра по відношенню до високочастотного (умовно постійного) струму в імпульсномі джерелі. Ось такий "компот", після роботи у радянські часи на радіозаводі для мене це шок.
3. Замість згорівших запобіжників я використовую вугільні резистори на 1Вт 10 ом, при тому що це більш дешевий але не менш надійний варіант ще згладжується зарядний імпульс на конденсаторі при увімкненні.

kreshnot 16.09.2016 20:30

Цитата:

Допис від Labu55 (Допис 116889)
Перевірку ШІМ-ок роблю при потраплянні в ремонт обладнання з відповідною мікросхемою, при цьому клієнт отримує безкоштовний бонус у вигляді панельки під заміненою мікросхемою.

це не бонус а геморой :o
вам самому ще вчитися і вчитися

Labu55 16.09.2016 22:40

Цитата:

Допис від kreshnot (Допис 116893)
це не бонус а геморой :o
вам самому ще вчитися і вчитися

Розумні вчаться все життя і кажуть що вони нічого не знають на відміну від пихатих людей. Я і вчуся, прошу звернути увагу на дату моєї реєстрації на цьому форумі і перш ніж щось тут писати я уважно читав- вчився в тому числі і Ваші дописи за що щиро Вам вдячний. Але якщо я правильно розшифрував Ваш допис, Ви маєте на увазі що таким чином мікросхема втрачає тепловідвід на полігон зі зворотньої сторони печатки, чи то надійність контактів (я ж не кладу панельки в аудіотракти тощо). Що ж поділіться своїм досвідом тестування та в чому і головне для кого Ви вбачаєте геморой бо в такому вигляді корисність допису наближається до 0.

kreshnot 17.09.2016 10:53

Цитата:

Допис від Labu55 (Допис 116896)
Розумні вчаться все життя і кажуть що вони нічого не знають на відміну від пихатих людей. Я і вчуся, прошу звернути увагу на дату моєї реєстрації на цьому форумі і перш ніж щось тут писати я уважно читав- вчився в тому числі і Ваші дописи за що щиро Вам вдячний. Але якщо я правильно розшифрував Ваш допис, Ви маєте на увазі що таким чином мікросхема втрачає тепловідвід на полігон зі зворотньої сторони печатки, чи то надійність контактів (я ж не кладу панельки в аудіотракти тощо). Що ж поділіться своїм досвідом тестування та в чому і головне для кого Ви вбачаєте геморой бо в такому вигляді корисність допису наближається до 0.

самі і відповіли на своє запитання
почитайте даташит на ШИМ-и і побачите яка max температура може бути
так що ваш попередній допис,як інфа, наближається до 0

Labu55 18.09.2016 22:30

Цитата:

Допис від kreshnot (Допис 116900)
...почитайте даташит на ШИМ-и і побачите яка max температура може бути...

Почитав, помацав, подивився на цій сторінці і заспокоївся, тим більше що не я один "з гемороєм" (прошу звернути увагу на 1-й малюнок по стрілочці з написом СR6228T і пригадати відому приказку про правоту шефа). Пробачте, не втримався від гумору.

kreshnot 19.09.2016 00:04

Цитата:

Допис від Labu55 (Допис 116926)
Почитав, помацав, подивився на цій сторінці і заспокоївся, тим більше що не я один "з гемороєм" (прошу звернути увагу на 1-й малюнок по стрілочці з написом СR6228T і пригадати відому приказку про правоту шефа). Пробачте, не втримався від гумору.

яка безграмотність у ваших словах
так можно тільки перевірити
в роботу треба ШИМ запаяти ,а в деяких варіантах ще ставити радіатор
читайте даташити,а не дивіться фото збоченців
подивіться на ютубі ремонти БЖ,90% безграмотність,можете зайняти і ви місце під сонцем у 91%

Igor1031 08.06.2018 10:01

У темі 2 долучень
Прилад dr hd1000 combo зіпсуте живлення антени
При діагностиці виявленао що згоріла мікросхема MP3426DL QFN-14

http://sat-prof.com.ua/attachment.ph...1&d=1528441233

http://sat-prof.com.ua/attachment.ph...1&d=1528441233

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:43.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010