![]() |
P.S.А можливо спорів і не буде.:o
|
Цитата:
По темі скритих дефектів напівпровідників дуже мало інформації.Були спроби ряду ,,корифеїв "наблизитися до цієї проблематики.Можу дати інформацію на одну з них: ,,Измерительный прибор ремонтника-радиолюбителя",А.Г.Зызюк,,Радіоаматор",N6,2007,ст. 11-13;N7,2007,ст.9,10. P.S.Сподіваюся при житті побачити україномовний радіотехнічний журнал. ukrprof |
Цитата:
Ащо до новинок,купити можно все, якщо воно себе окупить місяців за два-три. |
Цитата:
Я щось також не в захопленні від Вашого тямлення.:) |
Цитата:
Але у нас яка тема? Порадьте людям що купити для ремонта свого тюнера, Інфрачервону паяльну станцію і т.д.і річ шла не про мене,а за tvin |
Для перевірки транзисторів і не тільки,користуюсь таким.
Ціна відповідає можливостям. http://www.bkprecision.com/products/..._datasheet.pdf :) |
У темі 1 долучень
Цена: 14022 руб .тестер для проверки транзисторов BK 510A
Модель 510A проводит тестирование транзисторов, полевых транзисторов и кремниевых управляемых диодов по принципу «Исправен/Неисправен». Определения структуры транзисторов – NPNили PNP. Идентификация вывода затвора полевого транзистора и вывода SCR. Модель 510A проводит тестирование транзисторов, полевых транзисторов и кремниевых управляемых диодов по принципу «Исправен/Неисправен». Она также идентифицирует структуру (NPN или PNP) транзисторов, N-канальные или P-канальные полевые транзисторы, вывод затвора полевого транзистора, все выводы в транзисторах в драйвере нижнего уровня (LO), базовый вывод в драйвере верхнего уровня (HI), выводы в SCR. В ней использована запатентованная импульсная схема с ограниченной энергией, которая обеспечивает результативное внутрисхемное тестирование при низком импедансе шунта при полной безвредности этой операции для тестируемого прибора. Конструкция прибора сводит к минимуму количество манипуляций с органами управления, что позволяет быстро тестировать большинство элементов. • Быстрое внутрисхемное или внесхемное тестирование • Тест «Исправен/Неисправен» • Определения структуры транзисторов – NPNили PNP • Идентификация полевых транзисторов – N-канальный или P-канальный • Идентификация вывода затвора полевого транзистора и вывода SCR • Работает от батареек (4 x 1,5 батарейки типа AA) прибор гарний, та і ціна підходяща.неспорю. |
Я так розумію,мова йде про ремонт-професійний.В мене 520С.А для чайників можна і самому склєпати-схем різних багато.Про одну з них я вже розказував.
:) |
kreshnot,
Ви хорошою справою займаєтесь на форумі:схеми,енциклопедією ремонту і принципами роботи.Це додає плюси йому но не ця ....полеміка. |
duman,у спорах народжується істина.
|
kreshnot,
Но ми ж не філософи а практики dresmille |
Евросат 3023 -клони Евроскай,Стартрек,Comsat-3023.До речі в Cоmsat стоять по 3,3В;5В ємності на 1500 мкФ.
На виході БЖ низькі пульсуючі напруги.після перевірки літів діодів на всяк випадок міняю С3 47,0х50В (була колись така заміна після якоі рес запрацював). Заміна нічого не дала. Проблему рішив пропайкою трансформатора---(холодна пайка). |
Почитав я ваші суперечки і вирішив розповісти історію. Приніс до нас в майстерню клієнт гарантійний тюнер с проблемою відсутності сигналу. Якщо хтось пам”ятає - на старих Open-ах, Arion-ах (1700,100,600 т.ін) були захисні плівки зверху на корпусі і на передній панелі. Глянули на нього - а там немає гарантійної пломби (вона була прикріплена якраз на захисну плівку). На запитання: "Де гарантійна пломба?" Була геніальна відповідь.- "А-а-а-а я думаю, чого він не показує!!!" В підсумку виявилось все банально - клієнт наклацав, тому що на моїй пам"яті в "тодішніх" апаратах браку майже не було. Я, власне, до чого: давайте не ображати один одного - хтось мудріший, хтось новак. Це таке діло. А замість образ краще напишіть анекдот. Я розумію, що не в тему, принаймні нікого не образите.
|
[QUOTE=sergeyboba;101571 Я, власне, до чого: давайте не ображати один одного - хтось досвідченіший, хтось новак. Це таке діло.[/QUOTE]
Зачепила тема.Для того,щоб навчити початківця майстру потрібно знизитись до рівня початківця і згадати,як колись самого шпилили горе-наставники,виказуючи свою зверхність. В університетах навчають як будувати схеми і зовсім не вчать як ремонтувати,як відрізнити справне від несправного.Якби мені в шкільному гуртку в свій час не показали як тестером Ц-20 продзвонити транзистор і не пояснили ,що струм через транзистор протікає в напрямку стрілки,то можливо ремонт радіотехніки ніколи б не став моєю справою життя.Молодим хочу порадити ,якщо хочете навчитись ,то готуйтесь і не бійтесь виглядати дурнями.Таке життя. |
В БЖ тюнерів стоять майже однакові резистори по номіналу. Але рідко на схемах вказана їх потужність. Якої потужності в основному ставлять? 0.25 або 0.125 ? Деякі і 0.5 є...
|
потужність даних резисторів в основному 1-2 вата в залежності від схеми вони використовуються як предохранительні, або ще їх називають розривні
|
Десь писали що підуть і на 0.25 в -не мало? Все ж таки які купити? Щоб не набрати зайвого.
|
В основному обвязка шимів на 0.25 ватках нормальна.А 47...100 Ком в демпферному колі і резистори старту з 290в (від 100ком до 1 мом) бажано 0.5...1 вт, або набирати з двох послідовно зєднаних. Струмодатчики 0.5..1 Ом бажано 1 вт.
|
Цитата:
|
Радянські теж же підуть?
|
sat78, так!!! Вони навить надійніші
|
Цитата:
|
А поговорити? :))
|
як перевірити процесор в тюнері
|
Цитата:
|
Можливо будуть цікаві кілька моїх порад новачкам зі власного досвіду.
1.Те що ви придбали нову радіодеталь не є гарантією її справності. Живий приклад: скупив в Піднебесній, між інших, найбільш поширені ШІМ контроллери, всі в заводських упаковках. З 20-ти DH321 - 2-і взагалі не стартують, з 20-ти ViPer22a- одна не стартує, одна пульсує. Перевірку ШІМ-ок роблю при потраплянні в ремонт обладнання з відповідною мікросхемою, при цьому клієнт отримує безкоштовний бонус у вигляді панельки під заміненою мікросхемою. 2.Напруги вказані на блоках живлення- дуже умовні поняття і відрізняються у різних моделях, виробників чи навіть партіях апаратури. Знову приклад: три блоки живлення Глобоподібних 4100С- серії, що зараз маю в наявності і були випробувані під навантаженням однією головною платою. ViPer22a- 3,2В/5,2В/14,2В/22,6В; DH321- 3,0В/4,9В/13,2В/23,2В; DM0265-3,3В/4,7В/12,4В/23,2В. Заміри проводяться при увімкненні в мережу 220В через ББЖ. Певно китайці налаштовують (якщо взагалі це роблять?) свої творіння за допомогою таких же вимірювальних приладів або по іншим параметрам (завадостійкість, знак гороскопа, тощо...)відомих тільки їм. Відрізняються напруги також на TL431 стабілітроні, хоча у всіх перелічених блоків стабілізація по лінії 3.3В (можливо це примхи цифрового мультиметра по відношенню до високочастотного (умовно постійного) струму в імпульсномі джерелі. Ось такий "компот", після роботи у радянські часи на радіозаводі для мене це шок. 3. Замість згорівших запобіжників я використовую вугільні резистори на 1Вт 10 ом, при тому що це більш дешевий але не менш надійний варіант ще згладжується зарядний імпульс на конденсаторі при увімкненні. |
Цитата:
вам самому ще вчитися і вчитися |
Цитата:
|
Цитата:
почитайте даташит на ШИМ-и і побачите яка max температура може бути так що ваш попередній допис,як інфа, наближається до 0 |
Цитата:
|
Цитата:
так можно тільки перевірити в роботу треба ШИМ запаяти ,а в деяких варіантах ще ставити радіатор читайте даташити,а не дивіться фото збоченців подивіться на ютубі ремонти БЖ,90% безграмотність,можете зайняти і ви місце під сонцем у 91% |
У темі 2 долучень
Прилад dr hd1000 combo зіпсуте живлення антени
При діагностиці виявленао що згоріла мікросхема MP3426DL QFN-14 http://sat-prof.com.ua/attachment.ph...1&d=1528441233 http://sat-prof.com.ua/attachment.ph...1&d=1528441233 |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:43. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010