![]() |
Гру із "Ворсклою" пропустить капітан "Копенгагена"
Під час суботнього поєдинку данської Суперліги капітан "Копенгагена" Матіас Йоргенсен зазнав травми, і тепер залишатиметься поза грою приблизно два місяця. Про втрату команди зі столиці Ланії повідомляє офіційний сайт УЄФА. "У Матіаса пошкодженні зв'язки, що вимагає хірургічного втручання, - відзначив доктор клубу Мортен Бойсен. "Сканування виявило, що хрестоподібна зв'язка не постраждала, але за допомогою тестів ми перевіримо її функціональний стан. Сама по собі травма зв'язок коліна означає, що Йоргенсен перебуватиме в лазареті приблизно два місяця", - сказав він. Центральний захисник, котрий провів у складі національної збірної чотири матчі, не зможе допомогти "Копенгагену" в більшості поєдинків групового раунду Ліги Європи УЄФА. Зокрема, в четвер, коли у стартовому турі данці прийматимуть полтавську "Ворсклу". "Звичайно, я розчарований, що доведеться так багато пропустити, - сказав Йоргенсен. "Так, я не зможу допомогти команді в захоплюючих осінніх поєдинках, але з іншого боку мені трохи пощастило, що непошкодженою залишилася хрестоподібна зв'язка", - визнав він. |
Тренер "Сток Сіті": Нічия в Києві буде гарним результатом для нас
Англійський "Сток Сіті" не буде вважати невдалим візит до Києва, якщо не переможе - команду цілком влаштує і нічийний результат. Про це заявив британському порталу staffordhire головний тренер команди Тоні Пуліс. "Нічия буде хорошим результатом для нас, але можу сказати відразу, що до Києва їдемо ми тільки за перемогою", - каже він. "Я вірю, що цей матч буде незабутнім, у "Динамо" багата історія з виграними європейськими турнірами в минулому", - зазначив він. Він ігор проти інших суперників по групі Пуліс очікує отримати цікавий досвід. "Ми дуже хочемо відвідати Ізраїль, це гарна країна, я сподіваюся, нас там буде підтримувати велику кількість уболівальників", - розповів він. "З приводу виїзду в Стамбул можу сказати, що кількість фанатів "Бешикташа" на матчі в Туреччині буде величезною. Це буде ще один великий тест для нашої команди", - вважає він. "Нам важко літати по 4-5 годин майже кожного тижня, але для наших уболівальників непогано буде відвідати країни, в яких вони жодного разу не були", - цитує Пуліса dynamo.kiev.ua. |
"Сток Сіті" до Києва прилетів без Крауча, Фуллера та Беговіча
У середу о 14:30 у "Борисполі" приземлився літак з командою "Сток Сіті" й офіційними особами клубу на борту. В аеропорту делегація англійців швидко пройшла всі необхідні митні процедури, отримала багаж, пише прес-служба "Динамо". Наставник "Сток Сіті" Тоні П'юліс розраховує у грі з "Динамо" на 18 футболістів: Воротарі: Неш, Соренсен Захисники: Хіггінботам, Хут, Шоукросс, Апсон, Вілкінсон, Шоттон Півзахисники: Вілан, Вілсон, Діао, Пеннант, Вайтхед, Арісменді, Паласіос Нападники: Джонс, Волтерс, Джером. |
Сьомін: "Явного лідера в нашій групі немає"
У матчі першого туру групового етапу Ліги Європи проти "Сток Сіті" не братимуть участь півзахисник Олег Гусєв і захисник Тарас Михалик. Перший все ще не відновився після травми голеностопа, а другий, хоч і тренується в загальній групі, але необхідних ігрових кондицій поки не набрав, - зазначив наставник киян Юрій Сьомін. Наставник киян також повідомив, що Андрій Шевченко, який тільки недавно відновився від травми щелепи, нарівні з усіма готується до майбутнього поєдинку, і його вихід на поле цілком імовірний. Також Сьомін зазначив, що у матчі проти англійців для "динамівців" дуже важливо не йти від боротьби в кожному епізоді "Наша група дуже рівна. Явного лідера в ній немає. Всі команди - досить хорошого класу і кожна може зробити сюрприз. У кожного суперника свій стиль. "Сток Сіті" теж має свій напрямок у футболі. Правильний він чи ні, покажуть результати. Завтра ж нам вкрай важливо не йти від боротьби в кожному епізоді", - цитує Сьоміна dynamo.kiev.ua. |
Тренер "Маккабі": "Фаворити нашої групи - "Динамо" і "Бешикташ"
"Динамо" і "Бешикташ" - фаворити групи "Е" розіграшу Ліги Європи. Таку думку напередодні старту групового раунду висловив головний тренер ізраїльського "Маккабі" з Тель-Авіва Моті Іванір., пише офіційний сайт "Бешикташа". "Вважаю, що фаворитами нашої групи є "Бешикташ" і "Динамо". Номінально саме ці команди мають найбільші шанси на вихід в плей-офф. Але це не означає, що ми будемо грати роль статистів - докладемо всіх зусиль, щоб також вклинитися в боротьбу за вихід з групи", - цитує Іваніра dynamo.kiev.ua. |
Британці вважали, що бульвар Шевченка і Університет Шевченка названі на честь форварда "Динамо"
Бульвар Т.Г Шевченка та Національний Київський Університет ім. Т.Г. Шевченка були названі на честь форварда київського "Динамо" Андрія Шевченка. Так вважали британські журналісти, які прибули на матч 1 туру Ліги Європи "Динамо" - "Сток Сіті" до Києва. Про це пише dynamomania.com. "Британців цікавило, наскільки буде заповнений стадіон, як київські фани підтримують свою команду - цілком звичайні питання. Але було і незвичайне питання - летівши в Київ, наші колеги вивчили карту і путівник і знайшли там декілька назв, пов'язаних з прізвищем "Шевченка". Вони були упевнені, що і Київський Університет, і один з центральних бульварів нашого міста названі на честь Андрія Шевченка і були дуже здивовані, коли виявилось, що це не так. Дізнавшись про поета Тараса Шевченка, вони вибачилися за свою помилку, заразом вибачившись за свого тренера, який на прес-конференції висловив щире здивування тому факту, що Україна знаходиться в Європі, а не в якійсь іншій частині світу. "Не вважайте нас бундючними, - попросили колеги журналісти. - Просто це нормальна манера мислення у Британії - цікавитися тим, що відбувається на острові і не цікавитися нічим іншим", - пише видання. |
Шевченко: "Сьогодні не наш день"
Київське "Динамо" правильно діяло у поєдинку проти "Сток Сіті". Про це заявив нападник киян Андрій Шевченко, передає кореспондент "Чемпіона". "Сток Сіті" - типова англійська команда середнього рівня, яка дуже добре організована, добре обороняється, вони всі високі, і зіграні, бо давно разом грають", - сказав він. "Динамо" діяло правильно. Ми намагалися "розхитати" оборону, створювали моменти - просто сьогодні не наш день" |
Матч зі "Сток Сіті" став ювілейним для Мілевського
Відразу декілька гравців "Динамо" у матчі першого туру групового турніру Ліги Європи УЄФА проти англійського "Сток Сіті" відзначили єврокубкові ювілеї. Про це повідомляє інформаційний відділ клубу. Так, для Артема Мілевського звітний поєдинок став 50-м, проведеним на європейській арені, в яких вдалося відзначитися 16 разів. 140-й поєдинок (67 м'ячів) у європейських клубних турнірах записав на свій рахунок Андрій Шевченко. У футболці "Динамо" матч зі "Сток Сіті" став для досвідченого нападника 49-м, і наступний буде ювілейним - 50-м. Також гідний показник у голкіпера Олександра Шовковського - 115 матчів у воротах "Динамо" в єврокубках. Досягнення поскромніше у бразильця Бетао і нігерійця Ідейе - 35 і 5 матчів в єврокубках відповідно. |
У "Ворсклі" не вірять в аншлаг на грі з "Ганновером"?
Лише 14 тисяч квитків було надруковано та надійшло у продаж перед першим домашнім матчем "Ворскли" в груповій стадії Ліги Європи УЄФА. Про це повідомляє офіційний сайт клубу. Вартість пропуску на стадіон - 50 - 200 гривень залежно від обраного сектора. Загалом стадіон у Полтаві вміщує 25 тисяч глядачів. Втім, прес-служба клубу зазначає, що у разі потреби кількість буде збільшено. |
Ліга Європи. "Рубін" і "Локомотив" матчі 2 туру почнуть раніше, аніж інші
Матч 2 туру групового етапу Ліги Європи між російським "Рубіном" і грецьким ПАОКом, який відбудеться 29 вересня у Казані розпочнеться на годину раніше. Спочатку стартовий свисток планувався на 19:00, але час змінили на 18:00, пише прес-служба росіян. У той же час ще один матч, який відбудеться у Росії, "Локомотив" - "Андерлехт" почнеться о 19:00 за київським часом, як і планувалося, зазначає сайт УЄФА. |
Девіч: Зробимо все, щоб АЗ не вийшов в плей-офф з першого місця
Після перемоги над "Дніпром" "Металіст" зможе відновитися та не менші гідно протистояти головному конкуренту по боротьбі за перше місце в груповому етапі Ліги Європи. Про це нападник комагди Марко Девіч заявив прес-службі харківської команди. "Чи зможе команда відновити сили до "АЗ"? Звичайно. Зараз у нас буде вихідний, день на відновлювальні процедури, потім безпосередня підготовка до матчу. Ми зараз в хорошій формі, так що такий щільний графік не повинен позначитися на наших результатах", - вважає Марко. "АЗ", звичайно, вважається фаворитом нашої групи, але ми зробимо все, що б не доставити йому задоволення вийти в плей-офф з першого місця, - пообіцяв Девіч. "АЗ" та "ПСВ" - приблизно рівні під силу команди. Але ми про це думати не будемо - треба просто зіграти знову на межі своїх можливостей", - відповів форвард на прохання порівняти суперників по єврокубках минулого та поточного сезонів. |
Сьомін: Ми гратимемо в повну силу
У матчі 2 туру Ліги Європи з "Маккабі" київське "Динамо" гратиме у повну силу. Про це на передматчевій прес-конференції розповів головний тренер столичного клубу Юрій Сьомін. "Ми готувалися в звичайному режимі. Травмованих, за винятком Хачеріді, немає. Гусєв і Михалик приїхали з командою. В принципі, у нас повна обойма. Був один вихідний, другий день проводили тренувальне заняття на стадіоні у присутності наших уболівальників. У нас мало очок на даний момент. Нас не повинно це розслабити, ми гратимемо в повну силу. Турнір тільки починається. Чекаю складного матчу, тим більше погодні умови трохи проблематичні для нас. Досить спекотно. Сподіваюся, ми відновилися після "Шахтаря" і підійдемо до майбутнього поєдинку в повній бойовій готовності", - цитує тренера офіційний сайт "Динамо". |
Шевченко: "На результат матчу вплинула спека"На результат матчу проти "Маккабі" з Тель-Авіва вплинула спека, яка панує в Ізраїлі.
Про це розповів нападник київського "Динамо" Андрій Шевченко, передає спеціальний кореспондент "Чемпіона" Давид Дубровін. "На результат матчу вплинула спека, звідси втома та ряд помилок. Ми багато витратили сил на створення власних атак, які, на жаль, лише одного разу втілилися у гол. У другому таймі самі собі створили купу помилок, і багато енергії пішло на виправлення", - сказав він. "Чи можна назвати мій День народження невдалим? Ні. Звичайно, я хотів забити та робив усе для цього можливе. На жаль, ми не змогли перемогти - це був би найкращий подарунок від колег", - додав гравець. За словами Шевченка, він не може забити вже третю гру поспіль - це якийсь злий рок. "Хочеться, щоб мені вже якомого швидше вдалося вразити чужі ворота, хоча б який "фартовий" гол забити. Вважаю, що цю гру вже потрібно забути та готуватися до наступної. 2 жовтня нам грати з "Ворсклою" - це буде дуже важкий матч", - підсумував він. |
Початок ігор "Металіста" в Лізі Європи змінено
Матчі "Металіста" в Лізі Європи з "Мальме" (3 листопада) і "Аустрією" (30 листопада) розпочнуться о 21.00 (за київським часом). Про таке рішення УЄФА повідомляє офіційний сайт харківського клубу. Причиною переносів стало скасування переходу на зимовий час в Україні. |
"Шахтар", "Металіст" і "Ворскла" почнуть свої поєдинки раніше запланованого.
У зв'язку зі скасуванням переходу на зимовий час в Україну, УЄФА перенесла деякі зустрічі українських команд в єврокубках на більш ранній час. У цьому можна переконатися, якщо зайти на офіційний сайт УЄФА. Чемпіон України донецький "Шахтар" відразу після прийняття Верховною Радою нового закону попросив перенести гру 5 туру проти "Порту", яка тепер почнеться о 19:00 за середньоєвропейським часом або о 21:00 за Києвом. У "Динамо" настільки пізніх домашніх матчів не заплановано в календарі Ліги Європи, а ось харківському "Металісту" перенесли дві гри - 4 та 5 туру. У Полтаві змістили один домашній матч. Таким чином, розклад останніх трьох турів для українських команд за київським часом виглядає наступним чином: 1 листопада 20:00 "Зеніт" - "Шахтар" 3 листопада 21:00 "Ворскла" - "Стандарт" 21:00 "Бешикташ" - "Динамо" 21:00 "Металіст" - "Мальме" 23 листопада 21:00 "Шахтар" - "Порту" 30 листопада 21:00 "Металіст" - "Аустрія" 21:00 "Ворскла" - "Копенгаген" 1 грудня 23:05 "Сток Сіті" - "Динамо" 6 грудня 22:45 "АПОЕЛ" - "Шахтар" 14 грудня 21:00 "Динамо" - "Маккабі" 15 грудня 21:00 "Ганновер" - "Ворскла" 23:05 "АЗ" - "Металіст" |
Шевченко: "Єдина проблема - реалізація"
У матчі проти "Бешикташа" у "Динамо" була одна проблема - реалізація. Про це заявив нападник киян Андрій Шевченко. "Я не знаю, як можна освистувати команду, яка 90 хвилин атакувала, створила стільки моментів і зрештою перемогла. Єдина проблема - реалізація. Але всі хлопці старалися дуже! І було видно, що до кінця вірили в перемогу. Я думаю тим, хто свистів, треба трохи переглянути своє ставлення до футболістів", - сказав він. На питання, що ж робити із цією реалізацією, Шевченко відповів: "Так виходить ... Якесь невезіння. Важко про це судити. Виходить так, що один-два нереалізованих моменти на початку матчу позначаються потім на грі. Забили б в дебюті - було б весь матч набагато легше грати", - цитує Шевченка dynamo.kiev.ua. |
Форвард "Динамо" - лідер Ліги Європи за офсайдамиФорвард київського "Динамо" Браун Ідеє є лідером нинішньої Ліги Європи за показником "попадання в офсайд".
Про це повідомляє dynamo.kiev.ua з посиланням на офіційний сайт УЄФА. Нігерієць в трьох проведених матчах 7 разів опинявся в положенні "поза грою", другий показник у трьох футболістів - Дмитра Сичєва з московського "Локомотива", румуна Даніеля Панку з бухарестського "Рапіда" і Філіпа Себо з "Слована". Додамо, що в категорії "зароблено фолів", в якій рік тому переміг Артем Мілевський, зараз лідирує гравець "Ворскли" Роман Безус - на ньому в трьох іграх суперники cфолили 16 разів |
Мілевський визнав свою провину у поразці "Динамо"
Артем Мілевський визнав, що через його помилку "Динамо" пропустило вирішальний гол у матчі з "Бешикташем". Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу "2+2". "Мені здається, вони грали в ту ж гру, в яку грали в Києві. Єдине що, знову таки у нас були моменти в першому таймі, у них були теж - але не забили ні вони, ні ми", - сказав він. "Вийшли грати другий тайм, і мій гравець забив гол. Всю гру я з ним грав вдало, але в цьому моменті я йому програв, і тому через мене пропустили гол. Програв боротьбу, сам винен. Напевно, варто було трохи раніше вистрибнути, але це вже не важливо", - цитує Мілевського tsn.ua. |
УЄФА може покарати "Селтік" за "неправильні пісні"
Представники УЄФА почали перевірку стосовно "Селтіка", а точніше, його уболівальників. Фанатів обвинувачують у "неправильних піснях", які звучали з трибун під час матчу групового раунду Ліги Європи з "Ренном", повідомляє Reuters. Футбольні чиновники вважають, що вони якось пов'язані з діяльністю Ірландської республіканської армії. Останнім часом Шотландія бореться одразу з низкою подібних інцидентів, раніше фанатів "Селтіка" звинувачували у сектантстві, пише "Спорт-Экспресс". |
Павлов: "Ворскла" у плей-офф Ліги Європи? Відділ фантастики на другому поверсі
Головний тренер полтавської "Ворскли" Микола Павлов закликав громадськість реально оцінювати можливості команди в Лізі Європи. "Якщо хтось вважав, що в Лізі Європи ми пройдемо далі за груповий турнір, то їм я можу відповісти так: відділ фантастики на другому поверсі. Треба реально дивитися на речі. Я знав, що чекає команду. І не випадково сказав, якщо ми перевершимо виступ "Карпат" в цьому турнірі, це вже буде успіхом", - цитує Павлова газета "Команда". |
"Динамо" залишиться без підтримки уболівальників на матчі зі "Сток Сіті"
З 500 квитків на матч Ліги Європи "Сток Сіті" - "Динамо", які УЄФА зарезервувала для своїх делегатів і для уболівальників київської команди, 336 повернені в каси стадіону "Британія" - покупців з України на них так і не знайшлося, повідомляє офіційний сайт англійського клубу. Матч "Сток Сіті" - "Динамо" відбудеться 1 грудня і розпочнеться в 22:05 за київським часом, повідомляє championat.com |
Тоні Пьюліс порівняв матч з киянами з кубковим фіналом.
Головний тренер англійського "Сток Сіті" Тоні Пьюліс вимагає від своїх гравців прояви кубкового характеру в поєдинку Ліги Європи проти "Динамо", який відбудеться 1 грудня. "Матч проти "Динамо" для нас теж саме, що кубковий фінал. Для нас це найважливіша гра. Я впевнений, що фанів чекатиме відмінна зустріч, тому що кияни є хорошою командою. Становище в групі залишається досить заплутаним, тому досягнення позитивного результату буде для нас великим успіхом. Але цього ще треба домогтися", - заявив Пьюліс. Для виходу в наступний раунд Ліги Європи "Сток Сіті" достатньо зіграти внічию. Матч "Сток Сіті" - "Динамо" розпочнеться 1 грудня о 22:05. На цей поєдинок кияни отримали фартового арбітра. У першій зустрічі, яка відбулася в Києві і відкривала Лігу Європи для українців, "Динамо" на останніх секундах вирвало нічию. |
Динамо реалізовує лише 5% моментів
В нинішньому сезоні Ліги Європи київське «Динамо» реалізувало лише 5,4% моментів. З 56 ударів українського клубу в групових матчах лише 3 вразили ворота суперників. Тому киянам потрібно значно покращити цей компонент гри, щоб вийти в наступний раунд. Адже київському «Динамо» потрібно в середньому 19 разів пробити по воротах, щоб забити 1 гол. Гірші показники тільки в аутсайдерів турніру ларнакського АЕКа і братиславського «Слована». |
Для "Аустрії" завтрашня гра - останній шанс пройти далі, - МаркевичНа "Металіст" очікує дуже важка гра у Лізі Європи проти австрійської "Аустрії".
Так вважає головний тренер харківського клубу Мирон Маркевич, пише прес-служба клубу. "Ми розуміємо, що для "Аустрії" завтрашня гра - останній шанс пройти далі, і вони будуть грати на перемогу. Ми серйозно готуємося, адже гра буде непростою. Ми переглядали записи ігор і з "АЗ", і чемпіонату Австрії. Команда додала дуже серйозно після гри з нами у Відні. Завтра гра буде непростою", - сказав він. "У тих матчах, які я дивився, вони грали другим номером. З "АЗ" особливо, хоча вони пропустили два м'ячі, але зрівняли рахунок, а могли і більше забити. Так що, вони можуть грати і так, і так. Звичайно, ми будемо грати у свою гру і нічого вигадувати не будемо. Головне - не пропускати контратаки", - додав тренер |
В. Галлас: Тоттнем буде першим в групі
Захисник "Тоттенхема" Вільям Галлас: Не всі матчі виходить вигравати. Сьогодні у нас було багато молодих хлопців, я проводив свою першу гру після перерви, тому було важко. Суперник же був сильно мотивований, глядачі постійно гнали його вперед. Незважаючи на поразку впевнений, що ми будемо першими в групі. Захисник "Тоттенхема" Себастьєн Бассонг: Завжди прикро програвати. Суперник більше атакував, тому що перемога була йому потрібніше. Але у нас теж були моменти. Пропустивши гол, ми стали грати краще, але часу не вистачило, щоб зрівняти рахунок. Чи зможемо ми стати першими в групі? Попереду ще дві гри - проти греків і ірландців. У нас дуже хороший склад. Ми повинні стати першими. Півзахисник "Тоттенхема" Томас Керрол: Поразка засмутило мене, але, сподіваюся, ми виправимося в наступних матчах. Ліга Європи - це відмінна можливість для мене отримати досвід, ігрову практику. Звичайно, хотілося б грати в Лізі чемпіонів, але для цього треба успішно виступити в прем'єр-лізі. Джерело інформації: uefa Тоттнем поступився російському Рубіну в 4 турі Ліги Європи. Проте шпори ввжають, що вони все-рівно отримають перше місце в групі. Захисник "Тоттнема" Вільям Галлас: Не всі матчі виходить вигравати. Сьогодні у нас було багато молодих хлопців, я проводив свою першу гру після перерви, тому було важко. А суперник був сильно мотивований, глядачі постійно гнали його вперед. Незважаючи на поразку впевнений, що ми будемо першими в групі. Захисник "Тоттнема" Себастьєн Бассонг: Завжди прикро програвати. Суперник більше атакував, тому що йому була потрібніша перемога. Але у нас теж були моменти. Пропустивши гол, ми стали грати краще, але часу не вистачило, щоб зрівняти рахунок. Чи зможемо ми стати першими в групі? Попереду ще дві гри - проти греків і ірландців. У нас дуже хороший склад. Ми повинні стати першими. Півзахисник "Тоттнема" Томас Керрол: Поразка засмутила мене, але, сподіваюся, ми виправимося в наступних матчах. Ліга Європи - це відмінна можливість для мене отримати досвід, ігрову практику. Звичайно, хотілося б грати в Лізі чемпіонів, але для цього треба успішно виступити в прем'єр-лізі. |
Кого Сьомін взяв на матч проти Сток Сіті?
Сьогодні о 16:00 делегація "Динамо" вирушила до Англії, де 1-го грудня проведе матч 5-го туру групового турніру Ліги Європи проти "Сток Сіті". У поєдинку проти "гончарів" наставник киян Юрій Сьомін розраховує на 20 гравців, пише сайт клубу. Воротарі: Шовковський, Коваль, Кичак. Захисники: Даніло Сілва, Бетао, Хачеріді, Юссуф, Алмейда. Півзахисники: Вукоєвіч, Алієв, Гусєв, Аруна, Нінковіч, Корреа. Нападники: Шевченко, Ярмоленко, Мілевський, Ідейе, Кравець, Аді. Поселиться делегація клубу на півдорозі від Манчестера до Сток-он-Тренту, в готелі крихітного селища Кранаж. Від нього близько сорока хвилин як до стадіону "Сток", так і до манчестерського аеропорту. У середу в планах команди вечірнє тренування на стадіоні "Британія". |
Ворскла не збирається відбувати матч з Копенгагеном
Незважаючи на ту обставину, що "Ворскла" вже втратила всі шанси на вихід із групи Ліги Європи, полтавці обіцяють у середу дати справжній бій датському чемпіонові. У турнірному плані матч у Полтаві має значення тільки для футболістів "Копенгагена", які в разі перемоги отримають хороший шанс зробити крок в раунд плей-офф. А ось команда Миколи Павлова буде в середу боротися за честь клубу, рейтинг країни і за свої преміальні, передбачені, за словами наставника українців, як за перемогу, так і за нічию. Домашня поразка від бельгійського "Стандарда" в попередньому турі перекреслила всі надії полтавців на просування турнірними сходами. "Олімпійський принцип "Головне не перемога, а участь" - це не для нас, - зізнався напередодні домашнього матчу з данцями Павлов. - Ми постараємося "грюкнути дверима" на прощання і реабілітуватися перед нашими фанами за останні невдачі, які переживає "Ворскла". До речі, уболівальники не поспішають розкуповувати квитки на гру, але тим, хто все ж прийде на стадіон, керманич ворсклян обіцяє цікаву гру. Лідер полтавської команди Роман Безус пропустив через перебір жовтих карток домашній поєдинок четвертого туру Ліги Європи зі "Стандардом" (1:3), і, на думку багатьох, його відсутність на полі тоді не в останню чергу позначилася на підсумковому результаті. Тепер Безус в строю і рветься в бій. За цей час Роман встиг дебютувати у складі національної збірної України в грі проти команди Німеччини (3:3), чим ще більше підігрів інтерес уболівальників і журналістів до власної персони. Напередодні гри з "Копенгагеном" Безус виглядав оптимістично. "Настрій у команди бойовий. Все ж таки це Ліга Європи - турнір, в якому ми дуже хотіли взяти участь, ми мріяли вийти на цей рівень, грати проти сильних європейських команд. Наразі серйозно готуємося до гри, намагаємося підняти настрій, хоча, звичайно, ближче до кінця року стало важкувато, відчувається певна емоційна втома, але ми будемо боротися до кінця", - резюмував Роман Безус. Сьогодні про Безуса говорить вся Україна. 21-річний футболіст завдяки своїй неординарній грі потрапив в сферу інтересів провідних клубів країни, але про ці численні пропозиції намагається зараз не думати. "Спасибі тренеру, ми з ним домовилися, що я поки залишаюся в Полтаві. Всі мої думки тут, і мене все влаштовує в цій команді, - каже Роман. - Є контракт з "Ворсклою", розрахований ще на чотири роки, і до Євро-2012 я точно звідси нікуди не піду". Незважаючи на те, що Безус не грав у домашньому матчі полтавців зі "Стандардом", він як і раніше очолює список футболістів, на яких найчастіше порушували правила в поточному розіграші Ліги Європи. Роман вже заробив для своєї команди 16 штрафних. Зізнається, що не знав про цей цікавий факт, але зазначає, що така манера його гри - брати ініціативу на себе. Проте мети виграти цю номінацію він не переслідує. "Головне - це результати команди", - підкреслив хавбек. У свою чергу наставник "Копенгагена" Роланд Нільссон, який дебютував в цьому сезоні в єврокубках на тренерській лаві, сказав, що його команда приїхала в Полтаву виключно за перемогою. Колишній захисник збірної Швеції, який зіграв у її складі 116 поєдинків, зізнався, що його не лякає ані холодна українська погода, ані дальня дорога, ані сила суперника. Адже в разі перемоги в Полтаві данський клуб отримає можливість в останньому турі групового раунду Ліги Європи вдома розставити все по місцях у грі зі "Стандардом". "Знаємо, що гра буде важкою, але ми хочемо виграти цей матч, показавши гру відповідного рівня", - зауважив наостанок Нільссон. Джерело інформації: uefa.com Незважаючи на ту обставину, що "Ворскла" вже втратила всі шанси на вихід із групи Ліги Європи, полтавці обіцяють у середу дати справжній бій датському чемпіонові. У турнірному плані матч у Полтаві має значення тільки для футболістів "Копенгагена", які в разі перемоги отримають хороший шанс зробити крок в раунд плей-офф. А ось команда Миколи Павлова буде в середу боротися за честь клубу, рейтинг країни і за свої преміальні, передбачені, за словами наставника українців, як за перемогу, так і за нічию. Домашня поразка від бельгійського "Стандарда" в попередньому турі перекреслила всі надії полтавців на просування турнірними сходами. "Олімпійський принцип "Головне не перемога, а участь" - це не для нас, - зізнався напередодні домашнього матчу з данцями Павлов. - Ми постараємося "грюкнути дверима" на прощання і реабілітуватися перед нашими фанами за останні невдачі, які переживає "Ворскла". До речі, уболівальники не поспішають розкуповувати квитки на гру, але тим, хто все ж прийде на стадіон, керманич ворсклян обіцяє цікаву гру. Лідер полтавської команди Роман Безус пропустив через перебір жовтих карток домашній поєдинок четвертого туру Ліги Європи зі "Стандардом" (1:3), і, на думку багатьох, його відсутність на полі тоді не в останню чергу позначилася на підсумковому результаті. Тепер Безус в строю і рветься в бій. За цей час Роман встиг дебютувати у складі національної збірної України в грі проти команди Німеччини (3:3), чим ще більше підігрів інтерес уболівальників і журналістів до власної персони. Напередодні гри з "Копенгагеном" Безус виглядав оптимістично. "Настрій у команди бойовий. Все ж таки це Ліга Європи - турнір, в якому ми дуже хотіли взяти участь, ми мріяли вийти на цей рівень, грати проти сильних європейських команд. Наразі серйозно готуємося до гри, намагаємося підняти настрій, хоча, звичайно, ближче до кінця року стало важкувато, відчувається певна емоційна втома, але ми будемо боротися до кінця", - резюмував Роман Безус. У свою чергу наставник "Копенгагена" Роланд Нільссон, який дебютував в цьому сезоні в єврокубках на тренерській лаві, сказав, що його команда приїхала в Полтаву виключно за перемогою. Колишній захисник збірної Швеції, який зіграв у її складі 116 поєдинків, зізнався, що його не лякає ані холодна українська погода, ані дальня дорога, ані сила суперника. Адже в разі перемоги в Полтаві данський клуб отримає можливість в останньому турі групового раунду Ліги Європи вдома розставити все по місцях у грі зі "Стандардом". "Знаємо, що гра буде важкою, але ми хочемо виграти цей матч, показавши гру відповідного рівня", - зауважив наостанок Нільссон. |
Головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич чекає на непросте протистояння у домашньому матчі його команди з віденською "Аустрією", але вірить в силу своїх підопічних.
Юрій Остроумов з Харкова У Відні "Металіст" програвав, але в підсумку зміг вирвати перемогу Cтатистика турніру МеталістАустрія BЗабиті голи 10 7 Удари у ствір 22 26 Удари мимо 23 20 Кутові 21 12 Офсайди 6 12 Скоєні фоли 72 45 Жовті картки 10 8 Червоні картки 1 1 Більше Прес-служба Прес-служба Таблиці Група G ЗМ О 1 Металіст 4 10 2 Алкмар 4 6 3 Аустрія B 4 5 4 Мальме 4 0 Попереднє оновлення даних: 29/11/2011 18:48 СЕТ Умовні позначки: ЗМ: Зіграні матчі О: Очки Уся таблиця Усі групи Матчі 30 листопада 2011 A Рубін 18:00 Шемрок Роверс H Брага 19:00 Бірмінгем I Селтик 19:00 Атлетико G Мальме 19:00 Алкмар H Марибор 19:00 Брюгге I Ренн 19:00 Удінезе G Металіст 19:00 Аустрія B A Тоттенхем 21:05 ПАОК B Стандард 21:05 Ганновер C Легія 21:05 ПСВ B Ворскла 21:05 Копенгаген C Рапід Бх 21:05 Хапоель Т-А 01 грудня 2011 Усі матчі Напередодні матчу п'ятого туру групового етапу Ліги Європи УЄФА наставник харків'ян зізнався, що гра, на його думку, буде дуже захоплюючою і водночас напруженою. Погодився з тренером команди і голкіпер "Металіста" Володимир Дишленкович. "У цьому матчі наш суперник - "Аустрія" - буде мати останній шанс зачепитися за путівку до плей-офф Ліги Європи, тому ми прекрасно розуміємо, що гості будуть грати тільки на перемогу, - зазначив Маркевич. - Але три очки потрібні і нам. У нас одна мета - виграти. Матч обіцяє стати дуже цікавим. Й також непростим - як для однієї, так і для іншої команди". Наставник українців віддав данину поваги силі лідера австрійської бундесліги. Він вважає, що "Аустрія" значно додала у порівнянні з матчем першого туру Ліги Європи УЄФА, коли у Відні з мінімальним рахунком 2:1 переміг "Металіст". "Я уважно переглянув останні ігри суперників - і в національному чемпіонаті, і в Лізі Європи проти голландського "Алкмара". "Аустрія" останнім часом помітно змінилася і додала. Але я не думаю, що гості будуть грати на нашому полі першим номером. У більшості своїх останніх ігор австрійці діяли від оборони, однак були й винятки. Тобто вони можуть використовувати дві моделі гри, проте, думаю, змінювати собі вони все ж не стануть і зіграють проти нас другим номером". Що до кадрового потенціалу харків'ян, то проблем з виконавцями у Маркевича майже немає. Втрата тільки одна - не зможе зіграти вилучений ще в третьому турі в Мальме нападник Крістальдо. Швидше за все, у стартовому складі його знову замінить Марко Девич. А от місце у воротах "Металіста", ймовірно, займе Володимир Дишленкович, який, як і тренер, легкої прогулянки у поєдинку з "Аустрією" не очікує. "Ми всі в команді добре розуміємо, що нам завтра потрібна тільки перемога, - наголосив голкіпер. - Вигравши, ми забронюємо за собою перше місце у групі, і вже спокійно зможемо готуватися до майбутніх поєдинків плей-офф Ліги Європи. Але перемога необхідна і "Аустрії", тому гості будуть робити все можливе, аби відібрати у нас три очки. А отже гра буде дуже складною. Ми до неї готові й зробимо все від нас можливе, щоб порадувати своїх уболівальників перемогою". Налаштований по-бойовому й наставник віденців Карл Даксбахер. Він сповнений віри у те, що його команді під силу перемогти і продовжити погоню за путівкою до плей-офф. "Ми не є фаворитами майбутнього матчу, - підкреслив тренер. - Знаємо це, але сумувати з цього приводу не збираємося. У двох заключних матчах групового етапу нам потрібно вигравати, і ми готові зробити це. У Харкові нам буде нелегко. Свою силу "Металіст" показав у Відні, і не думаю, що з тих пір він став слабшим. Щоб перемогти господарів, нам треба якомога дбайливіше ставитися до створюваних моментів. Тільки так ми зможемо прокласти собі дорогу до необхідних нам трьох очок". |
Маркевич: "Я радий, що команда змогла здобути перемогу в цьому матчі"
На гру проти "Аустрії" гравці "Металіста" налаштовувалися серйозно. Про це розповів наставник харків'ян Мирон Маркевич, пише сайт клубу. "Я вже вчора говорив, що гра буде непростою. Ми серйозно налаштовувалися на неї. Тим більше, що "Аустрія", по-моєму, один раз програла після нашої гри, а так вони вигравали або грали внічию. Я радий, що команда зібралася і змогла отримати перемогу в цьому матчі", - сказав він. На питання, який склад поїде на гру проти АЗ і чи вдасться налаштувати команду на матч, який нічого не вирішує, Маркевич відповів: "Звичайно, ми будемо грати серйозно, однозначно. Який склад? У нас ще дві гри в чемпіонаті України, і зараз щось загадувати не можу". "Дам можливість грати футболістам, які менше грали. Торрес вже пропускає через перебір карток. Не хочемо, щоб хтось травмувався. Будемо грати так, як ми граємо завжди, а що вийде - побачимо. Зараз у мене голова болить за матч, який буде в неділю - теж, напевно, важкий. Зараз важливо відновити футболістів на непростий матч", - підсумував тренер. |
Сьогодні київське "Динамо" може попрощатися з єврокубковими планами на весну.
Для київського "Динамо" наступає пора важливих матчів осінньо-зимової частини сезону. Для того, щоб далі брати участь в Лізі Європи і не повторити шлях "Шахтаря" і "Ворскли" столичній команді сьогодні потрібно перемагати на виїзді непоступливий "Сток Сіті". 22:05. "Сток Сіті" - "Динамо" Сток-он-Трент, стадіон "Британія". Арбітр - Флоріан Майер (Німеччина) Пряма трансляція на каналі "2+2" На даний момент "Динамо" займає третє місце в турнірній таблиці групи Е з п'ятьма очками в активі, що на п'ять менше, ніж у лідируючого "Стока" і на одне менше, ніж у турецького "Бешикташа". Тільки перемігши "Сток" і "Маккабі" в останніх матчах, підопічні Юрія Сьоміна гарантовано займуть одне з двох прохідних місць у групі Е. Якщо "Динамо" сьогодні зіграє внічию або програє, то вже не зможе наздогнати англійців і вихід в плей-офф буде вже залежатиме не тільки від них, але і від результатів "Бешикташа". Якщо говорити про британців, то навіть одне очко сьогодні ввечері виводить Сток в наступний раунд турніру. Грати відверто на результат підопічні Тоні Пьюліса навряд чи будуть, але і хаотичних атак без оглядки на свої тили від "гончарів" чекати не варто. "Сток" на вихідних перервав серію невдалих матчів перемогою над "Блекберном". Правда, незважаючи на деякі труднощі в Прем'єр-лізі, в Лізі Європи команда Тоні Пьюліса справно набирала очки. Їм взагалі можна програти два матчі, тільки потрібно, щоб "Маккабі" підсобив своїми результатами. А без ізраїльтян одного очка вистачить для місця в плей-офф. В Англію Юрій Сьомін узяв 20 футболістів. Не зможе допомогти команді Денис Гармаш, який перебрав жовтих карток. Також, з різних причин, не поїхали з командою до Англії Тарас Михалик, Аруна Лукман, Дуду і Горан Попов, а Артем Мілевський може не потрапити в заявку через хворобу. Варто зазначити, що єдиний раз киянам вдалося уникнути поразки на англійській землі в поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів УЕФА-1998/99 з лондонським "Арсеналом" - 1:1. Тоді в кінцівці гості врятувалися від поразки завдяки точному удару Сергія Реброва. Це був один з двох голів, забитих динамівцями в Англії. У 10 десяти виїзних матчах з представниками цієї країни вони пропустили 16 м'ячів. |
Квитки на Сток Сіті - Динамо найдешевші в сезоні
Оскільки вболівальники Стоук Сіті бульше захоплюються матчами Прем'єр-ліги, керівники клубу здійснили зустрічний крок заради заповнених трибун, зробивши ціну на матч з Динамо найдешевшою в сезоні - по 15 фунтів. |
Платіні: Фергюсону не варто критикувати Лігу Європи
Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що головний тренер "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон принижує значення Ліги Європи. "Світ не обертається навколо Англії. Там дійсно дуже сильний чемпіонат, чудові уболівальники. Але не варто критикувати Лігу Європи, якщо ви зіграли в трьох фіналах Ліги чемпіонів. Ліга Європи - це чудове змагання, воно прекрасне. Фергюсон вважав за краще б грати в Лізі чемпіонів, але подивіться, скільки клубів позбавлені цієї можливості", - цитує Платіні sports.ru з посиланням на Sky Sports |
Металіст може зустрітися з Порту
Однак на «Манчестер Сіті» або «Манчестер Юнайтед» харків'яни потрапити не можуть Стало відомо розподіл деяких команд після вильоту з Ліги чемпіонів в розіграш Ліги Європи. Нагадаємо, що вчора остаточно було визначено 8 клубів, які приєднаються до розіграшу Ліги Європи і братимуть участь у жеребкуванні 1/16 фіналу. З восьми клубів, представників самого престижного європейського турніру, чотири будуть при жеребкуванні сіяними, а інші чотири - не сіяними. Сіяні «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сіті», «Олімпіакос», «Валенсія». Не сіяні "Порту», «Аякс», «Трабзонспор», «Вікторія». Нагадаємо, що команди, що зайняли перші місця в своїх групах Ліги Європи, також будуть при жеребкуванні сіяними. «Металіст» перше місце за собою вже забронював, тому на наступному етапі не може зустрітися з клубами з Манчестера, «Олімпіакосом» і «Валенсією». |
Ліга Європи. "Металіст" в 1/16 фіналу зіграє із "Зальцбургом". Інші пари
Відбулося жеребкування 1/16 й 1/8 фіналу Ліги Європи. У п'ятницю, 16 грудня, у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування 1/16 й 1/8 фіналу Ліги Європи. Нагадаємо, що єдиним представником України у цьому турнірі, як і у всіх єврокубках, є харківський "Металіст". У суперники харків'янам жереб обрав австрійський "Зальцбург". У разі успіху наступними на шляху підопічних Маркевича стане переможець пари "Рубін" - "Олімпіакос". Ліга Євро 2011/12 1/16 фіналу 1. "Порту" (Португалія) - "Манчестер Сіті" (Англія) 2. "Аякс" (Нідерланди) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) 3. "Локомотив" (Москва, Росія) - "Атлетик" (Іспанія) 4. "Зальцбург" (Австрія) - "Металіст" (Україна) 5. "Сток Сіті" (Англія) - "Валенсія" (Іспанія) 6. "Рубін" (Росія) - "Олімпіакос" (Греція) 7. АЗ (Алкмар, Нідерланди) - "Андерлехт" (Бельгія) 8. "Лаціо" (Італія) - "Атлетико" (Іспанія) 9. "Стяуа" (Румунія) - "Твенте" (Нідерланди) 10. "Вікторія" (Пльзень, Чехія) - "Шальке" (Німеччина) 11. "Вісла" (Краків, Польща) - "Стандард" (Бельгія) 12. "Брага" (Португалія) - "Бешикташ" (Туреччина) 13. "Удінезе" (Італія) - ПАОК (Греція) 14. "Трабзонспор" (Туреччина) - ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) 15. "Ганновер" (Німеччина) - "Брюгге" (Бельгія) 16. "Легія" (Польща) - "Спортинг" (Лісабон, Португалія) Матчі 1/16 фіналу відбідуться 16 та 23 лютого 1/8 фіналу "Зальцбург"/"Металіст" - "Рубін"/"Олімпіакос" "Легія"/"Спортинг" - "Порту"/"Манчестер Сіті" "Стяуа"/"Твенте" - "Вікторія"/"Шальке" "Вісла"/"Стандард" - "Ганновер"/"Брюгге" "Сток Сіті"/"Валенсія" - "Трабзонспор"/ПСВ АЗ/"Андерлехт" - "Удінезе"/ПАОК "Лаціо"/"Атлетико" - "Брага"/"Бешикташ" "Аякс"/"Манчестер Юнайтед" - "Локомотив"/"Атлетик" Матч відбудуться 8 та 15 березня. Додамо, що 32 учасники були розподілені на два кошика - "сіяні" та "несіяні". Перший кошик склали команди, які посіли перші місця у своїх підгрупах, а також 4 клуби з Ліги Чемпіонів, що мають кращий рейтинг серед тих, хто фінішував на третій сходинці. Перший кошик: ПАОК, "Стандард", ПСВ Ейндховен, "Спортинг", "Бешикташ", "Атлетик", "Металіст", "Брюгге", "Атлетико", "Шальке", "Твенте", "Андерлехт", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Валенсія", "Олімпіакос" Другий кошик: "Рубін", "Ганновер", "Легія", "Лаціо", "Сток Сіті", "Зальцбург", АЗ Алкмар, "Брага", "Удінезе", "Стяуа", "Вісла", "Локомотив", "Трабзонспор", "Аякс", "Порту", "Вікторія". |
Маркевич: Нема сенсу проводити паралелі між "Аустрією" і "Зальцбургом"
Не варто переносити досвід гри з одним австрійським клубом на підготовку до протистояння з іншим. Про цн заявив тренер "Металіста" Мирон Маркевич, який прокоментував підсумки жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи. "Загалом, жереб сприяв нашій команді, проте все одно її чекають ігри з дуже непростим суперником. "Зальцбург" - один з лідерів австрійського футболу, клуб з традиціями", - визнав він. "У сильній групі він фінішував другим - це багато про що говорить, і я насторожений. Проводити паралелі з "Аустрією", з якою ми двічі грали восени, сенсу немає", - каже Маркевич. "Останнім часом "Зальцбург" я не бачив, так що будемо спостерігати за ним, збирати інформацію і готуватися", - цитує його "Террикон". |
УЄФА буде штрафувати клуби-боржники
УЄФА нагадало клубам, що не збирається робити поблажки у фінансовому Fair play і буде застосовувати штрафні санкції до клубів, найсерйознішою з яких буде виключення з Ліги чемпіонів. Фінансовий фейр плей передбачає зниження збитків клубу до 45 мільйонів євро в той час, як "Манчестер Сіті" і "Челсі" продовжують нести збитки, які згідно з останніми даними склали 197 і 78 мільйонів фунтів стерлінгів відповідно. "Ми повинні запобігти цю негативну тенденцію. Якщо ми не будемо діяти, то нам загрожує схожа криза, яка зараз вразила економіку всієї Європи", - заявив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно. |
"Бешикташ" може знятися з Ліги Європи. Місце турків займе "Динамо"?
"Бешикташ" може знятися з нинішнього розіграшу Ліги Європи, щоб перемогти корупційний скандал, у якому замішані "чорні орли". Про це турецьким ЗМІ заявив президент стамбульського клубу Йилдирим Демірорен. "Ми повинні вирішити цю проблему, адже так більше не може продовжуватися. Всі турецькі клуби повинні відмовитися від участі у єврокубках, у даній ситуації це просто необхідно. Ми повинні просто чекати рішення суду", - сказав він. Можна припустити, що у разі відмови "Бешикташа" від плей-офф Ліги Європи, його місце може зайняти київське "Динамо", яке посіло третє місце у групі "E", стверджує dynamo.kiev.ua. |
Головний тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич попросив не проводити паралелі між минулорічним стартом весняної частини єврокубкового сезону і поточним станом справ у команді.
"Нині у нас абсолютно інша ситуація. У 2011 році ми не могли задіяти в поєдинках з "Байером" відразу вісім гравців основного складу - це була справжня катастрофа. На даний момент всі наші основні сили в строю. Розумію, що часу до зустрічей із "Зальцбургом" ще достатньо, але поки картина саме така. Тому якісь паралелі з попереднім роком я б не проводив", - цитує Маркевича "Команда". |
Заявка Манчестер Юнайтед на Лігу Європи
«Манчестер Юнайтед» стартує в 1/32 фіналу Ліги Європи в наступний четвер, гостьовим матчем проти амстердамського «Аякса». У наступному раунді переможця двоматчевого протистояння цієї пари чекає або московський «Локомотив», або «Атлетик» з Більбао. До складу команди належать 13 футболістів в «листі В» - гравців молодіжної команди, які можуть бути включені в заявку на гру за 24 години до її початку. Ось хто є в заявці «Манчестер Юнайтед» на участь в матчах Ліги Європи - 2012: Голкіпери: Де Хеа, Кущчак, Ліндегаард, Еймос*, Джонстон*; Захисники: Евра, Джонс, Фердинанд, Еванс, Смоллінг, Відіч, Фабіо*, Рафаель*, Де Лает, Вермійл, Майкл Кін*, МакГінті*, Фрайерс*; Півзахисники: Андерсон, Гіггз, Парк, Каррік, Нані, Янг, Скоулз, Клеверлі, Флетчер, Валенсія, Погба*, Джеймс*, Петруччі*, Ларнелл Коул*; Форварди: Овен, Бербатов, Руні, Ернандес, Велбек, Вілл Кін*; |
"Зальцбург": червоні бики на шляху "Металіста"
Австрійський "Зальцбург", із яким "Металіст" зійдеться наступного тижня в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи, після жеребкування євротурніру був зустрінутий уболівальниками харківського клубу вельми оптимістично, адже іншими варіантами були грізні "Порту", "Аякс", "Рубін" або "Локомотив". Але чи такий уже простий цей австрійський клуб і чи можна достроково віддавати "Металісту" лаври переможця? man.tochka.net розповідає про історію й сучасне життя футбольного клубу "Зальцбург". |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:18. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010