Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Біатлон (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=4075)

2vanya2 25.02.2012 14:38

Чемпіонат світ (юніори). У спринті найкраща з українок 15-та

У спринтерській гонці на чемпіонаті світу в Контіолахті найкращий результат серед українок в Яни Бондар, яка фінішувала на 15 місці.

Юніорській чемпіонат світу

Контіолахті,

Юніорки

Спринтерська гонка, 7,5 км

1. Олена Анкудінова (Россия) – 22.27,9 (0)
2. Анаіс Шевальє (Франція) – + 8,0 (0)
3. Маргарита Філіппова – + 16,2 (1)

...
15. Яна Бондар (Україна) - +1:27.7 (4)
18. Ірина Варвинець (Україна)- +1:36.1 (4)
43. Алла Гіленко (Україна) - +3:35.1 (5)
45. Анастасія Ничипоренко (Україна) - +3:41.3 (1).

2vanya2 25.02.2012 17:07

Чемпіонат світу (юніори). У спринті Підручний фінішував десятим

У спринтерській гонці на чемпіонаті світу серед юніорів в Контіолахті найкращий результат серед українців в Дмитра Підручного, який став 9-м.

Юніорській чемпіонат світу

Контіолахті,

Юніори

Спринтерська гонка, 7,5 км

1. Максим Цвєтков (Росія) — 25.15,0 (1).
2. Флоран Клод (Франція) +5,3 (1).
3. Сімон Дестьє (Франція) +7,3 (0).

...9. Дмитро Підручний (Україна) - +51.5 (0)
28. Руслан Ткаленко (Україна) - +2:11.2 (2)
29. Василь Потапенко (Україна) - +2:11.8 (0)
40. Олександр Дахно (Україна) - +2:28.7 (2).

2vanya2 26.02.2012 13:38

Чемпіонат світу (юніори). Варвінець стала сьомою в персьюті

Нідерландська біатлоністка Шардін Слуф стала єдиною, хто зумів пройти без штрафу все вогневі рубежі і заслужено здобула перемогу, яка стала другою для неї на юніорській першості свту-2012.

В українок, пише сайт Федерації біатлону України, дуже хороша гонка вдалася Ірині Варвінець. Навіть незважаючи на чотири промахи (при трьох - боролася б за срібло), Ірина зуміла піднятися з 18-ї на сьому позицію. В черговий раз Варвінец показала прекрасний хід по дистанції - її біг був другим серед учасниць перегонів, а за часом переслідування Іра стала шостою.

Ще одна наша лижниця - Яна Бондар - по швидкості бігу показала четвертий результат, але зі стрільбою не впоралася: сім промахів дозволили їй показати лише 22-й результат.

Чемпіонат світу з біатлону серез юніорів

Гонка переслідування

Юніорки

1. Шардін Слуф (Нідерланди) 34:52.3 (0+0+0+0)
2. Ольга Галич (Росія) +32,0 (1+0+0+2)
3. Ірина Кривко (Білорусь) +43,1 (0+2+1+0)
...
7. Ірина Варвінець (Україна) + 56,9 (2+0+2+0)
22. Яна Бондар (Україна) +3:04.2 (1+2+1+3)
41. Алла Гіленко (Україна) +7:37.1 (4+2+3+1)
45. Анастасія Ничипоренко (Україна) +8:50.6 (0+3+3+1)

2vanya2 26.02.2012 13:40

Чемпіонат світу (юніори). У дівчат найкраща з українок посіла 9-е місце

В останній день юніорського чемпіонату світу в Контіолахті у гонки переслідування в дівчат перемогла естонка Грете Гайм.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, в українок хорошу гонку видала Юлія Бригинець, яка стартувавши 25-ю, за рахунок високої швидкості і, в цілому, непоганої стрільби (3 промахи) зуміла піднятися до десятки найсильніших.

Ще краще на вогневих рубежах проявила себе Юлія Журавок, не закривши дві мішені. І її прогрес ще більш вражаючий: з 31-го місця на 11-е! По чистому часу персьюта і Бригинець, і Журавок - у вісімці кращих з п'ятим і восьмим часом відповідно.

Прогрес в порівнянні зі спринтом вдався і Анастасії Меркушіно. Вона зуміла піднятися з 46-го на 37-е місце. Ривок вгору міг бути набагато більш вражаючим, якщо б не сім помилок у стрільбі, адже швидкістю Настя була кращою в нашій команді.

Чемпіонат світу з біатлону серез юніорів

Гонка переслідування

Дівчата

1. Грете Гайм (Естонія) - 27:18.1 (0+0+1+0)
2. Джулія Ренсом (Канада) - +6,8 (0+0+0+2)
3. Анніка Кнолл (Німеччина) 17,5 (0+0+1+0)
...
9. Юлія Бригинець (Україна) +1:33.2 (0+0+1+2)
11. Юлія Журавок (Україна) +2:09.1 (1+0+1+0)
37. Анастасія Меркушіна (Україна) +4:08.6 (2+2+1+2)
47. Марія Кручова (Україна) +5:14.6 (1+3+1+2)

2vanya2 26.02.2012 21:32

У загальноу заліку юніорської першості світу Україна стала сьомою

На юніорському чемпіонаті світу, що завершився у фінському Контіолахті, збірна України завоювала 4 нагороди, включаючи одну золоту.

Цей результат є нашим кращим досягненням на юніорських чемпіонатів світу (принаймні за наявними результатами з 1997 року), пише офіційний сайт ФБУ.

За останні 5 років збірна Україна тільки один раз потрапляла на подіум: в минулому році.

Кращим же роком до цього був 2005, коли виступали сестри Семеренко. Тоді було також чотири медалі: два срібла та дві бронзи.

2vanya2 28.02.2012 17:34

Оголошена заявка збірної України на чемпіонат світу в Рупольдінгу

Тренерський штаб збірної України визначився із заявкою команди на чемпіонат світу, який відбудеться в Рупольдингу з 1 по 11 березня.

Як пише сайт ФБУ, тренери вирішили використовувати всю доступну для нашої федерації квоту, і заявили сім чоловіків і сім жінок.

Зараз команда знаходиться на тренувальному зборі, в ході якого буде визначено, хто відправиться на чемпіонат в статусі основного спортсмена, а хто - в якості запасного.

Остаточні ж рішення про те, хто і в яких дистанціях візьме участь, буде вирішуватися тренерським штабом команди вже безпосередньо в Рупольдінгу.

Повна заявка нашої збірної виглядає так (спортсмени наведені в порядку займаних місць у загальному заліку Кубка світу):

Чоловіки
Сергій Седнєв
Артем Прима
Сергій Семенов
Олександр Біланенко
Роман Прима
Андрій Дериземля
Олег Бережний

Жінки
Віта Семеренко
Наталія Бурдига
Валя Семеренко
Олена Підгрушна
Юлія Джима
Інна Супрун
Ірина Варвінець

Ірина Варвінець, яка брала участь в юніорському чемпіонаті світу, приєднається до основної збірної після закінчення турніру в Контіолахті.

2vanya2 28.02.2012 17:35

У Німеччині встановилася тепла погода перед чемпіонатом світу

Протягом кількох останніх тижнів у Німеччині встановилася досить тепла погода: так у найближчий тиждень температура підніметься до +12 градусів.

Як повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону Україна, на сонці "припікати" буде ще більше.

Така погода очікує спортсменів в Рупольдінгу в четвер, під час змішаної естафети, і в суботу, під час спринтерських гонок.

Поки невідомо, як організатори вийдуть із ситуації з формуванням старт-листів на спринти. Адже при таких погодних умовах про рівність різних стартових груп не може бути й мови.

2vanya2 29.02.2012 14:07

Чемпіонат світу. Названо склад збірної України на змішану естафету

Тренерський штаб збірної України визначився зі складом, який виступить у першій гонці чемпіонату світу в Рупольдінгу.

За збірну України у змішаній естафеті виступатимуть Наталія Бурдига, Віта Семеренко, Андрій Дериземля та Сергій Семенов.

Нагадаємо, що гонка відбудеться 1 березня. Також повідомляється, що зараз в Рупольдінгу дощова погода, інформує офіційний сайт федерації біатлону.

2vanya2 01.03.2012 18:42

Чемпіонат світу з біатлону Україна почала з провалу у міксті

Для збірної України чемпіонат світу з біатлону стартував досить провально.

Українці у міксті фінішували лише у другому десятку - 14-е.

Бурдига провела свій етап рівно, використавши по одному додатковому патрону на кожній стрільбі. Передала естафету Наталья десятою.

Вирішальним для України став другий етап, а саме - перша стрільба, де Віта Семеренко примудрилася отримати штрафне коло.

У підсумку ні Дериземлі, ні Семенову не вдалося повернути України у десятку.

Додамо, що сенсаційно перемогла у міксті команда Словенії. Норвегія - друга, Німеччина - третя.

Чемпіонат світу з біатлону

Рупольдінг, Німеччина

Мікст

2х6+2х7,5 км

1. Словенія - 1:12:49.5 (0+7)
2. Норвегія - +8.2 (1+11)
3. Німеччина - +12.6 (1+10)
4. Швеція - +39.8 (0+9)
5. Росія - +1:07.5 (0+5)
6. Білорусь - +1:32.7 (0+7)
...14. Україна (Наталья Бурдига, Віта Семеренко, Андрій Дериземля, Сергей Семенов) - +2:56.3 (1+12)

2vanya2 02.03.2012 14:36

Україна стала четвертою у загальному заліку змішаних естафет

Команді України зовсім трохи не вистачило, аби потрапити до трійки загального заліку змішаних естафет в сезоні 2011/12 років.

Провал у Рупольдінгу коштував занадто багато і шансів наблизитися до топ-трійки позбавляв.

Виграла ж Малий кришталевий глобус у заліку змішаних естафет команда Росії.

Кубок світу

Залік змішаних естафет

Підсумкове становище після трьох гонок

1. Росія - 143
2. Франція - 138
3. Німеччина - 128
4. Україна - 115
5. Швеція - 114
6. Словаччина - 113
7. Чехія - 112
8. Білорусь - 103
9. Італія - ​​99
10. США - 94

2vanya2 02.03.2012 19:35

Погодні умови на чемпіонаті світу вплинули на формування стартових груп

Тепла погода у Рупольдінгу змусила організаторів збільшити кількість груп у стартових протоколах.

Про це повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, пише прес-служба ФБУ.

За несприятливих погодних умов вступає у силу виключення при формуванні старт-листів гонок. Замість чотирьох стартових груп, їх буде п'ять.

Згідно з правилами IBU, у такому випадку спортсмени з Топ-50 загального заліку Кубку світу отримують велику перевагу перед іншими спортсменами.

Справа у тому, що у першу та другу групи (а саме вони будуть більш вигідними за такої погоди) можна заявляти лише тих спортсменів, які входять до Топ-50. У третю групу можуть бути заявлені спортсмени, які набирали у поточному сезоні очки Кубку світу, але не входять до Топ-50 загального заліку.

У жіночій команді у нас усі біатлоністки можуть стартувати у перших двох групах, а у чоловічій це можливо тільки для Артема Прими та Сергія Седнєва.

2vanya2 03.03.2012 11:34

Чемпіонат світу. У гонках спринтерів першими з українців побіжать Артем Прима та Валя Семеренко

Завтра, 3 березня в німецькому Рупольдингу, в рамках чемпіонату світу з біатлону пройдуть спринтерські гонки.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, збірні України будуть представлені ​​наступними спортсменами:

Чоловіки (початок - о 13:30 за Києвом)
19. Артем Прима
23. Сергій Седнєв
43. Сергій Семенов
63. Андрій Дериземля

Жінки (старт - о16:30 за Києвом)
10. Валя Семеренко
18. Віта Семеренко
34. Наталія Бурдига
47. Юлія Джима

2vanya2 03.03.2012 11:35

Бринзак: Підгрушну на спринт не заявили через температуру

Українські збірні у гонках спринтерів на чемпіонаті світу в Рупольдінгу будуть представлені найсильнішими складами з реально можливих.

Про це заявив офіційному сайту Федерації біатлону України її президент Володимир Бринзак.

"Олену Підгрушну вирішили не заявляти на спринт. У неї періодично скаче температура, тому не було сенсу ризикувати її здоров'ям. Якщо в такому стані пробігти спринт, то є ризик, що вона взагалі випаде на десять днів", - розповів він.

"Сьогодні Олена вже тренувалася, але ми вирішили поберегти капітана жіночої команди в першу чергу на естафету, і, можливо, на індивідуальну гонку", - сказав Бринзак.

У чоловічій гонці, за його словами, теж особливих альтернатив не розглядали.

"Вважаємо, що в гонку заявлені найсильніші на даний момент біатлоністи. Роман Прима разом з Олегом Бережним та Інною Супрун вирушать на етап Кубка IBU в Альтенберг", - повідомив він.

"Що стосується виступу нашої команди в естафеті, то поки однозначно визначити причини невдалого виступу не можемо. До речі, подібна ситуація не тільки у нас, але і в російській, і у французькій командах. Хоча лижі були підготовлені відмінно". - вважає Бринзак.

На його думку, просто бувають такі дні, коли нічого не виходить - можливо, саме такий день був в українців вчора, але на спринтерські гонки настрій робочий, спортсмени будуть боротися.

2vanya2 04.03.2012 10:34

Віта Семеренко: Про медаль навіть і не збиралася думати

Віта Семеренко не налаштовувалася на неодмінний успіх, яким є бронза першості світу, однак завдяки концентрації, самозаспокоєнню та влучній стрільбі змогла досягти дуже приємного успіху.

Про це офіційному сайту Федерації біатлону України розповіла сама героїня гонки спринтерів в німецькому Рупольдінгу.

"Чесно, я до сих пір не можу повірити в те, що сталося те чудо, про яке я мріяла. Все-таки спринт - це дуже швидка гонка і саме вона найменше вдавалася. Зараз емоції переповнюють, і я просто щаслива і хочеться сказати всім спасибі. Після такого важкого сезону я вже перестала вірити сама в себе, особливо після змішаної естафети". - почала вона.

"Було дуже важко, коли я зайшла на штрафне коло. В той момент мені було дуже прикро і прикро. Я сказала, що не варто так сильно засмучуватися. Згадала ситуацію Магдалени Нойнер, яка в Оберхофі зайшла на 4 штрафних кола, коли вони йшли лідерами. А після цього "стрельнула" два нулі в спринті. Я сказала собі, що я слабше, чим я гірше?!", - емоційно продовжила українка.

"Я справді сьогодні була дуже зосереджена. Не знаю, як це вдалося, але не було хвилювання. Єдине, переживала за стрільбу лежачи. Коли залишалася остання мішень, "один на один", я собі сказала: "Віта, потрібен тільки нуль!" Коли я її все ж закрила, ось тоді я повірила, що в сьогоднішній гонці можна боротися за медаль. Напевно, можна було потерпіти на останньому колі, але було дуже важко через те, що траса важка. Взагалі, траса в Рупольдінгу дуже важка. Саме головне - це спуски, на яких нереально відпочити, потрібно постійно тримати ногу в напрузі. При цьому, вони ще й дуже круті. Думаю, сьогодні ви бачили, як багато спортсменів не змогли втриматися і падали", - сказала вона.

Семеренко зізналася, що дуже зраділа, коли побачила, що в колі на 2,5 км обрізають верхівку самого "противного спуску" і була не єдиною спортсменкою, що зраділа цьому.

"Медаль минулого року? Чесно, порівнювати складно і не хочеться. Та медаль мені дорога, ця ще дорожче. Я цими медалями дуже дорожу, і мені приємно, що я змогла сьогодні, за весь сезон, "стрельнути в нуль", тому що для нас це, напевно, дуже важко відстрілятися чисто. Не раз таке було, що приходимо після лежання з нулем, тримаємося в п'ятірці і починаємо щось мудрувати, придумувати, перестраховуватися, і отримуємо свої чергові два або три штрафу. А сьогодні, думаю, просто мій день!", - наголосив Віта.

"Про медаль навіть і не збиралася думати, бо вже не раз наступала на одні й ті ж граблі, коли подумала про медалі і виявилася далеко не в першому десятку протоколу. А сьогодні, коли приїхала на стійку, думаю, раз у мене 18 стартовий номер, встану на 18 установку, тим більше, і народилася я саме 18. Та й взагалі, це хороше число. От з такими думками я приїхала на стійку. І коли закрила всі мішені, то зрозуміла, що зможу сьогодні бути з медаллю", - продовжила вона.

"Всі вітали, коли гонка ще тривала. Але я сказала, що робити це ще рано. Я сиділа в будиночку для лідерів, коли фінішував останній учасник, і ось тоді я зрозуміла, що мене можна вітати, що це моя заслужена бронзова медаль. В той момент, та й зараз, все просто вирує всередині. Емоції зараз такі ж, які були в минулому році в Ханти-Мансійську", - додала Семеренко, не забувши подякувати вболівальникам за підтримку.

2vanya2 04.03.2012 10:35

Бринзак: Сподівалися, що хтось із наших обов'язково вистрілить

Третє місце у Віти Семеренко, котра здобула бронзу в гонці спринтерів, не стало тотальною несподіванкою для керівництва української збірної.

Про це офіційному сайту Федерації біатлону України заявив голова ФБУ Володимир Бринзак.

"Я тільки недавно зайшов в готель і ще не встиг переварити всі події цього насиченого дня. Тому відчувається якась спустошеність. Але, звичайно, ми дуже задоволені тим результатом, якого добилася Віта", - почав він.

"Головне - те, що в цій гонці є медаль. Ми розраховували підготовку до чемпіонату світу, і сподівалися, що хтось із наших спортсменів обов'язково вистрілить, оскільки така робота не може пропасти даром. І в мене була впевненість в тому, що у нас будуть шанси і хтось неодмінно їх використовує", - зізнався чиновник.

"Крім того, ще не вечір. Є ще вісім гонок на чемпіонаті, на яких ми будемо боротися і зробимо все, що в наших силах. Сподіваємося, що окрім Віти ще хтось із наших хлопців або дівчат зможе вистрілити на цьому чемпіонаті", - додав Бринзак.

2vanya2 04.03.2012 16:58

Кубок світу. Семенов є найкращим з українців у загальному заліку

Три найкращі українські біатлоністи тупцюють в середині сотні загального заліку Кубка світу.

Така ситуація, сколи Семенова відділяють від Седнєв та Артема Прими лише кілька балів встановилася після гонки переслідування на першості світу.

Кубок світу з біатлону

Загальний залік

Чоловіки

1. Мартен Фуркад (Франція) - 894
2. Еміль Свендсен (Норвегія) - 747
3. Андреас Бірнбахер (Німеччина) - 661
4. Сімон Фуркад (Франція) - 608
5. Карл-Йохан Бергман (Швеція) - 552
...47. Сергій Семенов (Україна) - 104
...49. Сергій Седнєв (Україна) - 99
...50. Артем Прима (Україна) - 98
...56. Олександр Біланенко (Україна) - 67
...70. Андрій Дериземля - 31
...86. Роман Прима (Україна) - 18
...94. Олег Бережний (Україна) - 9

2vanya2 05.03.2012 20:26

Кубок світу. Віта Семеренко тримається у топ-15

Віта Семеренко втримала 15-е місце у загальному заліку Кубку світу з біатлону після гонки переслідування на чемпіонаті світу.

Додамо, що від 14-ої позиції Віту відділяє 7 пунктів.

Кубок світу з біатлону

Загальний залік

Жінки

1. Магдалена Нойнер (Німеччина) - 1044
2. Дарья Домрачова (Білорусь) - 1005
3. Тура Бергер (Норвегія) - 833
4. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) - 828
5. Ольга Зайцева (Росія) - 819
...15. Віта Семеренко (Україна) - 429
...19. Наталія Бурдига (Україна) - 297
...22. Валя Семеренко (Україна) - 281
...30. Олена Підгрушна (Україна) - 213
...60. Юлія Джима (Україна) - 39

2vanya2 05.03.2012 20:27

При жеребкуванні індивідуальних гонок першості світу-2012 використають 5 груп

При жеребкуванні індивідуальних гонок на чемпіонаті світу з біатлону у 2012 році знову вступить в силу обмеження за заявкою на змагання.

Про це повідомив сайту Союзу біатлоністів Росії головний тренер національної команди Валерій Польховський.

Таке рішення вранці 5 березня прийняв журі жіночих і чоловічих команд. На цьогорічному чемпіонаті п'ять груп при жеребкуванні вже використовувалися в спринтерських гонках.

Відзначимо, що, за правилами IBU, журі може змінити порядок розподілу в групи для жеребкування в разі надзвичайних погодних умов.

2vanya2 06.03.2012 14:44

Чемпіонат світу. В індивідуальній гонці чоловіків стартують 4 українці

Завтра, 6 березня в німецькому Рупольдингу, в рамках чемпіонату світу з біатлону пройде індивідуальна гонка у чоловіків.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, збірна України буде представлена ​​наступними спортсменами:

19. Сергій Семенов
40. Артем Прима
56. Андрій Дериземля
61. Олександр Біланенко

Початок гонки - о 16:15 за київським часом.

2vanya2 06.03.2012 18:06

Кубок IBU. Названо склад збірної України на етап в Альтенберзі

8 березня в німецькому Альтенберзі відбудуться стартові гонки заключного в нинішньому сезоні етапу Кубка IBU.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, збірна України виступить на ньому в такому складі:

Чоловіки
Роман Прима
Олег Бережний
Андрій Возняк
Олександр Дахно

Жінки
Інна Супрун
Ірина Варвінець
Яна Бондар

Роман Прима, Олег Бережний та Інна Супрун відправляться в Альтенберг з Рупольдінгу, де вони проходили підготовку разом з основою, яка виступає на чемпіонаті світу.

Четвірка учасників, що залишилася, вчора ввечері виїхала з Тисовця, де спортсмени брали участь в чемпіонаті країни.

2vanya2 07.03.2012 20:12

Кубок націй. Українки все ще шості

Після індивідуальної гонки в жінок на першості світу в рупольдінгу змін у розташуванні лідерів в Кубку націй не відбулося.

Збірна України залишається шостою, без особливих шансів на зміну місця.

Кубок націй з біатлону

Жінки

1. Росія - 6478
2. Німеччина - 6241
3. Франція - 6117
4. Норвегія - 5974
5. Білорусь - 5800
6. Україна - 5446
7. Швеція - 5253
8. Польща - 5137

2vanya2 07.03.2012 20:12

Кубок світу. Віта Семеренко піднялася на один пункт у загальному заліку

Віта Семеренко піднялася на 14-е місце у загальному заліку Кубку світу з біатлону після індивідуальної гонки чемпіонату світу.

Додамо, що Олена Підгрушна підвищила свій рейтинг відразу на дві сходинки, водночас Валя Семеренко дві втратила.

Кубок світу з біатлону

Загальний залік

Жінки

1. Магдалена Нойнер (Німеччина) - 1062
2. Дарья Домрачова (Білорусь) - 1021
3. Тура Бергер (Норвегія) - 893
4. Ольга Зайцева (Росія) - 857
5. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) - 841
...14. Віта Семеренко (Україна) - 454
...19. Наталія Бурдига (Україна) - 326
...24. Валя Семеренко (Україна) - 281
...28. Олена Підгрушна (Україна) - 240
...61. Юлія Джима (Україна) - 39

2vanya2 08.03.2012 12:04

Кубок IBU. В індивідуальних гонках бігтимуть сім українців

Завтра в німецькому Альтенберзі стартує останній у нинішньому сезоні етап Кубка IBU.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, у стартовому протоколі індивідуальних гонок наші спортсмени отримали такі номери:

Жінки (старт - 11:00 за Києвом)
6. Інна Супрун
37. Ірина Варвінець
52. Яна Бондар

Чоловіки (старт - 14:30 за Києвом)
11. Роман Прима
42. Андрій Возняк
61. Олександр Дахно
79. Олег Бережний

2vanya2 10.03.2012 16:43

Кубок IBU. Кращою з українок у спринті була Варвинець

Українки не змогли поборотися за призові місця у спринті останнього етапу Кубку IBU з біатлону.

Кращий час серед представниць України показала Ірина Варвинець - 26-е місце.

Кубок IBU з біатлону

Альтенберг, Німеччина

Спринт

Жінки, 7.5 км

1. Юліан Дьолль (Німеччина) - 21:02.0 (0+0)
2. Тіріл Екхофф (Норвегія) - +47.3 (0+2)
3. Маріна Коровіна (Росія) - +55.2 (1+0)
...27. Ірина Варвинець (Україна) - +2:34.2 (1+1)
...40. Яна Бондар (Україна) - +3:25.7 (1+3)
...53. Інна Супрун (Україна) - +5:05.9 (2+4)

2vanya2 11.03.2012 11:06

Хелена Екхольм оголосила про завершення кар'єри

Біатлоністка Хелена Екхольм оголосила про завершення кар'єри після закінчення сезону.

Про це лідер шведської збірної повідомила на своєму офіційному сайті, пише прес-служба ФБУ.

"Завтра я побіжу гонку чемпіонату світу востаннє. Це буде моя 30-а гонка і мій останній чемпіонат світу", - сказала вона.

"Я довго думала, перш ніж прийняти рішення. Це не пов'язано з моїми результатами, просто так підказало серце. На жаль, у мене немає стовідсоткової мотивації для підготовки до Олімпіади в Сочі", - додала Екхольм.

2vanya2 11.03.2012 11:06

Чемпіонат світу. Віта Семеренко виступить у мас-старті

У неділю, 11 березня, у німецькому Рупольдинзі у межах чемпіонату світу з біатлону відбудуться дві гонки з масовим стартом.

Україну точно буде представляти Віта Семеренко, пише прес-служба Федерації біатлону України.

Андрій Дериземля та Наталія Бурдига поки перебувають у статусі перших запасних в обох гонках.

Початок жіночої гонки о 17:00 за київським часом
5. Віта Семеренко

2vanya2 11.03.2012 19:56

Кубок світу. Дериземля піднявся на сім позицій у загальному заліку

Андрій Дериземля піднявся відразу на сім позицій у загальному заліку Кубку світу з біатлону після мас-старту на чемпіонаті світу.

Кращим серед українців, як і раніше, є Артем Прима, який втримав 46-у сходинку.

Кубок світу з біатлону

Загальний залік

Чоловіки

1. Мартен Фуркад (Франція) - 970
2. Еміль Свендсен (Норвегія) - 904
3. Андреас Бірнбахер (Німеччина) - 747
4. Сімон Фуркад (Франція) - 702
5. Карл-Йохан Бергман (Швеція) - 590
...46. Артем Прима (Україна) - 115
...49. Сергій Семенов (Україна) - 104
...51. Сергій Седнєв (Україна) - 99
...55. Андрій Дериземля (Україна) - 77
...58. Олександр Біланенко (Україна) - 67
...95. Олег Бережной (Україна) - 9

2vanya2 12.03.2012 14:37

Чемпіонат світу. Збірна України на 8-й сходинці медального заліку

У медальному заліку Чемпіонату світу, що завершився в Рупольдінгу, збірна України посіла 8-му сходинку.

У нашої команди у активі всього одна медаль, інформує сайт ФБУ.

Перше ж місце у команди Норвегії, яка має у своєму активі чотири "золота", одне "срібло" і одну "бронзу". На другому місці французи, треті - німкені.

Збірна Росії з двома "бронзами" показала свій найгірший результат в історії світових першостей і зайняла сьому сходинку.

2vanya2 12.03.2012 16:57

Тура Бергер не знає, де знайшла сили на фініші

Норвезька біатлоністка Тура Бергер, яка виграла золоту медаль у жіночому мас-старті на чемпіонаті світу в Рупольдінгу, розповіла, що не очікувала від самої себе такого високого результату, і зазначила, що не розуміє, звідки у неї взялися сили на фінішному відрізку гонки.

"Чесно кажучи, сама не очікувала, що зможу показати такий результат в Рупольдінгу. Я просто не знаю, звідки знайшла сили на сьогоднішній фініш. Говорила собі: "Ти повинна боротися! Не здавайся!". Як же я зараз рада, що все вийшло! Сподіваюся, мені вдасться зберегти сили на останній етап Кубку світу і я зможу виступити в Ханти-Мансійську вдало", - наводить слова Бергер "Весь спорт".

2vanya2 13.03.2012 14:36

Кубок світу. Підгрушна увійшла у десятку у заліку індивідуальних гонок

Команда Франції з біатлону вже здобула три малі кришталеві глобуси за підсумками Кубку світу сезону-2011/12.

Сімону Фуркаду не було рівних в індивідуальних гонках, а збірним Франції - в естафетах.

Жіночий малий кришталевий глобус в індивідуальних гонках дістався Хелені Екхольм, яка вже заявила про завершення кар'єри.

Додамо, що жіноча збірна України у підсумковому заліку естафет стала шостою, а Олена Підгрушна увійшла до десятки у заліку індивідуальних гонок.

Малі кришталеві глобуси

Індивідуальна гонка

Чоловіки

1. Сімон Фуркад (Франція) - 125
2. Яков Фак (Словенія) - 113
3. Еміль Свендсен (Норвегія) - 108
4. Мартен Фуркад (Франція) - 107
5. Ярослав Соукуп (Чехія) - 99
...36. Артем Прима (Україна) - 31
...42. Андрій Дериземля (Україна) - 24
...47. Олександр Біланенко (Україна) - 20
...48. Сергій Седнєв (Україна) - 19

Жінки

1. Хелена Екхольм (Швеція) - 138
2. Дарья Домрачьова (Білорусь) - 116
3. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) - 116
4. Магдалена Нойнер (Німеччина) - 114
5. Тура Бергер (Норвегія) - 108
...10. Олена Підгрушна (Україна) - 82
...18. Наталья Бурдига (Україна) - 57
...20. Віта Семеренко (Україна) - 47
...29. Валя Семеренко (Україна) - 32

Естафета

Чоловіки

1. Франція - 198
2. Норвегія - 190
3. Росія - 189
4. Німеччина - 183
5. Австрія - 166
...8. Україна - 130

Жінки

1. Франція - 216
2. Норвегія - 205
3. Росія - 192
4. Німеччина - 179
5. Біллрусь - 177
6. Україна - 146

2vanya2 15.03.2012 14:20

Ханти-Мансійський етап розставить усі крапки над "і"

У п'ятницю, 16 березня у російському місті Ханти-Мансійськ стартує останній етап Кубка світу з біатлону 2011/2012. Спортсмени бігтимуть спринти, гонки переслідування та мас-старти. На радість усіх вболівальників цього зимового виду спорту перед трьома заключними гонками головна інтрига - хто стане володарем Великого Кришталевого глобусу - збергіається, причому і в жіночому, і чоловічому заліках.

Так, у жінок за найвищу нагороду поборються німкеня Магдалена Нойнер та білоруска Дар'я Домрачева. Наразі різниця між ними у загальному заліку складає 32 пункти, передує німецька спорсменка. Лідерами ж серед чоловіків є француз Мартен Фуркад та норвежець Еміль Хегле Свендсен, який програє своєму опонентові 64 очки.

У заліку Кубку націй передують росіяни, хоча їхнє становище також не можна назвати міцним. Тож, тільки після закінчення ханти-мансійського етапу можна буде остаточно говорити про володарів перших рядків усіх заліків.

Збірна України на російському етапі представлена у такому складі. Чоловіки: Андрій Дериземля, Сергій Седнєв, Сергій Семенов, Артем Прима. Жінки: Віта Семеренко, Валя Семеренко, Наталя Бурдига, Юлія Джима.

До речі, закінчення цього сезону увінчається закінченням спортивної кар'єри двох великих біатлоністок - Магдалени Нойнер та Хелени Екхольм.
Розклад трансляцій на Першому:

16 березня, 13:30 - спринт (чол.)
16 березня, 16:20 - спринт (жін.)
17 березня, 13:25 - гонка переслідування (чол.)
17 березня, 14:40 - гонка переслідування (жін.)
18 березня, 11:25 - мас-старт (чол.)
18 березня, 14:35 - мас-старт (жін.)

2vanya2 16.03.2012 19:27

Кубок світу. Віта Семеренко друга в спринтерській гонці.

Віта Семеренко у спринті на етапі Кубку світу у Ханти-Мансійську виборола "срібло".

Без жодного штрафу на вогневих рубежах, Віта і за чистою швидкості показала прекрасний, 4-й результат, заслужено піднявшись на п'єдестал пошани, інформує сайт ФБУ.

Друге місце - повторення найвищого досягнення Віти в гонках Кубка світу. Раніше вона була другою у спринті Хохфільцена (сезон 2008/09) і мас-старті Холменколлена (сезон 2009/10).

Неопгано виступили й інші представниці нашої збірної. Валя Семеренко сьогодні стала 12-ою. Новий особистий рекорд своєю 17-й позицією встановила Юлія Джима, а Наталія Бурдига записала в свій актив 16 балів за 25-е місце.

Кубок світу з біатлону

Етап у Ханти-Мансійську, Росія

Спринт

Жінки, 7,5 км

1. Магдалена Нойнер (Німеччина) (1+1) 22:11.5
2. Віта Семеренко (Україна) (0+0) +3.2
3. Дарья Домрачова (Білорусь) (0+1) +16.2

...12. Валя Семеренко (Україна) (0+1) +1:08.7
...17. Юлія Джима (Україна) (0+0) +1:22.3
...25. Наталія Бурдига (Україна) (1+0) +1:51.6

2vanya2 17.03.2012 12:19

Кубок націй. Українки залишилися 6-ми, українці все ще 10-ті

Після гонки спринтерів на етапі Кубка світу становище в заліку Кубка націй у жінок не змінилося - усі вісім перших команд залишилася на своїх місцях.

В чоловіків змін дещо більше, але вони носять косметичний характер - помінялися місцями в другій половині топ-10 Італія та США і Чехія з Австрією.

Кубок націй з біатлону

Жінки

1. Росія - 7089
2. Німеччина - 7084
3. Франція - 6857
4. Норвегія - 6716
5. Білорусь - 6490
6. Україна - 6143
7. Швеція - 5891
8. Польща - 5594

Чоловіки

1. Росія - 7070
2. Франція - 7044
3. Німеччина - 6901
4. Норвегія - 6712
5. Швеція - 6333
6. Чехія - 5813
7. Австрія - 5790
8. Італія - 5692
9. США - 5659
10. Україна - 5448
11. Словенія - 5240

2vanya2 17.03.2012 12:20

Кубок світу. Найкращі з українців Віта Семеренко та Артем Прима - 13-а та 44-а сходинки відповідно

Після сьогоднішніх гонок спринтерів в чоловіків та жінок у загальному заліку Кубка світу в чоловіків на 2 сходинки піднялися Артем Прима та два Сергії - Семенов та Седнєв, в жінок на сходинку піднялася Віта Семеренко та на три Валя.

Кубок світу з біатлону

Загальний залік

Жінки

1. Магдалена Нойнер (Німеччина) 1153
2. Дарья Домрачова (Білорусь) 1109
3. Тура Бергер (Норвегія) 989
4. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) 932
5. Хелена Екхольм (Швеція) 863

...13. Віта Семеренко (Україна) - 544
...21. Наталія Бурдига (Україна) - 342
...23. Валя Семеренко (Україна) - 310
...32. Олена Підгрушна (Україна) - 240
...59. Юлія Джима (Україна) - 63

Чоловіки

1. Мартен Фуркад (Франція) - 1030
2. Еміль Свендсен (Норвегія) - 944
3. Андреас Бірнбахер (Німеччина) - 767
4. Сімон Фуркад (Франція) - 702
5. Арнд Пайффер (Німеччина) - 628

...44. Артем Прима (Україна) - 132
...47. Сергій Семенов (Україна) - 128
...52. Андрій Дериземля (Україна) - 103
...53. Сергій Седнєв (Україна) - 99
...58. Олександр Біланенко (Україна) - 67
...96. Олег Бережной (Україна) - 9

2vanya2 17.03.2012 12:20

Кубок світу. В гонках переслідування Україну представлятимуть 7 спортсменів

Завтра, 17 березня в Ханти-Мансійську відбудуться гонки переслідування в рамках останнього етапу кубка світу нинішнього сезону.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, збірна України буде представлена ​​наступними спортсменами

Чоловіки (старт - 12:30 за Києвом)
14. Андрій Дериземля +0:50
17. Сергій Семенов +1:03
24. Артем Прима +1:15

Жінки (старт - 14:45 за Києвом)
2. Віта Семеренко +0:03
12. Валя Семеренко +1:09
16. Юлія Джима +1:22
25. Наталія Бурдига +1:52

2vanya2 18.03.2012 12:53

Кубок світу. В мас-старті бігтимуть 5 українських спортсменів

Сьогодні, 18 березня в Ханти-Мансійську пройдуть гонки з масовим стартом в рамках останнього етапу кубка світу нинішнього сезону.

Як пише сайт ФБУ, збірна України буде представлена ​​наступними спортсменами.

Чоловіки (старт - 11:30 за Києвом)
27. Сергій Семенов
28. Андрій Дериземля

Жінки (старт - 13:45 за Києвом)
13. Віта Семеренко
21. Наталія Бурдига
22. Валя Семеренко

2vanya2 18.03.2012 13:04

Кубок світу. У мас-старті Семенов 17-й, Дериземля 21-й

У мас-старті в рамках останнього етапу кубка світу представники збірної України Сергій Семенов і Андрій Дериземля показали 17-й і 21-й час відповідно.

Гонку виграв норвежець Еміль Свендсен, "срібло" у німця Пайффера, "бронзу" завоював росіянин Шипулін.

Кубок світу

Ханти-Мансійськ, Росія

Чоловіки

Мас-старт, 15 км

1. Еміль Свендсен (Норвегія) (0+1+0+1) 43:15.7
2. Арнд Пайффер (Німеччина) (1+1+1+1) +23.5
3. Антон Шипулін (Росія) (0+0+2+0) +31.8

...

17. Сергій Семенов (Україна) (0+1+2+1) +1:29.9
21. Андрій Дериземля (Україна) (0+0+2+3) +2:13.6

2vanya2 20.03.2012 14:09

Збірна України повернулася додому

У понеділок, 19 березня, пізно ввечері збірна України з біатлону приземлилася у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Незважаючи на пізній час прибуття, в аеропорту спортсменів зустріли вболівальники. Без квітів і подарунків не залишився ніхто.

2vanya2 22.03.2012 19:38

Як збірну України вдома зустрічали.

Сьогодні збірна України з біатлону нарешті повернулася додому після участі в першості та Кубку світу.
http://www.youtube.com/watch?v=6j_gi...layer_embedded

2vanya2 28.03.2012 18:48

Сестри Семеренко бігтимуть у "Гонці чемпіонів" - офіційно

Оголошено перелік учасників шоу-змагань "Гонка чемпіонів", що відбудеться 7 квітня в московських Лужниках.

Про це повідомляє офіційний сайт Союзу біатлоністів Росії.

Чоловіки:
Антон Шипулін (Росія)
Іван Черезов (Росія)
Оле Ейнар Бьорндален (Норвегія)
Еміль Хегле Свендсен (Норвегія)
Тар'єю Бьо (Норвегія)
Мартен Фуркад (Франція)
Симон Фуркад (Франція)
Яков Фак (Словенія)
Бьорн Феррі (Швеція)
Андреас Бірнбахер (Німеччина)

Жінки
Ольга Зайцева (Росія)
Ольга Вілухіна (Росія)
Дар'я Домрачова (Білорусія)
Анастасія Кузьміна (Словаччина)
Кайса Мякяряйнен (Фінляндія)
Сінневе Солемдаль (Норвегія)
Марі Дорен Абер (Франція)
Тіна Бахманн (Німеччина)
Віта Семеренко (Україна)
Валя Семеренко (Україна)

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:04.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010