![]() |
Гінер: "ЦСКА грає в Хімках через те, що там збирається майже повний стадіон"
Президент московського ЦСКА Євгеній Гінер пояснив, чому команда грає на "Арені Хімки", а не на "Лужниках", де місткість набагато більше. - Чому граємо на "Хімках"? Тому що, як мені здається, ті 12-14 тисяч, які приходять на "Химки" і арена майже повна, вони якось розташовують до гри. А коли ці ж 12-14 тисяч приходять в "Лужники", таке враження, що матч проводиться при порожніх трибунах. Тому на певному етапі обрали "Хімки", - сказав Гінер. |
Моуріньо: "Бернабеу" освистував навіть Зідана і Роналду
Головний тренер "Реала" Жозе Моурінью висловив в інтерв'ю офіційному сайту "Королівського Клубу" своє ставлення до освистання, якому його піддали трибуни "Сантьяго Бернабеу" у матчі перенесеного 1-го туру Ла Ліги проти "Атлетика" (4:1). "Трибуни освистують мене? Це не проблема, мені все одно. Таке зі мною відбувається вперше, але все рано чи пізно трапляється. "Сантьяго Бернабеу" освистували Зінедіна Зідана, Роналдо і навіть Кріштіану Роналду. Чому ж їм не освистати мене? Іноді фанати залишаються незадоволені. Я - професійний тренер і намагаюся захистити свою команду всіма доступними способами. З керівництвом клубу у мене чудові стосунки, але ж керівництво клубу - це законне представництво уболівальників". |
Луческу виписали з лікарнi
Наставник Шахтаря Мірча Луческу виписаний з бухарестського шпиталю після двох тижнів лікування і реабілітації. Нагадаємо, що румунський тренер потрапив до лікарні після аварії в столиці Румунії. "Такого інтересу до моєї особи не було навіть тоді, коли я виграв Лігу Європи з Шахтарем", - сказав Луческу. - "Я дуже вдячний румунським лікарям. Дуже хочу швидше приєднається до своєї команди і почати роботу. Чи сяду я знову за кермо? Чому б і ні?". |
Лазарет "Манчестер Юнайтед" поповнили п'ять гравців
Перемога над "Арсеналом" (2:1) в Лондоні в 22-му турі чемпіонату Англії коштувала "Манчестер Юнайтед" кілька гравців, які поповнили лазарет команди. Так захисник Філ Джонс, який залишив поле на ношах, пропустить мінімум два тижні. Ще відразу чотири футболісти отримали ігрові пошкодження: Нані, Вейн Руні, Патріс Евра і Майкл Каррік, але всі вони, швидше за все, встигнуть відновитися до наступних матчів. |
Ібрагімович визнаний кращим гравцем Серії А 2011-го року
Шведський форвард "Мілана" Златан Ібрагімович переміг в опитуванні футболістів, тренерів, суддів та журналістів Серії А, ставши кращим футболістом чемпіонату Італії 2011-го року. Відзначимо також, що нападник "Ювентуса" Алесcандро Дель П'єро і Фабіо Каннаваро, який завершив у 2011-му році кар'єру, отримав приз за відданість футболу. |
Дем'яненко: "Волині" потрібно підсилюватися
Наставник луцької "Волині" Анатолій Дем'яненко поділився враженнями від першого тренувального збору на цій посаді. "За період зборів вдалося не тільки подивитися за роботою гравців, але і визначити проблемні місця. Ясна річ, що потрібно підсилюватися, цим ми і будемо займатися в період, який залишився до старту чемпіонату. В цілому ж нинішня "Волинь" - команда непогана. За 10 днів збору вдалося зробити висновки. Радує, що в команді є чимало хороших футболістів: як уже сформованих, так і перспективних. В якійсь мірі вже зараз зрозуміло, хто зможе розраховувати на місце в складі, а кому належить за нього боротися. Однак називати конкретні прізвища зі зрозумілих причин мені не хотілося б. Головне, що кістяк команди є. Необхідно лише зміцнити деякі позиції", - цитує тренера "Спорт-експрес в Україні". |
Касільяс сказав Тейшейрі, щоб він святкував з ними
Кубок Іспанії 2011/12, матч-відповідь 1/4 фіналу. Барселона - Реал Мадрид 2:2. Післяматчеве інтерв'ю Ікера Касільяса: - Як ви? - Команда пишається проведеним матчем. Ми протистояли супернику і грали в футбол. Весь світ бачив матч, що ми заслужили набагато більше, ніж нічию. - Ви заслуговували на більше? - Ми створили гольові моменти. Шкода, що ми не змогли їх реалізувати. Алвес забив дуже красивий гол, але ми були набагато кращі. - Ви програли протистояння в першому матчі? - Ми не повинні згадувати минулий тиждень. Сьогодні ми зіграли внічию, і не можна просити більшого. Ми провели феноменальний матч, і ми їдемо з гордістю, розуміючи, що можуть відчувати мадридці. "Барса" створила мало моментів, але забила багато. Вона знає, що ми заслуговували більшого. Ми засмучені, але також трохи задоволені, тому що ми показали себе з хорошого боку. Говорилося, що "Барса" була на щабель вище, і сьогодні було видно, що ми перебуваємо майже на одному рівні. - Ви сердетесь через таку поразку? - Минулого року ми були чемпіонами, і зараз треба думати про Ла Лігу і ЛЧ. - Ви сказали Тейшейрі, щоб він відсвяткував разом з ними? - Так, я сказав це. Але такі речі зазвичай говорять під впливом емоцій. Ми заслуговували більшого, і це на нас вплинуло |
Сьомін: У Алієва і Шовковського були проблеми зі спиною
Наставник київського "Динамо" Юрій Сьомін розповів, чому півзахисник команди Олександр Алієв і воротар Олександр Шовковський не займалися кілька днів в основній групі і не грали проти "Янг Бойз". "У Алієва були проблеми зі спиною. Як бачите, невеликі: у матчі з "Відеотон" він вже зміг вийти на поле. У Шовковського та ж сама причина. Слід було дати Сашкові можливість відновитися і попрацювати за індивідуальним планом. До матчу з "Відеотоном" він вже був готовий - і ми випустили його на перший тайм", - цитує тренера "Спорт-експрес в Україні". |
Турецькі гранди змушені залишити вищу лігу країни
Сенсацією і скандалом закінчилося сьогоднішнє засідання керівництва турецького футболу у справі про договірні матчі. Нагадаємо, що замішаними в ньому бути такі гіганти, як "Фенербахче", "Бешикташ" і "Трабзонспор". Ще в серпні було зроблено висновок про те, що винні не будуть покарані делегуванням у нижчі дивізіони, а сьогоднішнє засідання мало просто підтвердити цей вердикт. Але, сталося непередбачене, і п'ятигодинні дебати призвели до того, що було винесено суворе рішення - всі клуби, замішані в договірних матчах, залишать вищий дивізіон. Кажуть, що подібне рішення турецька федерація футболу ухвалила під тиском уряду Туреччини. - Якщо нашу гідність було заплямовано, дозвольте нам з честю прийняти покарання, - заявив віце-президент "Фенербахче" Сіхан Камер. Несподівано підтримав найлютіших ворогів "Галатасарай": - Якщо ви дозволите цьому статися, ми ніколи не зможемо повернути мир на наші стадіони, - заявив представник "Галатасарая". |
Хаві: гравці Реала - невдахи
Півзахисник "Барселони" Хаві, підбиваючи підсумки чвертьфінального матчу Кубка Іспанії з "Реалом" (2:2), виступив з критикою на адресу футболістів "королівського клубу". Нагадаємо, результат зустрічі дозволив каталонцям вийти в півфінал турніру. "Футболісти "Реала" - невдахи. Мало того, що вони не вміють програвати, так ще й поводяться, як тварини", - сказав Хаві в інтерв'ю клубному телебаченню. |
http://football.sport.ua/images/news...rig_147077.jpg
Динамо громить Краковію і виграє перший трофей в 2012-м! Кияни забили сім м'ячів у ворота польського клубу Київське «Динамо» виграє перший трофей у 2012-му році. На підготовчому зборі в Іспанії кияни у фіналі міжнародного товариського турніру Football Impact CUP 2012 разгормілі польську «Краковію». Вже в дебюті гри «Динамо» завдяки м'ячам Алієва і Мехмеді повело 2:0. Олександр головою замкнув навіс Ярмоленко, а Адмір завершив точним ударом простріл Дуду. Буквально через хвилину після голу Мехмеді поляки один м'яч відіграли, але до перерви дубль Ярмоленко, двічі реалізував виходи один на один, дозволив «Динамо» піти відпочивати з комфортною перевагою в рахунку. Після поновлення гри лише 10 хвилин знадобилося Дуду, щоб також оформити дубль! Спочатку бразилець закотив м'яч у порожні ворота, після шикарного пасу від ідей, а потім Дуду замкнув ще один пас від Брауна, відзначившись точним ударом метрів з 10-ти. «Динамо» - «Краковія» - 7:2 Голи: Алієв, 8, Мехмед, 9, Ярмоленко, 21, 41, Дуду, 51, 54, ідей, 85 - Вишняков, 10, Риболовля, 66, автогол. «Динамо» (1-й тайм): Коваль, Бетао, Хачеріді, Алмейда, Данило Сілва, Гармаш, Дуду, Ярмоленко, Мехмеді, Алієв, Мілевський. «Динамо» (2-й тайм): Бойко, Бетао, Лухтанов, Хачеріді (Рибалка, 60), Данило Сілва (Гусєв, 55), Аруна, Корреа, Дуду (Ескобар, 64), Нінкович, Шевченко, ідей. «Краковії»: Качмарек, Житков, Навотчінскі, Гошек, Косановіч, Барчак, Щеліга, Будзинський, Вишняков, Нтібазонкіза, ван дер Бізен. |
Сьомін: на "Спартак" налаштовуватися не будемо
Головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін поділився очікуваннями від майбутнього товариського матчу своєї команди проти московського "Спартака", зазначивши, що кияни прагнуть грати контрольні матчі з сильними суперниками. "Ми намагаємося грати спаринги з сильними суперниками. Вважаю, що користь отримаємо і ми, і вони, адже чемпіонати Росії та Україні поновлюються приблизно в один час, і команди знаходяться в приблизно рівних умовах. На "Спартак" особливо налаштовуватися не будемо, це ж товариська гра", - цитує Сьоміна Sportbox. |
Футзал. "НТН" покаже матчі збірної України на Євро-2012
Телеканал "НТН" транслюватиме поєдинки збірної України на чемпіонаті Європи 2012 року з футзалу. Про це зазначено у телепрограмі телеканалу. У четвер, 2 лютого, о 21:25 запланована трансляція гри Словенія - Україна. У суботу, 4 лютого, "НТН" покаже у прямому ефірі поєдинок Україна - Іспанія. Очевидно, що телеканал транслюватиме і матчі українців, якщо "синьо-жовті" вийдуть у плей-офф. |
"Вільярреал" - "Барселона". Огляд матчу
Чемпіонат Іспанії, 21-й тур Завершувало суботній вечір протистояння у Вільярреалі де "Вільярреал" сенсаційно здобув один пункт у грій проти "Барселони". Перед грою всі, хто бодай трішки розуміється на футболі не очікував такого результату на табло. Одне очко на вагу золота – ось так можна трактувати підсумок гри для господарів. А головного тренера "Вільярреала" Маноло Хіменеса цілий тиждень будуть хвалити, мовляв "він не програв "Барселоні"". Зі старту вийшли всі ті крім Гонсало, що перегравали "Спортінг" Хіхон в минулому турі 3:0. А у "Барси" з вимушених причин не змогло зіграти одразу декілька провідних виконавців – це Іньєста, Алексіс Санчес, та і Чаві, який відновився від мікротравми, виглядав не дуже. Гра вийшла дуже цікавою. Особливо перша половина подарувала нам гру біля обох ворітт. На масові атаки каталонців, "Вільярреал" відповідав досить небезпечними конт-атаками. Господарі поля навіть спромоглися забити м’яч у ворота Вальдеса, але офсайд зафіксував арбітр на лінії. Гравці "Вільярреала" не поступалися "Барсі" ні одним м’ячем у єдиноборствах. Але попри те, було видно що "синьо-гранатові" на порядок сильніші "жовтих". До дев’яностої хвилини підопічні Пепе Гвардьйоли володіли м’ячем і чаклували над воротами суперників, втім, в цей вечір забити їм не судилося. В підсумку нічия 0:0, яка влаштувала "Вільярреал" по максимумі, чого не скажеш по "Барселоні". Втративши очки команда зі столиці Каталонії, ще більше відпустила від себе мадридський "Реал", котрий доволі легко розправився з "Сарагосою". Тепер від "вершкових", "Барса" відстає на сім пунктів, які надолужити буде дуже складно, адже, тепер не все залежить від самих каталонців. Також хочу відмітити те, що Мессі не забив, на відміну від свого головного суперника на здобуття золотої бутси Кріштіану Роналду. Ось вам і "Вільярреал", ось вам і аутсайдер. По всьому побаченому у суботу, можна сказати, що команда не справедливо посідає сімнадцяту сходинку і від зони невдах, їх відділяє лише декілька очок. Згадайте минулу гру проти "Спортінга" з Хіхону – 3:0, тепер з "Барселоною" – 0:0. це досить вагома заявка на те, що команда не збирається втрачати очки, як це робила на старті сезону. Тепе на Маноло Хіменеса чекає бар’єр під назвою "Севілья" з якою "жовті" зійдуться у рамках 22 туру Прімери. Після такої гри, яку команда продемонструвала в двадцять першому турі, ми чекатимемо виключно на перемогу проти дев’ятої команди чемпіонату. "Вільярреал" - "Барселона" – 0:0 Відеоогляд матчу "Вільярреал": Дієґо Лопес – Анхель, Гонсало, Мусаккьо, Оріоль – Сенна (Марчена 90), Бруно Соріану, Кані (Кастельяні 73), Борха Валеро – Хоселу, Марко Рубен (Кумуньяс 83) "Барселона": Вальдес – Дані Алвеш, Піке (Санчес 61), Пуйоль, Абідаль – Бускетс, Маскерано, Чаві (Алькантара 76) – Сеск, Мессі, Адріану (Тельо 76) |
Футзал. Тренерський штаб збірної України визначився зі складом на Євро-2012
Тренерський штаб збірної України визначив список із 14 гравців для участі у фінальній частині чемпіонату Європи у Хорватії. Про це пише прес-служба Асоціації міні-футболу України. Воротарі: 1. Ципун Кирило "Ураган" 2. Іваняк Євген "Локомотив" 3. Литвиненко Дмитро "Локомотив" Польові гравці: 4. Замятін Валерій "Єнакієвець" 5. Рогачов Євген "Енергія" 6. Сорокін Дмитро "Локомотив" 7. Журба Сергій "Локомотив" 8. Клочко Дмитро "Локомотив" 9. Кисельов Віталій "Локомотив" 10. Кондратюк Олександр "Локомотив" 11. Легчанов Валерій "Енергія" 12. Овсянніков Денис "Енергія" 13. Чепорнюк Сергій "Енергія" 14. Павленко Максим "Енергія" |
Моурінью має твердий намір повернутися в прем’єр-лігу?
Головний тренер "Реала" Жозе Моурінью має твердий намір повернутися в англійську прем'єр-лігу після закінчення нинішнього сезону. За даними британської преси, Моурінью не влаштовує атмосфера, яка склалася навколо нього в Іспанії. Також португалець незадоволений тим, що громадськості стало відомо про його конфлікт з гравцями мадридського клубу. Нагадаємо, раніше сам Моурінью не раз підкреслював, що час, проведений на посту керманича "Челсі", залишається для нього найбільш пам'ятним періодом в кар'єрі. Зараз "Реал" випереджає "Барселону" в розіграші Ла ліги на сім очок, а значить у Моурінью є шанс піти голосно грюкнувши дверима. |
УЄФА дискваліфікував Рибку на 2 роки
Донецький "Шахтар" отримав з УЄФА рішення у "справі Рибки" - згідно з офіційними документами, воротар дискваліфікований на 2 роки за вживання допінгу. Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу. Як йдеться у заяві "Шахтаря", з точки зору клубу, це надзвичайно суворий ирок, не цілком відповідний масштабам проступку футболіста. У зв'язку з цим "Шахтар" буде подавати апеляцію до відповідних структур УЄФА. |
"Реалу" потрібен гравець з Сегунди
Мадридський "Реал" стежить за виступами молодого хавбека клубу "Лас-Пальмас" Ернана Сантани. Про інтерес "Королівського клубу" до 21-річному футболістові вже повідомив агент Освальдо Санчес. "В останні дні інтерес мадридців до гравця посилився. Тепер нам належить дізнатися позицію керівництва "Лас-Пальмаса" з цього трансферу", - сказав агент. Зазначимо, що в поточному сезоні Сантана з'являвся в першій команді "Лас-Пальмаса" лише два рази |
Ба може перейти в "Дніпро" вже сьогодні
За інформацією португальської преси, сьогодні, 30 січня, "Академіка" може розпрощатися відразу з декількома гравцями. У їхньому числі - захисник Абдулайе Ба, права на якого належать "Порту". Сенегалець є трансферною метою "Дніпра", і саме туди його сватають португальські ЗМІ. На цей момент переговори по Ба між португальцями і дніпропетровцями ведуться дуже активно, і успішного їх завершення можна очікувати найближчим часом. |
В Реалі найкращі бомбардири Європи
"Реал Мадрид" встановив рекорд за результативністю в першому колі Ла Ліги, забивши 67 голів у перших 19-ти матчах іспанської першості. Тепер "Мадрид" може замахнутися на свій власний рекорд за кількістю голів за сезон - 107. Цей рекорд був встановлений командою, під керівництвом Джона Тошака, в сезоні 1989/1990 років. Не можна не оцінити внесок Ігуаїна і Роналду в цей успіх Реала, які є найрезультативнішими бомбардирами в 5-х найсильніших європейських першостях. Щоб забити гол, Ігуаїну потрібно провести на полі всього 65 хвилин, а Роналду - 75. На рахунку аргентинського нападника вже 14 голів в 19 поєдинках Ла Ліги, причому в 11 з них він виходив на поле на заміну. На рахунку Роналду 24 м'ячі, які він забив в 20 матчах іспанського чемпіонату. І лише в одному матчі Кріштіану вийшов не в стартовому складі. |
Ван Бастен: Мессі потрібна свобода
Екс-наставник збірної Нідерландів Марко ван Бастен в інтерв'ю іспанським ЗМІ поділився думкою стосовно гри нападника "Барселони" Ліонеля Мессі. Як і багато хто, колишній форвард "Мілана" відзначив і одноклубників талановитого аргентинця. "Мессі більше оточений висококласними гравцями, ніж свого часу Дієго Марадона. Я з ним не знайомий близько, проте мені здається, що йому не подобаються жорсткі тактичні схеми. Йому потрібна свобода, і він отримує її завдяки наставникові команди Пепу Гвардіолі. Але не викликає сумнівів, що саме він є сьогодні найкращим футболістом світу. Крім того, дуже імпонує його скромність", - сказав ван Бастен. |
У темі 1 долучень
В МЮ проблеми з голкіперами
Долучення 7269 Голкіпер "Манчестер Юнайтед" Давід Де Хеа пропустив останнє тренування клубу через хворобу, а його основний конкурент за місце в воротах Андерс Ліндегорд отримав травму і покинув заняття на милицях, повідомляє Daily Telegraph. Молодий іспанець, який став одним з головних винуватців поразки "МЮ" від "Ліверпуля" (1:2) в матчі 1/16 фіналу Кубка Англії, подзвонив тренеру Алексу Фергюсону і повідомив, що погано себе почуває. А Ліндегорд, який отримав травму під час двосторонньої гри, залишив тренувальну базу "червоних дияволів" у Каррінгтоні на милицях. Нагадаємо, у розпорядженні Фергюсона залишаються лише два воротарі - Томаш Кущак і Бен Еймос, який останній раз виходив на поле в травні минулого року. |
Анжи пропонує Тевесу €18 млн в рік
Як повідомляють італійські ЗМІ, керівництво Анжи зробило Карлосу Тевесу дуже привабливу пропозицію. За інформацією La Gazzetta dello Sport і Sky Italia, боси клубу з Махачкали готові платити Тевесу 18 мільйонів євро на рік. Трансферне вікно в Росії відкрито до березня, тому цілком ймовірно, що сторони вступлять у переговори. Втім, Тевес нібито не горить бажанням продовжити кар'єру в Росії. |
У вівторок, 31 січня, київське "Динамо" представить свій новий офіційний сайт.
Презентація пройде в конференц-залі стадіону Динамо ім. Валерія Лобановського, її початок - о 13:00. У заході візьмуть участь керівники клубу, гравці, розробники і творці нового продукту. Нагадаємо, на початку 2011-го року президент "Динамо" Ігор Суркіс пообіцяв вболівальникам, що в новий сезон клуб увійде не тільки з новою емблемою, але і з новим офіційним сайтом. Проте його відкриття в результаті затрималося. Влітку минулого року клуб обіцяв запустити сайт восени, проте цього так і не відбулося. Його розробкою займалася веб-студія Zима. Саме вона створила сторінку "Динамо" Київ Web TV. |
Погребняк вже у "Фулхемі"
Нападник збірної Росії Павло Погребняк офіційно оформив свій перехід із "Штутгарта" до "Фулхема". Контракт 28-річного форварда був підписаний сьогодні в Німеччині. Нагадаємо, що і сам футболіст, і його агент Олег Артемов неодноразово висловлювали бажання змінити команду, щоб напередодні чемпіонату Європи-2012 мати постійну ігрову практику. |
Індзагі: я не можу піти з Мілана
38-річний нападник "Мілана" Філіппо Індзагі заявив, що він прийняв рішення залишитися в стані россонері, незважаючи на зацікавленість у його послугах з боку багатьох клубів. "Я вирішив залишитися. Було б важко зважитися на відхід з "Мілана", враховуючи особливо той момент, що остаточне рішення слід було приймати за короткий період часу. За останні дні я отримав велику кількість пропозицій, і, знаєте, це приємно, коли тебе хочуть роздобути так багато клубів, незважаючи на те, що тобі вже 38. Хотілося б подякувати "Сієні" та керівникам цього клубу. Вони зробили все, щоб придбати мене. Але я все ж хочу залишитися в "Мілані". Хочу, щоб свою останню гру я провів у футболці цього клубу. Я не можу піти", - зазначив Індзагі. |
У темі 1 долучень
Найкращим тренером Німеччини визнали Хітцфельда
Долучення 7277 Німецька газета Bild провела опитування серед своїх читачів, щоб з'ясувати їхню думку щодо найкращого тренера бундесліги всіх часів. В результаті опитування з'ясувалося, що вболівальники віддають перевагу Оттмару Хітцфельду, який очолює нині збірну Швейцарії. На другому місці опинився екс-наставник менхенгладбахської "Боруссії" Ганс Вайсвайлер. Останній очолював менхенгладбахцев з 1964 по 1975 рік. Команда тричі під його керівництвом ставала чемпіоном ФРН. |
Болтон - Арсенал. Прев’ю матчу
Матч першого кола між Болтоном та Арсеналом закінчився поразкою гостей на "Емірейтс Стедіум" з рахунком 0:3. Голи Робіна Ван Персі і Алекса Сонга перетворили опір "Болтона" в беззастережну капітуляцію. Та загадувати результат сьогоднішнього матчц не варто, оскільки Арсенал так і не вийшов на стабільний курс, перемоги змінюються поразками, чудеса - провалами, і так далі. "Арсеналу" слід звернути особливу увагу на гру "Болтона" на другому поверсі. Справа в тому, що всі три свої голи у ворота "гармашів" в минулому сезоні, Болтон забив з "другого поверху". Венгер може з гордістю спостерігати за статистикою останніх ігор "Арсеналу" проти "Болтона", в яких "каноніри" здобули дев'ять перемог і одного разу програли. Команда Овена Койла в одинадцяти останніх іграх не може похвалитися "замкнутими" воротами. Враховуючи атаку "Арсеналу", ймовірність переривання "чорної серії" надзвичайно мала. До бойового складу "Арсеналу" повертається Бакарі Санья, який не грав з жовтня минулого року після отримання складного пошкодження. Санья вже входить у розширений склад на ігри, і готується повноцінно повернутися в Прем'єр-лігу. |
Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував можливий трансфер півзахисника Вілліана у "Челсі".
"Ми хочемо допомогти Вілліану. Але кожен футболіст має свою вартість. Це гравець високого рівня, і ми не можемо продати такого футболіста за ціною, яка нижче його рівня, як нам пропонують. Вілліан молодий, він дуже багато зробив для "Шахтаря". Але йому є куди рости. Йому потрібно ще набиратися досвіду. І я знаю, що він здатний дати "Шахтарю" набагато більше, ніж він це зробив досі", - цитує Луческу прес-служба "гірників". |
У темі 1 долучень
Роналду, Рауль, Агуеро та інші мають зв’язок з наркобароном
Долучення 7297 Поліція виявила зв'язок з мафією півзахисника мадридського "Реала" Кріштіану Роналду, його колишнього партнерова по команді Гуті, нападнику німецького "Шальке-04" Рауля, колишніх гравців "Атлетико" Паулу Футре і Серхіо Агуеро, який зараз грає за англійський "Манчестер Сіті". У заяві поліції говориться про відомого наркобарона Лауро Санчеса Серрано, більш відомому як Лауро. Відомо, що він шукав будинок для Роналду при переході португальця в "Королівський клуб". А тепер збирається тиснути на Рауля, щоб футболіст профінансував дебют кар'єри одного боксера. "Серрано прикривається під організацією, що надає людям певні послуги. Але це просто маскування, яка приховує його діяльність в контексті організованої злочинності. Його особистість викликає страх і повагу не тільки в мафіозних структурах", - йдеться в заяві поліції. В даний час Серрано взято під варту. |
Топ-трансфери з прицілом на Євро-2012
Закрите опівночі зимове трансферне вікно підтвердило тенденцію періодів, які передують великим міжнародним турнірам. Напередодні чемпіонату Європи футболісти, котрі не зневірилися зіграти влітку в Україні та Польщі, активно підписували контракти з новими клубами, у більшості випадків, природно, переслідуючи й меркантильні інтереси. Росія Більше за інших виявляли активність легіонери збірної Росії. Практично всі гравці, що входять до неї і грають за кордоном, змінили команди. Першим визначився з майбутнім гравець «Евертона» Диніяр Білялетдинов. Новий клуб півзахисника - московський «Спартак» - викупив контракт співвітчизника за неслабкі 6 700 000 євро. Примітно, що прогавив свого вихованця «Локомотив», який більше двох місяців вмовляв босів «Тоттенхема», де останнім часом протирав штани колишній форвард «Спартака» Роман Павлюченко. Ближче до півночі залізничникам все ж таки вдалося переконати англійців, що 10 000 000 євро - це червона ціна за москвича. Ще один завсідник лави запасних в Англії росіянин Андрій Аршавін вирішив зробити паузу. В «Арсеналі» його кар'єра, швидше за все, добігає кінця, але щоб підписати вигідний контракт йому, очевидно, не обов'язково претендувати на міцний західний клуб. На капітана збірної Росії вийшов «Анжі», і, подейкують, отримав попередню згоду. Справа за малим - великим кушем для самого футболіста. А останнім з могікан в Англії залишиться Павло Погребняк. Форвард переїхав до «Фулхема» зі «Штутгарта» на правах оренди з однією метою - мати ігрову практику і потрапити на Євро. Заради благородної цілі навіть в зарплаті втратив. Хорватія Продовжують пошук кращого життя і хорвати. Так, захисник «Тоттенхема» Ведран Чорлука до кінця сезону зміцнюватиме захисні порядки німецького «Байєра». В Англії справи у футболіста пішли погано, він лише тричі виходив на поле в чемпіонаті, тому пропозиція німців надійшла дуже доречно. У зворотному напрямку поїхав форвард збірної Хорватії Нікіца Єлавич. За колишній клуб – «Рейнджерс» - він забивав один гол у трьох таймах, чим, власне, і припав до душі «Евертону». Сума відступних - 7 500 000 євро. Італія Криза в Італії змусила клуби дещо зменшити запал на трансферному ринку, хоча деякі резонансні перебіжки здійснили й гравці збірної. Так чемпіон світу Альберто Джилардіно за 8 000 000 змінив «Фіорентин» на амбітну «Дженоа». Не залишив сподівань зіграти на Євро й півзахисник «Сампдорії» Анджело Паломбо. Його рідним домом на найближчі півроку стане претендент на Скудетто « Інтер». У свою чергу інтерісті непогано заробили на Тьягу Мотта. Півзахисник бразильського походження перебрався до французького « ПСЖ» за 10 000 000 з річною зарплатою в 2 000 000. Презентація Мотти пройде на «Парк де Пренс» у середу. Наші суперники: Швеція, Франція, Англія Перший суперник збірної України на Євро, так би мовити, зміцнює ігрові зв'язки. Нападаючий Маркус Олссен перебрався до табору аутсайдера англійської Прем'єр-ліги « Блекберн». Клубу трансфер нічого не коштував, оскільки форвард вів переговори на правах вільного агента. У «Роверс», до речі, виступає брат-близнюк Маркуса - Мартін. В Олссенів, нагадаємо, кенійське походження. Змінили клуби також два кандидати до французької збірної. Форвард «Бреста» Нолан Ру поповнив лави «Лілля». Чемпіонові Франції гравець обійшовся у 8 000 000 євро. Удвічі менше виклав «Лаціо» за Джибриля Сіссе англійський «Куїнз Парк Рейнджерс». Зазначимо, що «КПР» був найбільш активним на трансферному ринку, запросивши до себе ще й лідера атак «Фулхема» Бобі Замору. На туманному Альбіоні лідери чемпіонату в трансферний період більше думали про майбутнє, запрошуючи здебільшого 18-19-річних молодиків. Виключенням став переїзд з «Болтона» в «Челсі» Гарі Кехілла за 10 000 000 євро. В Англії центрального захисника вважають найбільш вірогідним претендентом на місце в основному складі національної команди на Євро-2012. Окремо також стоїть перехід лідера атак молодіжної збірної Англії Марвіна Сорделла з «Уотфорда» до «Болтона». Трансфер Сорделла оцінюється в 4 мільйони євро. З інших потенційних учасників Євро відзначимо зміну клубу одним з найперспективніших воротарів Німеччини Бердом Лено(«Штутгарт» - « Байєр», 7 500 000), повернення данця Мартіна Хансена з «Ліверпуля» до «Віборга» і перехід у голландський «Адо ден Хаг» поляка Еузебіуша Смолярека. Останній, щоправда, після переїзду в катарский «Аль Кхор» півтора роки тому до збірної більше не залучався. |
У темі 1 долучень
У Франції арбітр скоїв самогубство
Долучення 7305 Французький боковий арбітр Стефан Дюамель, брат відомого рефері Лорана Дюамеля, скоїв самогубство, повідомляє французьке видання L'Equipe. За інформацією видання, 42-річний Дюамель вкоротив собі віку в ніч з суботи на неділю, футбольний арбітр повісився. Причини вчинку Стефана Дюамеля невідомі. Дюамель був суддею міжнародної категорії, працював помічником свого старшого брата Лорана Дюамеля і обслуговував матчі чемпіонату Франції, національних кубків, європейських клубних турнірів, а також відбіркові ігри до чемпіонатів світу-2010 і Євро-2012. |
Гана та Малі вийшли в плей-офф Кубка Африки
В сьогоднішніх поєдиках групи D визначилися команди, які потрапляють в 1/4 фінала Кубку Африки. Шасливчиками стали гравці збірної Малі, які зуміли в кінці матчу вийти вперед і забезпечити собі перевагу над збірною Гвінеї. А от з лідером групи ситуація прояснилася ще й до цього туру, а сьогодні Гана забезпечила собі вихід в наступний раунд турніру завдяки нічиїй із збірною Гвінеї. В 1/4 Малі зіграє з Габоном, а Гана позмагається із збірною Тунісу. Збірна Ботсвани - Збірна Малі - 1:2 Голи: Нгеле 52, Дембеле 57, Кейта С. 75 Для ботсванців сьогоднішня гра була останньою надією на продовження своєї участі в боротьбі за національну першість, проте дебютанти турніру не змогли досягнути бажаного результату. Хоча господарі і відкрили рахунок, але їхня перевага тривала недовго, адже вже через декілька хвилин Дембеле збільшив відстань до їхньої цілі. Варто зазначити, що ботсванці тримали оборону довго, аж до 75 хвилини. Після другого голу у їхні ворота всі надії на подальшу долю в кубку розвіялись як дим. Ботсвана - взяла участь в змаганнях і не здобула жодного очка на свій рахунок, а от збірна Малі, яка змогла дотиснути оборону суперника, практично забезпечила собі другу путівку в групі і тепер потрібно було лише чекати на результат іншого матчу групи. Ботсвана: Марумо, Мотабанкве, Тхума, Летшолатебе, Охілве, Габонамонг, Мафоко, Нгеле (Селолване, 86), Моатапінг, Тшірелетсо (Монгала, 82), Раматакване (Текісо, 86) Малі: Сіссоко, Діакіте (Кулібалі, 59), Берте, Канте, Тамбура, Соу, Б. Траоре, Кейта, Маїга, А. Траоре, Дембеле (Діабате, 74) Збірна Гани - Збірна Гвінеї - 1:1 Голи: Баду 28, Камара 45+2 Ну що ж, Гана могла дозволити собі сьогодні відпочивати, за рахунок раніше проведених матчів, які забезпечили їй лідерство в групі. А от підопічним Мішеля Дуссьєра потрібно було викластися на всі 100%, щоб отримати таку бажану перемогу. Хоча часу на те щоб забити другий гол було достатньо - цілий другий тайм, та червона картка в бік гвінейців звела їхні крихітні надії на нівець. Сьогоднішня нічия стала для збірної Гвінеї рівною поразці, оскільки збірна Малі змогла здобути перемогу над Ботсваною. Гана: Кваресі, Пейнтсіл, Боє, Форса, Самахуду, Агьєман-Баду, Аннан (Боатенг, 76), Інкум, Асамоа, А. Айю (Таки, 87), Гьян (Тагое, 76) Гвінея: Яттара, Т. Ба, Б. Бальде, Зайятте, І. Діалло, А. Діалло, Фейндуно (Х. Бальде, 76), І. Траоре (А. Бангура, 78), М. Ба, Камара, І. Бангура (Сума, 84) Попередження: Массахуду - Фейндуно, М. Ба, Зайятте Вилучений: М. Ба, 69 |
Copa Del Sol. "Русенборг" по пенальті переграв "Спартак"
Copa Del Sol "Спартак (Москва) - "Русенборг" (Норвегія) - 1:1, по пенальті 8:9. |
Ліппі потрібна збірна
Екс-наставник збірної Італії Марчелло Ліппі хоче очолити одну з національних команд на чемпіонаті світу-2014 в Бразилії. 63-річний фахівець виключив можливість угоди з клубом, позначивши як пріоритет роботу в збірній. "Клуби мене не цікавлять. Якщо надійде пропозиція від національної збірної з будь-якої частини світу - погоджуся. В ідеалі хотів би попрацювати кілька років і добитися хорошого результату на Кубку світу в Бразилії", - каже Ліппі. Італієць не став розкривати всіх побажань в питанні, яку саме команду він хотів би очолити, проте один з варіантів все ж назвав. "Нещодавно я був в Катарі, і побачив великий ентузіазм, з яким там працюють після отримання права на проведення чемпіонату світу-2022. Для мене це може бути цікавий досвід", - сказав італійський фахівець. Нагадаємо, що Ліппі привів італійську збірну до перемоги на Кубку світу-2006, але був звільнений з поста головного тренера після провалу на мундіалі в ПАР через чотири роки |
Лавренко: "З "Олександрією" тренуються семеро потенційних новачків"
На тренувальному зборі разом з "Олександрією" працюють семеро потенційних новачків. Про це "Українському футболу" розповів президент клубу Микола Лаврекно. "Кадрова ротація відбувається, але, скажімо, в останніх спарингах у нашому складі виходило всього по двоє-троє новачків. Наразі в тренувальному таборі "Олександрії" в Туреччині на оглядинах їх перебуває всього семеро, та це ще не означає, що вони підпишуть із нами угоди", - сказав він. Також Лавренко сказав, що точно не гратиме в "Олександрії" Артем Кичак — він уже повернувся до розташування київського "Динамо". |
У темі 1 долучень
Півзахисник Хайдука може переїхати в Україну
Долучення 7318 Півзахисник хорватського клубу "Хайдук" Маріан Томасов потрапив в поле зору неназваних клубів з Росії і України. За інформацією видання jutarnji.hr, у гравця влітку закінчується контракт, тому клуб хоче виручити за нього хоч якісь гроші. Досить довго йшли переговори про можливий переїзд Томасова до Ізраїлю, в клуб "Маккабі" з Хайфи, але трансфер зірвався. Також не виключено, що він продовжить контракт зі своїм нинішнім клубом, інформує dynamomania.com. |
Рейтинг IFFHS: "Динамо" повернулося до ТОП-20
Згідно з оновленою версією рейтингу ТОП-350 Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS), київське "Динамо" як і раніше є найсильнішим українським клубом. Але, свою позицію "біло-блакитні" за минулий місяць трохи поліпшили, піднявшись з 22-го місця на 20-е. Що стосується положення в рейтингу інших українських клубів, то донецький "Шахтар" піднявся з 55-ї на 54-у сходинку, "Металіст" перемістився з 61-го місця на 59-е, а "Ворскла", що піднялася місяць тому на 101-у позицію, там і залишилася. Додамо, що також у ТОП-350 увійшли львівські "Карпати" (266-е місце) і дніпропетровський "Дніпро" (302-е місце). У верхівці рейтингу - без змін. Першу трійку, як і місяць тому, складають "Барселона", "Реал" і "Велес Сарсфілд", а замикають п'ятірку лідерів "Манчестер Юнайтед" і "Манчестер Сіті", пише dynamo.kiev.ua. |
Ван Персі може влітку опинитися в Барсі
Капітан лондонського «Арсеналу» Робін ван Персі влітку може перебратися в стан каталонської «Барселони». За інформацією західноєвропейських ЗМІ, керівництво «синьо-гранатових» готове запропонувати «канонірам» 16 мільйонів євро за трансфер голландського голеадора, а самому футболістові - 3-річний контракт. Незабаром клуби розпочнуть переговори і в разі вдалого завершення операції, ван Персі наступного літа переїде на «Камп Ноу». |
Таврія здобула бронзу в Туреччині
Сімферопольська "Таврія" зуміла на переможній ноті завершити виступи на турнірі в Анталії. У матчі за третє місце підопічні Семена Альтмана завдали поразки румунському клубу "Віторул" - 4:2. Як повідомляє офіційний сайт "Таврії", свій заключний спаринг на першому зборі в Туреччині сімферопольці проведуть 6 лютого зі словацькою "Жиліною". "Таврія" (Україна) - "Віторул" (Румунія) - 4:2 (2:1) Голи: Русу, 5 (0:1), Фещук, 12 (1:1), Платон, 40 (2:1), Діке, 52-пен. (2:2), Калиниченко, 61 (3:2), Аделейє, 87 (4:2). На 12-й хвилині Фещук не реалізував пенальті. "Таврія": Стойко, Матвієнко (Гуменюк, 46), Алімі (Єзерський, 46), Чаргазія (Аделейє, 46), Алію (Путраш, 46), Назаренко, Мендуга (Любічіч, 46), Гомес (Не, 46), Платон (Калиниченко, 46), Афолабі (Аді, 46), Фещук (Шиндер, 46). |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:17. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010