![]() |
У темі 1 долучень
Україна не отримала запрошення до НАТО на саміті організації, який відбувся у Литві, проте президент України вірить, що це станеться на наступному саміті у Вашингтоні 2024 року.
«Наступний саміт НАТО? Це правда, ми віримо у перемогу. І віримо, що наступний важливий крок для України буде на наступному саміті НАТО у Вашингтоні. Мені здається, треба готуватись до цього саміту». «І з перемогою прийде членство в Альянсі», – сказав Зеленський. |
У темі 1 долучень
За добу 26 липня ЗСУ знищили серед іншого 590 окупантів, 9 танків та 3 безпілотники рашистів.
Пропонуємо до вашої уваги зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 27.07.2023. особового складу ‒ близько 244270 (+590) осіб ліквідовано, танків ‒ 4186 (+9) од, бойових броньованих машин ‒ 8147 (+11) од, артилерійських систем – 4745 (+18) од, РСЗВ – 698 (+0) од, засобів ППО ‒ 457 (+0) од, літаків – 315 (+0) од, гелікоптерів – 311 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3996 (+3) од, крилатих ракет ‒ 1347 (+40) од, кораблів /катерів ‒ 18 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 7229 (+18) од, спеціальної техніки ‒ 708 (+0) од. |
Якби життя це була гра, яку можна пройти по-новому, то шукати собі свою домівку треба б було десь років у 25. Під «домівкою» я маю на увазі місце не Землі, де мені комфортно було б жити до самої смерті.
У 25 я вже мав зарплату, яка дозволяла б мені побачити багато країн. А ще — відкласти достатньо грошей до 30 років, аби вистачило на переїзд до нової Батьківщини і облаштування там. Після цього можна було б багато років працювати на громадянство, пенсію, можливо власне житло. Винагородою стало б втілення мрії, наприклад жити біля теплого моря. На жаль, багатьох з нас вчили що «Батьківщину не обирають», що «де народився — там і згодився». Хоча логіка підказує зовсім інше: як ти можеш обрати краще місце, якщо ти не бачив інших країн? А багато людей в Україні навіть інших міст не бачило. Коли людина каже що ніколи у житті не бачила моря (а такі є!) — я пригадую фразу «На небі тільки і розмов — що про море!». Батьки підсвідомо бажають щоб ви повторили та продовжили їх життя: пішли у ту ж професію, жили поруч, може навіть готові віддати вам свою хату — а собі знайдуть щось по-менше. Родина і близькі люди — це справді важливо. До кого ще ви підете у скрутні часи, як не до родичів. І на кого ще мають розраховувати старі, немічні батьки (а ми усі там колись будемо) як на власних дітей? Отже у житті кожної людини настає цей вибір: між цілим світом та своїм власним (і можливо — одиноким) шляхом у ньому, чи передбачуваною стабільністю родинної оселі. Я народився і виріс у Харкові у пролетарському районі Малишева (там працювала уся родина). Це не славнозвісне ХТЗ — але десь поруч. За часів СРСР навкруги були: завод Серп і Молот, Велозавод (славетний вел «Україна»), ХЕМЗ, завод Холодильних Машин, Лікеро-Водочний завод (а як же!), Миловарена фабрика, Бісквітна фабрика, два хлібозаводи, «Протон» ... і більшість з них не пережили 90ті. Тоді моя родина виживали переважно картоплею з городів — про майбутнє ніколи було і думати. Але вже у 2000 мене узяли на першу роботу в ІТ — і платили $300. Це були шалені гроші ($50 була середня зарплатня) — я отримував більше, ніж уся моя родина! Отже десь у 2010 році, коли я вже був синьором, замість купувати власне житло — я міг би поїхати до США. Тобі як раз компанія почала практикувати такі переїзди. Але я залишився, і на момент 2013 року мешкав у власній квартирі, кожен рік ходив по Криму, мав депозити в баксах під 10% річних, мав депозити у гривні під 20% річних, планував купити ще одну квартиру аби здавати — і у 40 років покинути галеру і перейти на фріланс (працювати 40 — 80 годин на місяць із дому). Нажаль 2014 рік показав що будь які плани в Україні можна будувати тільки аби доля з тебе поглузувала. Крим віджали, гривня впала у 3 рази, банки попадали, бакси повернули гривнями. Потім трапилося те, що ніхто і уявити не міг: «брати» — росіяни виявилися орками і почали війну на Донбасі. У Харкові я бачив багато очманілих людей з Донбасу, які ще учора вважали що Параша їх захистить та візьме до себе (як Крим) — а натомість приїхали чечени, буряти та інші орки і влаштували їм справжню фашистку окупацію: мародерство, гвалтування, тортури у підвалах. Що цікаво — до 2020 року у мене був ще один реальний шанс перейти працювати у Microsoft вже не як аутсорсер, а як постійний робітник. Така домовленість була — і багато синьйорів з моєї команди нею скористалися. Але я знову обрав родину. Ну а потім ще одна «посмішка долі» — цього разу знову небувала гепа, тільки в усьому світі. Ковід пройшовся по тілу «катком» — після нього у мене досі задишка. Але навіть гірше вплинула самоїзоляція. Тепер вже не тільки Криму — а жодного відпочинку взагалі. Купатися залишилося тільки дома у ванні. Ну і останнім ударом (у який я теж не вірив) — стала повномасштабна війна! Це здавалося настільки неможливим — що ми навіть не бігли у підвал. Батьки були не у тому стані здоров’я, а мені усе здавалося якимось нереальним — наче комп’ютерна гра. За вікном бачити як за 5-10 км бомблять Салтівку — але здається що це на екрані монітору і відчуття що вдома я у безпеці. Як це не дивно, мені пощастило: Харків відстояли, ракети не влучили, світло і інтернет були — і я працював на тій самій галері і на проекті як ніби нічого не трапилось! Це для мене ще один божевільний розрив стереотипів: твоє життя летить шкереберть, світ рухнув, але нудна і так само нікому не потрібна робота залишається не змінною! «Учора до війни поправив 30 XML файлів — сьогодні війна, але ж залишилося тільки 20 — встигаєш?» З одного боку війна розбила усі мої мрії, знецінила заощадження і фактично довела що гроші не приносять задоволення. З іншого боку — вперше з’явилася справжня потреба заробляти гроші заради перемоги. Звичайно по-перше на усі гривні, які повернули з банків, а придбав воєнні облігації. Тобто можна сказати позичив державі до перемоги (але виявилося — на рік). Ну і після цього майже уся галерна зарплатня йшла на донати... Спочатку казали про 2-3 тиждни, потім про 2-3 місяці, потім «Крим до кінця року»... нажаль війна затягнулася. І хоч Харків став більш безпечним — але я почав відчувати що унутрішній конфлікт розриває мене. Я завжди був «ботаном», боявся «брати від життя усе», чи хоча б щось. Звик задовільнятися доступним: комп’ютером, книгами, прогулянками на природі. Я, узбережжя, море і ніяких людей навкруги — ось моя мрія коли я не у відпустці. Але я завжди плекав надію що колись «усе зміниться». Тобто зараз я багато працюю, роблю переважно те, що від мене бажають інші — але колись я стану по-справжньому вільним у буду робити що захочу. І от у час війни я працюю стільки ж, на той самій галері, але вже немає ні відпустки, ні прогулянок, ні задоволень. І майбутнього теж немає — бо усе зароблене витрачаю зараз і воно ніколи не повернеться. Замість цього є постійний стрес: від обстрілів, від новин, від очікування «краху ІТ», від страху перед мобілізацією. Я зрозумів що довго так жити я не зможу — почну не просто скиглити і депресувати (як завжди) — а реально почну божеволіти. Отже це виявилося «червоною лінією», до якої, мене — терпілу, можна було штовхати. Я терпів втрачаючи гроші, я терпів втративши Крим, я терпів тупу роботу, я терпів самоїзоляцію і обстріли... Але виявилося що одного я не можу терпіти: життя без волі! Без можливості плавати у морі та ходити на природі. Ще одного літа в ізоляції а б не витримав. Отже я поставив собі ціль: я маю поїхати відпочивати на море за будь-яку ціну. І взагалі: скільки можна далі чекати аби починати жити? Тут вже життя може закінчитися у будь — який момент, а я ще й не починав. Отже зараз я у Чорногорії, купаюся у морі та ходжу по горах. Тут майже як мій улюблений Крим. З одного боку — краще було поїхати раніше, аби встигнути заробити на пенсію і житло. Але б моя родина не захотіла їхати до мене — отже я б жив один. З іншого — так я був зі своєю родиною увесь час, скільки їм був потрібен. Я також вважаю що достатньо у житті віддав та втратив, аби мати право хоч частину життя прожити для себе. Єдине що я хотів би змінити у житті — це ще мати власну дружину та дітей. З 2000 року я вже міг їх забезпечувати — отже до 2020 діти вже стали б дорослими і ми з дружиною могли б зараз насолоджуватись пенсією у будиночку біля моря. Але кохання не купити за гроші — отже «Життя теж не знає умовного способу». Beaver Green нашо ті дружина і діти, спустись на землю, воно дорого і не надійно. Знайде собі молодшого кине тебе посадить на аліменти, налаштує вштики будеш бачити дитину раз в місяць. ти з 2000 року 23 роки намагаєшся за тою тупою морквою догнатись, але маєш шо маєш. Чи діти підписувались народитись від тебе, депресуючуго айтівся, який нікому з жінок не потрібен? Шо ти зможеш їм дати, таке ж саме депресивне життя? Адже розум це прокляття і діти мабуть твої будуть «розумні» За 23 роки можна бізнес на мільярд замутити, а не дитину умовну, подивись на лічильник людей, за 23 роки з 6 до 8 мільярдів наплодились, як вірус. Поки я набирав цей тупий непотрібний коментар людство наплодило 100 непотрібних людей, які лише вбиватимуть планету! |
Наші хлопці на фронті з ордою деруться,
Ну а наші чарівні дівчата з іноземцями їб..... кохаються, І чим далі на захід від неньки піду, Тим глибше дозволить вона проникати в бездонну дівочу піз.... душу. Іноземці усюди приймають, усюди нам раді, І це щастя і радість безкрайня для кожної нашої бл.... дівчини, Там же принци усі, дав би натяк хоч раз, І дівчИна від щастя співа, най би був піда.... так собі. Порозвісили наші гаранти безпеки, прапори українські, і не рахуй, Обіцяли і зброю і гроші, і захист, а отримуєм поки що х... мало, Повискакували на вулиці Америки в вишиванках патріоти в еміграції, Бо не хоче ніхто щоб тут кацап тебе взяв у полон і канцелярським ножем здійснив кастр.... погане. Хай там катують хоч всіх, але тільки не нас тут, бо це для патріотів в еміграції згуба, Не для того створила тебе в Україні батьківська залу.... любов, І мільйони щасливих дівчат за цей час вже вдягнули весільне вбрання, Щоб показати цім світові всьому, яка ж Україна велика, і справжня хуйн... класна. |
Щоби зберегти націю, треба було слідувати за фіннським сценарієм і зупинитись трошки раніше: коли завершилась активна фаза бойових дій у 2015 році.
Вже тоді слід було зайнятись реальними реформами і всі зусилля зосередити на гарантіях вступу України хоча б до ЄС при умові, що ми зливаємо Крим і Донбас. Вони не потрібні Україні для сталого розвитку. Фінни живуть без Виборгу і половини Карелії і ми змогли б. Люди цінніші. На цьому грунті треба було заключити з РФ мирний договір у присутності і з підписами всього Радбезу ООН з формулюванням, що ніхто ні до кого не має жодних претензій, і це засвідчено США, Китаєм і всіма іншими. Далі слід було починати закидувати баблом білорусів, шляхом надання можливості їх фірмам брати участь у прозорих тендерах в Україні. Вусатий шльондр довго роздивлявся де більше зиску, треба було його тупо перекупити. Оце все потрібно було для збереження нації, а не слухати всяких муділ зі «свободи», котрих зараз не чутно, не видно. Але це занадто дальновидна політика для наших можновладців і для нашого інфантильного народу. Одним простіше годувати народ гучними лозунгами і далі пиляти бюджет, другим споживати лозунги «про велич» і дивитись телемарафон «про перемоги». От і маємо війну «до останнього українця» з важко прогнозованими наслідками і засилля таких от «денисенок».Viacheslav Vasyliev dou// |
|
Ув’язнена в Росії українка та кримська татарка Леніє Умерова, яку пів року тому затримали під час спроби провідати хворого батька в Криму, написала листа президенту Володимиру Зеленському.
Джерело: брат українки Азіз Умеров у Facebook Пряма мова Леніє: "Шановний Володимире Олександровичу, вітаю Вас! Мене звати Умерова Леніє, я громадянка України та кримська татарка. Цього листа я пишу Вам як політична увʼязнена з Лефортівського СІЗО. На початку зими минулого року я намагалася проїхати до хворого батька в Крим, але при вʼїзді на територію РФ мене затримали бандитським чином. А через пів року, в травні, висунули надумані звинувачення в шпіонажі. Сьогодні я хочу написати про найголовніше. Зараз наше суспільство переживає складні часи і бореться за свої права на розвиток та життя. І всі ми, громадяни України, кожен на своєму місці, мужньо відстоюємо найцінніше, що у нас є – нашу гідність та свободу. Фундамент, закладений попередніми поколіннями та закріплений на власному досвіді. Слова, які для кожного з нас стали на рівні базових потреб, які ми відстоюємо! Дякую Вам, що як лідер суверенної демократичної країни на власному прикладі показуєте, що в слів "гідність" та "свобода" немає ціни! З повагою, Умерова Л.Р. P.S. І буде син, і буде мати, і будуть люди на землі!". https://www.pravda.com.ua/news/2023/08/16/7415766/ |
У темі 1 долучень
За добу 22 серпня ЗСУ знищили 480 окупантів, 11 танків і 12 ББМ.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 23.08.2023. особового складу – близько 258 820 (+480) осіб ліквідовано, танків – 4 373 (+11) од, бойових броньованих машин – 8 488 (+12) од, артилерійських систем – 5 318 (+23) од, РСЗВ – 722 (+1) од, засобів ППО – 491 (+0) од, літаків – 315 (+0) од, вертольотів – 316 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4 324 (+12) од, крилатих ракет – 1 406 (+2) од, кораблів/катерів – 18 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 7 745 (+23) од, спеціальної техніки – 800 (+3) од. |
У темі 1 долучень
За добу 1 вересня ЗСУ знищили серед іншого 570 окупантів, 12 танків, 24 бойових броньованих машини та 30 артсистем.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 02.09.2023. особового складу – близько 264 060 (+570) осіб ліквідовано, танків – 4 471 (+12) од, бойових броньованих машин – 8 637 (+24) од, артилерійських систем – 5 560 (+30) од, РСЗВ – 736 (+1) од, засобів ППО – 501 (+1) од, літаків – 315 (+0) од, вертольотів – 316 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4 433 (+12) од, крилатих ракет – 1 447 (+2) од, кораблів/катерів – 18 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 8 043 (+34) од, спеціальної техніки – 835 (+4) од. |
|
У темі 1 долучень
Збройні сили України оновили статистику втрат російських окупантів. За 6 жовтня противник втратив орієнтовно 610 осіб, а також 12 танків, 27 дронів-камікадзе, 22 артилерійські системи та 20 БМП.
Загальні втрати російської армії становлять орієнтовно 281,7 тисячі осіб. |
У темі 1 долучень
За добу 20 жовтня ЗСУ знищили 790 окупантів, 16 танків та 55 ББМ.
Пропонуємо до вашої уваги зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 21.10.2023. особового складу – близько 292 850 (+790) осіб ліквідовано, танків - 5063 (+16) од. бойових броньованих машин – 9 612 (+55) од., артилерійських систем – 7 017 (+5) од., РСЗВ – 822 (+0) од., засобів ППО – 548 (+0) од., літаків – 320 (+0) од., вертольотів – 324 (+0) од., БПЛА оперативно-тактичного рівня - 5330 (+4) од., крилатих ракет - 1535 (+0) од., кораблів/катерів - 20 (+0) од., підводних човнів – 1 (+0) од., автомобільної техніки та автоцистерн – 9 391 (+21) од., спеціальної техніки – 990 (+5) од. |
У темі 1 долучень
За добу 26 жовтня ЗСУ знищили 560 окупантів, 4 танки і 11 ББМ.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 27.10.2023. особового складу - близько 297 680 (+560) осіб ліквідовано, танків - 5 145 (+4) од, бойових броньованих машин - 9 726 (+11) од, артилерійських систем - 7 162 (+7) од, РСЗВ - 834 (+0) од, засобів ППО - 556 (+0) од, літаків - 320 (+0) од, вертольотів - 324 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 5 390 (+1) од, крилатих ракет - 1 538 (+1) од, кораблів/катерів - 20 (+0) од, підводних човнів - 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн - 9 513 (+6) од, спеціальної техніки - 1011 (+1) од. |
Залужний: Ситуація зайшла у глухий кут, було помилкою сподіватися на виснаження Росії
https://www.pravda.com.ua/news/2023/11/2/7426819/ |
yanprostoua560
3 godziny temu Україна втрачає шанс на власну свободу,яку розірвуть на шматки з усіма її багатствами за борги,якщо миттєво,до кінця 2023 року,влада не припинить служити баблу,в найжорстокіший спосіб не очиститься від механізмів корупції,пройдисвітів на посадах,схематозників на пожиттєве.І не задіє патріотичні,духовні сили,військових з державним мисленням до ричагів управління. Нажаль,цього не відбувається.Узурпувавша владу ніким не обрана "банда чотирьох" в антиконституційний спосіб підім'яла всі інститути держави,протизаконно захоплює владу на місцях(Звільнені міста Херсонської обл,Полтава і ін).І нечуваною корупцією,схемами розкрадання на забезпеченні військових вбиває половину захисників на передовій в спину. Кругова порука кошерної мафії у владі забирає шанс на відновоення справедливої,заможної вільної України навіть після закінчення війни і перемоги. І якщо Зе-команда не схаменеться,вона стає могильником і ліквідатором України,як самостійної держави.Перетворить країну в сіру зону з пануванням хижаків і духовною смертю українства. Україна не може після важкої перемоги над путінською бандою залишатись в полоні Бєнє-Камінецько-Єрмаківської українофобської хаббадської шайки.Яка змусить всіх роззброїтись і взятись за "кравчучки",шукаючи заробітків в Польщі і тікаючи від створеного Єрмаками і сотнями злочинних законів Зе-шобла-концтабору. З колоніальною адміністрацією,яка: -Свідомо нищила обороноздатність країни. -Не вжила Конституційних заходів для відсічі ворогу.Навпаки-ПІДІГРУВАЛА АГРЕСОРУ-розформувала найбільш злагоджені бригади АТОшників,розпорошивши їх по військам.Прибрала бригади з Гостомеля,Харкова,Маріуполя,півдня.Арештувала патріотів ПС в Сумах за 12год до нападу. Тотально розкрадала допомогу Заходу і зберігала всі схеми дерибану країни на крові.Яка задіяла всі механізми протидії боротьбі з корупцією,намагаючись привести в САП,НАБУ,ГПУ своїх хаббадських бариг. Яка проводила цілу НАЯВНУ операцію по знищенню найпатріотичнішого,найбоєздатного прошарку українців в створеному владою маріупольському котлі,на донеччині і луганщині.Продавши азовців ворогу на катування і страти за вивіз зерна. Яка випустила всіх своїх сородичів-зрадників України і не задіяла жодних запитів для їх повернення. Яка зберегла весь бізнес своїх барижних сородичів з оточення Путіна.І впрягалась за зняття санкцій з підсанкційних інородців РФ-Фрідманів,Авенів,Фуксів,гаманця Путіна і партнера Бєні по аферах-Абрамовича. Яка дерибанить на закупівлях зброї в величезних розмірах.Продавши зброї на 400сторінок. Яка завела справи і ганялась за патріотами,які рятували ракети для оборони країни.І арештовувала клістрони в бригадах,щоб позбавити українців вести дальні бої,а гинули в ближніх. Яка узурпувала весь інформаційний простір,не допускаючи української думки-з піаром "невтікачів". Яка переслідує і кошмарить АТОшних волонтерів,дискредитує патріотичних проукрахнських політиків і генералів з державницькою позицією.А конгресвумен,етнічну українку,яка добилась Ленд-Лізу для України,Вікторію Спартц зробили агентом Путіна... І це сатанінське,украхнофобське злочинне шобло не може далі гнобити і грабувати українців. І ЄДИНА ОПОЗИЦІЯ всім кагалам БАНДОеліти-шоколадним,зеленим,ригівським-є досвідчена,патріотична честина еліти захисників рідних земель з державницькою позицією.Яка зі зброєю в руках відстоїть країну і здатна спрямувати всі ресурси на відновлення справедливої,самобутної України.І НІЯКОЇ ІНШОЇ ОПОЗИЦІЇ В КРАЇНІ НЕМАЄ. |
Що б не говорили марафони,прикриваючи свій паразитизм на тілі України,а дійсність така,що ворог набагато сильніший.І вже поставив економіку на воєнні рейки.Навіть ще рік тому ЗСУ переважали ворога в безпілотниках.А зараз вони мають перевагу 1:3.
І через бездіяльність влади на відсіч ворогу війна давно перейшла в другий Афганістан,з перемелюванням захисників в ближніх боях.Без шансів на перемогу, навіть,якщо Штати дадуть ті 60млрд.долл. І вся Україна бачить,що найбільшою перешкодою в обороні країни є зелене шобло хаббадських схематозників на сотні млрд.Які боронять своїх кошерних сородичів-хабарників,чиновників,що крадуть на стадіонах,дорогах,закупівлях.Розбазарюють сотні млн.на премії,елітні авто для себе,подорожі.. Розблоковують підсанкційні сотні млн.долл.для своїх барижних кошерних сородичів Раші(Венедиктова і ін),на які ворог вбиває українців.Бачать в українцях зі зброєю,патріотах,АТОшних волонтерах,активістах і викривачах злочинів-перших ворогів.Проти яких вчиняють терор,розказуючи Заходу,що боронять демократію. А ПРОУКРАЇНСЬКА ВЛАДА Б З ПЕРШИХ ДНІВ: -Призначила в Міноборони(Де кругова порука кошерних хапуг і права рука не знає,що робить ліва),патріотів,які дивились в очі смерті(А не адвоката Рєзнікова,чи Шарапова,чи схематозника Умерова від синагог,який до МО має таке відношення,як режисер театру).І відпрацювала чіткий механізм забезпечення фронту. -Всі ресурси спрямувала б на Оборонку,випуск високоточної зброї,дронів-камікадзе і ін. -Скоротила б 1-мільонну армію чиновників,припинила схеми і численні прокладки у всіх щілинах по дерибану.І направила ці мільярди долл.на захист країни. -А ВРУ не займались би ЛГБТ і закабаленням вояків-а створила б законодавчі умови і чесні правила гри для інвестицій Штатів і Заходу в ВПК України. А хіба можна перемогти потужного ворога брехливими ілюзіями на Зе-Єрмаківських марафонах?На які викидаються мільярди,які потрібні на лінії фронту??? І якби зелена команда була б проукраїнською,патріотичною-вона б давно поступилась у владі тим,хто врятує Україну. Бо ті зелені хаббадські гниди,які вимагали у турків 28млн.долл за ведення бізнесу в Україні і зірвали заводське виготовлення БАЙРАКТАРІВ-такі ж вороги,як і рашисти. |
А де українська національна еліта в Україні? Я бачу лише владу єврейської еліти зі своїм національним проктатом. Українці дали все цей еліітi всi богатство страни і стрибають та танцують і плескают рукамi, вишиваючи хрестом лідера народів і цілуючи його в сраку за те, що зробити їх рабами без земель без ресурсів без країни. Цей народ вимре і дуже скоро. Все йде за планом написаним не в Москві та Києві. Новий Ізраїль Новий Єрусалим Крим та шість областей України та області Північного Кавказу та Кубані в Росії. Зачищення населення цих областей. 500 000 вбитих 1000000 поранених 15000000 біженців і це тільки в Україні в Росії теж убиті поранені і біженці. Громадяни Росії не розуміють навіщо вони прийшли вбивати народ, який їм нічим не загрожував. Їхні проблеми сидять у кремлі, а українські проблеми у владі яка не українська.
|
Дороги назад НЕМА!!! Все буде добре!!!
|
У темі 1 долучень
За добу 7 листопада ЗСУ знищили 780 окупантів, 8 танків та 22 ББМ.
Пропонуємо до вашої уваги зведення загальних бойових втрат Росії з 24.02.2022 по 08.11.2023. особового складу – близько 307640 (+780) осіб, танків ‒ 5301 (+8) од., бойових броньованих машин ‒ 9996 (+22) од., артилерійських систем – 7439 (+29) од., РСЗВ – 872 (+3) од., засоби ППО ‒ 572 (+2) од., літаків – 322 (+0) од., вертольотів – 324 (+0) од., БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5567 (+10), крилаті ракети 1556 (+0), кораблі /катери ‒ 20 (+0) од., підводні човни ‒ 1 (+0) од., автомобільної техніки та автоцистерн – 9814 (+47) од., спеціальна техніка ‒ 1054 (+5) |
|
Роскидала нас по свiтi жидоцькая владаКого в Африку заперло когось в Эмiрати, хтось поïхав аж до штатiв,там долi шукати.
А ми в Польшу всi втiкали яблука збирати. Робим-робим-заробляєм, квартиру податки ми заплатим та нiц з того ми не маєм єдринь твоя мати. Хтось пробився доробився тай дивится з гори,пiдгребе тебя пiд себе,тай щей нарiкає. Видно ти iз Украïни iз його ти краю, але ти iз западенцiв полiтику рiшає. Не дивится на то краще що ми працовитi,не крадемо та не п'єме, фету не вживаєм. За що скажи пане боже нашi Украïнцi,як той плевел що в пшиницi нас знеуважають. Може вони позабули заповiд Тараса,я ïм пригадаю. Любiтися брати й сестри у чужому краю як лиш можна помогайтесь,та про свою недоленьку завжди памятайте. Бо не з добра пiшли люди з рiдноï оселi. Жидва вигнала вас люди у свiт вiдïзжати та на старiï родичi дiток залишати. А свiт рiзний, люди рiзнi,так там i братайтесь,та про свою недоленьку внукам повiдайте. http://u.to/UbQaIA |
У темі 1 долучень
За добу 18 листопада Збройні сили України знищили серед іншого 1190 окупантів, 13 танків та 25 бойових броньованих машин.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 19.11.2023. особового складу – близько 318 570 (+1190) осіб ліквідовано, танків – 5 435 (+13) од, бойових броньованих машин – 10 166 (+25) од, артилерійських систем – 7 744 (+18) од, РСЗВ – 898 (+2) од, засобів ППО – 588 (+2) од, літаків – 323 (+0) од, вертольотів – 324 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5 755 (+29) од, крилатих ракет – 1 563 (+0) од, кораблів/катерів – 22 (+0) од, підводних човнів – 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 10 120 (+29) од, спеціальної техніки – 1096 (+6) од. |
ЗСУ за тиждень знищили понад 7 тисяч окупантів, 86 танків та літак – Міноборони
https://img.pravda.com/images/doc/8/b/8bef2fe-zsu2.avif З 13 по 19 листопада Сили оборони знищили близько 7 020 загарбників, також було знищено 86 танків окупантів та один їхній літак. Також cуттєвих втрат зазнало озброєння російських військ. Зокрема, це: - 86 танків; - 94 бойових броньованих машин; - 185 артилерійських системи; - 17 РСЗВ; - 8 установок ППО; - 170 одиниць автотехніки; - 18 одиниць спецтехніки. Окрім цього захисники знищили 3 ворожі ракети, 123 БпЛА, а також один літак. Згідно з даними Генштабу ЗСУ, лише за минулу добу Сили оборони знищили ще 1190 загарбників, 13 танків і 25 ББМ ворога. |
|
Дякую
|
|
Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Херсонщини – Генштаб
https://img.pravda.com/images/doc/0/...enshtab87.avif Сили оборони продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині, найбільше атак відбито на Авдіївському напрямку. Джерело: зведення Генштабу ЗСУ Дослівно: "Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику". Деталі: Протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення. Ворог завдав 3 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Також російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 75 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131", з яких 74 знищено захисниками. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Клюси, Єліне, Блешня, Тимоновичі, Леонівка, Грем'яч Чернігівської області; Волфине, Кіндратівка, Локня, Запсілля, Тур'я, Попівка Сумської області; Уди, Алісівка, Бочкове, Мала Вовча Харківської області. На Куп’янському напрямку противник вів штурмові дії в районах Синьківки та Іванівки Харківської області, де Силами оборони відбито 3 атаки. Завдав авіаційних ударів поблизу Іванівки та Кислівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області. На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області. На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Миколаївка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області. На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 17 атак окупантів біля Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше Новокалинового Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Суха Балка, Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське Донецької області. На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де захисники відбили 7 атак. Завдав авіаційних ударів неподалік Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 10 населених пунктів Донецької області, серед них Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка. На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії південніше Золотої Ниви та східніше Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне Донецької області. На Запорізькому напрямку противник 4 рази безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Малі Щербаки, Плавні Запорізької області. На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон, Михайлівка, Шляхове, Козацьке, Іванівка, Дніпровське, Берегове Херсонської області та Очаків Миколаївської області. Протягом доби авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ уразили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 артилерійських засоби та склад боєприпасів противника. |
У темі 1 долучень
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що члени Альянсу вже згодні з тим, що Україна вступить до організації. Однак спочатку потрібно завершити війну з росією та провести реформи.
«Союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО. На зустрічі ми погодимо рекомендації для українців щодо реформ, оскільки ми продовжуємо підтримувати Київ на цьому шляху до членства в НАТО». «Всі союзники погоджуються, що посередині війни повне членство України не є можливим. Але, безумовно, ми будемо продовжувати шукати шляхи, як надалі наблизити Україну до НАТО та підготувати її для членства», – сказав Столтенберг. Наступний саміт НАТО, на якому можуть бути ухвалені важливі рішення, відбудеться у 2024 році у Вашингтоні. |
Роз'єднання з Росією. Як позбувається радянських міфів місто, де присягнули на вірність московському цареві
https://www.pravda.com.ua/articles/2023/12/1/7431140/ |
У темі 1 долучень
Збройні сили України оновили статистику втрат російських окупантів. Запеклі битви на лінії фронту продовжуються, а за 30 листопада сили оборони знищили 1280 російських окупантів.
Крім того, противник втратив 13 танків, 32 БМП та 22 артилерійські системи. Загальні втрати російської армії становлять орієнтовно 330 тисяч осіб. |
Є така цікава заява. Я розумію, що вона не на часі, та в мене теж питання, чому наша країна не зайнялася виробництвом зброї з 2014 р, маючі такі потужності? Що робили в країні? Крали, безбожно крали.
⚡️ «Давайте будемо чесними – що робила Україна з 2014 року? Вже мали б бути гори артилерійських боєприпасів, - Бен Ходжес, колишній командувач Силами США в Європі, військовий експерт. «Так, можна бути розчарованим, що Захід не дає більше. А що зробила Україна після 2014 року для збільшення власного виробництва боєприпасів?». Так, можна бути розчарованим, що Захід не надає більше. А що зробила Україна після 2014 року для збільшення власного виробництва боєприпасів? Україна десятиліттями була серцем оборонної промисловості Радянського Союзу, тому я думаю, що Україна має зробити все можливе, щоб збільшити виробництво", – вважає екс-командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес |
@user-mu2qy5oz7w
29 minut temu Дуже вам,вдячні за підтримку. Ви робите добру справу . Але. Ви бачите все з позиції людини яка живе в іншому світі.,в безпеці спокої і в тепл і ситій їжі. і Так ви українець за народженням, щиро,переймаєтесь за Україну але ви вже роками не живете в реальних умовах в яких живуть вірніше виживають українці. Тим більше зараз в стані війни. Якщо людина на своїй щкірі як кажуть не відчує того що реживають тисячі людей в цьому пеклі війни то не може відчути ту біль несправедливості то му люди і пишуть те що пишуть.бо життя одне , тисячі втрат ,сиріт калік ...їм поради не дуже сприймаються від людей що живуть в іншому світі. Не ображайтесь але так є. Як би ви не переконували словами ,ніхто не може чідчути ні духом ні фізично як би поводився і тим більше і що казав в би будучи там де у любу секунду тебе твоїх рідних просто може нестатти і жити у цьому то великі муки. Прошу прийняти це до уваги і не ображатись а спокійно робити те що робите. Дякую за вашу працю. І також не забувайте що є багато провокаторів що пишуть щось подібне навмисно аби сіяти роздор між українцямИ. Тримаймося разом до перемоги. Слава Україні і Героям Слава . http://www.youtube.com/watch?v=YfswVQPboxw |
|
У темі 1 долучень
За добу 9 грудня Збройні сили України знищили зокрема 700 окупантів, 4 танки, 10 бойових броньованих машин та 6 артилерійських систем.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 10.12.2023. особового складу – близько 338 820 (+700) осіб ліквідовано, танків – 5 636 (+4) од, бойових броньованих машин – 10 529 (+10) од, артилерійських систем – 8 064 (+6) од, РСЗВ – 919 (+0) од, засобів ППО – 605 (+0) од, літаків – 324 (+0) од, вертольотів – 324 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6 136 (+0) од, крилатих ракет – 1 586 (+1) од, кораблів/катерів – 22 (+0) од, підводних човнів – 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 10 623 (+25) од, спеціальної техніки – 1162 (+3) од. |
У темі 1 долучень
За добу 12 грудня Збройні сили України знищили зокрема 850 окупантів, 18 танків, 15 бойових броньованих машин та 3 артилерійські системи.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 13.12.2023. особового складу – близько 341 500 (+850) осіб ліквідовано, танків – 5 682 (+18) од, бойових броньованих машин – 10 594 (+15) од, артилерійських систем – 8 076 (+3) од, РСЗВ – 919 (+0) од, засобів ППО – 605 (+0) од, літаків – 324 (+0) од, вертольотів – 324 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6 173 (+10) од, крилатих ракет – 1 596 (+0) од, кораблів/катерів – 22 (+0) од, підводних човнів – 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 10 662 (+12) од, спеціальної техніки – 1176 (+6) од. |
У темі 1 долучень
За добу 24 грудня ЗСУ знищили 800 окупантів, 4 танки та 28 артсистем
Пропонуємо до вашої уваги зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 24.12.2023. • особового складу – близько 353190 (+800) осіб ліквідовано, • танків – 5 5858 (+4) од., • бойових броньованих машин – 108881 (+17) од., • артилерійських систем – 8314 (+28) од., • РСЗВ – 8314 (+0) од., • засобів ППО – 611 (+0) од., • літаків – 327 (+0) од., • вертольотів – 324 (+0) од., • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6404 (+20) од., • крилатих ракет – 1 614 (+1) од., • кораблів/катерів – 22 (+0) од., • підводних човнів – 1 (+0) од., • автомобільної техніки та автоцистерн – 11022 (+27) од., • спеціальної техніки – 1229 (+6) од. |
Українець закінчується там де закінчується українська земля. Ті українці, що їдуть до Канади, Німеччини чи Аргентини,Польщі знову ж таки як підказує наука історія, вже менше ніж через покоління повністю інтегруються в нове суспільство і забувають про свою Україну.
Як би ти не намагався їм передати свою українську спадщину, в тебе то не вийде. Так, вони будуть памятати що в них українське коріння. Знатимуть що є така країна Україна, в якій народилися їхні тато, дідусь, прадід. Можливо навіть кілька разів у своєму житті, вони відвідають Україну. Але це максимум, що вони зроблять. Вони відчуватимуть себе канадцями,поляками ітд.. Бо перший свій подих, вони зроблять там в себе вдома в Канаді,Польщі. Перші сво кроки вони зроблять по канадській землі та полській. Перший життєвий досвід вони отримають в Канаді. Багато емігрантів продовжують вважати що вони є частиною українського суспільства. Ви не є частиною українського суспільства. Це самообман, ілюзія, бажання. Ви емігранти. Ви громадяни іншої країни. Ви є частинкою іншого суспільства. Ви є частинкою іншої культури. Ви позбавлені можливості жити, працювати, творити в Україні. Ви позбавлені можливості народжувати українців. Закон ассиміляції ніхто не відміняв. Треба вимагати від уряду 10 млн фертильних жінок з країн що розвиваються, на заміну виїхавшим . Інакше війна не має сенсу, ні особисто , ні в плані нації, бо вона все одно вимирає. Ті часи значної ізоляції світу. Тобто. жінка де народилася там і живе здебільшого, вибору особливого не було. В нашому випадку жінки спрацювали на випередження. Українець в Україні для багатьох — приречений, живий труп. Від нього тільки потрібно щоб він загинув за кордони 1991, репарації та звільнив жилплощуІ це повністю нормально. Війна дала шанс багатьом дівчатам побачити світ і цивілізацію і обрати партнера на ширшому та комфортнішому ринку. Зараз якщо не залишилося чоловіків тут, вона поїде до Європи\Азії\Америки і шукатиме там нареченого. Вибір є завждиТе що ви придумали якійсь образ «берегині нації», яка не має зустрічатися з іноземцем — то ваша проблема. А от те що це бісить жінок у Європі, це дійсно проблема. Бо вони голосують і фінансувати інстаграмних рефьюджі не дуже хочуть.В Україні їх теж не захочуть бачити, але преспективи української нації стають все більш кепські, її не буде, чи буде в зовсім не в тому вигляді як ми собі уявлялм в найзапекліших політичних баталіях. А навіщо придумали образ «захисника нації» який має померти за якусь абстрактну націю, третина якої накивала пятками в пошуках комфорту ? Ти тільки уяви що твої діти та внуки вже будуть інші вони не будуть знати прекрасної України де ти народився. Для них то буде чужа земля. Діти, народжені в Канаді від іммігрантів в переважній більшості втрачають зв'язок з культурою країни походження батьків. Вони стають усередненими"канадцями". Національність при цьому значення не має. Зрозуміло, має місце бути етнічні анклави, але і вони поступово розчиняються в оточенні.Я хочу, щоб мої діти виросли українцями. Чи зможу я їм це забезпечити в Польщі, в Іспанії, Америці? Я не хочу вростати корінням в чужу країну, не хочу вкорінювати дітей на чужому ґрунті/ |
У темі 1 долучень
За добу 30 грудня Збройні сили України знищили серед іншого 960 окупантів, 8 танків, 2 засоби ППО та 37 БПЛА рашистських окупантів.
Пропонуємо вашій увазі зведення загальних бойових втрат росії з 24.02.2022 по 31.12.2023. особового складу – близько 359 230 (+960) осіб ліквідовано, танків – 5977 (+8) од. бойових броньованих машин – 11 070 (+17) од. артилерійських систем – 8464 (+30) од. РСЗВ – 943 (+4) од. засобів ППО – 623 (+2) од. літаків – 329 (+0) од. вертольотів – 324 (+0) од. БПЛА оперативно–тактичного рівня – 6591 (+37) од. крилатих ракет – 1709 (+1) од. кораблів/катерів – 23 (+0) од. підводних човнів – 1 (+0) од. автомобільної техніки та автоцистерн – 11 292 (+48) од. спеціальної техніки – 1268 (+8) од. |
Українець закінчується там де закінчується українська земля. Я приїхав до Америки 1990 році з чотирма дітьми один родився в Америці за нього нічого і говорити тому що він 100 процентів Американець хоча говорить також по українськи і більше нічого. Навіть діти які приїхали з України коли були менші то говорили що поїдуть в Україну побачити як вони там жили коли були маленькі. А потім як підросли то смішно їм коли я почну говорити щоб поїхати в Україну. Вона для них чужа….Тому що вони виросли тут. Для них є вже нова батьківщина. Іншими словами еміграція та українці в еміграції це не є драйвер України , самі сильні українці живуть в Україні це супер сила! Не скажу за захід, знаю що у Львові більше ПАТРІОТИЗМУ. Я був у Львові проїздом по роботі то коли я зайшов до магазину то дівчата які там робили навіть не звертали на мене уваги коли я запитував їх я говорив на російській потім мені дійшло що потрібно можливо на Українській мові. Тоді тільки вони мене зрозуміли і помітили… Багато емігрантів продовжують вважати що вони є частиною українського суспільства. Ви не є частиною українського суспільства. Це самообман, ілюзія, бажання. Ви емігранти. Ви громадяни іншої країни. Ви є частинкою іншого суспільства. Ви є частинкою іншої культури. Ви позбавлені можливості жити, працювати, творити в Україні. Ви позбавлені можливості народжувати українців. Закон ассиміляції ніхто не відміняв. Бажаю вам усім гарного здоров’я в Новому 2024 році… Happy 2004 years… may God bless you all and your families!! Chao Chao..Yakov Tkach
|
Підірвався на міні за два дні до звільнення зі служби: історія батька 6 дітей, який став на захист країни. ФОТО
https://life.pravda.com.ua/society/2024/01/2/258458/ |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:51. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010