![]() |
У темі 1 долучень
Колишній головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич заявив, що його команда зразка сезону 2012/13 могла б стати чемпіоном України в сезоні 2020/21.
«Матчів було близько чотирьохсот, серед них і справді знакові. З самого початку, не тільки після приїзду бразильців. Ми брали гравців з першої ліги і з команд, які вилетіли. За рік нам вдалося побудувати колектив, який відразу про себе заявив. Було непросто переналаштувати легіонерів на футбол, який я хотів від них бачити: 1-2 торкання в середині поля, не кажучи вже про гру на своїй половині. Південноамериканці любили возитися з м'ячем, але я їм заборонив. Дозволялося таке виконувати тільки у чужій штрафній. Були знакові: Девіч, Папа, Соса, Тайсон, Рикун. Але був і Едмар, Слюсар, Валяєв, Соуза - дійсно серйозні гравці. Я з такою ностальгією всіх згадую, бо ми крок за кроком йшли дев'ять років до успіху. Я дуже вдячний всім футболістам. Вважаю, що «Металіст», який завоював срібло в сезоні 2012/13 зміг би виграти нинішній чемпіонат. Не хочу образити «Динамо» і «Шахтар», але шансів у них не було б. То була дуже серйозна команда», - сказав Маркевич. |
У темі 1 долучень
Центральний захисник Віктор Мареко, який з 2002 по 2012 рік провів більше двох сотень матчів за італійський «Брешіа», заявив, що у нього була пропозиція про перехід в донецький «Шахтар».
«Наскільки мені відомо, був певний інтерес до мене з боку «Палермо» та «Роми», якщо брати до уваги клуби з Італії. Також у мене були пропозиції і від інших клубів Європи, наприклад, від донецького «Шахтаря», але я щасливий, що залишився в «Брешіа» на цілих 9 років», - заявив Мареко в ефірі Radio Musica Television. Відзначимо, що в даний час 36-річний Мареко продовжує кар'єру на батьківщині, виступаючи за «Індепендьєнте» з Асунсьйона. |
У темі 1 долучень
24 квітня 2013 року дортмундська «Боруссія» шокувала «Реал» в першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів, вигравши з рахунком 4:1.
Всі чотири голи німців в тому поєдинку забив нападник «джмелів» Роберт Левандовскі. Через тиждень «Реал» зумів забити перший гол лише на 82-й хвилині, але в підсумку мав шанси навіть вийти переможцем з цієї дуелі. На щастя для фанатів «Боруссії», цього не сталося і їхня улюблена команда вийшла до фіналу. Але виграти євротрофей хлопцям Юргена Клоппа завадила «Баварія» |
У темі 1 долучень
24 квітня 2007 року відбувся перший поєдинок 1/2 фіналу Ліги чемпіонів, в якому «Манчестер Юнайтед» приймав «Мілан».
Рахунок в матчі відкрив Кріштіану Роналду, але Кака ще в першому таймі вивів свою команду вперед. Другий гол бразильця виявився справжнім шедевром, який хочеться переглядати раз за разом. У дурнях залишилися три гравці «червоних дияволів»: Даррен Флетчер, Габріель Хайнце і Патріс Евра. У підсумку господарі поля перемогли з рахунком 3:2, але в матчі-відповіді пропустили три голи без відповіді і завершили боротьбу за євротрофей. А «Мілан» в фіналі без проблем здолав «Ліверпуль» |
У темі 1 долучень
Екс-гравець «Динамо» і збірної України Олександр Алієв після програної суперечки одягнув футболку «Шахтаря» і звернувся до генерального директора донецького клубу.
«Перший раз одягаю футболку «Шахтаря», так що динамівці дивіться. Трохи завелика, можна ще поїсти. Тільки, вболівальники, я вас прошу, не думайте. Я програв суперечку. Все одно моє серце належить київському «Динамо» і московським «Локомотиву», - сказав Алієв і звернувся до Сергія Палкіна: «Я зараз у футболці Ярослава Ракицького. Як ви могли відпустити свого провідного гравця? І друге питання: чи міг би динамівець працювати в клубі «Шахтар Донецьк»? Якби ви Сан Санича Алієва запросили, думаю, що я б не відмовився», - додав колишній гравець «Динамо». Нагадаємо, Алієв провів у футболці столичного клубу 119 матчів, забив 28 голів і віддав 29 асистів |
У темі 1 долучень
УПЛ прийняла рішення вдруге перенести вибори президента ліги - тепер на 25 травня.
Спочатку вибори були призначені на 7 квітня, але через коронавірус були перенесені на 27 квітня. Однак продовження карантину в Україні призвело до ще одного переносу дати виборів. Також в УПЛ вирішили перенести дедлайн прийому заявок кандидатів. Раніше заявка Олега Смалічука не була прийнята саме через те, що вона була подана вже після дедлайну. На даний момент на пост президента УПЛ зареєстрована тільки одна заявка - Олександра Шевченка з Федерації футболу Львівської області. |
У темі 1 долучень
Уряд Нідерландів раніше до вересня заборонив проведення масових заходів, в тому числі футбольних матчів без уболівальників.
Таке рішення поставило хрест на можливості дограти чемпіонат, тому Федерація футболу Нідерландів разом з клубами прийняли рішення оголосити сезон 2019/20 таким, що не відбувся. Про рішення повідомив офіційний сайт Ередивізі. «Аякс», який набрав 56 очок і лідирував за додатковими показниками, чемпіонський титул не отримає. Чемпіонство не буде вручено, а також ніхто не покине і не поповнить елітний дивізіон. Що стосується єврокубків, то в Лігу чемпіонів і Лігу Європи команди вийдуть на основі поточної таблиці. «Аякс» і АЗ попередньо отримають шанс в Лізі чемпіонів, а «Фейєнорд», ПСВ і «Віллем II» - в Лізі Європи. Остаточне рішення з цього питання прийме УЄФА. |
У темі 1 долучень
Нідерландський клуб «Утрехт» виступив із заявою, що не згоден з прийнятим рішенням про розподіл путівок в єврокубки від Нідерландів після того, як чемпіонат країни був остаточно скасований рішенням федерації.
Згідно з ухваленим рішенням, від Нідерландів в Лізі чемпіонів виступлять «Аякс» і «АЗ», а в Лізі Європи повинні зіграти «Фейєнорд», ПСВ та «Віллем II». Суть спору полягає в тому, що «Утрехт» (41 очко), який займає 6-те місце, відстає від «Віллема II» лише на 3 бали, але має одну гру в запасі. Виходить, що в разі перемоги в перенесеному матчі команда могла наздогнати і випередити за різницею м'ячів конкурента за місце в Лізі Європи. Таким чином, «Утрехт» постраждав від рішення завершити чемпіонат Нідерландів достроково. Клуб оскаржує прийняте рішення не присуджувати команді путівку в Лігу Європи, звертається до суду і направляє скаргу в УЄФА. |
У темі 1 долучень
Донецький «Шахтар» зацікавлений в придбанні 21-річного аргентинського футболіста клубу «Бока Хуніорс» Ніколаса Капальдо.
За інформацією журналіста Луїса Фрегоссі, скаути українського клубу стежили за гравцем деякий час і навіть вирушили на передолімпійський турнір в Колумбії, який пройшов в січні, де Ніколас за збірну Аргентини U-23 провів 6 матчів і забив 1 м'яч. Капальдо отримав хороші відгуки в пресі, і тепер «Шахтар» сповнений рішучості зробити пропозицію про підписання півзахисника. Молодий хавбек сумарно відіграв за «Бока Хуніорс» в національному чемпіонаті 14 матчів без забитих голів. Transfermarkt оцінює вартість гравця в 2,3 млн євро. |
У темі 1 долучень
Бундесліга планує прийняти спеціальні захисні заходи, якщо футбольний сезон в Німеччині буде відновлений.
Швидше за все, всі футболісти, тренери та обслуговуючий персонал будуть розміщені у карантинний табір у великому готелі. Крім того, гравцям і арбітрам доведеться надягати на матчі спеціальні захисні маски з високим ступенем захисту. Маски не повинні зісковзувати під час матчу, інакше гру доведеться зупинити. Футболістам не можна буде торкатися обличчя по ходу матчу. Крім того, захисні засоби їм доведеться змінювати кожні 15 хвилин, а спільні святкування забитих голів будуть заборонені. Чемпіонат Німеччини планують відновити 9 травня, якщо добро дасть уряд країни. |
У темі 1 долучень
Андрій Лунін, який виступає за «Ов'єдо» на правах оренди, повинен дограти в цьому клубі до кінця сезону.
Орендна угода гравця розрахована до 30 червня. Але якщо сезон в Іспанії буде відновлено пізніше, «Реал» готовий продовжити цей контракт, щоб Лунін дограв сезон. Потім український воротар повернеться в «Реал» і в наступному сезоні має стати наступником Тібо Куртуа. Альфонс Ареола покине мадридський клуб у майбутнє міжсезоння. В команді з Сегунди 21-річний українець провів 9 матчів, пропустивши 10 голів. |
У темі 1 долучень
Форвард французького «Ліона» і національної збірної Нідерландів Мемфіс Депай відхилив пропозицію клубу про продовження чинної угоди.
«У нас було достатньо бесід з Мемфісом. Ми зробили йому кілька пропозицій, але всі вони не були прийняті, угоди про продовження співпраці поки немає. Але ми постараємося зробити все, щоб домовитися з Депаєм», - сказав президент клубу Жан-Мішель Оляс. Нагадаємо, Депай не виходив на поле з грудня 2019 року, коли отримав розрив хрестоподібних зв'язок коліна. У цьому сезоні чемпіонату Франції він відіграв 13 матчів, забивши в них дев'ять м'ячів. |
У темі 1 долучень
Тепер про це офіційно повідомили прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і міністр спорту країни Данута Дмовська під час спільної прес-конференції.
Був розроблений план по виходу польського футболу з карантину: 3-4 травня - тестування всіх гравців і співробітників клубів на коронавірус 4 травня - початок тренувань в групах по кілька людей 10 травня - повноцінні групові тренування 27-28 травня - тести всіх гравців, співробітників і суддів 29-31 травня - проведення матчів 27-го туру чемпіонату (без глядачів) 18-19 липня - завершення чемпіонату. Зміни в цей план можуть бути внесені лише в тому випадку, якщо епідеміологічна ситуація в Польщі різко погіршиться. |
У темі 1 долучень
Півзахисник «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко назвав три свої матчі за збірну України, які він найкраще запам'ятав:
«Для мене перший матч - проти Португалії. Для всіх українців це була просто подія. Другий - коли забив дебютний гол проти Румунії. Третій матч - за юнацьку збірну U-17 з Головком. Ми грали еліт-раунд проти збірної Німеччини. Там грав Юліан Брандт, захисник з «Байєра» Та, Вернер, всі ось ці збірники. Їх влаштовували і нічия, і перемога, нас тільки перемога. Всі три матчі еліт-раунду ми проводили в Німеччині. Нас так возили рилом, я в житті ніколи не був так відполосканий, як там. За весь матч я торкнувся м'яча рази 4. На 25-й хвилині ми отримали червону картку. Нас так полоскали, я просто не можу передати словами. Ми виграємо матч на 70-й хвилині. Андрюха Борячук вийшов на заміну і забив головою. Ми вийшли до фінальної стадії чемпіонату Європи, а Німеччина не виходить. Не можу передати словами ці емоції, тиждень не міг спати». |
У темі 1 долучень
Нападаючий «Барселони» Ліонель Мессі вшанував пам'ять колишнього головного тренера каталонського клубу Тіто Віланови, який помер від раку 25 квітня 2014 року.
32-річний аргентинець виклав в інстаграмі фото, на якому зображений банер з портретом Віланови на тлі «Камп Ноу» з підписом «Тіто назавжди». Нагадаємо, Віланова тренував «Барселону» з 2012 по 2013 роки, вигравши з нею національний чемпіонат. |
У темі 1 долучень
Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас заявив, що команди, які відмовляться виходити на поле відновлення сезону, будуть покарані технічними поразками.
«Якщо станеться така ситуація, що клуб відмовився грати, але при цьому є дозвіл від властей, то подібні епізоди будуть каратися початковим штрафом - технічною поразкою для команди. Те ж саме чекає футболіста, якщо він відмовиться виходити на поле. До нього будуть застосовані санкції», - сказав Тебас. Сезон в Ла Лізі можуть відновити в кінці травня або на початку червня. |
У темі 1 долучень
30-річний півзахисник «Шахтаря» і збірної України Євген Коноплянка виконав челлендж колишнього партнера по «Дніпру» Сергія Кравченка.
За завданням потрібно було набити 1000 разів, більше того, Коноплянка трохи ускладнив челлендж, виконавши його максимально швидко. «Мій результат: 1000 разів за 7 хвилин 57 секунд. Передаю челлендж далі», - написав Коноплянка в інстаграмі і передав естафету Артуру Карнозі, Денису Костишину і Віталію Мандзюку. |
У темі 1 долучень
Колишній захисник збірної України Артем Федецький, який сьогодні відзначає 35-річчя, назвав свого фаворита в боротьбі за срібні медалі УПЛ.
- Ви стежили за чемпіонатом України до його призупинення? - Так. І за чемпіонатом в Першій лізі теж. Ходив на домашні матчі луцької «Волині», підтримую дружні стосунки з Тлумаком, Кожановим, Михаликом... Коли у Львові, завжди відвідував матчі «Карпат». Шкода, що цей уславлений клуб повторює долю «Дніпра» і «Металіста». - Як думаєте, хто займе друге місце в чемпіонаті - «Динамо» чи «Зоря»? - Більше схиляюся до луганської команди. Колектив Віктора Скрипника виглядає пристойно. Новий тренер з досвідом німецького футболу привніс свіжий струмінь в «Зорю». У «Динамо», на мій погляд, тільки кілька гравців відповідають рівню, на якому має грати «Динамо». Миколенко швидко прогресує. Думаю, він скоро поїде в Європу. Циганкову теж треба не пересидіти, щоб потім бути затребуваним в Європі. Ще виділю Сергія Сидорчука. Справжній капітан, який віддає себе повністю на полі. «Шахтарю» кияни в таблиці поступаються закономірно. Але не варто поки списувати з рахунків і «Олександрію». Команда Шарана навесні після відновлення чемпіонату ще додасть. |
У темі 1 долучень
Рафаель Рамос, який очолює іспанську асоціацію лікарів футбольних клубів, розповів, що може змінитися в іспанському футболі, коли відновиться Ла Ліга, перервана в зв'язку з пандемією коронавірусу:
«При всій повазі до рішень Ла Ліги, на даний момент нам незрозуміло, як будуть виглядати правила при поновленні футболу. Коли можна буде робити перехід від тренувань до змагань – найбільше невідоме на сьогоднішній момент. Ми стурбовані не тільки вірусом. Футболісти не змагалися протягом восьми тижнів, і не у всіх була можливість фізично працювати. Ми не знаємо, скільки часу буде потрібно, щоб відновити кондиції, уникаючи травм. Необхідно збільшити час підготовки, щоб ризики були мінімальними. Всі матеріали, які використовуються, включаючи м'яч і газон, повинні бути стерилізовані до матчу, в перерві і після гри. М'яч, який ви не знаєте, може заразити при ударі в обличчя. Але стерильний м'яч, що котиться по стерилізованій поверхні, практично не зможе. Футбол, як би ми не хотіли, ніколи не буде колишнім. Спочатку у гравців не буде контактів, як раніше. Вони гратимуть в інший футбол. Наприклад, при кутових футболісти не повинні торкатися один одного». |
У темі 1 долучень
Лондонський «Челсі» виграв минулий розіграш Ліги Європи. В 1/8 фіналу їм зустрілося київське «Динамо», яке розгромно програло іменитому супернику (0:3 і 0:5). У цьому протистоянні чудовий гол зі штрафного забив екс-гравець «Шахтаря» Вілліан.
Бразилець згадав протистояння з київським «Динамо» і зізнався, що для нього ці матчі мали принциповий характер. «Це завжди буде важливо для мене. Це були хороші матчі і я радий, що забивав цій команді», - сказав Вілліан. |
У темі 1 долучень
Керівництво «Наполі» відмовилося від покупки французького захисника «Барселони» Самюеля Юмтіті в майбутнє літнє трансферне вікно.
Італійський клуб не влаштувала ціна на 26-річного футболіста. «Барселона» виставила Юмтіті на трансферний ринок і хоче виручити за нього не менше 50 мільйонів євро. Сам гравець неодноразово заявляв про своє бажання залишитися в «Барселоні». У нинішньому сезоні Ла Ліги Юмтіті взяв участь в 11 матчах за «Барселону». Його контракт з каталонцями закінчується 30 |
У темі 1 долучень
Колишня дружина зірки українського футболу Анатолія Тимощука Надія Навроцька, яка проживає у Німеччині, розповіла про нинішні відносини з чоловіком.
«З Анатолієм Тимощуком у нас все продовжується, ці конфлікти все ще не закінчені. Він просто затягує всі судові процеси. Виграти їх він не може, тому затягує. Це спеціальна технологія. Вони придумують якісь феєричні шоу. Суть спору завжди одна і та ж: діти - як інструмент. Він завжди намагається використовувати дітей проти мене. Діти ростуть, живуть в соціумі і вже не можна пробувати робити з них якихось ненормальних. Я думаю, що це впирається в матеріальне. Його завдання, щоб Наді і дітям не дісталося жодного євро. Неможливо йти кудись далі в житті, якщо залишаються такі хвости з минулого. Я була б дуже рада закінчити все дуже швидко, віддати йому більшу частину і забути це. Він піддається якомусь впливу, я не можу цього зрозуміти. Це ж не поодинока історія. У футболістів це часто відбувається: під шумок їх просто обманюють, забирають все, що є. Є багато питань до нього, але він ховається і не відповідає на них. Дівчаткам він іноді телефонує, вони завжди беруть трубку. Я намагаюся, щоб вони брали телефон. Але їм особливо немає про що спілкуватися. Зазвичай це відбувається перед судами. Коли він дзвонить, я розумію, що він буде придумувати нову епопею з судами», - розповіла Надія. Раніше Надія Навроцька розповіла про драконівські штрафи в Німеччині. Так в країні борються з порушниками карантину. |
У темі 1 долучень
21-річний нападник ПСЖ і національної збірної Франції Кіліан Мбаппе може перейти в «Реал» у 2022 році на правах вільного агента.
Раніше ПСЖ запропонував Мбаппе новий контракт, проте гравець взяв паузу на роздуми. У клубі вирішили, що в такому випадку Мбаппе може відпрацювати свій контракт, розрахований до літа 2022 року, а потім покинути команду. Одним з пріоритетних варіантів продовження кар'єри для зіркового француза називається мадридський «Реал». Орієнтовна вартість Мбаппе оцінюється в 200 мільйонів євро. У поточному сезоні Мбаппе провів за ПСЖ 33 матчі у всіх турнірах, де забив 30 м'ячів і віддав 17 результативних передач. |
У темі 1 долучень
Гравці і тренерський штаб «Роми» на чолі з Паулу Фонсекою відмовляться від окладів за 4 місяці. У разі відновлення матчів, футболісти погодяться на відстрочку виплат за 2,5 місяці.
Головний тренер «вовків» Паулу Фонсека розповів, як приймалося це непросте рішення: «Потрібно розуміти, що зараз всі переживають дуже складний час. Ми з тренерським штабом вирішили ось таким чином допомогти клубу. На декілька місяців ми віддамо свої зарплати на користь «Роми». На даний момент це ідеальний спосіб допомоги. Це важливо. Поновлення чемпіонату? Можливо ми повернемося до індивідуальних тренувань з 4 травня. Ми сподіваємося, що з 18 травня ми почнемо тренуватися колективно. Поки ніхто не впевнений в рестарті чемпіонату», - розповів Фонсека. |
У темі 1 долучень
Керівництво «Фенербахче» стурбоване пошуком нового головного тренера, під керівництвом якого «канарки» змогли б реально поборотися за «золото» в наступному розіграші турецької Суперліги.
Вивчаючи варіанти, представники «Фенербахче» звернули увагу на 45-річного українського тренера Сергія Реброва, який в даний час успішно працює з угорським «Ференцварошем». Відзначається, що президент «Фенербахче» Алі Коч поставив завдання скласти звіт про Реброва, в якому знайшлося місце наступній характеристиці наставника: «Ребров стер домінування Луческу в Україні, два рази поспіль привівши «Динамо» Київ до титулу чемпіона, і почавши, тим самим, процес від'їзду Мірчі в «Зеніт». Нагадаємо, що Сергій Ребров прекрасно знайомий уболівальникам «Фенербахче». В якості гравця він виступав за цю команду на правах оренди з «Тоттенхема» з 2002 по 2004 роки, ставши чемпіоном Туреччини за підсумками сезону-2003/04. |
У темі 1 долучень
Колишній гравець «Шахтаря» Разван Рац оцінив шанси команди Луїша Каштру в нинішньому розіграші Лізі Європи.
«Я завжди радий згадувати про свій період в «Шахтарі». Це клуб, який багато для мене значить. Це клуб мого життя. Я більше, ніж наполовину українець. Все, що пов'язано з «Шахтарем, завжди гріє мені душу. Мірча Луческу в Румунії, ми підтримуємо зв'язок. За іграми «Шахтаря» я стежу, як я можу не стежити? Це моя команда. Що буде виходити в Лізі Європи? Вони мають перевагу після першого матчу з «Вольфсбургом». Думаю, що «Шахтар» пройде далі», - сказав Разван Рац. Відзначимо, «Вольфсбург» є суперником «Шахтаря» в 1/8 фіналу Ліги Європи. Перший матч команд, який пройшов в Німеччині, завершився перемогою «гірників» з рахунком 2:1. |
У темі 1 долучень
З 11 травня будуть дозволені тренування в командних видах спорту на закритих базах. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів.
«Україна готується до ослаблення карантину з 11 травня. Плануємо відкрити парки, сквери та зони відпочинку, об'єкти індустрії краси, частина магазинів, які розташовані в окремих приміщеннях», - сказав Шмигаль. Нагадаємо, відновлення тренувань в командних видах спорту входило до початкового плану уряду щодо виходу з карантину. Додамо, що Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні в понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня. Але при цьому буде офіційно названий список об'єктів, які відкриються після початку першого етапу ослаблення карантину. |
У темі 1 долучень
За інформацією Reuters, 6-го травня канцлер Німеччини Ангели Меркель в рамках пом'якшення умов карантину оголосить про дозвіл першй та другій Бундеслізі відновити сезон.
Попередньою датою рестарту називають 15-е травня. Деякі клуби Бундесліги тренуються вже з кінця березня і готові грати, проте чекають дозволу влади. Ліга раніше надала уряду об'ємний план безпеки гравців на час сезону, і політики залишилися задоволені тим, як все опрацьовано. Матчі будуть проходити без уболівальників. Якщо інформація підтвердиться, то Бундесліга стане першим чемпіонатом, який повернеться в умовах пандемії. |
У темі 1 долучень
Керівництво «Фенербахче», незважаючи на пандемію коронавірусу, різко активізувалося в пошуку наступника для Ерсуна Янала на посаді головного тренера команди.
В останні дні боси «Фенербахче» ведуть переговори з 48-річним хорватським фахівцем Ненадом Беліцою, останнім місцем роботи якого було загребське «Динамо». Відзначається, що Беліці вже запропонований контракт до літа 2022 року з окладом в 2 мільйони євро за сезон. Існує ймовірність того, що Беліца буде представлений новим головним тренером «Фенербахче» навіть заочно. Через пандемію коронавірусу хорват поки не може прибути до Туреччини, не кажучи вже про необхідний термін обсервації. Однак в «Фенербахче» налаштовані рішуче, тому як нинішні результати команди, що йде лише на 7-му місці в турнірній таблиці Суперліги, виглядають абсолютно невтішно. |
У темі 1 долучень
Івуарійський півзахисник «Манчестер Сіті» Яя Туре відзначився видовищним забитим м'ячем у поєдинку 37-го туру АПЛ сезону 2013/2014 проти «Астон Вілли».
На 90-й хвилині зустрічі Туре втік від усіх гравців «вілланів» і вразив ворота, встановивши остаточний рахунок у матчі — 4:0 на користь «Манчестер Сіті». У підсумку, «Манчестер Сіті» став чемпіоном, набравши 86 очок. У «Ліверпуля», який посів друге місце, було 84 пункти. |
У темі 1 долучень
19-річний півзахисник київського «Динамо» Георгій Цітаішвілі розповів про те, як його в дитячому віці взяли в академію «Барселони»
«Мене вже взяли в Ламасію. Був перегляд «Відкриті двері». Ми з батьками приїхали туди за свій рахунок. Там 30 днів перегляду. Дивляться і говорять, ще залишилося тиждень-два. Я потренувався перший день і мене відразу взяли. Там було 250 людей і мене взяли в 50. Ми взагалі не бігали, все з м'ячем. Стінка, такі вправи. Все тренування - турнір один в один. Двоє воріт, комусь дають м'яч і ми граємо до трьох або двох забитих. Я у всіх виграв в цьому турнірі. Це була одна з найсильніших якостей. І мені після цього не дали виконати іншу вправу. Сказали, що ми тебе взяли. Сказали, які документи потрібні, все узгодили. Попросили знайти мені опікуна, щоб хтось був зі мною. Ми хотіли на базі жити. Щоб все було суворо, щоб у мене не було можливості піти на неправильну доріжку. Це була перша причина, через яку тато сказав, що треба йти», - сказав Цітаішвілі. |
У темі 1 долучень
Рівно 18 років тому, 7-го травня 2002 року, легендарний тренер Валерій Лобановський провів свій останній матч.
«Динамо» грало на виїзді проти «Металурга» Запоріжжя, і під час матчу Валерій Лобановський переніс інсульт, який згодом забрав життя наставника. В останні роки, у зв'язку зі станом здоров'я, Валерій Васильович пропустив ряд виїзних зустрічей «Динамо». Лікарі відмовляли тренера від поїздки в Запоріжжя, але Лобановський вирішив летіти разом з командою. |
У темі 1 долучень
Колишній нападаючий збірної України Андрій Воронін розповів про бажання повернутися в московське «Динамо».
«Були розмови, щоб я став помічником у Дмитра Хохлова. На жаль, я не зміг з різних причин приїхати. Ми з керівництвом в хороших відносинах. Сподіваюся, що в недалекому майбутньому опинюся на якійсь посаді в «Динамо». Постійно вболівальники «Динамо» пишуть і підтримують. Армія фанатів «Динамо» пам'ятає і любить. Завжди приємно відчувати це. Сподіваюся, що в недалекому майбутньому вони будуть святкувати великі перемоги», - сказав Воронін. Нагадаємо, Андрій Воронін виступав за московське «Динамо» з 2010 по 2014 рік. |
У темі 1 долучень
Міланський «Інтер» зацікавлений в покупці захисника мюнхенської «Баварії» Давіда Алаби, на якого також претендує каталонська «Барселона».
Головний тренер «Інтера» Антоніо Конте цінує універсальність 27-річного австрійця, який може зіграти як на лівому фланзі оборони, так і в трійці центральних захисників. Діюча угода футболіста з «Баварією» закінчується в липні наступного року. У цьому сезоні футболіст провів 28 матчів за «Баварію», забив 1 м'яч і віддав 2 гольові передачі. |
У темі 1 долучень
Головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко висловився про те, коли команда почне підготовку до рестарту УПЛ.
- Думаю, що сезон відновиться. Все-таки карантин послаблюється. Є загроза сплеску вірусу, але на даний момент вірю, що чемпіонат України може відновитися 30 травня. - «Дніпро-1» почне групові тренування 11 травня? - Так, готуємося до цього. У ці дні вже теж потихенько працюємо групами, по дві і по чотири людини, але дотримуємося при цьому необхідної дистанції. - Скільки знадобиться часу, щоб ваші підопічні набрали оптимальні фізичні кондиції? - Було б добре отримати на це три тижні. Два тижні, звичайно, замало, враховуючи, скільки часу всі пропустили. Грати можна і два рази в тиждень, але якщо говорити при цьому про якість гри, будуть питання. Тому в цій ситуації, очевидно, ігрову форму доведеться набирати через офіційні матчі. - Які завдання будуть у «Дніпра-1» на решту чемпіонату? - Будемо боротися за плей-оф, щоб поборотися за місце в єврокубках. - Наступний чемпіонат треба починати з 14 командами в УПЛ або в ситуації, що склалася залишити 12 клубів? - Була домовленість, що в наступному сезоні в УПЛ буде 14 клубів, тому спекулювати на регламенті не варто. Не думаю, що ситуація, що склалася дає привід переглянути кількість учасників чемпіонату. Все-таки навіть у складі 12 клубів ніхто не дасть гарантію в питанні економічної стабільності. У першій лізі чимало команд, які стійкі в цьому плані і декларують бажання пробитися в УПЛ. Такі регіони, як Закарпаття, Харків, можуть отримати великий футбол, чому ні? У нас велика країна, буде більше вболівальників, в цих командах буде грати молодь в дублі, в U-19 і хлопці зможуть мати робочі місця. Клуби інвестують кошти, щоб команди вирішували завдання. Тому пояснити їм, що треба ще рік почекати і в УПЛ на даний момент нікого не пустять, буде проблематично. |
У темі 1 долучень
Мадридський «Реал» не має наміру купувати півзахисника «Манчестер Юнайтед» і національної збірної Франції Поля Погба.
За даними джерела, охолодження інтересу до Погба пов'язано з тим, що «Реал» має намір знизити витрати під час пандемії коронавірусу. Відзначимо, що в цьому сезоні Погба взяв участь в семи матчах чемпіонату Англії і зробив дві результативні передачі. |
У темі 1 долучень
Турецький клуб «Різеспор» відновив тренування. За команду виступають українські футболісти Микола Морозюк, Андрій Борячук і Денис Гармаш. Фотографії з перших занять клубу опубліковані в Твіттері.
На одному з фото видно, що Денис Гармаш змінив імідж і перефарбував своє волосся в білий колір (на першому фото Денис – крайній ліворуч). У той же час Микола Морозюк відростив велику бороду (на першому фото праворуч). Чемпіонат Туреччини може поновитися 12 червня, якщо пандемія коронавірусу піде на спад. «Різеспор» в турецькій Суперлізі посідає 16-те місце серед 18 команд (25 очок) і знаходиться в зоні вильоту. |
У темі 1 долучень
Форвард грецького «Аріса» Браун Ідейє, відомий українським уболівальникам за виступами у складі київського «Динамо», в найближче трансферне вікно може перейти в «Галатасарай» або «Фенербахче».
Обидва турецьких гранди проявляють активний інтерес до 31-річного бомбардира, контракт якого з «Арісом» закінчується 30 червня. У поточному розіграші чемпіонату Греції на рахунку Ідейє 7 голів і 1 результативна передача в 19 матчах. Раніше повідомлялося, що Браун Ідейє може продовжити кар'єру в англійському «Ноттінгем Форест». Нагадаємо, за «Динамо» Ідейє грав з 2011 по 2014 рік, провівши 107 матчів і забивши 45 голів. |
У темі 1 долучень
Олександр Панков, агент 30-річного українського вінгера «Вест Хема» Андрія Ярмоленка, згадав його виступи за київське «Динамо».
«Як же Ярмоленку йде біло-синій колір», — написав Панков в Instagram. У поточному сезоні Ярмоленко провів за «Вест Хем» 15 матчів у всіх турнірах, де забив 3 м'ячі і віддав одну результативну передачу. Контракт Ярмоленка з «Вест Хемом» розрахований до літа 2022-го року. Орієнтовна вартість футболіста складає €9,5 мільйонів. Контракт Ярмоленка належав «Динамо» з 2006-го по 2017-й роки. |
У темі 1 долучень
34-річний захисник мадридського «Реала» і збірної Іспанії Серхіо Рамос продемонстрував свої навички роботи з м'ячем.
У поточному сезоні Рамос провів за «Реал» 34 матчі у всіх турнірах, де забив 7 м'ячів. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:25. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010