Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF

Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF (http://sat-prof.com.ua/index.php)
-   Спорт на SAT-TV (http://sat-prof.com.ua/forumdisplay.php?f=88)
-   -   Новини футболу (http://sat-prof.com.ua/showthread.php?t=3025)

yyyyyhhh 11.05.2020 09:53

У темі 1 долучень
УЄФА продовжує розглядати питання про відновлення єврокубкових турнірів в серпні. За новими відомостями, догравання Ліги чемпіонів і Ліги Європи може бути організовано в форматі міні-турніру.

Як повідомляє британська преса, УЄФА вже обговорив можливість проведення останніх раундів Ліги чемпіонів і Ліги Європи за схемою міні-турніру в турецькому Стамбулі і польському Гданську відповідно, де повинні були відбутися фінали.

Всі решта матчів кожного єврокубка можуть пройти в одному місті, від других поєдинків 1/8 фіналу, намічених на початок серпня, аж до фіналу Ліги Європи 27 серпня і фіналу Ліги чемпіонів 29 серпня.

11 травня керівники УЄФА зустрінуться з представниками 55 національних асоціацій в режимі відеоконференції, де обговорять варіанти календарного плану.

Європейський керівний орган хоче мати чіткий план від кожної ліги до 25 травня перед наступним зборами Виконавчого комітету 27 травня, коли буде узгоджений остаточний список матчів та їхній графік.

Можливі дати Ліги чемпіонів / Ліги Європи

02–07 серпня. 1/8 фіналу ЛЧ та ЛЄ
13–16 серпня. 1/4 фіналу ЛЧ та ЛЄ
20–23 серпня. 1/2 фіналу ЛЧ та ЛЄ
27 серпня. Фінал Ліги Європи
29 серпня. Фінал Ліги Чемпіонів

yyyyyhhh 11.05.2020 12:36

У темі 1 долучень
«Динамо» на офіційному сайті оголосило про повернення команди до повноцінних тренувань, яких не було з 18-го березня через загальнодержавний карантин.

Майже через 2 місяці умови карантину пом'якшили, а футболісти отримали право повноцінних тренувань. Перше таке заняття кияни проведуть 12-го травня.

Два місяці футболісти підтримували фізичну форму в індивідуальному режимі з наданою тренерським штабом програмою. Гравці тренувалися вдома, а також виконували індивідуальну бігову роботу і роботу з м'ячем на базі в маленьких групах.

Раніше клуб оголосив, що гравці першої команди, тренерський штаб і персонал здали тести на коронавірус - всі результати негативні.

Що стосується можливого рестарту сезону УПЛ, то рішення поки не прийнято.

yyyyyhhh 11.05.2020 14:33

У темі 1 долучень
Екс-наставник «Шахтаря» Мірча Луческу висловив свою думку про наставника «Роми» Паулу Фонсеки, який після нього очолював донецький клуб.

«Я передав цю команду Фонсеці, але не приховую від вас, що дуже засмутився через його поведінку. Він навіть не подякував за чудову команду, яку я залишив йому, одного телефонного дзвінка було б достатньо.

Він почав прищеплювати гравцям схему 4-4-2 як в «Бразі», але в якийсь момент президент переконав його повернутися до моєї 4-2-3-1, тому що команда напам'ять знала, що ігрова система створена спеціально для багатьох бразильців. Дозвольте мені сказати ще одну річ: кожен рік при мені вони продавали декілька гравців, а при Фонсеці - ні.

Проте, я повинен визнати, що Фонсека продемонстрував неабиякий інтелект і здатність адаптуватися, і я переконаний, що крім грубості, яку він допустив на мою адресу, у нього є навички, щоб добре працювати в «Ромі».

Я був задоволений, коли ми з «Шахтарем» знищили «Брагу» з рахунком 4:0. І ще додам: з «Браги» Фонсека ніколи б не перейшов до «Роми», - сказав Луческу.

Нагадаємо, Мірча Луческу очолював «Шахтар» з 2004 по 2016 роки. Паулу Фонсека - з 2016 по 2019.

yyyyyhhh 12.05.2020 09:39

У темі 1 долучень
12 травня дня професійні клуби України можуть відновити тренування без обмежень. Почесний президент СК Дніпро-1 Юрій Береза ​​розповів про аспекти карантину в клубі.

«Був два дні тому на «Дніпро-Арені» і можу сказати, що стан газону на ній відмінний. Це найприємніша новина для мене за останні дні. Що стосується «Дніпра-1», то ми маємо сьогодні прекрасну базу. З початку карантину ми по суті ввели військовий стан на території бази: закрили всіх з сім'ями, обмежили спілкування і вихід з бази. По суті, ми змогли проконтролювати пересування всіх людей, пов'язаних з клубом. Команди U-21 і U-19 ми розпустили, залишивши лише основну команду. Всі гравці залишилися на базі і поставилися з розумінням, ми всі конфлікти владнали. Тренерський штаб також на базі, а Дмитро Михайленко - постійний її житель.

Ми поділилися на кілька груп. Основна група - це гравці, які відновлювалися і працювали з лікарями. Ми прислухалися до рекомендацій МОЗ, які стосувалися збереження життів. Думаю, що за цей час команда ще більше налагодила морально-духовні відносини. Всі розуміли, що їх поведінка сьогодні вплине на команду завтра. Радий повідомити, що цей карантин ми пройшли досить впевнено. Гравці тренувалися окремо завдяки великій кількості ігрових полів. Ми більше працювали над індивідуальними якостями футболістів.

На цьому тижні ми пройдемо повне тестування, а контроль стану футболістів і працівників ми вели і ведемо щодня. Це було з початку карантину. Члени правління сьогодні не змогли прийняти рішення щодо відновлення тренувань. Є кілька зауважень від членів нашої команди, які пов'язані з медициною. До спільного рішення ми поки не прийшли. Дуже хотілося б закінчити цей чемпіонат і почати новий. Але ці виклики змушують нас приймати непрості рішення. Поки не знаю, як ми будемо діяти в разі зараження кого-то з гравців. Однак людське життя залишається головним», - сказав Береза.

yyyyyhhh 12.05.2020 10:45

У темі 1 долучень
Батько нападника «Реала» Луки Йовича, Мілан Йович, не може назвати справжню причину отримання травми його сином.

Раніше повідомлялося, що серб впав зі стіни будинку під час свого перебування в Белграді. Йович зламав кістку п'яти правої ноги, і на відновлення йому знадобиться не менше трьох місяців.

«Будь ласка, зрозумійте мене правильно, але я не можу нічого коментувати. З клубу прийшло повідомлення, що забороняє будь-кому, навіть Луці, що-небудь говорити про це», - сказав Йович-старший.

yyyyyhhh 12.05.2020 11:03

У темі 1 долучень
35-річний екс-гравець київського «Динамо» і збірної України Олександр Алієв розповів, чому перестав виступати за національну команду.

«Чому я в 2012-му році закінчив грати за збірну України? Тоді був тренером Олег Блохін. На Євро-2012 я зіграв одну гру. І все. Потім, можна сказати, що в «Динамо» я за нього не грав. І закінчив зі збірною. Хоча я грав у всіх товариських матчах, які ми проводили у межах підготовки до Євро-2012 до приходу Блохіна. Як тільки прийшов Блохін, я перестав грати.

Потім він мене в «Динамо» повернув з оренди. Сказав, що хоче, щоб я повернувся. Я приїхав, у нас не було скандалу. Я отримав травму на зборах в Іспанії. Я смикнув м'яз. Він не вірив, що я смикнув. Він хотів, щоб я зробив МРТ в Іспанії. Я хотів їхати до Києва до знайомого лікаря Ганни Яківні. Я приїхав — виявилося, що був надрив. Але тренерський штаб «Динамо» не повірив, що у мене травма. Вони думали, що я «косив». Але такого не було, у мене дійсно була травма. Потім відносини із Блохіним у мене закінчилися повністю», — розповів Алієв.

На рахунку Алієва 28 матчів у складі збірної України, де він забив 6 м'ячів.

yyyyyhhh 12.05.2020 12:42

У темі 1 долучень
35-річний гвінейський форвард «Мюлуза» Ісмаель Бангура залишив французький клуб, отримавши статус вільного агента.

В «Мюлузі» вирішили, що рівень гри Бангура недостатній для його перебування в команді. Клуб підписав футболіста в минулому листопаді в якості вільного агента.

З 2007-го по 2009-й роки Бангура захищав кольори київського «Динамо». Всього нападник провів за український клуб 68 матчів у всіх турнірах, де забив 37 м'ячів і віддав 8 результативних передач.

yyyyyhhh 12.05.2020 13:41

У темі 1 долучень
Каталонська «Барселона» влітку розгляне можливість продажу захисника збірної Португалії Нелсона Семеду.

Керівництво каталонців готове відпустити футболіста за 50 мільйонів євро. Тренерський штаб вважає, що 26-річний португалець не зміг розкритися в клубі, тому краще підшукати йому заміну.

Повідомляється, що Семеду входить в сферу інтересів ПСЖ, «Манчестер Сіті», «Баварії» і «Інтера».

Відзначимо, що в цьому сезоні Нелсон провів за «блаугранас» 29 матчів у всіх турнірах, де віддав 5 результативних передач.

yyyyyhhh 12.05.2020 14:39

У темі 1 долучень
Чемпіонат світу з футзалу-2020 перенесений на 2021 рік. Про це повідомляє прес-служба FIFA.

Рішення про перенесення турніру прийнято в зв'язку з пандемією коронавіруса і рекомендаціями робочої групи FIFA-Конфедерація COVID-19 Бюро Ради FIFA.

Нові дати турніру - з 12-го вересня по 3-е жовтня. Турнір пройде в Литві.

yyyyyhhh 12.05.2020 15:30

У темі 1 долучень
Тренер «Динамо» Олексій Михайличенко розповів про повернення команди до повноцінної роботи. З 12-го травня кияни повернулися до командних занять.

- Ваші перші враження від заняття? Зменшився цей психологічний вантаж від відсутності звичної роботи?

- Безумовно, сьогодні пройшло дуже емоційна тренування. Хлопці були дуже раді тому, що вони зібралися разом і провели нормальне заняття. Все пройшло в позитивному ключі, можна сказати, що святково, але це лише перший крок. За великим рахунком, ще нічого в плані карантинної ситуації не закінчилося, потрібно бути дуже акуратним і для себе, і для своїх сімей, і для колег по команді.

У «Динамо» серйозно ставляться до дотримання безпеки, перед роботою перевіряють стан здоров'я футболістів, температурний режим, і тільки після цього ми приступаємо до тренування.

- Гравці поступово входять в ритм або відчувається напруженість через все, що відбувається в країні і в світі?

- Всі задоволені, що повернулися до повноцінної роботи. Наступні дні покажуть, хто і як готовий. Я не сумніваюся, що футболісти індивідуально виконували весь обсяг запропонованої роботи, але індивідуальна робота кардинально відрізняється від колективної. Будемо працювати над відновленням командних зв'язків, які, напевно, були загублені за цей час.

- Як команда планує готуватися далі?

- У нас є чіткий план подальшої роботи. Вже на цьому тижні ми готові провести дворазові тренування, але все буде залежати від стану футболістів. Залежно від того, як вони готові, ми будемо вносити корективи в програму роботи.

У наших планах також двосторонні матчі, контрольні поєдинки з іншими командами. Але тут поки йдуть переговори, необхідно врахувати ряд нюансів, в даному напрямку на сьогоднішній день конкретики немає.

- У футболістів «Динамо», що очевидно, буде різний рівень фізичної готовності. Це найбільша проблема для тренерського штабу?

- Це проблема, так. Але цю проблему можна вирішити, і це один з напрямків діяльності тренерського штабу. Це наша робота і найближчим часом, в тому числі, будемо займатися тим, щоб привести стан гравців до спільного знаменника.

- Зараз багато розмов про формат та місце проведення матчів, що залишилися нинішнього сезону. Що ви думаєте з цього приводу?

- Як головний тренер, я прийму будь-яке рішення по датах і місцю поєдинків. Можливо, для нас було б оптимально дограти сезон в Києві. Але у інших клубів може бути інша думка, необхідно знаходити спільне рішення. У ситуації, що склалася дуже важливо прислухатися один до одного і знайти варіант, який би підійшов усім командам.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 12.05.2020 15:47

У темі 1 долучень
«Зоря» оголосила про те, що з 12-го травня гравці команди повернулися до повноцінних тренувань в закритому режимі на своїй базі.

Відновити командні заняття дозволило рішення кабінету міністрів України, який послабив ряд карантинних заходів, в тому числі дозволив тренування.

Поки що в планах команди Віктора Скрипника тільки тренування один раз на день.

«Зоря» на момент зупинки чемпіонату УПЛ займає 2-е місце і претендує на вихід у Лігу чемпіонів.

yyyyyhhh 13.05.2020 09:00

У темі 1 долучень
Український фахівець Сергій Ковалець очолив одеський «Чорноморець» через два тижні після того, як клуб залишив попередній наставник, Остап Маркевич.

На клубній базі «моряків» в Совіньоні відбулася нарада, під час якої Сергій Іванович був представлений команді як новий головний тренер. Ковалець намір створити боєздатну команду та вивести «Чорноморець» на якісно новий рівень.

Сергій Ковалець виступав в «Чорноморці» в якості гравця (в осінній частині сезону 1996/97), крім того кольору одеської команди захищав його син Кирило (він грав за чорно-синіх три сезони – з 2015/16 по 2017/18).

yyyyyhhh 13.05.2020 10:32

У темі 1 долучень
«Валенсія» планує незабаром змінити головного тренера.

Як повідомляє Marca, цю посаду може зайняти колишній наставник ПСЖ і «Арсеналу» Унаї Емері.

Нагадаємо, що в поточний момент «Валенсію» очолює Альберт Селадес. Але керівництво клубу незадоволене результатами. На момент припинення Ла Ліги команда посідає сьоме місце в турнірній таблиці.

Якщо сезон відновиться і команда Селадеса продовжить показувати неприйнятний результат, керівництво «Валенсії» розгляне кандидатуру Унаї Емері, який з листопада минулого року перебуває без роботи.

Відзначимо, що Емері вже працював з «Валенсією» з 2008 по 2012 рік. Під його керівництвом клуб тричі займав третю сходинку в чемпіонаті Іспанії, один раз виходив в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і один раз в 1/4 фіналу Ліги Європи.

yyyyyhhh 13.05.2020 13:44

У темі 1 долучень
Уряд Бельгії раніше заборонив проведення будь-яких спортивних заходів до кінця липня, тому місцевий футбольний чемпіонат відновлений не буде.

У п'ятницю ліга збереться, щоб підвести підсумки сезону і вирішити, що робити з чемпіонським титулом і тими, хто повинен вилетіти.

Повідомляється, що остаточного рішення поки немає, і в Бельгії можуть піти як шляхом Нідерландів, де сезон анулювали і не вручили титул, так і шляхом Франції, де і чемпіона визначено, і відбувся обмін командами між Лігою 1 і Лігою 2.

При цьому «Брюгге» в чемпіонаті лідирує з 15-очковим відривом.

yyyyyhhh 13.05.2020 13:55

У темі 1 долучень
Відомий у минулому футболіст і екс-президент ФФУ Анатолій Коньков незабаром стане батьком. Про це повідомила дружина 70-річного Конькова.

35-річна Марія виклала в Instagram відео, на якому видно її округлий живіт.

yyyyyhhh 13.05.2020 14:27

У темі 1 долучень
У березні 2009-го року Олександр Рикун підвів «Металіст», отримавши перелом руки після падіння з третього поверху. Півзахисник, як кажуть, хотів вибратися з номера через балкон, використовуючи простирадла і покривала, але не розрахував свою вагу.

«З третього поверху - це перебільшення. Було трохи нижче. А взагалі - диму без вогню не буває. Я в тій ситуації був винен. Пазли склалися невдало. Початок березня. Ми грали з ФК «Львів» у Добромилі фактично на болоті. Гру потрібно було скасовувати. Я взагалі не розумію, як арбітр вирішив, що газон відповідає рівню матчів Прем'єр-ліги.

У Львові команду очолював Ковалець, який до цього працював у тренерському штабі «Металіста». Не розумію, чому не можна було реально подивитися на речі, на стан поля і домовитися про перенос. У підсумку ми зіграли 1:1, мене замінили наприкінці першого тайму. Потім ми залишилися у Львові, точніше в Винниках. Я був засмучений. Спробував боротися зі стресом за допомогою алкоголю. Вийшло зовсім невдало. Подробицями ділитися не хочу».

Після цього епізоду Рикун довго відновлювався і набирав форму. Але через півроку його кар'єра в Харкові підійшла до кінця.

«Відновився, влітку поїхав з командою на збори. З осені почав грати. Провів кілька непоганих матчів. Але в той час до Харкова почали приїжджати висококласні легіонери. Шав'єр, Марлос. Будемо відверті: вони були молодші і швидші за мене. Мирон Богданович робив ставку на них.

Відверто поговорили з тренером, вирішили, що буде краще розірвати контракт на взаємовигідних умовах. Зараз з Богданичем телефонуємо один одному. Згадуємо цікавий час, який разом провели в «Металісті», - розповів Рикун.

yyyyyhhh 14.05.2020 09:33

У темі 1 долучень
Колишній півзахисник київського «Динамо» Леонід Буряк згадав, як «біло-сині» виграли перший євротрофей.

- Леонід Йосипович, з часів перемоги «Динамо» в Кубку кубків 1975 року пройшло 45 років. Для вас це було як вчора?
- Абсолютно вірно. Подробиці, перипетії, вони начебто досі стоять перед очима. Напередодні матчу з «Ференцварошем» проблеми були хоча б тому, що через дискваліфікацію у фіналі не міг зіграти Володимир Веремєєв, а через травми під питанням була участь в грі Володимира Мунтяна, Володимира Онищенка та Олега Блохіна.

- Хто тоді вважався фаворитом?
- Однозначно, «Динамо». Я не побоюся сказати, що в той час, коли ми грали хоч один матч внічию, для нас це була трагедія. Той поєдинок з «Ференцварошем» повинен був все розставити по своїх місцях. Тоді угорський клуб вважався дуже потужним, але ми були просто сильніші.

- Чи було хвилювання у команди напередодні вирішального матчу?
- Перед кожною грою завжди присутнє хвилювання, тим більше що тренерський штаб на чолі з Валерієм Лобановським говорив команді, що потрібно самоствердитися, здобути найважливішу перемогу на той момент.

- «Динамо» зім'яло суперника. Такою була установка?
- Це єврокубковий фінал. Ми вийшли на гру з деяким побоюванням, але з кожною хвилиною наша перевага наростала. Можна сказати, каток піднімали, а потім просто пустили з гори (посміхається). «Динамо» не залишило супернику жодних шансів.

- Гра була зроблена ще в першому таймі?
- Звичайно. Так склалося, що за рахунок своєї активності ми двічі засмутили суперника в першій 45-хвилинці, при цьому, як я вже говорив, перевага повністю була на боці «Динамо». Мені навіть складно пригадати, щоб суперник щось створив біля наших воріт. У другому таймі ми трохи зменшили оберти і думали трохи про інші речі...

- Після поєдинку шампанське лилося рікою?
- Ні. Були нагороди, теплі слова від керівництва УЄФА, святкова вечеря. А найприємнішим був момент, коли ми поверталися до Києва. Літак двічі заходив на посадку, щоб футболісти в ілюмінатори побачили, скільки людей нас зустрічає. Було приємно аж до мурашок по шкірі. А потім ми приїхали на базу, відпочили і почали готуватися до наступної гри чемпіонату.

- Цікаво почути про преміальні того часу або якісь бонуси.
- Якщо не помиляюся, нам тоді дали по 1 000 або по 1 500 доларів. На той час це була космічна сума. Я не знав, що з ними робити. Не пам'ятаю, як я витратив другу половину цих грошей, але першу частину ми з Олегом Блохіним на наступний ранок після матчу з «Ференцварошем» витратили на всілякі подарунки та сувеніри в швейцарських магазинах.

- Чи можна сказати, що в Європі після перемоги в Кубку кубків 1975 «Динамо» стали сприймати як суперклуб?
- Це був один з кроків до успіху команди, оскільки потім була перемога над «Баварією» в Суперкубку УЄФА. А вже після цього «Динамо» визнали найкращою командою року в Європі. Наприклад, в той час на внутрішній арені потрібно було просто вгадати, з яким рахунок «Динамо» переможе. Нам було все одно де грати, це була просто машина.

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 14.05.2020 10:16

У темі 1 долучень
Римська «Рома» повернулася до варіанту з покупкою у «Шахтаря» натуралізованого українського форварда Жуніора Мораеса. Італійський клуб вже почав переговори з представниками футболіста і, можливо, незабаром вийде на «гірників» з конкретною пропозицією.

У переході 33-річного футболіста дуже зацікавлений головний тренер «Роми» Паулу Фонсека, під керівництвом якого Жуніор Мораес добре проявив себе в «Шахтарі».

Відзначається, що Фонсека попросив клубне керівництво «за будь-яку ціну спробувати привезти свого колишнього підопічного в столицю Італії». Жуніор Мораес розглядається в якості ідеального варіанту для посилення атаки «Роми» на наступний сезон, так як він прекрасно знайомий з системою гри Фонсеки, а також буде відносно недорогим варіантом на ринку, так як його контракт з «Шахтарем» закінчується в наступному році.

У поточному сезоні Жуніор Мораес провів 31 матч, відзначившись 20 голами і 9 результативними передачами.

Раніше форвард говорив, що хоче відпрацювати до кінця контракт з «Шахтарем», після чого вже має плани щодо продовження кар'єри.

yyyyyhhh 14.05.2020 11:34

У темі 1 долучень
Форвард міланського «Інтера» і національної збірної Аргентини Лаутаро Мартінес зацікавлений в переході виключно в «Барселону».

22-річний футболіст попросив керівництво міланського клубу не розглядати пропозиції від інших клубів, крім «Барселони». У послугах Мартінеса також зацікавлені ПСЖ і «Манчестер Сіті».

У цьому сезоні Мартінес провів в чемпіонаті Італії 22 матчі, в яких забив 11 м'ячів і зробив чотири гольові передачі. Чинний контракт Мартінеса з «Інтером» закінчується влітку 2023 року.

yyyyyhhh 14.05.2020 13:56

У темі 1 долучень
Одеський «Чорноморець» оголосив про призначення на пост головного тренера Сергія Ковальця, останнім місцем роботи якого була «Оболонь Бровар».

Про деталі угоди з 51-річним фахівцем не повідомляється. На тренерському містку «моряків» Ковалець змінив Остапа Маркевича. Із попереднім штабом «Чорноморець» розірвав контракти за обопільною згодою сторін.

«Будемо готуватися до продовження чемпіонату. Правда, ще не відомо, коли він відновиться. Рішення повинно бути прийнято на днях. З моїми помічниками визначимося трохи пізніше. Поки мені буде асистувати старший тренер «Чорноморця-2» Андрій Ущаповський», - сказав Ковалець.

Раніше повідомлялося, що «Чорноморець» припинив співпрацю з Маркевичем-молодшим через серйозні фінансові проблеми.

Попереднім місцем роботи Ковальця був інший клуб Першої ліги - «Оболонь-Бровар», який він залишив у січні поточного року.

yyyyyhhh 14.05.2020 14:22

У темі 1 долучень
Колишній форвард збірної України розповів, чому не зміг заграти в «Ліверпулі».

«Мені пощастило пограти з зірками і, не побоюся цього слова, великими футболістами. Я вже був не дуже молодий, але це все одно був певний досвід для мене. Напевно, Англія - ​​то не мій чемпіонат. Може бути, в якихось моментах я себе неправильно повів. Найскладнішим в «Ліверпулі» для мене була ротація Бенітеса. Він крутив склад, як хотів. Якщо взяти за іменами гравців, які грали тоді в «Ліверпулі», то вони, напевно, сильніше, ніж нинішні.

Я вийшов, забив гол, а не наступну гру навіть до заявки не потрапив. Питаю: «Як так?». Він каже: «Андрій, все нормально. На цю гру інша тактика». Яка інша тактика? Гаразд, якби мені було 20 чи 22 роки. А я в Леверкузені грав в основі і після чемпіонату світу прийшов. Але я все одно винен.

Я завжди мріяв грати в Іспанії. Не знаю чому. Мені здавалося, що це мій чемпіонат. Хоча всі кажуть, що мій чемпіонат - Німеччина, де я відбувся як гравець», - сказав Воронін на ютуб-каналі Миля.

У «Ліверпулі» Андрій Воронін виступав з 2007 по 2010-й рік, провівши сезон 2008/09 в оренді в «Герті».

yyyyyhhh 14.05.2020 15:22

У темі 1 долучень
Півзахисник «Динамо» Микола Шапаренко зізнався, що хотів перейти в інший клуб на правах оренди:

«Пропозиції були. Все, що треба було - щоб Ігор Суркіс сказав: «Так». І я переходжу.

Я сам хотів піти. Це дуже важко, я хочу грати, вже пройшов цей етап U-21, дубля. Мені хочеться більше і більше грати. Зрозуміло, що в основному складі.

А коли тебе відправляють наново в U-21, то ти розумієш, що в тебе це все вже було. Не те що мотивація пропала, але не той настрій грати за U-21, як за першу команду.

Виходить, ти не готовий на 100% викластися, як за основу. Дуже хотів піти, тому що хотів грати».

yyyyyhhh 15.05.2020 10:01

У темі 1 долучень
Нападник «Мілана» Златан Ібрагімович яскраво прокоментував повернення до Італії з Швеції після карантину.

«Бог повернувся і спостерігає за тобою», - написав 38-річний швед, замінивши букву S в англійському слові is на Z, яка б означає його ім'я.

У поточному сезоні Ібрагімович зіграв у складі «Мілана» 10 матчів, забив 4 голи і віддав 1 ассист.

yyyyyhhh 15.05.2020 10:33

У темі 1 долучень
20-річний український захисник київського «Динамо» Віталій Миколенко розповів про те, чи готовий він бути лідером команди.

«Відразу лідером не станеш в 20 років. Це складно, у тебе немає достатнього досвіду, щоб бути лідером. Я не можу зараз бути лідером, тому що є багато досвідчених людей в команді. Я можу на своїй позиції показати, бути лідером на своїй позиції, але в команді поки це складно.

Виїзний матч з «Ренном» — дебютна моя зустріч в Лізі Європи. Тоді я відчув, що можу тягнути на рівні Ліги Європи, на рівні першої команди. Тоді мені стало якось легше. Через місяць ще й в збірну поїхав, мені стало морально легше.

Перший рік я взагалі не посміхався, не було достатньо багато друзів, з якими я міг відкритися. А далі вже нормально — сміявся, жартував, як риба в воді в команді.

Був інцидент в збірній. На розминці перед Португалією з Караваєвим почали сміятися, трохи накосячили, нам тоді Андрій Шевченко напхав по ділу. У нас трохи колотнеча була, а ввечері домашній матч з Португалією.

Ми з Карою сказали, що якщо погано зіграємо, то більше не поїдемо, напевно, в збірну. У нас була подвійна мотивація», — сказав Миколенко в ефірі каналу «ТРЕНДЕЦЬ».

У поточному сезоні Миколенко провів за «Динамо» 30 матчів у всіх турнірах, де забив 3 м'ячі і віддав 7 результативних передач.

yyyyyhhh 15.05.2020 12:27

У темі 1 долучень
37-річний екс-гравець збірної України Олег Гусєв згадав розгромну поразку від збірної Іспанії (0:4) на чемпіонаті світу-2006, який пройшов в Німеччині.

«Зараз багато говорять про те, що починати з Іспанією - це був хороший розклад. Але ми тоді задоволення, звичайно, від цього матчу не отримали. Поєдинок розпочинався о 15.00. Начебто і непогано - не потрібно нудитися в очікуванні в день матчу. Але тоді була така спека - важко передати словами! По-моєму, 38 градусів. Плюс цей новий закритий стадіон в Лейпцигу. Пам'ятаю, було дуже душно.

А тут ще й іспанці свої мережива закрутили. Повозили нас добре - годі й казати. Хоча були у нас ігри і гірші, але з іншим результатом. Однак в цій ситуації вплинули і пенальті, і вилучення. Та все тоді було проти нас. На перерву пішли за рахунку 0:2. Мене замінили. Напевно, тренерів не сильно влаштовувала моя гра, і вони хотіли якось освіжити атаку. Однак на самому початку другого тайму сталося те саме вилучення Владислава Ващука і пенальті. На цьому гра, мабуть, закінчилася. 0:4 - це був той ще початок...», - сказав Гусєв.

yyyyyhhh 15.05.2020 13:49

У темі 1 долучень
Каталонська «Барселона» і міланський «Інтер» поки не можуть домовитися про перехід 22-річного аргентинського форварда Лаутаро Мартінеса.

Раніше повідомлялося, що «Барселона» готова заплатити за Мартінеса €60 мільйонів і віддати двох своїх футболістів. Але «Інтер» хоче отримати за Лаутаро мінімум €90 мільйонів і одного гравця, що не влаштовує іспанський клуб.

У поточному сезоні Мартінес провів за «Інтер» 31 матч у всіх турнірах, де забив 16 м'ячів і віддав 4 результативні передачі.

Контракт Лаутаро з міланським клубом розрахований до літа 2023-го року.

yyyyyhhh 16.05.2020 09:43

У темі 1 долучень
Сьогодні, 16 травня, поновлюється чемпіонат Німеччини. Колишній форвард збірної України Олексій Бєлік прокоментував повернення топової європейської першості.

«Я в передчутті завтрашнього туру в чемпіонаті Німеччини. Чекаю з нетерпінням, але почуття двоякі — не знаєш, що чекає завтра, яким буде матч. Якщо в нашому чемпіонаті ми звикли бачити порожні трибуни, то в Бундеслізі важко уявити футбол без глядачів. Сподіваюся, що все буде добре і піде по накатаній. Хотілося б, щоб Бундесліга була тим локомотивом, який поведе європейський футбол», - підсумував Бєлік.

yyyyyhhh 16.05.2020 10:37

У темі 1 долучень
Хавбек іспанського «Бетіса» і національної збірної Франції Набіль Фекір не збирається змінювати клубну прописку. Про це заявив молодший брат футболіста Ясін Фекір.

«Мій брат щасливий і почувається добре в «Бетісі». Він дуже радий, що зробив цей новий крок у своїй кар'єрі і відчуває підтримку уболівальників».

Набіль Фекір перейшов в «Бетіс» влітку 2019 року. За цей час зіграв 23 матчі, забив 7 м'ячів і віддав 6 гольових передач. Його контракт з «Бетісом» розрахований до 2023 року.

yyyyyhhh 16.05.2020 14:20

У темі 1 долучень
«Ювентус» збирається в кінці цього сезону продати Адрієна Рабьо.

Як зазначає французька преса, туринський клуб незадоволений грою і поведінкою француза. Відзначимо, що Рабьо не хотів повертатися в Турин з Франції під час пандемії коронавірусу.

Італійський клуб готовий продати хавбека за 35 мільйонів євро або обміняти його на іншого гравця.

Відзначимо, що в цьому сезоні Рабьо провів за туринців 24 матчі у всіх турнірах. Контракт півзахисника з «Ювентусом» розрахований до 2023 року.

yyyyyhhh 16.05.2020 15:05

У темі 1 долучень
Головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко поділився думками стосовно повернення чемпіонату України.

«Найголовніше, що зміниться - це гра при порожніх трибунах. Це більше схоже на ігри, які проходять на зборах: чутні вигуки гравців, підказки тренерів - не зовсім приємне видовище.

Приберуть рукостискання і якісь речі, які допоможуть дотримуватися соціальної дистанції. Також мають з'явитися протоколи, які підкажуть, як себе вести в підтрибунному приміщенні. Сподіваємося, що це допоможе повернути футбол в тому вигляді, якому ми звикли його бачити - при повних трибунах і великій кількості уболівальників», - сказав Михайленко.

Чемпіонат України повинен повернутися 30 травня. Лідирує в чемпіонаті України «Шахтар», який зустрінеться з «Динамо» в першому турі після відновлення турніру. Луганська «Зоря» розташувалася на другій сходинці, кияни замикають першу трійку.

yyyyyhhh 16.05.2020 16:41

У темі 1 долучень
Атакуючий півзахисник «Шахтаря» Тайсон потрапив до сфери уваги турецького «Фенербахче». Клуб зі Стамбула збирається як слід зміцнити склад, щоб в наступному сезоні поборотися за титул чемпіона Туреччини.

Відзначається, що «Фенербахче» і раніше стежив за Тайсоном, але всякий раз «канаркам» не вдавалося узгодити переїзд бразильця на «Шукрю Сарачоглу».

Нинішній контракт Тайсона закінчується влітку наступного року, і це може послужити приводом для більш простого ведення переговорів з «Шахтарем». Крім того, бразилець раніше неодноразово натякав на своє бажання піти з українського клубу.

yyyyyhhh 16.05.2020 18:12

У темі 1 долучень
Чемпіонат Німеччини. 26-й тур.

Боруссія Д – Шальке – 3:0

Холанд, 28, Геррейру, 45, Азар, 48

Ділейні, 53 – Сане, 50

Боруссія Д: Бюркі – Аканжи, Хуммельс, Піщек – Геррейру, Ділейні, Дауд, Хакімі – Брандт, Холанд, Азар.

Запасні: Хітц, Санчо, Гьотце, Балерді, Морей, Рейна, Шмельцер, Фюріх, Рашль.

Шальке: Шуберт – Настасіч, Тодібо (Матондо, 46), Кенні – Ощіпка, Маккенні, Сане, Каліджиурі – Сердар, Раман (Бургшталлер, 46), Аріт.

Запасні: Нюбель, Міранда, Грегоріч, Матондо, Кутуджу, Шепф, Беккер, Меркан.

Арбітр: Деніз Айтекін (Оберасбах, Німеччина).

Стадіон: «Зігналь-Ідуна-Парк» (Дортмунд, Німеччина).

У суботу, 16-го травня, відбудеться поєдинок 26-го туру німецької Бундесліги, в якому зійдуться дортмундська «Боруссія» і гельзенкірхенський «Шальке». Матч пройде в Дортмунді (Німеччина), на полі стадіону «Зігналь-Ідуна-Парк», початок о 16:30.

Пауза в чемпіонаті Німеччини не дозволила своєчасно провести одне з найбільш емоційних протистоянь Бундесліги. 156-м за рахунком «Рурським дербі» буде подовжено сезон, що був перерваний пандемією на довгих два місяці. Немов з чистого аркуша командам належить підійти до завершального етапу розіграшу національної першості. Вихідні позиції за період вимушеного відпочинку залишилися незмінними – «джмелі» переслідують «Баварію» на вершині турнірної таблиці, а ось на «королівських синіх» ще чекає важка боротьба за єврокубкову зону.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу між «Боруссією» з Дортмунда і «Шальке». За перебігом матчу можна слідкувати за цим посиланням.

yyyyyhhh 17.05.2020 08:56

У темі 1 долучень
Сезон у другому за рахунком дивізіоні Росії дограний не буде, а «Ротор», який очолює екс-тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич, отримає місце в еліті.

- 15 травня виконком РФС оголосив про завершення сезону у ФНЛ, за що раніше проголосувала більшість клубів ліги. «Ротор» - в прем'єр-лізі!

- Ми дуже раді. Через 16 років вищий дивізіон повертається в Волгоград! Це місто з великими футбольними традиціями, воно заслуговує на те, щоб бути представленим в прем'єр-лізі.

- Ви, зрозуміло, підтримуєте рішення про дострокове припинення сезону в дивізіоні?

- Ми були готові до продовження першості, але в ФНЛ своя специфіка - складна логістка, великі відстані. На першому місці має стояти здоров'я людей.

- З керівництвом «Ротора» на тему РПЛ спілкувалися? Яким буде бюджет, які кошти плануються на трансферну кампанію?

- Так, спілкувалися. Але всі рішення залишаються за керівництвом. Ці питання краще адресувати йому. Можу тільки сказати, що «Ротор» готовий до виступу в прем'єр-лізі. Після чемпіонату світу 2018 в місті залишився приголомшливий стадіон, на який уболівальник ходить із задоволенням, створена інфраструктура.

yyyyyhhh 17.05.2020 10:45

У темі 1 долучень
16 травня не стало батька президента Української асоціації футболу Василя Павелка.

Про це повідомив сайт УПЛ.

«Українська Прем’єр-Ліга висловлює щирі співчуття президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку з приводу непоправної втрати — смерті батька.

yyyyyhhh 17.05.2020 11:55

У темі 1 долучень
Британські папараці піймали в свій об'єктив Девіда Бекхема, який почав раптово лисіти.

Легендарний британський футболіст під час карантину ризикнув закупитися в одному з магазинів Котсволда і забув при цьому надіти головний убір.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році Девід зробив пересадку волосся, але, як видно з фотографії, вона допомогла ненадовго.

«Цілком очевидно, що в пересадці волосся немає нічого поганого, але я не думаю, що зробив би її сам. Якщо я почну лисіти, то поголю голову», - говорив Бекхем в 2012 році.

yyyyyhhh 17.05.2020 13:58

У темі 1 долучень
Півзахисник «Тоттенхема» Тангі Ндомбеле незабаром може продовжити кар'єру в Серії А.

Як повідомляє Tribal Football, футболіста хоче купити «Інтер». Відзначається, що наставник «нерадзуррі» Антоніо Конте хоче бачити Ндомбеле в своєму клубі.

Нагадаємо, що у Ндомбеле напружені відносини з тренером «Тоттенхема» Жозе Моуріньо, тому він готовий покинути клуб.

У цьому сезоні він зіграв 27 матчів, забив 2 м'ячі і зробив 4 гольові передачі.

yyyyyhhh 18.05.2020 09:24

У темі 1 долучень
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко згадав фінал Ліги чемпіонів 2005 року, який залишився для нього гіршим спогадом в ігровій кар'єрі.

«До сих пір я не можу спокійно дивитися на момент, коли я не забив на останніх хвилинах додаткового часу - Єжи Дудек відбив два моїх удари в упор. Дуже важко зрозуміти, що там сталося.

Що стосується пенальті, можу сказати, що помилився - я повинен був його реалізовувати. До цього я дуже спокійно ставлюся, але момент в грі залишається для мене загадкою. Я не можу підібрати слова, щоб пояснити цю ситуацію », - сказав Шевченко.

Нагадаємо, основний час фіналу Ліги чемпіонів 2005 завершилося з рахунком 3:3. «Ліверпуль» дотиснув суперника в серії пенальті. Вирішальний удар Шевченко не забив.

yyyyyhhh 18.05.2020 10:27

У темі 1 долучень
Екс-наставник лондонського «Арсеналу» Арсен Венгер прокоментував ідею проводити матчі без глядачів.

Нагадаємо, що 16 травня відновилася Бундесліга, матчі якої проходять при порожніх трибунах.

«Я переконаний, що матчі без фанатів зашкодять футболу. Це рішення може бути в короткостроковій перспективі, але не в довгостроковій, але все-таки це найкращий спосіб закінчити сезон», - сказав Венгер.

Очікується, що чемпіонат Англії може бути відновлений у червні.

yyyyyhhh 18.05.2020 11:35

У темі 1 долучень
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко у інтерв'ю програмі «Великий футбол» розповів про свої найближчі плани:

«Зараз моя робота – це збірна України. У цієї команди я бачу велике майбутнє. Зараз ми з асистентами дуже багато аналізуємо, готуємо багато матеріалів щодо участі у майбутній Лізі націй. Це наша наступна мета. У нас дуже важка група (Німеччина, Іспанія, Швейцарія, Україна). Нині я повністю сконцентрований на роботі з національною командою. Для мене це головний пріоритет.

У нас дуже багато цілей. Будемо працювати, щоб досягти їх. А в майбутньому подивимося, як складеться життя. Звичайно, мені б хотілося повернутися до «Мілану», в якому я виблискував як гравець. Може бути, буде шанс і в якості тренера. Хоча, майбутнє – це розмите поняття.

Знаю, що до топ-10 речей з 90-х, яких не вистачає футболу, включили «Динамо» Лобановського. Це дуже приємно. «Динамо» в той час демонструвало прекрасний футбол. Ми отримували задоволення від того футболу, в який грали, радували уболівальників. У ті роки збирався повний стадіон.

При Лобановському у нас була відмінна команда, сильно згуртована. Ми дружили один з одним, до речі, всі були приблизно однакового віку. З приходом Лобановського команда абсолютно змінила своє обличчя. Це було дуже хороше покоління українських футболістів. Це і тоді говорили, і зараз відзначають. Ми демонстрували дуже якісний футбол.

До речі, з Ребровим ми завжди на зв'язку, тиждень тому спілкувалися з ним по телефону. Крім робочих, у нас ще і хороші відносини. Ми дуже дружимо в житті. Він мені постійно розповідає про прогрес українських футболістів, які грають у «Ференцвароші» (Олександр Зубков, Ігор Харатін). Ми планували запросити гравців з його команди, подивитися, дати цим хлопцям шанс проявити себе».

Sport.ua Telegram

yyyyyhhh 18.05.2020 11:50

У темі 1 долучень
Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс розповів про позитивні моменти варіанту з догравання чемпіонату України в Києві.

«Сьогодні чотири клуби з першої шістки практично знаходяться в Києві. Двом іншим ми повинні надати певні умови, щоб вони не відчували себе вигнанцями і гостями. «Зорі» я запропонував нашу базу ДЮСШ з двома тренувальними полями, з тренажерним залом, окремими кімнатами і триразовим харчуванням. Якщо треба, то і з полуденоком. Може, «Шахтар» вирішить в Києві прийматим суперників. Скаже надати будь-яку арену - питань немає.

Ми опинилися в ситуації, в якій повинні йти назустріч футболу, а не вимахуватися і говорити, як ми будемо грати. У тому місті чи іншому. Не потрібно говорити, що ми хочемо грати на своєму рідному стадіоні. У чому сенс? Ось стадіон «Динамо» імені Лобановського, сюди не пустять жодної людини, крім футболістів. Зіграли матч і розійшлися. Якщо хочете, проведемо всі матчі на цьому стадіоні. Або на НСК «Олімпійський». Можна і на «Оболонь-Арені» грати, вибирайте», - сказав Суркіс у «Великому Футболі».

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:31.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010