![]() |
У темі 1 долучень
Нападник «Реала» та національної збірної Франції Карім Бензема дав однозначну відповідь про можливий вихід з мадридського клубу.
«Ні, тому що для мене «Реал Мадрид» – найкращий клуб у світі. І немає кращої ліги, ніж Ла Ліга», – сказав Бензема. Минулого сезону Бензема разом з «Реалом» виграв чемпіонат Іспанії та Лігу чемпіонів, де став найкращим бомбардиром з 15 голами в активі. |
У темі 1 долучень
Форвард ПСЖ Мауро Ікарді може продовжити кар'єру в АПЛ.
Парижани попросили відомого футбольного агента Жорже Мендеша організувати перехід 29-річного аргентинця до «Вулверхемптона». Догляд Ікарді може прискорити ймовірний трансфер у ПСЖ нападника «Сассуоло» Джанлуки Скамакки. Раніше повідомлялося, що ПСЖ запропонував 35 млн. євро за Скамакку. |
У темі 1 долучень
Головний тренер «Наполі» Лучано Спаллетті оцінив перспективи команди в наступному сезоні.
«Всі чекають, що ми пройдемо такий самий шлях, але це буде нелегко. Для нас не є новиною, що вболівальники прагнуть чемпіонства, але це непросто. Нам буде вкрай важко фінішувати у першій четвірці, бо у нас уже не буде фори в 9 очок від «Ювентуса» та великого відриву від «Роми» з «Лаціо». Якщо ми проявимо себе так само добре, як минулого сезону, то можемо постаратися нав'язати боротьбу топ-командам», - сказав Спаллетті. Минулого сезону «Наполі» фінішував на 3-му рядку в турнірній таблиці Серії А. |
У темі 1 долучень
Керівництво «Ліверпуля» готове відпустити форварда Мохамеда Салаха влітку 2023 на правах вільного агента.
Як повідомляє Daily Mirror, в англійському клубі сподіваються, що таке рішення не вплине на його гру наступного сезону. Контракт Салаха з «червоними» спливає 30 червня 2023 року. У сезоні, що завершився, в активі Салаха 31 гол і 16 результативних передач у 51 матчі за «Ліверпуль» у всіх турнірах. |
У темі 1 долучень
22-річний центральний півзахисник «Шахтаря» Маркос Антоніо знаходиться на фінальній стадії переходу до «Лаціо».
Сьогодні вранці бразилець прилетів до Риму, де у нього заплановані проходження медичного огляду та підписання контракту з «Лаціо». Маркос Антоніо вже погодив 5-річний контракт із римлянами, за умовами якого отримуватиме 900 тисяч євро в перший рік та по 1,4 мільйони євро за кожен із наступних. Раніше повідомлялося, що за Маркоса Антоніо «Лаціо» заплатить «Шахтарю» 8 мільйонів євро, а ще 2 мільйони римський клуб буде винен «гірникам» у вигляді бонусів при виконанні певних умов. |
У темі 1 долучень
Головний тренер «Інтера» Сімоне Індзагі незабаром продовжить контракт із міланським клубом.
За даними джерела, його новий контракт із «нерадзуррі» буде розрахований до літа 2024 року. Очікується, що офіційно про продовження угоди буде оголошено сьогодні, 21 червня. Сімоне Індзагі очолює «Інтер» з 2021 року, його контракт з клубом, що діє, розрахований до літа 2023 року. |
У темі 1 долучень
Аргентинець Карлос Тевес розпочав тренерську кар'єру. Він призначений головним тренером аргентинського клубу «Росаріо Сентраль».
Контракт діятиме один рік, до червня 2023 року. Тевес ще навіть не закінчив необхідні тренерські курси, тому в офіційних протоколах не зможе значитися головним тренером. У кар'єрі гравця останнім клубом 38-річного Тевеса був «Бока Хуніорс», який форвард залишив у 2021 році. Раніше аргентинець виступав за «Корінтіанс», «Вест Хем», «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сіті», «Ювентус». |
У темі 1 долучень
Віцепрезидент «Кривбаса» Артем Гагарін розповів про економічну вигоду проведення нового сезону УПЛ в Україні.
«Стосовно економіки я навіть поясню приклад, який дуже буде близький для того ж телеканалу Футбол, який був транслятором чемпіонатів України. Багато людей працювали над створенням контенту, над тим, щоб показати, але зараз, якщо грати в іншій країні, то і транслювати буде інша країна. Тобто, ми лишаємо телеканал Футбол, людей, працівників без зарплатні – ми лишаємо Україну без податків. Банально, ми беремо проживання, харчування: ми витрачаємо ці гроші за кордоном – вони не йдуть до нас. Ми не стимулюємо бізнес в Україні, ми не даємо йому розвиток, щоб вони теж заробляли, платили податки. І це є те, що буде давати поштовх у розвитку нашій країні і в економічному плані», - сказав Гагарін. |
У темі 1 долучень
Епопея довкола можливого переходу нападаючого «Баварії» Роберта Левандовськи в «Барселону» триває.
Раніше каталонський клуб запропонував за 33-річного поляка 35 млн євро плюс бонуси. Як повідомляє The Telegraph, «Баварія» відхилила цю пропозицію. Мюнхенці хочуть одержати за свого футболіста чистих 40 мільйонів. Раніше повідомлялося, що Левандовськи уже погодив трирічний контракт із «Барселоною» Минулого сезону Левандовськи провів за «Баварію» 46 матчів у всіх турнірах, у яких записав на свій рахунок 50 голів та сім результативних передач. Контракт поляка з клубом спливає влітку 2023 року. |
У темі 1 долучень
Хорватський фахівець Ігор Йовічевіч, нинішній наставник «Дніпра-1», на 99,9% очолить донецький «Шахтар», інформує паблік Бомбардир, автором якого є журналіст Роман Бебех.
Головним аргументом при ухваленні хорватом такого рішення став майбутній виступ донецької команди у груповому раунді Ліги чемпіонів. Не виключено, що призначенню допоміг директор «Шахтаря» з футболу Даріо Срна з Хорватії. Незабаром очікується офіційна інформація щодо призначення нового наставника «гірників». Італійський фахівець Роберто Де Дзербі, який керував «Шахтарем» у сезоні 2021/22, залишить донецький клуб. «Гірники» поступово розпродують своїх легіонерів і в наступному сезоні зроблять ставку на українських гравців. 48-річний хорват Ігор Йовічевіч працює з «Дніпром-1» з осені 2020 року. У сезоні 2021/22 команда під його керівництвом посідала 3-тє місце, і хоча чемпіонат не закінчився, «Дніпро-1» отримав право зіграти в раунді Q4 кваліфікації Ліги Європи, гарантувавши собі єврокубкову осінь. Йовичевіч також має досвід роботи з львівськими «Карпатами», словенським «Целе» зі Словенії та Динамо Загреб з Хорватії. |
У темі 1 долучень
Захисник «Металіста» Богдан Порох поділився враженнями від контрольного матчу харків'ян проти болгарського ПФК «Ботєв» (1:2).
- Поле було дуже гарної якості, було приємно грати. Плюс проти нас була граюча команда, яка в наступному сезоні виступатиме в єврокубках. Вважаю, що показали хорошу, якісну гру з огляду на те, що ще не до кінця готові фізично. - Які завдання ставив на цю гру тренерський штаб? - Насамперед зіграти дисципліновано, показати все те, що ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Ну і, звичайно, порадувати наших уболівальників, усіх харків'ян! Хотіли подарувати їм позитивні емоції у такий важкий час. - «Металіст» використав схему із трьома центральними захисниками. Наскільки комфортно тобі в такому розташуванні? - Максимально комфортно. Є більше простору та часу для початку атаки. Плюс, в обороні нам легше грати за такої схеми. - Як загалом оціниш перші 11 днів зборів. У якому емоційному та фізичному стані знаходиться команда? - Вся команда з нетерпінням чекає початку чемпіонату, всі дуже скучили за футболом, Харковом! Тренуємося поки що в одноразовому режимі, поступово набираємо кондиції після такої тривалої перерви. |
У темі 1 долучень
«Барселона» найближчим часом зробить фінальний запит щодо трансферу нападника «Баварії» Роберта Левандовськи.
Як повідомляє джерело, каталонці готові заплатити за гравця близько 40 млн євро. Раніше повідомлялося, що мюнхенський клуб готовий продати футболіста, але хоче отримати за нього близько 60 мільйонів. Зазначимо, що Левандовськи уже погодив трирічний контракт із клубом. У сезоні 2021/22 форвард забив 46 голів у 50 матчах за «Баварію» у всіх турнірах. |
У темі 1 долучень
«Баварія» може посилити склад нападникам «Реймса» Уго Екітіке.
Як повідомляють джерела, 20-річний Екітіке є пріоритетним варіантом для мюнхенського клубу у разі відходу польського нападника Роберта Левандовськи. Екітіке також цікавий «Ньюкаслу», «Реалу» та ПСЖ. Екітіке виступає за основну команду «Реймса» з 2021 року. Його контракт із клубом розрахований до 2024 року. Минулого сезону він провів за клуб 26 матчів у всіх турнірах, у яких забив 11 голів і зробив 4 результативні передачі. |
У темі 1 долучень
«Арсенал» підписав американського воротаря Метта Тернера.
28-річний футболіст перейшов до Лондона з клубу «Нью-Інгленд Революшн». Тернер підписав тривалий контракт. Про терміни не повідомляють. Англійська преса стверджує, що за Тернера «Арсенал» заплатив близько 7 млн євро. Минулого сезону МЛС Метт зіграв лише 4 матчі. Раніше повідомлялося, що «Арсенал» закрив трансфер Габріеля Жезуса. |
У темі 1 долучень
Нападник «Миная» та екс-форвард збірної України Євген Селезньов розповів про своє майбутнє.
«Ми розмовляли з Богдановичем (Шаран – ред.). Він дуже хоче (продовжити контракт – ред.). По-перше, я повинен себе привести до ладу. Але я вже це зробив. Спочатку я думав, чи закінчувати чи ні, але я ще не награвся. Я бачу, як молоді гравці тягнуться до мене. Я розумію, що їм треба передати щось. Півроку – і все, що я маю, я залишу їм. Як далі вони гратимуть – це їхні проблеми. Але я хочу показати, як треба працювати, як важко не було б на заміні чи в основі. І як треба робити свою справу. Я вважаю, що це зможу. Я покажу своєю працею, що треба робити. Якщо я матиму стимул, якщо є куди прагнути, працювати, щоб отримувати задоволення, то 2 роки я зможу робити те, що я можу робити», – підсумував Селезньов. |
У темі 1 долучень
Італійський клуб «Аталанта» припинив виплачувати московському «локомотиву» борг за трансфер півзахисника Алєксєя Миранчука.
Гравець з рф переїхав до Бергамо два роки тому, у вересні 2020 року, за 14,5 млн євро. «Аталанта» мала виплатити цю суму кількома траншами. Але тепер, коли в італійців залишилося 5 млн євро боргу, клуб із Бергамо зупинив виплати. «Аталанта» пояснила своє рішення тим, що зараз неможливо перерахувати кошти на рахунок «локомотива». Виплати по трансферу півзахисника не проводяться через проблеми з переказом коштів до банку. Клуб з рф після цього відкрив рахунок в іншому банку, але бергамаски платити більше не збираються. В результаті московський клуб планує поскаржитися на італійців у ФІФА і потім у CAS (Спортивний арбітражний суд). Поточний контракт 26-річного росіянина з «Аталантою» розрахований до 30 червня 2024 року. Міранчук за два сезони в «Аталанті» зіграв 44 матчі та забив 6 голів у Серії A. Однак, його майбутнє в Італії під питанням. Швидше за все, росіянин залишить клуб із Бергамо вже у літнє міжсезоння. |
У темі 1 долучень
Автором єдиного голу в матчі плей-оф кваліфікації ЧС-2022 між Уельсом та Україною (1:0) названо Гарета Бейла.
Таке рішення ухвалено після технічного перегляду моменту. Спочатку в офіційному звіті було зазначено, що гол у свої ворота забив капітан збірної України Андрій Ярмоленко, котрий підправив м'яч у ворота після навісу від Бейла. У повідомленні валлійців сказано: «Після технічного перегляду переможний гол у ворота України, який відправив нас на ЧС, був присуджений Гарету Бейлу». Уельс вийшов на фінальний раунд ЧС-2022, який пройде в листопаді та грудні. Команда Бейла зіграє в групі B разом зі США, Англією та Іраном. |
У темі 1 долучень
Угорський клуб «Академія Пушкаша» офіційно повідомив, що взяв в оренду на один рік форварда луганської «Зорі» Шахаба Захеді.
Також в оренді в «Академії Пушкаша» Захеді провів другу половину минулого сезону. На його рахунку 4 голи та 1 асист з 8 матчах чемпіонату Угорщини. Нещодавно Шахаб відновився після травми, і вже в неділю, 3 липня, вирушить із «Акдемією Пушкаша» на збори до Австрії. |
У темі 1 долучень
Полтавська «Ворскла» відкликала з оренди півзахисника Юрія Козиренка, який виступав за білоруську «Іслоч».
До білоруського клубу Козиренко перейшов півтора року тому. За цей час півзахисник провів 48 матчів, у яких забив 4 голи та віддав 5 результативних передач. Перед стартом сезону-2022 Козиренка було обрано капітаном білоруського клубу. |
У темі 1 долучень
Сьогодні вночі у США «Баварія» та «Манчестер Сіті» провели товариський матч у рамках своїх передсезонних турне.
Чемпіони Англії здобули мінімальну перемогу 1:0. Дебютним голом за команду відзначився зірковий новачок Ерлінг Холанд. «Баварія» – «Манчестер Сіті» 0:1 Гол: Холанд (12) «Баварія»: Ноєр (Ульрайх, 46) – Павар (Мазрауї, 63), Ернандес (де Лігт, 58), Упамекано (Станішич, 77), Девіс (Ваннер, 77) – Забітцер (Гравенберх, 58), Кімміх - Коман (Ньянзу, 77), Гнабрі (Відович, 77), Сане (Мусіала, 58) - Мюллер (Зіркзе, 77). «Манчестер Сіті»: Едерсон - Канселу, Аке (Уокер, 59), Рубен Діаш, Вілсон-Есбранд (Льюїс, 82) - де Брюйне, Бернарду Сілва (Філліпс, 71), Родрі - Марез (Палмер, 72), Холанд (Альварес, 46), Гріліш. |
У темі 1 долучень
У тернопільської «Ниви» може з’явитися новий інвестор. Він пов’язаний із футболом і вже мав успішний проєкт.
Днями «Нива» офіційно підтвердила участь у новому сезоні ПФЛ. Наступного тижня команда із Тернополя розпочне перший тренувальний збір. Футбольний сезон 2021/22 в Україні завершився достроково через вторгнення російських військ на територію країни. У підсумковій турнірній таблиці Першої ліги «Нива» посіла п’яте місце. У новому сезоні Першої ліги попередньо зіграють 16 команд. Орієнтовний початок чемпіонату – 27 серпня. |
У темі 1 долучень
За два роки в «Челсі» Тімо Вернер так і не зміг повною мірою розкрити себе. Німецький форвард незадоволений своїми перспективами у лондонському клубі.
За інформацією німецьких ЗМІ, Вернер хоче повернутися до «РБ Лейпциг», звідки й перейшов до «Челсі» влітку 2020 року за 47,5 мільйонів фунтів. Кольори «Лейпцига» Вернер захищав з 2016 року. У минулому сезоні на рахунку Вернера 11 голів та 6 асистів у 37 матчах за «Челсі» у всіх турнірах. Контракт розрахований до літа 2025 року, трансферна вартість оцінюється у 35 мільйонів євро. |
У темі 1 долучень
Офіційний сайт клубу УПЛ «Дніпро-1» оголосив, що склад команди поповнив захисник Євген Цимбалюк.
При цьому клуб не повідомляє про те, чи гравець підписав контракт або перебуває на перегляді. Раніше низка гравців вже була на перегляді і покинула команду. 26-річний Цимбалюк відомий за виступами за «Олімпік» та «Десну». Минулого сезону Цимбалюк провів 15 матчів у складі чернігівської команди. |
У темі 1 долучень
Новий півзахисник «Манчестер Юнайтед» Каземіро висловив сподівання, що форвард команди Кріштіану Роналду не залишить команду в це трансферне вікно.
«Ми говоримо про одного з найкращих футболістів усіх часів. Він знає, що я його дуже поважаю. Сподіваюся, що він залишиться з нами, бо є чудовим футболістом. Він багато забиває, має менталітет переможця і є лідером команди. Він дуже важливий для нас. Ми близько спілкуємося у тому числі через мову. Він дуже допомагає мені з першого дня, коли я приїхав сюди. Я дуже розраховую на те, що Кріштіану залишиться», - сказав Каземіро. |
У темі 1 долучень
У матчі з Шотландією (0:3) збірна України зазнала 16-ї поразки з великим рахунком в історії. 9 разів наша команда поступалася суперникам з різницею в три і більше м'ячі в офіційних іграх (4 - у чемпіонатах світу, 3 - у Лізі націй, 2 - у чемпіонатах Європи) та 7 - у товариських поєдинках. П'ять розгромів українці зазнали за Олега Блохіна, чотири - за Андрія Шевченка, два - за Олексія Михайличенка, по одному - за Анатолія Конькова, Валерія Лобановського, Леоніда Буряка, Михайла Фоменка та Олександра Петракова.
До речі, першу велику поразку за Петракова збірна зазнала в 13-му матчі під його керівництвом. Пізніше вперше потрапляли до «нокауту» лише колективи Валерія Лобановського (у 18-й грі) та Андрія Шевченка (у 22-й). А рекордсменом нашої національної дружини є Йожеф Сабо, чиї підопічні жодного разу не програвали «по-великому» у 34 поєдинках. |
У темі 1 долучень
Капітан збірної Італії Леонардо Бонуччі прокоментував перемогу 1:0 над Англією у Лізі націй:
«Підтримка наших фанатів мала визначальне значення. Вони попросили нас, щоб ми показали гордість і мужність, і ми виклалися на поле, створивши більше моментів, ніж Англія. За допомогою такого підходу ми можемо продовжувати зростати. У нас був добрий початок, потім оборонялися надто глибоко. Проте загалом ми тримали гру під контролем, лише трохи ризикуючи наприкінці матчу. Ми знаємо, що нам потрібно працювати над цим і залишатися компактнішими, але сьогодні, я думаю, команда заслуговує на оплески». |
У темі 1 долучень
У 5-му турі групової стадії розіграшу Ліги націй УЄФА збірна Іспанії у рідних стінах програла команді Швейцарії – 1:2.
«Фурія роху», поступившись альпійцям на своєму полі, зазнала першої домашньої поразки в офіційних матчах з 2003 року. Понад 19 років тому - 7 травня 2003-го - іспанці програли у кваліфікації Євро-2004 збірній Греції (0:1). Команда Іспанії не програвала на своєму полі у 56 матчах поспіль. У 6-му турі Ліги націй іспанці зустрінуться із португальцями. Гра відбудеться 27 вересня, початок о 21:45. У турнірній таблиці групи А2 Іспанія посідає 2 місце, маючи 8 очок. Португалія – лідер квартету із 10 очками. |
У темі 1 долучень
37-річний уродженець Задара Лука Модріч став автором одного з голів хорватської збірної у матчі Ліги націй із командою Австрії (3:1). Півзахисник відзначився у віці 37 років та 16 днів. Він обійшов Ніко Ковача, який має в активі гол за збірну у віці 36 років та 327 днів.
Модріч, який захищає кольори збірної Хорватії з 2006 року, має на своєму рахунку 154 матчі за команду та 23 голи. У складі збірної Хорватії Лука грав у фіналі чемпіонату світу-2018. Нагадаємо, Хорватія у виїзному поєдинку Ліги націй перемогла Австрію з рахунком 3:1 та вийшла у плей-офф турніру, посівши перше місце у групі 1 Дивізіону А. Раніше повідомлялося, що Лука Модріч може продовжити контракт із мадридським «Реалом» до 2024 року. |
У темі 1 долучень
Головний тренер збірної Німеччини Ганс-Дітер Флік прокоментував нічию із національною командою Англії (3:3) в матчі заключного туру Ліги націй.
«Це був добрий тест. Є багато позитивних моментів, які ми можемо витягти з гри, але є й негативні, які ми маємо усунути. Дуже добре, що нам вдалося повернутися в гру наприкінці матчу», - сказав Флик. Зазначимо, що Німеччина посіла третє місце в своєму квартеті та зберегла прописку в елітному дивізіоні Ліги націй. |
У темі 1 долучень
Екс-півзахисник дортмундської «Боруссії», леверкузенського «Баєра» та «Штутгарта» Гонсало Кастро оголосив про завершення професійної кар'єри. У червні футболістові виповнилося 35 років.
З 1 липня цього року 35-річний Кастро був вільним агентом після закінчення контракту з «Армінією». Знайти новий клуб хавбек не зміг. За кар'єру Кастро провів 421 матч у Бундеслізі, забив 38 голів та віддав 80 гольових передач. За збірну Німеччини він зіграв 5 матчів, дебютувавши у березні 2007 року. Нагадаємо, раніше екс-гравець збірної Англії завершив кар'єру у 32 роки. |
У темі 1 долучень
19-річний сенегальський легіонер Самба Діалло сьогодні в Ужгороді приєднався до першої команди «Динамо», у якій продовжить виступи цього сезону.
Зазначається, що Діалло вже внесений до офіційної заявки «біло-синіх» на сезон в УПЛ, а також на матчі Ліги Європи. Загалом у заявці «Динамо» на сезон в УПЛ перебувають п'ять легіонерів. Крім Діалло, це Томаш Кендзьора (Польща), Джастін Лонвейк (Нідерланди), Кахім Перріс (Ямайка) та Беніто (Нігерія). Раніше повідомлялося, що Діалло намагався працевлаштуватися у французькому «Бресті», але не підійшов цій команді й був змушений покинути її ряди. |
У темі 1 долучень
1 жовтня у матчі 9-го туру АПЛ «Вест Хем» переміг «Астон Віллу» з рахунком 2:0.
Голи забили Джанлука Скамакка (29 хв) та Джаррод Боуен (54 хв). Молотобійці пішли із дна турнірної таблиці. Вест Хем – Вулверхемптон – 2:0. |
У темі 1 долучень
Учора форвард «Ювентуса» Федеріко К'єза провів частину тренування у загальній групі команди. Це сталося вперше із січня.
Нагадаємо, 9 січня К'єза порвав хрестоподібну зв'язку лівого коліна на матчі проти «Роми» (4:3). У процесі лікування виникали ускладнення, але зараз 24-річний італієць близький до повного відновлення. Раніше повідомлялося про те, що до повернення до загальної групи також близький Поль Погба. |
У темі 1 долучень
Головний тренер «Мілана» Стефано Піолі прокоментував поєдинок 3-го туру Ліги чемпіонів, в якому «росонері» у Лондоні програли «Челсі», пропустивши три м'ячі без відповіді.
«Почали гру добре, але потім допустили багато невірних рішень. Безперечно, ми могли досягти більшого. Другий гол «Челсі» був ключовим у матчі, він змінив наше ставлення. А на такому рівні не можна дозволяти собі зменшувати оберти», – заявив Піолі. Програвши «Челсі», у таблиці групи Е Ліги чемпіонів «Мілан» посідає 3 місце, маючи 4 очки. Він за додатковими показниками поступається лондонцям. Лідирує «РБ Зальцбург» (5 пунктів). 11 жовтня «Мілан» та «Челсі» повторно з'ясують стосунки вже в Італії. |
У темі 1 долучень
У матчі третього туру групового раунду Ліги Європи нідерландський ПСВ на виїзді розгромив швейцарський «Цюрих» із рахунком 5:1.
|
У темі 1 долучень
Головний тренер мадридського «Реалу» Карло Анчелотті поділився думками про майбутній матч з «Барселоною»:
«Готуємось до матчу у звичайному режимі. Зустрічаються два величні клуби. Не хочу нічого вигадувати. Минулого сезону я намагався щось вигадати і був за це покараний. Ми повинні думати лише про свою гру. Ми маємо достатньо ресурсів, щоб добре провести сезон». Зазначимо, що матч 9-го туру чемпіонату Іспанії з футболу між «Реалом» та «Барселоною» відбудеться вже сьогодні, 16 жовтня. Стартовий свисток пролунає о 17:15 за Києвом. |
У темі 1 долучень
У матчі 11-го туру чемпіонату Італії з футболу «Фіорентина» та «Інтер» видали божевільний матч. Гра завершилася з рахунком 4:3 на користь гостей із Мілану. «Фіалки» двічі відігравалися, але втратили нічию на 90+5 хвилині.
Чемпіонат Італії з футболу. 11-й тур Серія А. 22 жовтня «Фіорентина» – «Інтер» – 3:4 Голи: Кабрал, 33 (пен.), Іконе, 60, Йович, 90 – Барелла, 2, Мартінес, 15, 73, Мхітарян, 90+5 |
У темі 1 долучень
Головний тренер «Ліверпуля» Юрген Клопп вважає, що після паузи на чемпіонат світу його команда заграє інакше:
«Після чемпіонату світу «Ліверпуль» буде іншим – ми тренуватимемося, до нас повернуться травмовані. Але все залежить і від того, у якому стані гравці приїдуть із чемпіонату світу. Я поняття не маю. Якщо вони повернуться з чемпіонату світу здоровими... Якщо вони рано вилетять, отримають паузу, а потім тренуватимуться з нами протягом трьох з половиною тижнів, то це буде просто чудово! Але тут дуже багато «якщо». Зараз мене не цікавить, яким буде «Ліверпуль» після чемпіонату світу. Мене хвилює лише завтрашній день». |
У темі 1 долучень
У Варшаві відбувся поєдинок заключного туру групового раунду Ліги чемпіонів, у якому донецький «Шахтар» приймав чинного володаря Кубка Німеччини – «РБ Лейпциг». Команду Ігора Йовічевіча у цьому матчі влаштовувала лише перемога, оскільки будь-який інший результат не дозволяв зачепитися за путівку до 1/8 фіналу найпрестижнішого єврокубку.
«Биків» влаштовувала й нічия, проте вони хотіли не лише утриматися на другому місці в турнірній таблиці, а й помститися «гірникам» за принизливу домашню поразку (1:4) в першому турі. А перемога ще й давала німцям шанси фінішувати першими у турнірній таблиці за умови, якби мадридський «Реал» у паралельній зустрічі не зміг обіграти шотландський «Селтік». Козирем у рукаві гостей був їхній новий головний тренер Марко Розе, який два роки тому двічі перемагав «Шахтар» на чолі «Боруссії» з Менхенгладбаху. Тоді гладбахці забили аж 10 м'ячів без відповіді (6:0, 4:0). Як показав підсумковий результат сьогоднішньої гри, «гірники» справді є зручним для Розе суперником (або навпаки). Але про все по порядку. Для чемпіонів України матч одразу пішов не за планом. Вже на 10-й хвилині Крістофер Нкунку відкрив рахунок на табло, успішно зігравши на добиванні після того, як Анатолій Трубін відбив удар Тімо Вернера. Для французького півзахисника цей гол став третім у цьому єврокубковому сезоні. Getty Images/Global Images Ukraine Таким чином шанси «гірників» зачепитися за «журавля в небі» де-факто зникли вже в дебюті поєдинку. Донеччанам потрібно було забивати щонайменше двічі, тоді як у суперників з'явилося навіть право на помилку. Втім, підопічні Йовічевіча не опустили руки й намагалися відігратися ще в першому таймі, проте на перерву вони пішли, поступаючись у рахунку. У роздягальні хорватський фахівець мав підібрати потрібні слова, щоб його команда переламала перебіг поєдинку. Однак початок другого тайму вийшов схожим на перший. «РБ Лейпциг» знову забив швидкий гол, цього разу відзначився Андре Сілва. Після удару головою м'яч влучив у кут воріт донецької команди – Трубін знову не врятував. А на 63-й хвилині навіть найголовніші оптимісти зрозуміли, що для «Шахтаря» цей поєдинок буде останнім у цьогорічному сезоні Ліги чемпіонів. Домінік Собослаї отримав пас на хід, обіграв Трубіна та відправив м'яч у порожні ворота, довівши рахунок до розгромного. На цьому гру можна було закінчувати, але «бики» не зупинялися. На екваторі другого тайму голкіперу «гірників» довелося вчетверте діставати сферу із сітки своїх воріт. Гравці «РБ Лейпцига» розіграли штрафний, коли всі чекали навісу в штрафний майданчик, і Дані Ольмо майстерним ударом з гострого кута забив від дальньої штанги. Неймовірне виконання, Трубін просто не мав шансів дотягнутися. 0:4 – «Шахтар» навесні продовжить єврокубкову кампанію, але вже у Лізі Європи. «РБ Лейпциг» все ж фінішував на другій позиції в групі, оскільки «Реал» на «Сантьяго Бернабеу» забив відразу п'ять м'ячів у ворота «Селтіка», пропустивши у відповідь лише один гол. Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група F. 6-й тур. «Шахтар» – «РБ Лейпциг» - 0:4 Нкунку, 10, Сілва, 50, Собослаї, 62, Ольмо, 68 Михайліченко, 24, Л. Тейлор, 65, Сікан, 90 «Шахтар»: Трубін – Михайліченко, Матвієнко, Бондар, Конопля (Л. Тейлор,59) – Степаненко – Мудрик (Тотовицький, 74), Судаков (Джурасек, 59), Бондаренко (Криськів, 81), Петряк – Траоре (Сікан, 59). РБ «Лейпциг»: Бласвіх – Раум (Гальстенберг, 67), Гвардіол, Орбан, Сімакан (Генріхс, 67) – Шлагер (Діалло, 75), Кампль – Нкунку, Собослаї (Ольмо, 67) – Вернер (Форсберг, 19), Сілва. Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія). Стадіон: ім. маршала Юзефа Пілсудського (Варшава, Польща). Температура: 10°C |
У темі 1 долучень
У середу, 9 листопада, у матчі 1/16 фіналу розіграшу Кубка англійської ліги «Манчестер Сіті» обіграв вдома «Челсі» з рахунком 2:0.
На 53-й та 58-й хвилинах зустрічі голами у складі «містян» відзначилися Марез та Альварес. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:17. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010