![]() |
У темі 1 долучень
Англійський футбольний клуб «Ньюкасл» повідомив на своєму офіційному сайті, що група власників клубу – PIF, PCP Capital Partners та RB Sports & Media інвестувала ще 70,4 мільйона фунтів стерлінгів в акціонерний капітал.
Наразі загальна сума інвестицій у клуб перевищує 450 мільйонів фунтів. За ці гроші клуб встиг провести модернізацію тренувальних приміщень, зробив ремонт «Сент-Джеймс Парку» та найняв ряд керівників для побудови комерційної діяльності клубу. Також у цю суму входять і інвестиції у трансфери. «Ми на початку реалізації довгострокового плану, метою якого є створення клубу, здатного стабільно конкурувати на найвищому рівні англійського та європейського футболу. Нам потрібно розвивати весь бізнес та команду. І ми повинні робити це, дотримуючись правил фінансового феєр-плею. Ці додаткові інвестиції дозволяють продовжувати реалізацію бізнес-плану», – заявив генеральний директор «Ньюкасла» Даррен Ілз. До речі, «Ньюкасл» непогано проводить поточний сезон. «Сороки» займають 3-е місце в таблиці АПЛ на цей момент. Раніше стало відомо, що «Ньюкасл» виявив інтерес до Едена Азара. |
У темі 1 долучень
Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке зізнався, що був би радий перемозі збірної Аргентини на чемпіонаті світу в Катарі.
«Якщо Іспанія не виграє Кубок світу, я хотів би, щоб переможцем стала Аргентина. Буде несправедливо, якщо Мессі завершить кар'єру, не вигравши чемпіонату світу. Але я вважав би за краще, щоб перемогла Іспанія. Хоча мені здається, що Мессі міг би зіграти і на наступному чемпіонаті світу. Звичайно, перемозі Уругваю я теж був би радий через Луїса Суареса», - сказав Енріке. Нагадаємо, наступний чемпіонат світу пройде в 2026 році. Ліонелю Мессі на той час виповниться 39 років. |
У темі 1 долучень
Перед тренерським штабом збірної Франції постала необхідність пошуку заміни Каріму Бензема, який пропустить майбутній чемпіонат світу 2022 року в Катарі через травму.
За інформацією іспанських ЗМІ, Дідьє Дешам замість Бензема включить у заявку форварда «Манчестер Юнайтед» Антоні Марсьяля. У нинішньому сезоні на його рахунку 4 голи та 2 асисти у 7 матчах у всіх турнірах. У складі збірної Франції сумарно провів 30 матчів та забив у них 2 голи. |
У темі 1 долучень
Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке висловився про колегу Ганса-Дітера Фліка, який очолює Німеччину. Напередодні команди зіграли внічию (1:1) на груповому етапі чемпіонату світу 2022.
«Він мені особливо подобається – він дуже освічений, а його футбольний рівень дуже високий. Крім того, у команді гравці до нього ставляться шанобливо. Він мені подобається. Ми домовилися зустрітися у фіналі, начебто ми пара… Всі знають, що єдиний спосіб знову зустрітися з Німеччиною – це фінал турніру. Жарт чи серйозно, ми сказали, що побачимося 18-го числа у Досі, щоб зіграти у цьому матчі», - сказав Енріке. |
У темі 1 долучень
Головний тренер «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола заявив, що не виключає повернення до «Барселони», з якою вже працював у 2008 – 2012 роках:
«Якби це було необхідно, я повернувся б до «Барселони», але це не той випадок. Пеп пішов, а клуб продовжив перемагати. Ніщо не зрівняється з «Барселоною». Якщо нам одного разу доведеться возз'єднатися, ми зробимо це, але тільки природним чином. Нині черга інших людей». Раніше Гвардіола продовжив контракт із «Манчестер Сіті» до 2025 року. |
У темі 1 долучень
Нападник збірної Південної Кореї Сон Хин Мін прокоментував перемогу над національною командою Португалії (2:1) у матчі заключного туру групового етапу чемпіонату світу 2022.
«Я давно чекав на цей момент і вірив, що у нас все вийде. Я не дуже справлявся з роллю капітана команди, але мої товариші по команді завжди прикривали мене. Я так дякую їм і так пишаюся ними. Вони ніколи не здавалися та йшли на жертви заради команди», - сказав Сон Хин Мін. Нагадаємо, завдяки цій перемозі Південна Корея вийшла до 1/8 фіналу, де 5 грудня зіграє проти Бразилії. |
У темі 1 долучень
Португальська футбольна федерація офіційно оголосила про звільнення Фернанду Сантуша з посади головного тренера збірної Португалії.
Фернанду Сантуш очолював збірну Португалії з вересня 2014 року. 68-річний фахівець привів свою команду до перемоги на Євро-2016, а на ЧС-2022 вилетів в 1/4 фіналу від збірної Марокко (0:1). Керівництво Португальської футбольної федерації вже розпочало процес вибору нового головного тренера. Раніше повідомлялося, що нового наставника збірної Португалії буде призначено в найближчі кілька тижнів. |
У темі 1 долучень
У суботу, 17 грудня, відбудеться матч за третє місце чемпіонату світу 2022, в якому зустрінуться національні збірні Хорватії та Марокко.
Поєдинок відбудеться на стадіоні «Халіфа» в Досі. Початок матчу о 17:00 за київським часом. Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua Також Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Хорватія – Марокко. |
У темі 1 долучень
Названо суддівську бригаду, яка обслуговуватиме фінал чемпіонату світу в Катарі.
Головним арбітром працюватиме польський рефері Шимон Марциняк. Асистенти – його співвітчизники Павел Сокольницький та Томаш Лісткевич. Варто зазначити, що батько Лісткевича Міхал був асистентом рефері на фіналі ЧС-1990 між Німеччиною та Аргентиною (1:0). Марциняк стане першим поляком, який судитиме фінал ЧС як головний арбітр. На цьому турнірі він працював на двох матчах: Франція – Данія (2:1) на груповому етапі та Аргентина – Австралія (2:1) у 1/8 фіналу. Фінал відбудеться 18 грудня на стадіоні «Лусаїл Айконік». Початок о 17:00 за Києвом. |
У темі 1 долучень
Хорватський захисник Йосип Шутало прокоментував здобуту бронзову медаль на ЧС-2022 з футболу у футболці національної команди:
«За два дні до матчу тренер попередив мене, що я гратиму. Він сказав, щоб я просто грав у свою гру і що він знає про мої якості. Я чекав на це. Я намагався виконати це завдання якнайкраще. Я справді пишаюся нашим досягненням. Я думаю, що тільки за кілька днів ми зрозуміємо, що ми зробили насправді. Я хочу присвятити цей успіх собі, тому що я думаю, що заслужив на нього. Я працював для цього все своє життя, але, звичайно, я також хочу присвятити медаль моїй родині та всій Хорватії». Зазначимо, що у матчі за 3-є місце на ЧС-2022 з футболу зіграли збірні Хорватії та Марокко. Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь хорватів. |
У темі 1 долучень
У неділю, 18 грудня, відбувся фінал ЧС-2022 з футболу у Катарі між збірними Аргентини та Франції. Основний час гри завершився з рахунком 2:2. В екстратаймах команди відзначилися по одному разу. За підсумками в серії пенальті точнішими виявилися аргентинці – 4:2.
Лідер збірної Аргентини Ліонель Мессі оформив у цьому матчі дубль. Саме він забив перший та останній гол своєї команди. Після фінального матчу традиційно було названо найкращого гравця зустрічі. Ним і став зірковий Ліонель Мессі. Крім цієї нагороди, він також отримав приз найкращого гравця всього чемпіонату. |
У темі 1 долучень
«Манчестер Сіті» на місяць втратив свого захисника Рубена Діаша. Про це повідомляють англійські ЗМІ.
Діаш має пошкодження підколінного сухожилля, яке він отримав під час ЧС-2022 у складі збірної Португалії. У нинішньому сезоні на рахунку Рубена Діаша 1 гол у 19 матчах за «Манчестер Сіті» у всіх турнірах. На ЧС-2022 25-річний португалець провів 4 матчі. |
У темі 1 долучень
Наставник лондонського «Тоттенгема» Антоніо Конте напередодні поєдинку проти «Крістал Пелас» розповів про те, які ставить перед собою завдання у стані «шпор».
«Моє головне завдання тут – збудувати надійний проект, а не виграти чемпіонський титул у Прем'єр-лізі. Якщо буду задоволений своєю роботою, то залишусь у «Тоттенгемі». Однак, якщо не буду впевнений на 100 відсотків, що все роблю правильно, то можу покинути команду», - сказав Конте. |
У темі 1 долучень
Президент УАФ Андрій Павелко оцінив роботу голови комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі:
«Я дуже вдячний усім нашим іноземним фахівцям, які допомагають привносити до нашого футболу європейські стандарти. Ми чудово пам'ятаємо, що наш суддівський комітет – це завжди була мафія у мафії. Я дуже довго бачив, як усе це покоління, яке вирощували з молоком матері, не хотіло змінюватись. Були цілі династії. Я вважаю, що Лучі проводить дуже хорошу роботу. Він є прикладом для наших молодих арбітрів, які в майбутньому очолять комітет арбітрів і виховають нових зірок. Я впевнений, що цей перехід відбудеться. Ми вдячні Лучі, що він цей перехід проводить». |
У темі 1 долучень
Спортивний директор «Баварії» Хасан Саліхаміджич назвав фінансові умови, на яких мюнхенський клуб узяв в оренду у «Манчестер Сіті» Жоау Канселу.
Оренда португальського захисника до кінця сезону для чемпіонів Німеччини безкоштовна. Викуп обійдеться «Баварії» у 70 мільйонів євро, проте він не є обов'язковим. 28-річний Жоау Канселу вже встиг провести два матчі за «Баварію» (один – у Бундеслізі та один – у Кубку Німеччини) та відзначитись у них однією гольовою передачею. |
У темі 1 долучень
20-річний український захисник «Борнмута» Ілля Забарний може дебютувати за англійський клуб у березні. Про це розповів головний тренер команди Гарі О'Ніл.
«Я не знаю точних термінів, але я думаю, що це буде десь між двома та чотирма тижнями. Він не зіграє цього тижня з «Манчестер Сіті», і навряд чи він візьме участь у матчі з «Арсеналом» (4 березня – прим.), але після цього я сподіваюся, що він буде у формі та доступний. Але все ж таки ви розумієте, при травмах є речі, з якими слід бути уважними. Надіюсь, все пройде дуже гладко, і він швидше повернеться до загальної групи. Я знаю, що він намагається і справді хоче дебютувати. Коли він набере форму, ми можемо залучити його», - заявив О'Ніл. Нагадаємо, Забарний перейшов до «Борнмута» з «Динамо» Київ у січні поточного року за 27 мільйонів євро, але так поки і не зіграв жодного матчу за свою нову команду. Про травму захисника збірної України стало відомо 11 лютого. |
У темі 1 долучень
Ввечері 6 березня відбувся матч 26-го туру Англійської Прем'єр-ліги, в якому «Брентфорд» зустрічався з «Фулхемом».
Глядачі побачили веселу гру, в якій було забито 5 голів. Господарі поля виграли поєдинок із рахунком 3:2. У команди гостей знову забив Манор Соломон, ізраїльський форвард, контракт якого належить донецькому «Шахтарю». Його серія забитих м'ячів налічує вже 5 матчів. АПЛ. 26-й тур, 5 березня Брентфорд – Фулхем – 3:2 Голи: Піннок, 6, Тоні, 51 (пен), Йєнсен, 85 – Соломон, 39, Карлос Вінісіус, 90+9. |
У темі 1 долучень
У неділю, 12 березня, у 25-му турі чемпіонату Іспанії «Барселона» на виїзді обіграла «Атлетік» з рахунком 1:0.
«Блауграна» здобула третю поспіль суху перемогу. Раніше вона перемогла мадридський «Реал» (1:0) у півфіналі Кубка Іспанії та «Валенсію» (1:0) у Ла Лізі. Цього сезону чемпіонату Іспанії «Барселона» виграла з мінімальним рахунком вже вдев’яте, що є рекордом клубу. Рекорд Ла Ліги за цим показником – 11 перемог у сезоні. |
У темі 1 долучень
Керівництво «Тоттенхема» продовжує пошуки нового головного тренера на наступний сезон. За інформацією інсайдера Ніколо Скіри, двома головними кандидатами наразі є тренер «Спортинга» Рубен Аморім і Луїс Енріке, попереднім місцем роботи якого була збірна Іспанії.
Учора повідомлялося про те, що Луїс Енріке, як і Юліан Нагельсманн, вибув із числа претендентів на посаду головного тренера «Челсі». Нагадаємо, місяць тому «Тоттенхем» звільнив з посади головного тренера Антоніо Конте. До кінця сезону обов'язки наставника «Шпор» виконує екс-асистент Конте Крістіан Стелліні. |
У темі 1 долучень
35-річний вінгер «Ювентуса» Анхель Ді Марія висловився про можливе продовження контракту з туринським клубом.
«Почуваюся тут дуже комфортно, моїй родині дуже добре у Турині. Подивимося, що станеться у результаті. На даний момент я перебуваю у чудовій формі», - сказав Ді Марія. Зазначимо, що у цьому сезоні Ді Марія провів за «Ювентус» 35 матчів у всіх турнірах, у яких забив 8 голів і зробив 7 асистів. |
У темі 1 долучень
«Рома» офіційно повідомила про продовження контракту з центральним захисником Крісом Смоллінгом. Попередня угода закінчувалася наприкінці червня, новий контракт розрахований до літа 2025 року.
Смоллінг виступає за «Рому» з літа 2019 року. У нинішньому сезоні на рахунку 33-річного англійця 3 голи та 1 асист у 47 матчах за «Рому» в усіх турнірах. Інтерес до Смоллінга останніми місяцями виявляла низка клубів, включно з міланським «Інтером». |
У темі 1 долучень
ПСЖ оголосив про підписання контракту з опорним півзахисником лісабонського «Спортінга» Мануелем Угарте. Гравець отримав договір на 5 років, а трансфер оцінюється у 60 мільйонів євро.
22-річний Угарте минулого сезону провів 47 матчів і зробив 1 результативну передачу. Раніше ПСЖ підписав Марко Асенсіо та Мілана Шкріньяра. |
У темі 1 долучень
За інформацією німецької преси, керівництво «Баварії» оголосило вінгеру Садіо Мане про те, що клуб більше не розраховує на футболіста і готовий продати його.
При цьому гравець перейшов до мюнхенської команди лише рік тому, проте запам'ятався в основному конфліктом з Лероєм Сане після провалу в Лізі чемпіонів. Мане минулого сезону провів 38 матчів, забив 12 голів і зробив 6 асистів. Раніше повідомлялося, що інтерес до гравця виявляють в АПЛ, де вінгер успішно грав за «Ліверпуль». |
У темі 1 долучень
Відбувся товариський матч, у якому лондонський «Арсенал» переграв каталонську «Барселону».
Зустріч відбулася в Інглвуді (США) на арені «SoFi Stadium». Товариський матч «Арсенал» – «Барселона» – 5:3 Голи: Сака (13), Гавертц (43), Троссард (55, 78), Фабіу Вієйра (89) – Левандовскі (7), Рафінья (34), Ферран Торрес (88) «Арсенал» – Ремсдейл, Вайт, Габріел (Холдінг, 84), Саліба (Ківер, 70), Тімбер (Тірні, 70), Парті (Жоржиньо, 70), Едегор (Фабіу Вієйра, 62), Хавертц (Сміт-Роу, 46), Сака (Козьєр-Дюберрі, 84), Троссард (Мартінеллі, 79), Габріел Жезус (Нкетіа, 79). «Барселона» – тер Стеген (Пенья, 46), Дест (Серджі Роберто, 46), Крістенсен (Ерік Гарсія, 46), Араухо (Кунде, 46), Алонсо (Бальде, 46), Гюндоган (Лопес, 46; Ямаль, 79), Ромеу (де Йонг, 46), Педрі (Кессьє, 46), Рафінья (Дембеле, 46), Еззальзулі (Фаті, 46), Левандовскі (Ферран Торрес, 46). |
У темі 1 долучень
Сьогодні вночі «Інтер Маямі» в 1/2 фіналу Відкритого кубка США обіграв «Цинциннаті» (3:3, за пенальті – 5:4). Ліонель Мессі в цьому матчі голів не забивав. Це був восьмий матч 36-річного аргентинця за новий клуб, і перший, у якому він не забивав.
При цьому Ліонель Мессі реалізував перший пенальті в післяматчевій серії. У цьому матчі форвард «Інтер Маямі» оформив дві гольові передачі. У попередніх 7 матчах за «Інтер Маямі» Мессі сумарно забив 10 голів. Він уже йде в топ-3 найкращих бомбардирів в історії клубу. |
У темі 1 долучень
У стартовому матчі 3-го туру чемпіонату Італії "Мілан" на виїзді обіграв "Рому" з рахунком 2:1.
У «россонері» голи забили Олів'є Жиру та Рафаель Леау, за римлян наприкінці матчу відзначився Леонардо Спінаццола. Після 3 матчів "Мілан" має 9 очок і є лідером чемпіонату. Серія А. 3-й тур, 1 вересня Рома – Мілан – 1:2 Голи: Спінаццола, 90+2 – Жиру, 9 (пен), Леау, 48. |
У темі 1 долучень
У матчі 8-го туру чемпіонату Франції Страсбург удома програв Нанту з рахунком 1:2.
У другому таймі у канарок голи забили Маркус Коко та Самуель Мутуссамі. Форвард Сахі Діон наприкінці матчу відіграв один м'яч. Український захисник Едуард Соболь весь матч залишався в резерві у Страсбурга. Нант займає 8-ме місце (11 очок), а Страсбург – на 9-й позиції (10 очок). Ліга 1. 8-й тур, 6 жовтня Страсбург – Нант – 1:2 Голи: Сахі, 90+2 – Коко, 50, Мутуссамі, 58 |
У темі 1 долучень
У матчі 9-го туру італійської Серії А «Ювентус» на виїзді обіграв «Мілан» з рахунком 1:0.
Єдиний гол для туринців на 63-й хвилині забив Мануель Локателлі, який є вихованцем россонері. Команда Стефано Піолі грала в меншості з 40-ї хвилини, оскільки з поля було вилучено захисника «россонері» Маліка Тшау. «Ювентус» набрав 20 очок і посідає 3 місце. «Мілан» з 21 пунктом йде другим, позаду «Інтера» (22 бали). Серія А. 9-й тур, 22 жовтня Мілан – Ювентус – 0:1 Гол: Локателлі, 63 |
У темі 1 долучень
У матчі 3-го туру групового раунду Ліги Європи «Аякс» програв англійському «Брайтону» (0:2).
Це був дев'ятий матч поспіль, у якому амстердамський клуб не зумів здобути перемогу. Для «Аякса» – це клубний антирекорд (з появи професійної ліги в Нідерландах у 1954 році). Зазначимо, що в дев'яти останніх матчах «Аякс» шість разів програв і тричі зіграв унічию. У групі B Ліги Європи команда перебуває на останньому місці. У чемпіонаті Нідерландів «Аякс» йде передостаннім. Раніше «Аякс» оголосив про відставку Моріса Стейна з посади головного тренера команди. |
МЕССІ СТАВ ВОСЬМИРАЗОВИМ ВОЛОДАРЕМ «ЗОЛОТОГО М'ЯЧА»
https://xsport.ua/upload/resize_cach...d5980dcc63.jpg Аргентинець очікувано став найкращим гравцем року 30 жовтня відбулася церемонія вручення нагород за підсумками минулого сезону від французького журналу France Football. За підсумками голосування нагороду «Золотий м'яч» отримав нападник американського Інтер Маямі Ліонель Мессі. Восьмий в його колекції! Минулого разу аргентинця визнавали найкращим в 2021-му. У минулому сезоні аргентинець зіграв 32 матчі в Лізі 1 за ПСЖ, в яких забив 16 м'ячів і віддав 16 результативних передач. Крім цього, Мессі в складі збірної Аргентини виграв чемпіонат світу-2022. Футболіст відіграв повністю сім матчів мундіалю, де забив сім м'ячів, відзначившись дублем у фіналі, і віддав три гольові передачі. |
ОФІЦІЙНО. Луческу подав у відставку з посади тренера Динамо
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_650254.jpg Наставник оголосив про відхід з команди Наставник «Динамо» Мірча Луческу після поразки від «Шахтаря» 0:1 оголосив про відхід з команди. Повідомляється, що тренер не лише залишає команду, а й оголосив про завершення кар'єри. Контракт спеціаліста з київським клубом закінчувався влітку 2024 року. Раніше повідомлялося, що президент «Динамо» Ігор Суркіс не звільняв наставника через високу компенсацію за достроковий розрив договору. Не виключено, що команду знову очолить Олександр Шовковський. 78-річний Луческу несподівано очолив «Динамо» влітку 2020 року. Тренер з командою виграли чемпіонат, Кубок та Суперкубок України. |
У темі 1 долучень
«Шахтар» у матчі групового етапу Ліги чемпіонів обіграв «Барселону» з рахунком 1:0 завдяки голу форварда Данила Сікана.
Команда після гри не приховувала своєї радості від своєї другої перемоги цього сезону єврокубка. «Шахтар» з 6 очками посідає у групі третє місце та зберігає шанси фінішувати у топ-2. |
Вірменія Петракова втратила перемогу над Уельсом у відборі на Євро-2024
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652890.jpg Шанси команди на вихід у фінальну стадію стали помітно нижчими Збірна Вірменії Олександра Петракова в ключовому матчі відбору на Євро-2024 втратила домашню перемогу над командою Уельсу. Вірмени рано повели в рахунку, проте втратили перевагу через автогол Наїра Тікнізяна наприкінці першого тайму. Відбір на Євро-2024. Група D Вірменія – Уельс – 1:1 Голи: Селларраян 5 – Тікнізян 45+2 (автогол) Вірменія: Чанчаревич – Дашян, Чалішир, Ароян, Георгій Арутюнян, Тікнізян – Бічахчян (Севікян 72), Іву (Ованес Арутюнян 64), Сперцян, Селларраян – Ранос (Міранян 72) Уельс: Ворд – Девіс, Родон, Міфем – Вільямс, Ампаду, Джордан Джеймс, Робертс (Броудхед 79) – Вілсон (Деніел Джеймс 66), Мур, Брукс (Джонсон 50) Попередження: Ароян 54 – Міфем 31, Ампаду 54, Джордан Джеймс 78 Ця нічия залишає Вірменії лише теоретичні шанси на вихід на Євро-2024. Сьогодні збірна Хорватії на виїзді зіграє з Латвією (початок матчу – о 19:00 за Києвом). У разі перемоги хорватів команда Петракова де-юре втратить шанси на вихід на Євро-2024. |
Стало відомо, скільки заробляє Анатолій Трубін в Бенфіці
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652880.jpg В українського воротаря одна з найбільших зарплат у клубі Стало відомо, скільки заробляє український воротар Анатолій Трубін в португальській «Бенфіці», яка купила його у «Шахтаря» влітку 2023 року. По чинному контракту з клубом, 22-річний футболіст щороку отримує 3.85 мільйони євро. Цей трудовий договір діятиме до літа 2028 року, тобто якщо Анатолій відпрацює його до кінця, то за весь час у «Бенфіці» заробить 19.25 мільйони євро. Також для всіх бажаючих придбати воротаря в контракті прописана клаусула в розмірі 100 мільйонів євро. Більше, ніж Трубіну, «Бенфіка» платить лише Давіду Нересу (4.04 млн), Гонсало Гедешу (5.4 млн), Хуану Бернату (8.76 млн) та Анхелю Ді Марії (9.62 млн). Слід зазначити, що Бернат та Гедеш грають за лісабонський клуб лише на правах оренди, отже, можливо, «Бенфіка» покриває лише частину їхньої зарплатні. В цьому сезоні Анатолій Трубін провів 12 матчів за «Бенфіку», пропустивши 11 голів. У 4 матчах українцю вдалося залишити ворота «сухими». |
ФОТО. Збірна України вирушила в Леверкузен
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652881.jpg Матч з Італією відбудеться 20 листопада о 21:45 Національна збірна України з футболу вирушила у Леверкузен (Німеччина) на матч кваліфікації до чемпіонату Європи 2024 року проти команди Італії. До сьогоднішнього дня «жовто-сині» перебували у Гданську (Польща), де зіграли закритий товариський поєдинок проти команди другого дивізіону «Лехії» (2:0) та провели кілька тренувальних сесій. Вирішальний матч відбору до Євро-2024 між збірними України й Італії відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені на стадіоні «БайАрена» (початок – о 21:45 за київським часом). https://pic.sport.ua/images/media/orig/de/60378.jpg https://pic.sport.ua/images/media/orig/4e/60379.jpg https://pic.sport.ua/images/media/orig/4e/60380.jpg |
4 КЛУБИ УПЛ НЕ ПІДТРИМАЛИ СКЛИКАННЯ КОНГРЕСУ УАФ ПРОТИ ПАВЕЛКА
https://xsport.ua/upload/iblock/edb/...b0aee547fd.jpg Клуби УПЛ розділилися в питанні про відсторонення Андрія Павелко з посади президента УАФ Як стало відомо, 12 клубів УПЛ підтримали скликання позачергового Конгресу УАФ, де планували зняти з посади Андрія Павелка. Однак три клуби утрималися, а ще один взагалі не дав відповіді (Шахтар, Ворскла, Дніпро-1, Металіст 1925), повідомив KDK. Таким чином, доля Павелка буде вирішуватися на позачерговому Конгресі УАФ, який відбудеться 29 листопада. Нагадаємо, в 2022 році Павелко отримав підозру в розкраданні коштів під час будівництва футбольних полів. Йому було обрано запобіжний захід – утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі майже 9,9 млн грн. Застава була внесена. Влітку 2023-го суд змінив фігуранту запобіжний захід – зараз Павелко знаходиться в СІЗО і відсторонений від поста президента УАФ. |
Хорватія обіграла Латвію і залишила Петракова за бортом Євро-2024
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652911.jpg Збірна Вірменії втратила всі шанси на друге місце в групі Збірна Хорватії в матчі відбору на Євро-2024 у групі D на виїзді обіграла Латвію з рахунком 2:0. Ця перемога дозволила медалістам останніх двох чемпіонатів світу піднятися на друге місце в групі та позбавила збірну Вірменії Олександра Петракова всіх шансів на вихід до фінальної стадії чемпіонату Європи. Відбір на Євро-2024. Група D Латвія – Хорватія – 0:2 Голи: Маєр 7, Крамаріч 16 Латвія – Озолс, Савальнієкс, Балодіс, Чорномордий, Циганик, Ікаунієкс, Савельєв, Тоберс, Яунземс (Юрковскіс, 89), Дашкевічс (Зеленков, 89), Улдрікіс (Кролліс, 83). Хорватія – Лівакович, Станішич, Ерліч, Шутало, Гвардіол, Модрич (Батуріна, 86), Брозович, Іванушец (Пашаліч, 61), Маєр, Крамарич (Пашалич, 80), Будімір. Попередження: Тоберс (30), Савельєв (65). Раніше Вірменія вдома зіграла внічию 1:1 з Уельсом. Турнірна таблиця групи D: https://pic.sport.ua/images/media/orig/79/60404.jpg |
Хет-трик з голів, асистів Мбаппе. Франція відвантажила 14 м'ячів Гібралтару
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652932.jpg Збірна Нідерландів мінімально обіграла Ірландію 18 листопада відбулися матчі 9-го туру відбірного етапу Євро-2024 у групі B. Збірна Франції на своєму полі розгромила Гібралтар із рахунком 14:0. Хет-триком та 3 асистами відзначився зірковий французький форвард Кіліан Мбаппе. Свій третій гол Кіліан забив приблизно з 40 метрів. Нідерланди у паралельному поєдинку мінімально виграли у Ірландії 1:0. Єдиний гол на 12-й хвилині забив Ваут Вегхорст. Завдяки цій перемозі Нідерланди гарантували собі участь у фінальній частині Євро-2024. У Франції після 7 турів 21 очко. Євро-2024. Кваліфікація Група В. 9-й тур Франція – Гібралтар – 14:0 Голи: Сантос, 3 (автогол), Тюрам, 6, Заїр-Емері, 16, Мбаппе, 30 (пен.), 75, 82, Клаус, 34, Коман, 36, 66, Фофана, 37, Рабйо, 64, Дембеле , 73 Жиру, 89, 90+1 Нідерланди – Ірландія – 1:0 Гол: Вегхорст, 12 |
Голи Пушкаша і Хаджи принесли Румунії вольову перемогу над Ізраїлем
https://pic.sport.ua/images/news/0/1...rig_652927.jpg Швейцарія розписала мирову з Косово 18 листопада відбулися матчі 9-го туру відбіркового етапу Євро-2024 у групі I. Румунія здобула вольову перемогу над Ізраїлем на нейтральному полі в Угорщині і, скориставшись осічкою Швейцарії в матчі з Косово, одноосібно очолила групу. В останньому турі Румунія прийматиме Швейцарію, для виходу на Євро господарям буде достатньо не програти. Євро-2024. Кваліфікація. 9-й тур Група I Ізраїль – Румунія – 1:2 Голи: Захаві (2) – Пушкаш (10), Хаджі (63). Швейцарія – Косово – 1:1 Голи: Варгас (47) – Хюсені (82). |
У темі 1 долучень
19 листопада о 17:30 головний тренер Сергій Ребров та один із гравців збірної України зустрінуться з представниками мас-медіа у режимі прес-конференції.
Офіційне передматчеве тренування збірної розпочнеться на арені у Леверкузені 19 листопада о 18:00 за київським часом. Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua 20 листопада о 21:45 збірна України у Леверкузені зіграє вирішальний матч 10-го туру кваліфікації Євро-2024 проти команди Італії. Для виходу до фінального раунду Євро-2024 синьо-жовтим потрібна лише перемога. Прес-конференція Реброва у Леверкузені. Дивитися онлайн. LIVE трансляція |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:51. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010