![]() |
Біатлон
Біатло́н — вид спорту, лижні перегони зі стрільбою.
Види змагань На сьогоднішній день в біатлоні існує 6 видів змагань. Спринт (для жінок 7,5 км., для чоловіків 10 км.), гонка переслідування (для жінок 10 км., для чоловіків 12,5 км.), мас-старт (для жінок 12,5 км., для чоловіків 15 км.), класична індивідуальна гонка (для жінок 15 км., для чоловіків 20 км.). А також два види командних змагань: естафета (для жінок 4х6 км., для чоловіків 4х 7,5 км.) і змішана естафета, в якій жінки на кожному етапі пробігають 6 км, а чоловікі 7,5 км. Правила Мішені розташовані на віддалі 50 м. Діаметр мішені 45 мм для стрільби з положення лежачи і 115 мм для стрільби з положення стоячи. За кожну незакриту мішень біатлоніст повинен додатково пробігти штрафне коло (150 м), а в індивідуальній гонці за кожну незакриту мішень до часу спортсмена додається одна хвилина. В естафетних гонках у спортсмена є 3 запасних патрони, якщо не вдається закрити мішені й за допомогою запасних патронів, то за кожну мішень нараховується штрафне коло. Стрільба в біатлоні починається завжди з положення лежачи, потім слідує стрільба з положення стоячи. У спринті і естафетах тільки два вогневі рубежі, в гонці з переслідуванням, мас-старті й індивідуальній гонці — 4 вогневих рубежі. За 15 хвилин до старту учасник змагань з біатлону зобов'язаний пройти маркування в спеціальному стартовому містечку. Тут маркуються лижі і перевіряється гвинтівка. У гвинтівки перевіряється мінімальне зусилля на спусковий гачок, необхідне для здійсення пострілу. Воно не повинне бути меншим 500 гр. У кожної команди є дві запасні гвинтівки. Потім перевіряється правильність стартового номера і дотримання правил про рекламу. Видають стартові номери, які спортсмен сам кріпить на стегні. На ноги біатлоністам кріпляться передавачі, які замірятимуть час при проходженні контрольних рубежів. Як правило, в спринті і індивідуальній гонці, спортсмени виходять на старт кожні 30 секунд. Кожен біатлоніст за 10 секунд до початку старту отримує звуковий сигнал, за 5 секунд до старту електронний годинник починає цокати голосно. У перебігу цих п'яти секунд палиці повинні знаходитися за спеціальним обмежувачем руху. При естафеті або мас-старті команду старт починається з пострілу стартогово пістолета. Після фінішу зброя (вона не повинна бути заряджена) і лижі (повинні бути промарковані) ще раз перевіряються. А біатлоністи відправляються на допінг контроль. Біатлон в Україні Українські біатлоністи неоднократно здобували медалі на чемпіонатах світу й олімпійський іграх. Серед олімпійських призерів — Валентина Цербе (бронзова медаль на Олімпіаді 1994 року в Ліллехаммері), Олена Петрова (срібна медаль Олімпіади 1998 року в Нагано) , Лілія Єфремова (бронзова медаль Олімпіади 2006 року в Турині). Неодноразова чемпіонка світу — Олена Зубрилова зараз тренує збірну Білорусії). Також варто відзначити Оксану Хвостенко, Віту та Валю Семеренко, які завоювали срібні медалі в естафеті на чемпіонаті світу у 2008 році. На чемпіонаті світу 2011 року українська збірна здобула дві нагороди: бронзу Віти Семеренко та бронзові нагороди чоловічої естафети (Сергій Седнєв, Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Олександр Біланенко). |
Віта Семеренко стала п'ятою у спринті
Віта Семеренко стала п'ятою в спринті третього етапу Кубку світу в Хохфільцені. Обмежившись на вогневих рубежах всього одним промахом, Віта зуміла показати свій найкращий результат поки в цьому сезоні. На жаль, подруги по команді дружно провалилися на стрільбі: інші наші дівчата припустилися від чотирьох до шести промахів і не потрапили в очкову зону. Разом з тим, не можна не відзначити швидкість наших дівчат: серед 32-х найкращих за цим показником опинилися відразу чотири українки. Першу перемогу в сезоні для російської збірної здобула Ольга Зайцева, яка за рахунок кращої стрільби зуміла обійти стрімку Дар'ю Домрачеву. До свого першого подіуму в сезоні добігла Хелена Екхольм, яка фінішувала третьою. Відмінного результату досягла вся білоруська збірна: делегувавши в п'ятнадцять найкращих Анастасію Дуборєзову та Людмилу Калінчик, наші північні сусідки стали найкращою командою спринту. 1. Ольга Зайцева (0 +1) 20:36.6 2. Дар'я Домрачева (1 +1) +13.9 3. Хелена Екхольм (1 +0) +30.2 ... 5. Віта Семеренко (0 +1) +55.7 43. Наталія Бурдига (3 +1) +2:19.5 55. Валя Семеренко (3 +3) +2:38.0 68. Олена Підгрушна (0 +5) +3:18.7 79. Інна Супрун (2 +4) +3:39.2 |
У темі 1 долучень
Бйорндален узяв першу медаль в сезоні
У Хохфільцені закінчилася фантастична за напругою гонка переслідування у чоловіків. Перед останнім вогневим рубежем на перемогу реально претендували шестеро біатлоністів, які йшли в інтервалі чотирьох секунд. Напругу фінальної стрільби з честю витримали троє - Андреас Бірнбахер, Уле-Айнар Бйорндален і Сімон Фуркад. У підсумку все вирішилося у фінішному спурті. Більш різкий на фініші Анді був на нікчемні 0,2 секунди швидшим за Короля. Втім, для Уле-Айнара це перший подіум у сезоні, як і для Сімона, котрий закінчив персьют третім. Бірнбахер показв феноменальне досягнення - виграв гонку переслідування зі стартового 27-го місця. Не можна не відзначити відмінний результат Олександра Біланенка. Сашко став одним із шести спортсменів, хто не припустився жодного промаху на стрільбищі, що дозволило йому фінішувати 14-м і стати найкращим, на цей момент, українцем у поточному заліку Кубку світу. Сергій Семенов, на жаль, припустився чотирьох помилок на стрільбі і зупинився за крок від очкової зони. 1. Андреас Бірнбахер (0 +0 +0 +0) 35:40.3 2. Уле-Айнар Бьорндален (0 +0 +0 +0) +0.2 3. Симон Фуркад (1 +0 +0 +0) +1.3 ... 14. Олександр Біланенко (0 +0 +0 +0) +1:13.7 41. Сергій Семенов (1 +3 +0 +0) +2:43.5 |
Зайцева не віддала перше місці в перс'юті
Ольга Зайцева, продемонструвавши чудову витримку, зі стовідсотковою стрільбою виграла жіночу гонку переслідування в Хохфільцені. Стартувавши першою після перемоги в спринті, росіянка навіть на секунду не дозволила випередити себе комусь із суперниць. Її сусідками на подіуму стали ті ж, хто стояв на п'єдесталі і вчора. Тільки цього разу Дар'я Домрачева та Хелена Екхольм помінялися місцями: шведка стала другою, білоруска - третьою. Віта Семеренко, незважаючи на скромний хід по дистанції, зуміла відстояти місце в десятці найсильніших. Наталя Бурдига зуміла покращити своє стартове місце і увійшла до очкової зони, набравши 5 балів за 36-й результат. 1. Ольга Зайцева (0 +0 +0 +0) 31:52.2 2. Хелена Екхольм (0 +0 +0 +1) +29.1 3. Дар'я Домрачева (1 +1 +0 +1) +44.7 ... 10. Віта Семеренко (0 +0 +1 +1) +1:55.9 36. Наталя Бурдига (0 +4 +0 +1) +5:14.6 |
Кубок світу. Названо склад змішаної естафетної команди України
Завтра, 18 грудня, в австрійському Хохфільцені відбудеться змішана естафета в рамках третього етапу Кубка світу. Як повідомляє сайт ФБУ, вперше очки, зароблені в змішаній естафеті, будуть впливати на кубок націй і будуть порівну розділені між чоловіками і жінками. Збірна України вийде на старт у такому складі: Змішана естафета (початок о 15:30 за Києвом) 6-1. Валя Семеренко 6-2. Віта Семеренко 6-3. Андрій Дериземля 6-4. Сергій Семенов |
Кубок світу. Біланенко став кращим серед українців у загальному заліку
Олександр Біланенко після вдалого виступу у гонці переслідування став кращим серед українців у загальному заліку Кубку світу. Додамо, що всі інші представники України опустилися. Кубок світу з біатлону Загальний залік Чоловіки 1. Тарьєй Бьо (Норвегія) - 308 2. Мартен Фуркад (Франція) - 289 3. Еміль Свендсен (Норвегія) - 242 4. Бенджамін Вебер (Швейцарія) - 226 5. Карл-Йохан Бергман (Швеція) - 225 ...47. Олександр Біланенко (Україна) - 40 ...52. Сергій Семенов (Україна) - 31 ...61. Сергій Седнєв (Україна) - 19 ...73. Андрій Дериземля (Україна) - 5 |
Кубок світу. У загальному заліку сестри Семеренко на 15-й та 16-й сходинках
Віта Семеренко впритул наблизилася до сестри Валі у загальному заліку Кубку світу з біатлону. Сталося це навіть попри не дуже вдалий виступ в гонці переслідування на етапі в Хохфільцені, де українка відкотилася з 5 на 10 місце. Додамо, що "зближення" сестер стало можливим завдяки тому, що Валя Семеренко втратила дві позиції, бо не брала участі в гонці. Кубок світу з біатлону Загальний залік Жінки 1. Магдалена Нойнер (Німеччина) - 336 2. Дарья Домрачьова (Білорусь) - 327 3. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) - 301 4. Ольга Зайцева (Швеція) - 287 5. Хелена Екхольм (Швеція) - 260 ...15. Валя Семеренко (Україна) - 147 ...16. Віта Семеренко (Україна) - 133 ...29. Олена Підгрушна (Україна) - 78 ...45. Наталія Бурдига (Україна) - 35 |
Збірна Норвегії не вийде на змішану естафету
Тренерський штаб збірної Норвегії з біатлону прийняв рішення зняти команду зі змішаною естафети, яка відбудеться сьогодні в австрійському Хохфільцені в рамках третього етапу Кубку світу. За повідомленнями норвезьких ЗМІ, причиною рішення стала хвороба 38-річного Фруде Андресена, який сьогодні повинен був дебютувати за основну команду в новому сезоні Кубку світу. В даний час ветеран норвезької збірної вирушив додому, для того щоб пройти повноцінний курс лікування. Зазначимо, що тренери вирішили не виставляти запасного біатлоніста замість Андресена, і в підсумку збірна Норвегії знялася з гонки. За словами тренерів, лідери основної команди втомилися і повинні відновитися після напруженого старту сезону. |
Росії не було рівних у змішаній естафеті
Українська команда не змогла претендувати на призове місце через промахів Валентини Семеренко. Збірна Росії з біатлону впевнено виграла першу в нинішньому сезоні змішану естафету. Другими фінішували чехи, третіми - французи. На другому етапі Ольга Зайцева, перехопивши естафету в Ольги Вілухіної, вивела команду на перше місце, а Олексій Волков і Антон Шипулін підтримали почин дівчат. Непогано провели всю гонку і французи, але на фінішному відрізку Сімона Фуркад обійшов чех Міхал Шлесінгр, який завершив блискуче проведену його товаришами по команді гонку. Збірна Чехії використала лише три запасних патрони за всю гонку. Німецька збірна, за відсутності Магдалени Нойнер, зуміла посісти лише п'яте місце. Четверте місце у шведів, у складі яких не було Хелени Екхольм. Не взяла участі у змішаній естафеті збірна Норвегії, яка була б одним з головних фаворитів гонки. Українська команда невдало розпочала естафету - Валентина Семеренко йшла два штрафних кола. Її сестра Віта трохи виправила ситуацію. Андрій Дериземля та Сергій Семенов пройшли свої етапи теж непогано, але цього вистачило лише для 8-го місця. Кубок світу з біатлону бере паузу до початку січня. Нагадаємо, що лідерами загального заліку є Тар'єй Бьо та Магдалена Нойнер. |
Магдалена Нойнер - спортсменка року в Німеччині
У Баден-Бадені відбулася церемонія вручення нагород кращим спортсменам Німеччини 2011 року. Близько 1500 журналістів брали участь в голосуванні з визначення переможців. У жінок кращою була визнана дворазова олімпійська чемпіонка, 10-кратна чемпіонка світу Магдалена Нойнер. З великим відривом прославлена біатлоністка випередила тенісистку Андреа Петкович і гірськолижницю Марію Ріш. |
Валя Семеренко і Седнєв побіжать у Різдвяній гонці
Організатори традиційної Різдвяної гонки на стадіоні Veltins-Арена в німецькому Гельзенкірхені визначилися з попереднім складом учасників. Варто відзначити, що виходячи з досвіду минулих років, склади ще будуть змінюватися, залежно від виступів спортсменів. Вперше ми побачимо повноцінні австрійську і швейцарську пари. Гонка відбудеться в четвер 29 грудня. Як і очікувалося, склади вже зазнали змін. Замість Віти Семеренко, виступатиме Валя. А Франциска Хільдебранд замінила Катрін Хітцер. Хелена Екхольм - Бйорн Феррі Айріс Вальдхубер - Крістоф Зуманн Селіна Гаспаріні - Бенджамін Вегер Марі-Лор Брюне - Венсан Жей Кайса Макаряйнен -? Світлана Слєпцова - Євген Устюгов Валя Семеренко - Сергій Седнєв Андреа Хенкель - Міхаель Грайс Франциска Хільдебранд - Андреас Бірнбахер + Норвезька пара |
Бйорндален пропустить етап в Обергофі
Уле Айнар Бйорндален пропустить четвертий етап Кубку світу, який пройде з 4 по 8 січня в Обергофі. Знаменитий норвежець вирішив взяти паузу, аби краще підготуватися до чемпіонату світу, повідомляє Спорт-Експрес, посилаючись на NRK. Спортивний директор збірної Норвегії Пер-Арне Ботнан розповів, що на початку січня 37-річний Бйорндален буде додатково тренуватися на високогір'ї. |
Черезов завершив курс реабілітації
Дворазовий призер Олімпійських ігор, триразовий чемпіон світу Іван Черезов завершив курс реабілітації, який проходив в нью-йоркському госпіталі спеціальної хірургії після перелому ноги, і повертається до Росії. Провідні фахівці клініки розробили для атлета індивідуальну програму відновлення, розраховану на два місяці. У госпіталі під спостереженням лікарів він вже робив лижну імітацію, а також по 4-5 разів на тиждень виїжджав в тир, де проводив стрілецькі тренування. |
Юлія Джима не вірить у свій успіх
Українська біатлоністка Юлія Джима розповіла про свій перший подіум на міжнародній арені - у спринті на третьому етапі Кубку IBU (2-е місце). "Я стартувала під 29-м номером, більшість сильних суперниць теж були в першій групі. І коли фінішувала, то першим ділом подумала: "пробігло вже 29 людей, а я - перша?! "Подивилася на табло - відрив від другого місця 32 секунди ... Відразу навіть не повірила. Чесно - була просто в шоці! Промайнула думка навіть про те, що я замість стандартного спринтерського кола пробігла по двокілометровому. Потім, правда, суперниці почали наближатися, і навіть відсунули мене з першої позиції, але з трійки, на щастя, не виштовхнули. Потім пішли привітання від тренерів, від суперниць - було дуже приємно. Але в той момент я не розуміла, що сталося. Чесно кажучи, перед гонкою я сумнівалася, чи варто бігти спринт. Напередодні відчула, що злегка застудилася і вирішила порадитися з тренерами з приводу необхідності виходу на старт. Але ми все-таки прийняли рішення стартувати. Після того, як вийшла на трасу думка була одна: хоча би добігти. Але потім, відразу з першого кола пішла досить легко. І тільки коли на останньому колі мені сказали, що йду лідером - ось тоді стало по-справжньому важко! Але, в принципі, повторюся, бігла дуже легко, я навіть досі сама не розумію, чому. Взагалі, Обертіллах - одне з моїх улюблених місць. Я і свою першу перемогу здобула саме тут - два роки тому, на Кубку Австрії", - розповіла Джима в інтерв'ю офіційному сайту ФБУ. |
Магдалена Нойнер привітала всіх зі святами
Магдалена Нойнер розповіла про візит до лікаря, різдвяні подарунки та тренуваннях напередодні четвертого етапу Кубку світу. "Чесно кажучи, ще жоден передріздвяний день не пройшов у спокійному ритмі. Спочатку Кубок світу. Потім церемонія "Спортсмен року" в Баден-Баден. У понеділок у Вальгау була у остеопата, який оглянув мою спину. Треба ще упакувати подарунки і підписати листівки. І, звичайно, до Різдва в програмі декілька тренувань. Але я не хочу скаржитися. За винятком проблем зі спиною у мене все складається набагато краще, ніж я очікувала. Я вдруге стала "Найкращою спортсменкою року", що дуже приємно. В один з вечорів мені треба було підписати 10 000 автограф-карт, з чим я впоралася. Попереду у нас ще кілька місяців змагань, і я сподіваюся, що це будуть не найгірші місяці. У мене немає проблем із мотивацією, визначено під час різдвяних канікул я буду тренуватися, а не лінуватися. Цього року Різдво вдало випало на неділю. Може бути з ранку вийду позайматися. З нетерпінням чекаю годин, які проведу в оточенні своєї родини. Звичайно, за програмою обов'язкове відвідування церкви, чаювання з бабусею. Традиції повинні дотримуватися. Бажаю всім щасливого Різдва і щасливого Нового року", - написала Нойнер у блозі на Eurosport. |
На "Різдвяній гонці" Валя Семеренко та Сергій Седнєв виграли сріблоУкраїнці Валентина Семеренко та Сергій Седнєв за результатами мас-старту та гонки переслідуваня стали срібними призерами "Різдвяної гонки", що пройшла в німецькому Гельзінкеріхені.
У мас-старті українці фінішували четвертими, а в гонці переслідування другими. Гельзенкірхен, Німеччина Різдвяна гонка За результатами мас-старту та гонки переслідування. 1. Фінляндия/Швеція (Мякяряйнен/Бергман) – 32.28,0 2. Україна (Вал. Семеренко/Седнєв) – + 4,0 3. Швеція (Екхольм/Феррі) – 6,4 4. Італія (Понца/Хофер) – 49,5 5. Франція (Брюне/Же) – 1.02,9 6. Німеччина-1 (Хенкель/Грайс) – 7. Німеччина-2 (Хільдебранд/Бірнбахер) – 1.32,5 8. Австрія (Вальдхубер/Зуманн) – 2.06,9 9. Швейцарія (Гаспарін/Вегер) – 2.55,9 10. Росія (Романова/Маковеєв) – 3.04,1 |
Склад збірної України на Обергоф
Визначився склад збірної команди України, яка виступить на четвертому етапі Кубка світу в Обергофі. У першій команді відбулися дві рокіровки: замість Романа Прими в Німеччині виступить його брат Артем, а замість Інни Супрун вже в першій же естафетній гонці дебютує Юлія Джима. Повністю склад на Обергоф виглядає так: Жінки: Валя Семеренко, Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Наталія Бурдига, Юлія Джима Чоловіки: Олександр Біланенко, Сергій Семенов, Сергій Седнєв, Андрій Дериземля, Артем Прима |
Симона Хаусвальд народила двійню
Дворазова бронзова медалістка Олімпійських ігор 2010 року у Ванкувері німецька біатлоністка Симона Хаусвальд стала мамою, повідомляє німецька преса. У 32-річної Симони та її чоловіка Штеффена Хаусвальда - головного тренера збірної Швейцарії - народилися близнюки. Новонароджених назвали Філоу і Ноах. Радісна подія сталася 30 грудня. Нагадаємо, що Симона Хаусвальд завершила професійну кар'єру за підсумками минулого сезону. Завершення кар'єри німецької спортсменки ознаменувалося золотом чемпіонату світу в Ханти-Мансійську в змішаній естафеті. |
Білоруські біатлоністки не знали відпочинку 1 січня
Білоруські біатлоністки провели перше тренування в новому 2012 році, про що повідомила бронзова медалістка Олімпійських ігор - 2010 Дар'я Домрачева зі своєї сторінки в мережі Twitter. Перші в цьому році заняття збірної Білорусі відбулися вже 1 січня в німецькому Боденмайсе. "Ми провели перше тренування в новому році в Боденмайсі. Попереду нас чекає дощовий Оберхоф", - написала Домрачева. Нагадаємо, що старт четвертого етапу Кубку світу з біатлону в Оберхофі запланований на 4 січня. Завершитися етап повинен 8 числа. |
Чеський етап Кубка світу може бути перенесений
П'ятий етап Кубка світу в чеському Нове Мєсто може бути перенесений в іншу країну через відсутність снігу. Як місця, які в разі скасування змагань зможуть прийняти п'ятий етап Кубка світу (9-15 січня), розглядаються німецький Обергоф, господар четвертого етапу, та італійська Антерсельва, де пройде шостий етап. Рішення про можливе перенесення старту з Нове Мєсто буде прийнято в найближчі дні. |
Кубок світу. Українці фінішували десятими в естафеті
Збірна України фінішувала лише на десятій сходинці в чоловічій естафеті на на четвертому етапі Кубка світу з біатлону в німецькому Оберхофі. Не вдалася гонка дебютанту сезону Артему Примі - через сильний вітер українець був змушений пройти чотири штрафні кола, але завдяки зусиллям Сергія Семенова українці все ж змогли потрапити в десятку. Перше місце сенсаційно виборола збірна Італії, представник якої Марк Хоффер на останньому колі зумів випередити росіянина Волкова. Кубок світу з біатлону Оберхоф, Німеччина Четвертий етап Чоловіки Естафета, 4x7.5 км 1. Італія (0+5) 1:30:49.1 2. Росія (2+13) +6.1 3. Швеція (0+6) +32.7 4. Німеччина (1+14) +1:03.1 5. Норвегія (3+13) +2:38.0 6. Австрія (2+15) +2:39.4 7. Франція (3+16) +3:08.5 8. Словенія (1+9) +3:18.7 10. Україна (4+15) +3:45.7 Олександр Біланенко (0+1) +1:25.4, 9-й результат на етапі Андрій Дериземля (0+5) +1:31.7, 10-й результат на етапі Артем Прима (4+5) +2:52.4, 15-й результат на етапі Сергій Семенов (0+4) +54.4, 5-й результат на |
Нойнер: я просто провалила гонку
Дворазова олімпійська чемпіонка Магдалена Нойнер розповіла про свій виступ в естафеті на четвертому етапі Кубку світу в Обергофі, де збірна Німеччини посіла лише четверте місце. "Виступ можна підсумувати одним реченням: я просто розтринькала цю гонку. Ніяк інакше й не сказати. Решта спортсменок збірної провели відмінну естафету. Під час стрільби у мене був гарний стан, я не розуміла, чому мішені не закриваються. В кінці гонки я здалася" , - заявила Нойнер. Нагадаємо, що Нойнер після останнього рубежу пробігла чотири штрафні кола. |
Тарьєй Бьо не встигає відновитися до спринту
Один з лідерів збірної Норвегії, Тарьєй Бьо, як і раніше не відновився після хвороби. Таким чином, він не зможе взяти участі в суботньому спринті на етапі Кубка світу в Обергофі. За словами Бьо, він не втрачає надій виступити хоча б у мас-старті. У п'ятницю норвежець пройде ще одне медичне обстеження. |
Нойнер: було важливо повністю забути про естафету
Переможниця спринтерської гонки на етапі Кубку світу в Обергофі німецька біатлоністка Магдалена Нойнер поділилася враженнями від свого виступу, розповівши, наскільки важливо для неї було забути невдалу естафету і сконцентруватися на індивідуальних стартах. "Для мене було важливо повністю забути про естафетну гонку. У біатлоні таке буває, невдачі змінюються перемогами. У спринті я просто натиснула кнопку Delete - і все вийшло чудово. У такий ідеальний день відразу видно важливість чистої стрільби. Враження останньої мішені нагадало мені вибивання "страйку" в боулінгу", - сказала Нойнер на офіційній прес-конференції. |
Кубок світу. У мас-старті Віта Семеренко потрапила до десятки
Українські біатлоністки не зуміли зачепитися за медалі у масовому старті четвертого етапу Кубку світу з біатлону в Оберхофі. Близькою до медалі була Віта Семеренко, яка навіть лідирувала певний час у гонці, але два неточні постріли на третьому вогневому рубежі відкинули її за межі десятки. У підсумку Віта фінішувала 9-ою, її сестра Валя - 13-ою. Кубок світу з біатлону Оберхоф, Німеччина Четвертий етап Жінки Мас-старт, 12,5 км 1. Магдалена Нойнер (Німеччина) - 40:02.2 (1+1+1+0) 2. Тура Бергер (Норвегія) - +12.5 (1+0+1+0) 3. Андреа Хенкель (Німеччина) - +32.0 (1+0+0+0) 4. Ольга Зайцева (Росія) - +48.3 (1+0+1+0) 5. Хелена Екхольм (Швеція) - +54.2 (1+0+0+0) ...9. Віта Семеренко (Україна) - +1:50.1 (0+0+2+1) ...13. Валя Семеренко (Україна) - +2:16.6 (1+1+1+1) ...22. Олена Підгрушна (Україна) - +3:10.5 (1+2+0+1) ...25. Наталья Бурдига (Україна) - +3:27.1 (1+2+2+0) |
Кубок світу. Прима показав 27-й результат у мас-старті
Єдиний представник збірної України у чоловічому мас-старті на четвертому етапі Кубка світу в Оберхоффі Артем Прима показав лише 27-й результат. Найкращий час показав німець Андреас Бірнбахер, француз Сімон Фуркад фінішував другим. Закриває трійку лідерів представник Норвегії Еміль Свендсен. Кубок світу з біатлону Оберхоф, Німеччина Четвертий етап Чоловіки Мас-старт, 15 км 1. Андреас Бірнбахер (Німеччина) (0+0+0+0) 38:34.6 2. Сімон Фуркад (Франція) (0+1+0+0) +24.3 3. Еміль Свендсен (Норвегія) (0+1+2+0) +29.6 ...27. Артем Прима (Україна) (3+1+0+0) +2:28.1 |
Карленко: все не так плачевно
Головний тренер збірної України з біатлону Василь Карленко прокоментував виступ чоловічої та жіночої команд у спринтерських гонках на четвертому етапі Кубку світу в Обергофі, де всі українці набрали залікові очки. "Те, що відбулося вчора, вважаю, закономірно. Тому що робота, виконана влітку, величезна. І ті зусилля, які були додкладені, просто не могли пропасти. Але треба враховувати особливості нинішнього сезону. По-перше, це рік експериментальний. Ми ухвалили рішення випробувати різні підходи до підготовки до головного старту сезону, щоб розуміти, яким шляхом іти перед Олімпійськими іграми. Звичайно, не все протягом цього експерименту вийшло саме так, як хотілося. Тим не менш передчасні висновки я б робити не став. Повинен закінчитися сезон, ми повинні отримати весь масив результатів - тоді можна буде говорити більш грунтовно. Зараз же у нас вийшла локальна невдача в першому триместрі. Нас звинувачували в тому, що стрільба нашої команди була в числі найгірших у світі. Але подивіться на жіночий спринт в Обергофі: у нас у тій гонці була якраз найкраща стрільба, поряд з білоруською командою. Так, це теж локальний результат. Але критикували нас так само на підставі локальних невдач. Все не так плачевно, як це могло виглядати на початку сезону", - сказав Карленко в інтерв'ю прес-службі Федерації біатлону України. |
Свендсен: я розберуся, що йде не так
Бронзовий призер мас-старту на етапі Кубку світу в Обергофі норвезький біатлоніст Еміль-Хегле Свендсен розповів про невдачі на вогневому рубежі, заявивши, що має намір усунути помилки до наступних стартів. "Я трохи втратив впевненість у стрільбі. Я не відчуваю себе комфортно в цьому компоненті, тому мені є над чим попрацювати, щоб повернути свою нормальну стрільбу. У кожного бувають хороші і погані періоди в біатлоні. Сподіваюся, що найближчим часом розберуся, що йде не так. Обергоф ніколи не був особливо вдалим місцем для мене. Я перемагав практично скрізь, але тут ніяк не виходить. На наступному етапі повернуться до лав Тар'єй Бьо та Уле-Ейнар Бйорндален, і я впевнений, що вони покажуть відмінні результати. Я радий їхньому поверненню, тому що ми суперники, а це тільки допомагає досягати успіху", - сказав Сведсен на офіційній прес-конференції. |
Бьо і Бьорндален виступлять в чеському Нове Мєсто
Норвезький біатлоніст Тар'єй Бьо, який повністю пропустив етап Кубка світу в Оберхофі через застуду, візьме участь у наступному, який пройде в чеському Нове Мєсто. - Бьо відвідав лікаря, закрив лікарняний і приєднається до команди в Новому Мєсті, - говорить спортивний директор збірної Норвегії Пер-Арне Ботнан. - Уле Ейнар Бьорндален, який готувався за індивідуальною програмою і не стартував в Оберхофі, також приїхав до Чехії. На даний момент діючий володар Кубка світу Бьо займає третє місце в загальному заліку сезону, відстаючи від лідера Еміля Хегле Свендсена на 20 очок. Нагадаємо, етап в Новому Мєсті пройде з 11 по 15 січня. У його рамках заплановані спринт, гонка переслідування і мас-старт. |
Склад збірної України на чеський етап Кубка світу
Вчора ввечері збірна команда України здійснила переїзд з Обергофа до Нове Мєсто, де відбудеться п'ятий етап Кубка світу. У складі команди відбулися дві зміни: до команди приєднався Олег Бережний, який замінить на цьому етапі Сергія Семенова, також не виступить в Чехії і Юлія Джима. Юля і Сергій вже перебувають в Італії, де, згідно з планами підготовки до чемпіонатів світу та Європи, проводять тренувальний збір. Повна заявка збірної України на етап у Нове Мєсто виглядає так: Жінки Валя Семеренко Віта Семеренко Олена Підгрушна Наталія Бурдига Чоловіки Олександр Біланенко Артем Прима Сергій Седнєв Андрій Дериземля Олег Бережний Володимир Бринзак, президент Федерації біатлону України: "Рішення відправити Юлію Джиму на підготовку до Італії ми прийняли з огляду на те, що після спринту в Обергофі Юля прихворіла, було навіть ускладнене дихання і нормально виступити в Нове Мєсто вона б просто не змогла. Залучити ж до етапу Інну Супрун ми також не могли, оскільки на етапі Кубка IBU у Франції запланована естафета, а у нас там, після від'їзду Ірини Варвинець та Яни Бондар для підготовки до чемпіонату Європи, залишилося всього чотири спортсменки". Розклад трансляцій п'ятого етапу на Першому Національному Середа, 11 січня, 18:00 - Індивідуальна гонка (жінки). Четвер, 12 січня, 15:15 - Індивідуальна гонка (чоловіки). П'ятниця, 13 січня, 15:30 - Спринт (жінки). Субота, 14 січня, 15:00 - Спринт (чоловіки). Неділя, 15 січня, 13:40 - Гонка переслідування (жінки). Неділя, 15 січня, 16:00 - Гонка переслідування (чоловіки). |
Італія сенсаційно виграла естафету. Україна знову пасе задніх
Чоловіча естафета у німецькому Оберхофі завершилася тріумфом Італії. Україна посіла 10-е місце. Сенсаційною перемогою італійських біатлоністів завершилася чоловіча естафета на четвертому етапі Кубка світу у німецькому Оберхофі. Перед гонкою на біатлонну Мекку Німеччини обрушився снігопад, тож спортсменам довелося боротися не тільки з суперниками, але й з природною стихією. До того ж, на стрільбищі час від часу бушував поривчастий вітер, тож стрілянина в подібних умовах перетворилася на справжню лотерею. Водночас, такі умови подарували другу поспіль дуже цікаву естафету! Краще за всіх до таких умов зуміли пристосуватися італійці та шведи - ці дві команди зуміли обійтися без штрафних кіл. Та й взагалі продемонстрували унікальну для такої погоди стрілянину. Але не вони в середині гонки бачилися головними претендентами на перемогу. По ходу гонки фаворитом була Росія. Наші східні сусіди і за швидкістю виглядали дуже непогано, і на рубежах були на висоті. До середини третього етапу перевага росіян над найближчими конкурентами досягла двох хвилин! Однак Євген Устюгов заробив на стійці два кола штрафу, що й відобразилося на боротьбі з італійцями. Хоча Устюгов і передав Олексію Волкову комфортну 40-секундну перевагу над Лукасом Хофером, та італієць швидко "з'їв" свого опонента. На заключну стійку Лукас і Олексій прийшли одночасно, так само синхронно закривши мішені з одним додатковим патроном. Але на останньому колі Хофер біг швидше за Волкова. Українці, як і дівчата днем раніше, підтвердили своє місце в естафеті Хохфільцена: як і в попередній командній гонці, наші хлопці десяті. На жаль, не вдалася гонка дебютанту Артему Примі: кошмарний заряд вітру і чотири штрафних кола у стрільбі лежачи відкинули його з 6-го на 16-е місце. Надалі сам Артем і Сергій Семенов зуміли підняти команду у десятку. Тим самим Україна обійшла Швейцарію в Кубку націй і піднялася на 11-е місце. ДІВЧАТА. У п'ятницю ввечері відбудеться жіноча спринтерська гонка. Українки вийдуть на старт під наступними номерами: 2. Наталія Бурдига, 24. Віта Семеренко, 40. Валя Семеренко, 48. Олена Підгрушна, 73. Юлія Джима. Кубок світу з біатлону Четвертий етап. Оберхоф (Німеччина) Чоловіча естафета, 4х7.5 км 1. Італія (0 +5) 1:30:49.1 2. Росія (2 +13) +6.1 3. Швеція (0 +6) +32.7 4. Німеччина (1 +14) +1:03.1 5. Норвегія (3 +13) +2:38.0 6. Австрія (2 +15) +2:39.4 7. Франція (3 +16) +3:08.5 8. Словенія (1 +9) +3:18.7 10. Україна (4 +15) +3:45.7 Результати українців на етапах Олександр Біланенко (0 +1) +1:25.4, 9-й результат Андрій Дериземля (0 +5) +1:31.7, 10-й результат Артем Прима (4 +5) +2:52.4, 15-й результат Сергій Семенов (0 +4) +54.4, 5-й результат Календар четвертого етапу Кубка світу з біатлону 4 січня Естафета 4х6 км, Жінки 5 січня Естафета 4х7.5 км, Чоловіки 6 січня 19:25 Спринт 7.5 км, Жінки 7 січня 15:30 Спринт 10 км, Чоловіки 8 січня 14:30 Мас-старт 12.5 км, Жінки 15:30 Мас-старт 15 км, Чоловіки |
Нове-Место 2012. Результати жіночої індивідуальної гонки
У двадцятку найсильніших потрапила тільки Наталя Бурдига Індивідуальною гонкою в жінок відкрився п'ятий етап Кубка світу в Нове-Место. І кращою в ній опинилася Кайса Макаряйнен. Ця перемога стала другою в сезоні для лідера фінської збірної і дозволила їй повернутися в першу трійку загального заліку Кубка світу. Друге місце завоювала Хелена Екхольм, але гонка закінчилася для неї драматично: перемогу шведка упустила промахом в останньому пострілі ... Третьою фінішувала Магдалена Нойнер, яка продемонструвала дуже гарну для себе стрілянину, але в цей не так впевнено виглядала в чистому ході. Лідер же за швидкістю Дар'я Домрачева майже хвилину привезла ногами найближчим конкуренткам, але чотири промахи відкинули Дашу на п'яте місце. Українські вболівальники покладали на цю гонку чималі надії, пам'ятаючи про прогрес наших дівчат на минулому етапі. Але, на жаль, до двадцятки найсильніших потрапила тільки Наталя Бурдига. У очковій зоні закінчили гонку також Олена Підгрушна і Віта Семеренко. На жаль, каменем спотикання для наших дівчат стала стрільба: менше трьох промахів в команді не допустив ніхто. Невдача в гонці позначилася на позиціях збірної в Кубку націй: ми знову пропустили команду Швеції і тепер сьомі. Завтра будемо сподіватися на хороший виступ наших чоловіків - у четвер в Нове-Место хлопці також пробіжать індивідуальну гонку. 1. Кайса Макаряйнен (0 1 1 0) 45:03.3 2. Хелена Екхольм (0 0 0 1) 22.0 3. Магдалена Нойнер (0 1 0 1) 32.9 ... 18. Наталія Бурдига (0 2 0 1) 3:08.3 26. Олена Підгрушна (0 1 1 1) 4:15.0 27. Віта Семеренко (1 0 2 1) 4:16.6 50. Валя Семеренко (1 2 1 3) 6:38.7 |
У середу у словенському Нове-Место стартував п'ятий етап Кубка світу з біатлону. Відбулася жіноча індивідуальна гонка на 15 кілометрів.
Наші дівчата невдало провели гонку. Наталія Бурдига і Олена Підгрушна зробили по три промахи, Віта Семеренко заробила чотири штрафних хвилини, а Валя Сеременко настріляла аж 7 хвилин штрафу. Як підсумок, до двадцятки найсильніших потрапила тільки Бурдига. У першій тридцятці закінчили гонку також Підгрушна і Віта Семеренко. А перемогу в гонці здобула фінська біатлоністка Кайса Макаряйнен. Друге місце дісталося Хелена Екхольм, яка втратила перемогу промахом у останньому пострілі. Третьою фінішувала Магдалена Нойнер продемонструвала дуже гарну для себе стрілянину, але через повільний як для неї хід виборола лише бронзу. Найшвидшою сьогодні була Дар'я Домрачева. Однак чотири промахи відкинули білоруску на п'яте місце. ЧОЛОВІКИ. Чоловіча індивідуальна гонка відбудеться у четвер. Кубок світу з біатлону. П'ятий етап. Нове-Место (Словенія) Індивідуальна гонка на 15 км, жінки 1. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) - (0+1+1+0) 45:03.3 2. Хелена Екхольм (Швеція) - (0+0+0+1) +22.0 3. Магдалена Нойнер (Німеччина) - (0+1+0+1) +32.9 ... 18. Наталія Бурдига (Україна) - (0+2+0+1) +3:08.3 ... 26. Олена Підгрушна (Україна) - (0+1+1+1) +4:15.0 ... 27. Віта Семеренко (Україна) - (1+0+2+1) +4:16.6 ... 51. Валя Семеренко (Україна) - (1+2+1+3) +6:38.7 Календар 5-го етапу Кубка світу з біатлону Четвер, 12 січня 15:15 Індивідуальна гонка на 20 км, Чоловіки П'ятниця, 13 січня 15:30 Спринт на 7.5 км, Жінки Субота, 14 січня 14:45 Спринт на 10 км, Чоловіки Неділя, 15 січня 13:45 Гонка переслідування на 10 км, Жінки 15:30 Гонка переслідування на 12.5 км, Чоловіки |
Макаряйнен здобула другу перемогу у сезоні Кубка світу із біатлону
Чинна володарка “Великого кришталевого глобуса” нагадала про себе. Кайса Макаряйнен здобула лише другу перемогу у нинішньому сезоні. Не закривши дві мішені, представниця Фінляндії фінішувала першою у індивідуальній гонці на етапі в Чехії. Усі підстави розраховувати на перемогу мала Хелена Екхольм, яка до четвертого вогневого рубежу підійшла з нулем у графі “промахи”. Однак шведка не закрила останню мішень, а у швидкості конкурувати із Макаряйнен не змогла, тож - лише друга позиція. Два промахи і не такий, як звично, впевнений хід лижнею залишили на третій сходинці Магдалену Нойнер. Невдала стрільба не дозволила претендувати на високі місця українкам. Жодна із чотирьох представниць синьо-жовтої збірної не допустила менше 3-х промахів. Найкращий ж результат продемонструвала Наталія Бурдига - 18 сходинка. |
Маковєєв святкує свою першу перемогу на етапах Кубка світу з біатлону
До того ж, золотий дебют росіянина припав на найвиснажливішу біатлонну дисципліну - індивідуальну гонку. Маковєєв показав не лише стовідсоткову влучність на вогневих рубежах, що для нього аж ніяк не властиво, але й непогану швидкість. Лідер загального заліку Еміль-Егле Свендсен, хоч і привіз росіянину на лижні майже хвилину, схибив двічі, фінішувавши із другий часом. “Бронза” у шведа Бьорна Феррі. На 20-кілометрову дистанцію у чеському Нове Мєсто вийшли четверо українців, трьом вдалось фінішувати у заліковій зоні. Реноме найкращого снайпера команди вкотре підтвердив Олександр Біланенко, який лише на заключній стрільбі нераціонально використав один патрон, відтак фінішував 21-м. Артем Прима – 27-й, у Андрія Дериземлі - 40 сходинка, Олег Бережной – 50-й. |
Зайцева підкорила вітер під час спринту
Сьогодні учасниці спринтерської гонки у жінок в Нове Место боролися не стільки з суперницями, скільки з погодою. Неймовірно сильний вітер та мокрий сніг зробили стрільбу на вогневих рубежах лотереєю. Але, всупереч природі, Ольга Зайцева впоралася зі стрільбою, ставши єдиною біатлоністкою, яка обійшлася в спринті без промахів. Тура Бергер стала другою в протистоянні з Магдаленою Нойнер за рахунок швидкості: лідер норвежок пройшла останнє коло з найкращого швидкістю серед всіх учасниць. Виступи українок сьогодні також були залежні від вітру на рубежах. Наталія Бурдига на стійці потрапила в такий потужний порив, що майже хвилину не могла зробити жодного пострілу. Олена Підгрушна на другому рубежі навіть не змогла спочатку розгледіти мішені, внаслідок чого стала на килимок, з якого тільки що провели стрільбу, і їй довелося переходити на іншу установку. Між Наталкою та Оленою 20-й результат зуміла показати Віта Семеренко. 1. Ольга Зайцева (0 +0) 23:08.1 2. Тура Бергер (1 +1) +25.5 3. Магдалена Нойнер (0 +3) +34.5 ... 11. Наталія Бурдига (0 +1) +1:28.1 20. Віта Семеренко (2 +1) +2:04.9 25. Олена Підгрушна (2 +0) +2:28.1 50. Валя Семеренко (4 +2) +3:21.4 |
Свендсен: заважав сильний вітер
Переможець спринтерської гонки в рамках п'ятого етапу Кубку світу в Нове Мєсто Еміль Хегле Свендсен ключем до успіху назвав той факт, за важких погодних умов йому вдалося обійтися практично без помилок. "Умови були дуже важкими. Заважав сильний вітер, але мені вдалося обмежитися тільки однією помилкою", - цитує Свендсена Спорт-Експрес із посиланням на АР. Для 26-річного норвежця ця перемога стала 26-ою на етапах Кубка світу. |
Тура Бергер перемогла в переслідуванні
Наталія Бурдига оновлює особистий рекорд у результатах Кубку світу. Сьогодні в гонці переслідування Наташа зуміла не просто прорватися в десятку найсильніших, але і стати шостою за підсумками гонки. Взагалі, персьют вийшов вдалим для українських біатлоністок. Віта Семеренко, показавши п'яту швидкість у гонці, піднялася зі стартового 20-го місця на 17-е. Валя Семеренко, нарешті, зуміла подолати проблеми зі стрільбою: завдяки всього лише двом неточним пострілам, вона за загальному часом персьюту стала п'ятою, а в фінішному протоколі зробила запаморочливий ривок з 50-го місця до двадцятки найсильніших! Лише у Олени Підгрушної гонка не зовсім вийшла, але навіть при цьому капітан команди фінішувала в очковій зоні. Перемогу ж святкувала Тура Бергер. Три промахи на вогневих рубежах не завадили норвежці піти з останньої стрільби лідером і до фінішу лише наростити перевагу. Перша перемога в сезоні і 14-а за кар'єру. На другому і третьому місцях подіуму опинилися біатлоністки, які пройшли вогневі рубежі без штрафу. При цьому Хелена Екхольм на дистанції виявилася швидшою, ніж Марі-Лор Брюне і завдяки цьому піднялася на вищий щабель п'єдесталу пошани. 1. Тура Бергер (0 +1 +2 +0) 31:00.3 2. Хелена Екхольм (0 +0 +0 +0) +17.9 3. Марі-Лор Брюне (0 +0 +0 +0) +25.1 ... 6. Наталія Бурдига (0 +0 +1 +0) +1:11.3 17. Віта Семеренко (1 +1 +1 +2) +2:57.5 19. Валя Семеренко (0 +0 +1 +1) +3:03.5 32. Олена Підгрушна (1 +1 +3 +1) +4:38.4 |
Антхольц. Нойнер без проблем перемагає у спринті
Магдалена Нойнер - поза конкуренцією в спринті на етапі Кубка світу в Антхольці. Показавши звично високу швидкість і допустивши лише один промах, німкеня заслужено здобула свою 29-у перемогу в кар'єрі! Домрачева фінішувала третьою, пропустивши вперед Кайсу Макаряйнен. Українські спортсменки провели дуже якісну і рівну гонку, показавши низку результатів у двадцятці найсильніших. У ТОП-20 гонки пробилися і сестри Семеренко, і Олена Підгрушна, і Наталія Бурдига, таким чином дружно забезпечивши собі право брати участь в недільному мас-старті. Щоправда, незважаючи на успішно проведену гонку, наші дівчата не зуміли наблизитися до команди Білорусі в боротьбі за п'яте місце. Навпаки, наше відставання збільшилося на 9 балів. У свою чергу, Україна зуміла збільшити відрив від команди Швеції. У загальному заліку Кубка світу перевага Магдалени Нойнер стає загрозливою для суперниць. Другою, як і раніше, залишається Дар'я Домрачева, а на третє місце знову вийшла Кайса Макаряйнен. Фінка потіснила Ольгу Зайцеву, яка провалила гонку, не потрапивши сьогодні навіть в залікову зону. Відзначимо повернення до ТОП-15 Віти Семеренко. 1. Магдалена Нойнер (0+1) 20:27.7 2. Кайса Макаряйнен (0+0) +17.5 3. Дар'я Домрачева (2+0) +30.5 ... 13. Валя Семеренко (0+0) +1:25.6 14. Олена Підгрушна (0+1) +1:28.4 16. Віта Семеренко (0+1) +1:34.7 19. Наталія Бурдига (0+1) +1:41.4 75. Інна Супрун (1+2) +4:02,9 |
Нойнер: Бергер божевільна
Німецька біатлоністка Магдалена Нойнер висловила свою думку щодо результатів норвежки Тури Бергер, відзначивши її високу скорострільність та швидкість на дистанції. "Це неймовірно. Вона дуже швидка, але при цьому і влучна на вогневих рубежах. Тура - одна з найшвидших біатлоністок як серед жінок, так і серед чоловіків. Я розумію, що багато хто боїться її. Вона "божевільна" на рубежах. Коли вона приходить на стрільбу після тебе, в голові відразу думки: "О, ні! Тура тут!" Чи намагаюся я копіювати її манеру ведення гонки? Ні, я концентруюся на своїй стрільбі, і закривати мішені так само швидко - не в моєму стилі. Її дуже складно наслідувати", - сказала Нойнер в інтерв'ю норвезьким ЗМІ. |
| Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:17. |
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010