За збірну України з біатлону виступатимуть двоє росіян
Президент ФБУ представив новачків української команди
Збірна України з біатлону посилилася двома спортсменами з Росії. За нашу команду з нового сезону буде виступати чемпіон Росії з Іжевська 29-річний Володимир Семаков і уродженець Башкиртостана 27 років, призер чемпіонату Росії Олександр Жирний.
Про це на спеціально скликаній прес-конференції розповів президент ФБУ Володимир Бринзак, правда, з оригінальною формулюванням: «Наші спортсмени в Сочі вибороли п'ять медалей. Ми теж маємо право показати, що у нас іде робота. Люди хочуть тренуватися на вищому рівні, допомагати створювати конкуренцію, щоб боротися за високі місця у найближчі 4 роки. Я думаю, ці хлопцям нам дуже допоможуть створити таку чоловічу збірну, яка б виступала на такому ж рівні, що і наші дівчатка»
Самі біатлоністи також прокоментували рішення прийняти українське громадянство:
Олександр Жирний:
«У першу чергу, я прийняв рішення перейти в збірну України, щоб реалізуватися, показати свій рівень, клас, вийти на світовий рівень. Я прийшов сюди за своєю ініціативою. У нас в регіоні не було умов, щоб виступати на більш високому рівні. Я з Уфи, і там у нас була складна ситуація з фінансуванням, і незважаючи на те, що були результати, потрапити в національну збірну дуже важко, велика конкуренція. Так як я за віком не проходжу на чемпіонат Європи, то нас вже не брали ні в молодіжний, ні в основний склад. Хоча ми виступили гідно.
Володимир Семаков:
«Я сам родом з Іжевська, до цього року я бігав за збірну Мордовії, місто Саранськ, у мене закінчився контракт і довелося шукати, в який регіон переходити. Вийшло так, що вдалося домовитися з Володимиром Михайловичем. Ми знайшли спільні точки дотику. Мені сподобалося те, що я можу розвиватися, продовжити виступати і тренуватися в висококласної команді і виходити на більш високий рівень і серйозний займатися спортом»
Крім того, Бринзак повідомив, що ФБУ тісно співпрацює з Міністерством молоді і спорту і особисто Дмитро Булатов гарантує виплати призових за олімпійське «золото» жіночої біатлонної команди України.