Тема: ХОКЕЙ
Перегляд одного допису
Старий 16.05.2016, 00:27   #306
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

ЧС-2016. Данці зуміли обіграти збірну Чехії

Героєм став воротар Себастьян Дам, який відбив 40 кидків

Це був дивовижний матч! Глядачі не розуміли, як чехи не забивали з вигідних моментів, коли не забити на було просто не можна! У першому періоді Роман Червенка наносив кидок на поразку, шайба стукнула в штангу. Їй вже діватися було нікуди, але вона якимось дивом зустрілася з гаком ключки датського захисника і не переповзла стрічку. А як не забив Томаш Плеканец, який залишився один перед воротами і кидав в упор, але примудрився потрапити в щиток Себастьяна Дама? Ні-ні, моменти виникали і у збірної Данії - то ж Яннік Хансен зобов'язаний був забивати, але виручив воротар Домінік Фурх. Але все-таки Чехія мала тотальну перевагу по кидках (воно виросло до 27-10 після двох періодів). І так не могло тривати вічно. На 25-й хвилині той же Червенка завдав ще один хороший кидок. Фортуна знову врятувала збірну Данії, коли шайба потрапила в штангу. Але відскік трапився на ключку Плеканеца, і чеський капітан нарешті вразив ворота непокірних датчан. Це вже п'ятий гол центрфорварда «Монреаля» на чемпіонаті світу. Плеканец знову довів, що його трійка з Червенка і Давидом Пастрняком - просто бомба.

Відразу після другої перерви чехи хапають дитяче видалення за порушення чисельного складу. Забувають в меншості на п'ятачку Мортена Масена, і той переправляє шайбу в сітку. 1:1. Невже зріє сенсація? Розклад в групі виглядав так. Чехи мали 14 очок перед матчем з Данією, а завершували груповий етап грою зі Швейцарією. Росія йшла на другому місці з 12 очками, маючи попереду матчі з Норвегією та Швецією. Припустимо, розігнати Червона Машина візьме 6 очок. Тоді команді Володимира Вуйтека в двох матчах потрібно набрати 4 очки, щоб забезпечити собі перше місце в групі, яке виводить на слабшого суперника в чвертьфіналі. Але якщо одне-два відберуть данці, то спробуй ще зачепи Швейцарію - непередбачувану команду, яка може програти Казахстану або взагалі виявиться міцним горішком. Тим більше швейцарці теж захочуть потрапити в плей-офф. Данія ж, навпаки, набираючи очки з чехами, помітно підвищувала свої шанси на вихід у чвертьфінал. У підсумку ми отримали жорстоку кінцівку матчу, в якій збірна Чехії дуже хотіла забити переможний гол.

Чехи мали двократний перевага за кидками (39-18). Але гра перейшла в овертайм. І там обидві команди теж не забили нічого.
Буліти. Над командою пана Вуйтека нависла загроза втратити взагалі два очки.
1:0 - Ларс Еллер прекрасним кидком відправляє шайбу під перекладину.
1:1 - Лукаш Кашпар технічно забиває Даму між щитків.
2:1 - але прекрасний і Микола Елерс.
2:1 - Ржепік потрапляє в штангу.
3:1 - Ніклас Йенсен чудово виконує свою спробу.

Отже, збірна Чехії втратила два очки. Тепер для того, щоб зберегти перше місце в групі «А», команді Вуйтека потрібно в основний час перемогти швейцарців. Інакше чехів може обігнати Росія.

Кирило Старков (Данія): «Так, наш воротар Дам зробив 40 сейвів. Так, чехи створили купу моментів. Але я не думаю, що ми так сильно поступалися. Ми налаштовувалися на збірну Чехії, як на кращу команду турніру. Змогли виконати свій план - діяти від оборони, на контратаках. І коли у нас були моменти, ми відмінно грали в їх зоні. Адже ми теж могли забити другий гол в третьому періоді. Я пам'ятаю, як ми і в Мінську 2014 перемогли Чехію по буллітам (4:3 бул.), А ось в Швеції-2013 вже по буллітам виграли чехи (2:1 бул.). Чомусь такі бувають збіги. Пора нам їхати на плей-офф в Санкт-Петербург? Ще не час. Потрібно перемогти Казахстан. Я не знаю, добре це чи погано, що казахи вже вилетіли з еліти. Вони можуть вийти на матч з нами, несучи розслабленого настроєм, зіграти без тиску».

Лукаш Кашпар (Чехія): «У нас сьогодні було фантастичне невезіння - поперечини, штанги ... Але це теж хокей. Іноді шайба просто не йде у ворота. Данія дуже добре грала в своїй зоні. Чому ми кілька разів в останні роки поступилися данцям по буллітам? Я думаю, це збіг. Там, в буллітах, перемагає вже не найкраща команда. Це лотерея. Так буває.
Так, ми за втраченими очками виявилися врівень з Росією. Але у нас ще є шанс виграти групу. У наступному матчі зі Швейцарією ми постараємося зробити все, щоб його не втратити».

ЧС-2016. Група A. 6-й тур

Данія - Чехія - 2:1 Б (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

0:1 - Плеканец (Червенка) - 24:09.
1:1 - Мадсен (Сторм, Йенсен) - 43:10 (5x4).
2:1 - Елерс - 65:00 (ПБ).

Воротарі: Дам - Фурх.
Кидки: 20 (2-8-8-2) - 41 (9-18-12-2).
Штраф: 2 (0-2-0-0) - 18 (0-14-4-0).