Перегляд одного допису
Старий 10.02.2024, 10:56   #5137
Igor1031
Super Moderator

Дописи: 3.628

Типово

По Закарпаттю (Ужгород):

+ Чудова природа і клімат, після Харкова різниця чуттєва, тепла зима, снігу мало, немає гівна під ногами, немає сильних морозів, −5 було, здається, пару днів за два роки
+ Карпати — це любов, чудові локації, поїздити на машині — саме задоволення
+ Близько до кордонів, в Ужгороді кордон 4 км від центру
+ Немає (або я не зтикався) ненависті до приїжджих, багато розмовляють російською (у тому числі і місцеві жителі)
+ Безпека від прильотів
+ У місті немає центрального опалення, тому сам собі можеш топити, як схочеш.
+ Немає комендантської години, але робити вночі все одно нічого, пізно нічого не працює, окрім заправок

— Ціни на житло в Ужгороді, як у Київі
— Кажуть про ТЦК, але я особисто за два роки не зтикався
— Маленьке місто, після Харкова досить незвично, якщо хтось звик розважатися і тусоватися, то тут робити нічого і ніде
— Багато закладів закриваються раніше свого ж графіка, багато чого не працює у неділю (бісить страшенно, коли планував щось купити, і приїжджаєш у 19-30 — і вже зачинено, хоча працює до 20-00)
— Досить вологий клімат, багато плісняви, якщо у вас, або у родини алергія, то краще не їхати
— Багато циган, але загалом вони тут не такі навʼязливі і здебільшого самі по собі
— Якісні послуги треба шукати. Лікарі, СТО — це те, з чим зтикався особисто, і що довелося шукати і декілька разів міняти. (Хоча з запчастинами на авто тут на диво усе прекрасно, те, що я у Харкові чекав місяцями, тут знайшли за пару днів)
— Коли були проблеми з електрикою, світло вимикали дуже багато і не за графіком

± Дуже багато приїжджих, і, хоча було декілька хвиль повернення, все ще відчувається, що місто не розраховано на таку кількість людей. Тому можуть бути проблеми з парковкою, з місцями у певних ресторанах чи кафе, з чергою на послугі (до лікаря, на манікюр) тощо.
± Не знаю, що тут буде, як війна закінчиться і більшість людей розʼїдуться.
± Бум будівництва із-за перегрітого ринку і великої кількості приїжджих. Мабуть після війни усе це буде розпродаватися по собівартості, а щось буде роками гнити черговою недобудовою
± Місто маленьке. Немає висотних будинків (16 поверхів здається два на місто), багато приватного сектора.
Igor1031 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням