Перегляд одного допису
Старий 23.12.2010, 20:30   #9
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Ділимося досвідом...

Черв'як

Бути чи не бути? Думаєте, навіщо я приплів черв'яків до раків? А причина досить проста - якщо риба у принципі відгукується на пасивні приманки, особливо, якщо краще, ніж на активні, то черв'як може виступити відмінною альтернативою раку. Я не можу претендувати на абсолютну об'єктивність, але, як мені здалося, така зацікавленість хробаками частіше проявляється в судака і у окуня, причому, переважно в холодну пору року. Особливо - коли зима м'яка і є можливість рибалити з човна. Черв'як зі зрозумілих причин ніякою власною грою взагалі не володіє. Якщо у рака при проводці хоч якось грають клішні і ніжки, то у хробака немає цих "органів". Тому - все в наших руках. Анімація пасивних м'яких приманок взагалі досить цікаве заняття - чому ж не урізноманітнити своє риболовецькє життя?

Особливо приємними для мене були моменти, коли клювання судака вдавалося викликати посмикуванням хробака, що знаходиться на дні - судак просто "вбивав" його в землю, атакуючи зверху. При цьому він нерідко засікається зовні пасти за нижню щелепу. Я спеціально подивився на мілководді, що відбувається з хробаком за такої, з дозволу сказати, проводці. Дуже, до речі, цікаво. Черв'як звивається всім тілом, та так, що пасивної таку приманку назвати вже язик не повернеться. І великого окуня таким прийомом спокусити вдавалося. Я, звичайно, не скажу, що раки і хробаки - панацея від усіх бід. Це досить специфічні приманки, що працюють не скрізь, не завжди і не з першого разу. Але заради чого ми ловимо рибу? Явно не заради набивання мішків, а для задоволення. А що може бути цікавіше зрозуміти, осягнути щось нове і незнайоме?