Перегляд одного допису
Старий 20.01.2011, 15:16   #10
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Грибна мозаїка...

1.Чому гриби називають санітарами лісу? (Гриби беруть участь у переробці рослинних залишків у лісі: руйнують пні, стовбури що впали, сучки, відмерле листя.)

2. Чому їстівні гриби, виростаючи поблизу промислових підприємств, хімічних комбінатів, автотрас, стають небезпечними для здоров'я? (Їстівні гриби при несприятливих екологічних умовах накопичують токсичні речовини, особливо важкі метали: ртуть, свинець, кадмій.)

3. Грибниця яких грибів утворює мікоризу з корінням берези, сосни, модрини? (Червоних мухоморів.)

4. Як ви розумієте вислів: «Бійся гриба не червивого, а старого»? (У старих грибах накопичуються у великих кількостях шкідливі для здоров'я речовини.)

5. Які гриби їдять тварини? (Кабани люблять боровики, підосичники, миші - сироїжки, підберезники, ведмеді - боровики, лосі, сороки - мухомори.)

6. Деякі відвідувачі лісу хочуть набрати побільше грибів за будь-яку ціну. Озброївшись палицею, вони риють лісову підстилку, розкидають її. Чому не можна цього робити? (Це призводить до пошкодження грибниці і, крім того, незахищена підстилкою грибниця висихає і гине, а її відновлення, якщо й відбувається, то дуже повільно, багато років.)