Рибальське щастя....
(Рибацькі байки, думки і розповіді....)
Про цей випадок мені особливо приємно згадувати. Приємно тому, що спогади золотого дитинства про мої перші кроки на ниві нелегкої, але захоплюючої рибальської науки. Приємно й тому, що я, тодішній пацан-п'ятикласник на всі сто втер носа шістьом досвідченим рибалкам, хоча з точки зору сьогоднішнього дня і моя риболовля була не зовсім вдалою.
Але, як би там не було, саме цей спогад і є моїм чи не найсолодшим спогадом дитинства, пов'язаним із захопленням рибною ловлею.
Був сонячний день ранньою весною. Навіть, скоріше не день, а ранок, так як почалося все приблизно о десятій годині і тривало не більше, ніж до полудня. А сталося це 24 березня. Навіть дата пам'ятається і до цих пір, хоча з того часу пройшло вже чимало років.
Як для кінця березня, було досить тепло і тому на річці Сура зібралося багато рибалок. Багато хто в перший раз після тривалої зими вийшли на відкриту воду, але всі ми раділи і теплому весняному дню, і нехитрим клюванням зголоднілої за зиму риби. То карасик, то плотва, то окунець клюне - тому і радіє серце рибалки. Зрідка між дрібницею і щось більше на хробака спокуситься. Так що без риби ніхто не залишився.................
http://club-fish.ru/content/view/6291/150/