Перегляд одного допису
Старий 28.07.2011, 08:37   #372
sanela
Moderator

Вік: 37
Дописи: 658
Вінницька обл.
Мій ресівер: Galaxy Innovations S8120; Cosmosat 7100
Типово

Заваров: "Якщо Суркіс послідовний - нехай звільнить Сьоміна"

Екс-півзахисник київського Динамо Олександр Заваров не міг залишити без уваги невдалий поєдинок підопічних Юрія Сьоміна з Рубіном.
"Мене підсумок матчу не здивував і здивував одночасно. Казанці зіграли дуже грамотно, дисципліновано і перемогу в цілому заслужили. Разом з тим, у Динамо було достатньо можливостей для того, щоб повернути хід гри на свою користь. Але якщо не використовувати ідеальні гольові шанси, то розраховувати на позитивний результат складно ", - наводить слова Заварова kontrakty.ua.

"Гравці Рубіна не досвідчені киян. У складі Динамо грає чимало футболістів, пробивався два роки тому в півфінал Ліги Європи, майже всі вони - гравці своїх національних збірних. Так що причини невдачі варто шукати в проблемах ігрового характеру".

Про тренера Рубіна:

"Курбан Бердиєв - досвідчений тренер і він використовує ту тактику, яку вважає найбільш доцільною. Було б нерозумно відмовлятися від тактичної схеми, що приносить результат на користь зовнішнього ефекту. Пагони казанці на Динамо з" шапками наголо ", вони майже напевно зазнали б поразки. Інша справа, що кияни, знаючи особливості гри росіян, не вжили ходів, які б поставили оборону Рубіна в скрутне становище.

Приміром, під час перегляду останнього матчу чемпіонату України за участю динамівців проти Оболоні я був здивований, що команда Сьоміна не відпрацьовувала варіантів гри проти казанців. Я не побачив у виконанні киян ні елементів пресингу в захисті, ні в середній лінії. Адже було абсолютно очевидно, що Бердиєв наситить оборонні порядки. Такий захист потрібно проходити за рахунок пресингу, за рахунок флангових передач і дальніх ударів. Але з флангів кияни Рубін майже не потурбували. Не побачив я в діях господарів агресії. Пресинг, активний відбір м'яча - це був ключ до успіху. Іншого варіанту я не бачу. Динамо - не Барселона, здатна зламувати насичену оборону за рахунок тривалого контролю м'яча. Виконавська майстерність не те ".

Про пропущених голах:

«У Хачеріді немає чуття футболу» "В епізоді, коли забивався перший гол, потворно зіграв, опіка Нобоа, Діакате. Потім, коли пішла передача, чомусь заснув на дальній стійці і втратив свого" підопічного "Касаєва Ель-Каддурі. Для мене такі промахи в матчах такого ступеня відповідальності нез'ясовні. Але, мабуть, це навіть не помилки. Такий клас футболістів, їх допускають. Або взяти другий м'яч. Хачеріді гравець, звичайно, талановитий, але у нього немає чуття футболу, інтуїції. Сподіваюся, ці якості прийдуть до Євгена з досвідом. Поки в мене складається враження, що грай Хачеріді проти таких футболістів, як я, він би отримав видалення на десятій хвилині зустрічі. Євген втрачається, програє позицію, коли діє проти швидких, технічних гравців з нестандартним мисленням. Епізод, коли він затримав у штрафному майданчику Медведєва - саме з цієї серії ".

"З іншого боку, я намагаюся зрозуміти Сьоміна. Травмований Михалик, немає Юсуфа. Виходить, вибір у нього невисокий, тому в центр оборони доводиться ставити тих, хто є в наявності".

Про Андрія Шевченка:

«Навіть Блохіну Лобановський не дозволяв мати якийсь особливий статус» "Андрій повинен раз і назавжди визначитися, що йому потрібно. Це ж не діло - постійно літав то в Лондон, то в Німеччину. Захотів - полетів, не захотів - залишився. Якщо тебе турбує спина, то краще пропустити повноцінні два місяці, але вилікуватися остаточно і працювати нарівні з усіма. Тому, мені здається, що тренерський штаб команди, виходячи з цих позицій, вирішив особливо не розраховувати на Шевченка. Адже немає гарантії, що він допоможе команді завтра. У команді повинна бути дисципліна і її повинні дотримуватися всі, незалежно від колишніх заслуг. У наші часи подібних вільностей не міг допустити ніхто. Навіть Блохіну Лобановський не дозволяв мати якийсь особливий статус. Цілком очевидно, запрошуючи Шевченка Суркіс хотів продемонструвати, що здатний запрошувати гравців такого рівня. Але це не означає, що Шевченко повинен перебувати в якомусь особливому положенні. Я не хочу сказати, що Андрій - гравець проблемний, але певні труднощі всередині колективу така невизначеність створює ".

Про Алієва та Мілевського:

"Артем і Олександр ходять в числі перспективних вже років 20. Але поки авансів вони не виправдовують. Алієв повинен пробігти, віддати пас, демонструвати активність. Мілевському, щоб називатися класним нападаючим, необхідно навчитися міцно стояти на ногах, бути мужиком, а не падати під час першому контакті із захисником і випрошувати штрафні. В Україну такі речі проходять, а от у Європі на симуляції Артема ніхто не реагує ".

«Алієв і Мілевський перспективні вже років 20» "Та й взагалі, я дивуюся, коли дивлюся на обличчя динамівців крупним планом. Вони постійно чимось обурені! Все - Мілевський, Алієв, Шевченко, інші. Постійно вони чимось незадоволені, що щось їм не подобається. Постійно ці хлопці лаються з суддями, намагаються на них натиснути, з їх ротів виходить суцільна лайка. Будь я суддею, постійно показував би за такі речі червоні картки ".

Про матчі з Рубіном:

"Хочу, щоб Динамо продемонструвало характер. Мені також цікаво, як поведе себе у всій цій історії Ігор Суркіс. Якщо він послідовний, якщо дотримується своєї тактики, то повинен вчинити так само як і кілька років тому. Тобто звільнити тренера після такої невдачі подібно того, як він поступав з Анатолієм Дем'яненко та Олексієм Михайличенко. Якщо Ігор Михайлович розбирається у футболі, він повинен проявити характер і зробити те, що робив раніше з людьми, які зробили для клубу багато і як гравці, і як тренери. Точніше, як тренери вони до кінця в Динамо проявити себе не змогли ".