Перегляд одного допису
Старий 29.07.2011, 17:27   #9
genych
Передовик

Вік: 39
Дописи: 1.765
Рівненська обл.
Мій ресівер: ORTON 4050c
Типово

Стоічков: "Часто згадую фразу Лобановського ..."

Легенда світового футболу і новий радник президента російського футбольного клубу Ростов дав розгорнуте інтерв'ю виданню Спорт-Експрес. Пропонуємо вашій увазі витяги з нього.
- Ви відмінно розбираєтеся в захисників. Кого пройти було найважче?

- Зазначу трьох - Кумана, Барезі і Мальдіні. З суперниками не церемонилися, але нікому не ламали ніг. Респект.

- Хтось із нападників біг швидше вас?

- Мій друг Олег Блохін. У київському Динамо було багато яскравих особистостей - Протасов, Заваров, Бєланов і ... Дуже хороший футболіст, 8-й номер ... Ну, допомагайте!

- Литовченко?

- Так! Гена Литовченко! Мало я бачив гравців з таким ударом.

- Яким запам'ятався Моуріньо (Стоїчков працював з ним в Барселоні за часів Робсона)?

- Він був прекрасний.

- Дивно - приїжджав щось Жозе як перекладач для Робсона. У Порту Сергій Юран цього перекладачеві одного разу відважив стусана.

- У Барселоні Моуріньо був уже асистентом тренера. Я відразу відчув - цей хлопець піде далеко. Він помічав все навколо. Десять років поруч з Робсоном - велика школа. Усі команди, до яких торкався Моуріньо, починали моментально прогресувати. І зверніть увагу: жоден футболіст, який працював з Моуріньо, не сказав про нього поганого слова. Це теж показник.

- За ним вам особливо цікаво спостерігати як за тренером?

- Особливо цікаво спостерігати мені за Кройфом. Його до цих пір не вистачає як тренера, він би і сьогодні всі вигравав. Як ніхто вмів підібрати гравців і створити душевну обстановку всередині. Абсолютний позитив.

- Він для вас тренер номер один. А хто номер два?

- Для мене є Кройф - і всі інші. Точніше, так: Кройф, всі інші і мінус один тренер.

- Ван Гаал?

- Ну так. Я так і не зрозумів, чого він хотів. Ван Гаал зруйнував атмосферу в команді. А мене поставив на лівий фланг оборони! Сказав: "Ти природжений захисник". Дурень, просто дурень.

- При зустрічі подасте йому руку?

- Ні за що. Це людина, яка вигнав глядачів з Ноу Камп. Барселона двічі перемагала в чемпіонаті, але вболівальників ставало все менше і менше. Мені було боляче дивитися на те, що відбувалося.

Згадав Христо Стоїчков і кращого тренера в історії київського Динамо. "Я часто згадую фразу Лобановського:" У сучасному футболі від таланту гравця кар'єра залежить на один відсоток. 99 відсотків - робота ... "Ніхто краще не сказав. Через два дні простою втрачає форму будь геній. Моуріньо, Капелло, Кройф, Саккі здатні 24 години думати про гру", - сказав болгарин.