Селезньов: "В Україні ми зобов'язані перемагати будь-якого"
Форвард донецького Шахтаря вельми оптимістично налаштований щодо перспектив своєї команди.
- Євгене, якщо судити по двох останніх турах Чемпіонату Україні, Шахтар підходить в оптимальній формі до Ліги Чемпіонів, груповий турнір якої неухильно наближається ...
- Можна не сумніватися, так і є. Але мова тут йде не тільки про двох попередніх поєдинках. Шахтар не перестає додавати у своїй потужності з кожним роком, з кожним туром, з кожним днем.
- Склалося враження, що ви не помітили особливої різниці, кого перемагати - Дніпро або Іллічівець.
- А порівнювати не потрібно. Матчі були різні - один на виїзді, другий - вдома. Суперники були інші, але ми робили все, щоб кожен раз перемогти якомога переконливіше. На мій погляд, зараз в Україні ми зобов'язані перемагати будь-кого. У суперника немає шансів, якщо ми граємо добре. Вони можуть з'явитися тільки тоді, коли Шахтар сам собі придумає якусь проблему.
- Мова про матч з Арсеналом?
- Хіба що в якійсь мірі. Адже пропущеного гола на 95-й хвилині могло і не бути. Вважаю, що тоді також повинні були вигравати, якби раніше зуміли подвоїти рахунок.
- Повертаючись до більш свіжим подіям, Іллічівець не виправдав очікувань на наполегливу гру?
- Маріупольці - це непогана молода команда. Але зіставляти рівень Шахтаря і Іллічівця просто недоречно. Ми вирішуємо абсолютно різні завдання, і судити про наш останньому суперника по цій грі буде неправильно. Безперечно, могли вигравати і з більшим рахунком, але наприкінці зустрічі маріупольці мали можливість скоротити відставання. Просто на той час все було вже вирішено.
- Коли у випадку з першим голом віддавав результативну передачу, це була награна комбінація?
- Зовсім ні. Коли стрибав після подачі кутового, міг сам пробивати по воротах, але побачив футболку одноклубника, який знаходився ще ближче до воріт у позиції трохи більш зручною, ніж моя. Тому зробив знижку - тоді навіть не знав, що це був Едуардо. Вийшло все непогано.
- Не так давно ти повернувся в Донецьк з Дніпра. Напевно, стежиш за колишніми партнерами?
- Там йде створення нової команди, яка зможе показувати значно кращі результати в перспективі. Триває перебудова на зовсім інший футбол - в ньому головний акцент буде зроблений на технічних виконавців, від чого і буде відштовхуватися вся команда. Досить неприємно не тільки мені чути щоденну критику на адресу хлопців, які грають у Дніпропетровську. Думаю, це той випадок, коли очікування будуть виправдані майбутніми перемогами. Правда, в цьому сезоні Дніпро вже чимало очок втратив.
- Наступна гра у вас з Чорноморцем ...
- Команда вийшла в Прем'єр-лігу, і одесити потроху звикають до цього рівня. Але для Шахтаря особливої різниці немає, хто конкретно буде нам протистояти в черговому турі. Буде зустріч з Чорноморцем - будемо його перемагати. Статус не дозволяє втрачати очки проти дебютантів.