Перегляд одного допису
Старий 25.08.2011, 19:16   #3
genych
Передовик

Вік: 39
Дописи: 1.765
Рівненська обл.
Мій ресівер: ORTON 4050c
Типово

Один канал відмовляється від виграних частот в регіональних мультиплексах

Телевізійний канал UBR (Ukrainian Business Resourсe) відмовляється від частот в регіональних мультиплексах, які виграв за результатами конкурсу, проведеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення (Нацради по ТБ).

"Навколо результатів конкурсу, які канал отримав на законних підставах, штучно створюються конфліктні ситуації, які використовуються деякими учасниками ринку для маніпуляції громадською думкою і недобросовісної конкуренції", - йдеться в офіційному повідомленні телеканалу.

Такий стан речей шкодить іміджу UBR, який звик працювати відповідно до європейських стандартів ведення бізнесу і цінує свою репутацію. Тому прийнято рішення відмовитися від виграних під час конкурсу частот.

"Конфліктні ситуації" - це заяви, зокрема, представників програли каналів - генерального директора каналу ТВі Миколи Княжицького, який у своєму блозі на Українській правді прямо звинуватив одного з членів Нацради в порушенні: "Я знаю також, досить давно, члена Нацради Оксану Головатенко . По-людськи я їй симпатизую. І саме поєтому мені боляче і прикро, що вона змогла порушити правила совісті і моралі, голосуючи за знищення місцевого мовлення, щоб надати частоти своєму цивільному чоловікові Юрію Каплуненко і його компанії "ЄС Продакшн груп" (UBR) . Адже ця компанія не є регіональною, хоча "перемогла" в 11 обласних центрах. На 18 серпня ніякі власники в цій компанії не змінювалися ".

Незалежна асоціація мовників (НАМ) також заявляла про порушення в голосуванні. "Ліцензії отримала серія новостворених київських компаній, які очевидно пов'язані між собою, оскільки їх засновниками і керівниками є одні й ті ж особи, а також супутниковий канал, засновником якого є чоловік першого заступника голови Нацради", - йдеться у зверненні НАМ до президента.