Глушаков: "Складнощів з Ірландією не уникнути"
Півзахисник збірної Росії Денис Глушаков розповів про обстановку в команді.
- Питання дня: хто замінить Денисова?
- Багато хто чомусь у мене про це запитують. Я-то звідки знаю? Грати готовий. А вирішує - тренер. У команді це питання не обговорюють.
- Але ж іноді бувають передчуття, видіння ... Хто зіграє?
- Можу лише переказати рядок з інтерв'ю Адвоката про те, що буде вибір: або Широков, або я. Але я не став би виключати появу третього варіанту.
- У вашого сусіда по під'їзду Станіслава Черчесова передчуття: збірній Росії в матчі з ірландцями буде простіше, ніж з македонцями.
- А мені здається - труднощів не уникнути. Суперник налаштований перемагати. Знаючи бійцівський характер ірландців, можна припустити, наскільки затята буде боротьба.
- Запитаю про сприйняття тактики. Вам, напевно, складно потрапити опорником в армійської-зенітовскіе побудови?
- Усі схеми, розіграші, дії партнерів мені гранично ясні. Нехай я не так часто з ними грав. Але це професіонали, кожен з яких своєчасно підказує.
- Про вас іноді говорять, як про єдиний новачка Адвоката. Прижилися?
- Збірна складалася роками, досвідчена, але в ній я не відчуваю себе новачком. Відчуття, що мене викликали багато разів. Повірте, збірна - єдиний колектив. Судити про це можна хоча б по невимушеній манері спілкування, жартів між хлопцями.
- Слабо пожартувати над представником пітерського табору Широковим?
- Не питання! Був би доречний привід. Особисто для мене звучання добрих жартів - вірна ознака того, що колектив по-справжньому згуртований.
- Після гри з македонцями на деяких гравців з'явилася майка зі словами підтримки на адресу Ігоря Акінфєєва. Чому не наділи її всі разом?
- Ніхто не говорив у роздягальні, мовляв, давайте всі разом одягнемо. Прозвучала б команда - з готовністю б зробили це. Після гри було багато емоцій з приводу перемоги. Я швидко вийшов з роздягальні і відправився додому. А хлопці потім виходили, як вважали за потрібне.