Перегляд одного допису
Старий 13.09.2011, 07:06   #980
bilich
Передовик

Вік: 57
Дописи: 539

Типово

Боярський: "Зеніт" спеціально програв "Локомотиву"

Напередодні старту "Зеніту" в Лізі чемпіонів відомий актор і вболівальник пітерської команди Михайло Боярський здивував відвертим припущенням. На його думку, команда Спаллетті програла в суботу "Локомотиву" ... спеціально, пожертвувавши матчем чемпіонату заради вдалого старту в Лізі чемпіонів.

- Матч проти "Локомотива" я дивився з самого початку, і ось що кинулося в очі, - помічає Боярський. - "Зеніт" після перерви різко віддав ініціативу супернику, ніби кажучи: "Ну що, хлопці, ми попустувати, тепер і ви пограйте в своє задоволення". Адже було повне відчуття, що на другий тайм у майках "Зеніта" вийшла якась зовсім інша команда ... У якій пропало взагалі все: швидкість, точність, бажання ...

- Знову ж таки, згадайте: на поле в Черкізово не вийшло відразу четверо футболістів основи: Анюков, Зирянов, а також Широков з Кержаковим. Останні двоє взагалі до Москви не поїхали. Спаллетті - досвідчений стратег, а, значить, він знав, на що йшов, залишаючи лідерів команди поза грою. По суті, Лучано пожертвував цією грою заради того заради того, щоб збільшити шанси на успішний старт в Лізі чемпіонів, давши провідним гравцям набратися сил. І в цій ситуації я на боці італійця: у чемпіонаті матчів ще достатньо, до того ж - третє коло попереду, ЦСКА, який грав раніше, в своєму матчі поступився. А отже, навіть у разі поразки рівність очок між армійцями і зенітовцев зберігалося. Тобто, ризику майже не було ... Зате вдало стартувати в Лізі чемпіонів - завдання на даний момент і справді першорядна! У цій ситуації збентежила тільки формулювання неучасті Олександра та Романа в грі: вони, мовляв, настільки втомилися, граючи за збірну, що змушені пропустити матч з "Локо". Ну що це за балет? Уявіть, я б сказав: у мене на тижня два спектаклі було, тому в третьому грати немає сил. Потім вже з'явилася інформація, що у Широкова пошкодження привідного м'яза, а Кержаков застудився. Але причина все ж, вважаю, в іншому.

- У чому ж?
- Згадайте, в який день була гра з "Локо" - тоді ж ховали хокеїстів ярославського "Локомотива". Думаю, "Зеніт" програв спеціально.

- У сенсі?!
- Гадаю, це був "дипломатичний" програш. Мені так, принаймні, здається. Припускаю, що в перерві зенітовцев було сказано: "хлопці, ну ви чого творите-то? У сімействі" Локо "- таке горе, а ви тут мало не громити суперника!" А, може, пітерцям, ніхто нічого не говорив, і з їхнього боку це був такий внутрішній, чи що, порив. Але в будь-якому випадку, поразка це неспроста. По крайней мере, я ніколи не бачив, щоб досвідчений Слава Малафєєв допускав стільки дивовижних помилок за один матч! А тут ще наклався майбутній матч з АПОЕЛ, перед яким варто було поберегти основні сили. Та й поразка в будь-якому випадку повинно було струснути команду: якщо не розізлити, то, принаймні, постійно нагадувати-програшу поспіль вам, хлопці, не пробачать. Бачите, скільки всього нашарувалося.

- Ви прямо сценарій для форменого трилера написали, Михайло Сергійович. Для повноти картини тільки жінки не вистачає!
- Як це не вистачає? Кіпр, де "Зеніту" грати вже у вівторок, називають островом Афродіти. Ось вам і дівчина! .. Якщо ж серйозно, то кіпріоти - далеко не хлопчики для биття, і кровиночки поп'ють у наших чимало. Втім, думаю, пітерці все ж переможуть. Рахунок? 1:0. Дуже буде намагатися забити Саша Кержаков. Та й всі інші. Адже кожному зрозуміло: втратить "Зеніт" очки на Кіпрі, Спаллетті і компанії пригадають всі помилки: і поразка від "Локо", і нічию з "Амкаром" і взагалі все!