Перегляд одного допису
Старий 21.09.2011, 18:40   #60
genych
Передовик

Вік: 40
Дописи: 1.765
Рівненська обл.
Мій ресівер: ORTON 4050c
Типово

Нацрада поки не буде перевіряти, чи покриває «Зеонбуд» 95% населення
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не збирається реагувати на оцінки профільних експертів з приводу того, що оператор мережі цифрового телебачення «Зеонбуд» не може покрити 95% Україна. Про це «proIT» повідомили в ході брифінгу в регуляторі.

Нагадаємо, що на початку тижня начальник відділу радіочастот Українського НДІ радіо і телебачення Дмитро Маковеенко заявляв запланована мережа оператора цифрового телебачення «Зеонбуд» покриє тільки 55-60% території країни. «Що стосується покриття населення, то найбільш оптимістичною оцінкою для« Зеонбуд »є показник 70%. Хоча деякі експерти відзначають, що мова йде про 62-65% », - додав Маковеенко.

«Таких експертів у нас дуже багато. Якщо вони на якихось форумах або в ЗМІ висловлюють свої думки, то хто повинен перевіряти цю інформацію, я не знаю », - сказав глава Нацради Володимир Манжосов.

Він також додав, що представники телеканалів не зверталися до Нацради з цього приводу. «Якщо від самих телекомпаній будуть скарги з приводу того, що все відбувається не так, як було заявлено в ліцензії, тоді ми можемо якось реагувати», - сказав він.

Члени Нацради додали, що між компаніями і «Зеонбуд» існують дуже жорсткі договірні відносини. І якщо він не буде їх виконувати, то компанії можуть почати судитися, не платити гроші.

Крім того, Манжосов додав, що цифрова мережа буде повністю змонтована до жовтня.