Перегляд одного допису
Старий 14.10.2011, 08:06   #1123
bilich
Передовик

Вік: 57
Дописи: 539

Типово

Сапета: "Ситуація з Вороніним дуже засмутила"

Під час паузи в чемпіонаті на ігри національних збірних 22-річний гравець московського "Динамо" Олександр Сапета їхав під російські прапори. Правда, до збірної другу. Звідки повернувся повний вражень і в хорошому бойовому дусі. Про команду Юрія Красножана, підготовці до матчу з "Зенітом", втрати Андрія Вороніна та спілкуванні з Олексієм Іоновим Олександр розповів в інтерв'ю журналістам.

- Відпочити під час цієї паузи зовсім не вдалося?
- Так, я їздив в другу збірну, так що було зовсім не до відпочинку. Та й якщо чесно, я, взагалі-то, поки від чемпіонату не втомився. Хіба що вдалося трохи переключити голову з внутрішніх справ на справи в збірній - туди з'їхалося багато хлопців з різних клубів, непогано поспілкувалися, провели товариську гру. У вівторок у мене був вихідний, так що трохи перепочив, відіспався, а в середу вже зібралися на базі в Новогорську і почали готуватися до матчу з пітерцями.

- О тему другої збірної зламано вже дуже багато копій. Хтось вважає, що вона потрібна, хтось не розуміє її призначення ...
- Я вважаю, що вона ще як потрібна. Адже там випробовується найближчий резерв головної команди, і особисто я виклик до Красножаном розцінюю саме як трамплін в національну збірну. Зрозуміло, що ми не беремо участь ні в яких офіційних турнірах, граємо тільки товариські матчі, немає змагального духу, так би мовити. Але все одно, я дуже радий, що був на цьому зборі, поспілкувався з хлопцями з інших клубів.

- З кимось із зенітовцев теж?
- Так, ми добре знайомі з Льошею Іоновим, вже не перший збір проводимо разом. Відмінно поспілкувалися, але відразу скажу, що майбутню гру між "Зенітом" і "Динамо" не обговорювали. Буде матч - тоді все і вирішиться. Чого заздалегідь щось говорити.

- Ваша команда у другому колі видає відмінну гру, піднялася на третю сходинку таблиці. У чому секрет успіху?
- Досить складно виділити щось конкретне. Думаю, нам просто хочеться так добре грати, ось ми і граємо.

- А що, раніше не хотілося?
- Не знаю, мені часто задають це питання. Але я не можу знайти відповіді. Так само, як не можу сказати, чому в "Динамо" не склалося у Міодрага Божовіча. Напевно, у нас тоді була якась темна смуга, як і у будь-якого іншого клубу. Ось зараз Божович знову очолив "Амкар", я думаю, у нього може початися новий виток яскравий тренерської кар'єри в Росії. Тому що я прекрасно пам'ятаю, яким він зробив пермський клуб, коли очолив його в перший раз.

- У Сергія Силкіна є якийсь секрет? Адже у вас все налагодилося саме з його приходом ...
- Секретів Силкіна я не знаю. Напевно, він дуже добре відчув гравців, а гравці - тренера. Він з нами часто розмовляє і в приватному порядку, і на тренуваннях постійно підказує якісь моменти, вказує на помилки, допомагає їх виправляти. Коли він тільки почав тренувати "Динамо", абсолютно не було помітно, що у нього немає досвіду роботи з клубами Прем'єр-ліги.

- Ваша команда зараз займає третій рядок таблиці. Якщо ви так і закінчите осінню частину чемпіонату, це буде успіхом?
- Однозначно, це буде успіх для "Динамо", тому що перед початком сезону в нас стояла мета посісти місце не нижче п'ятого. А ми зараз треті і зберігаємо невеликий відрив від першого місця. Так що на даний момент ми завдання навіть перевиконали. Звичайно, нас попереду чекають матчі з непростими суперниками, я вже напам'ять вивчив календар останніх турів. Складні будуть ігри, але нам потрібно намагатися грати і вигравати.

- Напевно, втрата Андрія Вороніна, який звалився із запаленням легенів, що серйозно вдарить по команді в такий момент?
- Безумовно, це дуже серйозна втрата для нас. Андрій адже наш лідер, веде команду за собою, багато забиває. Я тільки-тільки дізнався, що він захворів, дуже засмутився. Звісно, ​​бажаю йому швидкого одужання, а нам потрібно буде справлятися і без нього.

- На ваш погляд, за рахунок чого Воронін так розкрився в другій частині першості?
- Думаю, найголовніше тут - це довіра тренера, яке Андрій відчув. І виправдав його на всі сто відсотків. Взагалі в команді з такими майстрами, як він, Кураньї, Місімовіч, мені, молодому гравцеві, грати дуже цікаво. Скажімо так, є у кого повчитися, є планка, до якої ти хочеш прагнути. Це здорово.

- Поза полем вдається поспілкуватися з вашими зоряними легіонерами?
- Та не особливо. Легіонери у нас в основному спілкуються між собою, англійською мовою, а я по-англійськи говорю не дуже добре, так що близьких взаємин не виходить.

- Як ви поставилися до ситуації, яка сталася з "Динамо" в Самарі, коли арбітр Єгоров не скасував гру через негоду і довелося проводити матч фактично по коліно у воді?
- Зрозуміло, вкрай негативно. Ми виявилися тоді в такій ситуації, що нічого не могли вдіяти. Суддя сказав - грати. Значить, треба було грати. Чи можливе повторення такого сюжету? Я такої ймовірності не виключаю. Головне, якщо таке повториться, щоб було прийнято нормальне рішення.

- Попереду у вас матч з "Зенітом", з яким настроєм до нього підходите, як готуєтеся?
- У середу зібралися всі разом на базі в Новогорську, всі хлопці повернулися зі своїх збірних. Тепер зосередимося цілком на майбутній зустрічі. Звичайно, виїзд до Пітера буде дуже складним, "Зеніт" зараз показує відмінну гру, лідирує в таблиці, так що зайвий раз про це говорити не потрібно. Все і так все розуміють.

- Матч пітерців зі "Спартаком" бачили?
- Ні, цієї гри мені, на жаль, подивитися не вдалося. Зате я бачив гру зенітовцев в Лізі чемпіонів, коли вони блискуче обіграли "Порту" у себе вдома.

- На "Петровському" завжди грати складно ...
- Це точно! Я там бував ще з "Сатурном", нічого доброго з цього не виходило. Трибуни там підтримують своїх футболістів як треба. Хоча, в принципі, при бажанні можна і відключитися від цього тиску трибун, зосередитися тільки на футболі.

- Які зараз найсильніші сторони пітерців?
- Так у них вся команда сильна, дуже хороша атака. Напевно, традиційно можна виділити Данні, Кержакова. Тільки начебто Кержаков проти нас зіграти не зможе? Якщо так, то це, звичайно, невеликий плюсик для "Динамо". Правда, у нас же Воронін вибув. Так що серйозні втрати взаємні.

- Матч першого кола в Москві закінчився невеликим скандальчиком через гол Самедова, забитого на п'ятій компенсованій хвилині, хоча додано було чотири ...
- Ну тоді в доданий час пітерці ще провели заміну, а потім Файзулін після видалення довго залишав поле, так що приводу для скандалу не було, та я його і не пам'ятаю. Відчуття від тієї гри зовсім інші, ми ж пропустили в самому кінці, а потім Сем забив гол вже в доданий. Емоції просто переповнювали.