Телеканали ВГТРК змінили назви
У 2010 році в ефірі каналів ВГТРК відбулися серйозні зміни. Так, телеканали "Вести" і "Культура" змінили назви
а "Спорт" ще і концепцію. "Вести" стали "Росією 24", "Спорт" - "Росією 2", а "Культура" – "Росією К". Змінилися і логотипи.
Переформатувати телеканал "Спорт" Всеросійська державна телерадіокомпанія (ВГТРК) вирішила ще восени.
Розповідаючи про новий проект, генеральний директор компанії Олег Добродєєв відмітив, що канал буде адресований іншій аудиторії
чим аудиторія телеканалу "Росія 1". "Це буде молодша, активніша, я б навіть сказав, жорстка аудиторія", - охарактеризував її гендиректор ВГТРК.
"Необхідно дивитися трохи вперед на структуризацію холдингу, і ми вирішили піти по випробуваному шляху -
на базі каналу "Спорт" робитимемо телеканал з назвою "Росія 2".
Але при цьому ми зберігаємо об'єм прямоефірного спорту і не будемо
відмовлятися від трансляції соціально значущих видів спорту, таких як футбол, хокей, волейбол, баскетбол", - пояснив він.
Пояснюючи ухвалене рішення, Олег Добродєєв відзначив зменшення кількості прав на спортивні трансляції.
Він також звернув увагу на те, що найцікавіші спортивні змагання проходили увечері
і тому в денний час телеканал вимушений був транслювати або повтори змагань, або не такі цікаві спортивні події.
Тепер в ефір виходитимуть і фільми, і серіали, і документальне кіно, і новини.
З 25 грудня почав мовлення цілодобовий пізнавальний телеканал "Моя планета".
Поки віщання ведеться в тестовому режимі в пакеті кабельних телеканалів одного з найбільших телекомунікаційних операторів Росії - "Національні кабельні мережі".
Телеканал "Моя планета" можна буде бачити в Москві і Санкт-Петербурзі.
"Моя планета" - перший російський цифровий цілодобовий пізнавальний телеканал про подорожі, природознавство і історію. Входить в холдинг ВГТРК.
На думку заступника генерального директора ВГТРК Дмитра Медникова, телеканал "Моя планета" - погляд на світ крізь призму російської культури, історичного досвіду.
|