українські користувачі відмовляються від кількох соцмереж
Українські користувачі мережі стали відмовлятися від використання відразу кількох соціальних мереж. Таку думку «Делу» озвучив директор українського представництва компанії Google Дмитро Шоломко
Останнім часом у багатьох українських користувачів виникає конфлікт, пов'язаний з тим, який із численних соціальних мереж користуватися постійно, вважає керівник Google в Україну. «Користувач вибирає те, що йому зручніше. Є таке явище як «дауншифтинг», при якому люди відмовляються від великих грошей і починають вирощувати огірки. А є схоже явище - «убий себе в соціальних мережах». Я знаю дуже багатьох людей, які знищують свої численні акаунти і залишають собі одне - максимум два місця, в яких спілкуватися їм максимально зручно. Тому як просто існуючий обсяг інформації дуже сильно «тисне» на людей. В Україні останні кілька місяців це дуже помітно. Люди починають вибирати, де вони хочуть залишатися », - стверджує Дмитро Шоломко.
Керівник Google в Україну також прокоментував вітчизняні перспективи нової соціальної мережі Google +. «Ми не ставимо перед собою завдання посісти певне місце на ринку. Швидше, основне завдання зараз постійно запускати нові додатки до продукту. Зробити це якомога швидше і якісніше. Плани стати масовим продуктом в Україну у нас є. Хотілося б, щоб якомога більша кількість аудиторії користувалося тим, що ми для неї робимо. Але у нас немає планів змусити користувачів це робити, немає мети будь-яким чином заманити їх », - говорить Шоломко.
Як вже повідомляло «Дело», на сьогоднішній день кожен п'ятий українець зареєстрований в соцмережах, за допомогою яких він переглядає онлайн-відео, або ж дискутує в чатах, на форумах і в блогах.
У процентному співвідношенні на першому місці за популярністю серед українців є мережа "Вконтакте" (67% зареєстрованих користувачів уанету), "Однокласники" (58%), Facebook (43%), Мій світ (41%), Twitter (12%), Google + (9%), Livejournal (6%) і LinkedIn (5%).
Таким чином, соціальними мережами користуються 5500000 українців. При цьому якщо в 2008 році цей показник становив 13%, в 2009-му - 26%, в 2010-му - 35%, то в першому-третьому кварталі 2011-го - 46%.