Перегляд одного допису
Старий 25.11.2011, 18:07   #466
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

українські користувачі відмовляються від кількох соцмереж

Українські користувачі мережі стали відмовлятися від використання відразу кількох соціальних мереж. Таку думку «Делу» озвучив директор українського представництва компанії Google Дмитро Шоломко

Останнім часом у багатьох українських користувачів виникає конфлікт, пов'язаний з тим, який із численних соціальних мереж користуватися постійно, вважає керівник Google в Україну. «Користувач вибирає те, що йому зручніше. Є таке явище як «дауншифтинг», при якому люди відмовляються від великих грошей і починають вирощувати огірки. А є схоже явище - «убий себе в соціальних мережах». Я знаю дуже багатьох людей, які знищують свої численні акаунти і залишають собі одне - максимум два місця, в яких спілкуватися їм максимально зручно. Тому як просто існуючий обсяг інформації дуже сильно «тисне» на людей. В Україні останні кілька місяців це дуже помітно. Люди починають вибирати, де вони хочуть залишатися », - стверджує Дмитро Шоломко.

Керівник Google в Україну також прокоментував вітчизняні перспективи нової соціальної мережі Google +. «Ми не ставимо перед собою завдання посісти певне місце на ринку. Швидше, основне завдання зараз постійно запускати нові додатки до продукту. Зробити це якомога швидше і якісніше. Плани стати масовим продуктом в Україну у нас є. Хотілося б, щоб якомога більша кількість аудиторії користувалося тим, що ми для неї робимо. Але у нас немає планів змусити користувачів це робити, немає мети будь-яким чином заманити їх », - говорить Шоломко.

Як вже повідомляло «Дело», на сьогоднішній день кожен п'ятий українець зареєстрований в соцмережах, за допомогою яких він переглядає онлайн-відео, або ж дискутує в чатах, на форумах і в блогах.

У процентному співвідношенні на першому місці за популярністю серед українців є мережа "Вконтакте" (67% зареєстрованих користувачів уанету), "Однокласники" (58%), Facebook (43%), Мій світ (41%), Twitter (12%), Google + (9%), Livejournal (6%) і LinkedIn (5%).

Таким чином, соціальними мережами користуються 5500000 українців. При цьому якщо в 2008 році цей показник становив 13%, в 2009-му - 26%, в 2010-му - 35%, то в першому-третьому кварталі 2011-го - 46%.
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням