Перегляд одного допису
Старий 18.01.2012, 22:58   #1547
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

У Кірєєва нова жертва - фанати Динамо

У Києві розпочався розгляд кримінальної справи про побиття водія на матчі «Динамо - Карпати»

17 січня 2012 в Печерському районному суді міста Києва розпочався розгляд кримінальної справи за обвинуваченням Андрія Коренівського у побитті співробітника стадіону «Динамо» під час футбольного матчу «Динамо-Карпати».

Як відомо, 7 серпня 2011 року під час матчу п'ятого туру Чемпіонату України фанати побили водія столичного ФК «Динамо», 44-річного Андрія Саламатова, за власною ініціативою зірвав в гостьовому секторі львівських «Карпат» банер із зображенням Степана Бандери. На думку потерпілого, представник «динамівських» ультрас Кореневський є організатором побиття.

Головуючий суддя у даній справі - Родіон Кірєєв.

Як завжди одноосібно ...

Засідання почалося з традиційного з'ясування осіб учасників процесу. Під час цього Андрій Саламатов проявив характер. Не назвав своєї адреси, заявляючи: «Я знаю націоналістів, ще в гості приїдуть».

Захист заявила клопотання про можливість вести відео-фотофіксацію процесу, але суд у цьому відмовив.

В ході судового розгляду стався невеликий курйоз - суд викликав обвинуваченого, але при цьому чомусь встав потерпілий.

Почуття провини в чомусь або ж просто помилково? ... Все може бути.

Обвинуваченому Андрію Коренівського зачитали звинувачення. Йому інкримінують частину 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб. Ця норма Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Кореневський зазначив, що під вчасно інциденту він вдарив Андрія Саламатова по нозі.

Свою провину він не заперечує, про що неодноразово заявляв під час судового процесу.

Після цього прокурор запропонувала скорочений порядок розгляду справи, на що інші учасники судового процесу не заперечували. Але Кірєєв прийняв рішення розглядати справу у загальному порядку.

Почався допит обвинуваченого. Андрій Кореневський зазначив:

«Я неправильно поступив в тому епізоді, де я його вдарив. При виникненні подібної ситуації я б вже так не вчинив ».

У свою чергу під час допиту потерпілого була озвучена досить пізнавальна інформація.

Пізнавальна в тому сенсі, що дає зрозуміти, що ж являє собою персона громадянина Андрія Саламатова, що дає можливість зрозуміти його мотиви, і, власне, те, чому він зміг так легко спровокувати масову бійку на стадіоні.

Саламатов чомусь (це не має відношення до справи) розповів наступне:

«З деякого часу вони [ультрас« Динамо »] стали їздити з націоналістами. Іноді за рахунок клубу. Це вони били пенсіонерів 9 травня у Львові. І коли приїжджав патріарх ».

Що трапилася 7 серпня бійку зі своєю участю він теж вважає «провокацією» фанатів.

«Вони були обурені тим, що Юлія Тимошенко була арештована. Вони готували провокаію саме на цей матч. Яка вона готувалася? Зрозуміти було важко. Але те, що офіцер безпеки пропустив прапори військових злочинців і катів на матч, вже багато про що говорить. Крім того, мабуть, планувалося щось зробити на трибунах фанатовскіх, те, чого я не знаю, те, що в результаті моїх дій не сталося. Тут всі знали всі відчували, що щось станеться », - спробував пояснити свої дії Саламотов.

«Я розумію хто вони, розумію, що їм ніде тусоватся. Але при цьому, ці люди стають членами фашистської групировки, неонацисти. Це є. І це угруповання має конкретний сектор на стадіоні Лобановського », - додав потерпілий.

А свій вчинок, який згодом закінчився його ж госпіталізацією, він кілька героїзував: «Я вважаю, що я зробив громадянський вчинок і спробував прибрати з стадіону зображення військового злочинця й ката. Як громадянин я мав на це право. Це образа всього мого народу »

На питання прокурора, чому потерпілий не говорить про те, що це було особисте переконання, а посилається на «образи народу», Андрій Саламатов відповів:

«Я все життя прожив на Україну і знаю, що і Бандера, і Шухевич - це військові злочинці і кати українського народу»

На думку Салатова банер з портретом Бандери являє собою «політичну пропаганду і агітацію» і тому почав його зривати:

«Фігури Бандери і Шухевича є політичними».

При цьому головний елемент державного герба України - тризуб - потерпілий вважає «чимось на зразок свастики».

«Там було щось на кшталт свастики, типу ... тризуб .. типу перевернений тризуб, - описує свої пригоди Саламатов. - Ні. Типу емблеми неофашистської організації «Тризуб». Наскільки я розумію, там була символіка «Тризуба» і «Патріот України». Це громадянське об'єднання ».

У ході допиту також з'ясувалося, що Андрій Саламатов є членом Партії регіонів.

У зв'язку з викликом свідків суд оголосив перерву до 31 січня.

Засідання розпочнеться о 11.30.