Телеведучі біжать з телебачення
Телевізійний канал НТВ слідом за журналістами Антоном Кросовскім і Павлом лобковим, керівником праймового мовлення Миколою Картозія покинула ведуча новин спорту Юлія Дежнова, оскільки їй стало нестерпно соромно.
"Не бачу більше сенсу в своїй роботі. Мені останнім часом було соромно те, що я робила. О 13 годині дня доводилося розповідати підсумки минулих діб. У нашій країні ще нічого не сталося, а на НХЛ, де матчі закінчилися вночі, у НТВ немає прав. Я переказувала "старості", додавала жарти, відтінки аналітики та цитати учасників подій. Мої глядачі - мама і випадкові люди, не перемкнути канал після основних новин ", - розповіла Дежнова NEWSru.com.
*
Вона вважає, що в новинах вже давно ніхто не говорить нічого важливого, цікавого, корисного. Раніше вона брала участь у долі спортсменів, допомагала інвалідам, дитячим секціях, але в один прекрасний момент її викликали і заборонили втручатися не в свою справу. А спортсмени приєдналися до керівництва - вони стали боятися розголосу, щоб не стало ще гірше. Юлії набридло хвалити фінансують канал організації, набридло говорити про «Зеніт» тільки хороше, оскільки у НТВ і пітерського клубу загальні спонсори.
"Як я можу працювати на телебаченні, якщо я його сама не дивлюся? Серіали, шоу та новини, які ми переписуємо або вигадуємо. Хліба і видовищ! Над цим ще за часів правління Трояна сміявся римський поет-сатирик Ювенал, завдяки йому, до речі, ця фраза і стала крилатою ", - ділиться переживаннями колишня ведуча.
"Американці чомусь не відходять від стандартів новин, де на кожне значуща подія, є дві протилежні думки і висновок експерта. У нас на телебаченні думку одне -" правильне ". Формують його кращі уми каналів і в своєму завзятті не знають упину. Таке холуйство дурнів має сильну реакцію - дратує. Про перший мітинг на Першому каналі сказали - хода спартаківських уболівальників, на РТР - що на площу вийшли люди на підтримку Путіна, на НТВ - як раз була моя зміна - нічого не придумали, і промовчали, розповіли новини за кордону і пустили мої "нешкідливі" новини спорту. Всі все розуміють і сміються. Це нісенітниця повна і порожня трата часу! ", - похмуро резюмує журналістка.
Вона більше не хоче, за її образним висловом, "пукать в нікуди". У неї троє дітей і вона вважала за краще залишитися з ними, вважаючи це більш корисним для суспільства і сім'ї, ніж брехня в ефірі, а також написати книжку про свій досвід виховання малюків.
|