Перегляд одного допису
Старий 30.06.2012, 08:34   #331
funt3
Передовик

Дописи: 4.185

Типово

CNN і Fox News переплутали рішення щодо реформи охорони здоров'я США

Телеканали CNN і Fox News помилилися в репортажі про рішення Верховного суду США з реформи охорони здоров'я, запропонованої президентом Бараком Обамою. Телеканали заявили, що судді не схвалили перетворень, але пізніше стало відомо, що реформа була прийнята, повідомляє Reuters.

Рішення Верховного суду, який повинен був з'ясувати, чи не порушує реформа конституцію США, було оголошено вранці 28 червня. Присутні біля будівлі суду кореспонденти CNN і Fox News не стали дослухувати рішення до кінця і передали в свої студії, що Верховний суд не схвалив реформу Обами. Обидва телеканалу пустили це повідомлення рядком з позначкою "Термінові новини". Кількома хвилинами пізніше в інших ЗМІ з'явилися повідомлення, що п'ять суддів з дев'яти підтримали реформу.

Тим не менше, кілька республіканських конгресменів, не підтримують перетворення Демократичної партії, встигли написати радісні повідомлення в своїх акаунтах в соціальних мережах і пізніше видалили їх. "Хай живе свобода. Індивідуальний мандат був визнаний неконституційним", - написав республіканський конгресмен Денніс Росс (Dennis Ross). Як повідомляє Reuters, президент Барак Обама також спочатку побачив помилкові репортажі CNN і Fox News, і тільки після його повідомили, що реформа була схвалена.

Найбільш спірне положення реформи охорони здоров'я, так званий "індивідуальний мандат", зобов'язує майже всіх американців купувати медичну страховку. Критики реформи - в основному, члени Республіканської партії - стверджують, що це положення обмежує свободу громадян країни і є надмірним втручанням держави в дію ринкових механізмів.

Закон про реформу охорони здоров'я в березні 2010 року був схвалений Конгресом і пізніше підписаний президентом Обамою. У січні 2011 року конгресмени проголосували за скасування розкритикованої реформи, а у вересні того ж року позов з вимогою визнати реформу неконституційною дійшов до Верховного суду, який погодився перевірити правомірність перетворень.

У 2000 році на виборах президента кілька телеканалів до оголошення офіційних результатів повідомили про перемогу кандидата від демократів Альберта Гора, проте пізніше Верховний суд переглянув підсумки виборів в штаті Флорида (перемога в якому виявилася вирішальною) на користь республіканця Джорджа Буша-молодшого.
funt3 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням