Яндекс досліджував запити киян, задані у вигляді питань
Більше 1% запитів до пошуку Яндекса жителі Києва і області формулюють як питання - наприклад, [яке сьогодні свято], [який фільм подивитися] або [скільки час]. Щотижня вони задають більше 320 тисяч таких запитів.
Багато питань актуальні в будь-який час року - наприклад, [чому не заходить в контакт], [коли робити тест на вагітність], [скільки варити яйця]. Інші питання залежать від сезону - наприклад, питання зі словами "як проїхати" або "як дістатися". Взимку кияни найчастіше шукають, як доїхати до "Мамаєвої Слободи", а влітку запитують дорогу до ботанічного саду. Нарешті, на початку червня вони активно цікавилися Євро-2012.
Зустрічаються і риторичні питання, наприклад, [коли ж я висплюся] або [чому я така дурна].
У порівнянні з жителями інших регіонів, кияни частіше питали, як доглядати за орхідеями і коли день студента.
Найпопулярніші питання в пошукових запитах жителів Києва та області:
Січень
[Як дізнатися хто заходив на мою сторінку вконтакті]
[Яке сьогодні свято]
[Що робити коли нудно]
[228 що це]
[Який фільм подивитися]
[Хто зіграв Висоцького в фільмі спасибі що живий]
[Чому я така дурна]
[Коли день студента]
[Скільки ніг в кімнаті]
[Орхідеї як доглядати]
Червень
[Як дізнатися хто заходив на мою сторінку вконтакті]
[Ти хто такий давай до побачення]
[Через скільки можна стати на шпагат]
[Коли починається євро 2012]
[Яке сьогодні свято]
[Що робити коли нудно]
[Скільки час]
[Чому не заходить в контакт]
[Який фільм подивитися]
[Орхідеї як доглядати]
З питальних слів кияни, як і користувачі з інших регіонів, найчастіше використовують "скільки" і "як". Досить часто зустрічаються також конструкції "що це", "хто це" і "як це" - з їх допомогою шукають визначення незнайомих слів, понять і явищ.
Топ-5 питань зі словами "що це", "хто це" і "як це" в пошукових запитах жителів Києва та області:
Січень
[228 що це]
[Каперси що це]
[Інжектор що це]
[Аутизм що це]
[Имхо що це]
Червень
[228 що це]
[Каперси що це]
[Аутизм що це]
[Svchost.exe що це]
[Имхо що це]