Перегляд одного допису
Старий 06.10.2012, 13:33   #193
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Олександр Дідовець: Навiть знанi силачi минулих епох не робили нiчого подiбного.....

До "Книги рекордiв України" вписали ще кiлька силових досягнень..

Восени тягне на рекорди! У Донецьку вiдбулися показовi витупи силачiв. Дехто з них спромiгся на неймовiрнi вправи, вразивши не лише глядачiв, а й представникiв "Книги рекордiв України".

...У мiському парку годi проштовхнутися! Уздовж окресленої стрiчками спортивної дорiжки стовпилися сотнi глядачiв. Тут є не що подивитися: свої надзвичайнi силовi здiбностi показували найсильнiшi люди країни. Продемонстрованi ними силовi вправи вражали!

Першою виступала 21-рiчна киянка Нiна Геря, котра торiк виборола титул "Найсильнiша ледi планети -- 2011". Молода мiцно збита дiвчина вразила глядачiв перенесенням великої ваги на вiдстань. Спершу Нiна перенесла металевий шилд вагою 152 кiлограми на 28,25 метра. А опiсля показала ще один приголомшливий
результат, пронiсши 200-кiлограмовий дерев'яний "колодязь" на 40-метрову вiдстань лише за 24 секунди!

"Да-вай, Нi-на! Да-вай, Нi-на!" -- не змовкали глядачi, поки юна силачка несла свою вагу. I вона таки "дала", поставивши одразу два рекорди України!

А силач Олександр Дiдовець iз Новограда-Волинського привiз до Донецька нiбито невибагливу вправу, але повторити її практично неможливо. В усякому разi в Українi таке не вдається нiкому. Олександр Миколайович вiдомий серед колег-стронгменiв своїм незвичним хобi: вiн придумує та розвиває незвичнi вправи з гирями. Бiльшiсть -- вкрай складнi у виконанi навiть для бувалих силачiв.

"Моя коронна вправа -- "пiрамiда", -- пояснює 58-рiчний спортсмен, який є семиразовим чемпiоном свiту з гирьового спорту серед ветеранiв. -- Я придумав цю "пiрамiду" сам -- схожої силової вправи не бачив нiде у спортивнiй лiтературi, i навiть знанi силачi минулих епох не робили нiчого подiбного. Цю оригiнальну вправу я вiдточував тренуваннями понад п'ять рокiв. Урештi вiдчув, що менi не соромно буде показати її загалу".

Суть вправи, на перший погляд, проста: пан Олександр, тримаючи "вниз головою" гирю вагою 24 кiлограми, ставить на неї ще одну таку саму -- i утримує цю 48-кiлограмову "пiрамiду" на розкритiй долонi. Навантаження на зап'ястя та кисть у такому положеннi неймовiрне, а спортсмену треба ще й вправно балансувати, щоби не скинути гирi з розкритої долонi. Навiть гирьовики-професiонали не можуть i секунди утримати таку "композицiю" на долонi.

На фестивалi у Донецьку Олександр Дiдовець протримав свою легендарну "пiрамiду"... 24 секунди! I цiлком заслужено отримав диплом "Книги рекордiв України". Силач зiзнається, що цей показник -- не межа: "На тренуваннях я утримував гирi навiть 30 секунд! Тож резерви є, отож готуватимуся до нових рекордiв".

...Можливо, хтось пiсля таких шоу i собi подумає: а може, пiти не на пиво з друзями, а в спортзал?!

http://www.expres.ua/sport/2012/10/05/74494
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням