Олександр Лукашенко незадоволений тим, як транслюються білоруські новини на російських телеканалах

Олександр Лукашенко незадоволений тим, як транслюються білоруські новини на російських телеканалах. Про це він повідомив 16 жовтня на прес-конференції для російських регіональних ЗМІ.
Лукашенко поставив питання про те, в "глядабельних" Чи час в Росії йдуть білоруські новини. "Це теж проблема. Неначе новини з Білорусі в Росії нікого не цікавлять. Обов'язково якусь порнуху - чорнуху показати, чим новини з братської Білорусі, хоча б чотири-п'ять сюжетів. Теж не пробитися", - сказав глава держави.
Лукашенко згадав проблеми з мовленням супутникового каналу "Білорусь-ТВ" у Москві. "Стали обговорювати з Дмитром Анатолійовичем Медведєвим наш супутниковий канал," Білорусь-ТВ ". Я говорив, що в пакеті НТВ + багато місця, а в Москві нам за вхід в пакет запросили 20 мільйонів доларів. Я до Дмитру Анатолійовичу, він пообіцяв дати команду : "Буде в комірці НТВ + ваш канал". Досі не вивішують його в мовлення ", - зазначив Лукашенко.
"Тому я і кажу, в глядабельних Чи час даються новини на російських телеканалах?", - Додав він.
Глава держави також доручив нагадати йому, щоб на переговорах він ще раз підняв питання про доступність білоруського супутникового каналу в Росії.