Сочі 2013 року. Результати жіночої індивідуальної гонки
Фантастичну гонку продемонструвала Дар'я Домрачева!
У Сочі завершився перший офіційний старт кубка світу на новому лижно-біатлонному комплексі Лаура. Менш, ніж через рік, тут пройдуть Олімпійські ігри, тому нинішній етап кубка світу вкрай важливий для всіх збірних.
Перші враження стадіон залишив вкрай позитивні, навіть незважаючи на дуже низьку кількість уболівальників. Тим не менш, чудова погода і фантастичні пейзажі нікого не залишили байдужими. А от траса виявилася досить важкою, як і описували її багато спортсменів і тренерів.
Краще всіх зуміла впоратися з новою трасою Дар'я Домрачева, яка перемогла з двома промахами. Довгоочікуваний подіум і в російської жіночої збірної: Ольга Зайцева показала другий результат. Третє місце у норвежки Тури Бергер, для якої це вже дев'ятий особистий подіум поспіль!
На жаль, і Віта Семеренко й Олена Підгрушна не змогли повністю впоратися з висотою і складністю траси і, в підсумку, показали 26-й і 31-й результат. Призер чемпіонату світу в цій дисципліні Валя Семеренко стала найкращою в нашій команді, і, в черговий раз, приємно здивувала Марія Панфілова, яка програла Валі кілька секунд, маючи на промах більше. Тим не менш, з трасою дівчата тепер уже повністю знайомі і в спринті, впевнені, зможуть показати хороші результати.
У кубку світу і Віта Семеренко й Олена Підгрушна втратили позиції, однак залишилися в десятці кращих в кубку світу. Решта дівчата піднялися на кілька позицій в рейтингу. У кубку націй перші 6 збірних набрали приблизно однакову кількість балів, тому рейтинг команд не змінився, ми йдемо четвертими.
1. Дар'я Домрачова (0+0+0+2) 45:45.2
2. Ольга Зайцева (0+0+0+0) +34,6
3. Тура Бергер (0+1+0+0) +46,8
...
12. Валя Семеренко (0+1+1+0) +3:24.6
13. Марія Панфілова (2+1+0+0) +3:29.3
26. Олена Підгрушна (0+1+0+1) +4:26.5
27. Юлія Джима (0+0+0+2) +4:48.1
31. Віта Семеренко (0+2+0+1) +5:00.2