Перегляд одного допису
Старий 18.08.2013, 15:54   #4
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

Режим репітера DIR300
Я б сказав, що дір300 для цього ідеальний пристрій) з ревізією b1

За результатами уточнюю.
1.Канал не повинен бути авто, необхідно встановити конкретний номер на обох точках.
2.В нових прошивках необхідно вибирати mode - Repeater bridge.
3.Після настройки настройки не ставте репітер зовсім поряд з базовою точкою, вони один одного глушать. Як тільки зробили останній Save & Apply відразу тягніть репітер на розширюваний простір.

Нещодавно виникла проблема: потрібно зв'язати десктоп без будь-якого "повітряного" устаткування з точкою доступу, що роздає інтернет вдома. Так як на дворі щосили настає майбутнє, свердлити стіни і класти вітуху - моветон, тому ми підемо іншим шляхом, тим більше до рук випадково потрапила точка D-LINK DIR-300.
Насамперед зашиваємо в точку dd-wrt (ті, хто вважають себе невдахами по життю, шийте OpenWRT) так як із заводською прошивкою точка не вміє бути репітером. Увага, у кого такий же девайс, зверніть увагу на ревізію: А1 або В1 - це абсолютно різні пристрої, шиються різними прошивками і по-різному: А1 через танці з tftp, В1 просто з веб-морди. На щастя, у мене в руках виявився пристрій ревізії В1, що зекономило мені трохи часу. Після успішного завантаження роутера вводимо назву-пароль, саме під цим обліковим записом ми далі будемо заходити на пристрій.

А тепер розповім про налаштування. Спочатку запускаємо девайс в підмережу, відмінну від основної точки (приклад: джерело (192.168.1.1) повторювач (192.168.2.1)), за смаком включаємо DHCP, в якості Gateway вибираємо адресу джерела (192.168.1.1). У налаштуваннях WAN тикаємо AUtomatic-configuration DHCP і включаємо STP. Натискаємо Save & Apply

Переходимо до налаштувань wi-fi. Йдемо в "Wireless", там вибираємо Mode - Repeater, інші настройки повинні повністю збігатися з настройками джерела (SSID, канал, тип з'єднання (b / g / n / mixed)). Налаштування безпеки теж повинні збігатися з налаштуваннями джерела. Save & Apply.

Ну і фінальне - йдемо Status --- WIreless --- Site Survey і вибираємо там точку-джерело, натискаємо connect. Save & Apply. Якщо все зроблено вірно, то через пару десятків секунд точка отримає адресу.

Приємною налаштування!

Джерело : http://phiroman.livejournal.com/12221.html