Перегляд одного допису
Старий 30.09.2013, 00:33   #840
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

У лісі . З добрим ранком , річка !

Багаття догорає . І не хочеться вставати , щоб підкинути у вогонь сушняк. Я лежу на ватнику , поклавши ноги на зняті чоботи , п'ю міцний солодкий чай зі смородиновим листом із залізної гуртки , курю і насолоджуюся соловє'їними трелями . Кінець травня , коротка світла ніч , тепло , але комарів ще не так багато , як влітку . Солов'ї з розуму посходили , божественні симфонії , багатоголосся життя.До найближчого житла кілометрів двадцять. Навколо - нікого ! І від цього відчуття безмежної свободи і своєї значущості в цьому співаючому на різні голоси світі. Де неквапливо тече річка і білястий туман стелиться по низинах . Де лісові запахи кружляють голову , а відблиски багаття на піщаному обриві навівають мрії про давно минулому : у відблисках такого ж вогню колись по -іншому проходило життя таких же , як ми , людей. Багаття для них , так само як для мене сьогодні , було рідним домом , де можна обсушитись , зігрітися і приготувати їжу.Нікого навколо! Я один у цьому первозданному , суворому світі , де життя тече за своїми законами , далеким від канонів нашої цивілізації. Тут все розмірено і справедливо. Навіть якщо хтось з'їдає когось - у цьому спочатку немає зла , просто так влаштований світ , де є місце і мисливцеві , і його видобутку .Боже, як загострюються почуття , коли йдеш від людей , щоб зануритися в повноводну річку живої природи. Які світлі думки з'являються у відпочилій від життєвих турбот голові.Як серцем відчуваєш ці малинові заходи і світанки , які городяни просто не помічають , вранці сопучи солодко в подушку , а ввечері втупившись в телевізор .А тут, у глушині , на березі лісової річки життя тече так само , як тисячі років тому. Тут в малинових відблисках багаття можна побачити диких вершників , вишкірені морди коней , пилові дахи стародавніх возів. І десь там , далеко, за соловє'їними трелями , ледь чутні гортанні вигуки і дзвін заліза.Багаття майже згасло . Нічна напівтемрява все щільніше змикається навколо мене. Але мені не страшно. Тому що я люблю цей ліс . Приємно відчувати себе частиною його . Я не хочу йому зла і знаю , що він мені не небезпечний.Світає . Потрібно розігріти тушонку , закип'ятити чайку , поснідати . Потім часу не буде. Потім будемо ловити рибу в цій дивовижній лісової річці , де чорна корчма посеред виру нагадує голову лохнеського чудовиська , а на піщаному пляжі закарбувалися сліди йєті , що прийшов цієї ночі з нізвідки в нікуди.З добрим ранком , річка ! Вже ти усправедливиш мої надії щодо хорошого кльову. Дуже хочеться повернутися додому з уловом , інакше інстинкт первісного мисливця не буде задоволений . І не буде повного щастя від того , що ще один день на лоні матері Природи прожитий не дарма і з великим задоволенням.

Джерело:

Востаннє редагував D-Misha: 30.09.2013 о 09:20.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням