ФІФА призупинила дискваліфікацію харківського стадіону
У четвер, 3 жовтня, у Будинку футболу відбулася екстрена прес-конференція за участю президента Федерації футболу України Анатолія Конькова і віце-президента УЄФА Григорія Суркіса.
- Ми просимо журналістів передати нашим уболівальникам «СТОП!» з тими ситуаціями расизму і фашизму, які відбуваються на наших стадіонах, - заявив на прес-конференції Коньков. - Зараз ФІФА призупинила своє рішення, але в разі повторення цих ситуацій на стадіоні в Харкові або на будь-якому іншому стадіоні нас не чекає нічого доброго. Є постанова ФІФА, в якому вони повідомляють про те, що не встигнуть у такі стислі терміни розглянути нашу апеляцію, і дозволяють нам провести матч відбіркового циклу на чемпіонат світу 2014 у Харкові проти команди Польщі при глядачах.
Своє слово у цьому питанні взяв і екс-президент ФФУ Григорій Суркіс:
- У цій патовій для нашої країни ситуації, ФІФА дала можливість відбутися святу футболу на арені в Харкові. Протягом кількох днів ми зверталися до ФІФА і отримали швидку реакцію. Ми не встигли вирішити проблему в цілому, це процес, який вимагає не один і не два дні. Важливо розуміти, що санкції не зняті, але вони припинені на час дії апеляційної процедури.
У нас є хороша новина для вболівальників, які збираються підтримати нашу збірну 11 жовтня. Якщо квитки не були розпродані, то у нас є імпульс знову почати процедуру продажу квитків.
Я, як людина, яка вболіває за свою країну і за свою збірну, можу звернутися до вболівальників і нагадати, що наша гра може бути з розряду найважливіших. Якщо те, що відбувалося на стадіоні у Львові буде повторюватися далі - нас не чекає нічого доброго.
Я можу сказати відверто, рішення ФІФА щодо скасування дискваліфікації стадіону в Харкові - це диво. Я сподіваюся, що тих хуліганів, які були на стадіоні у Львові, їх більше не буде ні тут, ні в Бразилії, куди може поїхати наша команда.
Протягом останніх років я був у багатьох країнах, таких як Сербія і Хорватія. Я можу вам сказати, що там ситуація набагато гірша. Зустрічався з багатьма міністрами, у багатьох країнах і вони роблять все можливе, щоб прибрати цей бруд зі стадіонів. Ми зробимо все, від нас залежне, щоб ввести необхідні закони, що карають подібні дії.