Гриби Карпат — були є і будуть !

Гриби Карпат навіть і не думають збавляти оберти. Листяні і хвойні ліси заповнені осінніми боровиками, котрі відрізняються від літніх насамперед своїми бочковидними формами. Також осінні гриби Карпат абсолютно чисті, навіть старі екземпляри в 90% чисті від хробаків.
Дехто прогнозував, що гриби от-от закінчаться ще на цих вихідних, однак у природи зовсім інші плани. Які саме — ми точно не знаємо, однак в ці плани точно входить невпинно заповнювати ліси все свіжими і свіжими боровичками. Якщо рівнинні ліси уже помаленьку віддають свою територію під заселення опеньками, польськими, моховиками та маслятами, то гриби Карпат — це насамперед білі.
Осінню потрібно насолоджуватись саме у листяному лісі. У такому лісі, в осінінй період, досить важко помітити молоді білі гриби, через опавше листя, котре практично зливається в єдине полотно. Часто грибники, не помічаючи у себе під ногами ті самі скарби, наступають на них і всією своєю масою розплющують їх у «грибні диски». Такі гриби і справді радже ширші, ніж довші. Однак саме у листяному лісі, можна сповна відчути і насолодитися тією самою завітною порою, про яку цілий рік марять усі грибники. А знайшовши поміж опалого листя бочечки-боровики, радість буде подвійною. Саме такі гриби Карпат можна вважати по-справжньому осінніми.
Наповнившись осіннім настроєм, котрий у мене зовсім не асоціюється із депресією, сонливістю, холодом та вологою, а скоріше з початком чогось, на що чекав давно, з теплими дитячими спогадами та зарядом неймовірного позитиву, я направився у гори по гриби Карпат сезону 2013. Минулі мої поїздки були напрочуд вдалими, тому і цей раз я сподівався на результат. По приїзді на місце я праактично одразу набрів на сімейку із чотирьох білих грибів, котрі були середньго та трішки більшого розмірів. Їх, мабуть, пропустили грибники, котрі штурмували ліс на вихідних, за що їм низький уклін. Гриби були просто неймовірні. Чистенькі та із білими низами під шапочками.
А далі пройшовшись по своїх місцях, я з кожним кроком відчував як важчає мій рюкзак. Його наповнювали боровики ррозміром дещо більші та меньші ніж 10 см. Ці гриби виросли буквально за два дні, бо на вихідних ці місця прочесали чи мала кількість людей. Багато грибів було надто малими, щоб брати їх, я залишив підростати. Осінній листяний ліс настільки заворожує, що декілька разів, я навіть забував, що я тут збираю гриби, а не просто роззявивши рота милуюсь його красою. Боровики дуже вдало маскуються під листяний покрив використовуючи осінню пору, тому пройшовши по одній і тій самій ділянці декілька разів, я постійно знаходив там все нові і нові гриби. Або вони так швидко виростали, або ж екзамен на маскування вони пройшли на відмінно. Подумати тільки, скільки я пропустив прийнявши за листочок. В мосі шукати було значно простіше. Білі дуже добре контрастують із зеленим мохом і майже відразу кидаються в очі.
Мій результат склав близько 9 кг відмінних осінніх боровиків (130+ шт.), сімейка маслят, котра зайняла цілий пакет із супер-маркету, та 1,5 кг підосиновиків.
Гриби Карпат ще не втратили свого ходу, тому не втратьте і ви свого осіннього шансу.
Нехай щастить !