SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 09.10.2010, 01:57   #1
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово Тихе полювання...(гриби та все про них)

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Востаннє редагував D-Misha: 05.11.2013 о 19:29.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.01.2011, 11:42   #81
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Ліс. Мужик збирає гриби. Підходить бабулька із двостволкою:
- Парубок, ви що хочете мене зґвалтувати!?
- Ні, бабуся, що ви?
Бабулька перезаряджає двостволку:
- А прийдеться.
Старий 14.01.2011, 18:08   #82
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Витончені гриби у поєднанні світлодіодних ламп і дерева.Зробіть ваш будинок ближче до природи?
Старий 15.01.2011, 20:01   #83
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Японці стимулюють ріст грибів за допомогою блискавок..

У Токійському університеті вчені провели дослідження, предметом якого став вплив блискавок на розмноження грибів.

Вчені відзначили, що після грози грибів виростає на порядок більше, ніж у звичайний час. Природно, при прямому влученні розряду в гриб, він згорає, але ось електричні коливання, які поширюються по поверхні грунту, сприяють більш інтенсивному росту 8 з 10 видів грибів, які брали участь у експериментах.

Коїті Такакі, який безпосередньо брав участь у дослідженнях, ділиться, що найбільш сприятливо впливають на розмноження грибів розряди в межах 50-100 тисяч вольт, тривалість яких складає не більше однієї десятимільйонної частки секунди.

Сам процес розбитий на кілька стадій, причому відразу після того, як гриби піддаються електричного розряду у нього знижується вироблення білків і ферментів у гіфах. Через невеликий проміжок часу, кількість цих речовин різко збільшується. Детальніше з'ясувати причину такої стрибкоподібної зміни поки що не вдалося, але у вчених є гіпотеза........

Відповідно до теорії, яку озвучив один з авторів роботи Юіті Сакамото, це може бути елементарно пов'язано з природним інстинктом самозбереження і виживання виду. Тобто, відчувши серйозну небезпеку, яку представляє блискавка для гриба, він починає посилено розмножуватися.

Востаннє редагував D-Misha: 15.01.2011 о 20:09.
Старий 16.01.2011, 16:34   #84
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Розшифровано механізм «зору» у гриба..

Генетикам вдалося повністю розшифрувати механізм, за допомогою якого гриб фукоміцес реагує на світло. Виявилося, що в процес залучені відразу два гени. І тільки комплекс вироблених ними білків здатний відреагувати на зміну освітлення.

Гриби в генетиці...

Гриби разом з бактеріями, займають у генетиці особливе місце. По-перше, вони легко ростуть на поживних середовищах. По-друге, ген грибів майже такий же маленький, як і бактеріальний. Але у них є одна перевага: на відміну від бактерій гриби - еукаріоти, тобто їх клітина містить ядро. Це означає, що у них є хромосоми. Тому багато закономірностей роботи геному у грибів і, наприклад, у людини подібні.
Старий 17.01.2011, 20:26   #85
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

– Знаєте, люблю теплої осінньої днини побродити по лісу з рушницею.
– На полювання?
– Ні, по гриби… Бувало, підійдеш так до грибників – і скажеш просто: ого! скільки грибів назбирали!
Старий 17.01.2011, 21:14   #86
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

— Гриби їстимеш?
— Залюбки!
— Тоді збирайся, виходимо через п’ять хвилин.
симчич зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 17.01.2011, 22:29   #87
симчич
Moderator

Ukraine
Типово

Зі шкільного твору: "Мій дід розповідав мені, як жили діти мого віку в його часи. Вони ходили в ліс за грибами й ягодами, грали на вулиці у футбол, купались у річці й ловили рибу в ставку — а все через те, що в цих нещасних дітей не було ні телевізора, ні комп’ютера".
Старий 17.01.2011, 22:30   #88
симчич
Moderator

Ukraine
Типово

— Треба їсти рулет з чорницею, зір буде 100%!
— Краще їси з грибами, буде 150%!
— Це як?
— Будеш бачити те, чого немає.
Старий 20.01.2011, 15:16   #89
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Грибна мозаїка...

1.Чому гриби називають санітарами лісу? (Гриби беруть участь у переробці рослинних залишків у лісі: руйнують пні, стовбури що впали, сучки, відмерле листя.)

2. Чому їстівні гриби, виростаючи поблизу промислових підприємств, хімічних комбінатів, автотрас, стають небезпечними для здоров'я? (Їстівні гриби при несприятливих екологічних умовах накопичують токсичні речовини, особливо важкі метали: ртуть, свинець, кадмій.)

3. Грибниця яких грибів утворює мікоризу з корінням берези, сосни, модрини? (Червоних мухоморів.)

4. Як ви розумієте вислів: «Бійся гриба не червивого, а старого»? (У старих грибах накопичуються у великих кількостях шкідливі для здоров'я речовини.)

5. Які гриби їдять тварини? (Кабани люблять боровики, підосичники, миші - сироїжки, підберезники, ведмеді - боровики, лосі, сороки - мухомори.)

6. Деякі відвідувачі лісу хочуть набрати побільше грибів за будь-яку ціну. Озброївшись палицею, вони риють лісову підстилку, розкидають її. Чому не можна цього робити? (Це призводить до пошкодження грибниці і, крім того, незахищена підстилкою грибниця висихає і гине, а її відновлення, якщо й відбувається, то дуже повільно, багато років.)
Старий 21.01.2011, 18:51   #90
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Рослини попереджають один одного про небезпеку по грибному «інтернету»

Китайські вчені змогли показати, що рослини спілкуються один з одним через грибну мережу, яка об'єднує їх коріння - мікоризу.

Відомо, що вищі рослини утворюють симбіотичні пари з грибами. При цьому рослини отримують частину поглинаючої грибами води і мікроелементів, а натомість віддають фітогормони, вуглеводи та амінокислоти. Але, крім того, як виявилося, грибна мережа служить засобом зв'язку, за допомогою якої рослини здатні впізнавати про небезпеку від сусідів.

У своїх експериментах учені використовували пари томатів. На коренях однієї пари була сформована мікоріоза, а на другій ні. Далі одна з рослин кожної пари заражалися хвороботворними грибками, а через 65 годин цю ж операцію проводили з другою рослиною.

З'ясувалося, що у разі, коли була присутня грибна мережа, рослина легше переносило захворювання, що, як припускають вчені, є результатом сигналів тривоги, отриманих від іншої рослини.

Тепер дослідникам належить з'ясувати, чи можуть таким чином попереджувати один одного про небезпеку рослини різних видів.

Востаннє редагував D-Misha: 21.01.2011 о 18:57.
Відповідь

Закладки

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:45.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум